Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Artă
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Literatură
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4297. Postat la 15/11/2010 23:43 - 5282z23h51m
Recomand, indeosebi oratorilor: Dictionarul Biblic, si Manualul Biblic ( asta e mai slabut fata de prima )

Apropo, pentru cine are pe PC, soft Theophilos ( Biblia ), poate descarca modulul Dictionarul Biblic, cat si DEX.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

viorica
6337. Postat la 31/12/2010 19:37 - 5237z3h56m
Îmi place sa citesc foarte mult pe lângă Biblie si literatura crestina citesc si scriitotri romani dar si clasicismiley
recoman

"Nord și Sud" de John Jakes

este povestea unei prietenii între doi băieți, George Hazard și Orry Main - care s-au cunoscut la West Point și au luptat împreună în Războiul Mexicano - American.
George provine dintr-o familie înstărită din Pennsylvania, iar Orry vine din Sud, unde familia sa deținea o plantație și sclavi. Acțiunea romanului se petrece în anii premergători Războiului Civil, când prietenia celor doi este pusă la grea încercare din cauza diferențelor de mentalitate dintre Nord și Sud și a tensiunilor sociale ce se află într-o continuă creștere. Saga familiilor Hazard și Main continua pe fondul Războiului Civil, când cei doi prieteni se reîntâlnesc și descoperă că se află în tabere opuse și luptă cu disperare să își protejeze prietenia.

Mandrie si Prejudecata de Jane Austen,

Este un roman de o incredibila prospetime, cu un subiect ce ar putea fi de actualitate si in zilele noastre,romanul infatiseaza viata familiei Benett, o familie cu cinci fete si fara nici un baiat, fiecare dintre aceste fete are o personalitate diferita de a surorilor sale. Astfel, angelica Jane, inteligenta si nonconformista Elisabeth, Mary, fara vreo insusire deosebita, influentabila Kitty si frivola Lydia se apropiau toate de varsta maritisului.

smileysmileysmileysmiley
viorica
6805. Postat la 11/01/2011 20:54 - 5226z2h39m
vreau sa recomand aceasta carte tuturor fetelor si chiar mamelor, exista o varianta a acestei carti si pentru baieti, cei care sunt interesati.smiley

cartea se numeste Lupte fiecarei fete de Shannon Ethridge si Stephen Arteburn respectiv Lupta fiecarui baiat de aceiasi autori

"O carte ce trebuie citita de toate adolescentele! Onesta si informativa, si portetizeaza realitatea in timpurile pe care le traim. "
fullban8
18172. Postat la 26/04/2012 22:34 - 4755z1h59m
În trilogia promisă la Subiectul ,,Înnoirea templului,, - Copyright Editura Obiectiv Craiova - ISBN 973-97782-1-6 - format mic, cu titlul: Conspirația Satanei: ținta Romania - de Teodor Filip, aflăm câteva ,,taine=bombe,, ale ,,micii noastre lumi,,: Marx a fost evreu; Hithler a fost evreu; Troțki a fost evreu; Stalin a fost evreu; Lenin a fost evreu (după mamă) - capitalismul a fost inventat de evrei; comunismul a fost inventat de evrei - ca un paralelism, toate bisericile, asociațiile, grupările și actiunile religioase de astăzi (aprobate, odicializate în orice stat, cu toate aparentele contradicții dintre ele și cu aparentele eforturi de supremație între ele, toate sunt spre orbirea goimii, asemenea luptelor politice între politicienii care se luptă într-un război în care toți câștigă, din care numai goimea are de suferit, în timp ce politicienii doar huzuresc fără scrupule, pe spatele goimii - toate bisericile și bisericuțele sunt aprobate, supervizate de ,,sfântul scaun,, și controlate de serviciul secret iezuit - toate cultele, sectele, organizațiile sau asociațiile religioase, sunt satelite catolicismului papal, cu siglele inspirate din insemnele papale (inclusiv crucea satanică răsturnată), și cu toate insemnele lor pe toiagul papal (inclusiv semiluna islamică).
Dacă aceste cunoștințe par șocante pentru unii, este necesar să înțelegem că Marx, Hithler, Troțki, Stalin și Lenin, au fost marionetele (păpușile din lemn) în mâinile celor care au condus și vor mai conduce încă puțin soarta omenirii, ..după Voia și Îngăduința Celui Prea Înalt, fără de știrea căruia, nu se mișcă nici un fir de păr de pe capul cuiva - să-i iubim, și să ne rugăm pentru ei (Luca 23.34), pentru că ei grăbesc Revenirea (ca un hoț) și apoi Venirea lui Mesia (în Slavă ca Împărat al împăraților).
O confirmare a faptului că totul este real, este că în timpul repatrierii evreilor în 1966-68, mulți evrei care au cumpărat terenuri în Palestina, au fost omorâți în taberele de integrare - banii și terenurile au rămas în mâinile celor care deschideau seifurile actualului FMI - cine vrea să știe mai multe, să citească volumele! Holocaustul a fost organizat, pregătit și realizat de către ,,iluminații evrei, ziși Sioniști,, prin evrei, împotriva evreilor (din lume) și a întregii lumi, aruncându-se responsabilitatea în dreptul altora, după modelul din Genesa 3.
Stând strâmb, și judecând drept, cine credeți că este vinovat? mâna care lovește, sau mintea care ordonă? În aceleași condiții de judecată, cine poartă vina? Cei care au strigat ,,la moarte cu El,, și.. sângele Lui să cadă asupra noastră și asupra copiilor noștrii? Incitatorii.. preoți de seamă, farisei, bătrâni și cărturari? sau Mintea cu spiritul luciferic? Satana?
Problema cea mai curiaosă pentru puțini cunoscători, este cum de nu s-a implinit planul iluminaților, ca până în 2011 populația globului să fi ajuns la 1miliard (dela cele 6 miliarde, încă existente la timpul actual) - poate este o dovadă că Cel Prea Înalt, ține totul sub control.
Har și Pace cu binecuvântări!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Michael Roman
18191. Postat la 28/04/2012 07:39 - 4753z16h55m
Șabat șalom!

