Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Artă
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat personaje din filme- ce influență au asupra noastră
claudia t
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1683. Postat la 05/12/2009 09:04 - 5628z13h43m
Sunt sigură că mulți dintre noi ne uităm la filme... ne-am întrebat vreodată cât de mult ne influențează ele? Putem să luăm exemple din filme pentru viața noastră, de creștini?

And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love!
Deconectat RE: personaje din filme- ce influență au asupra noastră
claudia t
1684. Postat la 05/12/2009 09:25 - 5628z13h22m
Seria Ice Age este una din cele mai vizionate producții animate din ultimii ani. Sunt sigură că o mare parte dintre noi a vizionat măcar o parte din această producție...Aș vrea să mă opresc asupra unui personaj cu totul aparte: Scrat. Numele lui nici nu este pomenit in film, nu e vorbăreț defel, de fapt o singură dată in cele trei episoade bâiguie ceva indescifrabil, în rest nimic, absolut nimic. Scrat nu are treabă cu Universul celorlalte personaje, el are lumea lui. Trăiește împreună cu ei, în plină "epocă de gheață", dar nu în stilul lor.
Veverița Scrat are o singură preocupare, o singură grijă : o ghindă! Congelat într-un cub de gheață, prins sub dărâmături, lovit de fulger, înzăpezit, surprins de dezlănțuirea avalanșelor pe care el însuși le provoacă, Scrat știe un singur lucru: ghinda. Nici măcar iubirea pentru oacheșa Scratte nu-i distrage decât temporar atenția de la ghindă...
Regizoul, probabil fără să-și dea seama, a creat un personaj după modelul vieții crestine. A creat un personaj tăcut si tenace care nu are treabă cu pustia lumii, dar are un țel, o țintă. GHINDA...
Când îl vedem pe scrat, vedem viziunea evanghelică asupra vieții...
Voi ce părere aveți? Nu e Scrat un model de viațaă pentru noi? Trebuie să avem și noi un singur țel, o singură țintă: Viața veșnică.

And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love!
Ioana
1686. Postat la 05/12/2009 17:18 - 5628z5h29m
Ceea ce ai spus tu este daca nu ma insel de pe blogul lui Laurentiu Dumitru.Si eu am vazut Ice age, doar ca daca nu ma insel in partea a 2 a, scrat ajunge in rai unde este inconjurat de ghinde iar el o alege pe cea mai mare.Drept urmare este alungat de aici.Oare asa sa fie si cu noi?Eu cred ca da, pt ca uneori desi primim ceea ce ne dorim atat de mult, noi vrem mai mult.Poate ca asta ne si impiedica sa fim buni crestini.Parerea mea e ca nu e nimic gresit sa te uiti la filme,e gresit daca faci ceea ce vezi in ele.Oricum a aparut un film nou care se numeste 2012 si am auzit ca e frumos.dupa ce o sa-l vad o sa iti zic si tie

"Binecuvântat să fie Domnul, Stânca mea" - Ps 144:1
emanolake
1688. Postat la 05/12/2009 20:23 - 5628z2h24m
Un crestin adevarat in primul rand nu se uita la filme nici nar trebui sa priveasca astfel de lucruri pentru asi inbuiba capul cu lucruri care sint niste povesti minciuni ca sa atraga diavolu in plasa sa si sa indaparteze pe crestin de la adevar. In locul unde sint stabil pentru o perioada pe strazi in ziare si la televizor este dat filmul acesta 2012 ca oameni sa vada cum e sfarsitul lumi asteas minciuni si inventi de niste oameni care fac parte din tribul Maya care ei ar fi facut niste cercetari si au descoperit ca in 2012 e sfarsitul lumi si lumea deja este tulburata de lucrul acesta incat multi au ajuns sa creada ca va fi si au inceput sa se ajunga la destrabalare ca vine sfarsitul si omul profita de viata pe care o mai are dar cuvantul Domnului ne invata sa nu ne temem de vremurile care vor veni si ca sfarsitul nici ingeri si nici fiul nul stie, asa ca frate de credinta vas recomanda ca sa nu priviti astfel de filme ca sa ajungeti pe alte cai si sa va indepartati de adevar. Oameni sint inspaimantati in zilele de astazi si filmele care se produc in ziua de azi ai ataca cerebral si ajung sa nu mai gandeasca si sa deoasebeasca binele de rau.....
claudia t
1689. Postat la 05/12/2009 20:28 - 5628z2h19m
Articolul ce l-am postat mai sus e din revista Orthograffiti, anul II, nr 9, Noiembrie 2009

