Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Intrebari cu privire la sabat
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25821. Postat la 05/06/2014 19:24 - 3985z3h4m
Ionica, Sabatul face parte din CREATIE, este o zi SPECIALA...in care si CREATORUL S-a odihnit.
Pamantul exista imbratisat de aceasta ZI!
Iar noi oamenii avem nevoie de aceasta , din cuvintele Mantuitorului intelegem acest lucru:
Si le-a zis:"Sabatul a fost facut pentru om, nu omul pentru sabat;
asa ca Fiul Omului, este Domn si al sabatului."(Marcu 2.27-28)
A fi Domn peste ceva, inseamna ca stapanesti acel ceva si faci cum crezi de cuviina in anumite situatii...(exemplu din trecut)
Isus nu a incalcat sabatul, ci erau intr-o situatie extrema(flamanzi), au cules si au mancat, nu au cules pentru a strange si depozita, intr-un cuvant nu au lucrat, ci au servit "masa".
Ionica, a tine sabatul, nu inseamna ca trebuie sa muncesti in ziua pregatirii mai mult decat in celelalte zile, ba mai mult, ne odihnim in sabat, un bine necesar pentru tot omul.
Apoi, Ionica, tu confunzi Legea lui Dumnezeu, cu Legea Pedepselor care avea putere asupra celor care incalcau LEGEA LUI DUMNEZEU.
Pe Sinai, PUTEREA LEGISLATIVA a venit printr- un set de "articole de lege"care spunea:"Daca omorai, curveai, preacurveai, putea-i fi omorat..."
Orice constiturtie are legi prin care daca le calci, vine pedeapsa...1an, 5 ani de puscarie...e.t.c...

Aceasta LEGE venita dupa 430 de ani, a avut menirea sa fie un INDRUMATOR spre Hristos, si a tinut pana la Ioan...adica cel care a propavaduit in pustie venirea Mantuitorului, care a inlocuit acesta "lege" care avea putere sa omoara, cu harul, care l-am gasit in El.
Tu, aici amesteci lucrurile, si multi fac ca tine, crezand ca Legea lui Dumnezeu nu mai trebuie tinuta.

Incearca si citeste cu atentie Noul Testament, si acolo citim de Lege si legi, insa fiecare CREDE ca se vorbeste peste tot de acelasi lucru, de LEGEA LUI DUMNEZEU si nu de PUTEREA LEGISLATIVA care avea putere sa pedepseasca pana la moarte pe cei care o incalcau.
Citeste si cere intelepciune sa intelegi!
Apoi, incearca sa vezi din cele 10 porunci care sunt BAZA LEGII LUI DUMNEZEU, si care este VOIA LUI, ce nu mai tii...ca sa nu te complici prea mult iti voi spune eu, SABATUL!
Am discutat cu multe persoane din diferite confesiuni, care se dezic de Legea lui Dumnezeu, pentru ca spun ei, ca altfel cad din har.
Si atunci am luat pe rand fiecare porunca in parte si au constatat cu uimire ca de fapt, constienti, inconstienti...ei rand pe rand tineau porunca 1,2, 3, ...5,6,7,8,9,10!
Lipsea doar sabatul!
Asa ca, prin credinta in Isus Hristos tinem poruncile Lui.
Orice CONSTITUTIE pamanteasca se bazeaza pe principiile celor zece porunci.
Incerci din rasputeri sa-ti justifici NEASCULTAREA de VOIA LUI prin timpul care nu mai conteaza in vesnicie...pana atunci, porunca Domnului spune sa pazim porunca a patra, cat exista pamantul acesta, sabatul va ramanea, chiar daca tu-l negi cu Biblia in mana.
Dumnezeu a creat o zi de odihna, oamenii cred si ei ca omul are nevoie de repaus, numai tu excluzi odihna, de ce?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia
25832. Postat la 07/06/2014 21:56 - 3983z0h33m
O sa incerc sa-mi continui expunerea cu speranta ca cei care au DESFIINTAT ziua a saptea, sabatul isi vor da seama ca trebuie tinut.

1.Ziua a saptea isi are ORIGINEA de la Dumnezeu, principiul odihnei este dat intregii omenirii fara nici o diferenta intre popoare, ca si principiul casatoriei, al familiei, al inmultirii si al perpetuarii umane.
2.Dupa cat se vede inca de la inceput, din TOATE zilele saptamanii, UNA este pusa deoparte, sfintita si binecuvantata.
Frate Ionica, crezi ca MARELE CREATOR facand acest lucru cu o intelepciune fara margini, cu un scop bine definit si cu un cuvant care nu si-L ia inapoi niciodata, iti da dreptul sa-i descalifici ziua?
3.Unul din scopurile acestei zile a fost si este, sa meditam la ce a facut si face Dumnezeu pentru noi, indiferent de cat se crede omul de credincios, nu poate implini voia Sa fara ca sa respecte si sa sfinteasca ziua de odihna prin faptul ca ne adunam, ne rugam, slavim si laudam pe Domnul Sabatului.
NICAIERI IN BIBLIE NU SCRIE CA SABATUL NU ESTE BUN SI NU MAI TREBUIE TINUT!
ESTE O NASCOCIRE OMENEASCA!
4.Dumnezeu a CREAT sabatul ca sa fie un SEMN intre om si El .
Cei care cred ca doar Israelul este dator sa-l tina se inseala amarnic, ziua de odihna este data intregii omenirii, si tot omul trebuie sa-I faca voia.
Cum Domnul sabatului a murit pentru intreaga omenire, asa TOTI trebuie sa-L ascultam.
5.Multi sunt cei care se inseala ca ziua Domnului ar fi ziua intai a saptamanii...
Fratilor, daca Hristos in Noul Testament se declara Domn al sabatului, care este ziua Domnului, nu cea peste care stapaneste?
Ionica, SABATUL poarta misterul in el...cine nu intra in ODIHNA LUI, a cui?
A lui Hristos, Domnul sabatului!
Isus spune:"De aceea este INGADUIT a face bine in zilele de Sabat."
Crezi ca prin ce spunea Mantuitorul, sabatul are continuitate?
SIGUR MA VEI OCOLI...iti trebuie multa sinceritate cu tine insuti pentru a indeparta mahrama ce iti sta pe ochi.
Nu pe mine trebuie sa ma asculti, ci pe Dumnezeu, sa il cauti ca si Avraam, nu sa cauti LEJERITATEA, pe care unii o numesc libertate in Hristos!
Ca sa tii sabatul, nu inseamna ca tii legea mozaica prin care REGLEMENTA tinerea acestei zile, sa zicem prin forta, nu din dragoste cum se tine azi in Hristos.
In societatea de azi, ziua dintai sau repaus a ajuns o zi de satisfacere a firii, de distractii si de destrabalarii.
Sabatul trebuie sa fie o zi de inchinare si slujire, o zi intrega in care ii aducem cinste, pentru ca El ne-a cerut sa sfintim si sa pazim ziua a saptea!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica
25852. Postat la 13/06/2014 16:51 - 3977z5h37m
Pace, har si binecuvantare,

emanolake a scris:
....ar fi prea imposibil ca Avraam sa faca toate si sa nu fi cunoscut despre ziua in care Domnul a facut cerurile si paminturile si tot ce este pe el si in ziua a saptea sa odihnit si a mai facut doua lucruri a binecuvintato si a sfintito Geneza 2:1-3

Frate Emanolake, in lipsa dovezilor directe, ramane doar o supozitie. Sabatul i-a fost descoperit DIRECT lui Moise pe Muntele Sinai, prin el apoi tot poporul a luat cunostinta, ca aceasta zi a fost binecuvantata si sfintita.

