Dragul meu ELIAHU, incepand cu inceputul, te rog sa-mi explici un lucru, daca Luminatorii (soarele si luna )au fost creati in a patra zi, cum imi numeri a saptea zi de la luna noua?Saptamana ar incepe cu a cincea zi dupa luna noua, nu inteleg?
Sincer sunt o persoana care spun adevarul in fata, nu-mi place ca denigrati Cuvantul lui Dumnezeu in asa masura sa spuneti ca Noul Testament "este acoperisul gaurit a unor minti diabolice"intr-un cuvant este inspirat de satan, sunt indignata de asa afirmatie!
Si citind postarile dvs. aveti indrazneala sa discreditati Cuvantul Lui Dumnezeu...Venind mai aproape in timp, ce Sabat au tinut apostolii si Mantuitorul?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Sambata sau alta zi este Sabatul adevarat?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17602. Postat la 29/03/2012 07:02 - 4783z15h1m
Dragă Eliahu777, Valentina avea dreptate când ți-a scris:
ELIAHU777, ai răsturnat un sac de informații și nu găsesc acul. ( caut acul în carul cu fân). Faci un lucru bun , și văd că ai cunoștințe vaste, dar nefolositoare pentru ucenicul necopt. Doresc atât de mult să pătrund tainele și adevărurile care sunt atât de aproape de nu le văd. Am mai prins crâmpee navigând pe forum, acum tu vii cu o avalanșă de cuvinte amestecate cu citate biblice, dar nu le dau de capăt. Ce te rog, eu, pe tine, așează-te comod și ia-o încet, pe căprării: 1, 2, 3, .....
În ce mă privește, analizând mulțimea de cuvinte așternute pe portal, precum și referințele Biblice cu zecile, am ajuns la concluzia că ți-ai scris ție, pentru că nici eu nu am înțeles nimic, așa că fă bine și pune în practică îndemnul dat de Valentina, ia-o cu începutul și mergi liniștit și du ceva până la capăt.
Rog și pe Nosmas, nu bateți câmpii, spuneți-ne cum practicați voi acest Sabat după lună nouă, apoi veniți cu lămuriri de ce ține-ți așa, cred că am înțelege ceva, așa bateți apa în piuă și cred că ați observat că rezultatul este apă chioară că nu putem să înțelege nimic. Deci cum practicați voi acest Sabat lunar și punct!!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Eu am vrut sa spun ca Dumnezeu cand a inceput numaratoarea zilelor, luna nu era inca pe cer, ai inteles, ELIAHU?
Frate drag, sincer eu nu am inteles nimic, voi intelegeti ceva?
Vorba fratelui Avram:"Cartea prea groasa are toate sansele sa nu fie citita sau inteleasa, cine stie?!"
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
17710. Postat la 03/04/2012 04:18 - 4778z17h46m
Dragă 777, uite că mă conformez cerinței tale:
Încerc să răspund mai complet, ca după câteva zile ,,de tăcere,, , fiind în spital și dacă vreți o anume ordine, ajutați-mă cu întrebări simple și directe, nu tendențioase ...
Spune-mi te rog, în luna aceasta care ne află acum (NISAN), care sunt zilele care trebuiesc sărbătorite, care sunt, ziua a 7-a?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Da iubite frate Nicaschirod, om preaiubit și scump (Daniel 10.11), cu mult drag, cât pot mai simplu, mai clar și mai pe scurt, din tot ce mi-a fost descoperit, spre Slava Celui Prea Înalt, fără nici un merit din partea mea!
