Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 2 din 9 < 1 2 3 4 5 > >>
Deconectat RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
226. Postat la 19/09/2009 22:22 - 5705z0h13m

bine, ce au facut ceilalti nu ne intere, ca si-au mancat copii, etc.

lucrul bun este ca crestinii, ii vedem si dupa daramarea Ierusalimului, fapt care ne indica ca fuga lor, asa zisa dezertare, nu a fost in Sabat.

Pe crestini nu i-a interesat problema dezertarii, ci avertizarea Domnului, rugati-va ca fuga voastra sa nu fie etc... .
avodah
227. Postat la 19/09/2009 22:26 - 5705z0h9m
Aurelc a scris:Intrebarea la care as vrea sa meditam cu totii este: ce facem noi atunci cand vrasmasul nostru ( diavolul) ne ispiteste si ne cauta tot felul de ocupatii nepotrivite in zilele de Sabat si in sarbatorile Domnului ?

Isaia 58:13
Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu -L, si daca -l vei cinsti, neurmand caile tale, neindeletnicindu-te cu treburile tale si nededandu-te la flecarii,atunci te vei putea desfata in D-l....

Intrebarea mea este care sunt gusturile??

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban1
228. Postat la 19/09/2009 22:27 - 5705z0h8m
sambataru a scris:
bine, ce au facut ceilalti nu ne intere, ca si-au mancat copii, etc.

Acest lucru este scris in Plangerile lui Ieremiah , ca s-au intamplat cu ocazia blocadei Yerusalemului de catre babilonieni . Despre anul 70 nu avem relatari biblice despre asa ceva , numai Iosif Flavius , aminteste ca s-ar fi intamplat un caz , despre care s-au ingrozit si romanii cand au auzit .
229. Postat la 19/09/2009 22:28 - 5705z0h7m
adica eu nu am avut dovada? sau am mintit? asta am si zis.
avodah
230. Postat la 19/09/2009 22:29 - 5705z0h6m
Fratilor sa nu deviem......
Isaia 58:13
Dacã îþi vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca sã nu-þi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfîntã; dacã Sabatul va fi desfãtarea ta, ca sã sfinþeºti pe Domnul, slãvindu -L, ºi dacã -l vei cinsti, neurmînd cãile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale ºi nededîndu-te la flecãrii,atunci te vei putea desfata in D-l....

Care sunt gusturile care nu trebuie facute in sabat,
ce intra la flecarii?
ce intra la indeletnicti cu treburile noastre?
Ex: e ingaduit a merge cu trenul (masina) in sabath?
e ingaduit a dormi in sabat?
e ingaduit a te aproria de nevasta in sabath? 8-) -stiu ca asta va crea tam -tam >>dar cunosc frati care spun ca este ingaduit
e ingaduit a posti in sabat ?
e ingaduit a te juca cu copii tai putin fotbal sau merge la scaldat, etc?
e ingaduit a te uita la tv?
Care pe unde intra? Opinii????

