"Căci așa vorbește Domnul: ,Iată, voi îndrepta spre el pacea ca un râu, și slava neamurilor ca un pârâu ieșit din matcă, și veți fi alăptați; veți fi purtați în brațe, și dezmierdați pe genunchi" Isaia 66:12
Cugetarea zilei
"Este mult mai îngrozitor ca cineva să fie ucis în propria sa casă decât să fi fost ucis pe câmp, pentru că pentru om casa sa este refugiul și siguranța sa. Cu atât mai îngrozitor trebuie să fie considerat omorul unei ființe în pântecul mamei sale înainte de a ajunge să vadă lumina zilei."
spuneam mai inainte, sa scriem ce am descoperit in Cuvant.
Exemplu:
In sabatul din 28.06.2008, la Studiul Biblic, facut asupra acestui capitol, am descoperit urmatoarele: Aici scrie ca Iacov cand a intrat in Egipt, avea 130 de ani (v.9). De aici am devenit curios de o perioada a unor evemimente sincronizate cu vaiata lui Iacov (varsta ), intr-ucat si ale lui lui Iosif.
Mergand pe baza varstelor: Gen. 37:2; Gen. 41:46, 29-30.; am dedus despre
- Iacov, la varsta de 102 ani, este mintit despre Iosif, la 118 ani , intra in gratia celor 7 ani de belsug, la 125 in perioada celor 7 ani de foamete ( o aproximatie ), iar la 130 de ani, Iacov sta fata in fata cu fiul sau Iosif, dupa o perioada de 28 de ani.
- Iosif, la 17 ani, este vandut, la 30 de ani iasa din inchisoare ( deci o perioada de 13 ani, in casa lui potifar, si in temnita ), la 37 de ani intra in perioada anilor de saracie a Egiptului, iar aproximativ, la 41-42 de an( dupa mine ), Iosif isi vede fratii si pe tatalsau, la 44 de ani, iasa Egiptul din criza. La varsta de 59 de ani, asista la inmormantarea tatalui sau: Patriarhul Iacov.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.