Deconectat |
RE: Ce-am învațat, azi, în Sabat? |
lnedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17656. Postat la 31/03/2012 18:06 - 4781z5h5m |
|
|
În acest Sabat textul de studiu a fost din Marcu 13:14-37; 14:1-11.
Pentru prima dată în adunare s-a deslușit termenul "urâciunea pustiiri" din cap. 13 versetul 14 bazat pe o mulțime de texte din care se pot aminti Mat. 24:15; Daniel 9:27; Zah. 11:16; Daniel. 11:36; 2 Tes. 2:3-4; Daniel 7:25a etc.
Apoi a fost impresionantă expunerea unghiului de vedere pentru vers. 19 din Marcu cap. 13 prin prisma lui Zah. 11:16.
Deasemenea pentru prima data a fost auzită explicația cu privire la scurtarea timpului și s-a tâlcuit lungimea intervalului de timp la cât a fost scurtată perioada de necaz din vers. 20 al cap. 20 din Marcu (Daniel 7:25a; Apoc. 12:6; 11:2, 3 etc).
Nu s-a auzit niciodată până astăzi în adunare explicația "din spatele" justificări gestului femeii din Betania care a turnat mirul pe capul lui Isus (Marcu 14:1-9), deoarece în general toți predicatorii neglijează această "întâmplare" și o privesc ca ceva "fără prea multă importanță". Mirarea ce mai mare a fost ca acest gest are o conotație tainică care prefigurează o transformare care ne privește pe fiecare din noi și care va avea împlinirea în viitor față de fiecare dintre trupurile noastre (Ioan. 20:19, 1Cor. 15:39-40 etc).
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17659. Postat la 31/03/2012 18:43 - 4781z4h28m |
|
|
Mi-ar fi plăcut să ne fi împărtășit din învățăturile primite, pentru a ne bucura și noi de aceste înțelesuri noi a textului. Să învățăm împreună.
Noi am învățat care sunt obstacolele care sunt puse în calea celor care merg pe calea pierzării:
- conștiința, sau cugetul: Duhul Sfânt vorbește cugetului , iar cei greșiți sunt mustrați în cugetul lor, așa cum s-a întâmplat cu cei care acuzau pe femeia adusă la Isus. Ioan 8;1...
- suferința- prin durere este mustrat omul și-l abate de la rău, se spune în Iov 33.
- cuvântul lui Dumnezeu, Biblia: .......~cuvântul lui Dumnezeu este ca o sabie cu două tăișuri......Ev. 4;12
- rugăciunea de mijlocire- .........~.Satana a cerut să vă cearnă, dar Eu M-am rugat pentru tine.............Luca 22;31
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
18648. Postat la 10/06/2012 09:14 - 4710z13h57m |
|
|
La noi în Sabatul anterior s-au discutat despre textele din Exod cap. 19 și Fapte cap. 7 și s-a pus accentul pe aparenta contradicție dacă Legea a fost dată prin îngeri din Faptele 7:53 "... Legea dată prin îngeri ..." sau Dumnezeu a fost prezent pe munte după scrie în Exod 19:11, 18 "Să fie gata pentru a treia zi; căci a treia zi Domnul Se va pogorî, în fața întregului popor, pe muntele Sinai", "Muntele Sinai era tot numai fum, pentru că Domnul Se pogorâse pe el în mijlocul focului".
Soluționarea aparentei contradicții a fost posibilă numai după întelegerea sensului limitelor din Evrei 1:4 și Psalmul 8:4-5 rap. la Evrei 2:9.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18651. Postat la 11/06/2012 09:41 - 4709z13h30m |
|
|
Pacea Domnului Isus Hristos !
