Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Sport
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Fotbal
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
75. Postat la 13/09/2009 00:23 - 5711z23h24m
Am deschis acest subiect pentru a putea dezbate anumite aspecte ale fotbalului...

Desigur, fiecare subiect de pe forum în parte constituie o provocare în sine, dar nu întotdeauna se adreseazã tuturor forumistilor, de aceea este bine sã separãm pe cât posibil subiectele diferite unele de altele pentru ca fiecare sã poatã posta acolo unde se vede provocat sau interesat.

În acest subiect aș vrea sã vedem cât mai multe pãreri și bineînțeles dacã se poate și argumentãri...:-)

Existã unii care susțin de exemplu cã a juca fotbal este pãcat.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Fotbal
alin
1526. Postat la 08/11/2009 16:08 - 5655z6h39m
Existã unii care susțin de exemplu cã a juca fotbal este pãcat.

Interesant lucru...vreau dovezi din partea celor care sustin asa ceva!

claudia t
1528. Postat la 08/11/2009 19:22 - 5655z3h25m
eu sunt de parere ca atat timp cat nu idolatrizezi acest sport e foarte ok...

in momentul in care nu ai in cap altceva decat fotbal (adica esti un suporter adevaratsmiley) si nu te mai gandesti la Dumnezeu eu consider ca deja e pacat.

(ps. nu's suportersmiley))

Domnul sa ne dea intelepciune sa intelegem aceste lucrurismiley
alin
1530. Postat la 08/11/2009 20:49 - 5655z1h58m
Nu sunt un amator al fotbalului ,dar pana la urma urmei putem baga fotbalul in aceiasi oala cu cei care sunt pasionati sa mearga la pescuit de exemplu...sau in tabara la munte etc..

Daca chiar nu trebuie sa jucam fotbal sau sa facem alte lucruri atunci ar fi mai bine sa ne calugarim..sa ne retragem in munti!

Stiti cum e vorba: "Stapanesteti pasiunile daca nu te vor stapani ele pe tine"

emanolake
1531. Postat la 09/11/2009 12:25 - 5654z10h22m
Eu cred ca a juca fotbal e una si a fi nebun dupa fotbal e alta- a juca de placere sau sa te mai recreezi un pic e una si a fi pasionat sa urmezi toate echipele de fotbal sau meciurile si sa fi in randul acelora e alta smiley De acea sa nu judecam gresit pe fratele nostru si sa nu fim noi judecati din cauza noastra ca daca eu zic fratelui ca tu faci `pacat ca joci fotbal eu ati atrag tie atentia dar eu insumi sint mai `pacatos ca tine si trebuie intai sa te privesti pe tine insusi si dupaia sa vorbesti pe fratele tau, Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit.Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, și din cuvintele tale vei fi osândit. r1;Sau cum poți să zici fratelui tău: rFrate, lasă-mă să-ți scot paiul din ochir1;, și, când colo, tu nu vezi bârna din ochiul tău? Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău.
avodah
1553. Postat la 15/11/2009 09:52 - 5648z12h55m
raspunsul meu la aceasta provocare ar fi urmatorul:
Atat timp cat nu tie rusine daca l-ai avea pe Yahshua langa tine,in acel moment, oricare ar fi preocuparea ta (lucru,sport ,relaxare,etc)ar trebuii sa fie ok.
Daca aceea preocupare te-ar face sa te simti prost, in prezenta Lui , mai bine leapad-o , pt. ca El mai bine sa gaseasca placere in tine , decat sa te lepede El pe tine.
E simplu daca te analizezi insusti.
Daca tu cand joci fotbal ,ai putea sa fi o marturire, a luminei, nu vad nici o problema.
Dar daca fotbalul scoate din tine o rusine la adresa biserici, si la urma la adresa Lui, atunci stim noi insisi ce e de facut, si nu ar trebuii sa ne invete nimeni.
Acum fiecare sa se analizeze.
Inchei cu un verset:
Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cât ești tânăr, umblă pe căile alese de inima ta și plăcute ochilor tăi; dar să știi că pentru toate acestea te va chema Yahwhe la judecată.

ecl.11:9

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
vioshony
1788. Postat la 17/12/2009 16:55 - 5616z5h53m
Parerea mea despre fotbal este ca nu-i gresit sa practici acest sport.dar am o intrebare :Este gresit sa fii suporterul unei echipe si sa mergi din cand in cand la meci cand joaca aceasta ?
Nelutu
1852. Postat la 24/12/2009 21:35 - 5609z1h12m
Cu siguranta ca e gresit daca esti suporter si mergi la stadioane sa privesti asemenea activitati...Oare cum ne vrea D-zeu?smiley Deci parerea mea ,la intrebarea ta (vioshony) este aceasta..De aici si pana in al parasii pe D-zeu pentru asta nu mai e decat un pas..