Aiden Wilson Tozer: Cunoașterea Celui Preasfânt... Cartea aceasta este scrisă atât de curgător, de poetic, încât nu-ți dai seama că, în esența sa, este o lucrare de teologie, vorbind despre natura și atributele lui Dumnezeu... Pe alocuri, citind-o, m-am simțit emoționat până la lacrimi, Tozer a fost un gânditor de mare sensibilitate și acest giuvaier are fațete egal șlefuite... Iar la acest gânditor profund a fost asortat un traducător plin de bun simț, care a făcut o tălmăcire absolut superbă...
(Îmi amintește de poeții persani Omar Khayyam sau Firdousi, traduși absolut inegalabil de George Coșbuc, sau de Victor Hugo, tradus de Ionel Popescu... Pentru a traduce poezie, e necesar ca tu însuți să fi poet.)

Berakhoth!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Aurelc
19678. Postat la 22/09/2012 16:12 - 4606z8h21m
Pentru amatorii studiului biblic recomnd o carte care m-a ajutat de multe ori să-mi formez o idee despre anumite pasaje biblice. Este vorba despre: ENCICLOPEDIA BIBLIEI Viața și vremurile, mesajul și înțelesurile - un ghid comprehensiv. Editura LOGOS, Editor coordonator-Pat Alexander. I.S.B.N.973-9212-06-9

Este o lucrare amplă la care au participat 13 autori din Marea Britanie- Oxford și la versiunea românească eu am mai numărat încă vreo 11...

O enciclopedie cred că se cam explică prin însuși titlul ei... cei care caută anumite detalii despre contextul cultural, istoric, geografic din perioada biblică pot pune mâna pe această carte că vor găsi destule de învățat în ea.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
19701. Postat la 25/09/2012 09:32 - 4603z15h2m
O avem si noi(de cativa ani buni) si intradevar avem multe de invatat din ea :
Pune la dispozitie un atlas biblic cu multe harti si ilustratii, prezinta pe scurt fiecare carte a Bibliei, include secrtiuni de dictionar cu multe cuvinte biblice, ce sa spun, este necesara pentru toti cei care vrea sa intre in inima Cuvantului lui Dumnezeu...si sa-L stranga in inimile lor!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
ioan olah
19706. Postat la 25/09/2012 12:12 - 4603z12h21m
Shalom !!!

O carte buna !!!

O ISTORIE A EVREILOR scrisa de Paul Johnson

cu subiecte : ISRAELITII
IUDAISMUL
CATEDOCRATIA
GHETOUL
EMANCIPAREA
HOLOCAUSTUL
SIONUL

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
fullban10
19757. Postat la 05/10/2012 14:06 - 4593z10h27m
Orice cititor și cercetător onest al Bibliei ridică inevitabil o serie de întrebări legate de unele pasaje sau versete mai dificile ale Cărții sfinte a creștinismului. Orice cugetător sincer are întrebări cu privire la originea, identitatea, veridicitatea și autoritatea Sfintelor Scripturi. Cine a scris Biblia? Cine a stabilit că unele cărți sunt canonice, iar altele nu, și după ce criterii? Există contradicții în Biblie? De ce există interpretări atât de multe și de diferite ale Bibliei? Sunt doar câteva dintre întrebările ineluctabile de al căror răspuns depinde percepția individuală față de Biblie, relevanța și impactul acestei Cărți pentru fiecare dintre noi.