Mantuirea Cuvantul din Sabat.
http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2012/06/mantuirea.html
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6) |
|
Deconectat |
19090. Postat la 01/07/2012 21:15 - 4689z1h56m |
|
|
La noi în Sabatul trecut s-a pus accentul pe numele sfinte în evreiește. Un frate predicator a expus un fapt interesant cu dovezi: evoluția limbii. În final a concluzionat că limba de pe vremea Mântuitorului este diferită de limba de astăzi iar datorită evoluției și cuvintele rostite pentru numele Mântuitorului sunt diferite. Astfel a concluzionat ca nu trebuie să ne "legăm tare" de denumirea în ebraica deoarece este "în continuă evoluție și transformare" ci să privim la Persoana Mântuitorului, nu la un cuvânt într-o limbă anume (sau în mai multe).
|
Deconectat |
19097. Postat la 02/07/2012 06:01 - 4688z17h10m |
|
|
O mare binecuvântare se așează peste acei care învață pe sfinții lui Dumnezeu, și peste acei ce ascultă să nu se îndoiască de Nume, de Scriptură și de ce scrie în ea.
|
Deconectat |
19313. Postat la 22/07/2012 12:25 - 4668z10h46m |
|
|
În Sabatul acesta am făcut cunoștință cu un orb din naștere. Unui orb din naștere, întunericul, acuzele, poreclele fac parte din normalitate. " Ești așa, deoarece tragi consecințele păcatelor părinților, și blestemelor lor". Aceasta a fost viața lui , până în ziua când Isus l-a văzut de departe.
Și ucenicii l-au văzut, dar ei au fost curioși cine: cine Doamne, cine a păcătuit?
Isus l-a văzut și El, dar S-a gândit: uite un om care e într-o mare nevoie. Nu ține de el ca să se vindece. Am să-l vindec Eu.
Un orb. Un orb care n-a strigat, n-a cerut, n-a sperat. Isus l-a văzut și a fost deajuns.
|
Deconectat |
19396. Postat la 12/08/2012 06:01 - 4647z17h10m |
|
|
Iosafat, regele care cere sfat de la Dumnezeu, dar face ce-i zice Ahab.
" Întreabă acum, te rog, cuvântul Domnului."
" Și Domnul zice: " oamenii aceștia n-au stăpân; să se întoarcă fiecare acasă în pace."
" Împăratul lui Israel, și Iosafat, împăratul lui Iuda, s-au suit la Ramot din Galaad."........" și-a schimbat hainele, și s-a dus la luptă."
|
Deconectat |
21262. Postat la 12/01/2013 18:32 - 4494z3h39m |
|
|
Un exercițiu frumos a încheiat Sabatul zilei.
Cuvinte de apreciere.
Un lanț de cuvinte de apreciere a înconjurat și au unit frații. Fiecare din noi am adresat un cuvânt de apreciere pentru cineva. Am fost plăcut împresionați când fratele sau sora a numit, pe cineva, și au spus că pentru ei, X, a fost un balsam. Cel numit , numea și el pe altcineva. Nu știam că frații mei au strâns atâtea cuvinte de apreciere. Au fost și lacrimi.
Cuvintele de apreciere ne țin de cald în vremurile reci. Încercați și veți fi uimiți de ce veți afla.
|
Deconectat |
21762. Postat la 23/02/2013 18:38 - 4452z3h33m |
|
|
- Preotul Eli ședea pe un scaun, lângă unul dintre ușorii templului Domnului. 1 Împ.1;9
- Eli începea să aibe ochii tulburi, și nu mai putea să vadă. 1 Împ. 3;2
- .Eli aștepta, stând pe un scaun lângă drum...1 Împ 4 ; 13
- Eli a căzut de pe scaun pe spate, lângă poartă; și-a rupt ceafa și a murit, căci era om bătrân și greu. 1 Împ. 4;18.
Învățătura? Statul prea mult pe scaun și greutatea corporală duce la pierderea vederi, neglijarea slujbei, a familiei, și la moarte.
|
Deconectat |
22110. Postat la 16/03/2013 19:30 - 4431z2h41m |
|
|
Voi frații mei care vă sunt prietene muzica și instrumentele muzicale, puteți confirma.