Neemia 9:
13. Te-ai coborat pe muntele Sinai, le-ai vorbit din inaltimea cerurilor si le-ai dat porunci drepte, legi adevarate, invataturi si oranduiri minunate.
14. Le-ai facut cunoscut sabatul tau cel sfant si le-ai dat prin robul tau Moise, porunci, invataturi si o lege.

Avraam nu a cunoscut nici numele lui Dumnezeu, YHWH, fapt ascuns de textul masoretic:

Varianta a.
- fie fiind inserat din proprie initiativa a masoretilor in rugaciunea lui Iacov,

Varianta b.
- fie de catre aceia de la care au copiat masoretii textul

Exodul (Esirea) 6
1. DOMNUL (YHWH) a zis lui Moise: "Vei vedea acum ce voi face lui faraon: o mana puternica il va sili sa-i lase sa plece; da, o mana puternica il va sili sa-i izgoneasca din tara lui."
2. Dumnezeu a mai vorbit lui Moise si i-a zis: "Eu sunt DOMNUL (YHWH).
3. Eu M-am aratat lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov, ca Dumnezeul cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de ei sub Numele Meu ca DOMNUL (YHWH)."

Deci Moise este acela care a descoperit atat sabatul cat si numele divin.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Ionica
25860. Postat la 19/06/2014 06:40 - 3971z15h49m

Frate Emanolake, ai scris:
Se spune ca Noe era un om neprihanit si fara pata intre cei din vremea lui....sa intelegem cum poate o persoana sa ajunga neprihanit si fara pata pe timpul acela care era Noe

Frate drag, eu nu am citit nicaieri ca el sau altul ar fi tinut sabatul pana pe vremea lui Moise, care a avut maretul har de a primi numele divin, sabatul si legea. In lipsa versetelor, varianta ramane o simpla ipoteza. Totusi, de ce era Noe neprihanit si fara pata? Noe era neprihanit si fara pata, deoarece nu a umblat cu lumea de atunci, nu a iubit lumea de atunci, cu placerile si poftele ei, cu laudarosia ei. S-a separat de lume in sens deplin. Aici e secretul: daca nu umblii cu lumea instrainata de Dumnezeu, umblii cu Dumnezeu si cu Dumnezeu e sfintenie, e neprihanire.

Noe nu a avut:
1. pofta carnii
2. pofta ochilor
3. laudarosia vietii
1Ioan 2:16

In treacat spun, am vazut o adunare din SUA si mare mi-a fost mirarea, toti unul si unul de la mic la mare erau supraponderali. Unde e moderatia? Mai esti neprihanit fata de trupul tau cand il imbuibezi? Multi pocaiti condamna betia, dar nu condamna imbuibarea cu mancare, care este tot un soi de betie, "betia de a manca pe rupte" (bulimie). Face parte din duhul lumii: este pofta carnii.

Apoi sa ne uitam la fratii si surorile pocaite, majoritatea acelor care merg in strainatate, majoritatea ce aspiratii au (nu scriu "toti" ): sa aiba case frumoase si masini frumoase, lucruri scumpe si la moda, ca sa fie "in rand cu lumea". Este duhul lumii: pofta ochilor si laudarosia vietii. Dar cu ce pret? Am venit odata cu masina de ocazie din Cluj spre Ghelra si eram cu nepocaiti. Unul din ei povestea ca a fost in Israel si ca a fost cu o familie de pocaiti. Spunea ca l-a imbatat pe fratele (culmea, un frate al carui cult interzice total bautura) si i-a sedus sotia (tot din acelasi cult), o mandrete de femeie, se lauda el. Merita pretul? Bani multi, suflete ruinate de boli si de pacate.

fullban9
25873. Postat la 23/06/2014 05:09 - 3967z17h20m
Sabatul a fost dat doar Evreului. Este un semn de recunoastere intre el (Evreu) si Creator. Legile date la muntele Sinai au fost date DOAR evreului. Defapt intreaga Lege este data doar evreului (cele 5 carti scrise de Moise) si prine ea, Evreul sa poata fi o lumina peste si pentru neamurile pamantului. Intreaga Scriptura Ebraica este adresata DOAR poporului Israel, nu si neamurilor. Daca cumva, careva dintre voi gaseste un text in Scriptura Ebraica sau Vechiul Testament cum il numiti voi, care sustine contrariul, as vrea sa-l vad si eu.
Ionica
25879. Postat la 24/06/2014 13:58 - 3966z8h31m

Frate Emanolake, buna remarca, oamenii de acest fel sunt putini, de aceea biserica, adunarea adevarata se completeaza asa de tarziu. Inca nu a intrat numarul suficient, din cauza ca multi nu corespund si sunt respinsi de pe lista cerului. Sunt multi chemati, dar putini alesi. Probabil sunt prea putini care sunt mantuiti cum se si scrie caci ingusta este calea si putini umbla pe ea. Dumnezeu doreste sa intre mai multi si tot amana timpul, pana se va completa tot numarul dorit de el.

emanolake a scris:

si in zilele noastre cu legi,porunci,rinduieli si multe invataturi de la apostotli si cu proroci si visatoti si rascumparati de marele Imparat prin jertfa sa de pe Golgota nu se gasesc persoane in zilele noastre neprihaniti si fara pata....cum este descris si in psalm 14 Domnul se uita de la inaltimea cerurilor peste fii oamenilor sa vada de este vreunul care sa aibe pricepere si care sa caute pe Dumnezeu....etc versetele continua..

Aurelc
25882. Postat la 25/06/2014 13:52 - 3965z8h37m
ISRAEL a scris:
Sabatul a fost dat doar Evreului. Este un semn de recunoastere intre el (Evreu) si Creator. Legile date la muntele Sinai au fost date DOAR evreului. Defapt intreaga Lege este data doar evreului (cele 5 carti scrise de Moise) si prine ea, Evreul sa poata fi o lumina peste si pentru neamurile pamantului. Intreaga Scriptura Ebraica este adresata DOAR poporului Israel, nu si neamurilor. Daca cumva, careva dintre voi gaseste un text in Scriptura Ebraica sau Vechiul Testament cum il numiti voi, care sustine contrariul, as vrea sa-l vad si eu.

Mda... nu degeaba le-a spus Mesia unora care gândeau ca tine următorul citat:
Matei 22:29 Drept răspuns, Isus le-a zis: "Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu

Ai cerut un citat din Scriptura evreiască, Tanah? Poftim, îți dau unul:
Isaia 56:1. "Așa vorbește Domnul: ,Păziți ce este drept, și faceți ce este bine; căci mântuirea Mea este aproape să vină, și neprihănirea Mea este aproape să se arate.
2. Ferice de omul care face lucrul acesta, și de fiul omului care rămâne statornic în el, păzind Sabatul, ca să nu-l pângărească, și stăpânindu-și mâna, ca să nu facă nici un rău!
3. Străinul care se alipește de Domnul, să nu zică: ,Domnul mă va despărți de poporul Său!' Și famenul să nu zică: ,Iată, eu sunt un copac uscat!'
4. Căci așa vorbește Domnul: ,Famenilor, care vor păzi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este plăcut, și vor stărui în legământul Meu,
5. le voi da în Casa Mea și înăuntrul zidurilor Mele un loc și un nume mai bune decât fii și fiice; le voi da un nume veșnic, care nu se va stinge.
6. Și pe străinii, care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească, și să iubească Numele Domnului, pentru ca să fie slujitorii Lui, și pe toți cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pângărească, și vor stărui în legământul Meu,
7. îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt, și-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile lor de tot și jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele."

