Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Artă
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Meditatii
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23794. Postat la 18/05/2013 14:49 - 4368z9h51m
CERAMICA r11; O ARTĂ MIGĂLOASĂ

r0;Scoală-te și pogoară-te în casa olarului; acolo te voi face să auzi cuvintele Mele!r1; Când m-am pogorât în casa olarului, iată că el lucra pe roată. Vasul pe care-l făcea n-a izbutit, cum se întâmplă cu lutul în mâna olarului. Atunci el a făcut un alt vas, cum i-a plăcut lui să-l facă. (Ieremia 18:2-4)

Am privilegiul de a locui într-o zonă în care una din meseriile tradiționale este olăritul. Am cunoscut familii tradiționale de olari, pe care îi admiram foarte mult pentru talentul lor în această meserie. Am fost chiar în ateliere de olărie și am observat că deși modernul și-a pus amprenta pe uneltele folosite, metoda în sine a rămas aceeași. Ceea ce este descris în Ieremia 18:2-4 este real. Am avut curiozitatea să pun mai multe întrebări olarului și am să redau ceea ce am aflat. În olărie nu se folosește orice fel de pământ. În zona noastră, olarii folosesc huma dintr-un singur loc și aceasta se extrage cam de la 2 m adâncime.
Se folosește acea humă care are r0;viațăr1;, așa cum spun ei. Huma este bine amestecată cu apă, apoi se trece de 2-3 ori prin malaxor în așa fel încât ea să poată fi uniformă și ușor de modelat. Coloranții folosiți pentru decor sunt extrași tot din pământ și apoi sunt preparați după rețete speciale. Arama, plumbul folosit pentru smalț sunt tot din pământ. Decorația este o operație migăloasă, făcută cu multă atenție și îndemânare. Te uimești când vezi câte ustensile specifice sunt utilizate. Un vas de lut, ca să reziste timpului, trebuie ars. Este ars chiar de 2 ori: o dată cu decor și apoi după ce a fost dat cu email. În tot ce face olarul pune puțin din sufletul său. Și tot ce creează caută să fie făcut foarte bine. Niciodată nu se știe care vas îi poate aduce un premiu. Auzind aceste lucruri nu am putut să nu rămân mută de admirație în fața minunilor pe care Supremul Olar le-a lăsat pe pământ. Privind la această meserie, dezlegi misterul creației noastre. Dumnezeu ne-a făcut unici, a pus în fiecare suflarea Sa, ne-a decorat cu chipul Său și dorește ca fiecare din noi să fim un premiu în mâna Sa. El vrea să ne facă frumoși atât pe dinăuntru, cât și pe dinafară. Meșterii olari au vase cu modele care îi reprezintă. Dumnezeu ne-a creat modele pentru El în această lume și dorește să-l reprezentăm. Totodată El vrea să-I recunoaștem puterea absolută și călăizirea în viețile noastre. Nu trebuie să uităm originea și apartenența noastră. El are un plan special cu fiecare dintre noi, iar datoria noastră e să-L lăsăm să-l ducă la bun sfârșit.
[Florina Caralicea- Revista Respiro]

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
23797. Postat la 18/05/2013 16:04 - 4368z8h36m
ioan olah a scris:

Yashua a spus :

,,Dacă vine cineva la Mine, și nu urăște pe tatăl său, pe mamă-sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe frații săi, pe surorile sale, ba chiar însăș viața sa, nu poate fi ucenicul Meu. (Luc.14:26).

Daca Yashua (haMașiya) spune că fără o desparțire totală din sistemul familiar de închinare și slujire te pune în imposibilitatea de a fi Ucenicul LUI.

