Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Lecții și subiecte de studiu biblic în Sabat
marcy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16213. Postat la 05/01/2012 19:06 - 4867z2h46m
Sint atitea studii biblice ce s-ar putea deschide iar in scriptura sint atitea lucruri bune ce se pot deschide ca studiu. De exemplu (in matei 28: 19,20 ) Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezindu-i in Numele Tatalui si si al Fiului si al Sfintului Duh.
Si invatatii sa pazeasca tot ce vam poruncit. Si iata ca EU sint cu voi in toate zilele, pina la sfirsitul veacului. Intrebarea este la cine trebuie sa predicam noi evanghelia ? Oamenilor? s-au ne predicam noi unii altora in adunare simbata .
Pe cine trebuie sa invatam toate lucrurile ? pe cei ce nu cunosc cuvintul lui Dumnezeu ? sau ne invatam noi unii pe altii ca sa stim mai multe?

Multa pace in Hristos.

Nica Schirod
16216. Postat la 05/01/2012 20:15 - 4867z1h38m
Marcela scumpa moșului, ce bine ai întrebat cu privire la cine trebuie să predicăm Evanghelia, în adunări Sâmbăta sau și la alții care nu sunt în adunare.

Uite cum văd eu răspunsul la întrebările tale, m-am gândit foarte bine înainte de a mă apuca să scriu și răspund despre propriu, nu despre figurat.
Noi încă suntem la stagiu, de a ne predica nouă, în Sabat și nu numai, pentru că suntem coregienți la multă materie din Sfânta Scriptură și dacă am spune că suntem apți să învățăm pe alții ni s-ar potrivi zicerea; tu care înveți pe alții, pe tine nu te poți învăța?

Deci spre rușinea noastră spun, și noi cei bătrâni, și voi cei tineri, trebuie să ne pocăim.
Trebuie să învățăm și pe alții, dar ascultați ce am spus odată: Ori facem și noi exact ce învățăm pe alții că trebuie să facă, ori tăcem dacă nu facem ce spunem, că dacă nu facem așa suntem mincinoși și asta-i de rău.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
marcy
16258. Postat la 06/01/2012 18:54 - 4866z2h59m
Multumesc frate nica pentru raspuns Domnul sa te binecuvinteze ai spus foarte bine pentru ca trebuie sa fim noi mai intii ceea ce trebuie sa fim si sa ne invatam. De aceea am zis caci a incepe un studiu biblic mai profund in a descoperi lucruri tainice din scriptura ar fi un lucru minunat . este parerea mea deci ramine la aprecierea fiecaruia. Pentruca lumea de afara se uita si asteapta ca sa fim noi ceea ce zicem ca sintem.

Cu multa dragoste in Hristos. Fratele Marcel.smiley

abdon
16263. Postat la 07/01/2012 00:35 - 4865z21h18m
Desi am in fata mea un examen de dat in domeniul electrotehnic, vreau sa zic ca probabil nu voi putea sa intru des aici, propun totusi pentru inceput, sa studiem de la Sabatul acesta pana la urmatorul Sabat despre Cuvantul lui Dumnezeu, si anume sa dam intrebari, si raspunsuri, ce este, ce trateaza, cine este autorul, ce doreste aceasta Carte, realitatea ei, sau daca este falsa, timpul cand a fost scrisa, pentru care vremuri.

Ce zice-ti putem sa aducem diverse argumente, istorice, filosofice, chiar Biblice?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

marcy
16278. Postat la 07/01/2012 19:31 - 4865z2h22m
Patruzeci de scriitori, un singur autor.
Majoritatea scriitorilor bibliei au recunoscut ca au scris in numele lui IEHOVA,singurul DUMNEZEU adevarat, si ca au fost indrumati de el ori de un inger, care actiona ca reprezentant al lui (Zaharia 1: 7,9). Desi este alcatuita din mai multe parti, Biblia este un tot unitar. Ea a fost

scrisa de mai multi oameni care au recunoscut ca in spatele scrierilor lor este insusi DUMNEZEU . Cu alte cuvinte DUMNEZEU s-a folosit de secretari umani

pentru ai asterne in scris gindurile.
"Toata scriptura este insuflata de DUMNEZEU." a explicat apostolul Pavel( 2timotei 3: 16 )

Multa pace in HRIstos.
Marcel

abdon
16288. Postat la 07/01/2012 22:20 - 4864z23h32m
Nu prea sunt adeptul meniului copy- paste, dar atasez aici ceea ce am inteles din principiul de credinta al unor Adunari, si ce m-a uimit ca desi au credintele diferite, ca si crez, au aceleasi trimteri si explicatii Biblice, astazi in acest Sabat am realizat ca nici superficial nu este ceea ce au aratat aici, argumente Biblice asupra credintei noastre precum ca Biblia este adevaratul Cuvant al lui Dumnezeu, si ca nu poate fi contestat acesta - Adevarul - , sunt cu mult mai multe, sau chiar mai adanci

Este Cuvantul lui Dumnezeu transmis in scris, prin oameni sfinti, care au vorbit si li s-au scris mesajul Divin, sau l-au scris ei direct, atunci cand au fost sub calauza Duhului Sfant.
Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nici o proorocie din Scriptură nu se tîlcuiește singură. Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt. 2 Pet. 1:20 - 2 Pet. 1:21 (VDC)
Fraților, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obîrșie omenească; pentru că, n-am primit-o, nici n-am învățat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos. Gal. 1:11 - Gal. 1:12 (VDC)

Ea asigura omului din partea lui Dumnezeu cunostina necesara inspre calea mantuirii.
Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. 2 Tim. 3:16 - 2 Tim.3:17 (VDC)

Ea descrie caracterul standard, incercari ( teste ), revelatii ale principiilor fundamentale si autoritatea ferma de incredere a puterii Dumnezeiesti
de-alungul veacurilor.
La lege și la mărturie! Căci dacă nu vor vorbi așa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta Isa. 8:20 (VDC)
De aceea mulțumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când ați primit Cuvântul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ați primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, așa cum și este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează și în voi care credeți. 1 Tes. 2:13 (VDC)
Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El. N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească, și să fii găsit mincinos. Prov. 30:5 r11; Prov. 30:6 (VDC)
Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii Evr. 4:12 (VDC)

Este scrisa de 44 de autori, intr-un timp de peste XVI secole.
Este alcatuita din 66 de carti, are 1189 de capitole ( 929 / 260 )
Cel mai lung cap. Ps. 119, cel mai scurt Ps. 117
Cel mai lung vers. Estera 8:9, cel mai scurt vers. Ioan 11:35.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164074 vizite unice Powered by PHP-Fusion