Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Artă
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: personaje din filme- ce influență au asupra noastră
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2135. Postat la 03/02/2010 03:50 - 5568z19h53m
Frate Lica asi dori doar o remarca. Nu stiu exact ce spune carte respectiva , doar din titlu inteleg ca ei o considera sfanta. Ceva scris de oameni si declarat sfant nu stiu daca e chiar Kosher smiley .
Talmudul are foarte multe invataturi care nu le gasim in scriptura , si cum de totusi au ajuns sfinte pentru uni?;
La fel cum nu avem nevoie de Ellen White , desi desigur am gasi foarte multe lucruri bune si in scrierile ei , la fel asi zice si despre Talmud.
Avem Duhul Sfant , dupa promisiunea Mantuitorului, de ce sa ne expunem unor interpretari, care din start stim ca nu sunt fara pata?
Personal am avut o perioada in care recurgeam zilnic la explicatiile rabinice cand citeam pasaje din scriptura, si dupa o vreme nici nu ma mai chinuiam sa inteleg textul, sau chiar sa-l citesc, ci recurgeam direct la explicatiile lor.
Prin alte cuvinte nu lasam ca Duhul sa ma lumineze , ci ma multumeam cu explicatile rabinice.
A trebuit cativa frati sa imi faca unele observatii , ca sa imi dau seama ca nu mai gandeam pentru mine, si vroiam sa ii fac si pe ei sa inteleaga ca mine cea ce uneori nu era in scriptura .
Cineva zicea : << jumatate de adevar nu este adevarul>>cam asa vad eu Talmudul

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lica
2136. Postat la 03/02/2010 11:10 - 5568z12h33m
Frate Daniel iti inteleg ingrijorarea si sunt, cel putin in parte, de comun acord cu tine insa cartea nu este ceea ce pare....contine sa spun asa cateva maxime din Talmud...si discuta cateva subiecte...insa nu poate fi vorba despre o autoritate a acestei carti peste Biblie... . Cartea nu contine explicatiile din Talmud...e doar un fel de cuprins al Talmudului....TAlmudul este plin de interpretari al Scripturii...de multe ori interpretari contradictorii....si trebuie tratata ca atare.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
claudia t
2634. Postat la 24/03/2010 13:18 - 5519z10h25m
ce influenta a avut asupra voastra filmul "Avatar"?
eu, dupa ce am vizualizat filmul, am ramas foarte marcata . Pot sa zic ca acele personaje, avatarii(cred), pot fi un exemplu pentru noi. Foarte impresionata am ramas de credinta lor, in acel copac, (nu mai stiu cum i se spune:-??), aparandu-l chiar cu pretul vietii. Acele fiinte atat de gingase, pot sa zic chiar "pocaite", pentru ca nu i-am vazut savarsind un pacat, mi-au atras atentia si chiar mi-am zis ce model de viata ar fi ei pentru mine. Cat de curati sunt ei si cum suntem noi. Cum respecta ei legile lor, cu cata sfintenie, si cum respectam noi, cat de mult se iubesc ei, si cat de mult ne iubim noi, cum isi apara ei credinta, si cum ne-o aparam noi. Chiar daca la inceput nu au acceptat strainii, au ajuns totusi sa se obisnuiasca cu ei si sa-i accepte ca un membru al lor (cred ca faceam referire la cum suntem noi, cand in comunitatea noastra apare cineva de alta credinta, sau asa ceva). Nu stiu, sunt foarte multe exemple din viata lor care ar trebui sa fie si intr-a nostra. Vreau sa stiu si parerile voastre despre acest film... Totusi cred ca ar trebui totusi sa luam drept exemplu vietile lor si sa facem o comparatie "fictionala" intre vietile lor si ale noastre. Si zic "fictionala" pentru ca acest film e o fictiune, e doar o imaginatie a unui regizor, doar o plasmuire, un model ideal de viata, "ca-n povesti".
Dumnezeu sa va binecuvinteze!

And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love!
claudia t
2635. Postat la 24/03/2010 13:27 - 5519z10h16m
sambataru a scris:
Cred ca mai corect e sa nu preferam nici un artist si nici un film smiley

Nu trebuie sa preferam un film sau un artist, ci pur si simplu daca ne uitam la un film sa deprindem cateva invataturi, sfaturi, idei de viata, un mod de a comunica cu cei din jur. Asta e parerea mea:-??

