Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 1 din 8 1 2 3 4 > >>
Deconectat Ce-am învațat, azi, în Sabat?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4901. Postat la 28/11/2010 07:54 - 5270z13h5m
Poate mai nimerit era ca topic-ul de la intrebari si raspunsuri biblice- ploaia tarzie- sa-si gaseasca locul la topic-ul, - Sabat-?

Nu se poate ca Sabatul sa nu lase urme in inima noastra. Daca si-n inima ta a lasat urme, sa ne bucuram impreuna de lucrarea minunata a Duhului Sfant.

Din multele teme care au constituit serviciul divin din Sabatul zilei de 27 noiembrie, pe mine m-a impresionat personajul Ritpa, studiat la Scoala de Sabat. Umila si nebagata in seama, Ritpa, prin atitudinea ei, a facut ca imparatul David, sa indrepte ceva ce n-a facut la timp, fata de Saul si Ionatan. ( 2 Samuel 21;1-14).
Chiar daca ceilalti cred ca esti un nimeni, tu du-te si fa-te utila. Nu uita ca Dumnezeu prin oameni slabi, i- a facut de rusine pe cei tari.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Ce-am invatat, azi, in Sabat?
avodah
4959. Postat la 28/11/2010 22:11 - 5269z22h48m
La noi s-a discutat viata lui Iosif si cum prefigureaza pe Mesia.
Cateva referinte pentru cei curiosi:
*Tatăl lui Joseph îl iubea mai mult decât toți frații lui (37:3-4). Care a fost relația dintre
Yeshua și Tatăl lui? (Citeste Matei 03:17, 10:17 și Ioan 17:5.)

*Iosif a purtat o mantie multicolor de distincție și onoare (37:3). Ce au pus soldatii Romani pe Yahshua?(Luca 23:11; Ioan 19:24), si ce fenomen multicolor il inconjoara și-l împodobește în timp ce el sta pe tronul său ceresc (Apocalipsa 4:3.)

*frații lui Iosif l-au urât și a vorbit rău de el din cauza intenții rele din inimile lor (37:4). Dar despre Yahshua? (Ioan 7:7)

*Iosif a visat și a prezis suveranitatea sa viitoare (37:6-10). Yeshua a vorbit vreodată de viitorul său în regatul slavei Tatălui Său ? (Matei 26:64)
*Iosif a fost invidiat de frații săi. (37:11) Dar Yeshua? (Citeste Matei 27:17-18, Marcu 12:6-7;Ioan 12:18-19.)

*Iosif a fost trimis de tatăl său într-o misiune de dragoste să verifice bunăstarea fraților săi
(37:14). Yeshua a fost trimis de tatăl său la acest pământ pentru o misiune asemănătoare? (Ioan 3:16-17; 1 Ioan 4:10;Matt 15:24)

*frații lui Iosif l-au respins. Ce au facut fratii lui Yahshua? (Ioan 1:11; Isa 53:3)

*Iosif a fost conspirat împotriva de frații săi (37:18). Yeshua? (Citeste Matei 12:44; Marcu 14:1;Ioan 7:30, 32, 10:39, 11:57).

*Cuvintele lui Iosif nu s-au crezut fiind insultat (37:19-20). Au fost acceptate cuvintele lui Yahshua ? (Matei 27:39-44)
*
Joseph a fost vândut pentru argint. Aceasta a fost ideea lui Iuda (37:28). Yeshua a fost vândut? Care a fost numele celui care l-a tradat pentru argint? (Matt 26:14-16?

*Odată ajuns în Egipt, Iosif a trecut de la a fi un print pentru a deveni un slujitor(39:1). Ce sa întâmplat când Yahshua a venit din cer pe acest pământ (spiritual Egipt)? (Phil 2:6-7)

*Iosif a prosperat în casa stăpânului său. Stapanul lui a fost foarte mulțumit cu el (39:3-4). A fost tatăl mulțumit cu Yeshua? (Matei 03:17, 12:18, 17:5, Ioan 08:29)
*Iosif a fost foarte tentat, dar fără păcat (39:7-12). Yeshua? (Evrei 4:15)

*Iosif a fost acuzat pe nedrept (39:16-18). Yeshua? (Matei 26:59-60).