Azi în Sabat am învățat despre ACORDURI.
Pentru a ieși un sunet corect, un instrument trebuie acordat. Un pian, o dată pe an. O orgă, la 5-10 ani. Nu știu lira sau harpa . Alămurile trebuiesc doar spălate.
Însă instrumentele cu coarde trebuiesc acordate mereu, mereu și mereu. Sunt atât de sensibile la schimbări! Noi suntem instrumente cu coarde.
Pentru a fi în acord cu cerul, Dumnezeu a stabilit câteva date de acordare:
- la 7 ani să se citească Legea. Deut.31;10
- la 3 ani, toată partea bărbătească să se înfățișeze înaintea Domnului. Ex. 23;17
- neîncetat în zilele de Sabat. 1 Cronici 23;31
- ori decâte ori. Ioan 13 cu precizările din 1 Corinteni 11; 23-28
Te-ai acordat azi ?. Daniel o făcea de trei ori pe zi și cu fereastra deschisă iar Ilie L-a recunoscut pe Dumnezeu doar la acordul susurului blând.
|
Deconectat |
22446. Postat la 30/03/2013 21:31 - 4417z0h40m |
|
|
In fiecare Sabat, daca suntem atenti, fiecaruia, Dumnezeu, ii da un mesaj. Mie azi mesajul a fost, TOLERANTA, si se gaseste in cuvintele lui Dumnezeu scrise in Amos 9;7:
Nu sunteti voi oare pentru Mine ca si copiii Etiopienilor, copii ai lui Israel? zice Domnul. N-am scos Eu pe Israel din tara Egiptului, ca si pe Filisteni din Caftor si pe Sirieni din Chir?
Iata ca la Dumnezeu Etiopienii, Filistenii si Sirienii, tot copiii sunt, ca si Israel.
|
Deconectat |
22951. Postat la 13/04/2013 20:51 - 4403z2h20m |
|
|
Am invatat ca important e : NU CUM VOIESC EU, CI CUM VOIESTI TU.
Isus, cand s-a ridicat la cer, ne-a lasat nadejdea aceasta: Ma voi intoarce.
Dar si azi suntem aici pe pamant cu talantii oferiti de El . La unul 5, la altul 3, la altul 1, ca sa traim aici in asa fel incat sa ajungem acolo. Ne-a mai dat si KIT-ul de folosinta: Exemplele acestea.
-Ioan Botezatorul- in inchisoare, lipsit de informatiile de afara, "iar prietenii lui Iov" vin si-i spun: Ioane, tu cel care ai botezat si ai propovaduit pocainta esti in inchisoare si Cel care L-ai numit Mielul lui Dumnezeu e liber. Pentru toata lumea are solutii numai pentru tine nu are nici-o solutie.
- Ilie- care cere sa moara, deznadajduit, sub un ienupar. Trei ani de seceta, fugar urmarit de Ahab, urcand pe Carmel in pericol de linsaj de sutele de preoti baalici, amenintat de Isabela, hranit de ingeri, se intalneste cu Dumnezeu si primeste porunca sa-l unga pe Elisei in locul lui - destituire, desfacerea contractului de munca?
- Moise- lasa-ma si pe mine sa trec Iordanul in Canaan. Am tras atatea ca sa am privilegiul acesta, si uite ca acum imi spui sa ung pe Iosua in locul meu.
Ce nu au stiut ei , si stim noi, acum, este ca Domnul Isus a dat raspunsul la aceste situatii: NU CUM VOIESC EU, CI CUM VOIESTI TU
|
Deconectat |
23414. Postat la 27/04/2013 19:02 - 4389z4h9m |
|
|
Începutul Sabatului în biserica mea a venit cu o întrebare șoc:
EȘTI GATA SĂ MORI PENTRU ISUS?
A apus soarele peste Sabat și eu nu pot da răspuns la această întrebare.
|
Deconectat |
beyond (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
23415. Postat la 27/04/2013 19:14 - 4389z3h57m |
|
|
EȘTI GATA SĂ MORI PENTRU ISUS?
