În acest Sabat am remarcat cât de adevărat este versetul din 2 Tesaloniceni 2:11 "... Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună": că anul nou ar fi în această zi chiar și de către un popor ca românii care dăinuiește de mii de ani și care a adoptat în mod forțat acest calendar gregorian oficial numai de aproape 100 de ani!!!
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
RE: Ce-am invatat, azi, in Sabat?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6362. Postat la 01/01/2011 19:53 - 5236z2h0m
Eu am vazut mai bine diferenta dintre copacii...si.....oameni.
Marcu 8;22-25--.vad niste oameni umbland, dar mi se par ca niste copaci.....
- uita-te tinta............si s-a vindecat
Luca 13;6-9- copaci fara rod
- stai in vie: nici pe vie n-o lasi sa faca rod, dar nici tu nu rodesti
Daniel 4;4-29- copacul care a crescut pana la cer
- degeaba esti mare. Lasa-te de pacate si ......poate nu vei paste 7 ani.
Judecatori9;7-15- capacul care imparateste
- eu nu , eu nu , eu nu, fi tu spinule imparat.
Genesa 18;1-15- umbra stejarului
- Doamne, cat Te odihnesti sub copac, eu vreau sa-Ti slujesc.
Marcu 11;12-14- smochinul blestemat
-arati foarte bine, ai toate conditiile, de ce nu rodesti?
Matei 13;31-32-grauntele de mustar
- nu te uita ca esti mic. Ramurile tale pot adaposti cuiburi.
Prima fiind ,,LOCUINTA CELUI PREA SFANT"
,,Eu locuiesc in locuri Inalte si in sfintenie, dar sunt si cu omul zdrobit si smerit, ca sa inviorez duhurile smerite si să imbarbatez inimile zdrobite" Isaia 57:15
,,Dacă cineva Ma iubeste, si va pazi Cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. NOI v-om veni la el, si V-OM locui impreuna cu el'" Ioan 14:23
,,Iată Eu stau la usă si bat. Dacă aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine" Apoc. 3:20
A doua fiind ,,CARTILE LUI DUMNEZEU!"
1) Cartea faptelor.
2) Cartea aducerilor aminte.
3) Cartea vietii.
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Frate Dinu , ce imbucurator lucru sa stim ca El locuieste inlauntru sufletelor noastre.!!!
Noi am discutat cum uneori noi nu intelegem felul in care El uneori lucreaza , la fel cum Israelitii nu au putut sa vada izbavirea ce El le-a promis-o prin Moise.Exod 5,6
Cum la El uneori implinirea fagaduintei este pe cai la care noi nici nu ne gandim.
Moise le promite eliberarea din sclavie, iar urmarea imediata a fost o inrobie mai aspra ca cea de dinainte, in loc de eliberare.
Ce s-o fi petrecut in mintile lor?
Insa caile si gandurile Lui sunt atat de inalte fata de ale noastre.
El nu a vrut doar sa ii scoata din Egipt, ci a vrut ca intreaga omenire sa cunoasca puterea bratului Sau.
In ziua de azi toata lumea aproape stie , si a auzit felul miraculos cum El a lucrat.
Ce am invatat este ca uneori salvarea din oarecare incercare ,nu vine cand noi o dorim, pentru ca El are ceva mai bun pentru noi.
Trebuie sa invatam sa-i multumim in asteptare, si increderea noastra in El sa fie una de nezguduit.
Nu este usor, iar uneori se intampla sa ne simtim singuri , in afara prezentei Sale, insa trebuie sa nu baltim in acea stare.
Cineva spunea ca nu poti opri gandurile , la fel cum nu poti opri o pasare, a zbura pe deasupra capului tau, insa poti sa nu o lasi sa isi faca cuib in capul tau.
Ii multumesc Tatalui pentru timpurile de incercare, desi aduc suferinta, urmarea lor este de necomparat cu suferinta precedenta ei.