And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love!
lisha
2638. Postat la 24/03/2010 14:30 - 5519z9h13m
@ Avatar nu l-am vazut deact cateva fragmente....nu m-a ros curiozitatea smiley

nu prea imi place sa ma uit la filme.....din cand in cand mai vad cate unul smiley

va recomand cateva dintre cele aparute in 2009 pe care le-am vazut si din care daca vrem putem invata cate ceva
- A Greater Yes The Story of Amy Newhouse (2oo9)
- The Book Of Ruth Journey Of Faith (2009)
- NO GREATER LOVE (2009)
- The River Within [2009]
fullban10
2640. Postat la 24/03/2010 19:01 - 5519z4h42m
Si putem sluji la doi stapani, acesta e mesajul, pe care l-ai adus pe forum.
Daca trebuie sa vezi Avatar ca sa devii crestin, e grav.
S-a scris Biblia pentru acest lucru.
Personajele Bibliei nu ti-au transmis nici o emotie ?
O dovada in plus ca imparatul ticalos al lumii acestei isi diversifica metodele de-a abate pe credinciosi de pe calea cea ingusta.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lica
2641. Postat la 24/03/2010 19:16 - 5519z4h27m
Sunt de-acord ca mesajul crestin se gaseste in Biblie insa trebuie sa recunoastem ca noi suntem oameni...nu citim Biblia 24 din 24 ore...trebuie sa ne relaxam etc... pentru aceasta eu nu pot sa spun ca filmul este pacat! Eu personal pot sa spun ca am vazut filmul Avatar...am vazut parti bune si parti rele insa nu spun ca datorita partilor bune gasite in el se poate inlocui Biblia...si nimeni nu a spus asta de fapt!!!

Sa fim dedicati...dar sa fim si realisti smiley ...

Valentina repet ca nimeni nu a spus sa inlocuiesti Biblia cu filmul avatar sau cu oricare alt film! Dar nu cred ca putem afirma ca filmul ete pacat!

claudia t
2647. Postat la 24/03/2010 21:20 - 5519z2h22m
valentina a scris:
Si putem sluji la doi stapani, acesta e mesajul, pe care l-ai adus pe forum.
Daca trebuie sa vezi Avatar ca sa devii crestin, e grav.
S-a scris Biblia pentru acest lucru.
Personajele Bibliei nu ti-au transmis nici o emotie ?
O dovada in plus ca imparatul ticalos al lumii acestei isi diversifica metodele de-a abate pe credinciosi de pe calea cea ingusta.

Totusi fiind la topicul filme, vorbim despre influenta filmelor asupra noastra... nu am spus ca cineva ar trbui sa se pocaiasca vazand filmul avatar... acolo nici macar nu e pomenit Dumnezeu. Ma refeream cum sunt ei, chiar daca nu sunt crestini, si cum suntem noi, fiind crestini... Imi pare rau daca asa s-a inteles din ceea ce am postat, dar asta inseamna ca nu ma stiu exprima

lisha
2648. Postat la 24/03/2010 21:22 - 5519z2h21m
atata valva cu filmul asta....cu ocazia asta regizorul si-a satisfacut orgoliul care il chinuia de vre-o 14 ani, atat a asteptat sa evolueze tehnologia sa poata face asemenea "minunatie" e facut in mare parte pe calculator, 3D, eu cred ca nu numai subiectul filumului il scoate in evidenta ci si povestea filmului.....mie nu imi place.....nu am timp de nopti albe smiley smiley
nu pot sa ma uit la ceva ce stiu ca nu s-ar fi putea intmpla in realitate intr-un timp trecut, prezent sau viitor...orice restul mi se pare aberatie si pierdere de vreme

eu nu cnsider pacat faptul ca ma uit la cate un film din cand in cand, dar atunci cand acest lucru pune stapanire pe mine e pacat
claudia t
2649. Postat la 24/03/2010 21:50 - 5519z1h53m
totusi eu voiam sa vorbim despre influenta personajelor din filme asupra noastra, nu daca suntem de acord sau nu cu filmele, televizorul si mai stiu eu:-??... Nu am spus sa inlocuim filmele cu Biblia... Bineinteles ca Biblia e mai importanta decat filmul... Intr-adevar e un pacat sa fie altfel...insa in fiecare personaj din film gasim ceva care ne remarca... si voiam sa discutam despre cum ne influenteaza... Referitor la personajele din povestirile din Biblie- sunt cu mult mai importante decat cele din filme- insa aici vorbim de personaje din filme. Daca vreti sa vorbim despre personaje din Biblie, cream un topic cu acest subiect... Totusi as vrea sa continuam discutia si asupra altor filme pe care le-au vazut mai multi dintre noismiley...
Fiti binecuvantati!

emanolake
2651. Postat la 24/03/2010 22:14 - 5519z1h29m
claudia t a scris:...insa in fiecare personaj din film gasim ceva care ne remarca... si voiam sa discutam despre cum ne influenteaza... Referitor la personajele din povestirile din Biblie- sunt cu mult mai importante decat cele din filme- insa aici vorbim de personaje din filme.

