In Sabatul trecut am invatat: ,,Modul de sfintire a preotilor din Vechiul si Noul Legamant", ocazie cu care am invatat ca procesiunile de sfintire nu mai sunt identice ca cele din vechime, ci alegerea si sfintirea o face Dumnezeu prin revarsarea si ungerii cu Duhul Sfant prin roadele si darurile sfinte.
................................................
In acest Sabat am invatat: ,,Tipuri de Jerfe din Vechiul Legamant si intelegerea lor in Noul Asezamant" Texte: Psalmul 50:7-23; Romani 12:1-21.
Am invatat ca au fost si sunt doua tipuri de jertfe:
1) - Jerfe pentru pacat.
2) - Jerfe pentru recunostinta.
Jerfele de animale pentru pacat din vechime, s-au implinit in Jerfa Suprema a Domnului Isus pe Calvar, pentru rascumpararea, ispasirea si mantuirea omului din pacat.
Jertfele de mancare si bautura din vechime, se implinesc azi prin sacrificile, respectarea poruncilor, darniciile, rugaciunile sau cantarile fratietatii. Aceste jertfe NU sunt aduse de frati si surori PENTRU A FI MANTUITI, ci pentru recunostinta si multumire pentru darul mantuirii prin Domnul Isus.
.......................................................
,,Va indemn dar fratilor pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jerfa VIE, SFANTA si PLACUTA lui Dumnezeu ..." Romani 12:1
Explicatie: Ochii nostri sa fie curati caci ei sunt lumina trupului, Limba noastra sa fie un instrument la lauda si nicidecum un foc de barfe, Mainile si picioarele noastre sa fie indreptate numai inspre bine, .... etc.
,,Socotiti-va pe voi insiva morti pentru pacat, si VII pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru." Romani 6:11
,,Cine aduce multumiri ca jertfa, acela ma proslaveste, si celui ce vegheaza asupra căii lui acelui ii voi arata Mantuirea lui Dumnezeu" Ps. 50:23
................................
RUGACIUNE: ,,Tată Ceresc, venim inaintea Ta cu recunostinta, si iti multumim pentru Darul Mantuirii Tale prin Jertfa Suprema a Domnului Isus de pe Calvar. Iti multumim pentru ca ne-ai mantuit. Ajuta-ne sa pretuim darul primit si sa gustam din bucuriile eterne traind intr-o ascultare de Cuvantul Tau, aceasta fiind un gest de pretuire, recunoastinta si multumire pentru Mantuirea adusa.
Ajuta-ne Doamne sa fim vii pentru Tine! Amin"
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Faptele apostolilor cap.4 Petru si Ioan au fost adusi inaintea marilor preoti pentru ca provaduiau pe Domnul ISUS si a facut o vindecare pe un olog din nastere. /// de aici invatam ca este mai degraba a face bine cu orice sacrifici chiar daca lumea ne va vorbi de rau noi sa facem ce este placut inaintea Domnului , cum a zis si Domnul ISUS ///Faptele apostolilor 20:35 În toate privințele v-am dat o pildă, și v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutați pe cei slabi, și să vă aduceți aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuși a zis: ,Este mai ferice să dai decât să primești." ///. Poate multi ati patit sa faceti bine si apoi ati fost vorbiti de rau , sau ati facut bine si vi sa intors fapta cu rautate inapoi , sa ne rugam fratilor pentru toata lumea ca Domnul sa ne lumineze pe toti si cat tine de noi sa traim in Pace cu toti oamenii.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Crestinii din Adunari se impart in doua categorii:
1) Cei care Zidesc:
a) - cei cu initiativă
b - cei consegventi, statornici.
2) Cei care care Darâmă:
a) - cei care distrug, care demoleaza.
b - cei care nu fac nimic.
...................................................
Bunul Tată Ceresc sa ne ajute ca noi sa fim cu adevarati Vii pentru Dumnezeu, Sfinti prin purtarea noastra, Plăcuti si consacrati lui Dumnezeu!
Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! Matei 5:9
Deconectat
RE: Ce-am invatat, azi, in Sabat?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7667. Postat la 30/01/2011 20:01 - 5207z1h57m
Ce frumoase sunt picioarele celor ce aduc vesti din bisericile lor! Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Sora Lucia, as vrea sa citesc si din biserica ta o solie..
,,Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiti unii pe altii, cum v-am iubit eu! ... Vă poruncesc aceste lucruri, ca să vă iubiti unii pe altii." Ioan 15:12,17.
Deconectat
8018. Postat la 06/02/2011 13:03 - 5200z8h55m
Daca am fost scosi din lume, noi ramanem tot in lume? Aceasta a fost tema Sabatului. Amintirile trecutului, pastrarea vechilor prieteni, sunt poveri care ne trag inapoi. Asa s-a intamplat cu evreii scosi cu putere de mana lui Dumnezeu din Egipt ( Numeri 11;5,6), asa s-a intamplat cu sotia lui Lot.