Sărbătorile lunii I Abib-Aviv - Exod 12.2 (numită de Cel Prea Înalt când a rânduit Pesachul lui Moise, în ebraica-ivriș-aramaică, în Exod 13.4, Cornilescu, nota de la subsol), schimbată în Nisan, denumire babiloniană (asemenea schimbării numelor lui Daniel, Hanania, Mishael și Azaria, în BELșațar, ȘaDRAC, MeȘAC și Abed-NEGO), sunt:
1. 1 Abib - Luna nouă (Psalmii 81.3;Levitic 23.24);
2. 8,15,22 și 29 Abib - Șabat (Leviticul 23.3; Exod 20.8-11; Exod 12.41;13.3; 16.8; 19.1; Estera 9.18; Ioan 19.31);
3. 13 Abib - pregătirea pentru Pesachul din 14 Abib (la deschiderea sărbătorii, înaintea apusului de soare din 13 Nisan, se arde Hamețul-toată pâinea dospită din casă - Exod 12.6; Luca 22.7-13; Ioan 19.14 = minciună = la ceasul al treilea a fost pironit pe lemn - Matei 27.45,46; Marcu 15.25,33);
4. 14-20 Abib Pesach-Paște (7 zile - Exod 12.14,18);
4.a. 14 Abib - prima zi, cu adunare sfântă (Exod 12.16) - după apusul din 13, la începutul primei străji=straja de seară, este Paștele Mântuitorului-o masă binecuvântată-Seder (!Corinteni 5.7), schimbat de religiile false în împărtășanii sau sfinte cine cu bucățica popească-pastorală (Exod 12.6-14; Levitic 23.5; Luca 22.14-20,), terminat la sfârșitul străjii (Matei 26.30); 3 ceasuri de rugăciuni (Matei 26.36-45; 1Corinteni 11.23; Matei 17.5; Marcu 9.7; Luca 9.35; Faptele ap. 7.37); ziua-lumină Judecarea Marelui Judecător de judecătorul nelegiuit - Răstignirea
4.b. 15 Abib - a doua zi de Paște = Mare Șabat și praznicul azimilor - Levitic 23.6 (A 15-a zi a lunii acesteia, s-o serbați în cinstea morții Mântuitorului Mesia - viziune proprie, după ce m-am trezit noaptea, cu Biblia luminată, acest verset era luminat și scris cu litere albastre); 15,16 și 17, Mesia în inima pământului (Matei 12.40);
4.c. 16,17,18 și 19 Abib - zile 3,4,5 și 6 de sărbătoare (Exod 12.15,16; Levitic 23.8);
4.d. 20 Abib - ultima zi de Paște, cu adunare sfântă (Exod 12.16);
4.e. din 23 Abib se începe numărarea celor 7 săptămâni întregi, pentru stabilirea Sărbătorii Săptămânilor, din prima zi care vine după Șabatul din 22 Abib care vine după ce s-a legănat omerul de orz - nu snopul cu paie și frunze (Levitic 23.15; Deuteronon 16.9) - numărate de când începe seceratul orzului, grâului și orzoaicei (Rut 2.23).
Notă: Biblic, reiese că sărbătoarea Paștelui este diferită de praznicul Azimilor dar, analizând cu o călăuzire duhovnicească, tot biblic vedem că nu este așa: Cuvântul Paște semnifică două lucruri: 1. o sărbătoare de 7 zile și nu de o zi (Exod 12.6-18; 2Cronici 30.1-3,21; 2Cronici 35.17; Ezechiel 45.21; Marcu 14.1; Luca 22.1) și 2. o activitate în cadrul sărbătorii (a jertfi Paștele: Exod 12.6; Numeri 9.3,5; 2Cronici 30.15; 2Cronici 35.1; Marcu 14.12; Luca 22.7; 1Corinteni 5.7 și a mânca Paștele: Exod 12.8-11; 2Cronici 30.18; Matei 26.17; Marcu 14.12; Luca 22.8-15). Leviticul 23.5-14 ne prezintă ziua legănării snopului, zi în care poți mânca spice sau boabe prăjite. Iosua 5.10,11 arată că Iosua a mâncat în 15 Nisan, grâu (vechi) și boabe prăjite. A păcătuit el? Confirmarea o dă Creatorul în Iosua 5.12, prin încetarea manei. Eronat, se deduce că în aceeași zi (15 Nisan) a legănat snopul (de orz).
Cel Veșnic Prea Înalt să vă binecuvinteze și să vă lumineze mintea și să vă deschidă inima, pentru a primi călăuzirea Duhului Adevărului Său Cel Sfânt, ca să puteți înțelege Adevărul Său Sfânt, trecând prin toate treptele alegerii Sale - auzire (analiză, convingere), credință, trăire (mărturisire, încercare, propovăduire) și apărare a Adevărului primit.
Adevărul și minciuna, împarte omenirea în două grupe: - a. opozanți, și - b. primitori!
Dintre aceștia, în 3 etape: - 1. negarea; - 2. contradicția, și - 3. acceptarea (ca bun valabil), se aleg două tabere: cu Adevărul, sau cu minciuna!