Claudia daca nu ma uit la filme ca nu ma mantuie cu nimica filmul de unde as putea cunoaste eu personajele si sa le remarc?

Dar din Biblie ati vorbesc despre fiecare incepind de la adam pana in apocalipsa ca aicia intradevar fiecare personaj are cate un rol important pe cand actori nu au nimica..
Aurelc
2653. Postat la 24/03/2010 22:46 - 5519z0h57m
Manu, cred că nici un om înțelept nu vorbește despre lucruri pe care nu le cunoaște. Eu nu mă consider înțelept, dar totuși nu o fac, și văd că nici tu smiley Asta nu înseamnă că tot ceea ce privim este ceva care " ne mântuiește" cum spuneai tu. Dacă ar fi așa, probabil ar trebui să fim orbi fizic, deși odată ce am avut vedere și apoi nu o mai avem, imaginația și amintirile ne rămân.

Pentru caractere și personaje din Biblie am creat un subiect de dragul tău smiley Așa că te invit să scrii acolo ceea ce te-a marcat la fiecare dintre personajele Biblieismiley

Și pentru că suntem în preajma sărbătorii Paștelor, poate a văzut careva dintre voi filmul "Patimile lui Christos" Cum vi se par personajele de acolo și ce sentimente vă provoacă ?
Eu unul nu cred că l-am văzut tot, dar mi se pare să exprime într-un mod foarte aproape de realitate ceea ce s-a putut întâmpla acum aproape 2000 de ani. Aproape tot filmul e un act de cruzime, și actorul din rolul principal își joacă destul de bine rolul. Mulți spun că e prea de tot.. dar dacă stăm să ne gândim că acțiunea pr-zisă s-a petrecut într-un interval de vreo 12 ore... e oarecum puțin și atât cât a arătat filmul din ceea ce a îndurat în realitate Domnul nostru- Slăvit să fie El că a răbdat în locul nostru pedeapsa pentru păcate.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
2662. Postat la 26/03/2010 11:54 - 5517z11h49m
Ce-ati sarit toti in " ajutorul " unui lucru caruia Domnul Isus ii zice: nimic intinat sa nu fie in voi.
Si n-as fi facut nici un comentariu, dar am vrut sa va spun, si sa-mi spun si mie, ca strecuram tantarul si camila e cat casa. Paharul e atat de bine spalat pe dinafara, si mormintele atat de bine varuite !.
Atata grija ca nici macar un plic de drojdie uscata sa nu fie in casa, si................................................... scenariile fantastice, filmuletele cu apropouri sexuale, amagirile lumii , troneaza in vitrina inimii.
Stiu ca doare, dar asta suntem toti. Nu numai voi, dar si noi suntem la fel.
Ai observat ca deja ai sarit in sus ca nu poti sa citesti Biblia 24 de ore, din 24 de ore, ( dar nici sa te gandesti si sa faci ce scrie in ea ? ) dar cand dorinta cea mai mare este ca sa locuim in cer cu Domnul nostru Isus Hristos, ce fel de oameni ar trebui sa fim noi ?. Pot doua sabii sa intre intro teaca, sau poti sluji la doi stapani ?.
Eu asta caut in site-urile crestine. Caut credinciosi care au gasit " comoara de mare pret " , si au vandut totul ca sa cumpere ogorul.
Dar ca sa tii cu foarte mare atentie toate " acele invataturi incepatoare, slabe si saracacioase, carora vreti sa va supuneti din nou ?" ( Galateni 4;9), si sa inveti din Avatar ( si nu numai ), credinta, mi se pare o mare gafa.
" Voi paziti zile, luni, vremi si ani. Ma tem sa nu ma fi ostenit degeaba pentru voi " ( Galateni 4; 10,11 ), stiga si astazi inimii mele Pavel.

emanolake
2669. Postat la 26/03/2010 16:18 - 5517z7h24m
" Voi paziti zile, luni, vremi si ani. Ma tem sa nu ma fi ostenit degeaba pentru voi " ( Galateni 4; 10,11 ), stiga si astazi inimii mele Pavel.

Ce minunat vorbeste Pavel fratilor la care le-a propovaduit evanghelia, nu vreau sa ma intelegeti gresit ca sint contra filmelor si sa nu va uitati, fiecare sa faca ce vrea raspunderea e a lui si dupa cum stim ca mantuirea e personala eu nu sint contra nimanui sa se uite dar valentina ai uitat sa scri si versetul 9 din galateni care e foarte important ca frati sa stie la ce se refera pavel aicia:

Dar acum, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu sau, mai bine zis, după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou?