Deci " ........cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi". ( 2 Corinteni 5;17) si "Nu va injugati la un jug nepotrivit................" ( 2 Corinteni 6;14)
Șabatul trecut am vizitat frații din biserica fratelui Balint Gheorghe unde am avut privilegiul de a asculta și a învăța din 1 Corinteni 15.
Din acest text am înțeles în mod special faptul că Evanghelia (Vestea Bună) este moartea lui Mesia ca plată pentru păcatele noastre. Însă moartea Lui este doar jumate de Evanghelie deoarece credința în moartea Lui nu ne-ar ajuta la nimic.
Știm deci că cealaltă jumătate de Evanghelie este învierea Sa și credința în moartea și înviere-a Sa ne dă bucuria mântuirii știind că dacă vom fii credincioși și vom învia și noi și ne vom petrece veșnicia alături de Cel care ne-a dat tot ce avem și ceea ce suntem... însă și ce vom fi
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
8365. Postat la 12/02/2011 14:45 - 5194z7h13m
Sabatul acesta am aflat cum legam noi mainile si picioarele lui Dumnezeu si astfel nu ne poate ajuta. Cum? Facand noi toate.
Daca avem vreo problema juridica, alergam pe la N, avocati, mituim, aducem martori mincinosi. Dar cate nu facem, doar, ca sa ne scoatem dreptatea noastra.
La medic, ii inmanam plicul, tragem sfori, implicam cunostinte, dam telefoane, cautam medici din China, Japonia si America.
Cand situatia financiara e precara, dam bir cu fugitii peste hotare. Abdicam de la religie si morala ca sa facem bani si bani. Lasam copiii cu bunicii. Sotul trimite sotia, sotia isi trimite sotul. Si de aici divorturi.
Saptamana care a precedat Sabatul, a fost saptamana caminului crestin, iar in Sabat ca o concluzie toate serviciile divine au fost pe tema caminului. Din toate, cel care s-a lipit de inima mea a fost =Casatoria,.................. pamant sfant=
Frumoasa comparatia intre curatenia casatoriei si Exod 1;5. Cand intri in casatorie, scutura-ti praful de pe picioare, lasa afara conceptiile gresite, mama, tata, prietenii, deoarece intri si calci pe un pamant sfant.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
8754. Postat la 26/02/2011 18:40 - 5180z3h18m
Azi in Sabat am discutat despre vami. Vama din Capernaum si cea de la Ierihon. Am gasit la fel ca si in zilele de azi: vamesi corupti. Matei a lasat vama si L-a urmat pe Isus, iar Zacheu, a ramas in post, dar acum era un lucrator corect.
Daca asez postarea una dupa alta nu se mai stie despre ce Sabat scriu. La voi nu se intampla nimic in Sabat, pentru a-mi da si mie posibilitatea de-a nu posta tot eu?. Sau invatati-ma cum sa procedez?
Și noi azi în Sabat am discutat despre aluatul fariseilor din Matei 16, am făcut o analiză cum vedem noi azi acest aluat și cum putem evita acest aluat în viața de zi cu zi.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8760. Postat la 26/02/2011 23:29 - 5179z22h29m
Pace !
Astăzi am discutat din Luca 19:1-10 despre Zacheu. Cum a acceptat Zacheu pe Isus in viața lui si a schimbat-o, tot asa și noi trebuie sa avem credintă de a ne transforma viața noastră păcătoasă intr-o viață nouă "pentru ca Fiul omului a venit să caute și să măntuiască ce era pierdut".
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
In acest sabat am meditat, la cateva aspecte generale din capitolele 32, 33 din cartea Exodului.
Mania lui Dumnezeu.
Cum poate fi starnita mania lui Dumnezeu?(romani 1.18; col.3.6; ef.5.5; 1tes.4.9)
Moise, mijlocitor intre popor si Dumnezeu.
Cine dintre oameni a mai indeplinit aceasta slujba de mijlocire?(gen.18.16-33; Daniel 9;
Cine este mijlocitorul poporului Domnului?(1io.2.1;
1tim.2.5;evr.7.25)
Mania lui Moise
Care a fost prima reactie a lui Moise, dupa ce a vazut acel tablour30;v.19
A reprezentat ceva sfaramarea acelor table?
Atitudinea lui Aron-lipsa statorniciei si increderii-
Macelulr30;Ce credeti a fost dura pedeapsa, masura care a luat-o Moiser30;?
