Ascultă Israel!
Indura-te de Israel,Tu Cel ce Ești Veșnic!
Când sufletul plânge,Numai Cel Veșnic aude!
Suferința crește din adâncul inimii,
Omul cade înainte să se termine nenorocirea
Cu o mică rugaciune se rupe linistea.
Indura-te de Israel, Tu Cel ce Ești Veșnic!
Tu, care poti Totul!
Tu, care mi-ai dat Viața!
Tu, care mi-ai dăruit Totul!
In ochi mi-ai pus lacrima,inima suferă in liniște
Si când inima pare liniștită
Sufletul țipă!
Indură-te de Israel,Tu Cel ce Ești Veșnic!
Acum sunt singur,dă-mi putere Stăpânul meu!
Ia-mi frica,durerea e mare si nu există cale de ieșire..
Fă să se termine,pentru că nu mai am putere!
Când sufletul plânge...
Timpul se opreste
Omul vede dintr-o dată toata viata lui!
Nu vrea să se înfrunte
NECUNOSCUTULUI!
Plânge Stăpânului
Inainte de marea lui nenorocire
Indura-Te de Israel,Tu Cel ce Ești Vesnic!
Tu, care poți Totul!
Tu, care mi-ai dat Viața!
Tu, care mi-ai dăruit Totul!
In ochi mi-ai pus lacrima,inima suferă in liniște,
Si când inima pare liniștită
Sufletul țipă!
Îndură-Te de Israel!
Deconectat
RE: Meditatii
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25078. Postat la 01/01/2014 17:39 - 4140z5h44m
Mai inainte ca sa te fi intocmit in pantecele mamei tale te cunosteam si mai inainte ca sa fi iesit tu din pantecele ei, Eu te pusesem deoparte. Ieremia 1;5.
Acest verset il cunosteam dar, pana nu am citit aceasta informatie nu m-am gandit la clipa cand am inceput sa devin om. O jumatate de miliard de minuscule celule reproducatoare masculine s-au napustit spre unicul ovul al mamei mele si doar una a intrat acolo unde urma sa ma dezvolt. Oricare din cele 499 999 999 de celule ar fi putut fi eu. Insa doar una a fost aleasa. Dumnezeu m-a ales pe mine si 499 999 999 de potentiale alte fiinte au murit pentru a-mi face loc mie. Este un adevar care te cutremura. Indiferent de greutatile vietii, indiferent de cate lovituri primesti, indiferent de problemele familiare si financiare trebuie sa nu uiti ca esti CAMPION.
El te-a ales ca sa mergi alaturi de El.
"Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde." Ieremia 29;11
Cuvintele voastre să fie mereu încărcate de iubire față de fiecare persoană și ca ele să fie pline de sarea adevăratei înțelepciuni emanate de Cel Vesnic Viu.
Recurgeți mereu la această înțelepciune când vorbiți cu cineva, ca el să înțeleagă cum înțelepciunea care este in voi se deosebește de înțelepciunea înțelepților acestei lumi.
Binefaceriile blândeții și prieteniei sânt remarcate zilnic de cei ce au învățat că '' un strop de miere atrage mai multe muște decât o cană cu fiere''.
Deconectat
25199. Postat la 08/02/2014 14:38 - 4102z8h45m
ROSTUL SCOLII
Moise a învățat toată înțelepciunea egiptenilor și era puternic în cuvinte și în fapte. (Faptele Apostolilor 7:22)
La ce-mi folosesc atâtea materii, atâtea detalii, atâta puzderie de informație?! La ce e bună latina, când nimeni n-o mai folosește sau ce să faci cu fizica, de vreme ce tu dai la Limbi Străine? Nu cred să fi trecut cineva prin școală fără să se fi întrebat măcar odată ceva asemănător.