Timpul de incercare este momentul cand dovedim credinta ce o avem in El ,ce o marturisim deseori de pe buze.
Ajuta-ne Tata, duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă
În acest Sabat am discutat din Matei 10; trimiterea Apostolilor în vestirea Evangheliei.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
6692. Postat la 08/01/2011 18:37 - 5229z3h16m
In acest Sabat am invatat cum poti sa pierzi talantul: ingropandu-l. Daca nu poti , din diferite motive, sa pui talantul in negot, da-l celui care poate sa faca lucrul acesta.
am invatat despre revenirea DOMNULUI ISUS :
-- se va intoarce in mod personal si vizibil ...MAT.24:44 , 26:64 ,MARCU 13 :26 APOC.1 :7
--VA VENI DEODATA ,SI PRIN SURPRIZA ..APOC. 3:33 ,6:15 ,MAT.24:27-44
--VA VENI IN SLAVA SI BIRUITOR MAT. 24:30....
Astăzi în Sabat s-a discutat din Ioan 4:1-26. Cu toate că este un text explicit am remarcat faptul că unii creștini pot fi puși în dificultate când sunt provocați direct să-și descrie în cuvinte Stăpânul căruia îi slujesc.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
In cateva idei , va prezint ceea ce am invatat in acest Sabat in Adunarea din Recea.
Textul de referinta si de plecare a fost din Exod cap.28.
Intaiul legamant, prezinta si vorbeste, la modul cel mai complex si detailat, despre o sumedenie de porunci privitoare la slujba dumnezeiasca si la un Locas pamantesc de inchinare. Dumnezeu s-a ocupat de cel mai mic detaliu, ca totul sa fie pefect. Astfel dupa ce a fost ridicat Cortul, Dumnezeu a ales o clasa speciala de oameni carora sa le incredinteze slujba preotiei si sa-I slujeasca. Si anume:
- a ales si a deosebit semintia lui Levi in locul intailor nascuti din Israel, pentru a da in grija lor ,Cortul intalnirii si a face slujba in el.(numeri.3.5-13)
- aceasta clasa nu avea parte si alta mostenire in Irael, decat pe Domnul
- Din aceasta seminitie a ales si a sfintit pe Aron in slujba de mare preot, iar pe fii lui(Nadab, Abihu, Eleazar si Itamar) ca preoti.
- Le-a facut imbracaminte preoteasca , pt. a le folosi spre cinste si podoaba, cu precizarea ca imbracamintea lui Aron era mult mai complexa si avea mai multe elemente.
- Deasemenea oridecateori urma Aron sa se infatiseze inaintea Domnului, el purta inaintea Tatalui, numele tuturor fiilor lui Israel(lev.28.12.29). Era un intermediar intre popor si Dumnezeu.
Dupa ce am vazut pe scurt cum stau lucrurile in vechiul legamant, am incarcat ca aceasta randuiala sa o transpunem in noul asezamant si sa privim la infatisarea adevarata a lucrurilor. Astfel am intles ca:
- Dumnezeu a ales dintre neamuri un popor sfant, special, deosebit caruia sa-I incredinteze slujba preotiei si sa-I sujeasca(1petru2.5; apoc.1.6; f.a.15.14)
- Acest popor, l-a un uns in slujba si lucrare,pecetluindu-l cu D.S.;mai poarta denumirea ca Adunarea celor intai nascuti(evr.12.23), iar singura lor mostenire si parte este Domnul.
- Locul marelui preot l-a luat Domnul Mesia dupa o randuiala vesnica ,ca cea a lui Melhiedec. El a fost uns si autorizat in aceasta lucrare cu D.S.
- Faptele bune, sacrificiile, consacrarea, daruirea, sfinteniar30;sunt podoabele care imbraca pe acest popor si cu atat mai mult pe marele nostru preot.
- Domnul Isus in calitate de mare preot s-a infatisat inaintea Tatalui,in sanctuarul ceresc cu sangele Sau pentru a purta numele nostru inaintea Lui Dumnezeu , a mijloci pt. noi si a ne oferi iertarea. Intermediar intre om si Dumnezeu.