Cu mare greutate ma gandesc la versetul adus de tine ,frate Ioan....acest verset, m-a pus pe ganduri.....este clar ,adevaratii ucenici si-au urat chiar propria viata ,ca sa castige adevarata viata,la care au fost chemati!
Ai mare dreptate si cu privire la sistemul de inchinare familial-( in ,,nucleul'' numit familia se da adeseori cea mai mare lupta,in familie incepe necazul cel mare).Cand ,un singur om iese dintr-o familie necredincioasa, descoperind cat de ingusta este CALEA isi da seama de unde a iesit defapt,din babilon din incurcatura!

fullban10
23798. Postat la 18/05/2013 18:32 - 4368z6h8m
Trebuie lămurită cerința , URĂ:
- cum să-ți urăști propia viață
- cum să-i urăști pe copii tăi
- cum să urăști pe mamă, pe tată
Apoi metodele folosite:

Nu-i așa ușor frate Olah. Te rugăm dă-ne amănunte. De ce doar tu să fii ucenicul care să primească cununa?

Lavi a scris:
Cu mare greutate ma gandesc la versetul adus de tine ,frate Ioan....acest verset, m-a pus pe ganduri.....este clar ,adevaratii ucenici si-au urat chiar propria viata ,ca sa castige adevarata viata,la care au fost chemati!

Tu cum vezi ura?

Lavi
23804. Postat la 18/05/2013 21:23 - 4368z3h17m
Sora Vali, cu toata sinceritatea la inceput nu prea am inteles acest pasaj.... Cum vad aceasta,, ura?''Pentru ca noi suntem chemati sa iubim...nu?
Daca, continui sa privesc si sa iubesc mai mult pe tata,mama,sot,copii,frati si surori ,mai presus decat pe Cel care mi-a promis viata vesnica si pe deasupra că nu este nimeni, care să fi lăsat casă, frați, surori, tată ,mamă nevastă, copii, holde, pentru Mașia și pentru Evanghelie, împreună cu prigoniri;iar în veacul viitor, viața veșnică și să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, frați, surori, mame, copii și holde, prigoniri; iar în veacul viitor, viața veșnică.
Acolo era vorba despre cei care erau legati de cei dragi ai lor mai mult decat de El ,in unsul care a spus ca... incepand cu tatal si sfarsind cu viata insa-si se referea la toti cei care trebuiau sa-l urmeze si aveau credinta in El , trebuiau sa lase totul in urma si sa devina un invatat -ucenic un continuator al credintei in Mașia,nelasand totul in urma, nu putea devenii ucenicul Lui,dar nimeni care este un urmas al Lui nu pierde ci strange si nimic din ce strangi cu El nu se pierde,pentru ca El a mai spus si asta:Matei 12:30 Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește.
Si pe deasupra si aceasta:Ioan 17:12 Când eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău....tot asa, trebuie sa facem si noi, cei care pasim pe urmele Lui ,prezentantandu-ne inaintea Tatalui prin Fiul ,pentru si cu privire la sot,sotie,copii ,frati,surori ,mama,tata...ca niste oameni incercati,pentru ca ispita incepe din casa.
Pentru ca si Chifa l-a intrebat ,,Iata ca noi am lasat totul,pentru Tine si Te-am urmat....''
Acum intelegi, ca mai intai trebuie sa-l iubesti pe Marele Invatator ca sa dobandesti toate celelante?
Ce este al nostru din lumea aceasta?

fullban10
23806. Postat la 18/05/2013 21:45 - 4368z2h55m
Încă nu s-a luat nicio măsură privitor la modificările ce le poți face în 2 ore sau 30 de minute, așa că sper ca să nu se schimbe nimic din ce ai scris.

Acolo era vorba despre cei necredinciosi (care erau legati de cei dragi ai lor mai mult decat de El)in unsul care a spus ca... incepand cu tatal si sfarsind cu viata insa-si se referea la toti cei care trebuiau sa-l urmeze si aveau credinta in El , trebuiau sa lase totul in urma si sa devina un invatat -ucenic un continuator al credintei in Mașia,nelasand totul in urma nu putea devenii ucenicul lui,dar nimeni care este un urmas al lui nu pierde ci strange si nimic din ce strangi cu El nu se pierde,pentru ca El a mai spus si asta:Matei 12:30 Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește.