Înțelepciunea nu este a celui care cunoaște ceva sau la cel care cunoaște ceva (ci a Celui care i-a dat-o); apoi,
Veleitatea (dorința, voința, ambiția sau predestinarea, nu este a celui care știe ceva, ci a celui care caută să știe ceva; apoi,
Meritul Priceperii, nu este învățătorului sau a celui care explică, ci a ucenicului sau a celui care ascultă; apoi,
Înțelegerea, depinde de o întrebare, care are pondere mai mare decât elocvența oratorică; apoi,
Capacitatea omului nu constă în cât cunoaște, ci în cât și cum caută ce alege să cunoască; și
Inteligența, nu este a celui care explică, ci a celui care întreabă!
Shalom uvraha!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
ELIAHU, puteti sa-mi dovediti concret, ca ce scrie la Ioan 19.14 este o greseala de traducere, va rog frumos sa va exprimati in modul acesta...pentru ca spunand ca sunt minciuni unele versete din Biblie, diminuati credibilitatea ei.
Pentru cei care nu cunosc calendarul biblic, va rog sa scrieti si zilele calendarului actual, pentru o mai buna intelegere.(scrieti pe amandoua)
Ce inseamna Seder si ce inseamna bucatica pastorala?
Puteti sa ne spuneti mai multe de viziunea propie, de luminarea Bibliei(care biblie?)Si luminarea in albastru a versetului?
Va rog raspundeti cat mai concret si la subiect.
Deconectat
Moderator3 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17725. Postat la 03/04/2012 14:21 - 4778z7h42m
Doresc să vă anunț că se va mai face curățenie prin postări și ceea ce se scrie pe lângă subiect, numai din dorința de a promva în mai multe locuri o idee sau învățătură va fi șters.
P.S. Soră Lucia, pentru descoperiri există un subiect anume. Dacă ELIAHU777 vrea să scrie ceva despre ce i-ați cerut, va trebui s-o facă acolo.
Cu agape... pentru Lucia! Postare de apărare, pentru acuză publică (delicată, dar tot acuză este) după care, dacă lumea nu vrea Aevărul (Ioan 5.43), cred că trebuie să mă retrag sau, voi răspunde numai scurt, cu versete dar, constat că mulți nu știu nici să pună o întrebare (au creierul spălat, cum s-a încercat ,,frățește,, și cu mine).
Cu recunoștință față de Forum, pentru înțelegere (toți suntem oameni), răspund numai pentru a nu fi pentru mai mulți o piatră de poticnire (considerat un impostor = persoană care caută să înșele, profitând de necunoștința sau de buna-credință a oamenilor; șarlatan, mincinos); impostori sunt cei care au schimbat Sfintele Sripturi, nu cel care descoperă nelegiuirea - o dreaptă judecată va primi fiecare om, la rândul lui!
J[b][b][b][b]udecați voi singuri, comparând ,,ora,, din Ioan 19.14,15,16, cu ,,ceasurile,, din Marcu 15.25 și 33, și din Matei 27.45.
Întrebare legitimă: Unde era Mesia la ceasul al șaselea? La Pilat? sau Răstignit pe lemn?
Răspuns: În evanghelia (elenizată) ,,după Ioan (evreu),, , traducătorul (traducere=trădare), spune că Mântuitorul era dat în mâna criminalilor la ora 6.00, încadrând acțiunea în timpul lumesc (ziua începe la miezul nopții); în evaghelia ,,după Matei și după Marcu,, același traducător încadrează aceeași acțiune, în timpul ceresc (ziua începe la apus de soare, cu 12 ore de noapte, și apoi, cu 12 ore de zi).
Concluzie: ca în multe alte locuri, Ioan 19.14 reprezintă o minciună (tendențioasă) = neadevăr, după modelul din Matei 28.1-15 = denaturare intenționată (DEX). Punând Sfântele Scripturi scrise în ebraică (de pe Google) alături de toate Bibliile (zis oficiale), găsim un amestec de Adevăr Sfânt (de viață spre Viață), și Neadevăr (de Moarte spre moarte).
Pe scurt: M-am născut în azș Reformă r11; m-am dus în școlile lumii r11; prin botez am intrat în biserică în 1999 - văzând nelegiuiri mai grele ca în lume, m-am retras cu cerere în 2003. Dorind să slujesc biblic Cerului, cu pocăiții, am ajuns mai rău ca înainte r11; am început să învăț ebraica, și m-am speriat de Minciunile descoperite în Biblii la tot pasul - în 2010 am aranjat să fiu ,,operat pe cord deschis,, ca test, să mor în El (cu trupul) și El, mi-a zis ,,să mor în Firea pământescă,, r11; de atunci sunt ca la Iov 42.5,6, în sac și cenușă, ca în Galateni 2.20 r11; plâng ca Osea 4.6 (tatăl meu a fost condamnat la moarte - spânzurat de 3 ori pentru refuzul de a trage cu arma în război) .