Chiar că întrebarea e șoc.
Dar știi de ce, valentina? Pentru că e pusă fără a evidenția esențialul.
Uite, având în vedere că Iisus e învierea și viața (Ioan 11.25), dă-mi voie să o reformulez:
EȘTI GATA MORI CA SĂ TRĂIEȘTI, SAU SĂ TRĂIEȘTI CA SĂ MORI?
Parcă e mai ușor de răspuns sub forma asta, tu ce zici? |
|
Deconectat |
23416. Postat la 27/04/2013 19:39 - 4389z3h33m |
|
|
Nu am curajul să răspund da.. Petru a putut, dar doar după ce a văzut pe Isus pe cruce. Petru a fost încercat. Eu, noi , nu am trecut prin aceste încercări. De aceea evităm să răspundem DA. Și pastorul ca să ne ușureze situația a întrebat mai departe: dacă nu putem răspunde Da la prima întrebare, poate răspundem Da la următoarea:
SĂ TRĂIEȘTI CU HRISTOS EȘTI GATA?
O întrebare mai grea decât prima deoarece moartea poate interveni într--o clipă, intr-o oră, într-o zi , depinde cu ce ești omorât, dar să trăiești cu Hristos o viață , poți, ești gata?
Uite frățioare că astfel de întrebări te cam pune pe gânduri.
La toate aceste întrebări nu pot răspunde decât:
Dumnezeul meu să îngrijească de TOATE trebuințele mele după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos. Filipeni 4;19
|
Deconectat |
23421. Postat la 27/04/2013 20:18 - 4389z2h53m |
|
|
valentina a scris:
Nu am curajul să răspund da.
Ca să nu fiu ipocrit, îți spun sincer: nici eu. Dar aș vrea să simt din toată inima să zic: "Da" (fiind oricând gata să o și împlinesc faptic).
Știu ce zice Ellen White: că ultima generație de creștini nu vor mai muri ca martiri.
(Cu mențiunea mea personală că "Luna" se va preface totuși în sânge - vezi postul meu 22574 de AICI.)
Dar chiar dacă nu vor mai muri, totuși ei sunt gata să înfrunte moartea pentru Adevărul lui Hristos.
Iar asta numai un om născut din Dumnezeu și sigilat pentru cer ar putea să o facă din toată inima.
Dacă am răspunde acum cu "Da", am face-o cam ca Petru înainte de a-i profeți Domnul cântatul cocoșilor.
_______
valentina a scris:
SĂ TRĂIEȘTI CU HRISTOS EȘTI GATA?
O întrebare mai grea decât prima deoarece moartea poate interveni într--o clipă, intr-o oră, într-o zi , depinde cu ce ești omorât, dar să trăiești cu Hristos o viață , poți, ești gata?
Foarte bine punctat!
Aș fi vrut să-ți scriu asta la postarea mea de mai înainte.
Dar am prevăzut că vei scrie o postare, și am amânat: "Lasă că-i scriu apoi."
Dar iată că tu scriseși exact ceea ce era în mintea mea.
Și iată la ce mă gândisem:
SĂ MORI E UN EVENIMENT DESTUL DE SCURT (uneori nici nu-ți dai seama de el), DAR SĂ TRĂIEȘTI O VIAȚĂ CU HRISTOS EȘTI GATA?
_______
valentina a scris:
Uite frățioare că astfel de întrebări te cam pun pe gânduri.
La toate aceste întrebări nu pot răspunde decât:
Dumnezeul meu să îngrijească de TOATE trebuințele mele după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos. Filipeni 4;19
Bine ai zis!
Să ne încredem în El cu totul, să-L rugăm să ne curețe inima, și să fim ascultători de Duhul Lui mereu, ca să știm să deosebim glasul Lui în clipa când ne va cere să-I fim ascultători.
