Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Artă
Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Deconectat RE: personaje din filme- ce influență au asupra noastră
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2730. Postat la 04/04/2010 00:04 - 5509z0h44m
"Numai ia seama asupra ta, si vegheaza cu luare aminte asupra sufletului tau, in toate zilele vietii tale, ca sa nu cumva sa uiti lucrurile pe care ti le-au vazut ochii, si sa-ti iasa din inima; fa-le cunoscut copiilor tai si copiilor copiilor tai. " ( Deuter. 4;9)

Sa nu mai ziceti ca nu scrie in Biblie. Alegeti voi ce nu trebuie sa uiti , ce sa intre in inima, si ce sa lasi copiilor copiilor tai, din vizionarea filmelor pe care le promovati.
Chiar as vrea sa incepeti un topic cu aceasta tema deosebit de actuala : VEGHERE.
Cum trebuie sa veghem cu luare aminte asupra sufletului ?.
-Vegherea e o poarta nepazita, care lasa sa patrunda cel rau sa ne stapaneasca.
-Lipsa vegherii duce la uitarea invataturilor biblice.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban10
2756. Postat la 06/04/2010 08:34 - 5506z16h14m
Nu cadem in extreme. Dar sa fim mai atenti, ce zici ?.

Dani
2917. Postat la 16/04/2010 18:24 - 5496z6h23m
Păcatul pândește oameni peste tot și vrea să atragă cât mai mulți adepți, cu siguranță filmele nu hrănesc pe nici unul din noi spiritual, acolo domnește firea.
În scriptură găsim tot ce ne dorim; Educație, înțelepciune, cunoștință, adevăr, mângâiere, pace, etc. Filmele așa zise creștine credeți că ne aduc un plus de cunoștință?

Fiți binecuvântați!
fullban10
2921. Postat la 17/04/2010 20:58 - 5495z3h49m
Aceste filme, ne aduc, scene si chipuri de oameni dupa imaginatia omeneasca. Sa nu cumva sa asteptam pe Domnul nostru Isus, asa cum L-am vazut in filme.

avodah
2924. Postat la 18/04/2010 05:41 - 5494z19h7m
Pentru cei ce inteleg engleza va recomand filmul Anne Frank , este foarte recunoscut . Filmul este despre viata unor evrei in timpul cat au stat ascunsi in inima Amsterdamului sub nasul nazistilor , pana cand cineva i-a pârât fiind târâți si ei in trenurile din care nu prea multi au ajuns sa se mai intoarca.
Mai jos pun o secventa din film pentru a vă stârani curiositatea , iar daca vreti am observat ca se poate vedea pe Youtube tot filmul , trebuie doar sa mergeti la parte 1 pe urma 2,3... si tot asa.
http://www.youtube.com/watch?v=bmx_W8yCZv8&feature=related

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Ioana
3085. Postat la 01/05/2010 15:45 - 5481z9h2m
Un film pe care eu vi-l recomand ar fi Baiatul in pijamale vargate.Acțiunea e amplasată în timpul Holocaustului, iar povestea este spusă prin ochii inocenți ai lui Bruno, fiul de 8 ani al unui comandant dintr-un lagăr de concentrare.Acest baiat se imprieteneste cu un baietel dintr-o familie de evrei.Ei se cunosc, se joaca dar totul se petrece printr-un gard. Filmul este plin de neprevazut, iar finalul este emotionant, chiar pot zice unul cutremurator.Mie mi-a placut si sper sa va placa si voua.As dori sa imi ziceti ce credeti despre inocenta lui Bruno din momentele de final, si despre faptul ca s-a imprietenit atat de mult cu Shmuel.Daca nu puteti sa coborati filmul eu v-as recomanda si cartea de John Boyne "Baiatul in pijamale vargate".