Pentru lămuriri ,,numai în credință,, îmi dau ID Messenger - teodorescu_50@yahoo.com.
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
ELIAHU, imi pare rau ca ma gasiti un acuzator "delicat", daca in trecut ati gandit cum multi dintre noi gandesc astazi, de ce nu ma intelegeti?
Acum cand credeti ca ati descoperit adevarul adevarat...nu-l puteti impune, ci noi vrem sa-l intelegem, pentru ca dupa cum spuneti, v-a trebuit timp de studiu, iar noi credeti ca-l putem accepta intr-un minut?
Apoi, acest Forum dezbate subiecte din Biblia , cercetam mai multe Biblii , este adevarat... ca gasim si greseli de traducere, insa acest lucru nu cred ca poate devia ADEVARUL lui Dumnezeu.
As vrea sa-mi spuneti aducand dovezi clare, ce Sabat a tinut Mesia si apostoli?
Lucia - tocmai pentru că vă iubesc (Ioan 15.12-17) - așa este - eu ajunsesem aproape la fanatism - mi-e scârbă de mine - dar acum am primit dragostea Adevăr. și dragostea de frați - cu ușurință, îmi pot iubi sincer și vrășmașii ,,spunându-le, cum se descoperă ca vrăjmași (Proverbe 26.4,5).
Am reeditat postarea - ai un ID Messenger - te rog să respectăm pe moderator 3!
HaKADOSH shelanu uvraha = Sfântul nostru să vă binecuvinteze!
La subiect:
1. Istoria dovedește că în vremea Răstignirii, în Canaanul iudeii se țineau 3 tipuri de calendare:
- calendarul solar al păgânismului antic din nord (răsărit și apus - romani, indienir30;);
- calendarul lunar al păgânismului antic din sud (răsărit și apus - arabi, evrei, egiptenir30;), și
- calendarul lunar- solar ceresc, tinut de la Adam, der30; Avraham, der30; Ezra și Neemia, der30; Mesia și ucenicii Săi, până astăzi (de peste 10 ani sunt supercunoscători darr30; numai Duhul poate călăuzi în aflarea Adevărului - alegerea este a fiecăruia). Anul 33 după Mesia a fost un an de excepție - calendarul solar lumesc a fost decalat cu 3 zile față de calendarul ceresc, fiind îngăduită o lucrare de rătăcire (2Tesaloniceni 2.11).
2. Cu multă atenție, în Biblie găsim tot Adevărul - trebuie numai căutat curat (detașat de tine însuți, deschis Duhului) și cercetat cu post și rugăciune. După 8 ani de întocmit calendare cu Sărbătorile cu sâmbăta (din 2005) - studiind ,,Sistemele calendaristice,, și cam toată istoria cu schimbarea calendarelor, scriindu-le într-o carte, când cineva mi-a zis că a auzit o altă interpretare a Șabatului zilei a 7-a a săptămânii încadrate în lună (în 8.15,22 și 29 ale lunii), după două săptămâni de citit ,,nebunește,, - câteva - ,,aceleași versete,, , am primit răspuns special în vis să citesc (fără a auzi ce) - prin deschidere a fost ,,Genesa 8.22,, - rezulta sâmbăta. M-am rugat iar, și a picat ,,Psalmii 89.37,, (Biblia Noua traducere românească) - ar fi putut fi un Șabat după Lună dar îndoctrinarea adventistă mă ținea rob. M-am rugat iar, și a picat Ioan 19.31 - reiese clar sâmbăta. M-am rugat iar, și a picat... Ioan 19.14 - în mintea mea s-a făcut întuneric total, am căzut cu fața la pământ și... o rază de lumină a fost cu ,,ziua Pregătirii Paștelor - care putea fi în orice zi a săptămânii solare (perpetuă), diferită de vinerea dinaintea sâmbetei. Am făcut legătura cu Ioan 19.31 - 15 Nisan = Marele Șabat al Paștelui.