Volumul Interpretarea Scripturii, coordonat de teologul Gerhard Pfandl și publicat de Institutul de Cercetări Biblice (BRI), oferă răspunsuri la 107 întrebări despre și din Biblie. Cei 49 de autori ai articolelor incluse în carte sunt teologi cu o înaltă pregătire academică. Deși proveniți de pe continente și din culturi diferite, autorii împărtășesc deopotrivă convingerea fermă că Biblia este Cuvântul inspirat și autoritar al lui Dumnezeu.

Cartea conține 3 secțiuni majore. Prima secțiune, rÎntrebări introductiver1;, răspunde unor întrebări despre Biblie la modul general, fiind abordate chestiuni precum paternitatea unora dintre scrierile canonice și interpretarea unor profeții biblice. A doua secțiune a cărții, rÎntrebări din Vechiul Testamentr1;, abordează întrebări dintre cele mai diverse, bazate pe texte vetero-testamentale: Se răzgândește vreodată Dumnezeu? Condamnă Biblia homosexualitatea? Cine este arhanghelul Mihail?

În fine, a treia secțiune a volumului, rÎntrebări din Noul Testamentr1;, este orientată spre pasaje dificile din cărțile nou-testamentale, precum: Ce este păcatul de neiertat? Există un iad veșnic în care ard păcătoșii? A numit-o Isus pe o femeie rcâiner1;? A fost desființată legea lui Dumnezeu prin moartea lui Hristos pe cruce? Sunt doar câteva dintre numeroasele întrebări interesante la care autorii au un răspuns simplu, într-un limbaj neteologic, accesibil, fundamentat pe o argumentație biblică.

Conținutul celor peste 500 de pagini ale volumului Interpretarea Scripturii le oferă cititorilor răspunsuri la întrebări care, poate, i-au preocupat măcar o dată în viață și se constituie într-o provocare pentru studierea continuă a Bibliei, pentru investigarea atentă a textelor sacre cu scopul descoperirii unora dintre cele mai profunde adevăruri care au conturat chipul lumii de-a lungul mileniilor.

Costă 24 de lei și te scoate de pe forumurile creștine. Sau nu?smiley

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelia
19794. Postat la 07/10/2012 19:40 - 4591z4h54m
Vreau sa recomand o carte foarte interesanta ,eu si fetele am citit-o cu placere si se poate discuta mult despre subiectul carti ,personajele sunt fictive dar probleme pe care le intampina personajele le intalnim in viata reala .
Eu am spus cartea dar de fapt e o triologie primul volum se numeste
CORTINA DE CATIFEA de TRUDY HARVEY TAIT

Lasand Cortina de Fier in urma pentru totdeauna, Estera nu stie ca nu a facut decat sa schimbe o cortina cu alta
Paseste inapoi in vremea anilor '80, cand comunismul inca domina puternic Europa de Est, si imagineaza-te alaturi de Estera, o adolescenta din Romania care se duce pentru prima oara in America, pe taramul libertatii, si descopera ca acolo o asteapta cu mult mai mult decat o simpla diferenta culturala.
In avion in drum spre America, ea intalneste un domn crestin mai in varsta, care o avertizeaza cu privire la Cortina de catifea, un echivalent occidental al Cortinei de Fier. La inceput, Estera este ferm hotarata sa ia seama la avertizarea acestui domn, dar cand frumusetea si individualitatea ei atrag atentia unui tanar aratos, rafinat si marinimos, pe nume Ron Atwood, si cand talentul ei de cantareata ii deschide rapid usile unei noi lumi, ea uita de Cortina de catifea si se desfata in nou-gasita ei libertate si popularitate. Treptat, imaginea ei despre ceea ce inseamna cu adevarat a fi crestin devine tot mai incetosata. Cortina de catifea o invaluie. Va ajunge oare sa o infasoare pe deplin sau va reusi sa scape dintre faldurile ei?