Lavinia, tu crezi că doar necredincioșilor le este permis să-și iubească familia mai mult decât pe Isus? Tu ai iubi pe Isus, care este dragoste, dar îți cere să-ți lepezi familia să-i neglijezi, pe soț , pe tată, pe mamă? Atunci asta să însemne:... .va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa, și se va face un singur trup? Ce să însemne LIPIRE? Lipire ca să urăști apoi? Ceva nu se leagă aici. Trebuie să fie înțeles altfel acest text. De aceea am cerut să fie definit cuvântul URĂ.

Lucia
23808. Postat la 18/05/2013 22:01 - 4368z2h39m
Valentina, explicatia acestui verset TARE, adus in discutie de fratele Ioan si sora Lavinia, are o explicatie in acelasi context si am sa te-o expun aici:

"Tot asa , oricine dintre voi care nu se LEAPADA DE TOT CE ARE, nu poate fi ucenicul Meu."
Sper ca ai inteles!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
23810. Postat la 18/05/2013 22:27 - 4368z2h13m
Nu , Lucia, nu am înțeles. Aș înțelege când mi-ai spune, efectiv, cum ți-ai lepădat copiii, soțul, mama, tata, . Da, atunci aș înțelege.

Asta înțeleg:
"Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ai vrut!"

" Cum să te dau Efraime? Cum să te predau Israele. Cum să-ți fac ca Admei? Cum să-ți fac ca Țeboimului? Mi se zbate inima în Mine și tot lăuntrul Mi se mișcă de milă."

"Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, și flacăra nu te va atinge."

"De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei, pentru că ești prețuit și te iubesc, dau oameni pentru tine și popoare pentru viața ta."

Lucia
23813. Postat la 18/05/2013 22:45 - 4368z1h55m
Atunci cand Domnul Isus s-a lasat rastignit, cum crezi ca S-a iubit?
El a iubit pe Tatal, mai mult decat pe sine.
Sper ca de data asta, ai inteles ideea.
Daca nu intelegi, roaga-te!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
23824. Postat la 19/05/2013 15:34 - 4367z9h6m
valentina a scris:

Lavinia, tu crezi că doar necredincioșilor le este permis să-și iubească familia mai mult decât pe Isus? Tu ai iubi pe Isus, care este dragoste, dar îți cere să-ți lepezi familia să-i neglijezi, pe soț , pe tată, pe mamă? Atunci asta să însemne:... .va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa, și se va face un singur trup? Ce să însemne LIPIRE? Lipire ca să urăști apoi? Ceva nu se leagă aici. Trebuie să fie înțeles altfel acest text. De aceea am cerut să fie definit cuvântul URĂ.