După alte două săptămâni (seara admirasem Luna plină), m-am trezit cu Leviticul 23.6 (studiat la culcare) ca o lumină albăstruie - văzând că era Biblia Cornilescu, m-am speriat - m-am îmbrăcat, am apris lumina și îmi era frică să pun mâna pe Biblie. M-am rugat, și am citit de două ori, cu litere albastre: A cincisprezecea zi a lunii acesteia, s-o serbați în cinstea morții Mântuitorului Mesia, 7 zile să mâncați azimi,, apoi lumina și albastru a dispărut și scria ca și înainte - am înțeles (vag), că este legătură cu Șabatul zilei a 7-a după Luna nouă. Soția (doctoriță) mi-a zis că fanatismul m-a înebunit și am halucinații.
Am primit niște materiale, dar susțineam sâmbăta - după două săptămâni, (seara fusese Lună plină),dimineața la ora de rugăciune la ,,clipa jertfei de dimineață - 8.00-9.00,, am auzit un glas... citește (dar... ce?) - mi s-a deschis la Exod 13.3 - ca în copilărie când vedeam câte o literă strălucitoare, mi-a strălucit ,,Aduceți-vă aminte de ziua aceasta,, - am legat cu Exod 20.8 (Adu-ți aminte de ziua - e clar - 15 Nisan = Șabat), și am cerut ca Avraham încă un răspuns - s-a deschis la Exod 16.1...6,7,8 (15 Ziv = Șabat). Am mai cerut un răspus, și mi s-a deschis la Exod 19.1 dar... care este ,,ziua aceea,, - balansam între sâmbătă și Șabat dar... imediat, m-a sunat un bătrân cu sărbătorile din Suceava, să-mi spună că a găsit în Biblia (Gala, sau Nițulescu ?) la Exod 19.1 că era Lună plină - i-am mulțumit și am amuțit - am mulțumit Cerului cu fața la pământ, am refăcut imediat calendarul, și am văzut desăvârșirea roților din Ezechiel 1.
3. SCHIMBAREA și r0;evoluția schimbăriir1; Celor 10 Porunci, sub forma găsită de mijlocitorul consacrat Hilchia, în Sfântul Locaș din Ierusalim: Porunca 4
Adu-ți aminte de ziua 7-a, ca s-o sfințești.;
- PRIMUL FALS al Celor 10 Porunci, după ieșirea din Babilon, după timpul reformei lui Ezra și Neemia:Porunca 4. Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei, ca s-o sfințesti.;
- AL DOILEA FALS - Hotărât la Niceea, cu Cele 10 Porunci adoptate de către ortodoxismul și protestantismul tributari catolicismului:Porunca 4. Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești;
- AL TREILEA FALS: Glasul catolicismului r11; cornul cel mic: Cele 10 Porunci,
sub forma ecumenismului catolic: Porunca 3. Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești.
Shalom rav = multă pace!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17760. Postat la 04/04/2012 15:14 - 4777z6h49m
Ești fantastic! Dar oare cine înțelege ? Eu cred că pentru tine sunt foarte clare, pentru mine ca azs, sunt neînțelese. Deci aștept postările celor care au înțeles, doar, doar mă lămuresc. Și-apoi nu știu cât de necesare sunt toate acestea pentru viața veșnică?
Cu iertare, Mântuirea este un alt subect, și este mare.
Șabatul zilei a 7-a = Sigiliul Creatorului (Genesa 2.3), ca toată Legea, rânduielile și poruncile, nu sunt norme de mântuire - Mântuirea este un ,dar, necondiționat. Mântuire se primește doar prin credința în Numele Unicului Creator Mântuitor (Matei 9:22; Marcu 5:34; Marcu 10:52; Luca 7:50; Luca 8:48; Luca 17:19; etc., toate aceste versete, diferite de Marcu 16.16, unde s-a inserat botezul), și în Sângele care a curs la Golgota (Ezechiel 33.11) - Mântuirea o pierde numai cine nu crede în Mântuitorul și Sângele Său, împotrivindu-se guvernării cerului (Biblia este plină argumente) și este oferită în lumea de apoi, în Mia de ani (1Petru 1.5), Fiara, cu prorocii mincinoși vor fi aruncați în foc, și Satana va fi legat în adânc (Apocalips 19.20 și 20.2,3), să nu mai înșele ca astăzi pe oamenii mântuiți = cu viață veșnică asemenea lui Adam, prin frunzele și roadele Pomului Vieții - cei înviați pe parcursul Miei de ani și cei găsiți în cartea vieții la Judecata finală - citiți cu mare atenție (Biblia și E.G.White dă tot ce trebuie dar nu se predică).