Evrei 10.28,29 Ce pedeapsa ar fi mai aspra decat moartea?(apoc.21.8; luk.12.4,5)
Rugaciunea lui Moise
Prin ce este de remarcat Moise in rugaciunea care o inalta catre Dumnezeu pentru popor?v.32
Cine a mai fost dispus sa mearga atat de departe pt.fratir30;incat sa nu priveasca deloc spre foloasele lui? (rom.9.2,3)
Despre ce carte este vb? Sau mai degraba se poate intelege vreo evidenta pe care Dumnezeu o are cu privire la orice omr30;?(ps.56.8; ps.139.16; dan.12.1; filipeni.4.3; apc.3.5;13.8; 20.12,15)
Despre ce zi de razbunare era vb.? Sa fie oare timpul celor 40 ani, in care Dumnezeu a adus pieirea intregii generatii? (numeri 14.21-23)
De ce Cortul intalnirii a fost asezat afara din tabara? Ex.33.7; 33.3
Slava lui Dumnezeu
De ce credeti ca a cerut Moise sa vada slava lui Dumnezeu? Cui i s-a mai descoperit in felul acesta sau asemanatorr30;? Exista vreo legatura?(mat.17.1-9)
Daca Moise a vazut pe Dumnezeu(ex.24.10,11;33.23), atunci cu armonizam aceasta lucrare cu ceea ce spune Scriptura(ioan 1.18; 6.46; 1tim.1.17; 6.16; 1ioan.4.12)r30;.nimeni nu a vazut pe Dumnezeu?
A fost posibil ca stralucirea pielii lui Moise, sa se datoreze tangentei care a avut-o cu Dumnezeu si aceasta sa fie o marturie pt.Moise in fata copiior lui Israel?
"Dragostea fara adevar insala, iar adevarul fara dragoste omoara"
În acest sabat, la noi, textul dezbătut a fost din 1 Corinteni 1:17-31. S-a pus accentul pe înțelepciune dar cea mai interesantă explicație a fost cea pentru "nebunia" din versetul 23.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Noi cei din Recea in acest Sabat am dezbatut textul din Exod cap. 34, si am incheiat studiul nostru din cartea Exodului cu privire la istoria poporului Israel prezentata in aceasta carte.
Sa precizat faptul ca Dumnezeu desi a incheiat cu poporul Israel un Legamant, totusi El accepta reanoirea acestul Legamant in urma incalcarii acesuia de catre evrei.
Sa analizat pozitia lui Dumnezeu in momentul cand omul pacatuieste. Din cauza unui mijlocitor ,,Dumnezeu este plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin da bunatate si credinciosie. El iarta faradelegea dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat, ci pedepseste nelegiuirea.." Ex. 34:6,7
Ajuta-ne Doamne sa ramanem credinciosi Tie, sa pastram curat Legamantul pe care L-ai incheiat cu noi prin Jerta Suprema a Domnului Isus.
Deconectat
8995. Postat la 05/03/2011 20:40 - 5173z1h19m
Luca 13;22-24 m-a pus pe ganduri si-am ramas sa meditez.
Ca si Isus, si noi umblam prin cetati si sate invatand pe norod, in drumul nostru spre Ierusalimul ceresc. Si vine , unul , altul, si cu aceias intrebare veche, antica si de demult incearca sa ne amageasca: oare???????????????.( Eden, Iov)
Dar noi sa ascultam ce ne-a indemnat Isus: Nevoiti-va sa intrati pe usa cea stramta.
MESIA neo invatat sa iubim pe aproapele nostru ,as cum nea iubit el si sa ne iubim uni pe alti
KIAR daca nu sintem deo parere noi sa ne iubim
si sal rugam pe MESIA sa le descopere si lor adevarul curat nu inprumutat
MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTI
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
9135. Postat la 08/03/2011 00:18 - 5170z21h40m
Pace ! Astăzi am discutat din :
Psalmi 9
1Domnul împărățește, îmbrăcat cu măreție; Domnul este îmbrăcat și încins cu putere: de aceea lumea este tare și nu se clatină.
2Scaunul Tău de domnie este așezat din vremuri străvechi; Tu ești din veșnicie!
3Râurile vuiesc, Doamne, râurile vuiesc tare, râurile se umflă cu putere.
4Dar mai puternic decât vuietul apelor mari, și mai puternic decât vuietul valurilor năpraznice ale mării, este Domnul în locurile cerești.
5Mărturiile Tale sunt cu totul adevărate; sfințenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cât vor ține vremurile.
Deuteronom 32
4El este Stânca; lucrările Lui sunt desăvârșite, Căci toate căile Lui sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios și fără nedreptate, El este drept și curat.
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
In acest Sabat in Adunarea din Recea am dezbatut textul din evanghelia dupa IOAN capitolul 6.