Deci nu este înlăturată prioritatea evreilor înaintea lui Dumnezeu ci este evidențiat că oricine dintre neamuri se apropie de Dumnezeu și-i slujește împlinind poruncile și legile Sale va fi bineprimit și răsplătit.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Ionica
25888. Postat la 26/06/2014 14:06 - 3964z8h23m

emanolake a scris:

intradevar Sabatul na fost ca si pe munte prin viu grai ca omul sa auda dar tot cei posibil ca Adam cind a iesit din gradina edenului stia ce are de facut si cum trebuia sa-i slujeasca Domnului ca dupa nasterea care a fost cu Set ne declara scriptura in Geneza 4:26 atunci au inceput oameni sa cheme Numele Domnului....

Atunci de ce nu scrie asa? De ce nu este nici o referinta? De ce in ce priveste tinerea sabatului totul incepe de la Muntele Sinai? Pe sentimente si ganduri nu putem cladi. Iar in ce priveste Geneza 4:26 avem de a face iarasi cu o "corectie" a scribilor. Patriarhii nu au cunoscut numele divin, el a fost descoperit abia lui Moise.

International Standard Version
Seth also fathered a son, whom he named Enosh. At that time, profaning the name of the LORD began.

Versiunea Standard Internationala
"Set deasemenea a dat nastere unui fiu pe care el l-a numit Enos. In acel timp, a inceput profanarea numelui DOMNULUI."

fullban9
25889. Postat la 26/06/2014 15:19 - 3964z7h10m
AurelC, intrebarea mea a fost retorica.
Bineinteles ca intreaga Scriptura Ebraica a fost data in intregime DOAR evreului. Tora a fost data direct de D-zeu la Horeb, iar Scrierile si Profetii au fost scrise de evrei pentru evrei (Tanahul este impartit in 3 grupe: Tora, Scrieri si Profeti). Eu am cerut dovezi ca macar o mica parte din Scriptura Ebraica ar fi fost dedicate si neamurilor. Asa texte sunt inexistente. Biserica Catolica, ceea pe care voi toti protestantii si neoprotestantii o dispretuiti atat de mult, este ceea caruia voi toti ii datorati existenta VT si NT. Vechiul Testament este o copie a Scripturii Ebraice unde au fost schimbate si adaugate cuvinte sau fraze intregi, Defapt daca ai citit Septuagintul, atuncii stii deja ca au fost adaugate capitole intregi. Toate acestea au fost facute pentru ca o noua scriptura sa poata fie extrasa din Vechiul Testament. Scriptura asta este numita Noul Testament. Gasim lururi adevarate in Noul Testament, DAR tot ce este adevarat in Noul Testament nu este nou ci este vechi, copiat din Vechiul Testament. Iar ce este cu adevarat nou, nu este adevarat pentru ca contrazice in mod flagrant Legea lui D-zeu.

Inapoi la subiect ..
Textele care le-ai postat din Isaia 56:1-7 sunt luate din Vechiul Testament nu din Scriptura Ebraica si ele, la prima vedere se pare ca ar indica dreptul si datoria ta de a respecta ziua sfanta lasata de D-zeu poporului Evreu. Nicidecum textele respective nu indica un dialog (sau monolog) intre Isaia (sau D-zeu) si neamuri.

Sa luam prima data traducerea Crestina a lui Isaia 56:1-8 (eu adaug un text in plus):

Isaia 56
1. Asa vorbeste Domnul: "Paziti ce este drept si faceti ce este bine; caci mantuirea Mea este aproape sa vina, si neprihanirea Mea este aproape sa se arate.
2. Ferice de omul care face lucrul acesta si de fiul omului care ramane statornic in el pazind Sabatul, ca sa nu-l pangareasca, si stapanindu-si mana ca sa nu faca niciun rau!
3. Strainul care se alipeste de Domnul sa nu zica: "Domnul ma va desparti de poporul Sau!" Si famenul sa nu zica: "Iata, eu sunt un copac uscat!"
4. Caci asa vorbeste Domnul: "Famenilor care vor pazi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este placut si vor starui in legamantul Meu,
5. le voi da in Casa Mea si inauntrul zidurilor Mele un loc si un nume mai bune decat fii si fiice; le voi da un nume vesnic, care nu se va stinge.
6. Si pe strainii care se vor lipi de Domnul ca sa-I slujeasca si sa iubeasca Numele Domnului, pentru ca sa fie slujitorii Lui, si pe toti cei ce vor pazi Sabatul, ca sa nu-l pangareasca, si vor starui in legamantul Meu,
7. ii voi aduce la muntele Meu cel sfant si-i voi umple de veselie in Casa Mea de rugaciune. Arderile lor de tot si jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, caci Casa Mea se va numi o casa de rugaciune pentru toate popoarele."
8. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu care strange pe cei risipiti AI LUI ISRAEL: "Voi mai strange si alte popoare la cei stransi acum din el."

Ceea ce citesti sunt porunci (repetate de Isaia) lasate de D-zeu poporului Evreu. Intr-un rezumat, D-zeu porunceste evreului ca sa invete pe strain (care se afla in mijlocul poporului) regulile si legile lasate de D-zeu, pentru ca el (strainul) sa nu fie o piatra de poticnire pentru evreu (vezi Exod 20:10 sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.). Textele din Biblia Crestina nu sunt prea clare in privinta asta pentru ca au fost schimbate, iar cele de mai jos iti indica asta. Textul 8 (pe care tu l-ai omis) iti mai indica faptul ca aici este vorba de cele 10 triburi pierdute ale Israelului sunt considerate straine (adica neamuri).

Mai jos, gasesti textul original din Scriptura Ebraica, neschimbata de doua milenii.
Isaia 56:1-8 cu traducere in engleza/ebraica:

1. So says the Lord, "Keep justice and practice righteousness, for My salvation is near to come, and My benevolence to be revealed." א. כֹּה אָמַר יְהֹוָה שִׁמְרוּ מִשְׁפָּט וַעֲשׂוּ צְדָקָה כִּי קְרוֹבָה יְשׁוּעָתִי לָבוֹא וְצִדְקָתִי לְהִגָּלוֹת:
2. Fortunate is the man who will do this and the person who will hold fast to it, he who keeps the Sabbath from profaning it and guards his hand from doing any evil. ב. אַשְׁרֵי אֱנוֹשׁ יַעֲשֶׂה זֹּאת וּבֶן אָדָם יַחֲזִיק בָּהּ שֹׁמֵר שַׁבָּת מֵחַלְּלוֹ וְשֹׁמֵר יָדוֹ מֵעֲשׂוֹת כָּל רָע:
3. Now let not the foreigner who joined the Lord, say, "The Lord will surely separate me from His people," and let not the eunuch say, "Behold, I am a dry tree." ג. וְאַל יֹאמַר בֶּן הַנֵּכָר הַנִּלְוָה אֶל יְהֹוָה לֵאמֹר הַבְדֵּל יַבְדִּילַנִי יְהֹוָה מֵעַל עַמּוֹ וְאַל יֹאמַר הַסָּרִיס הֵן אֲנִי עֵץ יָבֵשׁ:
4. For so says the Lord to the eunuchs who will keep My Sabbaths and will choose what I desire and hold fast to My covenant, ד. כִּי כֹה | אָמַר יְהֹוָה לַסָּרִיסִים אֲשֶׁר יִשְׁמְרוּ אֶת שַׁבְּתוֹתַי וּבָחֲרוּ בַּאֲשֶׁר חָפָצְתִּי וּמַחֲזִיקִים בִּבְרִיתִי:
5. "I will give them in My house and in My walls a place and a name, better than sons and daughters; an everlasting name I will give him, which will not be discontinued. ה. וְנָתַתִּי לָהֶם בְּבֵיתִי וּבְחוֹמֹתַי יָד וָשֵׁם טוֹב מִבָּנִים וּמִבָּנוֹת שֵׁם עוֹלָם אֶתֶּן לוֹ אֲשֶׁר לֹא יִכָּרֵת:
6. And the foreigners who join with the Lord to serve Him and to love the name of the Lord, to be His servants, everyone who observes the Sabbath from profaning it and who holds fast to My covenant. ו. וּבְנֵי הַנֵּכָר הַנִּלְוִים עַל יְהֹוָה לְשָׁרְתוֹ וּלְאַהֲבָה אֶת שֵׁם יְהֹוָה לִהְיוֹת לוֹ לַעֲבָדִים כָּל שֹׁמֵר שַׁבָּת מֵחַלְּלוֹ וּמַחֲזִיקִים בִּבְרִיתִי:
7. I will bring them to My holy mount, and I will cause them to rejoice in My house of prayer, their burnt offerings and their sacrifices shall be acceptable upon My altar, for My house shall be called a house of prayer for all peoples. ז. וַהֲבִיאוֹתִים אֶל הַר קָדְשִׁי וְשִׂמַּחְתִּים בְּבֵית תְּפִלָּתִי עוֹלֹתֵיהֶם וְזִבְחֵיהֶם לְרָצוֹן עַל מִזְבְּחִי כִּי בֵיתִי בֵּית תְּפִלָּה יִקָּרֵא לְכָל הָעַמִּים:
8. So says the Lord God, Who gathers in the dispersed of Israel, I will yet gather others to him, together with his gathered ones. ח. נְאֻם אֲדֹנָי יֱהֹוִה מְקַבֵּץ נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל עוֹד אֲקַבֵּץ עָלָיו לְנִקְבָּצָיו:

