Deconectat |
Sabatul-Sărbătoarea Biblică de actualitate |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
83. Postat la 13/09/2009 01:01 - 5711z20h48m |
|
|
Mergând pe principiile Biblice de la Levitic 23, cosider că aceasta este prima din lanțul de sărbători date de Domnul. |
|
Deconectat |
RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
202. Postat la 19/09/2009 20:53 - 5705z0h56m |
|
|
Da ,si eu cred ca a 7-a zi a saptamanii ( Sambata ) reprezinta inceputul unui ciclu de sarbatori biblice in care Dumnezeu ,prin marea lui intelepciune a ascuns niste taine deosebite cu privire la Planul de mantuire al omenirii. Iar pentru ca vorbeam despre un ciclu,evident ca evenimentele se pot desfasura intr-un asa fel incat tot cu o cazia unui sabat poate sa aiba loc inceputul imparatiei lui Dumnezeu ! Dealtfel atat intrarea in adevarata odihna cat si faptul ca cifra 7 este considerata de catre crestini "un numar desavarsit" pot fi un argument in directia aceasta.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
ramonika (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
203. Postat la 19/09/2009 20:55 - 5705z0h54m |
|
|
Evident ziua de Sabat este prima si cea mai importanta dintre sarbatori.Daca si Domnul a lucrat sase zile si in a saptea sa odihnit nu vad de ce nu am face si noi lucrul acesta.
|
|
Deconectat |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
204. Postat la 19/09/2009 21:03 - 5705z0h46m |
|
|
Ok... la noi la credinta e clar ca se tine Sabatul
Intrebare.... Paziti voi cu toata sfintenia aceasta zi?
Este prima sarbatoare e adevarat si nimeni daca traieste in adevar nu poate sa zica altfel.... dar tu faci numai voia Domnului in acea zi? Si te rog sa fi foarte sincer cu tine...
Ferice de cel care isi gaseste placerea in lucruile Domnului
pana la urmatoarea .... pace sa aveti in inima
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
205. Postat la 19/09/2009 21:07 - 5705z0h42m |
|
|
Intr-adevar aceasta este o intrebare serioasa la care ar trebui sa meditam toti...
:?: "Paziti voi cu toata sfintenia aceasta zi?"
In aceasta zi nu avem voie sa ne facem gustul nostru....
Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului,ca sa nu-ti faci GUSTURILE tale in ziua Mea cea SFANTA;daca Sabatul va fi desfatarea ta,ca sa sfintesti pe Domnul,slavindu-l,si daca-l vei cinsti,neurmand caile tale,neindeletnicindu-te la flecarii.....(Isaia 58:13)
Am gasit pe un site o intrebare de genul :
:?: "Avem voie in ziua Sabatului sa stam pe net?...Este acesta GUSTUL nostru sau nu?..."
As vrea sa stiu si parerile voastre in legatura cu acest subiect....
Fiti calauziti de Duhul lui Dumnezeu!
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
ramonika (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
206. Postat la 19/09/2009 21:07 - 5705z0h41m |
|
|
Sa sti ca asta chiar este o intrebare buna si sincer si pe mine ma intereseaza sa aflu daca e bine sau nu sa stam pe net in sabat...........sincer eu inca nu stiu ce sa spun si de aceea as vrea sa aflu de altii care cunosc mai bine.............
|
|
Deconectat |
207. Postat la 19/09/2009 21:15 - 5705z0h33m |
|
|
mergand pe principiile Biblice de la Levitic 23, cosider ca aceasta este prima din lantul de sarbatori date de Domnul
208. Postat la 19/09/2009 21:17 - 5705z0h32m |
|
|
Eu zic ca:
1. Este important in primul rand pentru fiecare sa stie din ce motiv navigheaza pe net! Nu este totuna sa intri sa-ti afli treaba, sa cauti nu stiu ce chestii care-ti trebuie la scoala sau la alte activitati sau, sa intri pentru a da un indemn pentru zidirea celorlalti, sau sa faci o alta slujba duhovniceasca... E mare diferenta! Pavel spune in mai multe locuri: "Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari duhovnicesti, si aduceti laude Domnului " Acum ca vorbesti cu cineva verbal, in scris sau virtual mi-e mai greu deocamdata sa fac diferenta...
