Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 6 din 9 << < 3 4 5 6 7 8 9 >
Deconectat RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2424. Postat la 11/03/2010 13:12 - 5532z7h58m
Sabatul=zi de odihna
Zi dupa zi in Genesa, se termina cu fraza : a fost o seara, si apoi a fost o dimineata. Aceasta n-o gasim la sfarsitul zilei a saptea. Zilele celelalte se termina, rand pe rand, dar ziua de Sabat ramane ca o odihna vesnica. In Canaanul ceresc nu vor fi zile, dar v-a fi Sabatul.

Astazi, pe pamantul acesta, poti sa tii sambata, si sa nu tii Sabatul ?.
Una e sa tii sambata si alta e sa tii Sabatul ?.

Avem exemplul fariseilor si saducheilor, despre care poti sa zici fara sa gresesti ca tineau sambata, dar nu tineau Sabatul.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Avram_76
2466. Postat la 14/03/2010 19:31 - 5529z1h39m
Ma bucur ca esti de acord cu Sabatul si cu principiul lui.Zic asta pentru ca cea mai mare parte a crestinatatii nu este.Se vede ca te-a preocupat subiectul deoarece pot constata , din nou , cu bucurie, ca esti atenta la detalii.Este o diferenta intre a tine sambata in mod formal ( asa cum faceau saducheii si fariseii) si a intra efectiv in odihna SABATULUI.Ceea ce ai sesizat tu este f frumos descris in Evrei capitolul 4. Cu siguranta, sinceritatea ta, te-a condus spre acest adevar biblic incontestabil.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
CorneliuS
3127. Postat la 06/05/2010 18:05 - 5476z4h5m
Am citit aproape toate postarile de la acest topic(nu cred ca mi-a scapat ceva smiley ), in speranta de a gasi un raspuns la o intrebare, dar nu am gasit.
Plecand de la aceasta porunca a Domnului din:
Exod:35:3
"Să n-aprinzi foc, în nici una din locuințele voastre, în ziua Sabatului."

Ceea ce as vrea sa aflu, este motivul pt care Dumnezeu a dat aceasta porunca, si ma refer strict la "Să n-aprinzi foc", nu spune sa nu arda foc sau sa nu intretii focul. Ce trebuie sau ce nu trebuie facut cu focul in Sabat, nu e nevoie sa se mai discute, ca s-a discutat deja, ci doar acest punct:
de ce a zis Dumnezeu sa nu aprind foc in Sabat?

Poate are cineva vreo descoperire din partea Domnului, o lumina in privinta asta.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
fullban10
3129. Postat la 06/05/2010 21:34 - 5476z0h36m
Biblia se explica prin ea E gresit sa ei un text, sa-l pui in mojar si sa-l pisezi la nesfarsit. E posibil ca traducerea sa nu fie prea exacta, s-ar putea ca ceea ce scrie sa fie chiar ce se scrie. Tine cont ca , Biblia este scrisa de oameni, sub inspiratia Duhului Sfant, dar omul scrie ca om. Exemplul cel mai la vedere este : sa nu se manance iepurele, deoarece, chiar daca rumega, el nu are copita despicata. Si iepurele nu rumega. Asa a fost el creat, nu rumega. Dar in Biblie scrie ca rumega. Asta nu inseamna ca noi vom manca iepure, sau nu vom mai crede in Biblie. Am iesit din topic, dar m-am simtit datoare sa precizez acest lucru. De ce sa ne impiedicam de cioate ?, ca tot e vorba de foc !.

De ce a zis Dumnezeu sa nu aprind foc :
Nu Dumnezeu a scris.

CorneliuS
3133. Postat la 06/05/2010 22:42 - 5475z23h28m
valentina a scris:
De ce a zis Dumnezeu sa nu aprind foc :
Nu Dumnezeu a scris.

Daca ar fi chiar asa cum spui, atunci ar putea sa zica fiecare unde nu-i convine cum scrie, ca nu Dumnezeu a scrissmiley bineanteles ca nu a scris El personal, ci prin slujitorii Sai, prin Duhul Sfant.
Eu nu sunt de aceeasi parere cu tine, eu cred ca Dumnezeu a spus, si ma gandesc ca a avut si un motiv anume pe care mi-ar placea sa-l aflusmiley

fullban10
3140. Postat la 07/05/2010 12:21 - 5475z9h49m
Ce bine-ar fi ca ravna ta de-a afla adevarul s-ar canaliza pe un subiect care duce la mantuire. Nu-i un lucru ce tine de viata si de moarte, de aceea nici nu s-a repetat ca porunca. Azi nici nu-i nevoie sa aprinzi focul, ci pui mancarea la incalzit in cuptorul cu microunde.