Am subliniat raspunsul tau sub forma de intrebare ,scumpa mea Vali.
Lutul este un material care poate fi modelat cu usurinta de catre un olar...nu ?
Noi suntem facuti din cel mai slab material si anume LUTUL si acest material se lipeste doar de acelasi aliaj ,nu se poate lipii de fier,plastic..etc ,daca acest lut se lasa prelucrat de Marele Olar sotul isi salveaza sotia ( poate este necredincioasa) si invers...de aici ,pleaca totul,de la doi ( care devin una) in sus.
Dar, despartiti de Marele Olar nici barbatul nici femeia nu pot face nimic,nici pentru ei ca si parinti,nici pentru cei iesiti din trupul lor.
Pentru ca ,am mai scris mai sus ,daca in casa, este neoranduiala ,atunci babilonul este chiar in casa aceea.
In ce ma priveste ,cu privire la necredinciosi ...ei au o iubire ,,fireasca'' pentru familia compusa din mebrii ei:Bunici,parinti,sot,sotie,copii,unchi,matusi si chiar rude mai indepartate....si de ce nu, prieteni apropiati si vecini.
Dar,acestia nu cunosc adevarata iubire ,,duhovniceasca'' care aduna spre salvare.
In acesta ordine de idei si noi, care ,avem credinta,trebuie sa iubim si sa respectam pe tot omul,fie din casa fie strain.
In priviinta URII -un tata credincios, care nu calca pe urmele fiului lui (care a iesit din trupul lui si s-a indepartat total de credinta tatalui ,umbland prin locuri fara apa razvratit si nepasator) un astfel de tata ,este un exemplu pentru un alt,, fiu'' care asculta in conformitate cu credinta lui si fiul ascultator este iubit si pretuit de el,deci,a castigat un fiu pentru imparatie..nu?
Dar ce se intampla cu fiul razvratit?
Este urat de tatal?
Nu!
De ce ?
Pentru ca, tatal credincios nu s-a indepartat de Fiul ascultator care a ascultat de Tatal Ceresc Vesnic neschimbat , pana la moarte, ca sa salveze si pe cel razvratit,fie tata fie fiu fie sotie fie fiica!
Ce inseamna aceasta?.... ca un astfel de tata isi uraste fiul care a iesit din trupul lui?
Nu.... il uraste ,il iubeste!.... mai mult! Pentru ca-i vrea viata vesnica!
Si il asteapta cu drag sa se intoarca de pe caile lui cele rele,asteptandu-l cu rabdare.
Acum ai inteles?
Deci, este vorba despre URA impotriva pacatului nu a omului propriu zis...pentru ca este scris ,, Oricine traieste in PACAT este rob al pacatului''.
Am sa dau un exemplu simplu:Eu cunosc un om si am privit asa....,frumos la felul lui de vietuire,la faptele lui,la credinta lui ...insa, acest om are doi fii,care.....traiesc in felul acestui sistem de vietuire,in poftele lumii acesteia.
Daca as vedea in acest om ,credincios compromiruri,vizavii de fii lui ,adica sa fie de acord si cu felul lor de trai...mai este un astfel de om ,un exemplu pentru mine?
Nu! Cu certitudine!
De ce?
Simplu!....pentru ca, este precum ,, frunza-n vant'' si de acord cu fii lui si cu credinta...deci, amandoua la un loc nu se poate ,chiar daca este vorba despre un fiu,fiica,sot ,sotie si etc.....
Insa,trebuie sa recunosc ca in vederea sotiei(necredincioase) un sot credincios trebuie sa se pocaiasca foarte mult ca sa ajunga la ,,inima propriei sotii'' ca sa-i dezvaluie credinta si adevarul ,cerand tot timpul inteleciune si calauzire in conformitate cu planul ceresc si bine inteles vice versa.
Cu multumire,sper ca nu am fost dura...cu bucurie am scris,pentru tine sora draga,pentru ca ti-am citit problema ta.

fullban10
23842. Postat la 23/05/2013 05:11 - 4363z19h29m
9 ani

Se împlinesc 9 ani. Acum nouă ani eram întro mare frământare: bucuria că voi fi botezată, frica că nu voi ajunge la biserică. Așa m-am frământat toate orele care mă despărțeau de eveniment. Nu eram deloc puternică. Toate nenorocirile erau cât casa în mintea și inima mea. Se-apropia ora. Am văzut că a adormit, și am fugit. În biserică efervescența , emoțiile, pregătirea, au diminuat temerile mele. Pluteam. Ca într-un vis eram cu brațele pline de flori. Mergeam spre autobuz. Unde?................ Acasă. Ce aveam să găsesc dincolo de ușă? Florile erau atât de grele în mâna mea , mă incomodau, deveniseră o povară. Îmi venea să le arunc. Totuși ele îmi spuneau că începe o nouă etapă a vieții mele . Erau.............DE ACUM ÎNCOLO. Fiecare pas mă ducea spre casă. Doamne facă-se voia Ta.
Nu era acasă. Noaptea a venit , cum a venit, dimineața s-a dus la serviciu. La câteva zile i-am spus . Știu, mi-a zis. Am văzut florile.