"Dragostea fara adevar insala, iar adevarul fara dragoste omoara"
Mă bucur Daniele de postarea ta si discutiile frumoase ce le-ati dezbatut in Adunarea din Recea. Domnul Isus să fie Marele nostru Preot, iar noi să dăm dovadă ca fiind niste preoti ascultatori imbrăcati cu podoabe sfinte..
Fiindcă eu am fost in acest sabat in Adunarea din Cluj Napoca, pe mine m-a impresionat versetul citit la ora de rugaciune:
2 Corinteni 3:18; 4:1
,,Noi toti privim (reflectăm) cu fata descoperită ca intr-o oglindă SLAVA Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din Slavă in Slavă, prin Duhul Domnului.
Deaceia, fiindcă avem slujba aceasta (de a reflecta Slava Lui), după indurarea pe care am capatat-o, noi nu cadem de oboseală."
Mă rog Domnului ca El, să facă această schimbare in viata noastră a tuturora, si să reflectăm celora din jurul nostru mireasma Slavei Domnului, iar noi să ne lasăm pe deplin prelucrati de Duhul Sfânt, ca astfel să fim cu adevărati o faptură nouă, născuti si trăind pentru Dumnezeu.
Textul de mai sus poate reprezenta sunetul de trambită care ar trebui să răsune mereu in călătoria vietii noastre, si astfel să fim asemenea chipului Domnului Isus.
În Sabat la noi textul a fost din Romani 14:13-23. Am remarcat că, cu toate că acest pasaj sintetizează prima măsură impusă din Fapte 15:20, "pângăririle idolilor" (măsură tratată explicit în capitolul 8 din 1 Corinteni), există în general unii care ignoră recomandarea din versetul 21 al capitolului 14 din Romani care ar putea pune capăt unor disensiuni actuale dintre creștini: toți să nu mănânce carne și să nu bea vin.
In aceasta zi de Sarbatoare, noi cei din Recea am invatat despre:
,,IMBRACAMINTEA SI ACCESORIILE VESTIMENTARE A PREOTILOR DIN VECHIUL SI NOUL LEGAMANT" texte: Efeseni 6:10-18; Exod cap.28
..................................................................................
1) Analizand vestimentatia preotilor din Vechiul Legamant, am observat splendoarea in frumusetea acestora care erau tesute din aur si alte materiale pretioase lucrate cu mare maiestrie.
Vestimentatia era compusa din urmatoarele elemente:
IZMENELE de in, TUNICA de in subtire (acea camasa alba, lunga), MANTIA albastra cu acel clopotei (e o alta camasa putin mai scurta, peste tunica cea alba), EFODUL lucrat cu maiestrie impreuna cu acel brau (e acel ,,sort" cu o parte in fata si cealalte pe spate), PIEPTARUL judecatii, MITRA pe cap (e acea coroana pe care era o tablita de aur pe care scria: ,,Sfintenie Domnului !", si SCUFIILE pe cap (Exod 29:9).
Atentia vorbitoriilor sa oprit la accesoriile de pe vesminte si anume: la cele doua pietre de onix puse pe umerii efodului pe care erau scrise numele celor 12 fii ai lui Israel, la cele 12 pietre pretioase tesute pe pieptar in fata, si bineanteles la ,,Urim si Tumim" care erau puse pe inima Marelui Preot.
Scriitorii bibliei lasa in umbra acesta taina despre ,,Urim si Tumim". Din cele analizate am constatat ca era o modalitate de comunicare cu Dumnezeu in cazuri speciale, atunci se apela la ,,Urim si Tumim". In 1 Samuel 28:6 si 14:37 imparatul Saul apeleaza la aceasta modalitate de comunicare cu Dumnezeu dupa ce nu i s-a vorbit prin prorocii sau vise. Nu i s-a raspuns pentru ca era lepadat. Si David apeleaza la aceasta modalitate de comunicare, in 1Samuel 29:8 si i se raspunde.