CorneliuS
3145. Postat la 07/05/2010 16:31 - 5475z5h39m
Valentina, cred ca nu mi-ai inteles intrebarea, ea nu e legata de incalzitul mancarii in sabat sau orice altceva as putea face folosind focul in sabat; de fapt mancarea o pot incalzii linistit daca focul arde in sabatsmiley.

Probabil ca sunt lucruri mult mai importante de implinit pt a ajunge la mantuire, dar chiar si cele care par mai marunte trebuie dezbatutesmiley
E un punct legat de sabat si ma gandeam ca poate cineva a cercetat problema " de ce nu se poate(putea) aprinde foc in sabat"

Am aflat nu demult un raspuns, cineva mi-a spus ca evreii nu aprind foc in sabat pt ca e interzisa creatia in sabat si focul nu este ca apa sau aerul ci este ceva care trebuie creat.

Poate are cineva alt punct de vedere...

Lica
3167. Postat la 08/05/2010 19:43 - 5474z2h28m
Cat de usor/greu se aprindea focul atunci?

De ce ar avea ei nevoie de foc in acel loc?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
CorneliuS
3172. Postat la 08/05/2010 22:21 - 5473z23h49m
Undeva in tabara, probabil ca la cortul intalnirii , era un foc, care nu se stingea niciodata pt ca in momentul cand tabara se ridica sa plece, era luat si focul.
Din acest foc puteau sa-si puna fiecare la cortul lui si era foarte usor ,ma gandesc eu, dar cred ca Dumnezeu nu la asta se refera, ci la crearea unui foc prin metodele care erau pe atunci lovind doua pietre sau alte tehnici ce le practicau ei pe timpurile acelea pt a aprinde foc si asta nesesita o anumita lucrare,care era interzisa in sabat, de aceea Dumnezeu le-a interzis sa aprinda foc. (parerea mea)

Nevoie de foc nu stiu pt ce aveau. Mancare nu aveau de ce sa-si faca pt ca ea era facuta normal de vineri, frig nu era ca sa fie nevoie sa se incalzeasca, jertfele se aduceau la cortul intalnirii unde focul nu trebuia aprins...

Michael Roman
3174. Postat la 09/05/2010 01:12 - 5473z20h58m
Mda, Josephus Flavius trateaza chestiunea aprinderi focului in De vita Moise (Despre viata lui Moise), cap. 2, unde spune ca nu era vorba de o simpla aprindere a focului, ci mai ales de munca legata de asta, intrucat faceai foc pt a-ti gati mancarea. Baruch ha-ba!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
costy
3321. Postat la 20/06/2010 21:45 - 5431z0h25m
Admirez1 a scris:
Intr-adevar aceasta este o intrebare serioasa la care ar trebui sa meditam toti...
:?: "Paziti voi cu toata sfintenia aceasta zi?"
In aceasta zi nu avem voie sa ne facem gustul nostru....
Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului,ca sa nu-ti faci GUSTURILE tale in ziua Mea cea SFANTA;daca Sabatul va fi desfatarea ta,ca sa sfintesti pe Domnul,slavindu-l,si daca-l vei cinsti,neurmand caile tale,neindeletnicindu-te la flecarii.....(Isaia 58:13)
Am gasit pe un site o intrebare de genul :
:?: "Avem voie in ziua Sabatului sa stam pe net?...Este acesta GUSTUL nostru sau nu?..."
As vrea sa stiu si parerile voastre in legatura cu acest subiect....

Fiti calauziti de Duhul lui Dumnezeu!