*Iosif a fost pus in numărul celor fărădelege. Cine au fost răstignit alături de Yeshua? (Isaia 53:12;Marcu 15:28).

*Comparand ceea ce sa întâmplat cu cei doi intemnitati impreuna cu Iosif, cu cei doi tâlhari agățat de partea lui Yeshua la crucificare. Iosif a fost un mijloc de binecuvântare pentru un (paharnicul lui Faraon) și
judecata pentru altul (bucatarul lui Faraon) (40:13 și 40:19). Ce sa întâmplat cu cei doi talhari care au fost cu Yeshua? (Citeste Matei 27:38, 44; Marcu 15:27, 13:24-30, Luca 23:32-33;Ioan 19:18).

*Lui Iosif i s-a atribuit un nume strain necunoscut fratilor sai, fara nici o conotatie care sa reasambleze numele sau original evreiesc.
Lui Yahshua i s-a dat un nume strain "Jesus" care la fel nu are vreo conotatie cu insemnatatea Numelui Sau evreiesc.
Iosif a trebuit ca el insusi sa se reveleze fratilor sai , pentru ca ei nu l-au recunoscut sub tutela straina in care a fost prezentat fratilor sai dupa un timp indelungat.
Astazi este foarte greu pentru evrei sa-l recunoasca pe Yahshua , una din cauze fiind si Numeleui Sau schimbat in "Jesus" si felul in care este prezentat acest Jesus de catre majoritatea crestinilor ;
ele nu mai reprezinta in ziua de azi pe evreul Yahshua Mesia , de acum 2000 de ani.
Vestea Buna este ca El a inceput sa se reveleze , cea ce aduce reconsilierea lui Iuda(Israelul de azi) cu Iosif(Yahshua)

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
lnedelea
4960. Postat la 28/11/2010 22:17 - 5269z22h42m
La noi, în sabat s-a discutat Romani 11:25-36. Și totuși, parcă a rămas o dilemă pentru unuii frați: dacă există sau nu un număr limitat al neamurilor pentru Împărăția Veșnică?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
abdon
4961. Postat la 28/11/2010 22:17 - 5269z22h42m
La evrei nu le vine a auzi de Isus, nu din cauza Numelui Sau, ci din cauza faptelor celor ce se pretind ca sunt ai lui Isus.

Face-ti ce face-ti si tot aici ajunge-ti, la problema cu Numele, mai frate avodah, tu nu cauti pacea? Iti place, numai sa agiti "spiritele", am inteles, asta, dar incearca sa eviti conflictele, cauta pacea, putea-i sa te limitezi pana la penultima fraza.

Nu spune ca ma deranjeaza adevarul, ma deranjeaza ca, cauti iara cearta cu unii.
Lica
4975. Postat la 29/11/2010 04:29 - 5269z16h30m
Pentru a evita off-topic sau alte lucruri neplacute propun ca aici sa spuna fiecare ce a invatat el personal....fara a comenta sau adauga la ceea ce au spus ceilalti.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
avodah
4976. Postat la 29/11/2010 04:48 - 5269z16h11m
off topic:
Frate sambataru, imi pare rau daca tu asta ai inteles . Nu asta a fost intentia.Mi se pare o paralela destul de importanta, si nu inteleg de ce frati sambatari, s-ar poticnii la vreo una din aceste paralele. Nu cred ca la intamplare lui Iosif i s-a dat un nume strain.
Frate Sambataru mai bine ne spui ce ati discutat si voi in Shabat, ca eu ti-am spus si nu ti-a placut smiley