Dincolo de cortina de catifea

o continuare a cartii rCortina de catifear1;, duce mai departe povestea lui Estera si Gabi, cele doua romance care, in incercarea de a scapa de Cortina de Fier, se trezesc prinse in latul altei cortine. Estera ia masuri drastice pentru a sta departe de Cortina de catifea, in vreme ce Gabi ii neaga insasi existenta, numind-o in schimb rVisul Americanr1;.
Cu toate acestea, in spatele acestei cortine invaluitoare, cele doua fete si prietenii lor, Len si Ron Atwood, descopera faptul ca Dumnezeu poate transforma o tragedie intr-o victorie.
Povestea va lua intorsaturi neasteptate, pe masura ce harul Sau va patrunde, transformand si schimband directia vietii unor oameni nedesavarsiti si supusi greselii.

Evadarea din spatele cortinei:

Aceasta carte incheie povestea Esterei, a lui Gabi si a prietenilor lor.
Gabi, crezand ca va scapa de Cortina de Catifea daca sa intoarce in Romania, tara ei de bastina, descopera ca trecutul ei o urmeaza. Iar acolo, trecutul aceasta o confrunta cu o dilema pe care nici cei mai maturi prieteni ai ei n-o pot elucida.
In acelasi timp, Estera, care o priveste pe sora ei facand ceea ce crede ca fusese greseala majora a vietii ei, are la randu-i propriile confruntari cu Cortina de Catifea. Nevoita sa traiasca intr-un scaun cu rotile, ea opineaza ca o viata petrecuta in izolare este singura ei sansa. Totusi, faptul ca se retrage in sine nu o ajuta sa se elibereze.
In final, ambele surori descopera propria lor cale de scapare, care duce la aceeasi destinatie r11; siguranta, pacea si bucuria care pot fi gasite numai in implinirea voii lui Dumnezeu.

Vreau sa spun ca am discutat si cu fetele mele si cu cei carora le-am imprumutat cartea si am ajuns la concluzia ca ca cortina de cativfea te poate imvalui si cand schimbi scoala sau facultatea cand pleci dintrun mediu unde simti ca esti ocrotit .
lisha
21773. Postat la 24/02/2013 07:39 - 4451z15h55m
Ce ati mai cititi in ultima vreme??
Pe langa Biblie...

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
fullban10
21778. Postat la 24/02/2013 08:50 - 4451z14h44m
Tragedia Veacurilor.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
21790. Postat la 24/02/2013 17:57 - 4451z5h36m
Tara Sântă-Geografie si Istorie Biblică.

lisha
21872. Postat la 01/03/2013 09:20 - 4446z14h13m
Tragedia veacurilor am cititit-o in urma cu ceva timp
Lavinia cea scrisa de tine nu o stiu, sti la ce editura o pot gasi?

Femeia care muta muntii - Daniela Delibas

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Lavi
21875. Postat la 01/03/2013 16:47 - 4446z6h46m
Sora Lisha ...si eu am cumparat-o de mult timp ..nu am idee daca o poti gasii la o librarie.
Este scrisa de Emil Bulgar.

Lucia
21879. Postat la 01/03/2013 17:35 - 4446z5h59m
O carte pentru noi femeile, pe care o citesc acum:
"Domnind peste imprejurarile vietii"
Este un studiu devotional despre valoare, putere, scop si psihoterapie feminina...
Acum, mai mult ca niciodata avem nevoie de un prieten adevarat, pe langa Isus, Cuvantul vietii, putem sa gasim si aceasta carte care ne poate insoti la drum ori de cate ori ne confruntam cu probleme de viata, este scrisa de Ligia Seman.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica
26659. Postat la 16/01/2015 17:15 - 3760z6h18m
Un baiat mincinos s-a pocait

Băiețelul care s-a întors din Rai a mințit

'O editură creștină din Statele Unite a stopat producția cărții The Boy Who Cam Back from Heaven (Băiețelul care s-a întors din Rai), după ce personajul principal și co-autorul ei, Alex Malarkey, a declarat public că totul e o minciună.'

http://semneletimpului.ro/religie/teologie/viata-dupa-moarte/baietelul-care-s-a-intors-din-rai-a-mintit.html

Marturia baiatului: "Într-o scrisoare deschisă, Alex, acum în vârstă de 16 ani scrie : Nu am murit. Nu m-am dus în Rai. Am spus că am mers în Rai pentru că am crezut că asta îmi va aduce atenția celorlalți. Când am făcut acele afirmații, nu citisem Biblia. Oamenii au avut mereu de câștigat de pe urma minciunilor și continuă să profite. Ar trebui să citească Biblia, care este îndeajuns. Biblia este singura sursă de adevăr. Orice lucru scris de către un om nu poate fi infailibil. () Cei care pun în vânzare astfel de materiale trebuie să se pocăiască și să respecte faptul că Biblia este suficientă."

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164755 vizite unice Powered by PHP-Fusion