Ei bine, la ce-i trebuia lui Moise -toată înțelepciunea egiptenilor-, dacă el n-avea să fie niciodată conducătorul lor? Ce să facă cu tot ce a adunat în școlile lor, când el avea să petreacă următorii 40 de ani în pustiu și alți 40 (adică până la moarte) în fruntea unui popor care se aflar30; tot în pustie?! Și totuși, Dumnezeu a considerat că era necesar ca Moise să treacă pe la școlile din Egipt și să învețe toată înțelepciunea lor. Trebuie să fii știut Dumnezeu ce făcea!
La școlile din Egipt se studia matematică, medicină, drept arhitectură, astronomie, sculptură, picture, etc. Moise fusese instruit să fie deopotrică scrib și conducător. Primise pregătire militară, religioasă și intelectuală, de asemenea. Și nimic nu pare să-i fi fost de prisos.
Dacă te întrebi la ce i-au folosit, găsesc destule situații în care pregătirea și toate aceste îndeletniciri i-au fost utile. Au fost, cu siguranță, destule cazuri de îmbolnăvire în rândul poporul în timpul celor 40 de ani de călătorie prin deșert. Destule neînțelegeri sau situații delicate și știm că cele mai dificile cazuri erau aduse înantea lui Moise ca să fie judecate. Desigur, pentru cele mai multe dintre ele, Moise căuta sfat și îndrumare divină. De aceea au și fost date de către Dumnezeu legile sanitare și civile, odată cu cele morale și ceremoniale. Dar Dumnezeu n-a considerat că ar fi pierdere de vreme perioada lui de instruire la palat, de aceea a îngăduit șederea lui acolo pentru o vreme.
În cartea sa -Psihologia Inteligenței-, Jean Piaget vorbește despre importanța acumulării de informație pănă la vârsta de 20 de ani. Se pare că, până la această vârstă, omul învață și stochează și, tot ceea ce face ulterior (deciziile, atitudinile, reacțiile, acțiunile sale) au la bază ceea ce a învățat până atunci. Așadar, este deosebit de important ca în adolescență și tinerețe să acumulezi cât mai mult, pentru că înțelepciunea de mai târziu se bazează pe sârguința de acum. Exercițiul învățării se face nu de dragul informației, ci pentru dezvoltarea minții în sine!
Niciodată să nu credeți că ați învățat destul și că acum vă puteți relaxa în urma eforturilor depuse. Mintea cultivată este măsura omului. Educația voastră ar trebui să continue în tot timpul vieții; în fiecare zi ar trebui să învățați și să puneți în practică cunoștințele dobândite. (Solii către tineret, p. 193)
Creștinismul este o școală a fericirii. (Nicolae Steinhardt, Jurnalul Fericirii)
Datoria noastră.
Este datoria noastră să înălțăm pe Suveranul(Eternul).
Să atribuim mărire Creatorului pentru toate fiintele.
Este datoria noastră să înalțăm pe Suveranul (Eternul).
Pentru că noi nu suntem făcuti ca popoarele pământului.
Pe noi nu ne-a făcut să fim ca celelante familii ale pământului.
Partea noastră nu ne-a fost atribuită ca a lor,nici destinul nostru ca al tuturor multimilor.
Nici o dată nu voi uita porunciile Tale,căci prin ele mă inviorezi.
Al Tău sunt mântuiește-mă!
Din vremuri străvechi, Creatorul ne avertiza-se de doua ori:,, Totuși, când vei dori, vei putea să junghii vite și să mănânci carne,... cum se mănâncă din căprioară și din cerb (Deuteronomul 12:15).Tălmăcit,mesajul sună astfel:Vitele le ai in curte-le poți tăia si mânca oricât de mult.Nu tot așa este cu caprioara sau cerbul.Să mănâci căprioara e o raritate.Si atunci,mănaci doar putin....
Pâinea din cer
Nu demult, unui editor i-a venit ideea să realizeze o carte personalizată pentru copii, Cartea mea.Părinții trimite la editor numele copilului, adresa, vârsta, semnalmentele,numele prietenilor, numele cătelușului...Apoi, compiuterul complectează textul unei cărți cu poze colorate, în care personajul desenat -un băiat sau o fetiță- poartă numele si datelele copilului.Povestirea incepe cam asa:,,A fost o dată in Brăila un băiețel pe numele Mitică.El locuia pe strada Garii,nr. 11....etc.