URMARE =>
fullban9
25890. Postat la 26/06/2014 15:20 - 3964z7h9m
URMARE =>

Nu am sa traduc intreg textul (probabil ca multi dintre voi vb engl.), ci am sa scot in evidenta cateva cuvinte cheie:
Textul 3 incepe asa:
Nu lasa strainul care a venit la D-zeu cine sa nu-l lase? evident ca poporul Evreu.
Cum poti veni la D-zeu? Aici ai putea sa-mi raspunzi ca prin Isus si mi-ar face mare placere sa-ti arat cat de mult gresiti voi (neamurile) dar asta este un subiect total diferit. Dar nu uita ca pe vremea lui Isaia, Isus [presupusul mesia] nu exista.
Deci cum puteai veni la D-zeu? Doar prin Poporul Evreu caruia I s-a descoprit Legea si profetiile, care reprezinta o lumina cu ajutorul cui neamurile se pot ghida catre D-zeu!

Voi nu puteti tineti Legea si Sarbatorile lasate de D-zeu evreului deorece nu stiti cum sa le tineti. Toate explicatiile asupra acestor reguli se gasesc doar in Tora Orala nu si cea scrisa.

Sa-ti dau un exemplu. Luam ziarul "New York Times" si ii decupam toate titlurile si subtitlurile din el si le punem deoparte in stanga iar contextual acelor titluri si subtitluri le punem deoparte in dreapta. Ce ai in stanga poate fi comparat cu Tora Scrisa, iar contextual si explicatiile din dreapta se poate identifica cu Tora Orala.

Observi ca nici nu am inceput sa discut irelevanta care o are aceste sarbatori pentru neamuri. Fiecare sarbatoare reprezinta un anumit eveniment din istoria evreului. Ele sunt legate in mod direct de evreu, unele reprezinta scoaterea lui din Egypt, s.a.m.d si s.a.m.d. Ceea ce faceti voi este complet ridicol si nu are nici o fundatie biblica. Inteleg de ce evreii mesianici sustin ca au dreptul de a tine sarbatorile - desi ei numai suntt evrei .. dar voi? NEAMURILE ! .. e complet carachios lucrul ce-l faceti.

Daca mai ai si alte texte, sunt dispus sa le discutam, iar daca ai nevoie de traducerea completa a textului din Scriptura Ebraica pot sa fac si asta.

PS. Am incercat sa atasez un screen print al website-ului care contine Scriptura Ebraica dar nu merge ... postez link-ul:

http://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/15987/jewish/Chapter-56.htm
Lucia
25897. Postat la 27/06/2014 16:25 - 3963z6h3m
Draga ISRAEL,

Cand a fost instituita ziua de odihna, Sabatul...nu era nascut poporul evreu, dupa cum sti Iacov-Israel este persoana din care s-a nascut cele 12 semintii, dupa cat timp de la facere?
Cu Avraam Dumnezeu a facut un LEGAMANT prin care sunt binecuvantate toate POPOARELE pamantului, iti inteleg GELOZIA...
Noi NEAMURILE suntem altoite in SAMANTA, nu SEMINTELE...deci, si noi, ca si voi facem parte din acelasi MASLIN.
Desi, l-ai facut pe Ovidiu imatur, tu, pari un copil caruia crezi ca ti-am furat Tatal fara nici un drept...smiley

emanolake
25899. Postat la 27/06/2014 16:44 - 3963z5h45m
Pare că din postarea care ai aduso in evidență iasă la iveală că Sabatul e numai pentru evrei și alti na-u importantă sau valoare in ochii Atotcreatorului...Dragul meu in primul rînd trebuie să înțelegemi planul lui YHWH.De ce a ales un popor ca să-i poartă numele și să fie sfînt? Evreii trebuie să fie o pildă in sfințenie cea ce in zilele acestea e babilonu la ei și o parte merg după datini și obiciuri ce nu sînt scrise in To
ra.Deacea și purtăm in rugăciune poporul israel ca să facă cea ce trebuie....prorociile se repetă pentru popor...Dacă Creatorul a sfințit și a binecuvîntat Shabbatul toți oameni de pe pămînt și care au bunăvoință si din dragoste să dea slavă celui Preainalt și Făcător al cerului și pămîntului.

- Ci iată porunca pe care le-am dat-o: rAscultați glasul Meu, și Eu voi fi Dumnezeul vostru, iar voi veți fi poporul Meu; umblați pe toate căile pe care vi le-am poruncit, ca să fiți fericiți. - Dar ei n-au ascultat și n-au luat aminte, ci au urmat sfaturile și pornirile inimii lor rele, au dat înapoi și n-au mers înainte.
- Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărțire între voi și Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund fața Lui și-L împiedică să v-asculte!
- Căci așa vorbește Cel Preaînalt, a cărui locuință este veșnică și al cărui Nume este sfânt: rEu locuiesc în locuri înalte și în sfințenie; dar sunt cu omul zdrobit și smerit, ca să înviorez duhurile smerite și să îmbărbătez inimile zdrobite.
Aurelc
25911. Postat la 29/06/2014 01:28 - 3961z21h1m
Ionica a scris: Atunci de ce nu scrie asa? De ce nu este nici o referinta? De ce in ce priveste tinerea sabatului totul incepe de la Muntele Sinai? Pe sentimente si ganduri nu putem cladi.