2. In sabate si la sarbatori sunt niste activitati pe care Dumnezeu le-a cerut de la noi ! De exemplu mersul la adunare ( "Sa aveti o adunare de sarbatoare sfanta" scrie la toate sarbatorile...) Apoi atunci avem in general ocazia sa ne aprofundam mai bine in biblie, in Cuvantul lui Dumnezeu, sau sa-l laudam pe domnul prin cantari si alte asemenea activitati; Ei, daca internetul ocupa un loc mai important decat lucrurile acestea in viata mea, si mai ales atunci cand Dumnezeu a hotarat sa le fac, atunci eu zic ca am gresit!...
Dar daca printre celelalte activitati bune poate fi folosit putin si netul dar tot in scopurile ajutatoare celor amintite mai sus eu nu cred ca ar fi strict interzis...
Asa cum am si inceput, vreau sa mentionez ca asta e parerea mea, nu si a bibliei neaparat.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
209. Postat la 19/09/2009 21:17 - 5705z0h31m |
|
|
La fel k tine Aurelc, cred si altii....adica daca intri in Sabat pe net pt a posta pe forumuri,sau a vorbi despre Dumnezeu nu e nici un pacat,dar daca intri pe mess doar pt : "Hey...ce faci ma?" sau alte lucruri asemanatoare atunci asta da pacat...
In mare parte sunt de acord cu aceasta,si cred k Sabatul trebuie sfintit in adevaratul sens al cuvantului,si trebuie laudat Sarbatoritul acestei zile,Domnul Domnilor.
Atata timp cat aceste lucruri le poti face si in alte zile ale saptamanii (adica sa postezi pe forumuri,sau sa vb cu fratii in credinta pe mess),cred k nu ar trebui sa le facem in ziua Domnului;totusi, eu de obicei in Sabat stau in bise si nu vin acasa pana nu apune soarele,dar se pune problema cand nu pot merge la bise...atunci stau cateva ore pe net (mai mult pe forumuri) si trebuie sa recunosc k acesta cam este gustul meu :-D ,dar gasesc acest lucru mai bun decat sa stau in fata televizorului in Sabat.
Domnul sa ne lumineze in aceasta privinta :-) HPD
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
210. Postat la 19/09/2009 21:17 - 5705z0h31m |
|
|
Da ,si eu cred ca a 7-a zi a saptamanii ( Sambata ) reprezinta inceputul unui ciclu de sarbatori biblice in care Dumnezeu ,prin marea lui intelepciune a ascuns niste taine deosebite cu privire la Planul de mantuire al omenirii. Iar pentru ca vorbeam despre un ciclu,evident ca evenimentele se pot desfasura intr-un asa fel incat tot cu o cazia unui sabat poate sa aiba loc inceputul imparatiei lui Dumnezeu ! Dealtfel atat intrarea in adevarata odihna cat si faptul ca cifra 7 este considerata de catre crestini "un numar desavarsit" pot fi un argument in directia aceasta.
fullban1 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
214. Postat la 19/09/2009 21:58 - 5704z23h50m |
|
|
Nu cred ca trebuie pus baza numai pe acest verset , pentru ca contextul pleaca din capitolul 3 : 7 , plus intelegerea odihnei pe care ar fi trebuit sa o aiba Israel in Caanan , dupa intrarea in stapanirea lui , pe timpul lui Iosua , daca ascultau de Creatorul . Odihna in care trebuiau sa intre , erau toate acele binecuvantari care aveau sa se reverse asupra lor ca popor , dara ramaneau statornici . La aceasta statornicie este chemat oricine aude chemarea , astazi insemnand orice zi cand aude chemarea , iar odihna cred ca inseamna atat binecuvantarile oferite de Creator , cat si eliberarea de grijile ce sufoca lumea . Am zis , lumea , pentru ca noi nu mai suntem din lume , dar traim in mijlocul lor . " Nu te rog sa-i iei din lume , ci sa-i pazesti de cel rau in lume " . Amin ? |
|
Deconectat |
215. Postat la 19/09/2009 22:01 - 5704z23h48m |
|
|
Intradevar, odihna principala despre care vorbeste acest pasaj, incepand cu Evrei 3:7 pana pe la Evrei 4:11 este cea de care vorbea Domnul Isus :
Citat:
Matei 11:29 Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine, caci Eu Sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.