alin
1690. Postat la 05/12/2009 21:38 - 5628z1h9m
personaje din filme- ce influență au asupra noastră?

Dar personajele din Biblie? Cata influență au asupra noastră?

avodah
1692. Postat la 06/12/2009 03:27 - 5627z19h20m
Shalom fratilor.
Asi dori sa imi spun si eu parerea, in legatura cu acest subiect.
Este parerea mea personala, care la un moment dat s-ar putea sa se schimbe , cum El cateodata face acest lucru.
Respect in acelasi timp parerea altor frati , care cred altfel, si caut unitatea in dragoste, asa cum El ar dori ca noi sa fim.
Parerea mea este ca orice lucru care pune stapanire pe tine e pacat.
Asa dar daca Televizorul are o oarecare stapanire pe tine , nu iti este de folos.
Daca in acele momente cand cauti pacea , ceva din tine te atrage pe canapea sa te uiti la Televizor , atunci inseamna ca confortul tau e indreptat in acea directie.
Dar sa spun ca A Te Uita La Televizor E Pacat Nu Pot.
Fratilor acel televizor are un buton sau o telecomanda, si TU ai controlul asupra lui.
Daca spun ca e pacat sa ne uitam la televizor, atunci e pacat sa navighezi pe internet.
La fel cum faci unele alegeri cand navighezi pe internet, la fel poti sa faci alegeri cand te uiti la televizor.

Da inteleg, trebuie sa fim atenti la cea ce copii nosti sunt expusi, dar eu consider ca e mai bine sa le explicam de acasa citeva lucruri , ca atunci cand vor fi expusi la ele cand vor fi cu prietenii lor si noi nu vom fi prezenti, ca atunci cea ce noi am sadit in ei sa dea rod in acele momente, si sa le fie rusine a lua parte la unele care nu sunt in aliniament cu voia Lui inspre viata noastra.

Daca nu ne pregatim copii pentru acele clipe mai tarziu cand noi nu vom fi linga ei , ce vor sti sa aleaga sau sa le fie rusine?
Trebuie sa ii instiintam tot timpul despre voia tatalui la diferite aspecte ale vietii si culturii in care traim , ca sa fie pregatiti pentru momentele cand ei insusi le vor confrunta , atunci cand noi nu vom fi prezenti linga ei.
Intr-adevar diavolul se foloseste de orice prilej , si trebuie sa fim cu discernere tot timpul , in orice aspect al vietii cotidiene.

Dar in acelasi timp, televizorul si internetul pot fi folosite spre a da Glorie Numeleui Sau, la fel ca orice alta imprejurare a vietii.
Orice lucru se poate folosii inspre ai da Slava Lui.

Sunt multe filme care au ma-au miscat dea lungul vieti spre exemplu:Tuesday with Morrie, The bucket list , La vita e bella, Les Miserables, Shindler's list, The boy in striped pijama, Holocaust Movies,Passion of Christ, etc.
Chiar va recomand cand aveti timp, sa va uitati la aceste filme , care o sa va sensibilizeze, cele mai ascunse corzi ale inimii in mod special.
-da sunt si multe filme mizerabile care clar -satana se foloseste prin intermediul lor , dar sunt si unele din care avem si putem foarte mult sa invatam din ele.
Cine ar putea sa spuna ,din acei care au vizionat, ca nu a fost atinsi de filmul'' Passion of Christ''?
Dar din nou spun , e parerea mea personala , si nu neaparat reflecta majoritatea.
Yahuwah sa ne lumineze , si sa puna in noi Duhul sau cel Sfant, ca in tot cea ce facem sa dam dovada de Stalpi ai Lumini, si sa cautam intotdeauna dragostea , care este mai mare ca totate, chiar si credinta.
Fratilor in inima mea va iubesc cu o iubire frateasca si asi dori ca intr-o zi toti sa putem manca la masa cu Yahushua , impaciutorul nostu, our redeemer.