Șabatul, cu toate legile, rânduielile și poruncile sunt pentru alegerea unui Popor - Adunare - Mireasă = Trup = corp de coregenți = regi și mijlocitori (ziși preoți) cu Mesia = Împăratul împăraților = Cap (Exod 19.5; Apocalipsa 1:6; 5.10, etc.), asemenea lui Mesia (cu Viață veșnică în sine, din Viața veșnică, de aceeași natură cu Mesia) - care Îi vor purta Numele (ca orice nevastă numele bărbatului ei) - cei născuți din nou... de Sus (din Duh).
Lucrurile sunt simple, dar au fost complicate prin prorocii mincinoși.
Cine crede și nu înțelege acum, va înțelege în Mia de ani, când ,,TOTUL,, va fi reașezat (Lege, sărbători... Zaharia 14.18) dar, nerăspunzînd acum, în cei 6.000 de ani la Chemarea la o Glorie veșnică, prin consacrare (până la moarte), va pierde ALEGEREA - un popor ales.
Și totuși TOTUL depinde de Cel Atotștiutor, care cunoaște inima fiecăruia, și nimeni nu-L poate înșela - BARUCH HU - BINECUVÂNTAT SĂ FIE EL!
... și toți pe îi cheamă El!
Mult Har și Pace Sfântă!
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat
19471. Postat la 26/08/2012 01:26 - 4633z20h38m
Am găsit ceva ce, cred că este vrednic de conspectat, și cred că nu greșesc, aici dă de lucru tuturor ramurilor religioase, care cred că mântuirea este prin credință și prin interesul de a face voia Lui Dumnezeu - Elohim.
Sabat lunar? sau ziua a 7-a Șabat?
Există o învățătură nouă pe internet și radio care spune, că noi trebuie să ținem
Șabatul lunar. Că la fiecare fază lunară , începe o perioadă de 7 zile. Nu există nici
un loc în cărțile scripturior lui Yaue, care spune că trebuie să înceapă săptămâna
noastră cu o fază nouă a lunii. Aceasta nu spune că trebuie să se țină sărbătorile
lui Yaue în zile de lună nouă. De asemenea, Yaue nu a făcut luna în prima zi, ci în a
patra zi.
Geneza 1; 1-31
1 Yaue la început a creat cerul și pământul.
2 Și pământul era fără formă și gol și întuneric era peste fața adâncului. Și Duhul
lui Yaue se mișca pe deasupra apelor.
3 Și Yaue a zis:,, Să fie lumină: Și a fost lumină.
4 Și Yaue a știut că lumina era bună: și despățita Yaue lumina de întuneric.
5 Și Yaue a numit lumina zi, iar întunericul la numit noapte. Și a fost o seară și a
fost o dimineață: ziua întâi.
6 Și Yaue a zis:,, Să fie o întindere în mijlocul apelor, și ea să despartă apele de
ape.
7 Și Yaue a creat întinderea, și a împărțit apele care se aflau în întinderea de apele
care erau deasupra firmamentului: Și așa a fost.
8 Și Yaue numit Rai firmamentul. Și a fost seară și a fost dimineață, a doua zi.
9 Și Yaue a zis:,, apele de sub ceruri se strângă la un loc, și să se arate uscatul: Și
așa a fost.
10 Și Yaue a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări: și Yaue a
văzut că lucrul acesta era bun.
11 Și Yaue a zis:,, Să dea pământul iarbă, semințe de iarbă, și pomi roditori, cu rod
după soiul lor, a căror sămânță este în sine: și așa a fost.
12 Și pământul a dat verdeață, iarbă cu sămânță după soiul lor, și pomi care fac
rod, a căror sămânță era în ei, după soiul lor: și Yaue a văzut că lucrul acesta era
bun.
13 Și a fost seară și a fost dimineață ziua a treia.
14 Și Yaue a zis:,, Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua
de noapte; ei să fie niște semne, pentru Sărbători, și pentru zile și ani: (notă:
soarele divizează în sezonul de sarbătoare, ziua de noapte nu, luna.)
15 Și ei să fie luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul: și așa a
fost.
16 Și Yaue a creat doi luminători mari: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească
ziua, și luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a creat și stelele.