dar autorul cartii Evrei cauta sa accentueze si ca cine a intrat in odihna aceasta, pe care o da Hristos trebuie sa se odihneasca si el de lucrarile lui ( ale sale, personale) asa cum si Dumnezeu s-a odihnit de ale Lui ( In ziua a saptea) si acum citez din Biblia de Bucuresti 1688: Evrei 4:9,10.
Citat:
Iata dara, au ramas sarbarea sambetei narodului lui Dumnezau. Pentru ca cela ce au intrat la odihna Lui, si el au odihnit despre lucrurile lui in ce chip si de ale Sale, Dumnezau.
Deci avem aici practic dovada clara, ca daca cineva ajunge sa fie mantuit, prin Domnul Isus, Mesia (Salvatorul) trebuie sa se odihneasca totusi Sambata asa cum si Insusi Dumnezeu ne-a dat exemplu personal, la creatie. Eu zic - Domnul sa ne ajute ! :-)
|
Deconectat |
216. Postat la 19/09/2009 22:03 - 5704z23h46m |
|
|
da, vezi iedidia, ca sunt si de acord comun, asta este, cineva sia bagat coada, si a pus un "ca" (evrei 4:9), si il iau pe acel "ca" ca pe ceva sfant |
|
Deconectat |
218. Postat la 19/09/2009 22:11 - 5704z23h38m |
|
|
Pai vedeti scumpii mei frati ca ne intelegem de minune ! Cel Vesnic fie laudat . Amin . Va multumesc , dar in primul rand multumesc Creatorului , ca prin Duhul ne da aceias invatatura , voi pe acolo , altii pe aici si tot asa , acelas Duh inspira si da acelas inteles in studiul fiecaruia .
Ai perfecta dreptate aurelc , ca aici se accentuiaza si necesitatea respectarii pe mai departe a Sabatului , pentru ca acea odihna , cuprindea si acest lucru . Numai daca ne gandim putin la cele doua ocazii cand Yerusalemul a fost cucerit de catre babilonieni si de catre armata generalului Titus , al romanilor , in anul 70 d. H . Stiati ca ambele evenimente au avut loc in zi de Sabat ? Ei , in aceste cazuri , de unde odihna ?
219. Postat la 19/09/2009 22:14 - 5704z23h35m |
|
|
Iedidia a scris:
Pai vedeti scumpii mei frati ca ne intelegem de minune ! Cel Vesnic fie laudat . Amin . Va multumesc , dar in primul rand multumesc Creatorului , ca prin Duhul ne da aceias invatatura , voi pe acolo , altii pe aici si tot asa , acelas Duh inspira si da acelas inteles in studiul fiecaruia .
Ai perfecta dreptate aurelc , ca aici se accentuiaza si necesitatea respectarii pe mai departe a Sabatului , pentru ca acea odihna , cuprindea si acest lucru . Numai daca ne gandim putin la cele doua ocazii cand Yerusalemul a fost cucerit de catre babilonieni si de catre armata generalului Titus , al romanilor , in anul 70 d. H . Stiati ca ambele evenimente au avut loc in zi de Sabat ? Ei , in aceste cazuri , de unde odihna ?
Eu nu am stiut de chestia asta, dar imi aduc aminte de cuvintele Mantuitorului care le spune ucenicilor si celor care il ascultau:
Citat:
VDC Matei 24:20 Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat.
Se pare , din cate stiu eu din istorie ca ucenicii si cei ascultatori de cuvantul Donului Isus s-au rugat si Domnul le-a facut harul sa poata fugi din cetate, in perioada dintre cele doua atacuri armate ale Ierusalimului (ma refer la asediul din anul 70 d.Hr ) Despre celalalt chiar ca nu stiu nimic.
