Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Artă
Pagina 5 din 5 << < 2 3 4 5
Deconectat RE: Meditatii
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27072. Postat la 03/02/2015 17:40 - 3742z8h28m
Inainte de a stinge lumina pentru a te odihni, crezi că Dumnezeu iti va spune:
- Pentru ceea ce ai făcut azi, meriți și ziua de maine?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
27137. Postat la 05/02/2015 22:13 - 3740z3h55m
Ce este SUCCESUL?

Sa ai bani la tine si sa nu-i cheltuiesti;
Sa fii nedreptatit si totusi sa nu te razbuni;
Sa-ti faci lucrul incredintat si atunci cand nu te vede nimeni;
Sa-ti duci pana la capat lucrarea incredintata;
Sa accepti critica fara sa fi daramat;
Sa faci totul cu gandul ca te vede Dumnezeu.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
27149. Postat la 06/02/2015 19:37 - 3739z6h31m
Vă las pacea, vă dau pacea Mea.
Nu v'o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte.
(Ioan 14:27)

In Israel, evreii se saluta cu shalom.
Spre deosebire de cuvantul englez/roman pace, shalom nu inseamna numai pacea mintii, ci de asemenea si deplinatatea intregii fiinte - duh, suflet si trup. Inseamna a avea un simtamant de totala bunastare si sanatate.
Cu alte cuvinte, shalom cuprinde prosperitatea, sanatatea si integritatea ta.

Atunci cand Yeshua a vorbit ucenicilor Sai, El nu a folosit cuvantul pace ci cuvantul evreiesc shalom, spunand ,,Vă las pacea, vă dau pacea Mea.''
'' Interesant este ca in acest context, cuvantul ,,va las''are sensul de a lasa prin testament, in felul in care un om bogat lasa averea sa unui beneficiar.
Ucenicii trebuie sa fi fost entuziasmati cand au auzit ca Yeshua le lasa mostenire shalom-ul Sau.
Trebuie sa fi stiut ca a primi shalom-ul Lui, insemna sa aiba sanatatea Sa, fiindca ei nu L-au vazut niciodata bolnav.
A primi shalom-ul Lui inseamna de asemenea sa nu duci lipsa de nimic fiindca Yeshua nu a fost niciodata falit.
Oricand avea nevoie de bani, banii erau acolo.
Odata, banii pentru a plati taxa la templu, au venit in gura unui peste (Matei17:24-27).
Când au ajuns în Capernaum, cei ce strângeau darea pentru Templu (Grecește: Cele două drahme.) au venit la Chifa, și i-au zis: "Învățătorul vostru nu plătește darea?"
. "Ba da", a zis Chifa.
Și când a intrat în casă, Yeshua i-a luat înainte, și i-a zis: "Ce crezi, Simone? Împărații pământului de la cine iau dări sau biruri?
De la fiii lor sau de la străini?"
Chifa I-a răspuns: "De la străini."
Și Yeshua i-a zis: "Așadar fiii sunt scutiți.''
Dar, ca să nu-i facem să păcătuiască, du-te la mare, aruncă undița, și trage afară peștele care va veni întâi; deschide-i gura, și vei găsi în ea o rublă (Grecește: Un statir.) pe care ia-o și dă-le-o lor, pentru Mine și pentru tine."
Ucenicii au inteles de asemenea ca a avea shalom-ul Lui, inseamna a avea abundenta Sa fiindca ei L-au vazut implinind nevoile a mii de oameni si inca mai ramanand si ramasite.
L-au vazut hranind 5000 de oameni si ramanand 12 cosuri de resturi.
Yeshua a vrut ca ucenicii Sai sa stie ca pacea Lui este diferita de pacea pe care o da lumea. Pacea Sa ar schimba orice incercare care i-ar ajunge.
Chiar si furtuna s-a supus pacii sale.
Printul Pacii doar a soptit,,Pace, stai linistita!'' (vres. Engleza) iar vantul si marea s-au supus. Pacea Sa a schimbat furtuna intr-un calm perfect.
Prietene, acesta este felul de pace pe care Yeshua ti l-a lasat tie mostenire.
De aceea sa crezi ca shalom-ul ce ti l-a lasat va schimba orice situatie dificila, aducandu-te din boala, lipsa sau anxietate la sanatate, bunastare si plenitudine.