17 Și Yaue ia așezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul,
18 Și să se pronunțe peste zi și peste noapte, și să despartă lumina de întuneric:
și Yaue a văzut că lucrul acesta era bun.
19 Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a patra.
20 Și Yaue a zis:,, Să scoată apele din belșug în mișcare creatura care are viața, și
să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului.
21 Și Yaue a creat balene mari, și toate viețuitoarele care se mișcă, pe care
apelele-au avut din belșug, după felul lor, și orice pasăre înaripată după soiul ei: și
Yaue a văzut că lucrul acesta era bun.
22 Și Yaue le-a binecuvântat, zicând:,, Creșteți, înmulțiți-vă, și umpleți apele
mărilor și păsările să se înmulțească pe pământ.
23 Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a cincea.
24 Și Yaue a zis:,, Să dea pământul viețuitoare după soiul lor, vite, târâtoare și
fiare pământești, după soiul său: și așa a fost.
25 Și Yaue a creat fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor, și fiecare
lucru care se mișcă pe pământ, după felul său: și Yaue a văzut că lucrul acesta era
bun.
26 Și Yaue a zis:,, Să creăm om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el
să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot
pământul, și peste toate vietățile ce se târăsc pe pământ.
27 Deci, Yaue a creat pe om după chipul Său, în chipul lui Yaue a creat el el, bărbat
și femeie ia creat.
28 Și Yaue ia binecuvântat, și Yaue le-a zis, Creșteți, înmulțiți-vă, și umpleți
pământul, și supuneți-l; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, și
peste orice viețuitoare care se mută pe pământ.
29 Și Yaue a zis:,, Iată, v-am dat orice iarbă care face sămânță, care este pe fața
întregului pământ, și orice pom, în care este fructul unui copac semințe de cedare,
aceasta să fie hrana voastră.
30 Și tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor și a aerului, precum și pentru
fiecare lucru care se târăște pe pământ, în care există viață, le-am dat toată iarba
verde de carne: și așa a fost.
31 Și Yaue a văzut fiecare lucru pe care le-a făcut, și, iată, a fost foarte bine. Și a
fost seară și a fost dimineață: ziua a șasea.
Geneza 2; 1-3
1. Astfel, cerurile și pământul au fost create, și toată oștirea lor.
2. Și în ziua a șaptea Yaue Sa odihnit, de toată lucrarea Lui pe care o crease.
3. Și Yaue a binecuvântat ziua a șaptea, și a sfințit-o : pentru că în ziua aceasta Sa
(odihnit) de toată lucrarea Lui pe care Yaue a creat-o.
Nicăieri în Scriptură nu ni se poruncește să schimbe ciclul de săptămâni. Doctrina
Sabatului lunar este eronată și a apărut pentru că nu există iubire adevărată
pentru Yaue și adevărul Său (emit).
TESLONIQYAH -2 - Tesaloniceni 2:8-12
8 Și atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Mîntuitorul YAȘUA îl va consuma cu
Ruach al guri Sale, și îl va prăpădi cu arătarea venirii Sale:
9 Chiar și el, a cărui venire este după ce Satan, își face lucrarea cu toată puterea și
semne și minuni mincinoase,
10 Și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce pier, pentru că ei nu au primit
dragostea Adevărului, care ar putea să-i salveze.
11 Și pentru acest motiv Yaue le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o
minciună:
12 pentru ca toți să fie osândiți, care n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în
nelegiuire.
Din nou, mă întreb, de ce YAȘUA nu a spus că evreii au păstrat observarea unei
zile greșite ca Șabat, de ce El a lăsat să continue greșit? El YAȘUA sigur a observat
împreună cu Evreii aceiași zi de Sabat ori de cîte ori. El a făcut lucru lui
propovăduitor în zile de Șabat. Deci, de ce nu le-a spus, în sinagogă că ei (evreii)
au fost în eruare și-au ținut o zi greșită?