Modalitatea de lucru cu ,,Urim si Tumim" se pare ca era tragerea la SORT cu cele doua pietre care erau intr-un buzunat din dreptul inimii. De aici apare in istoria lui Israel si al Bisericii aceasta ultima modalitate de a pune capat neantelegerilor (Prov. 18:18).
....................................................................................
2) Analizand vestimentatia Preotilor si a Marelui Preot din Noul Legamant, am vazut ca tesatura acestor vesminte constau in virtuti spirituale: smerenia, bunatatea, puritatea, credinciosia sau sfintenia. Domnul Isus si urmasii Lui au fost imbracati in mod firesc cu haine modeste, insa haina lor launtrica trebuie sa fie frumos impodobita: ,,Omul ascuns al inimii in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit" 1Petru 3:4; ,,Fapte bune" 1 Timotei 2:10; ,,Adevarul, Neprihanirea, Ravna, Credinta, Nadejdea, Cuvantul luminat de Duhul Sfant" Efeseni cap.6; ,,Imbracati in Domnul Isus" Romani 13:14.
Noi cu totii trebuie ca ne imbracam in aceste haine albe a sfinteniei cu care sunt imbracati totii biruitorii descrisi in Apocalisa; Apoc.3:5; 3:18; 4:4; 7:14; 19:8 ...
Sa alungam din garderoba noastra haina rautatii (1Petru 2:16), haina lacomiei (1 Tesal. 2:5), si toate celelalte haine manjite de pacate (Apoc.3:4).
Prin rugaciuni si cereri catre Dumnezeu, ca niste preoti responsabili sa purtam pe umeri nostri pe: membrii familiilor noastre, pe fratii si surorile noastre si pe cei dragi ai nostri. Iar in inima noastra sa pastram acea comunicare permanenta cu Dumnezeu prin puterea Duhului Sfant.
,,Tatal a zis robilor Sai: Aduceti repede haina cea mai buna si imbracati-l cu ea... caci acest fiu era mort si a inviat, a fost pierdut si a fost gasit" Luca 15:22.
Iti multumim Tata bun de haina sfanta pe care ne-ai daruit-o in dar. Ajuta-ne sa o putem pastra curata pana la venirea Domnului nostru Isus. AMIN.
...................................................................................
Il rog pe fratele Avodah sau alti frati, care detineti informatii despre taina ,,Urim si Tumim" sa ne prezentati si noua despre aceasta modalitate prin care Dumnezeu comunica cu poporul Sau in anumite cazuri speciale. Care era acest mod de comunicare? Sortul? Stiu ca sunt mai multe interpretari, biblia nu ne vorbeste prea mult, poate alte traduceri sau alte scrieri istorice vechi pot elucida curiozitatea noastra.
Raspunsul vostru nu-l postati aici, ci in alta parte ca sa nu ne certe fratii administratori ai acestui portal. Va multumesc.
Deconectat
6924. Postat la 15/01/2011 18:15 - 5222z3h38m
Astazi fiind Sabatul darniciei, sau al Tabitei : tema a fost- bogatia si darnicia-
Multe sunt versetele in care Dumnezeu ne spune ca toate sunt ale Lui, iar pe noi ne-a pus ispravnici. Darurile lui Dumnezeu cresc, pe masura ce sunt daruite. Asa s-a intamplat cu uleiul din vasele vaduvei, cu faina din casa vaduvei din Sarepta si cu cei doi banuti aruncati in visterie tot de-o vaduva.
Ni s-a spus ca in limba ebraica, nu este cuvantul................... AM.
URIM SI TUMIM
o povestioara:
Un pastor mai tanar , increzut in cunostintele sale biblice, vorbea cu un moș, cunoscator al Scripturii, dar cu scoala mai putina. Pastorasul ii puse batranelului o intrebare capcana: Stii ce erau Urim si Tumim?