fullban1
231. Postat la 19/09/2009 22:31 - 5705z0h3m
- Care este scopul calatoriei ? Daca nu ai cu cine te intalni in Sabat , biserica fiind compusa din persoane care sunt imprastiate in diferite sate si apartin aceleiasi adunari ? Si daca distanta este mai mare decat un drum in ziua de Sabat ?
- Odihna de Sabat , cred ca prinde si odihna fizica ;
- Nu ai timp in celalte zile , nu te intalnesti cu Mantuitorul , nu trbuie sa fii curat ? Dar mai luati cate o pauza in astfel de relatii .
- Este zi de veselie . Nemia 8 : 8 "..................., au zis intregului popor : ziua aceasta este inchinata Creatorului vostru ............Duceti-va de mancati carnuri grase si beti bauturi dulci ............ Taceti caci ziua aceasta este sfanta .......... AUZI AURELC ! bauturi dulci .
- Nu , fotbalul nici in alta zi nu este permis unui crestin , poate scadat ;
_ Nici televizorul nu cred ca este indicat .
232. Postat la 19/09/2009 22:35 - 5705z0h0m
daniel78 arată-mi un verset din Biblie unde scrie că să nu mă duc la o biserică mai îndepărtată în ziua Sabatului măcar că nu e un efort sau o muncă ,eu în fiecare Sabat călătoresc 50 de km până la bis și o fac cu tot dragul și nu mi se pare un efort................ :-) e o bucurie mare pt mine când pot să vizitez și alte bis. mai îndepărtate: Psalmul 133. E un psalm care ne îndeamnă la asta :-/ ,despre post eu zik că e primit și în ziua Sabatului nu este verset biblic că să nu postesti ,păreri sunt multe dar dacă nu este scris ...................putem să ne înșelăm.........și apropo de televizor nu prea au ce căuta pocăiții pe acolo că vorba aia "pana mănânci un pumn de grâu mănânci un sac de pleava " așa e cu televizorul................în fine, fiecare decide pt el
avodah
233. Postat la 19/09/2009 22:36 - 5704z23h59m
ady a scris:
daniel aratami un verset din Biblie unde scrie ca sa nu ma duc la o biserica mai indepartata in ziua Sabatului macar ce nu e un efort sau o munca ,eu in fiecare Sabat calatoresc 50 de km pana la bis:

Multumesc pt. opinii
Ady- eu nu am zis caci e pacat lucrul acesta(eu personal calatoresc in sabat),doar am vrut ca fiecare sa aduca cea ce stie in legatura cu aceste lucruri si sa invatam impreuna, pt. a putea raspunde oricui ne cere socoteala
Un verset aduce referire la lucrul acesta , si se stie caci evreii religiosi nu calatoresc mai mult de aprox. un kilometru simbata.
Fapt 1.12
Atunci ei s-au intors in Ierusalim din muntele numit al Maslinilor, care este langa Ierusalim, departe cat un drum in ziua Sabatului.

Iedidia a scris:

- Este zi de veselie . Nemia 8 : 8 "..................., au zis intregului popor : ziua aceasta este inchinata Creatorului vostru ............Duceti-va de mancati carnuri grase si beti bauturi dulci ............ Taceti caci ziua aceasta este sfanta .......... AUZI AURELC ! bauturi dulci .
- Nu , fotbalul nici in alta zi nu este permis unui crestin , poate scadat ;

Multumesc de opinie
Am o intrebare de ce crezi ca fotbalul nici in alta zi nu e permis?
Si in legatura cu bauturile dulci care crezi tu ca ar fi ?si am crezut caci esti inpotriva doar la pasti sa nu se consume -
Ps.
In traducerea OB-scrie vin dulce

Aurelc
234. Postat la 19/09/2009 22:40 - 5704z23h54m
Deci cu jucatul fotbalului in sabat nici eu nu sunt de acord ( cu toate ca Dani intreba acolo de joaca cu copii mici ca si ai lui care din cate stiu trebuie sa aiba asa, la 5,6,7 anisori, cu care vrand-nevrand cam trebuie sa te joci ceva timp de 24 de ore ca altfel nu prea au stare.. Si lucrul acesta ar trebui poate privit altfel decat un joc de fotbal de-adevaratelea) dar in restul saptamanii consider ca nu este interzis asa ceva. Mi-am spus doar parerea pe scurt, pentru ca am cerut administratiei sa deschida o tema cu "Diverse" si acolo vom putea discuta mai pe larg printre altele si despre fotbal.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
235. Postat la 19/09/2009 22:42 - 5704z23h53m
iti dai seama, sa cazi intr-o extrema asa de mare, crezi ca copii sunt roboti?
fullban1
236. Postat la 19/09/2009 22:43 - 5704z23h52m
Deschideti poarta pacatului fratilor , faceti-o larga , dar nu mai este nevoie pentru ca este deja o poarta foarte larga si incape toata lumea . Despre cea stramta , se spune ca putini o gasesc .
avodah
237. Postat la 19/09/2009 22:45 - 5704z23h50m
Si eu sunt de parere caci a da cu mingea de colo colo cu copii prin curte , intr-o dupa amiaza de sabat, nu ar fi ceva gresit. Sabatul a fost facut pt. om si nu omul pt Sabat.
Vedem caci Isus a mustrat pe farisei din cauza caci au adaugat atitea restrictii in plus,uitind caci sabatul a fost facut pt. om
Pt mine Sabatul este o mare bucurie , este ziua in care chiar nu te simti vinovat caci nu ai facut nimic in aceea zi, in comparare cu ceilalti crestini care sarbatoresc ziua 1 a sapt. in care ei mai mearg sa-si faca cumparat. sau alte lucruri.
Ei nu stiu ce pierd, si din contra isi fac viata mai grea, fara o zi de odihna a trupului.
Chiar daca ei zic ca tin duminica nu o tin ca o zi de sabat, ci tot mai fac cite ceva si pierd chiar ce am spus mai sus. E o zi care trece ,si fara sa faci chiar nimic ,te simti bine si nevinovat caci a trecut o zi si nu te-ai consumat, caci nu ai facut nimic din multele lucruri cite ai de facut