Băiețelul acesta era un băietel cu totul deosebit...etc.''Dintre multele cărți, pe aceasta o iubește Mitică cel mai mult,deși nu este nici cea mai mare,nici cu pozele cele mai frumoase.Mitică se culcă si se scoală cu ''Cartea mea''.De ce?Pentru că este cartea care vorbește despre el.
Ori de câte ori citesc Biblia, mă regăsesc in diferitele situatii si persoanaje prezentate, in greșelile și năzuintele lor.Mama mea, care toata viața ei nu a fost o credincioasă, in ultimii ani ai bolii, citea din Psalmi si plângea.Ajunsese să simptă cea ce simpte orice cititor atent,că:,,În sulul cărții este scris despre mine...''(Psalmii 40:7)Numai când Cuvântul iți vorbește ție și despre tine,principiile Cărții devin si principiile tale.
-Un ucenic al lui Mesia-
Iertare-dar până unde?
În cea mai rostită rugăciune,Tatăl nostru,Yahshuah ne pune în gură cuvintele:,,Și ne iartă...după cum si noi iertăm...''. La morti,oamenii zic: Dumnezeu să-l ierte...''Dar oare poate Cel care ne-a creat după chipul Său să ne ierte atâta timp cât păstrăm in suflet neiertare pentru cei care ne-au greșit?
Noi insă argumentăm:Cum să iert? Nu e drept.Dreptatea nu mă lasă!Aici e poticnirea noastră.Pe noi, Creatorul nu ne tratează cu dreptate, ci cu milă Sa nemărginită.Când Chefa l-a intrebat o dată pe Yahshua :De câte ori să iert pe fratele meu...? Yahsuah le-a dat o pildă cu un visternic care l-a furat pe împărat cu o sumă inimaginabilă:zece mii de galbeni. În consecință, împăratul a hotărât ca datornicul să fie vândut ca rob,cu toata familia sa....Dar ticalosul l-a rugat:Ingăduie-mi si-ti voi plăti tot''.Smecher, hoțul a cerut doar ,,timp'' ca să recupereze banii tocați.Cerea non- sens.Câte vieți ar fi trebuit el să muncească, ca să poată strânge atâta avere?Crezi că împaratul s-a lăsat păcălit?Deloc.Nu i-a acordat timp,În schimb, făcându-i-se milă, i-a iertat tot.
Dar unde-i dreptatea? Ticalosul nici măcar n-a cerut iertare, ci doar amânare!
Aici este marea lectie. Stăpânul iartă nu pentru că îl înduplecam noi, nici pentru că merităm, nici măcar pentru că promitem....El e dispus să ne ierte necondiționat, pentru că El este dragoste si ne privește ca pe niste copii fară minte.
Exact aceasta este modelul după care mi se cere si mie să iert: necondiționat, fără să primesc mai intâi ,,satisfacție''...Si de câte ori să iert? De saptezeci de ori câte șapte '', chiar si atunci când ticalosul amână cererea de iertare.
Pilda lui Yahshuah se termină tragic: după ce a fost iertat in mod gratuit, din milă, ticalosul l-a aruncat in temniță pe un tovaraș care-i datora o sută de lei...Când a aflat, împăratul s-a mâniat.Nu l-a mai vândut ca sclav, ci l-a dat pe mâna chinuitorilor, să fie chinuit după dreptate.
Mesajul este dur: Nu vom primii iertare decât dacă vom ierta cu aceași măsură divină pe toti cei care ne greșesc.
-Un ucenic al lui Mesia-
"Cu banii poti cumpara
Un pat confortabil, dar nu odihna.
Carti bune, dar nu intelepciune.
Mancaruri de calitate, dar nu pofta de mancare.