S-a citit intreg capitolul cu cele 71 de versete, apoi s-a explicat pe rand intelesul literar si cel spiritual al textului.
Textul prezinta pe Domnul Isus inainte de praznicul Pastelui, cum a facut doua minuni si anume inmultirea painilor si umblarea pe ape, apoi incepe predica Sa despre PAINEA CARE DA LUMII VIATA.
In acest capitol PAINEA capata mai multe referiri, si anume:
- mana din pustia Sinai.
- cele 5 paini de orz
- painea ca simbol / semnificatie a trupului Domnului
- invatatura Domnului Isus din evanghelii, a celor ce o traiesc.
Oamenii prezenti vazand minunile facute de Domnul Isus au vrut sa-l faca cu sila Imparat,zicand ,,Cu adevarat acesta este prorocul cel asteptat in lume!" insa dupa auzirea predicii Sale, multi din ei l-au parasit.
,,Petru a zis: la cine sa ne ducem? Tu ai cuvintele vietii vesnice! .. Tu esti Hristosul Fiul lui Dumnezeu"
Deconectat
9313. Postat la 12/03/2011 23:10 - 5165z22h48m
Pace ! Astăzi am discutat din :
Ucenicii sunt sarea pamantului si lumina lumii Matei 5
13Voi sunteți sarea pământului. Dar dacă sarea își pierde gustul, prin ce își va căpăta iarăși puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară, și călcată în picioare de oameni.
14Voi sunteți lumina lumii. O cetate așezată pe un munte, nu poate să rămână ascunsă.
15Și oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă.
16Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.
Darimarea Ierusalimului Matei 24
1La ieșirea din Templu, pe când mergea Isus, ucenicii Lui s-au apropiat de El ca să-I arate clădirile Templului.
2Dar Isus le-a zis: "Vedeți voi toate aceste lucruri? Adevărat vă spun că nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu fie dărâmată."
Vasul olarului si nepocainta poporului Ieremia 18
1Cuvântul vorbit de Ieremia din partea Domnului și care sună astfel:
2"Scoală-te și pogoară-te în casa olarului; acolo te voi face să auzi cuvintele Mele!"
3Când m-am pogorât în casa olarului, iată că el lucra pe roată.
4Vasul pe care-l făcea n-a izbutit, - cum se întâmplă cu lutul în mâna olarului. Atunci el a făcut un alt vas, cum i-a plăcut lui să-l facă.
5Și Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
6"Nu pot Eu să fac cu voi ca olarul acesta casă a lui Israel? zice Domnul. Iată, cum este lutul în mâna olarului, așa sunteți voi în mâna Mea, casă a lui Israel!
Deconectat
9541. Postat la 20/03/2011 00:28 - 5158z21h31m
Pace ! Astăzi am discutat despre Puterea duhului sfint
1 Samuel 16
14Duhul Domnului S-a depărtat de la Saul; și a fost muncit de un duh rău care venea de la Domnul. Matei 26
40Apoi a venit la ucenici, i-a găsit dormind, și a zis lui Petru: "Ce, un ceas n-ați putut să vegheați împreună cu Mine!
41Vegheați și rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă." Luca 24
49Și iată că voi trimite peste voi făgăduința Tatălui Meu; dar rămâneți în cetate până veți fi îmbrăcați cu putere de sus." Ioan 14
8"Doamne", i-a zis Filip, "arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns."
9Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi, și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ,Arată-ne pe Tatăl?'
10Nu crezi că Eu sunt în Tatăl, și Tatăl este în Mine? Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuiește în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.
11Credeți-Mă că Eu sunt în Tatăl, și Tatăl este în Mine; credeți cel puțin pentru lucrările acestea. Faptele Apostolilor 2
1În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
2Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei.
3Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei, și s-au așezat câte una pe fiecare din ei.
4Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
31despre învierea lui Hristos a prorocit și a vorbit el, când a zis că sufletul lui nu va fi lăsat în Locuința morților, și trupul lui nu va vedea putrezirea.
40Și, cu multe alte cuvinte, mărturisea, îi îndemna, și zicea: "Mântuiți-vă din mijlocul acestui neam ticălos."
41Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezați; și în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete. Faptele Apostolilor 3
6Atunci Petru i-a zis: "Argint și aur, n-am; dar ce am, îți dau: În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă!"
7L-a apucat de mâna dreaptă, și l-a ridicat în sus. Îndată i s-au întărit tălpile și gleznele; Faptele Apostolilor 7
54Când au auzit ei aceste vorbe, îi tăia pe inimă, și scrâșneau din dinți împotriva lui.
55Dar Ștefan, plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu;
60Apoi a îngenuncheat, și a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le ține în seamă păcatul acesta!" Și după aceste vorbe, a adormit.