Referitor la acest sport(fotbalul) daca e bine sau nu...eu zic ca daca nu facem din aceasta un "hobby",o prioritate in viata noastra,nu vad ce ar fi rau..Nici eu nu sunt amator,dar fac sport,pentru conditia fizica,cum ar fi alergatul,care e sanatos.Deci fratilor sa nu facem din asta niste tinte(prioritati)..cum ar fi la 8 am fotbal,si nu pot sa intarzii,sau antrenamentele,etc,ca........e gravsmileysmiley Fiti binecuvintati

Pazeste-ma ca lumina ochiului ,ocroteste-ma la umbra aripilor Tale..!
abdon
1857. Postat la 25/12/2009 00:37 - 5608z22h10m
avodah, din nou sunt de acord cu tine smiley

Ideea cu suporter de fotbal ? aici este căderea noastră, ne este rușine să ne afirmăm că suntem sâmbătari, dar ne este ușor de îndurat înjuraturile din partea rivalilor, că țin cu FC ... .

Păcat? nici de țigară nu scrie că este păcat smiley așa cum unii se relaxează jucând, de pildă, eu m-aș putea relaxa fumând, o țigară, un meci, ce e aia?

Întrebare: demonstrați-mi cu Biblia, despre Pavel, care vorbește despre jocuri, când se mai lua la trântă cu Timotei, sau cu Sila ( luptele libere fiind un joc al vremurilor acelea ).

Despre pescuit , găsim , că la învierea Domnului, după o lungă așteptare a Apostolilor după Domnul, au spus: hai să pescuim! ( deși nu sunt pescar, dar prisma realității )

Să ne retragem în munți din cauză că mi se interzice a juca fotbal, înseamnă a deveni un martir al fotbalului.

Oare câți dintre noi pierde o oră ( aceea de joacă cu mingea ), și merge a vesti Evanghelia, prin a cerceta frații, membrii din Biserică?

Aici nu e vorba nici de paie nici de bârnă, ci de seriozitatea în pocăință, voi cei tineri, ce nu întrebați pe fratele Dănilă, Balint, Cosma, Miti, Trăienuț, cum mai stau cu fotbalul?

Că ieși cu părinții la "iarbă", și joci cu frații tăi , cu părinții, cred că mai e o relaxare, dar când închiriezi sală, și după 15 minute, se încing spiritele, și mai scapi niște vorbe de ciudă, începi să îi faci fraieri, proști, oi oi, atunci numai zici la cel cu faulturile care te critică, bă scoate bârna din ochi, tu vorbești?

Băieți nu vă arde de pocăință? merge-ți în lume, dar nu știrbiți imaginea Bisericii!

Totuși îmi pare rău de unele vorbe ale mele, poate au fost, sau sunt tăioase. O părere, daca se poate misiona Cuvântul Domnului prin fotbal, atunci nu e păcat!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

CorneliuS
1889. Postat la 27/12/2009 20:54 - 5606z1h53m
Fr. Sambatare, nota 10smiley ,ai spus adevarul, chiar daca pe uni o sa-i doara,
dar poate sa prinde...smiley