Produse cosmetice, dar nu frumusete.
O casa frumoasa, dar nu o familie.
Medicamente bune, dar nu sanatate.
Articole de lux, dar nu cultura generala.
Lucruri pentru distratie si amuzament, dar nu fericire.
O Biblie cu explicatii, dar nu MANTUITOR.
Un loc confortabil in adunare, dar nu un loc in ceruri."
(autor necunoscut)
Se pare ca cele mai importate lucruri din viata nu se pot CUMPARA, ci se capata prin credinta de la Dumnezeu.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
26314. Postat la 03/12/2014 12:47 - 3804z10h35m
Așa vorbește Domnul oștirilor: Căutați și chemați plângătoarele să vină! Trimiteți la femeile iscusite ca să vină! Să se grăbească să facă o cântare de jale asupra noastră, ca să ne curgă lacrimile din ochi și să curgă apa din pleoapele noastre! Căci strigăte de jale se aud din Sion: Cât suntem de prăpădiți! Cât de jalnic suntem acoperiți de rușine! Trebuie să părăsim țara, căci ne-au surpat locuințele. (Ieremia 9:17-19)
Chemarea lui Isus se adresează femeilor cărora nu le este frică să strige către El! Unde sunt plângătoarele care să se plece înaintea lui Dumnezeu și să ceară eliberarea?
- Doamne, noi privim spre necazul în care suntem și strigăm după ajutor. Trimite niște bocitoare care să ne ajute să ne jelim pierderea suferită.
Unde sunt femeile care varsă lacrimi nu doar pentru ele, ci pentru toți cei care au nevoie de un cuvânt sau de atingerea lui Dumnezeu?
- Spune-le să se grăbească să ne ajute să ne exprimăm pierderea și plângerea, să ne ajute să putem plânge, să facă muzică din plânsul nostru.
Pentru că am revenit la păcatele noastre; ne-am găsit scuze. Ne-am ținut nasurile pe sus și am trecut pe lângă surorile noastre în nevoie. Am fost atât de ocupate să ne facem părul și să ne vopsim unghiile, încât am uitat să manifestăm darurile Duhului Sfânt. Simt un văl chiar și acum pe sufletul meu.
- Ascultati! Ascultați torentele de lacrimi care vin din Sion!
Femeilor, prindeți mâinile surorilor voastre și deschideți-vă gurile și strigați împreună cu voce tare, în timp ce Dumnezeu ne vorbește astăzi! Femeilor, ascultați Cuvântul Domnului; deschideți-vă urechile pentru a auzi cuvintele gurii Lui! Învățați-vă fiicele cum să jelească; învățați-vă una pe alta o plângere (vezi Ieremia 9:20). Femeile tânjesc după siguranță, vindecare și plenitudine, speră în restaurarea dragostei și a familiei în căminele lor.
- O, unde sunt plângătoarele?
Suntem aici, cu genunchii și capetele plecate, cu mâinile ridicate și inimile deschise. Fie ca toate femeile să strige către Dumnezeu prin cuvânt, rugăciune și cântec. Pentru că Dumnezeu ne va înregistra lacrimile vărsate și le va scrie în cartea vieții. Dumnezeu vede și Îi pasă. El ne va înălța și ne va elibera.
Îl recunoaștem pe Dumnezeul nostru, Iehova. Și, ca Iehova, El este de asemenea dragoste. Îl întâmpinăm astăzi cu asigurarea că El ne-a iubit cu o dragoste veșnică. Îi cerem lui Dumnezeu să îmbărbăteze comunitatea credinței pentru a fi un cor răsunător de dragoste, speranță și consolare pentru toate femeile.