Numele Tatalui sa fie Slavit in tot cea ce facem , si sa avem grija la ce ne uitam cand vizionam , in asa fel sa nu-i fie rusine daca in acel moment ar sta langa noi.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
abdon
1695. Postat la 06/12/2009 19:58 - 5627z2h49m
Cred ca mai corect e sa nu preferam nici un artist si nici un film smiley

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Eliza
1745. Postat la 14/12/2009 13:39 - 5619z9h8m
In legatura cu acest subiect am vizionat o predica minunata a lui Ivor Myres: "Scaparea din gaura neagra" si o recomand tuturor.(...poate la inceput vi se va parea plictisitoare, dar aveti rabdare, sper ca pe parcurs vi se va schimba parereasmiley )
puteti gasi predica aici http://video.resursecrestine.ro/predici-video
Fiti binecuvantati!
CorneliuS
1747. Postat la 14/12/2009 15:34 - 5619z7h13m
claudia t a spus :" Putem să luăm exemple din filme pentru viața noastră, de creștini?"

Parerea mea este, ca se poate lua exemple din unele filme dupa cum a spus fr. avodah, dar sunt si multe filme mizerabile cum ar fi "telenovelele" unde se promoveaza foarte mult curvia, preacurvia, minciuna si multe alte pofte ale firi pamantesti, imbinate cu putina dragoste ca sa poata atrage si atentia acelor care se considera credinciosi.Si nu sunt putini dintre fratii si surorile noastre care le acorda foarte multa atentie. Cum poti sa te uiti la asa ceva? Sunt lucruri care ar trebui condamnate, nu promovate smiley . E parerea mea, sper ca n-am jignit pe nimeni, iar daca se simte cineva jignit il rog sa ma ierte. Domnul sa fie desfatarea noastra.
Aurelc
1748. Postat la 14/12/2009 21:24 - 5619z1h23m
Deși întrebarea mai provocatoare conținea cuvântul "filme" cum spuneai și tu Corneliu, totuși inițial se lansase ideea unui personaj de desene animate și acolo cred ( și sper ) ca lucrurile să stea nițel altfel. Sau măcar la Ice Age
claudia t a scris;Seria Ice Age este una din cele mai vizionate producții animate din ultimii ani

În rest, cu telenovelele sunt cam de același principiu cu tine Corneliu, și consider că sunt una din sursele care au reușit în mare parte să deterioreze și felul unora dintre tinerii noștri să înțeleagă viața și valorile reale. Dumnezeu ne cheamă să fim sfinți, pe când mesajul telenovelelor e să ne trăim viața în plăceri și să profităm de tot ce se poate până suntem tineri. Plus că deasemenea , când acele istorioare derulate pe pelicula cu imagini încep să fie luate în serios, tinerii încep să nu mai aibă încredere în puritate, într-o dragoste sinceră și curată. Au impresia că totul e contrafăcut, și că sunt nevoiți și ei să procedeze caatare dacă vor să aibă vre-o izbândă în împlinirea lor sentimentală... Vai, câtă amăgire !!!

Există cu siguranță pretutindeni un sâmbure de adevăr aproape în orice, că altfel nu ar fi vizionate ( filmele SF nu au cum să aibă același nr. de telespectatori...smiley ) doar că este un proverb de genul " până să mănânci un pumn de grâu, înghiți un sac de pleavă..." cam asta e cu bunele exemple din 98% din filmele difuzate și renumite în zilele noastre.

P.S. ( La desene animate nu m-am uitat tare de mulți ani, deci acolo îi las pe amatori să se pronunțe, dar cred că oricum, procentajul e cu totul altul )

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
ami
1870. Postat la 26/12/2009 11:37 - 5607z11h10m
claudia t a scris:
Putem să luăm exemple din filme pentru viața noastră, de creștini?