abdon
4978. Postat la 29/11/2010 06:16 - 5269z14h43m
Fr Lica, acesta nu este un forum de discutii, in care fiecare isi poate spune parerea, daca cineva a scris ceva sa imi spun parerea asupra unui lucru? Mi se pare ca sunte-ti prea "dictatoriali" cu ideea ce e scris despre subiect, doar aceea sa se scrie. De pilda, la rubrica Muzica - clape, Fr Liviu care este bag de seama dministrator, sau moderator, a scris ceva in afara "clapelor" , despre un soft pe care cum ca ar fi ..., la rubrica muzica - acordion , a scris despre facutul negativelor, care nu prea are nici in clin nici in maneca cu acordionul, sau adminii nu fac off-topic, si ceilalti sunt in afara ..., Lica sa fim seriosi, eu am acceptat cele de mai de sus, si tu o faci pe corectorul, incepe de la cap. SOLICIT SCOATEREA MEA DE PE ACEST PORTAL, NU BANARE, DESFIINTAREA.
fullban10
5004. Postat la 29/11/2010 18:37 - 5269z2h21m
Mai fratilor dar ce-i cu voi? Si ce m-am bucurat la-nceput cand ai inceput sa vorbesti de Iosif! Exact aceiasi paralela a fost facuta la noi in biserica, intr-o predica.
Va rog nu lasati ca spiritele rele sa spulbere , dragostea ce-ar trebui sa ne caracterizeze. Lasati orgoliile. hai mai bine sa ne hranim cu painea rupta in Sabat si s-o lasam sa ne hraneasca.

lnedelea
5220. Postat la 04/12/2010 20:34 - 5264z0h24m
Astăzi în Sabat la noi s-a vorbit din Romani 12:1-8. Cel mai interesant moment a fost când un frate a vorbit de "chipul viacului" care s-a infiltrat în viața creștinului cu învățături și nume luate de la Faraon și din Roma Imperială.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
avodah
5223. Postat la 05/12/2010 03:24 - 5263z17h34m
Se pare ca Sambataru a avut dreptate: Facem ce facem si tot la nume ajungem smiley.
Miercuri seara am fost la deschiderea sarbatorii Hanukkhah la un lider mesianic , si acesta a spus ca incearca sa nu mai pronunte numele lunilor evreiesti , ce au suferit elenizarea lor cu a unor dumnezei straini , cum ar fi Tammuz , care este mentionat in Ezechel 8:14 , unde gasim ca femeile plangeau dupa zeul Tammuz .
Se refera la ele, ca luna I, a II-a , etc.
Putem sa -l condamnam pe om? Este evreu si sufera ca aceste nume a zeitatilor pagane si-au facut loc pana si in denumirile lunilor in ebraica.
Daca asta simte omul ca trebuie sa faca , este incredintarea lui, si nu pot sa-l judec. Pana la urma omul incearca sa implineasca ce scrie cum poate el mai bine.
Si noi facem la fel nu?
Frate Inedelea observ ca studiati cartea Romani la rand.
Noi am continuat studierea vietii lui Iosif. Se pare ca nu ne ajunge timpul , si ne-am decis ca si sambata viitoare sa continuam acelasi subiect.
Pe langa Iosif am discutat si din Ioan , unde in capitolul 10 :22 Yahshua apare la sarbatoarea Inoirii templului , care prin alte cuvinte este sarbatoarea Hanukkha.
Sarbatoarea nu este la nivelul celor din Levetic 23 , dar si ea comemoreaza un event ce a avut loc in istoria poporului Israel, cand Elohim i-a scapat de apasarea grecilor.
Probabil toti stiti ca aceste evenimente se gasesc in cartile apocrife Macabei.
Tot aici in Ioan ,Yahshua spune intr-o istanta :
Scriptura nu poate fi desfintata
vs 35
Ce bine ca crestinatatea incet ,incet ajuge la acest adevar ce insusi Mesia l-a spus de la inceput: Sa nu credeti ca am venit sa desfiintez Legea (Tora, sau Scriptura)
Shalom

pop jeniffer
5233. Postat la 05/12/2010 17:45 - 5263z3h13m
Eu vreau sa va impartasesc ceea ce am experimentat in acest Sabat , daca se poate: Dumnezeu de multe ori ne da nu ccea ce ne dorim (chiar daca dorinta respectiva nu este gresita ci din contra) ci ne ceea ce avem nevoie, si chiar daca unii te tulbura El i-ti da pace in inima si siguranta.
Slava TIe Doamne pentru tot ceea ce mi-ai dat!