Michelle Riley Jones
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
26317. Postat la 07/12/2014 09:53 - 3800z13h30m
Lângă crucea lui Isus, stătea mama Lui și sora mamei Lui, Maria, nevasta lui Cleopa, și Maria Magdalena. Când a văzut Isus pe mama Sa, și lângă ea pe ucenicul pe care-l iubea, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! Apoi, a zis ucenicului: Iată mama ta! Și, din ceasul acela, ucenicul a luat-o la el acasă. (Ioan 19:25-27)
Pasajul din Ioan 19:25-27 prezintă o scenă cât se poate de dureroasă. Imaginează-ți scena cu Domnul Hristos în centrul atenției, cum stă răstignit pe cruce, este înconjurat de grupul soldaților romani, preoților și aprozilor, fariseilor și cărturarilor, bocitoarelor, mulțimea curioasă și grupul de suport. Ultimul grup este constituit din mama Sa, mătușa, prietena cea mai bună, prietenul cel mai bun etc.
Un lucru tulburător de frumos se întâmplă când se adresează către mama Lui cu cuvintele:
- Femeie, iată fiul tău!.
Apoi, El se adresează către cel mai bun prieten al său, către Ioan:
- Iată, mama ta!.
Ioan a acceptat să o îngrijească pe mama celui mai bun prieten, oferindu-i un sprijin la bătrânețe.
La crucea de pe Golgota, agonia Mântuitorului a fost imensă, pentru că, în afară de suferințele provocate de răni și de epuizare fizică, asupra inimii lui apăsa povara enormă a păcatelor lumii. Totuși, în suferința de nedescris, n-a uitat cine I-a oferit iubirea cea mai mare. N-a uitat de mama Sa, care a petrecut nopți albe îngrijindu-L când a fost copil. N-a uitat de femeia care L-a crescut cu mâinile ei trudite de muncă istovitoare și cea care i-a oferit o educație foarte bună. El apelează la ajutorul celui mai bun prieten al Său ca acesta să accepte să devină fiul Mariei, după ce , El, se va stinge din viață.
Câtă preocupare pentru relația cu familia și prietenii! Nu există, nici o scuză, dacă ignorăm să comunicăm cu familia!
Poetul basarabean Grigore Vieru a scris următoarele versuri animat de dragostea pentru mama sa:
Sub stele trece apa
Cu lacrima de-o samă,
Mi-e dor de-a ta privire,
Mi-e dor de tine, mamă.
Cum te îngrijești de părinții tăi? Arată-le cât de des poți cât de mult îi iubești și îi prețuiești. Dacă ești departe de părinții tăi, chiar azi ai putea să îi suni sau să le scrii un mesaj de apreciere.
Bragaru Vlad, student la Institutul Teologic Adventist
Deconectat
26451. Postat la 30/12/2014 16:53 - 3777z6h29m
Si eu am vazut lucrul acesta si am marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu- Ioan 1;34
Measajul lui Ioan Botezatorul e actual : cand va veni sfarsitul tuturor lucrurilor, esenta intregului adevar Il va avea in centru pe Iisus.
Povestea unui geolog, Roy Whetstine, m-a facut sa meditez la starea Portalului Melhisedec.
El povesteste ca vizitand o expozitie de pietre a unui colectionar amator, dat fiind meseria lui, se uita atent la fiecare piatra. Intr-un bol de plastic erau puse la un loc mai multe pietre amestecate, considerate de colectionarul amator, mai putin importante. Pietrele acestea aveau, pentru cel interesat, un pret: 15$ bucata. Roy, a fost atras de o piatra ciudata, de forma unui cartof de culoare gri-violet.. A dorit sa o cumpere si colectionarul , bucuros ca cineva ii apreciaza colectia, i-a vandut-o cu 10 $. Astfel Roy a plecat din acea expozitie cu cel mai mare safir din lume, cu peste 700 de carate mai pretios decat Steaua Neagra din Qeensland.
Ce m-a facut pe mine sa meditez la forumul pe care noi navigam? Pietrele pretioase pe care membrii le-au asezat in paginile lui.( peste 2,5 milioane de vizitatori unici, peste 23000 de postări pe forum, peste 580 de membri înregistrați ) Atatea pagini , atatea postari atatea idei , atatea lupte pentru intaietate. Dar, acolo, uitata, a fost Piatra, esenta intregului adevar.