"Binecuvântat să fie Domnul, Stânca mea" - Ps 144:1
avodah
3115. Postat la 03/05/2010 18:25 - 5479z6h23m
Am vizionat filmul mai multe luni in urma.Si eu va recomand filmul , este un film emotionant.
Inocenta lui Bruno, reflecta cea ce Scriptura ne spune: Adevarat va spun ca daca nu veti fi ca acesti copilasi , cu nici un chip nu veti intra in Imparatia Cerurilor.
Eu vad in copii mei .Acum il cert, sau il pedepsesc si in 5 minute ma iarta ca l-am pedepsit si vine si ma pupa.
Pentru un adult acest lucru ar fi greu de facut.
Cred ca ar trebui sa ajungem ca adulti la aceea stare de copil.
Un copil daca il introduci intr-un grup de copii pe care nu i-a vazut niciodata , in cateva minute sunt cei mai buni prieteni si daca se intampla sa se certe dureaza poate 1 minut , dupa care alearga din nou impreuna lasand in urma 100% cea ce s-a intamplat intre ei .
De ce noi ca adulti nu putem face la fel?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lica
3147. Postat la 07/05/2010 18:56 - 5475z5h52m
Un alt film interesant gasiti pe torentul "stanca mantuirii". Fiddler on the Roof (1971) este un film in care actiunea se petrece intr-un sat de evrei...(ovi filmul acesta il cautai candva...)http://www.youtube.com/watch?v=h_y9F5St4j0&feature=related

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Diana
3362. Postat la 13/07/2010 22:02 - 5408z2h45m
Am citit titlul discutiei, dar din pacate nu am avut timp sa citesc toate comentariile.
Cu toate acestea, vreau sa mentionez si eu o stire pe care am auzit-o in urma cu aproximativ o saptamana: scenele de actiune dure, sangele din filmele vizionate ne afecteaza grav ficatul. Interesant, nu?
Ei bine, aceasta mi-o spun in primul rand mie, dar ma gandeam ca poate avea un efec asupra voastra la fel cum a avut si aspra mea.
abdon
4298. Postat la 15/11/2010 23:46 - 5283z0h2m
Stiu ca sunt, o serie de filme crestine, cu titlu "Love ... "

O am gasit si pagina de unde pot fi descarcate http://www.viatavesnica.ro/filme/pagina-1

Fr Lica, spunea ce influenta au, mda, te influneteaza destul, de multe ori unii, care vad filmul Isus, sau cele in legatura cu si despre, uita ca nu scrie in Biblie unele improvizatii din filme, si vezi ca predica la program dupa cele vazute in film, si cand il intrebi unde scrie frate, el ramane blocat, deoarece filmul avusese o influneta asupra lui smiley

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lavi
11011. Postat la 12/05/2011 09:30 - 5105z15h18m
Personal cred că filmele de orce natură ar fii ele ex :religioase ,desene animate,filmele de la TV...etc...au o mare influentă negativa asupra noastră si a copiilor nostrii.
De exemplu ne atrage privirea un film de actiune in care se luptă binele si răul ,de exemplu vedem la TV o luptă intre doi barbati ,prin faptul că privim o scenă de violentă chiar cunoscând porunca Sfântă care ne învată ,,Sa nu ucizi,,Noi prin intermediul televizorului aducem in casele noastre scene de violenta ,care mai tarziu au un impact asupra psihicului nostru si al copiilor nostrii ,eu personal ma feresc sa mai privesc scene de violenta la Tv.Am acest indemn pentru voi toti dragii mei frati .

Michael Roman
11016. Postat la 12/05/2011 10:37 - 5105z14h10m
Shalom, chaverim!

Îmi dau și eu cu părerea privitor la acest subiect de filosofia culturii, filmele făcând parte absolut integrantă din cultura contemporană.
Când Atoate-Ziditoriul ne-a plăsmuit, după înțelepciunea Sa, El a pus în noi unele imagini arhetipale. Atunci când în alergarea vieții noastre întâlnim ceva ce pare a aduce cu imaginea arhetipală imprimată în sufletul nostru, tresărim... Ne atinge emoțiile, ne spune ceva...
Voi menționa, pe scurt, câteva imagini arhetipale:

Mama;
Copilul;
Dragostea romantică;
Cel Rău;
Înțeleptul/Magul/ Sfetnicul
Regele/Războinicul/Eroul.