Ionică, dă-mi voie să-ți spun prietenește; știi care e problema ta? Nu vrei să crezi Scripturile ci preferi să construiești tot felul de teorii aberante, pe nedrept numite științifice deoarece sunt în mare parte presupuneri și lucruri neverificabile și cu mult mai puțin susținute de Biblie decât să lași Duhul Sfânt să te lumineze și în privința Sabatului. Îți dau câteva indicii și te las să meditezi singur și să te rogi, poate vei ajunge la un rezultat mai bun decât până acum.
- Încă de la început scrie în Genesa că luminătorii au fost creați pentru a despărți ziua de noapte și a servi drept indicatori care să arate timpul Sărbătorilor (citește în Biblii fidele și vei vedea că este așa);
- Este scris că Dumnezeu a stat de vorbă cu primii oameni în grădina Eden, în răcoarea zilei și cred că suntem cu toții deacord că nu au vorbit nimicuri ci lucruri temeinice și deosebit de importante pentru viitorul lor ca oameni. Nu este lucru mai important pentru oameni decât acela de a cunoaște care este voia lui Dumnezeu cu privire la traiul lor...
- Nu menționează Biblia câte zile, luni sau ani au stat primii oameni în Eden, dar eu cred că nu au fost ispitiți până ce nu li s-a făcut cunoscut ceea ce Dumnezeu avea să le spună. Abia după aceea a intervenit ispita și expulzarea din Eden.
- Dacă tu crezi că Adam și Eva au ieșit de-a dreptul debusolați din Eden și a fost nevoie să treacă mult timp până ce s-au prins câte zile este bine să aibă o săptămână, o lună sau un an te înșeli amarnic. Ei aveau noțiunile Calendarului Biblic și știau cum să numere și să împartă zilele, respectiv când este sărbătoare, etc. Dovadă este tocmai că sunt menționate date exacte, câți ani au trăit fiecare, în ce lună a început să se lucreze la arca lui Noe, când a venit potopul, cât a ținut și inclusiv așa cum am argumentat la subiectul Sărbătoarea Cincizecimii dovada că Noe a adus jertfă și Dumnezeu a încheiat cu omenirea legământul că nu o va mai nimici prin ape tocmai la sărbătoarea Cincizecimii.
- Apoi ca să nu trecem de la subiect mai menționez doar faptul că Adam a fost prezent atunci când Dumnezeu a binecuvântat și a sfințit ziua a șaptea. Dacă ție ți se pare că a trecut faptul acesta pe lângă el fără vreo importanță, și Dumnezeu doar a făcut ca un fel de act necugetat și ne la locul lui binecuvântând ziua a șaptea și punând-o de-oparte pentru Sine (pentru că în opinia ta ar fi trebuit s-o facă doar la darea Legii pe Sinai), atunci așa cum am spus mă tem că tu nu vrei să crezi ce e scris în Scripturi ci preferi să crezi ce vrei tu. În acest caz nu are ce-ți face nimeni... numai Dumnezeu poate deschide mintea și inima cuiva ca să creadă ceea ce trebuie.

Stimabile ISRAEL... Te încurci în afirmații și când scrii în limba română, traduci defectuos și copilărește și din limba engleză, iar de ebraică... decât să te rog pe tine să traduci ceva, prefer să folosesc google translator. Vrei să pari că faci analiză pe textul din Isaia 56 dar gafezi aproape în tot ce spui. Nu prea înțeleg cum de ai ajuns pe aici și ce te frământă decât setea de supremație ( că pretinzi că ești evreu) și necunoștința Scripturilor.
ISRAEL a scris:Inapoi la subiect ..
Textele care le-ai postat din Isaia 56:1-7 sunt luate din Vechiul Testament nu din Scriptura Ebraica si ele, la prima vedere se pare ca ar indica dreptul si datoria ta de a respecta ziua sfanta lasata de D-zeu poporului Evreu. Nicidecum textele respective nu indica un dialog (sau monolog) intre Isaia (sau D-zeu) si neamuri.
După ce ai început cu o incursiune pipărată și plină de afirmații pe care le arunci în aer fără să știi cui anume te adresezi (de parcă aici pe acest site ai vorbi întregii creștinătăți) și bineînțeles pe lângă subiect continui cu citatul ce l-am preluat mai sus.
Cum adică Isaia 56 nu este nici dialog, nici monolog? Atunci ce este, vorbe în vânt? A vorbit Isaia singur?
Prietene, ceea ce scrie în Isaia 56, în limba română (și chiar în analiza sintactico-morfologică a oricărei limbi, fie ea și ebraica) se numește monolog, susținut de prorocul Isaia, inspirat de Duhul Sfânt și adresat oricărui om, oricărui bărbat, oricărei persoane oricărui famen dar nicidecum exclusiv evreilor! Mă mir că citezi tu cu scrisul tău și te străduiești să traduci (la un nivel de începători ce-i drept) un text care nu-ți dă dreptate. Oare tu nu vezi că te-ai cățărat într-un copac înalt și rânjind la noi îți tai singur creanga de sub picioare?

ISRAEL a scris:2. Fortunate is the man who will do this and the person who will hold fast to it, he who keeps the Sabbath from profaning it and guards his hand from doing any evil.

7. I will bring them to My holy mount, and I will cause them to rejoice in My house of prayer, their burnt offerings and their sacrifices shall be acceptable upon My altar, for My house shall be called a house of prayer for all peoples.

Versetul 2 amintește că este ferice de bărbatul și de persoana care păzește Sabatul și versetul 7 scrie clar că Casa Lui se va numi o casă de rugăciuni pentru toate națiunile.

Auzi, știi ceva: atunci când îmi aduci o dovadă cum că Scriptura evreiască de fapt este un secret pe care Dumnezeu li l-a șoptit la ureche lui Moise și celorlalți autori ai restului de cărți și ele au fost transmise întotdeauna pe cale orală și tainică dar că s-a scăpat cineva și l-a destăinuit și altor popoare care l-au scris repede și astfel a ajuns și la noi, atunci să mai vii și să-mi spui că Scriptura este DOAR pentru evrei. OK?
Până atunci Scriptura evreiască este pentru evrei, cea românească pentru români și în fiecare limbă pentru vorbitorii limbii respective deoarece YHWH Dumnezeu este Tatăl Ceresc al tuturor oamenilor . Tot ce trece peste aceasta sunt invenții de-ale tale și ale altora ca tine care cred că monopolizează Cuvântul lui Dumnezeu și care de fapt nu este legat cum spune Pavel Apostolul (2Tim.2:9). Aceste invenții nu mă interesează chiar deloc.

De alte afirmații pe care le-ai făcut privitoare la sărbători, legea orală și traduceri ale scripturii nu mă mai leg pentru că aș sări de la subiect și nu e permis.

Fii sănătos

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban9
25913. Postat la 29/06/2014 19:45 - 3961z2h43m
Aurelc a scris: Oare tu nu vezi că te-ai cățărat într-un copac înalt și rânjind la noi îți tai singur creanga de sub picioare?
Ma amuza faptul ca esti stresat. Demonstreaza cat de neputincios esti.
Engleza e limba mea primara. Ebraica este limba secundara, iar limba Romana este tertiara. Tu vrei sa ma inveti engleza? Sau poate vrei sa ma inveti ce spune Scriptura care ne-a fost data noua acum aproximativ 3400 de ani? Ma faci sa rad goym-ule! Biserica Catolica a "furat" Scriptura de la noi si datorita Bisericii Catolice puteti sa va bucurati si voi si incepeti sa cunoasteti cat de cat pe singurul D-zeu - cel al Israelului! Aceiasi Biserica pe care o voi o discreditati si pe care o numiti "Curva Babilonului" cand voi nu va dati seama ca sunteti in aceiasi oala cu ea ?!?!
Cata ipocrizie Doamne pe capul neamurilor.

AurelC, in privinta argumentului care-l ai cu Ionica - invata sa postezi cu trimiteri din Biblie ca sa poti sustine ceea ce afirmi, ca altfel nu discuti decat opinii personale. Unde scrie ceea ce spui tu? ... dumnezeul vostru obisnuia sa spuna "este scris !!!". Unde este scris ceea ce afirmi tu? Te pripesti si faci multe asumptii fiindca pur si simplu nu ai nimic altceva. Zero. Nimic.