Mi se pare, sau fugiti de tema sfarsitului veacului?. Nu , nu mi se pare. Despre orice scrieti: istorie, calendar, faze de luna, Numele, traduceri incorecte, imbracaminte, etc. etc. Dar despre iminenta revenire a Domnului Iisus, deloc. Au fost cateva incercari dar au fost ignorate.
E timpul . Anul 2015 doresc sa fie anul in care pe Portalul Melhisedec se va scrie despre revenirea in glorie si marire a Mantuirorului.
A-l astepta pe Domnul Ieshua in neadevar este totuna cu a nu-l astepta. Fiecare subiect este important, odata ce se lanseaza, daca se doreste clarificarea, bineanteles daca nu inta in sfera intrebarilor nebune.
Revenirea Domnului si Salvatorului nostru Ieshua Unsul este un subiect ce merita discutat.
Harul divin sa fie cu cei interesati.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
26459. Postat la 31/12/2014 20:01 - 3776z3h22m
Revenirea Domnului si Salvatorului nostru Ieshua Unsul este un subiect ce merita discutat.
Dumnezeu prin Duhul Sau cel Sfant sa ne calauzeasca.
Deconectat
26763. Postat la 20/01/2015 21:14 - 3756z2h8m
Poetul H. W. Longfellow a luat o foaie de hartie nefolositoare si a facut-o sa valoreze 6 000 de dolari scriind pe ea un poem- acesta este geniul.
Rockefeller s-a semnat pe o bucata de hartie si a facut-o sa valoreze milioane- acesta este capitalul.
Guvernul Statelor Unite a luat o bucata de argint, a imprimat pe ea un simbol si a facut-o sa valoreze un dolar- acesta este banul.
Un artist a cumparat o panza cu doi dolari, picteaza ceva pe ea si o face sa valoreze 100 000 de dolari- aceasta este arta.
Dumnezeu ia un om, il spala in sangele lui Hristos, ii cucereste inima si mintea, aseaza in el spiritul si gandul Sau, il transforma si il face pretios cat un Iosif, un Daniel, un Pavel sau chiar cat El Insusi- aceasta este rascumpararea.
DESPRE GANDIREA DUBLA
Dubla gândire înseamnă capacitatea de a avea simultan două convingeri contradictorii și de a le accepta pe amândouă.
Să rostești minciuni deliberate crezând cu sinceritate în ele, să uiți orice fapt ce se poate dovedi neconvenabil.
Să știi și să nu știi, să fii conștient de o completă veridicitate în clipa când spui minciuni cu grijă ticluite, să ai simultan două opinii care se anulează reciproc, știind că ele sunt contradictorii și să crezi în amândouă.
Dubla gândire este de fapt abolirea subiectului autonom, a individului capabil de discernamant moral.
Dubla gândire perverteste spiritul, ritualizează și clișeizează realitatea.
In domeniul religios-politic, gandirea dubla se aplica prin aderarea la doua credinte simultan, doua doctrine opuse, contradictorii: una pentru mase, exterioara, iar una pentru cei initiati, interioara, ezoterica.
Cel mai bun exemplu este romano-catolicismul: paganism babilonian ascuns in spatele religiei ''crestine'' care nu are nimic de a face cu Yahuah, Atotputernicul bibliei, si Fiul Sau Yahsua.
''Dubla gandire'': capacitatea de a adera la doua sau mai multe doctrine diferite, contradictorii sau opuse si acceptarea tuturor acestor doctrine crezand in ele fara nici un fel de conflict intre ele.
Exista persoane bipolare sau multipolare care au doua sau mai multe religii in acelasi timp.
Cam toata lumea este de acord cu aceasta.
O astfel de gandire, despre care vorbesti, nu poate veni decat din
duhuri straine. De aceea este necesar sa se stie lupta cu gandurile
si cu duhurile rele care le strecoara in mintea omului.
A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.