Pacea Domnului fratilor dupa parerea mea ca statul pe internet este un gust al nostru deci sa nu mai folosim netul in ziua de SABAT nici televizor ci timpul acesta folositil pentru Domnul cantand sau citind BIBLIA sau odihnitiva ca este ziua Sfanta a DOMNULUI

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Diana
3364. Postat la 13/07/2010 22:13 - 5407z23h57m
Btw, tocmai am primit saptamana aceasta un articol foarte interesant intitulat Length of Days, scris in limba engleza.
Daca este cineva interesat, il ofer cu cea mai mare placere!
Aurelc
3375. Postat la 16/07/2010 13:49 - 5405z8h21m
Super dacă spui asta, să mi-l trimiți te rog și mie că-s curios ce scrie în el smiley Merci de pe acum smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
4305. Postat la 16/11/2010 00:52 - 5282z20h18m
Frate tu le ti pe toate pentru Domnul, sau una din toate, care sunt toate zilele, care este una , o zi pentru Domnul, cand te odihnesti, cand muncesti?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

deysimoni
4354. Postat la 16/11/2010 17:50 - 5282z3h20m
Despre Porunca: " Sa nu aprinzi focul in ziua Sabatului" - eu cred ca este sanatos spiritual dar si fizic. Domnu a dat porunciile mai mult pentru ca omul sa traiasca prin ele.
Spiritual : focul, rautatea, certuriile si necazul
Fizic : trupul necesita si mancare uscata, fara arsura si prajeala (subliniez ca nu sunt impotriva zilelor de iarna sau geroasa, a situatiilor dificile, etc) smiley
abdon
4407. Postat la 17/11/2010 18:22 - 5281z2h48m
Posobil sa fie stearsa o postare, ca eu nu am comentat pentru Ovidiu, ci pentru altcineva, care avea o postare deasupra mea !?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

ioan olah
5239. Postat la 05/12/2010 19:45 - 5263z1h25m
SABATUL BIBLIC

Creatorul, dupa cele sase zile ale creatiunii, S-a odihnit in cea de-a saptea zi si a instituit sabatul pentru toti oamenii, ca un monument de aducere aminte al creatiunii. Porunca a patra a Legii de neschimbat a lui Dumnezeu cere pazirea zilei a saptea ca zi de odihna, de inchinare si slujire, in armonie cu invatatura si practica lui Isus, Domnul sabatului. Sabatul este o zi de o placuta comuniune cu Dumnezeu si intre credinciosi. El este un simbol al rascumpararii in Hristos, un semn al sfintirii noastre, o dovada a loialitatii si o pregustare a viitorului nostru vesnic in Imparatia lui Dumnezeu. Sabatul este semnul perpetuu al lui Dumnezeu, al legamantului dintre El si poporul Sau. Pazirea deplina a acestui timp sfant, de seara pana seara, de la apus de soare pana la apus de soare, este o celebrare a actelor creatoare si rascumparatoare ale lui Dumnezeu.r1;

Etimologia: cuvantul r0;sabatr1; vine din limba ebraica, insemnand zi de odihna. La evrei, ziua a saptea era singura zi care purta un nume. Toate celelalte zile erau identificate prin ziua intai, ziua a doua, ziua a treia, etc.

Expresii sub care apare sabatul in Biblie: 1) Sabat (Exod 16, 23); 1) Ziua sabatului (Exod 35, 3); 3) Ziua a saptea (Exod 35,2); 4) Sabatele Mele (Exod 31,13); 5) Sabatul Domnului (Levitic 23,3); 6) Ziua Mea cea sfanta (Isaia 58,13); 7) Ziua Domnului (Apocalipsa 1,10).
Originea sabatului: Ideea ca porunca de a pazi sabatul zilei a saptea a fost data doar evreilor si ca ea exista doar de la darea Legii pe Sinai este o prejudecata. Biblia ne descopera faptul ca sabatul a fost dat omului inainte de caderea in pacat, inainte de a se naste poporul evreu. Sabatul a fost instituit in Eden , inainte de aparitia pacatului pe pamant, ca un memorial al creatiunii. Geneza 2, 2-3

Trei amanunte importante: 1) Dumnezeu Si-a sfarsit lucrarea; 2) El a binecuvantat sabatul; 3) El a sfintit sabatul (l-a pus deoparte pentru un scop sfant)
Consecinte: 1) Sabatul este universal. Fiind dat primei perechi de oameni, el a fost dat intregii omeniri, nu unui singur popor.
2)Sabatul este vesnic. Fiind dat inainte de caderea omului in pacat, cand nu exista moarte, sabatul era o sarbatoare vesnica pentru toate generatiile de oameni care s-ar fi nascut.
3)Sabatul este independent de planul de mantuire.