Dacă am transpune aceste arhetipuri în sub-cultura promovată de filme, am observa următoarele:
- pe vremuri aveau succes filmele care vorbesc despre o mamă (singură) și/sau despre un copil/copii care înfruntau aversiunile vieții;
- Dragostea romantică: să vă amintesc despre Romeo și Julieta, Tristan și Isolda, sau, mai aproape de noi, Love Story sau Titanic (12 premii Oscar)?
- Filmele cu "Cel Rău", fie el cowboy cu pălăria neagră, fie mafiot, fie soldat în armata nazistă, fie, mai aproape de noi, Darth Vader ("Războiul Stelelor"smiley sau Ochiul și Saruman din trilogia Stăpânul Inelelor, sunt filme care se turnează obligatoriu cu un final fericit (happy ending), unde Răul este învins de Bine... Cel Rău există în filme pentru că el există în Biblie și dăm de el în viața reală. Toți oamenii se nasc având înscrisă în conștiința lor intuiția ca există un Cel Rău... Dumnezeu i-a avertizat de la naștere...
- Înțeleptul și Războinicul sunt arhetipuri interesante și actuale: regii războinici aveau totdeauna sfetnici pe lângă ei, oricât de capabili ar fi fost ei înșiși; David și Samuel; Alexandru Macedon și Aristotel; Ștefan cel Mare și Daniil Sihastrul. În Scriptură mai apar Antihristul, ca Erou, Rege războinic și Profetul mincinos, ca sfetnic.

Apropo de arhetipul Înțeleptul și Eroul războinic: aici iudaismul și elenismul s-au despărțit categoric (faza asta va plăcea confraților mei mesianici smiley

În cultura evreiască era prețuit Înțeleptul, Rabinul, ÎNVĂȚĂTORUL/MENTORUL... Cu mintea lui ascuțită, El înțelegea Scripturile; prin purtarea sa curată, el le trăia. Prin vocația sa dăscălească, el spunea oamenilor ce să facă atunci când viața le ridica întrebări și frământări existențiale... El era considerat a fi un rege, și chiar și astăzi, în cimitirele evreiești, pe pietrele tombale așezate peste rabini este gravată o coroană...

În cultura greacă și elenistă și, în consecință, în civilizația europeană și americană, a fost valorizat "la greu" arhetipul Războinicului (încă de la Războiul Troiei, vezi Iliada și Odiseea lui Homer...). Epopeile războinice, Cidul, Nibelungii, cântecele trubadurilor și ale truverilor din Renaștere, etc, au dus, la Hollywood, la Rambo, la Jean-Claude Van Damme, etc...

Cum s-a putut una ca asta?... Este simplu: adânc în inima noastră, tânjim după un Învățător, un Rabin care să ne învețe ce să facem, cum să ne trăim viața, mai ales în situații de confuzie și dileme și, înlăuntrul nostru, avem nevoie de a fi stăpâniți, vrem să domnească peste noi cineva care să ne iubească, să aibă grijă de noi, să ne ocrotească și să ne pună la muncă.
Singurul care poate astâmpăra foamea noastră de arhetipuri este Cel care a creat în noi această foame: Iisus/Yeșua, Învățătorul și Regele care-l va nimici pe Cel Rău.

Aplicație pastorală practică:

...alegeți astăzi cui vreți să slujiți...
(Ios. 24:15)

Nădăjduind că v-am putut sluji,
M. Roman.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lucia
11027. Postat la 12/05/2011 18:25 - 5105z6h22m
Aplicatie pastorala practica!
Dupa aceasta ,,aplicatie"se poate invata ca-n filme...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
eben-ezer
13531. Postat la 03/09/2011 11:23 - 4991z13h25m
Dragii mei,problema televizorului nu e numai ce vizionezi,ci faptul ca noi in loc sa studiem,sau sa ne cultivam cu lucruri de valoare ne pierdem timpu cu ceea ce ne umple creierele cu anumite secvente din filme care ajung sa fie lucrul la care meditam.Apoi, fara sa realizezi cand te rogi,cand,vorbesti cu cineva,cand mergi la adunare,etc.iti vine in minte ceea ce ai vizionat si NU ceea ce ai citit,si apoi ma mir ca de ce sunt atat de slab si biruit in loc de biruitor ca ceea ce constituie fiinta mea sunt lucrurile la care privesc si chiar le traiesc!Daca ati observat,acum au inceput sa introduca in filmele 'crestine" unele chestii ca saruturi,atingeri,etc lucruri care sa te faca sa fi atent la ideea care ti.o prezinta filmul.Deci sa avem grija ca vrajmasul reuseste chiar si prin mijloacele acestea prin care putem fi atinsi emotional,sa ne corupa mintile.Sper sa nu ma intelegeti gresit.smiley

Am învățat ca durează ani să câștigi încredere și că doar în câteva secunde poți s-o pierzi.Am învățat că eroi sunt cei care fac ce trebuie,când trebuie,indiferent de consecințe...(OC.P.)
Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164859 vizite unice Powered by PHP-Fusion