Nu! raspunse batranul , nu stiu cu certitudine ce erau, stiu doar ca erau asezate pe pieptarul marelui preot, si prin acestea, marele preot putea cunoaste voia lui Elohim. Dar Urim si Turim mie imi sugereaza un alt mod de a cunoaste voia Lui.
Cum ? intreba tanarul pastor.
Schimband putin literele... Eu iau aceasta veche Carte, o **URMEZ ** si o ** TUMMEZ ** In limba romana face sens mai greu , in engleza e un joc de cuvinte : Urim se transforma in Using care inseamna (folosind-o, facand uz de ea, de Biblie) si Turim se transforma in Thumbing care inseamna(Thumb este deget, adica manuind-o, rasfoind-o).
Asa vom ajunge la a afla voia Lui.
In iudaism variaza pararerile , cea ce aduce mai multa confuzie decat raspunsuri.
Pentru cei interesati si cunoscatori de limba engleza mai jos se poate afla mai multe : http://en.wikipedia.org/wiki/Urim_and_Thummim
În Sabatul trecut am format un grup de tineri din Arad și am mers în vizită la frații de la Sebiș (unde este prezbiter fratele Cristea). Acolo ne-am putut bucura de părtășie cu frații și am rămas puțin după program pentru a vorbi cu tinerii din acea localitate.
La serviciul divin am învățat că există oameni care:
1. Nu îl caută de Domnul și îl găsesc
2. Îl caută și nu Îl găsesc
3. Îl caută și Îl găsesc
Poate cele 3 aspecte nu spun prea multe la o primă vedere însă ele ne va arăta prin exemple Biblice CUM SĂ ÎL CĂUTĂM PE DUMNEZEU!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
7239. Postat la 23/01/2011 12:47 - 5214z9h6m
Tot Sabatul s-a citit din cartea Genesa 26, 27, 28, pentru a intelege de ce in Romani 9;13 scrie: Pe Iacov l-am iubit si pe Esau l-am urat.
Sunt cateva evenimente care au dus la acest verdict:
- iubirea unui copil in defavoarea celuilalt
- copilul neiubit, la randul lui nu-i pasa de drepturile care le are prin nastere, si si le vinde,
- copilul iubit este impins sa minta
- binecuvantarile neegale ale tatalui, au adancit prapastia dintre ei
- casatoria copilului care a fost neglijat, a adus pe mama sa zica : m-am scarbit de viata
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
7539. Postat la 29/01/2011 19:45 - 5208z2h9m
Suntem preotii Domnului. Da. Suntem preoti.
Maleahi 1;6 : Un fiu cinsteste pe tatal sau, si o sluga pe stapanul sau.
Daca sunt Tata, unde este cinstea care Mi se cuvine? Daca sunt Stapan, unde este teama de Mine?, zice Domnul ostirilor catre voi, preotilor, care nesocotiti Numele Meu,......................................
.............veti fi ai Mei dintre toate popoarele, caci tot pamantul este al Meu; Imi veti fi o imparatie de preoti si un neam sfant.............Exodul 19;5,6
Astazi în Sabat la noi s-a studiat Romani 15:22-33. Un aspect demn de luat în considerare este că Pavel, titan al credinței, solicita sprijinul în rugăciune așa cum rezultă din versetul 30. Cu cât mai mult este necesar ca noi să ne susținem unii pe alții în rugăciune.
Pe de altă parte, dorința lui ca și dorința noastră este de a ne "răcorii" așa cum se amintește în versetul 32.
la noi sa discutat in amanunt filipeni cap. 2
toti in unalimitate sint de acord ca EL YAHSHUA macar ca era FIUL LUI YAHWEH totusi nu a luat ca un lucru de apucat sa fie DEOPOTRIVA CU YAHWEH
.... de aceia yahweh la inaltat si i-a dat NUMELE(sau insusi) care este mai pe sus de orice nume( Yahweh)