"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
2) Versetele 7-11 vinde fata roabă: 1Cor. 7:35-40 în acest text nu este vorba, ca tatăl să își dea fata roabă, dar rămâne dreptul și autoritatea părintelui asupra fetei, cu cine, sau acordul lui dacă ea să se mărite, sau nu.
3) Versetele 12-14 lovi pe altul de moarte: Lev. 24:17; Numeri 35:12-15, 24-28; Iosua 20:4; 1Împ. 2: 27-34; Ieremia 18:18; Matei 5:21-26; FA 12:1-5; 3Ioan 10.
____Această lege, în privința robiei, când un evreu în situație financiară proastă, pentru a ieși din impasul financiar, se băga rob la fratele său evreu, care era înstărit. Domnul Dumnezeu, în înțelepciunea Sa, de necuprins, El care știe totul, și prevede imaginația omului, setea lui de a își bate joc față de cel slab, Domnul impune un anumit timp: 6 ani, în al 7 să fie eliberat.
___ Legea, este repetată ( cea din Exod. 21 ), în Deut. 15 ... , iar în Ieremia ne este arătată legea robilor, ca fiind călcată, iar lucrul acesta atrage "slobozirea săbiei, a ciumii", de către Domnul".
____În Isaia, și în Psalmi, ne este arătat că El, Domnul, coboară din virtutea de Fiu al lui Dumnezeu, în slujba de Rob al nostru, lăsându-și uechea să îi fie străpunsă de către Cel ce i-a fost Tată, acum îi era Stăpân. A suferit, și a slujit, pentru mântuirea noastră, dând pildă urmașilor Lui de a face la fel.
____Parcă în Efeseni (scrisoarea), Ap. Pavel, vrea să spună că rămâne valabilă această lege a robilor, dar tot el într-o altă scrisoare către Galateni, ne indică că este gata, numai suntem robi, suntem fii al lui Dumnezeu, că în El, în Hristos, numai există stăpâni și robi, ci sunt toți una.
____Astfel în scrisoarea către Corinteni, Ap. Pavel spune că dacă ai venit la Domnul pe când erai rob, să rămâi așa, dar totuși dacă poți să fi liber, să te eliberezi, fă-o, și nu te mai băga rob.
___Închei, acest comentariu, asupra Legii robilor, cu ideea următoare:
În Domnul, numai trebuie să existe în Biserică, frați stăpâni, și frați robi, dar totuși rămânem cu o idee din vechea legea a robilor, și anume, că atunci când fratele tău din Biserică este sărac, lipsit de orice ajutor, datoria celui care este mai înstărit, este săîl ia sub protecția sa, spre a îi oferi un loc de odihnă, o masă de mâncare, dar și un loc de muncă. Da, și de lucru, cel care este în casa fratelui "protector", nu trebuie să profite de bunătatea, și dragostea Domnului, care este pusă în inima și casa fratelui, și să stea ca un "puturos", fiind liniștit că îi este asigurată hrana, și locul de dormit. Datoria lui a fratelui protejat este să întrebe: "Frate, pentru că stau în casa ta, și mi-ai oferit un acoperiș, o masă, unde să mănânc, spune-mi, rogu-te, ce să mai fac, să lucrez, să contribui și eu la bunătatea Domnului?"
Astfel, veți împlini Legea care spune: Purtați-vă sarcinile unii altora!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2