Acum, in ceea ce priveste argumentul care-l ai cu mine. In primul rand te rog sa citesti propozitiile mele IN INTREGIME pentru ca altfel imi irosesc timpul repetandu-ma aici, iar in al doilea rand as dori sa incerci sa-ti stapanesti emotiile. De ce esti atat de frustrat? Ar trebui sa fii bucuros, si usurat pentru ceea ce ai inceput sa descoperi - a_d_e_v_a_r_u_l - care-l nu-l vei putea cunoaste niciodata in Biserica Crestina - oricare ar fi ea!

...........
...........
...........

Hai sa o luam de la capat.

Tratezi textele mele precum faci cu Scriptura mea. Citesti pe jumatate si sari din text in text ca sa incerci a pune un argument de "doamne-ajuta!". Citez mai jos inca odata ce-am scris in postul anterior. Concentreaza-te asupra a ceea ce am ingrosat si subliniat (in rosu) si mai ales ce am scris in LITERE DE TIPAR :
ISRAEL a scris:Textele care le-ai postat din Isaia 56:1-7 sunt luate din Vechiul Testament nu din Scriptura Ebraica si ele, la prima vedere se pare ca ar indica dreptul si datoria ta de a respecta ziua sfanta lasata de D-zeu poporului Evreu. Nicidecum textele respective nu indica un dialog sau monolog intre Isaia (sau D-zeu) SI NEAMURI.

Cuvintele cheie aici sunt " intre Isaia (sau D-zeu) SI NEAMURI", adica nici Isaia si nici D-zeu nu se adresa neamurilor ci poporului evreu. Dupa cum ti-am demonstrat din Scriptura Ebraica, unde iti arat clar in textul #3 din capitolul 56, Isaia (sau D-zeu), se adresa poporului Evreu. Deci evreului ii era poruncit ca sa aibe grija de paganul care s-a transformat si a devenit evreu. Aici e vorba de paganii care parasisera Egiptul impreuna ca Evreii in timpul Exodului.
Acum haide sa-ti dau cateva texte ca sa te conving ca pe langa evreii care au parasit Egiptul, erau si pagani (majoritatea egipteni) care dorisera sa se adere poporului lui Israel, deoarece au marturisit puterea D-zeului lui Israel fiind martori la toate cele 10 plagi. Aceiasi pagani sunt cei care construisera "vitelul de aur" la poalele muntelui Sinai cand Moise se afla sus pe munte in prezenta lui D-zeu. Probabil ca o sa spui "cum stii asta? " Uite cum stiu:
Nu trebuie sa conving pe nimeni ca Scriptura Ebraica este o carte divina. Crestinul si Musulmanul sunt de accord in privinta asta. Tora, este partea cea mai divina din toata Scriptura deoarece a fost data direct de D-zeu. ( Tora inseamna "instructiuni" ). Chiar in Tora gasim dovada despre care vorbesc.
Oriunde citesti in Tora, D-zeu vorbeste despre Poporul lui Israel, foloseste urmatoarea expresie "Poporul Meu", sau "Poporul lui Israel", sau "Copii Mei", sau "Intaiul Meu nascut", sau simplu "Israel". Dintr-o data, limbajul se schimba aici ( la incidental cu "Vitelul de Aur" ) si vedem ca D-zeu ii spune lui Moise "poporul tau !!!":

Exod 32:7
"Domnul a zis lui Moise: 'Scoala si coboara-te; caci poporul tau, pe care l-ai scos din tara Egiptului, s-a stricat.' "
Vedem ca Aaron nu a fost pedepsit. El nu a facut nimic rau. Daca citim inceputul capitolului 32 din Exod, vedem ca Aaron nu a facut nimic altceva decat a aruncat tot aurul in foc si din el a iesit vitelul. Tot procesul acesta a fost magie ecipteana (amintiti-va cum magii egipteni si-au aruncat toiegele jos in fata faraonului si ele s-au preschimbat in serpi). Istoria Ebraica sustine ca in vremurile acelea tot egipteanul stia sa faca vraji si magie. Dar de ce au fost pedepsiti ceilalti evrei ? Fiindca 3000 dintre ei (pagani si evrei) au murit in ziua aia. Ei nu au mesterit vitelul, ei nu au dansat in jurul idolului. Ei doar stateau in jur si priveau, De ce au meritat pedeapsa (din cauza caruia noi evreii suferim si pina in ziua de astazi)? Pentru ca au stat in jur si au admirat fara sa faca nimic cand au vazut ca D-zeu a fost insultat si transformat intr-un vitel/idol. Toti evreii treabuiau sa puna mana pe arme si sa starpeasca din radacini toate neamurile prezente printre ei! Insa n-au facut asta. Au stat laolalta si au admirat "show"-ul.

Mai departe, in Exod 20:10:

"Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta."

In primul rand trebuie sa observam modul in care D-zeu distribuie importanta acestei legi in ordine ierarhica:

1. Prima data o pastrezi tu (barbat sau femeie evreu)
2. Apoi, intervine ierarhia primului fiu nascut
3. Apoi a fiicei
4. A robului de parte masculina
5. A roabei de parte feminine
6. A vitelor si a animalelor evreului ...
7. .. si abia apoi a strainului/paganului/goym-ului DAR NUMAI ACELOR CARE SE AFLAU IN MIJLOCUL POPORULUI ISRAEL (nu si a celor din Romania!)

Vezi tu AurelC despre ce STRAIN este vorba acolo?

Aurelc a scris: Nu prea înțeleg cum de ai ajuns pe aici și ce te frământă
prezenta mea aici printre voi este o binecuvantare, dar tare mie teama ca imi irosesc margaritarele.
fullban9
25916. Postat la 29/06/2014 21:14 - 3961z1h15m
Rog Administratorii a mari capacitatea de cuvinte incluse intr-o singura postare.

In postul anterior, am declarat ca o mare multime de egipteni au insotit pe israeliti atunci când au plecat din Egipt

Exod 12:37-38
" Copiii lui Israel au plecat din Ramses spre Sucot, in numar de aproape sase sute de mii de oameni care mergeau pe jos, afara de copii.
O multime de oameni de tot soiul s-au suit impreuna cu ei; aveau si turme insemnate de oi si boi."
Aurelc
25930. Postat la 04/07/2014 01:06 - 3956z21h23m
ISRAEL a scris:
Ma amuza faptul ca esti stresat. Demonstreaza cat de neputincios esti.
Engleza e limba mea primara. Ebraica este limba secundara, iar limba Romana este tertiara. Tu vrei sa ma inveti engleza? Sau poate vrei sa ma inveti ce spune Scriptura care ne-a fost data noua acum aproximativ 3400 de ani? Ma faci sa rad goym-ule! Biserica Catolica a "furat" Scriptura de la noi si datorita Bisericii Catolice puteti sa va bucurati si voi si incepeti sa cunoasteti cat de cat pe singurul D-zeu - cel al Israelului! Aceiasi Biserica pe care o voi o discreditati si pe care o numiti "Curva Babilonului" cand voi nu va dati seama ca sunteti in aceiasi oala cu ea ?!?!
Cata ipocrizie Doamne pe capul neamurilor.

