Vreau sa va povestesc, pe scurt, o intamplare ciudata de la mine de la servici:
Biblioteca Municipala Petrosani a achizitionat un numar de 100 de romane.Acestea, evident, trebuie prelucrate pentru inregistrare si inventariere.
Mentionez faptul ca biblioteca noastra are peste 60 de mii de titluri de carte iar azi s-au efectuat inscrieri in registrul inventar.Inscrierile au ajus la pozitia............... 66 666.Ehh, o simpla cifra peste care, inevitabil trebuia sa trecem.Partea interesanta este ca titlul cartii inregistrate sub acest numar este: Căderea îngerului - de Hananh Kristin, Bucuresti: Editura Lider, 2008.
Care este parerea voastra?
Este o pura coincidenta aceasta aparenta legatura intre numar si numele cartii ?
Astept comentarii, multumesc.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
RE: Simplă coincidență?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14594. Postat la 06/10/2011 15:42 - 4958z8h6m
Depinde ce e scris în cartea respectivă. Dacă în interiorul ei scriitorul are ca subiect 666, atunci poți zice că e o coincidență mai mult decât tainică. Dacă nu,...
o pură coincidență. Citește-o și spune-ne și nouă.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: Simplă coincidență?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14599. Postat la 06/10/2011 19:10 - 4958z4h37m
Pace.
Pe mine, mai puțin mă interesează conținutul cărții, pentru mine este deajuns titlu cărții, conținutul Sfintei Scripturi și vestea pe care a auzit-o fratele Ovidiu despre legea Cultelor din Ungaria, dar așa pentru că eu sunt foarte curios și chiar nu glumesc, a-ș vrea dacă s-ar putea să știu despre ce vorbește cartea.
Și multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Sigur, combinatia cifra - titlu este interesanta, din atatea titluri existente tocmai un titlu atat de sugestiv s-a nimerit tocmai la numarul ala.
Cartea este un roman, maine am sa ma uit ce fel de roman si, am sa-l frunzaresc dar nu promit ca am sa-l si citesc.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Decât să-l știu pe fratele "moșu' Nică" neliniștit noaptea aceasta, prefer să vin și eu cu câteva detalii despre cartea adusă în discuție.
Deci o scurtă sinteză a romanului cu 352 de pagini - Căderea îngerului:
"Viața familiei Campbell este dată peste cap în urma unui accident de călărie când Mikaela, soția lui Liam, intră în comă profundă. Zi de zi, el stă la căpătâiul ei, povestindu-i despre viața frumoasă pe care au clădit-o împreună, în speranța că își va reveni. În zadar însă. Nimic nu are efect. Când totul părea pierdut, Mikaela clipește la auzul numelui lui Julian True, fostul ei soț și prima dragoste adevărată. Femeia se trezește, dar este amnezică, închipuindu-și existența alături de Julian. În cele din urmă, memoria îi revine, aducând cu sine conștiința pericolului de a pierde ceea ce, în prezent, înseamnă iubirea soțului și a copiilor, singura pentru care merită să lupte. Să fie oare prea târziu? O poveste emoționantă despre familie, dăruire, sacrificiu și devotament, dar mai presus de toate despre un om care riscă totul în numele iubirii." - librarultau.ro
Așadar, conținutul cărții după părerea mea nu e deloc relevant în asocierea cu numărul de ordine în Biblioteca Petroșani.
Consider că în funcție de viziunea pe care și-o poate forma fratele Avram în calitate de autor al acestui subiect ar putea sugera fraților moderatori să mute subiectul la categoria "Diverse" , forumul "Literatură" sau dorește să aprofundeze discuția asociind cifra 66 666 cu denumirea Căderea Îngerului.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Eu sunt de acord sa se mute subiectul la "locatia"amintita de fr. Ovidiu.Subiectul este un fapt divers si nu un studiu aprofundat deoarece nu face obiectul unui studiu aprofundat.
Multumesc.