Doamne cât de mult m-ai iubit! Doamne cât de mult mă iubești!

Lavi
23861. Postat la 24/05/2013 20:52 - 4362z3h48m
Acolo trebuia sa fie si el nu?
Finalul este deosebit..daca as citii intamplarea vietii tale de la sfarsit spre inceput, descopar ceva dulce ca mierea ,cat de mult ma iubesti,flori ,cateva zile mai tarziu,servici,dimineata ,noapte ,mai citesc putin si descopar,plutire,pregatire,emotii ,efervescenta, tu fugi la biserica, el adoarme,ai vazut ca se apropie ora,in inima si mintea ta erau nenorocirile cat casa,nu erai puternica de loc,eveniment,despartire,ore framantate pana la biserica ,ajungi in final ,frica ,botezata,bucurie,framantare mare acum 9 ani in urma...Parca erai o mireasa indragostita!smiley
Sentimente ca acestea aveam si eu in ziua nuntii,sa nu te superi pe mine imi esti asa de draga ,felul tau e placut,cum te exprimi prin scris...si amintirile sunt amintiri,invatam din amintiri.smiley

fullban10
23864. Postat la 25/05/2013 20:26 - 4361z4h14m
Știi?, la meditații nu ai cum să întervii. E o stare internă care, un pic, dă pe-afarăsmiley

Nu ai sesizat ceva. Florile au vorbit mai mult decât am putut să o fac eu.

Îți apreciez discreția. Nu mai "omorât" cum s-ancercat la cealaltă meditație.
Nu pot să interzic, dar la meditații nu se cuvine să deranjezismiley Doar dacă vrei să încurajezi. Și atunci trebuie să bați la ușă.
E o stare. E ca și cum m-aș apuca să comentez aforismele? Mă-nțelegi?

Lavi
23869. Postat la 26/05/2013 08:40 - 4360z16h0m
Da ...te inteleg....asa este ,sigur ca da,meditatii avem fiecare.
Mai cadem in cate-o melancolie...ne mai ridica cate-o mana ,cate-o vorba.....
Legat de flori......ai dreptate, si mie imi plac florile dar...in ziua nuntii mele am primit atataea in brate ca deabea mi sa vazut fata ( cand am facut poze)smiley
Nu stiam ce sa fac ,pentru ca ma incomodau foarte mult,inteleg un buchet,doua, dar...de la 10 -20 in sus...ce e prea mult da pe afara (vorba ta).
Sincer,mi-a placut meditatia ta.
Fii binecuvantata,sora Vali.

fullban10
23913. Postat la 28/05/2013 15:51 - 4358z8h49m
Cine ne fură merele de aur?

În poveștile pentru cei mici, în grădina castelului se afla un pom care rodea mere de aur. Dar înainte ca cineva să le culeagă, zmeii veneau și le furau, motiv pentru care împăratul era tare întristat.
Totuși, dincolo de tot ce e poveste, un cuvânt spus la vremea potrivită, este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint (Proverbe 25:11) și dincolo de tot ce este măgulire și lingușeală, ființa noastră are nevoie de aprecierea celorlalți ca și de hrana fizică.
De câte ori nu ți s-a întâmplat ca în urma unui compliment sincer,adresat de cineva drag, să-ți recapeți încrederea în tine însuți? De câte ori nu ai simțit nevoia de apreciere, dar nu s-a găsit nici un ochi suficient de atent ca să observe ceva de preț în tine? Cine ți-a furat minunatele mere de aur din coșulețul de argint? Ei bine, tu le-ai furat. Cum?!! Ai auzit bine. Când ai încurajat ultima dată pe cineva care se zbătea în deznădejde sau îndoială? Când ai transmis cuiva un gând de bine fără să aștepți nimic în schimb? Merele de aur se înmulțesc doar dacă le oferi pe toate.