Lucia
27152. Postat la 06/02/2015 20:58 - 3739z5h10m
Lavi, ai scris foarte frumos, si dupa parerea mea, pacea lui Hristos este diferita de cea a lumii, insa ca traducerea, shalom-pace are acelas inteles.
Daca avem pacea mintii, tot trupul este linistit, nu poti sa ai pace in minte si sa fi agitat in duh, suflet, trup.
Hai, sa-ti dau un exemplu:
Sunt in Israel, si spun: Am shalom.(nu stiu sa scriu in evreieste)
Crezi ca am mai multa pace cand pronunt in evreieste cuvantul, nu inteleg?
Inclin sa cred din postarea ta, ca trebuie sa vorbim in evreieste.Cand spui, ca Isus nu a spus pace, ci, shalom este adevarat, ca doar nu a fost roman...dar asta nu inseamna ca noi cand spunem "pacea lui Hristos" avem mai putina.
Lavi, te iubesc din toata inima, dar uneori nu te inteleg.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Netzari
27153. Postat la 06/02/2015 21:09 - 3739z4h59m
Vrea sa spuna ca SHALOM inseamna ceva mai mult decat cuvantul romanesc "pace". Noi am avut candva in Romania un mare rabin, Moses Rosen. Acesta spunea cam asa undeva :
" Rabinul nu este un preot, asa cum sinagoga nu este o biserica, asa cum iudaismul nu este un cult."
Am citat din memorie, probabil nu este chiar exact, ceea ce vrea sa spuna este ca nu se potrivesc exact termenii din ebraica in alte limbi.
TORAH nu inseamna doar LEGE, inseamna mult mai multe lucruri. SHOFAR este si el un cuvant intraductibil. Pentru a intelege cu adevarat Scriptura trebuie s-o citim in original.
Sa avem pace si binecuvantari.

A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Lavi
27156. Postat la 06/02/2015 21:22 - 3739z4h46m
Shalom.
Meditatia de mai sus nu imi apartine personal, am meditat cu placere si am lasat-o si aici.
Aceasta meditatie, este si pe pagina mea de fb.
Cercetez duhurile, si iau ce este bun, incerca si tu sa intelegi aceasta ''Pacea lui El ti-a dat-o tie''.

Lucia
27157. Postat la 06/02/2015 21:31 - 3739z4h37m
Lavi, nu am stiut...dar nu crezi ca este mai bine sa cercetam direct Biblia, sa ramanem la ce sta scris, si asa este foarte greu sa dam gres?
Stii ce spune Cuvantul, cred ca prin Isaia." lucrarea neprihanirii este pacea..."aici explica tot cuvantul in profunzimea lui.
Apoi in Noul spune : "...si pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere..." , mie imi este de ajuns Cuvantul ca sa inteleg...

Aurelc
27159. Postat la 06/02/2015 22:40 - 3739z3h28m
Așa se întâmplă când cineva scrie meditații și nu menționează dacă le aparțin lor sau altora. Asta legat de subiect, că aici suntem la meditații. Să știți că fiecare meditează pentru el, și dacă nu-l duce mintea mai mult, sau nu are interes să înțeleagă, să pătrundă un lucru mai profund, nu o să se întâmple.

Oricât ar încerca cineva să scoată în evidență faptul că "șalom" înseamnă mai mult decât pace, fără să fim în stare să raționăm că limba ebraică (mai ales cea antică, cu dialectele în care s-a scris Scriptura) este o limbă sărăcuță ca lexic decât multe alte limbi (poate chiar ca toate de astăzi) nu face altceva decât să devină ridicol. În limba română "pacea" are atâtea sensuri frumoase și sinonime încât nu aș prea putea crede că cine știe aceste detalii se mai poate gândi la diferențe esențiale. Vă dau un exemplu din
DEX 98:
PÁCE, păci, s. f. 1. Stare de bună înțelegere între popoare, situație în care nu există conflicte armate sau războaie între state, popoare, populații. 2. Acord al părților beligerante asupra încetării războiului, tratat de încheiere a unui conflict armat. 3. (într-o comunitate socială) Lipsă de tulburări, de conflicte, de vrajbă; armonie1, împăciuire, înțelegere. ◊ Loc. vb. A face pace cu cineva = a se împăca cu cineva. ◊ Expr. A strica pacea cu cineva = a ajunge la conflict, a se certa cu cineva. O mie de ani pace, formulă familiară de salut. 4. Liniște sufletească, stare de calm sufletesc; tihnă, repaus, odihnă; lipsă de zgomot și de mișcare; calm, liniște, tăcere. ◊ Loc. adv. În (bună) pace = în liniște, fără să fie tulburat, stingherit, supărat. ◊ Expr. A da (cuiva) bună pace sau a lăsa (pe cineva) în pace = a nu deranja, a nu supăra, a nu tulbura pe cineva. Dă-i pace = nu te deranja, nu-ți bate capul; lasă-l în plata Domnului. (Reg.) A nu avea pace (de cineva) = a fi deranjat, a fi tulburat (de cineva). Mergi (sau umblă, du-te, rămâi etc.) În pace = (ca formulă de urare la despărțire) mergi (sau umblă, du-te, rămâi etc.) cu bine, cu sănătate. A nu (mai) avea pace = a fi (în permanență) neliniștit, îngrijorat. Fii pe pace! = nu avea nicio grijă, liniștește-te!
Ebraicul "șalom" este mai degrabă mai sărac în sensuri și înțeles decât românescul "pace". Ceea ce este însă diferit, nu are a face cu cuvintele în sine (indiferent dacă sunt pronunțate în ebraică sau în română) este dacă pacea este ceva uman, terestru sau vine de la Dumnezeu, prin Domnul Isus! Asta este decisiv, de unde provine pacea. Dacă nu vine de la El, spui șalom și/sau pace și apoi ți se poate întâmpla ucizi sau nenorocești pe cineva. Dacă vine "de sus" atunci edifică, în cel mai bun sens al cuvântului indiferent dacă pronunți "pace" sau "șalom".