YAȘUA Mielul și cele două zile de Sabat
Ne putem uita, de asemenea, la moartea lui YAȘUA mielul lui Yaue, pentru a
vedea ce zi de Șabat este și în cazul în care aceasta este o zi de Șabat lunar. Noi
știm că El a fost omorît la mijlocul săptămânii și că El a fost îgropat înainte de
Sabat. Acum, care Șabat a fost acesta? Acesta a fost un Șabat a Sărbătorii
Azimelor, dacă era în mijlocul săptămânii. Știm că sărbătoarea Azimilor se
calculează de la observarea (primului crescent)de lună nouă. Deci, ziua a 14-este
lună plină și a căzut în mijlocul săptămânii, YAȘUA a murit când se junghia mieii
pentru sărbătoare. El a înviat spre sfîrșitul zilei de Șabat și știm că QORINTYAH -1 -
Corinteni 15:4 spune: "Și că a fost îngropat și că a înviat a treia zi, după Scripturi:"
Scriptura ne spune că a înviat a treia zi, care a fost un Șabat regular, adică Șabat,
ziua a 7-a a săptămîinii, și celălalt Șabat, Sărbătoarea Azimilor numărat de la luna
nouă.
MARKUS - Marcu 16:9
9 Acum, când YAȘUA a fost înviat, în dimineața primei zile după Șabat, El sa arătat
întîi Mariei Magdalena, din care scosese șapte demoni.
10 Și ea s-a dus și le-a spus, ucenicilor care plîngeau și se tînguiau, că l-a văzut pe
Yașua.
11 Și ei, când au auzit că El era viu, și că a fost văzut de ea, n-au crezut.
Este aceeași problemă azi? Ei n-au crezut ce ea mărturisea.
Mana în pustie
O altă dovadă că acest model de Șabat Lunar este greșit, este pur și simplu faptul
că nu se aliniază cu maniera care Yaue a învățat pe copiii lui Israel să păzească ziua
de Șabat în pustie. Ce a învățat Yaue pe copiii lui Israel să facă în pustie a fost pur
și simplu să "numeri șapte," și apoi ziua a șaptea a fost zi de Șabat. Fazele Lunii nu
sunt menționate deloc.
*Sh'mote (Exodul) 16:26+ ", să adunați în șase zile, dar în ziua a șaptea, care este
Șabatul, nu va fi mană."
*27+ Și a ajuns să fie că unii dintre oameni au ieșit în ziua a șaptea să adune, dar nu
au găsit nimic.
Nu există nici o mențiune de a aduna mană pentru 3 zile și jumătate așa zise zile
de întuneric. Singura poruncă este de a strînge suficient în a șasea zi, și vor avea-o
până la sfârșitul zilei a șaptea.
*Sh'mote (Exodul) 16:22+ Și a ajuns să fie, în ziua a șasea, în care s-au adunat pâine
de două ori mai mult, adică doi omeri pentru fiecare familie. Și toți fruntașii
adunării au venit și au spus lui Moshe.
[23+ Și el le-a zis: "Aceasta este ceea ce Yaue a spus," Mâine este o zi de odihnă, o
zi de Șabat pus deoparte pentru Yaue. Ce aveți de copt, coaceți, și fierbeți ce aveți
de fiert. Strîngeți tot ceea ce este lăsat peste, și să-l păstrați până dimineața.
Din nou, Moshe nu spune că în ultima săptămână a lunii trebuie să strîngeți un pic
în plus, "dacă în cazul în care întunericul durează un pic mai mult decît de obicei,
sau în cazul în care acest lucru se întîmplă dacă săptămîna este de opt zile."
Moshe nu face o astfel de excepție.
Amintiți-vă de ziua de odihnă, nu de ziua de Șabat lunar
Doctrina Șabat Lunar este peste tot pe internet acum și oricine care nu este
puternic înrădăcinat în cuvântul lui Yaue va fi îșelat de această doctrină falsă a
Șabat-ului lunar. Tot ce pot spune este amintiți-vă de ziua de odihnă (ziua a
șaptea), și păstrați-o Kodesh. Satana încearcă din răsputeri să țină oamenii lui
Yaue de la păstrarea adevărată a zilei de Șabat. El (satana) a încercat să introducă
pe prima zi a săptămânii, ca zi de Șabat, Acum, el încearcă să introducă orice zi a
săptămânii. Pentru că dacă ve-ți ținea ziua de Șabat în conformitate cu Șabat-ul
lunar va fi ținut Șabat-ul în zile diferite ale săptămânii. Yaue a pus în aplicare un
ciclu săptămânal de șapte zile și niciodată nu sa schimbat, indiferent de ce zice
calendarul roman.Săptămîna cu ciclul de 6 zile lucru a șaptea odihnă există
încăde la creație. Poporul lui Yaue amintiți-vă de ziua de Șabat (ziua a șaptea), și
să-l păstrați Sfânt.
Postat de ra-ah David R Ysrayah