Oricum, nu cred că are rost să ne torturăm mintea nici cu viitorul, nici cu trecutul. - Ci cu prezentul.
Căci trecutul s-a dus și nu se mai poate schimba, iar viitorul n-are cum să fie decât luminos dacă trăim bine în prezent. (Merge și la aforisme pasajul ăsta.) |
|
Deconectat |
23427. Postat la 27/04/2013 21:07 - 4389z2h4m |
|
|
Cine e din același Dumnezeu anticipează ce gândește fratele lui.
Petru a permis deznădejdii și neîncrederii să-i ocupe inima. Satana atât așteaptă. Din omul deznădăjduit și descurajat poate face orice.
De aceea , chiar dacă azi nu știi dacă vei murii pentru Isus, sau dacă vei trăi cu Isus, fii încrezător : încrede-te în Cel care știe să îngrijească de TOATE trebuințele........................
|
Deconectat |
23430. Postat la 27/04/2013 21:39 - 4389z1h32m |
|
|
valentina a scris:
Cine e din același Dumnezeu anticipează ce gândește fratele lui.
Așadar, amânarea mea = ocazia ta. 
Dar, "dincolo de" asta, ceea ce ai spus reflectă un mare Adevăr.
Și anume, că dacă Biserica primară "era o inimă și un suflet" (F.Ap.4.32), nu se va putea ca Biserica de dinaintea Parousíei să fie altfel.
Ci va fi tot așa (cel puțin).
Va fi cea mai sfântă generație: o întreagă generație de sfinți (între care foarte mulți evrei).
Ne înșelăm dacă credem că va fi eterogenitate în Biserica sfârșitului, și dacă nu realizăm că toți vor fi uniți pe deplin prin Același Duh.
Omogenitatea credinței lor va fi desăvârșită. Căci toți vor avea o singură credință (conf. Apoc.14.12): CREDINȚA LUI IISUS (deci nu credința în Iisus, ci a lui Iisus).
Iar Iisus avea o singură credință. El nu credea lucruri care se bat cap în cap. Cu privire la câte un aspect, El nu credea una, dar și alta. Ci doar una.
Ba încă credea cu putere, așa cum trebuie să credem și noi - dacă ne numim urmași ai lui Hristos.
Pavel spune:
"Este un singur Domn, o singură credință..." (Ef.4.5)
"...vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu" (Ef.4.13)
Așa că, dacă nu va fi o dragoste și o armonie desăvârșită între copiii lui Dumnezeu, atunci ori unii, ori alții, ori toți, NU SUNT COPII ai lui Dumnezeu.
_______
valentina a scris:
Petru a permis deznădejdii și neîncrederii să-i ocupe inima. Satana atât așteaptă. Din omul deznădăjduit și descurajat poate face orice.
Petru nu putea să nu păcătuiască.
Căci doar cei născuți din Dumnezeu NU POT SĂ PĂCĂTUIASCĂ (1 Ioan 3.9).
Dar la momentul acela, Petru nu era născut de sus... Căci nu fusese încă dat Duhul Sfânt în plinătatea Sa. Abia la Ziua Cincizecimii s-a întâmplat asta.
Și iată ce Petru curajos a devenit după aceea. S-a chinuit să devină curajos? Nu. Ci curajul lui era natural. Căci Duhul îl inspira, îl mângâia și îl încuraja.
_______
valentina a scris:
De aceea , chiar dacă azi nu știi dacă vei murii pentru Isus, sau dacă vei trăi cu Isus, fii încrezător : încrede-te în Cel care știe să îngrijească de TOATE trebuințele........................
Cam asta ar fi concluzia! |
|
Deconectat |
23437. Postat la 28/04/2013 08:54 - 4388z14h17m |
|
|
Ce bine e când frații în Domnul se unesc
În dragoste și pace, pe lume viețuiesc.
Așa îmi doresc să fie forumul acesta, și cred că așa Își dorește și Dumnezeu.
|