"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
spuneam mai inainte, sa scriem ce am descoperit in Cuvant.
Exemplu:
In sabatul din 28.06.2008, la Studiul Biblic, facut asupra acestui capitol, am descoperit urmatoarele: Aici scrie ca Iacov cand a intrat in Egipt, avea 130 de ani (v.9). De aici am devenit curios de o perioada a unor evemimente sincronizate cu vaiata lui Iacov (varsta ), intr-ucat si ale lui lui Iosif.
Mergand pe baza varstelor: Gen. 37:2; Gen. 41:46, 29-30.; am dedus despre
- Iacov, la varsta de 102 ani, este mintit despre Iosif, la 118 ani , intra in gratia celor 7 ani de belsug, la 125 in perioada celor 7 ani de foamete ( o aproximatie ), iar la 130 de ani, Iacov sta fata in fata cu fiul sau Iosif, dupa o perioada de 28 de ani.
- Iosif, la 17 ani, este vandut, la 30 de ani iasa din inchisoare ( deci o perioada de 13 ani, in casa lui potifar, si in temnita ), la 37 de ani intra in perioada anilor de saracie a Egiptului, iar aproximativ, la 41-42 de an( dupa mine ), Iosif isi vede fratii si pe tatalsau, la 44 de ani, iasa Egiptul din criza. La varsta de 59 de ani, asista la inmormantarea tatalui sau: Patriarhul Iacov.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.