Cand vine vorba de miscare, nu cred ca ne putem opri numai la fotbal, sunt multe sporturi care se pot practica dar cand se trece peste ceea ce inseamna doar o simpla "miscare" pentru a fi in forma, eu cred ca e pacat,
deja devine un idol, si daca se intampla sa fie meciul chiar in Sabat, s-ar putea sa fi tentat sa lasi adunarea din Sabat si sa mergi la meci.
Ca doar, adunarea o gasesti in fiecare Sabat dar meciul s-ar putea sa nu se mai repete. smiley
Si uite asa se calca porunca I
Dani
2918. Postat la 16/04/2010 18:56 - 5496z4h51m
Răspunsurile fraților relativ sunt destule de adevărate în tot ce ați postat, fiecare din noi cum privim acest sport el poate fi uneori relaxant dar poate să ne împingă și la păcat. Fiecare trebuie să fie responsabil pentru el, deoarece am auzit de multe ori în timpul jocului de fotbal înjurături chiar din partea celor ce se pretind că sunt pocăiți.
costy
3342. Postat la 05/07/2010 18:36 - 5416z5h11m
eu nu vad treaba asta cu fotbalul o treaba urata atat timp cat este bucurie si ne simntim bine fara sa vb una si alta ,apoi daca intervin certuri sau alte chesti atunci trebuie oprit imediat jocul.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
avodah
3345. Postat la 06/07/2010 02:40 - 5415z21h7m
Revenind la fotbal , se pare ca Germania va castiga si aceasta Cupa Mondiala din 2010. smiley
Sau credeti ca nu ar trebuii sa vorbim dinastea ? smiley
O mica diferenta ce asi marcao aici este faptul ca chiar daca a fost unul din cel mai importante meciuri care asi fi dorit sa-l vizionez direct Germania-Argentina nu am facut-o din cauza ca meciul a avut loc intr-o zi de Shabat.
Aceasta cred ca denota totusi , ca chiar daca ne place un anumit sport, totusi nu-l punem inaintea Stapanului , iar prin faptul acesta dovedim ca nu ne este un idol.
Fratilor nu este pacat a te bucura de anumite momente , daca acestea nu te pun in conflict cu credinta.
Spre exemplu nu vad nici un lucru rau prin faptul ca merg si ma recreez la ocean facand surf ,bucurandu-ma de creatia Sa ,surful care si el are competitiile lui la fel ca si oricare alt sport , atunci de ce sa spun ca daca cineva alege sa joace fotbal ca recreere nu este bine?
Frate Dany ne relaxam in Cuvantul sau , dar sa fim realisti.Uneori avem nevoie si de alt fel de relaxari nu? Invatatura multa oboseste trupul. smiley
Hai sa va pun aici un site sa vedeti despre ce vorbesc in legatura cu surful in Hawaii smiley
http://www.youtube.com/watch?v=RUYYdDH2o0k&feature=related

fullban10
3348. Postat la 06/07/2010 20:41 - 5415z3h6m
Stii ce am vazut eu aici ? . Oameni care au primit in dar, viata, si ei isi bat joc de ea. Ce fac acesti oameni se chiama INCUMETARE.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
emanolake
3351. Postat la 06/07/2010 21:46 - 5415z2h1m
Intradevar sint sporturi bune si altele rele, sint altele de priveliste placuta dar nu si de practicat, de acea trebuie sa vedem si cele bune si cele rele cel putin aicia la surf am vazut ca e frumos sportul dar hai sa privim si ce nui frumos la el....http://www.youtube.com/watch?v=5Om3xSSefKQ
avodah
3353. Postat la 06/07/2010 23:50 - 5414z23h57m
Asa este frate , are si surful partile lui periculoase , de aceea intotdeuna cand merg surfing ma rog pentru protectie, la fel cum ar trebuii sa o facem intotdeuna cand iesim din casa , prin simplu fapt ca sansele sa fim loviti de o masina este mult mai mare decat sa fim atacati de rechini scaldandu-ne sau facad surf.
In orice clipa avem nevoie de protectie Sa, dupa cum vedem sunt mii de posibilitati in care putem sa ne pirdem viata, chiar daca am sta doar in casa fara sa iesim afara, cum ar fi atac de inima, cancer , etc, singurul care decide cand firul vieti se intrerupe este El, asa ca trebuie sa fim gata in orice clipa sa mergem acasa.
Sa ne incredem in El in orice clipa .
Deut32:39
Sa stiti dar ca Eu sunt Elohim, si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine;
Eu dau viata si Eu omor,
Eu ranesc si Eu tamaduiesc
Si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea

fullban10
3355. Postat la 07/07/2010 13:54 - 5414z9h53m
Daca te gandesti mai bine , ceea ce ai scris nu-i corect. Te urci pe placa si te rogi lui Dumnezeu sa te apere ? Daca te-ai duce acolo sa salvezi un semen al tau, e altceva. Dar EL nu te-a facut sa-ti risti viata pentru o placere . Te vrea El acolo ?. Ce vrei sa dovedesti ?. Ducandu-te acolo dovedesti ca putin iti pasa de mama, tata, sotie si copiii. Ii iubesti tu, cand sti ca oricand poti sa mori si ai tai vor ramanea singuri ?. Ce amintire lasi : am avut un tata caruia nu i-a pasat ca am nevoie de-un tata . Esti egoist : faima ta, mandria ta, laudarosenia ta. Asa procedeaza si soferii si motociclisti, care ruleaza cu sute de km/ora. Nu-i crestineste sa-ti pui in pericol viata pentru un moft. Ca mori, toata lumea moare. Dar una e sa mori, si sa invii la prima trambita, si alta e sa mori, si sa nu mai exizisti, sa pieri pentru totdeauna. De aceea zic ca nu trebuie sa ne incumetam.

avodah
3358. Postat la 07/07/2010 22:34 - 5414z1h14m
Sora Valentina eu nu il vad pe YHWH suparandu-se pe noi ca pe langa truda si sudoare mai avem si cateva clipe in care ne bucuram de unele momente care ne aduc placere.
Ar fi ca si cum eu m-asi intrista cand vad ca fiul meu incearca sa invete sa mearga pe bicilcleta,care asi putea sa spun ca e la fel de periculos, adica in orice moment ar putea sa cada si chiar sa moara.
Cum eu impartasesc bucuria copilului meu , ajutandul sa invete a merge pe bicicleta, la fel il vad pe Stapanul nostru impartasind si El cu noi clipele ce ne aduc bucurie, protejandu-ne .
Ce Tata este acela care interzice copiilor sai orice alt fel de placere in afara de a studia Cuvantul?
Imi pare rau dar cred ca El ne vrea sa ne traim viata in cumpatare si curatire, dar si in bucuriile ce natura ni le ofera.
Dmv. nu ati fost niciodata la un picnic la padure ,sau sa urcati un munte, care si aceste placeri oricand se pot inturna intr-o situatie periculoasa?
Cum am spus ne punem in pericol viata in momentul cand am iesit pe usa.
Spre exemplu aici unde locuiesc eu Waikiki si unde ma duc la surf nu a fost nicodata inregistrat vreun atak de rechin.
Asta nu inseamna ca nu sunt sanse, dar din nou spun sansa sa murim intr-un acident de masina la ora actuala este 1 din 67de oameni in USA , pe cand la surfing este 1 in 264.1 millione de oameni http://en.wikipedia.org/wiki/Shark_attack
Asta ca sa vedem cand de fapt ne riscam viata mai mult, la surfing sau mergand cu masina la verde smiley
Nu incerc sa ma apar , dar nu sunt de acord cu idea ca Tatal este un ursus .
Atat timp cat nu caut sa-l intristez prin placerile mele , sunt 100% sigur ca ma va proteja, la fel cum o face in orice clipa fie ea la lucru sau pe drum.
Il Iubesc si caut sa fac voia Lui cat pot mai bine , si stiu ca El ma iubeste si mai mult .

fullban10
3359. Postat la 08/07/2010 19:47 - 5413z4h0m
Daca zici tu ca Dumnezeu e cu tine cand te duci acolo unde El nu se duce. Ok.
E alegerea ta. Sigur ca ne iubeste pe fiecare in parte, cand vede ( si chiar vine cu noi) ca ne ducem la patul unui bolnav, cand alergam sa luam din bratele celui rau pe semenul nostru, cand dam un pahar cu apa si-o bucata de paine unui amarat etc. Dar nu cred ca e cu cel care isi rica viata urcand pe munte in adidasi si la meteo s-a anuntat lapovita, langa cel care se arunca cu coarda elastica de pe cel mai inalt varf, sau de pe trambulina intrun bazin fara apa.

Aurelc
3371. Postat la 15/07/2010 22:18 - 5406z1h29m
Părerea mea e că și surfing-ul e un sport ca majoritatea sporturilor, în sensul că eu l-aș situa undeva pe la mijloc între cele deloc sau aproape deloc periculoase și cele foarte periculoase. Cred că mai mulți oameni mor la surfing din cauză că se ciocnesc unul de altu sau se îneacă sub valuril decât cei mâncați de rechini smiley) Chiar că îmi închipui că e un fel de haos mai mic atunci când fiecare merge cum îl duce valul, și dintr-o dată se trezește cu altul în spatele lui sau în față (!) pentru că vine de pe un alt val...