Amice, pentru faptul că tu scrii aiureli offtopic și eu nu îți răspund la batjocuri arată care este de fapt diferența între ce intenționezi tu și ce se scrie de fapt la subiect. Și încă te mai lauzi singur cum că prezența ta aici ar fi binecuvântare! Doamne ferește de asemenea binecuvântări. Nu sunt stressat ci profund dezamăgit să văd pe cineva mințind cu nonșalanță (nu te cred nici că ești evreu născut și crescut la iudaism cum bine a intuit și Lică și nici că cunoști limbile enumerate în ordinea expusă de tine- și câtă vreme nu te cunosc personal sau să fie cineva dintre cunoscuții mei să confirme altceva nu o să-mi schimb această părere) pentru ca mai apoi să se dea învățător al Scripturii. Și încă o mențiune scurtă după care lăsăm de-oparte precizările că sunt offtopic și se sancționeazăză: pentru cunoștințele tale proprii, Dumnezeul meu este Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov iar Cel despre care indirect spui tu este Fiul Său, Mântuitorul meu, Mesia. Dumnezeu este Unul singur și Unic.
ISRAEL a scris:
AurelC, in privinta argumentului care-l ai cu Ionica - invata sa postezi cu trimiteri din Biblie ca sa poti sustine ceea ce afirmi, ca altfel nu discuti decat opinii personale. Unde scrie ceea ce spui tu? Te pripesti si faci multe asumptii fiindca pur si simplu nu ai nimic altceva. Zero. Nimic.
Iar se vede că nu cunoști (sau nu vrei să recunoști) Scripturile:
-
Genesis 1:14New International Version (NIV)

14 And God said, "Let there be lights in the vault of the sky to separate the day from the night, and let them serve as signs to mark sacred times, and days and years,
Pentru mai multe detalii explicative ale versetului 14 există o lucrare foarte frumoasă numită: "Festivals in Genesis 1:14 by David Rudolph" întinsă pe 40 de pagini cu o mulțime de dovezi și cu o bibliografie de 54 de cărți serioase de Harvard, etc. Deci primii oameni știau de ce au fost create astrele pe cer- pentru a delimita diferite perioade de timp și pentru a arăta când au loc sărbătorile, inclusiv Sabatul că despre el vorbim aici.
- În cartea Genesa, primele capitole sunt nenumărate versete din care reiese că Dumnezeu a vorbit cu oamenii (și culmea în opinia lui ISRAEL) că nu erau evrei acei oameni. De față cu ei a binecuvântat Sabatul, ziua a 7-a a Săptămânii Gen.2:1-3. Deci există dovezi din Scripturi că ce am afirmat este argumentat. Faptul că spui că n-am argumente, o faci doar din rea-voință, pentru că nu ai venit aici să studiezi ci să faci scandal. O să-ți culegi roadele la vremea potrivită.

ISRAEL a scris:
Tora, este partea cea mai divina din toata Scriptura deoarece a fost data direct de D-zeu. ( Tora inseamna "instructiuni" ). Chiar in Tora gasim dovada despre care vorbesc.
Oriunde citesti in Tora, D-zeu vorbeste despre Poporul lui Israel, foloseste urmatoarea expresie "Poporul Meu", sau "Poporul lui Israel", sau "Copii Mei", sau "Intaiul Meu nascut", sau simplu "Israel". Dintr-o data, limbajul se schimba aici ( la incidental cu "Vitelul de Aur" ) si vedem ca D-zeu ii spune lui Moise "poporul tau !!!":

Exod 32:7
"Domnul a zis lui Moise: 'Scoala si coboara-te; caci poporul tau, pe care l-ai scos din tara Egiptului, s-a stricat.' "

Încerci să argumentezi ceva care pentru oamenii superficiali ar părea corect, dar de fapt sunt niște minciuni de-ale tale. Ba mai mult ești un insultator, că dacă m-ai înjurat pe mine făcându-mă goym este nesemnificativ în comparație cu faptul că îl faci pe Moise, care a fost din seminția lui Levi drept goym. Wow, ești tare de tot!
ISRAEL a scris:
Vedem ca Aaron nu a fost pedepsit. El nu a facut nimic rau. Daca citim inceputul capitolului 32 din Exod, vedem ca Aaron nu a facut nimic altceva decat a aruncat tot aurul in foc si din el a iesit vitelul. Tot procesul acesta a fost magie ecipteana (amintiti-va cum magii egipteni si-au aruncat toiegele jos in fata faraonului si ele s-au preschimbat in serpi). Istoria Ebraica sustine ca in vremurile acelea tot egipteanul stia sa faca vraji si magie. Dar de ce au fost pedepsiti ceilalti evrei ? Fiindca 3000 dintre ei (pagani si evrei) au murit in ziua aia. Ei nu au mesterit vitelul, ei nu au dansat in jurul idolului. Ei doar stateau in jur si priveau, De ce au meritat pedeapsa (din cauza caruia noi evreii suferim si pina in ziua de astazi)? Pentru ca au stat in jur si au admirat fara sa faca nimic cand au vazut ca D-zeu a fost insultat si transformat intr-un vitel/idol. Toti evreii treabuiau sa puna mana pe arme si sa starpeasca din radacini toate neamurile prezente printre ei! Insa n-au facut asta. Au stat laolalta si au admirat "show"-ul.

Deci tu argumentezi că atunci când Dumnezeu i-a spus lui Moise "poporul tău"s a referit de fapt la neamurile răzvrătite(probabil asociate cu răzvrătiții dintre evrei). Ei, bine, dacă este așa cum zici tu, atunci sunt profund dezamăgit pentru că atunci când a venit vorba de moartea lui Moise, Dumnezeu l-a adăugat tocmai la "poporul său"
Citat Biblia online chabad:
Numbers 31:1.
The Lord spoke to Moses saying,
2. "Take revenge for the children of Israel against the Midianites; afterwards you will be gathered to your people."
Citat VDC:
Deuteronomul 32:50

Tu vei muri pe muntele pe care te vei sui, și vei fi adăugat la poporul tău, după cum Aaron, fratele tău, a murit pe muntele Hor și a fost adăugat la poporul lui

Cât despre celelalte afirmații neadevărate pe care le-ai făcut spunând că evreii nu au făcut nimic rău ci doar nu au pedepsit răul, ce să mai spun. Minți în gura mare. Dacă nu ar scrie Scriptura că toți au păcătuit și l-au ispitit pe Dumnezeu în nenumărate rânduri până ce a fost nevoit să-i nimicească în pustie pe toată generația ieșită din Egipt cu o foarte mică excpție. Aaron nu a murit pe loc, pentru că era Mare Preot, dar din nefericire i-a venit și lui vremea și nu a putut intra in Canaan. Minciuna-i minciună pretine. Ai impresia că cu asemenea gogoși mă frustrezi? Te străpungi singur și mă faci să te compătimesc...
Citat VDC:
Exod 32:1. Poporul, văzând că Moise zăbovește să se pogoare de pe munte, s-a strâns în jurul lui Aaron, și i-a zis: "Haide! fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră; căci Moise, omul acela care ne-a scos din țara Egiptului, nu știm ce s-a făcut."
2. Aaron le-a răspuns: "Scoateți cerceii de aur din urechile nevestelor, fiilor și fiicelor voastre, și aduceți-i la mine."
3. Și toți și-au scos cerceii de aur din urechi, și i-au adus lui Aaron.
4. El i-a luat din mâinile lor, a bătut aurul cu dalta, și a făcut un vițel turnat. Și ei au zis: "Israele! iată dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului."
5. Când a văzut Aaron lucrul acesta, a zidit un altar înaintea lui, și a strigat: "Mâine, va fi o sărbătoare în cinstea Domnului!"
6. A doua zi, s-au sculat dis-de-dimineață, și au adus arderi de tot și jertfe de mulțumire. Poporul a șezut de a mâncat și a băut; apoi s-au sculat să joace.
25. Moise a văzut că poporul era fără frâu, căci Aaron îl făcuse să fie fără frâu, spre batjocura vrăjmașilor săi;
Numeri 14:2
Toți copiii lui Israel au cârtit împotriva lui Moise și Aaron, și toată adunarea le-a zis: "De ce n-om fi murit noi în țara Egiptului, sau de ce n-om fi murit în pustia aceasta?
Numeri 26:64 Între ei, nu era nici unul din copiii lui Israel a căror numărătoare o făcuse Moise și preotul Aaron în pustia Sinai.
65 Căci Domnul zisese: "Vor muri în pustie, și nu va rămâne nici unul din ei, afară de Caleb, fiul lui Iefune, și Iosua, fiul lui Nun."