Scopul sabatului:

1. Memorial al creatiunii: Exod 20, 11; Psalm 111, 4
2. Simbol al eliberarii din robie: Deuteronom 5,15
3. Semn de identificare intre adevaratul Dumnezeu si adevaratul Sau popor: Ezechiel 20, 12. 20; Exod 31, 13. 17.
4. Semn al sfintirii: Exod 31, 13; Ezechiel 20, 12
5. Semn al loialitatii fata de Dumnezeu: Exod 16, 4. 23. 26. 29-30
6. Zi de cult si de comuniune : Isaia 56,6-7; 66, 23
7. Simbol si pregustare a odihnei mantuirii : Evrei 4, 9-11

Dovezi ale existentei sabatului inainte de darea Legii pe Sinai:

1. Marturia lui Isus: Sabatul a fost facut pentru om( omenire) Marcu 2,27-28
2. Existenta ciclului saptamanal inca de la inceputurile istoriei: Geneza 8, 10-12; 29, 27.
3. Caderea manei in timpul exodului, inainte de darea Legii pe Sinai: Exod 16

Hristos si sabatul : 1. El se numeste pe Sine r0;Domn al sabatuluir1; Marcu 2, 28
2. El a luat parte la serviciile divine din sinagoga in sabat: Luca 4, 16
3. El ii invata pe oameni in sabat: Luca 4, 31
4. El ii vindeca pe bolnavi in sabat: Matei 12, 10-12
5. El a dezlegat sabatul de traditiile omenesti: Ioan 5, 18
De observat: A dezlega nu inseamna a desfiinta, ci a elibera. Matei 5, 17-19
6. El a fost preocupat de pazirea sabatului si dupa inaltarea Sa la cer: Matei 24, 20
7. El a pecetluit lucrarea rascumpararii noastre prin odihna Sa in mormant intr-o zi de sabat, dupa cum a pecetluit lucrarea creatiunii odihnindu-se in ziua a saptea.
Isus a pazit sabatul nu in felul in care o faceau oamenii religiosi ai timpului, plini de prejudecati si traditii omenesti, ci asa cum o cere adevaratul spirit al Legii divine.

Sabatul in biserica primara, dupa inaltarea lui Hristos:

1. Cu ocazia mortii si ingroparii lui Isus, ucenicii si-au intrerupt pregatirile pentru ingropare, r0;odihnindu-se dupa Leger1; Luca 23, 56; 24, 1

2. La multi ani dupa inaltarea lui Hristos la cer, apostolii au continuat sa respecte sabatul, sa predice in sabat, sa conduca servicii divine in sabat: Faptele apostolilor 13, 14. 44; 16, 13; 17,2; 18, 4. 11.

3. Spre sfarsitul secolului intai, apostolul Ioan, scriind cartea Apocalipsei, vorbeste de r0;ziua Domnuluir1; Apocalipsa 1,10. r0;Ziua Domnuluir1; nu poate fi interpretata ca fiind duminica, deoarece in secolul intai d.Hr. nu se cunostea acest termen pentru prima zi a saptamanii, care era cunoscuta in lumea pagana ca fiind r0;ziua soareluir1;.
Daca Isus a spus ca El este Domnul sabatului ( Marcu 2, 28 ), este logic sa consideram ca ziua Domnului este sabatul Domnului, nu o alta zi.

Pseudo- sabatul= duminica . Schimbarea zilei de odihna in biserica crestina s-a produs treptat, avand mai multe cauze. Primele informatii cu privire la crestini care au pazit duminica le avem din secolul al doilea. Motive invocate pentru schimbarea zilei de odihna: 1) Duminica este ziua invierii Mantuitorului ; 2) Crestinii nu doreau sa fie confundati cu iudeii, datorita persecutiilor la care erau supusi de catre romani. 3) Duminica deja era o zi de sarbatoare in lumea pagana-r0;dies solisr1;- ziua soarelui.