Dar să lăsăm asta eventual pentru un alt subiect, aici suntem la fotbal...

Poate mulți nu-și închipuie câte detalii importante despre o persoană dezvăluie fotbalul ! smiley O maximă spune: "dacă vrei să observi o parte importantă din caracterul cuiva, urmărește-l cum se comportă atunci când pierde la jocul lui preferat!" smiley Ups... ăsta-i un secret ce li l-am descoperit fetelor despre băieți, pt că de regulă ei sunt împătimiți de fotbal și adesea ele îi urmăresc, dar nu bagă de seamă esențialul .

În primul rând fotbalul este un joc de echipă. Deci arare ori și tot mai rar reușește unul singur pe propriul cont să biruie echipa adversă atunci când echipele sunt cât de cât echilibrate. Asta înseamnă că trebuie să știi să lupți în echipă, să știi să te folosești de ceea ce ai la dispoziție ( coechipierii) cum s-a folosit Samson de o falcă de măgar sau Ghedeon de ulciorul cu foc. Pentru cei ce au urmărit fotbalul mai atent, se dovedește în ultima vreme că nu ajunge nici să ai o echipă de valoare... și ai nevoie și de o strategie cât mai bună, adaptată la situație și adversar. Și deci, strategia bună te ajută dar te și obligă oarecum să echilibrezi ceea ce lipsește la unii jucători sau la condițiile de joc. Tot așa e și cu oamenii de prin adunări... dacă nu știu să pună valoare unii pe alții, se vor " mânca" între ei cum spunea Pavel. Și în loc să facem cumva să strălucească fratele prin darul cu care l-a înzestrat Domnul, ne luptăm să-l împiedecăm, să nu cumva să-și facă bine lucrarea și să fie mai bine văzut ca noi, sau să se dovedească faptul că poate continua lucrarea Domnului și fără mine... (!) Sunt unii oameni care ar pune embargo pe lucrarea lui Dumnezeu. Ei vor de obicei doar 2 variante: ori să fie ei cei grozavi, din mijlocul succesului lucrării ori, în cazul în care cva nu funcționează, atunci să poată repede arăta cu degetul înspre celălalt... Când nu se lucrează în echipă ci individual e dezastru și pe terenul de fotbal și în biserici. Uitați-vă cât de departe a ajuns la Campionatul Mondial Franța și Italia cu o grămadă de jucători buni dar individualiști și unde au ajuns echipe ca Germania sau Olanda, Spania... La ăștia din urmă n-a jucat cineva anume ci întreaga echipăsmiley

Scumpilor, bunul mers al unei adunări este exact ca al unei echipe de fotbal. Atunci când îți lipsește un portar bun, îi încerci pe toți, îi antrenezi, îi pregătești și poate pân la urmă descoperi omul potrivit . Cu jucătorii de câmp la fel..
Sau dacă vezi că ai jucători care excelează pe una dintre părțile de atac, fie ataci mai mult pe acea parte ca să obții victoria, fie îi folosești și pe partea celor mai slabi ca să aibă și ei de la cine învăța. Sunt biserici în care sunt mulți cântăreți, dar nu sunt predicatori sau sunt unii care au darul de a predica sau studia Biblia și a împărtăși altora iar noi nu le lăsăm timpul de care au nevoie sau îi punem să facă altceva, care poate nici nu le oferă pasiune și nici nu aduc mare randament.

N-are sens să ne batem cu cărămida-n piept pentru merite, deoarece numai Unul are merite- Dumnezeu! În rest, noi putem cel mult să ne facem bine slujba la care am fost chemați și să-i lăsăm și pe alții să facă la fel. Și dacă vom căuta să armonizăm slujba fiecăruia ca să dea o lucrare comună Domnul va fi slăvit iar noi n-am făcut decât ce eram datori să facem, așa că tot cu ciocul mic trebuie să fim.

Pfuah... fotbalul ăsta... smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164453 vizite unice Powered by PHP-Fusion