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
fullban10
6186. Postat la 25/12/2010 19:16 - 5243z1h43m
Ce mi-a miscat inima, azi, a fost Daniel 5.
Daca vreodata mi s-ar scrie si mie pe "tencuiala zidului" un mesaj?.

Belsatar, sigur pe zidurile Ierusalimului, in "cheful vinului" batjocoreste vasele sfinte aduse de Nebucadnetar, din Templul de la Ierusalim. " Au baut vin, si au laudat pe dumnezeii de aur, de argint, de arama si de fer, de lemn si de piatra.

Viata fara griji, ametitoare, inconjurata de idoli poate sa fie sigura ?
Nicidecum.

Dinu
6221. Postat la 27/12/2010 16:08 - 5241z4h51m
Ca urmare a cererii a unui forumist ca sa mai postez pe aici la vedere, va prezint ce a invatat Adunarea din Recea jud. MM in sabatul din 25.12.2010:

Tema: ,,CORTUL INTALNIRII -simbolistica acestuia in Noul Legamant" Exod 25-27: Evrei 9;

Mesaj: Dorinta lui D-zeu de a locui in mijlocul poporului Sau.
Transmis lui Moise: ,,Eu voi locui in mijlocul lor!" , ,,Acolo ma voi intalni cu voi" Exod. 25:8; 29:42.
Transmis prin David:,,Eu ii voi fi Tata si el imi va fi fiu ... harul Meu nu se va departa" 2 Sam.7:14
Transmis prin Solomon: ,,Daca vei pazi, daca vei asculta, daca vei implini Cuvantul Meu voi locui in mijlocul lui Israel, si nu va voi parasi!" 1 Imp. 6:12
Transmis prin Isaia; ...se va naste Emanuel ,,Dumnezeu este cu noi!" Isaia 14:7
Transmis prin Pavel: ,,NOI suntem Templul lui D-zeu: ,,Eu voi locui si voi umbla in mijlocul vostru" 2 Cor. 6:16 (Atentie: Noi credinciosii sinceri formam Biserica suntem Templul, ci nu trupul nostru de carne este Templul cum scrie in 1 Cor. 6:19) !!?
Transmis prin Ioan: ,,El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si D-zeu va fi cu ei ..." Apoc. 21"3

Moise trebuia sa faca cortul intocmai dupa ,,chipul" care i-a fost aratat. Ex.25:8
Solomon trebuia sa faca Templul intocmai dupa ,,planul" ,,chipul" lui D-zeu aratat si scris tatalui sau David. 1 Cronici 28: 11,12,19;
Acest cort (mai tarziu Templu), era umbra adevaratului cort ceresc.

Adevaratii credinciosi, cei care fac parte din Templul spiritual al lui D-zeu (Biserica), ocupa in mod progresiv mai multe pozitii in relatie cu D-zeu privind in planul Sau de mantuire a omului. Acesti pasi sunt vazuti prin intelegerea simbolica a elementelor din cele trei compartimente ce formau Cortul: Curtea = trup (natura umana), Sfanta= suflet si Sfanta Sfintelor= duh (lumea duhovniceasca).

Simbolistica elementelor:
1) ALTARUL = reprez. sacrificiul credinciosilor, daruirea lor (timpul, diferite misiuni etc.) Rom. 12:1
2) LIGHIANUL = reprez. curatia zilnica a credinciosilor: marturisiri, iertari ...
3) MASA CU PAINILE = reprez. dempendenta de D-zeu: hrana spirituala din Cuvant.
4) SFESNICUL = reprez. Duhul Sfant ca mijlocitor care apoi da iluminare credinciosilor adevarati.
5) ALTARUL TAMAIERII = reprez. meditatia: descoperiri, rugaciuni duhovnicesti, cantari duhovnicesti ... (mirodenii frumos mirositoare)
6) CHIVOTUL = reprezinta dreptatea si marturia lui D-zeu.
7) CAPACUL ISPASIRII = era facut din aur curat si reprezenta SLAVA lui D-zeu in credinciosi. (Templu)