Deci, pentru cei care nu au ajuns inca la convingerea pazirii sabatului, iata un argument in plus. Domnul Isus i-a avertizat pe ucenici, pentru ca nu voia ca ei sa calce porunca lui Dumnezeu; dar nici vorba sa o desfiinteze. Pentru ceilalti insa, care au ramas in cetate, si nu a fugit la munti dupa cuvantul Domnului Isus...se pare ca nenorocirea a venit peste ei chiar in ziua sabatului, si nu a mai fost scapare pt ei...
|
Deconectat |
220. Postat la 19/09/2009 22:14 - 5704z23h34m |
|
|
Daca te intereseaza amanunte , cauta la biblioteca oraseneasca , la cartea cu imprumut , cartea :" Razboaiele iudeilor impotriva romanilor " de Josefus Flavius .
221. Postat la 19/09/2009 22:15 - 5704z23h33m |
|
|
Mersi pentru sugestie :-)
Gandindu-ma tot in aceeasi ordine de idei, imi amintesc de fapt ca dusmanii poporului lui Dumnezeu au recurs adesea in razboaie la atacuri in zilele de Sabat sau Sarbatori tocmai pentru ca stiau faptul ca ei nu vor lupta in acele zile.. (totusi pana la urma nu au avut de ales..) Daca va aduceti aminte, cei care ati citit cartile Macabeilor din Bibliile BOR sau versiunile mai vechi ale Bibliilor, si in acea perioada la un moment dat, dusmanii ii atacau pe israeliti mai mult in zilele de Sabat...
Intrebarea la care as vrea sa meditam cu totii este: ce facem noi atunci cand vrasmasul nostru ( diavolul) ne ispiteste si ne cautã tot felul de ocupatii nepotrivite in zilele de Sabat si in sarbatorile Domnului ?
|
Deconectat |
222. Postat la 19/09/2009 22:16 - 5704z23h33m |
|
|
Macabeii este nimic , pe langa ce o sa afli din volumul indicat , la ce au recurs sicarii , zelotii si idumeii , chiar in Templul care mai exista ca si constructie . Daca ai timp , la sala de studiu , a bibliotecii o sa gasesti si cele 12 carti care se numesc " Antichitati Iudaice " . Dar e nevoie de timp , pentru ca acestea nu se inprumuta .
Atat vrau sa mai spun in aceasta privinta : anume ca ambele cuceriri ale Yerusalemului , nu a avut loc numai in Sabat , dar si la aceias data din an . Iudeii si acum tremura cand se apropie acea data si este decretat post national .
223. Postat la 19/09/2009 22:18 - 5704z23h31m |
|
|
oricum, crestinii au fost avertizati: cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti, astfel ei au iesti din Ierusalim, si s-au dus in locuri in care putea fi praznuit Sabatul, restul care nu au ascultat de Domnul, nu a avut decat sa suporte consecintele, adica calcarea Sabatului. |
|
Deconectat |
225. Postat la 19/09/2009 22:21 - 5704z23h27m |
|
|
Au fost avertizati , dar cati or fi dat importanta celor spuse de Mantuitorul , sau cati or fi auzit despre acest lucru . In aparenta Yerusalemul , era o cetate inexpugnabila si majoritatea se incredeau in zidurile ei . In scrierile profetice Iudaice , care au cel mai clar inteles , pentru ca sunt scrise in limba lor , in cartea Daniel era si este o profetie care spune ca atunci cand teritoriul Templului va fi de forma patrata , Templul va fi daramat . Aceasta profetie s-a implinit , atunci cand armata romana in anul 70 , a daramat fortareata "Antonia" , care era o anexa lipita langa Templu si care fuse-se garnizoana romana a Yerusalemului din care putinii soldati romani fugise cu ocazia razvratirii iudeilor , astfel pierzand controlul asupra cetatii . Prin acel loc , romanii au strapuns zidul orasului sfant , iar marea majoritate a celor din oras , asteptau moartea ca pe o izbavire , fata de starea la care ajunsesera . Dar ramane de mentionat , ca parasirea orasului , era considerata dezertare si se pedepsea pe masura de catre insurgenti , adica aplicau pedeapsa capitala .