La noi in Sabatul trecut s-a discutat de la Matei 10:16-42.
"Primirea apostolilor de lume"
Pe cat de adevarate lucruri, pe atat de grele de suferit, insa harul lui Dumnezeu lucreaza in cei care sunt pusi sa duca Taina Evangheliei pana la capat, sa sufere si sa rabde fara teama pana va veni Mesia.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ieri în Sabat s-a vorbit în mod deosebit despre institurea noului legamânt (Ier. cap. 31 etc) și trecerea harului de la neamuri la evrei (Rom. cap. 9, 11 etc).
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
RE: Ce-am învațat, azi, în Sabat?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25216. Postat la 15/02/2014 18:36 - 4095z3h35m
Tot Sabatul a fost un regal. Din el am ales subiectul:
Rugaciunea in vreme de criza
Din curiozitate, pastorul ne-a spus ca s-a uitat in dictionar sa vada ce cuvant e inainte de cuvantul criza si dupa. Inainte e crivat si dupa, crizantema. Interesant.
La inceput, pastorul a facut un exercitiu de intelegere a cuvantului Criza.
Nu poti spune ca esti in criza daca ai bicicleta de exemplu. Te poti duce la lucru . Nu depinzi de mijloacele de transport. Nici daca faci economie, nu esti in criza: ai din ce sa faci economie. Pe acelasi fir de deducere, nici daca ai unde sa dormi, sa te imbraci, daca ai caldura. Nu poti sa spui ; sunt intro criza crunta!
Despre Iona putem spune ca traversa o criza crunta. Era in burta pestelui si nu spera ca Cel pe care nu L-a ascultat , il va asculta cand striga la El pentru ajutor. Din criza aceasta , Iona nu vedea nico iesire.
Spre deosebire de Iona, Daniel avea o iesire favorabila din criza pe care o traversa in cusca cu lei. El se ruga de trei ori pe zi mult inainte de-a stii ca va ajunge vreodata in criza aceasta. (Ne putem imagina ca s-a rugat si acolo intre lei.) Daniel nu avea nicio teama ca Dumnezeu nu-l va scoate de-acolo viu si nevatamat.
Rugaciunea sa fie facuta la timp , ca atunci cand intri in criza, drumul de iesire sa fie curat.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
26496. Postat la 03/01/2015 20:21 - 3773z1h50m
Ce am invatat in Sabat? Am reinvatat MULTUMIREA.
Va multumesc pentru ocazia pe care ne-ati oferito de-a posta pe forum.
Poate aceasta presupune niste costuri din partea administratorilor, dar iata ca de 5 ani nu ne-ati cerut bani si nu ati lasat ca publicitatea sa invadeze portalul.
Multumesc.
Deconectat
26579. Postat la 10/01/2015 18:38 - 3766z3h33m
Conteaza ce fac eu ? Se vede?
Levitic 1; 1-17Jertfele erau din vite, oi si pasari .
Sagele care se scurgea de la o vita, era cam o galeata de 10l si stropit pe altar, care era ca un cub, inrosea toate partile de jur imprejur.
Sangele care se scurgea de la un miel sau o capra, era cam 1l si stropit pe altar, inrosea, in parte, partile altarului de jur imprejur.
Sangele de la o turturea sau un pui de porumbel, era o suvita care se prelingea pe un perete al altarului.
Ori mult, ori putin, ori un firicel, jertfa era pentru Dumnezeu ; de un miros placut.
Viata noastra, ca o jerfa placuta Domnului, este la unii atat de jertfitoare incat imbraca altarul de jur imprejur, la unii , in parte de jur imprejur, iar la altii, abia se prelinge ca un firicel. Dar prin simbolurile Sanctuarului, Dumnezeu ne spune, si astazi, ca fiecare jertfa e de un miros placut in Fata Lui.
Deconectat
26844. Postat la 25/01/2015 20:09 - 3751z2h2m
Am invatat ca poti sa pierzi si totusi sa fii castigator. Nu, nu-i Pavel. E Caleb. Caleb, impreuna cu Iosua au incurajat poporul sa intre in Canaan. Si totusi, la fel ca toti ceilalti, au marsaluit in pustiu 40 de ani, a asistat la moartea celor de-un leat cu el, a indurat arsita si setea fara a avea vreo vina. In fruntea lor, pentru a intra in Canaan, este pus Iosua. Nu a spus nimic. A mers langa Iosua si a asistat la impartirea tinuturilor din Canaan. Si se impart toate tinuturile. Si el? El trebuie sa iasa inainte si sa ceara : stii, Iosua, eram in varsta de 40 de ani cand m-a trimis Moise sa iscodesc tara asta si Moise mi-a zis ca acolo unde voi pune piciorul va fi mostenirea mea pe vecie ( Iosua 14; 6 si mai departe). Si i-a dat Hebronul. Dar era o problema acolo . Acolo erau uriasii, fii lui Anac. Deci Caleb, acum in varsta de 85 de ani, a luptat pentru a intra in posesia mostenirii. Cum a primit-o asa a si dat-o. Cand s-au hotarat cetatile de scapare , una din cele 6 era Hebronul lui Caleb. ( Iosua 20;7 ). Si totusi Caleb a fost un castigator, deoarece e mai ferice sa dai decat sa primesti.
Deconectat
26987. Postat la 31/01/2015 20:53 - 3745z1h18m
Am invatat cat de importante sunt ............FRUNZELE.
Frunzele? Cine se uita la frunze cand primeste un buchet de flori? Noe avea o corabie de "flori" si totusi cat de importanta a fost o frunza!
A mai asteptat alte sapte zile si iarasi a dat drumul porumbelului din corabie. Porumbelul s-a intors la el spre seara; si iata ca in ciocul lui era o frunza de maslin rupta de curand. Noe a cunoscut astfel ca apele scazusera pe pamant. (Geneza 8; 10, 11)
Noe a cunoscut. Deci frunza aceasta i-a transmis o izbavie, o eliberare, un sfarsit de situatie.
- frunza de maslin- simti si vezi doar apa, zile, si zile , si zile, mai uita-te odata, mai trimite odata porumbelul. Uite-l aduce speranta.
.....Cine dintre voi este fara de pacat sa arunce cel dintai cu piatra in ea. ( Ioan 8; 7, 11 )
- frunza de maslin- Nici Eu nu te osandesc. Du-te si sa nu mai pacatuiesti.
.......Doamne, daca ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu. ( Ioan 11; 32, 39)
- frunza de maslin- Dati piatra la o parte.