Netzari a scris:
Pentru a intelege cu adevarat Scriptura trebuie s-o citim in original.

Nu te supăra că te completez puțin, ca să nu spun că te contrazic, dar pentru a înțelege cu adevărat Scriptura, trebuie să fim "luminați", călăuziți de Duhul Sfând sau de oameni cu descoperire din Cuvânt. Famenul etiopian citea originalul, dar nu înțelegea nimic. Și majoritatea celor care citesc așa zise "originale" (pentru că de fapt sunt niște copii a altor copii...) nu le înțeleg și se contrazic între ei aproape tot timpul pentru că Scriptura trebuie și citită, și înțeleasă și interpretată. La așa ceva numai Dumnezeu Sfântul prin Duhul Său poate lumina și îndrepta pe cineva. Tot ce e pământesc și firesc e de puțin folos.

Multă pace să avem.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lavi
27162. Postat la 07/02/2015 14:55 - 3738z11h14m
Shalom.
Nu m-am gândit nici o clipă, când am scris meditația, ca nu va fi de un bun augur.
Mai mult, am recunoscut ca nu-mi aparține.
Și ...totuși, eu îl caut în fiecare dintre voi, pe rabi Yeshua.
Din trei cați a-ți scris, doar unul are o inima mai aleasa.
Rămâne sa va răspundeti singuri.

Ionica
27168. Postat la 07/02/2015 17:57 - 3738z8h11m
"Babilonul si Israelul nu au acelasi Dumnezeu, nu au aceeasi Lege, nu au acelasi sabat, nu au aceleasi obiceiuri, nu au nimic in comun. TOATE intre ei sunt total diferite si nu se vor uni niciodată !!"
Christian Victor Craciun

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
fullban10
27177. Postat la 08/02/2015 14:37 - 3737z11h32m
Christian Victor Craciun, autorul celor scrise aici spune ca : Babilonul si Israelul................. nu au aceleasi obiceiuri, nu au nimic in comun.

Trebuiesc separate diferentele. Adevaratele: nu au acelasi Dumnezeu, nu au aceeasi Lege, nu au acelasi sabat . Si celelaltelesmiley : gradinile suspendate, caramida arsa ( multe orase construite: Ur, Nippur, Kiș, Babilon, Ninive și Assur ), scrierea cuneiforma, construirea zigguratelor ( piramidele) roata olarului si de aici roata, matematica, astronomia, calendarele, sistemele de irigatii, armura, carul de lupta, sabiile, harnasamentul cailor, cuiele, morile, sandalele, harponul, dalta, inelele, seile sau acul.

Am citit ca limba aramaica este dialectul rezultat din hibridarea limbi ebraice biblice cu limba neobabiloniana. Aramaica a devenit limba de zi cu zi a iudeilor din Palestina in vremea lui Iisus.

Israel s-a folosit de ce au inventat babilonieni. Nesfant..... dar folositorsmiley

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelc
27242. Postat la 15/02/2015 10:39 - 3730z15h29m
Săptămâna trecută, joi, am fost cu fetița noastră la medic pentru control și un vaccin. Toate au fost bune și frumoase (era plin de jucării, lucruri colorate, alți copii care se jucau, un peisaj fascinant pentru easmiley ) până ce a început medicul să-și facă treaba... Dintr-o dată s-a posomorât, a început să plângă și nouă ne era jenă că-l făcea pe medic să se simtă sursa plânsului ei. Dar acesta, pe lângă faptul că se purta foarte drăguț și prietenos cu ea și ceilalți copii, a făcut o afirmație care mi-a dat de gândit în ceea ce privește situația ades întâlnită pe portal. Ne-a zis: "stați liniștiți, sunt obișnuit să fiu privit de către copii ca om rău, care le cauzez numai dureri și înțepături. Cu toate că aceste dureri scurte de acum le vor fi folositoare pe tot parcursul vieții de acum înainte."