Se povestește despre o femeie care locuia la țară că, timp de mulți ani, a pregătit hrana oamenilor care lucrau câmpul, fiind răsplătită cu o parte din recolte. Însă niciodată nu fusese apreciată pentru străduințele ei. Odată, la sfârșitul unei zile grele de muncă, țăranca le-a adus în loc de mâncare o căpiță mare de fân. Înfuriați la culme, lucrătorii flămânzi au luat-o la ceartă, întrebând-o dacă nu cumva a înnebunit. Dar ea a răspuns foarte liniștită:
- Ei, asta-i bună, de unde era să știu preferințele voastre? De douăzeci de ani gătesc pentru voi și în tot acest timp nu mi-ați adresat nici măcar un cuvânt care să mă facă să pricep că nu sunteți cu toții niște rumegători!.

Dacă ne deschidem inima înaintea Domnului, s-ar putea să descoperim că El ne-a dat prin alții mai mult decât am fost noi dispuși să oferim. Invită-L azi pe Hristos în viața ta și El te va face o binecuvântare pentru semeni.
[Sebastian Felea- Revista Respiro]

Lucia
23946. Postat la 30/05/2013 21:41 - 4356z2h59m
FII O STEA CARE SA LUMINEZE PE ALTII!

Intotdeauna se naste intrebarea:
Cum pot sa fiu LUMINA?
Mai intai, fara LUMINA lui Hristos nu poti sa devii o stea, nu, nu, oricat te-ai stradui!
Dumnezeu este sursa LUMINII, daca am acceptat-o vom lumina in "noaptea" de afara, dar si intr-o camera, si in adunare, chiar si pe acest portal.
Poate te intrebi: Cum?
Prin ceea ce scrii, ori aduci mangaiere, ori cearta, da, poti fara sa iti dai seama sa fii o planeta, adica un corp care nu daruieste lumina, ci doar primeste, asteapta neincetat acest lucru printr-o predica, indemn, poezie, prin ceea ce scriu eu sau el, pretindem lumina intruna, fara ca sa ne dam seama ca mai intai noi trebuie sa o daruim.
A fi o stea pe cerul senin al lui Dumnezeu trebuie sa luminam dragostea Lui si celor din jur, fiecare din noi care ne pretindem ca suntem copii lui Dumnezeu trebuie sa intelegem ca DRAGOSTEA este LUMINA din noi, si aceasta nu jigneste , nu incita la cearta, nu dispretuieste si nu ia in batjocora pe cel care se sileste sa invete, ci LUMINA ajuta, intelege , explica, se daruie...
Dar, cum sa te fac sa intelegi ca intre timp ai devenit o planeta, ca astepti dragostea si tu nu o darui, si nici nu vezi ura din tine, roaga-te cu credinta sa devii o stea, sa luminezi si sa darui si altora dragostea, atunci cand doi se cearta sa intervii sa aplanezi lucrurile, nu sa fii mereu si mereu sursa certurilor...
MEDITEAZA, incearca pentru o secunda sa intelegi ca iti vreau binele!
Imi doresc sa fim stele in Galaxia cereasca, sa avem LUMINA propie, sa fim bucuroase ca raspandim parfumul dragostei sfinte.
Dumnezeu ne stie pe nume, si suntem pastrate pe orbita prin puterea Sa, este minunat sa ne stim in grija bratului Sau atotputernic si in VOIA Sa.
As vrea sa intelegi ca fiecare dintre noi avem cate un dar si o lumina deosebita, fiecare cu intensitatea ei, dar acest lucru nu trebuie sa ne faca sa spunem: "Sunt altii care lumineaza mai puternic, de ce sa mai luminez si eu? "
Dumnezeu ne-a impartit LUMINA dupa masura credintei noastre, asa ca El ne-a pus sa fim lumini acolo unde ne aflam, sa fim STELE si nu PLANETE, sa oferim, nu numai sa asteptam si sa pretindem.
Cea mai mare greseala din viata noastra este aceea de a ne insela singuri ca avem DRAGOSTE si in schimb avem URA, sa credem ca suntem stele si in schimb nu suntem decat niste planete.