Vezi aicia pavel vrea sa aduca in evidenta ca cei care au fost in lume si nau cunoscut pe Domnul au savarsit pacate in versetul 8 in 9 dar dupa ce-am cunoscut pe Dumnezeu si ne-a fost propovaduita evanghelia atuncea cum mai putem sa ne intoarcem la lucrurile din trecut in care traiam noi odiniuara in pacat, de acea pavel zice in 10 si 11 ca uni au primit adevarul dar totusi nu sau lepadat de unele lucruri care le aveau ei in trecut si erau si cu Domnul si cu baal, de acea si noi sa nu ne chinuim sa luptam pe degeaba si ne darama unele lucrui care ne trec pe sub ochii si nu le bagam in seama si zicem ca asta nu e pacat, caci tocmai din lucrurile care nu se vad noi facem pacat si vom fi trasi la raspundere pentru ca nu sa vegheat. Si de ce nu sa vegheat? Pentru ca nu se ia in considerare in zilele de astazi pazirea Legilor, Poruncilor si Oranduierilor prin care trebuie sa traim noi numiti copii ai Domnului..
Lica
2675. Postat la 26/03/2010 19:11 - 5517z4h32m
Valentina eu nu am spus ca din "avatar" cineva va invata credinta!! Apoi eu nu am aparat neaparat un anumit gen de filme sau mai bine zis un film anume. Referitor la sa te gandesti la ce sa faci si ce scrie in Biblie timp de 24 ore din 24 ar suna frumos dar iarasi....daca suntem realisti vom recunoaste ca si acest lucru este imposibil (asta fara sa inculdem subconstientul care actioneaza).

Emanolache in Galateni mie mi se pare ca se refera la revenirea la unele practici de inchinare si nu la a nu mai picta de exemplu...deci daca devi crestin nu inseamna ca nu o sa mai sti nimic altceva si o sa te deconectezi de tot de la societate...

Pentru ca ati mentionat ca filmul (in general) si nu ceva gen de film sau teme de film reprezinta pacat iarasi trebuie sa va contrazic: EU PERSONAL NU CRED CA EXISTA UN OBIECT CARE IN SINEA LUI SA FIE PACAT! Deci filmul nu are cum sa fie pacat! Pacat poate fi doar vizionarea filmului (in contextul a ceea ce creeaza in sufletul omului acel film) dar aici iarasi nu putem include toate filmele! Sau daca includem orice film...de ce sa excludem cele numite crestine? de ce sa nu spune\m ca si videoclipurile sunt pacat (tot crestine)? De fapt este vorba de respingere fata de evolutia tehnologiei....deci...de ce sa nu respingem calculatorul? radio? telefonul? ceasul? etc....care au fost respinse de fratii inaintasi noua ...si totusi fata de multe am ajuns constienti ca nu avem motive de a avea retineri.

Revenind la ce trebuie sa facem 24 din 24 ore....va rog sa fiti realisti....fiecare din noi are nevoie pe langa studiul Bibliei si de multe altele! Incercati sa studiati doar 12 ore din cele 24 si sa imi spuneti cand veti abandona pentru ca atata timp cat suntem in trup...este imposibila concentarea asupra unui singur lucru...cu alte cuvinte...am inebuni.

Dar....carti avem voie sa citim? Nu sunt pacat? Daca dam de o propozitie care nu este neaparat cu subiect religios...inchidem ochii....sau citim si am pacatuit? Exagerez putin ca sa va atrag atentia fata de exagerarea pe care o vad eu la voi referitor la filme.

Nu spun ca cei care nu se uita la filme, documentare...TV sau calculator..youtube fac un pacat pentru ca nu fac...dar nici nu pot sa cred ca utilizarea lor este un pacat.

fullban10
2681. Postat la 27/03/2010 21:14 - 5516z2h29m
Si pentru ca acum noi, in biserica, suntem la subiectul ILIE vreau sa citez un fragmant care sper sa aduca mai multa lumina din ceea ce credem noi ca inseamna sa slujim lui Dumnezeu si mai mult sa locuim cu El in sferele ceresti. Ca doar pentru asta suntem lasati pe pamant sa ne pregatim pentru cer, nu ?.