Concluzie: Sa ne ajute Tatal Ceresc sa parcurgem zilnic acesti pasi necesari pentru o comuniune perfecta cu Tatal nostru, prin Dl. Isus Hristos (poarta). Sa nu ne gasim placerea in ,,tabara pacatului" din afara curtii, sa nu ramanem doar la ritualurile din ,,curte", ci sa pasim in ,,Sfanta" inspre o lume spirituala si o mai adanca partasie, apoi prin credinta in D-l Isus sa pasim in ,,Sfanta Sfintelor", acolo unde Slava Domnului straluceste din plin in inimile noastre, caci perdeaua dinlauntru s-a rupt.
,,Hristos in noi nadejdea Slavei " Aleluia !!!
Fie ca Slava Tatalui Ceresc sa straluceasca din fiinta noastra a tuturora! Amin

,,In adevar ...cei ce traiesc dupa indemnurile Duhului, umbla dupa lucrurile Duhului... acestia primesc viata si pacea. Deci ceice sunt pamantesti nu pot sa placa lui Dumnezeu! Voi insa sa nu mai fiti pamantesti ci duhovnicesti, si Duhul lui Dumnezeu sa locuiasca cu adevar in noi. Caci toti ceice sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt FII al lui Dumnezeu! " Romani cap. 8

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
fullban10
6231. Postat la 27/12/2010 17:52 - 5241z3h7m
Felicitari Dinule. Ce frumos ar fi daca si din celelalte biserici s-ar face un rezumat al serviciului divin de Sabat!.

Dinu
6251. Postat la 28/12/2010 16:21 - 5240z4h38m
Astept unele comentarii la expunerea mea postata mai sus. Prin sugestiile voastre impreuna putem sa ne corectam si sa ne imbunatatim cunostintele. Poate in expunerea mea am inclus si unele greseli, de aceia accept sa fiu corectat.

Celor ce vor comenta, le multumesc anticipat, indiferent de precizarile pe care le v-or aduce.

abdon
6261. Postat la 29/12/2010 07:40 - 5239z13h19m
4975. Postat la 29/11/2010 04:29

Pentru a evita off-topic sau alte lucruri neplacute propun ca aici sa spuna fiecare ce a invatat el personal....fara a comenta sau adauga la ceea ce au spus ceilalti.
Lica
6264. Postat la 29/12/2010 08:28 - 5239z12h31m
Frate Abdon bravo smiley. Ms de citare!

Avem tot restul forumului pentru comentarii...aici fiecare pune ce a studiat în Sabat, dacă comentăm ceea ce pune altul riscăm să nu mai scrie nimeni aici!!!

Ceea ce se vrea pentru discuție se poate pune la Templul Ierusalim!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Dinu
6267. Postat la 29/12/2010 11:30 - 5239z9h29m
ok - imi cer scuze. Deci, atunci să nu postati aici comentariile la expunerea de sus, eventual folositi mesajeria privată.
Se pare că administratia acestui forum iși ia toate măsurile posibile ca să evite eventualile conflicte, deși eu consider că orce postare a noastră trebuie sa izvorasca dintr-o inima buna, că doar cu toți suntem crestini. Nu?
Dar din pacate postarea unor persoane a dovedit contrariul. Dar cine stie poate odată ne v-om disciplina cu totii.

abdon
6272. Postat la 29/12/2010 15:28 - 5239z5h31m
Dinu a scris:Dar din pacate postarea unor persoane a dovedit contrariul. Dar cine stie poate odată ne v-om disciplina cu totii.

Asta nu este o aluzie la persoana mea, ma gandesc, disciplina consta in conformarea cu ordinea stabilita de admini, etc ... .
Dinu
6279. Postat la 29/12/2010 18:06 - 5239z2h53m
Frate Abdon, stai linistit că NU fac aluzie la persoana ta! Sau ai mustrări de constiintă? Eu te iubesc căci esti fratele meu.
Sau ceri insistent administratiei să mă pedepsească? Nu imi dori răul frate! Ei sunt băieti buni si iertători, au si ei treaba lor, mai ales acum când jumătate din administratie a plecat la sanie.

Acum haideti să asteptăm in pace, comentariul altui frate ce va fi dezbatut in sabatul viitor.

Pagina 1 din 8 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163707 vizite unice Powered by PHP-Fusion