Parerea mea este ca nu putem gasi nimic bun in filme, pt a pune in practica in viata noastra de crestin...singurul model care merita copiat cred ca este Eroul din Golgota si cele mai interesante "filme" se gasesc in Biblie, inspirate din realitate.

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
Lica
1871. Postat la 26/12/2009 19:02 - 5607z3h45m
claudia t a scris:
Sunt sigură că mulți dintre noi ne uităm la filme... ne-am întrebat vreodată cât de mult ne influențează ele? Putem să luăm exemple din filme pentru viața noastră, de creștini?

Părerea mea este că se poate lua ceva bun și din filme, desigur dacă acele filme sunt selectate și vizionate pentru acest scop smiley

Spun că pot fi luate lucruri bune pentru viața noasteră de creștini nu pentru că vreau doar să am o părere mai deosebită față de unii însă eu personal am avut ocazia să iau lucruri bune din filme (aș putea, desigur, să dau și exemple de asemenea filme....)

Un alt aspect este faptul că aceste filme nu "spun" că Scriptura nu este suficientă însă așa cum ne ajută un studiu, o carte etc tot așa ne poate fi de folos și un film

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
alin
1879. Postat la 27/12/2009 15:55 - 5606z6h52m
Mai bine fara televizor! Nu o sa pierdeti nimik daca nu o sa mai stiti ce se intampla in Irak sau in America, sau ce serial mai baga!smiley

abdon
1880. Postat la 27/12/2009 16:32 - 5606z6h15m
Fr Alin, asa este, saptamana trecuta , am renuntat la el, si asa pace este in casa ... .

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lica
1884. Postat la 27/12/2009 16:53 - 5606z5h54m
O mică precizare...în postarea mea vorbeam strict despre filme...nu despre televizor! Nici eu nu am televizor!

alin
1911. Postat la 30/12/2009 16:50 - 5603z5h57m
Biruind ispita televizorului -Vladimir Pustan
http://media0.crestiensciprian.wgz.ro/files/media0:4b39f9e894acf.mp3.upl/Biruind%20ispita%20televizorului.mp3

Lica
2108. Postat la 25/01/2010 15:01 - 5577z7h46m
Până vom avea un topic special pentru așa ceva aș vrea să pun aici numele a câtorva documentare care, după părerea mea, merită văzute:

- realizat de BBC.Ancient Rome The Rise and Fall of an Empire. (Ridiacarea și căderea Romei) cu următoarele subcapitole: Cezar, Nero, Rebeliune, Revolutie, Constantin, și Căderea Romei

- realizat de BBC. Egipt

- Hitler - the rise of evil

- Auschwitz " The nazis and the final solution"

Dacă mai are cineva un documentar sau film care crede că merită văzut aștept smiley

Lica
2113. Postat la 26/01/2010 16:46 - 5576z6h1m
De curand am mai scos un Video "We being many" care prezinta viata unor evrei care au acceptat pe Yeshua ca Mesia al lor - unele persoane va vor fi cunoscute celor ce ascultati muzica mesianica smiley

Un alt film documentar care merita vazut este "Forbidden peace" sau "Pacea interzisa" care arata cum palestinienii si evreii se pot intelege si chiar iubi in Yeshua ca Mesia al lor. - cea mai uimitoare parte este un rabin palestinian intr-o sinagoga de evrei smiley

Lica
2134. Postat la 02/02/2010 17:24 - 5569z5h23m
Aș recomanda și o carte: "TALMUDUL cartea sfântă a evreilor" editura TEȘU. Este o carte despre Talmud...cred că merită citită...de fapt...sunt foarte mulțumit de ea smiley ..spun asta, și recomand, deoarece multi se sperie când aud despre Talmud...si asta de cele mai multe ori din lipsă de cunoștință...se pot lua multe lucruri bune din Talmud

Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164452 vizite unice Powered by PHP-Fusion