" Istoria se repeta. Lumea de astazi isi are Ahabii si Izabelele ei. Vremea de azi este vremea idolatriei, tot asa cum a fost aceea in care a trait Ilie. Desigur nu se mai vad altare, nu nu mai sunt chipuri asupra carora sa se opreasca ochiul; cu toate acestea, mii slujesc zeilor acestei lumi- bogatii, renume, placeri, si POVESTI INCHIPUITE, care ingaduie omului sa urmeze inclinatiile unei inimi nerenascute.. Multimi de oameni au o conceptie despre Dumnezeu si despre atributele Sale si slujesc tot asa unui zeu fals, cum faceau inchinatorii lui Baal. Multi dintre aceeia care pretind a fi crestini s-au UNIT cu influientele care se impotrivesc continuu lui Dumnezeu si adevarului Sau. In felul acesta, sunt determinati sa se departeze de cele dumnezeesti si sa inalte ce este omenesc..................TEORIILE OMENESTI sunt inaltate si asezate acolo unde ar trebui sa fie Dumnezeu si Legea......... Atat de mult s-au departat de calea cea dreapta, incat SUSTIN ca parerile catorva asa numiti filozofi sunt mai DEMNE de incredere decat adevarurile Bibliei." ( Ellen White- Profeti si regi- In duhul si puterea lui Ilie- sau - Ce faci tu aici Ilie ? )
Si as putea continua cu zeci de astfel de citate in care se spune clar si raspicat ca lasam ce zice Domnul si ridicam la rang de adevar ce zice omul.

Lica
2687. Postat la 28/03/2010 10:22 - 5515z14h21m
valentina a scris:

" Istoria se repeta. Lumea de astazi isi are Ahabii si Izabelele ei. Vremea de azi este vremea idolatriei, tot asa cum a fost aceea in care a trait Ilie. Desigur nu se mai vad altare, nu nu mai sunt chipuri asupra carora sa se opreasca ochiul; cu toate acestea, mii slujesc zeilor acestei lumi- bogatii, renume, placeri, si POVESTI INCHIPUITE, care ingaduie omului sa urmeze inclinatiile unei inimi nerenascute.. Multimi de oameni au o conceptie despre Dumnezeu si despre atributele Sale si slujesc tot asa unui zeu fals, cum faceau inchinatorii lui Baal. Multi dintre aceeia care pretind a fi crestini s-au UNIT cu influientele care se impotrivesc continuu lui Dumnezeu si adevarului Sau. In felul acesta, sunt determinati sa se departeze de cele dumnezeesti si sa inalte ce este omenesc..................TEORIILE OMENESTI sunt inaltate si asezate acolo unde ar trebui sa fie Dumnezeu si Legea......... Atat de mult s-au departat de calea cea dreapta, incat SUSTIN ca parerile catorva asa numiti filozofi sunt mai DEMNE de incredere decat adevarurile Bibliei." ( Ellen White- Profeti si regi- In duhul si puterea lui Ilie- sau - Ce faci tu aici Ilie ? )
Si as putea continua cu zeci de astfel de citate in care se spune clar si raspicat ca lasam ce zice Domnul si ridicam la rang de adevar ce zice omul.

Valentina tu consideri ca arta este idolatrie? Sau in acest caz filmul avatar de exemplu este un idol? As vrea sa imi dai definitia ta personala...ce crezi ca este un idol?

Referitor la citatul tau....se cam contrazice...textul spune sa nu mai ascultam ce zic oamenii....dar insasi textul este scris de un om!!! este ca si: "Toti cretanii sunt mincinosi(afirmatie facuta de un cretan)....acum...sunt cretanii mincinosi sau nu?" ...nu vreau raspuns... vreau doar sa admiti ca si eu (si nu numai) avem dreptul la o alta parere...

fullban10
2690. Postat la 28/03/2010 14:33 - 5515z10h10m
Sa-i lasam pe cei care vad in filme ceea ce nu vad in Biblie, sa-si amageasca constiinta . Pe pat de flori nu urcam la cer. Si ce e viata pe pamant daca nu dorim sa ajungem in cer ?. Idol e tot ceeace pui mai inainte de Dumnezeu.

" Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu. " (Ioan 17;3)

Lica
2693. Postat la 28/03/2010 19:16 - 5515z5h27m
Ti-am cerut doar sa accepti faptul ca eu si altii putem gandi diferit...avand in vedere ca nu ai acceptat (asa rezulta din postarea ta) cred ca nu mai am nimic de spus...deci este momentul sa revenim la subiect!!

"personaje din filme- ce influență au asupra noastră"

claudia t
2729. Postat la 03/04/2010 23:40 - 5509z1h3m
ma bucur ca in sfarsit cineva a inteles ce am vrut sa zic de la bun inceputsmiley

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164830 vizite unice Powered by PHP-Fusion