Prima lege duminicala civila: 7 martie 321, data de imparatul Constantin cel Mare, avand un scop politic; mentinerea unitatii imperiului

Schimbarea zilei de odihna a fost profetizata cu mult timp inainte in Biblie: Faptele apostolilor 20, 29-30; Daniel 7,25
Lica
6634. Postat la 06/01/2011 18:57 - 5231z2h13m
nadia_mol am si eu o intrebare ...." daca Sabbatul va fii desfatarea ta " ....ce se intelege prin aceasta ? cum poate fii Sabbatul desfatarea noastra la maxim?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
avodah
6677. Postat la 08/01/2011 05:04 - 5229z16h6m
Prima data ce se intelege prin a te desfata?
DESFĂTA=. A-și petrece timpul într-o stare de mulțumire, de bucurie, de încântare; a petrece, a se distra; a simți o mare plăcere, a se delecta.
Daca pui intrebarea unui om lumesc , caruia ii plac petrecerile, care este desfatarea lui, probabil iti va raspunde ca el abia asteapta sa vina Vineri seara , cand in general se deschid discotecile si cluburile de noapte.
Saptamana lui trece, iar cand vine ziua de Vineri o bucurie il cuprinde pentru ca stie ca seara va merge in locul unde ii aduce atata bucurie si placere.

Pentru mine cand vine Vinerea ma cuprinde o bucurie, si abia astept sa vina seara.
In mintea mea se produce o bucurie la idea ca vine ziua in care nu trebuie sa fac nimic,in care chiar daca am uitat sa cumpar lapte nu ma voi duce sa mai cumpar, chiar daca am uitat sa-mi calcat camasa preferata, nu o voi calcao nici macar pe aia,chiar daca mi s-ar oferii de zece ori, sau de o suta de ori plata mea pentru o zi, doar ca sa ma duc intr-un Shabat, tot nu o voi face ,oricare ar fi lucrul , oricat de important, oricat de urgent ar trebuii job-ul terminat ,va trebuii sa astepte inca o zi .
Vine timpul in care doar ma bucur de timp cu familia mea, cu YHVH Elohim, si cu cei care ma bucur la adunarea de Shabat.
Vinerea seara se pune fata de masa cea mai frumoasa, sotia de obicei gateste doua feluri de mancare pentru Shabat special.
Ne adunam toata familia in jururl mesei, sotia aprinde lumanarile de Shabat (traditie iudaica)prin care se face o distingere intr-un fel de celelalte seri, eu ca preot al familiei binecuvintez copii, dupa care catam un cantec de Shabat , facem Kidushul evreiesc benecuvantand painea si vinul cu rugaciunile traditionale evreisti, dupa care frangem painea si ne bucuram de masa gustoasa .
Diminiata in Shabat mergem la congregatie, unde cantam ne rugam , discutam Torah, dupa care avem o masa de dragoste intre frati, care se lungeste pana pe la 2-3 , unde vorbim diferite lucruri prin care ajugem sa ne cunoastem mai bine, bucuriile si nevoile .
Dupa aceasta mergem acasa , si de obicei tragem cate un pui de somn.
Este ziua in care chiar nu trebuie sa fac nimic ,oricate ar fi ele de facut si singura in care daca nu fac nimic nu ma simt vinovat smiley
Shabatul pentru mine este intradevar ceva care in timpul saptamanii il astept cu nerabdare , iar cand vine imi aduce o bucurie pe toate planurile :fizic -odihna; spiritual -mana cereasca (cuvantul); emotional -timp valoros petrecut in familie si cu cei dragi.
Shabatul a ajuns pentru mine sa fie o desfatare,o placere, o delectare lucru pe care inainte nu l-asi fi inteles, chiar daca am pazit Shabatul de cand am fost mic.
Sper ca am fost de ajutor.
Shalom!!

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
6682. Postat la 08/01/2011 13:59 - 5229z7h12m
Frate Avodah,va voi pune cateva intrebari,pentru inbunatatirea cunostintelor mele personale:
De ce aprindeti lumanarile,ce simbolistica au si unde scrie sa facem acest lucru?
Ce vreti sa spuneti prin...Eu ca preot al familiei...va insusiti acest drept sau este o simbolistica,cap de familie?In ce consta acest lucru?
In ce consta binecuvantarea painiii si vinului prin rugaciunile traditionale...si in ce consta frangerea painii,ce faceti cu vinul?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pagina 6 din 9 << < 3 4 5 6 7 8 9 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163787 vizite unice Powered by PHP-Fusion