fullban1
238. Postat la 19/09/2009 22:46 - 5704z23h49m
Isaia 58 : 13 " Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului , ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta ; daca Sabatul va fi desfatarea ta , ca sa sfintesti pe Domnul , slavindu-L si daca-l vei cinsti neurmand caile tale , neindeletnicindu-te cu treburile tale si nedandu-te la flecarii , .......
avodah
239. Postat la 19/09/2009 22:47 - 5704z23h48m
....poate ca si a dormi in sabat e un gust a omului atunci....

fullban1
240. Postat la 19/09/2009 22:48 - 5704z23h47m
Exodul 34 : 21 Sase zile sa lucrezi , iar in ziua a saptea sa te odihnesti ; sa te odihnesti , chiar in vremea aratului si seceratului .

Vrand , nevrand , trebuie inclusa si odihna prin somn . Doar in noaptea Sabatului oricum dormi si nu poate fi inclus somnul la gust , ci la necesitatea trupului . De dormit , dormim si in celalte seri ale zilelor . Nu vrei sa avansezi ideia ca in cele 24 de ore ale zilei de Sabat nu ar terebui sa dormim ca am fi in pericol de a ne face un gust !
avodah
241. Postat la 19/09/2009 22:50 - 5704z23h45m
odihna=relaxare
Eu ma relaxez jucindu-ma cu copii prin curte, citeodata dind si cu mingea de colo colo
Sper sa nu-mi pierd mintuirea din cauza asta( PS. sper caci D-zeu nu gindeste ca si noi)caci alfel nu cred caci vre-o unul din noi pazim sabatul ca sa trecem textul

Este ingaduit a apride aragazul simbata???

fullban1
242. Postat la 19/09/2009 22:51 - 5704z23h44m
Nu pentru gatitul hranei .
avodah
243. Postat la 19/09/2009 23:01 - 5704z23h34m
Dar cuptorul cu microunde(care nu este foc)?

fullban1
244. Postat la 19/09/2009 23:01 - 5704z23h34m
Daniel , ca sa nu gresesti si sa te mustre cugetul , cauta si consuma hrana rece in Sabat . Ca in armata .
Porunca din Exodul 16 : 23 si 35 : 3 , face referire la gatitul hranei , nicidecum la incalzitul locuintei sau a hranei de la frigider .
abdon
245. Postat la 19/09/2009 23:02 - 5704z23h33m
Ma intreb si eu, oare Domnul Dumnezeu este asa de absurd precum este omul?

Daca ai un copilas mic, 2-3 luni, si necesita o hrana calda, ce voi face, nu voi folosi cuptorul, sau aragazul ca sa ii dau mancare calda, si voi da rece, copilul va raci, doctorul te va batjocori, Numele lui Dumnezeu il va huli, etc ... .

Sa numai discutam de cei din Siberia ... .
Pagina 2 din 9 < 1 2 3 4 5 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163948 vizite unice Powered by PHP-Fusion