Lavi
24128. Postat la 12/07/2013 07:33 - 4313z17h7m
Asemenea părților unui organism uman, părți ale unui copac toți trebuie să rămână conectați, dacă vor să supraviețuiască.
Încă din lumea mesianică, fiecare adunare se preface că este o insulă, întreg de sine, independentă de toate celelalte congregații.
Pentru a utiliza analogia copacului, este ca și cum fiecare ramură mică vrea să fie izolată de celelalte ramuri și totuși , ramurile sălbatice care au fost rupte de copac nu primesc hrană corespunzătoare de la rădăcină.

Yochanan (Ioan) 15:5-6
5,,Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine, și eu în el, aduce multă roadă; căci despărțiți de Mine nu puteți face nimic.
6 Dacă cineva nu rămâne în Mine, este aruncat afară, ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc, și ard.''

Toate părțile (ramurile) copacului au nevoie unele de celelante. Copacul trăiește, deoarece fiecare parte a arborelui dă ceva util pentru supraviețuire.

fullban10
24603. Postat la 06/09/2013 10:18 - 4257z14h22m
Poti invata de la toate, daca te uiti cu atentie.

Imprejurarile m-au adus sa supraveghez nepotul pentru o perioada de timp.
E greu sa intervii in obiceiurile unui copil de 4 ani jumatate, venit de la bunicii de la Cluj, super rasfatat, si care a uitat regulile casei parintesti, de cand e in "deplasare". Dupa Cluj , veneam eu. Eu nu eram Rodi si Buiu. Eu eram bica de la Bacau cu reguli crestine. La mine toate trebuiau sa fie strict. Ce inseamna mofturile acestea?
Greu demarajul. Nepotului i se iertau toate iesirile, iar eu mustrata ca nu am ....metoda. Pana cand am fost toti la mare, ca o rasplata ca a trecut o saptamana de antrenament de bunica.
In apa erau miriapozi sacaitori care, daca stateai pe loc, te ciupeau. Fiul meu ne explica fenomenul si zice la un moment dat: trebuie sa te inveti cu crustaceele. Tu le invadezi teritoriul , iar ele trebuie sa se apere. Trebuie sa invatam sa locuim impreuna cu crustaceele.
Si de la crustacee am invatat cum sa fiu bunicasmiley

Lucia
24612. Postat la 06/09/2013 22:25 - 4257z2h15m
Editat Moderator5

Aici se scriu meditații, nu comentarii tendențioase.

Vă rugăm mai multă atenție pe viitor !

Ionica
24716. Postat la 16/09/2013 11:47 - 4247z12h53m
"S-au scursc peste douazeci de secole. Alti dusmani, mai subtili decat Antioh, patrund in plin sanctuar al Bisericii crestine, ca sa improaste cu o nelegiuire inca si mai mare (...) lumea nu are nevoie de o noua religie. Ei ii trebuie martori curajosi ai lui Isus Cristos, care se vor scula sa se impotriveasca curentului pustiitor al veacului de acum si al apostaziei SI CARE VOR VESTI MESAJUL INTEGRAL al Sfintei Scripturi in SIMPLITATEA SI PUTEREA EI." J. H. Alexander

Amin!

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Ionica
24777. Postat la 25/09/2013 07:46 - 4238z16h54m
"Adevarul este ca apa rece, face rau doar dintilor stricati" Nicolae Iorga

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164804 vizite unice Powered by PHP-Fusion