Cam asta mi s-a întâmplat și mie adesea când am sărit în ajutorul moderatorilor care aplicau unele tratamente... Au fost persoane care făceau ravagii pe forum în discuții, și spuneau că-i doare inima -la propriu-, că nu mai suportă să intre pe portal pentru că "nu le dădea nimeni dreptate, nu subscriau" aberațiilor ce le spuneau. Și când au întrecut măsura și au primit full ban, au schimbat dintr-o dată foaia și au zis că eu sunt cel rău, care fac toate relele (nu el că scria lucruri contrare regulamentului și nici moderatorii care l-au sancționat făcând un bine portalului că l-au scăpat de aberațiile sale și lui personal că ar fi trebuit să nu-l mai doară inima). Însă, nu, eu sunt cel rău! smiley Dragă echipă de moderatori, stați liniștiți, atunci când plâng bebelașii forumului, eu sunt imaginea voastră, răul necesar. smiley
Bine, mi-a dat doctorul pediatru o lecție pe care sper să n-o uit degrabă.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Nica Schirod
27263. Postat la 03/03/2015 19:49 - 3714z6h20m
Shalom.

Stau și meditez la ceva ce s-a petrecut cu mult timp în urmă, un frate se plângea că din cauza amvonului are probleme în adunare, adică toți vroiau să predice , să dea învățături, să fie șefi, și a zis ; frate Nică ce zici că ar trebui făcut ca să fie bine , să fie toți mulțumiți?
Mie nu îmi place nici cum pesimismul și i-am zis mai în glumă, mai în serios; să facă o ședință și să stabilească o regulă foarte simplă, dar sigur ar rezolva pretențiile cu privire la amvon, el foarte serios și curios, îmi zice; gata fac ședința, dar ce regulă trebuie să stabilim?,
La amvonul din adunarea voastră, regula să fie: Toți cei ce vor să predice să respecte două puncte.
- 1) Să predice cea ce face el!
- 2) Să facă el, cea ce predică!

Atunci sărmanul frate parcă s-a dezumflat și a zis; dacă aș face așa ar fi și mai rău, nu ar mai veni nimeni la amvon, nu ar mai avea cine să țină o slujbă, nu s-ar mai apropia nimeni de amvon.

Oare să se fi întâmplat și pe portalul nostru așa o seriozitate?
Sau este un fel de răzbunare?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
laurentiu nastasa
27264. Postat la 03/03/2015 20:36 - 3714z5h32m
Nu te supăra că te completez puțin, ca să nu spun că te contrazic, dar pentru a înțelege cu adevărat Scriptura, trebuie să fim "luminați", călăuziți de Duhul Sfând sau de oameni cu descoperire din Cuvânt. Famenul etiopian citea originalul, dar nu înțelegea nimic. Și majoritatea celor care citesc așa zise "originale" (pentru că de fapt sunt niște copii a altor copii...) nu le înțeleg și se contrazic între ei aproape tot timpul pentru că Scriptura trebuie și citită, și înțeleasă și interpretată. La așa ceva numai Dumnezeu Sfântul prin Duhul Său poate lumina și îndrepta pe cineva. Tot ce e pământesc și firesc e de puțin folos.
fi binecuvant frate Aurelc. smiley
ADEVARAT, ASA ESTE, trebuie calauzire prin spiritul Eternului Creator, dar si Cuvantul lui sfant tradus corect! Fara adausuri sau scoateri.

laurentiu
Lavi
27265. Postat la 04/03/2015 08:16 - 3713z17h52m
Nica Schirod a scris:
Oare să se fi întâmplat și pe portalul nostru așa o seriozitate?
Sau este un fel de răzbunare?
....
Șalom.
Frate Nică, seriozitatea este bună între noi.
Pe portal este liniște, este bine că este liniște...
Am citit cu plăcere meditația fratelui Ovidiu, merită luată în seamă,"răul necesar" de un real folos pentru corectare.

Răzbunarea este a Tatălui Ceresc, dorința mea (și nu numai) este ca între noi să fie pace și înțelegere pe acest portal.
Trebuie să recunosc, că, iubesc oamenii care fac pace.
Binecuvântați să fie cei care descurcă lucrurile încurcate și împăciuiesc oamenii!
Să ne silim să trăim frumos ca în timpul zile, și toți să alergăm
după pace, înțelegere, și voie bună.
Sincere binecuvântări, întregii comunități de frați credincioși!

Pagina 5 din 5 << < 2 3 4 5
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19165771 vizite unice Powered by PHP-Fusion