Eu nu arăt cu degetul din dorința de a acuza, căci cu siguranță neamurile nu au fost mai bune, dar când este scris așa, lăsăm cum este scris, nu inventăm istorioare ca să facă pe cei nesfinți altfel de cum au fost.

Iar ca argument că Isaia 56 se referă la tot felul de neamuri, nu neaparat doar la cele care au ieșit împreună cu ei din Egipt, legat de versetul 7 îți arăt din rugăciunea regelui Solomon:
Citat VDC:
1Împărați 8:41
. Când străinul, care nu este din poporul Tău Israel, va veni dintr-o țară depărtată, pentru Numele Tău,
42. căci se va ști că Numele Tău este mare, mâna Ta este tare, și brațul Tău este întins, când va veni să se roage în casa aceasta, -
43. ascultă-l din ceruri, din locul locuinței Tale, și dă străinului aceluia tot ce-Ți va cere, pentru ca toate popoarele pământului să cunoască Numele Tău, să se teamă de Tine, ca și poporul Tău Israel, și să știe că Numele Tău este chemat peste casa aceasta pe care am zidit-o eu!

Străinul acela care a fost dispus să meargă în pelerinaj dintr-o țară îndepărtată cum este România de dragul DOMNULUI respectă Sabatul și se închină numai lui Dumnezeu cel Adevărat, Viu și Unic. smiley

fullban10
25932. Postat la 04/07/2014 17:35 - 3956z4h54m
Pacatul nu este numai fapta, ci si atitudinea pe care o avem fata de ceea ce a spus Dumnezeu.
Israel. Imi aduc si eu umila mea parere ( asteptandu-ma, cum au patit si fratii mei, la "urarile" tale de binesmiley): Cand ajungi sa te gandesti, sau sa ignori, sau sa te-ndoiesti: OARE A ZIS DUMNEZEU?, si aici intra si Sabatul, si poligamia etc. . deja pui la indoiala Cuvantul Sau, scormonesti prin texte pentru a gasi pretexte care sa-ti indreptateasca fapta.
Corect e sa alegi ce vrei sa faci tu personal, acceptand consecintele, decat sa te ascunzi la umbra adevarului.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban9
25937. Postat la 07/07/2014 03:37 - 3953z18h52m
AurelC

Am sa-ti raspund la toate comentariile din postul tau precedent DAR fa bine si ramai la subiect, pentru ca deviezi de la el si ai inceput sa te invarti ca un caine in jurul cozii. Inca ceva .. te rog nu confunda "pastoria" cu "ciobania" si incearca a te exprima "crestineste" aici cu mine, ca unul care a fost sfatuit sa intoarca celalalt obraz. La urma urmei asta va este invatatura, sau nu? Ochi pentru ochi si Dinte pentru dinte, este doar porunca data evreului. Deci nu confunda.

Nu trebuie sa te simti ofensat pentru ca va numesc "neamuri" pentru ca voi toti cei care nu sunteti evrei, sunteti neamuri. "Goym" este un cuvant ebraic si este tradus "Neamuri" - nimic jignitor aici (numai daca cumva te crezi evreu) . Nu vei gasi prea des cuvantul "Goym" in cautarea pe google pentru ca e o expresie ebraica. Cuvantul "Pagani" inseamna acelasi lucru = "Neamuri", atat doar ca "Biserica" (care a facut aceasta tranzitie de la Paganism la Crestinism - care nu e nimic altceva decat Neo-Paganism-, in primele secole ale erei noastre) ia dat o conotatie urata ca sa se diferentieze pe "Ea" de "Paganism". Ca sa distraga atentia mai bine spus. Daca vrei un exemplu mai pe intelesul tau, ca tiganca din tramvai care fura un portofel si cand isi da seama ca a fost surprinsa de pagubas incepe sa urle ca din gura de sarpe "hotule", "talharule, de ce mi-ai furat portofelul!!!"

Referitor la argumentul care-l aveai cu Ionica unde ti-am spus sa vii cu trimiteri. Nu ma asteptam sa vorbim pe "babeste" dar sunt nevoit deoarece vad ca numai asa poti intelege:

Tu ai zis:
1. "- Încă de la început scrie în Genesa că luminătorii au fost creați pentru a despărți ziua de noapte și a servi drept indicatori care să arate timpul Sărbătorilor (citește în Biblii fidele și vei vedea că este așa);"
Eu raspund:
Vezi textul subliniat de mine in citatul tau si raspunde cu o trimitere. Deci inca odata ... UNDE SCRIE ASTA?

Tu ai zis:
2. "- Este scris că Dumnezeu a stat de vorbă cu primii oameni în grădina Eden, în răcoarea zilei .. "
Eu raspund:
Fac asumptia ca atunci cand spui "oameni" te referi doar la Adam si Eva nu la "Y", "Z", "X" sau "W". Daca sustii ca erau mai multi oameni, atunci procura si textul (invatate si argumenteaza cu texte biblice pentru ca nu intereseaza pe nimeni opinia ta personala)

Tu ai zis:
3. "- mai menționez doar faptul că Adam a fost prezent atunci când Dumnezeu a binecuvântat și a sfințit ziua a șaptea. Dacă ție ți se pare că a trecut faptul acesta pe lângă el fără vreo importanță, și Dumnezeu doar a făcut ca un fel de act necugetat și ne la locul lui binecuvântând ziua a șaptea și punând-o de-oparte pentru Sine (pentru că în opinia ta ar fi trebuit s-o facă doar la darea Legii pe Sinai), atunci așa cum am spus mă tem că tu nu vrei să crezi ce e scris în Scripturi ci preferi să crezi ce vrei tu. "
Eu raspund:
Unde iti indica tie textul ca D-zeu a poruncit lui Adam sa tina ziua de Sabat? Faci iarasi asumptii pripite. Porunca a IV a de la Horeb spune asa:

"Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.
Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului"

Dupa cum vezi a lucra sase zile face parte de aceiasi porunca. A LUCRAT ADAM SI EVA IN EDEN?
Cand raspunzi aici cu tot felul de teorii si opinii, te rog sa ne produci si textele care ti le cer - unde anume sau cum, a poruncit D-zeu lui Adam sa tina Sabatul Saptamanal?

Apoi ...

Nu gasesti nicaieri in Cartea Genezei cuvantul Sabat. Poruncile date la Sinai au fost porunci noi, scrise in piatra si putem trage multe concluzii (despre care argumentam aici) doar din prima porunca:

Exod 20:2
"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine."
A scos D-zeu pe Adam, Avraam sau Isaac, din Egipt? ..... NU! ..... Deci porunca asta sau cele care au urmat (toate 613) nu a fost pentru Adam, Avraam sau Isaac, CI DOAR PENTRU TOTI EVREII CARE ERAU PREZENTI SI PENTRU URMASII LOR !

Alte dovezi:
Deuteronom 5:1-3
"Moise a chemat pe tot Israelul si i-a zis: 'Asculta, Israele, legile si poruncile pe care vi le spun astazi in auzul vostru. Invatati-le si impliniti-le cu scumpatate.
Domnul Dumnezeul nostru a incheiat cu noi un legamant la Horeb.
NU CU PARINTII NOSTRI a incheiat Domnul legamantul acesta, CI CU NOI, CARE SUNTEM toti vii ASTAZI AICI.'
"

4. "- Dacă tu crezi că Adam și Eva au ieșit de-a dreptul debusolați din Eden și a fost nevoie să treacă mult timp până ce s-au prins câte zile este bine să aibă o săptămână, o lună sau un an te înșeli amarnic. Ei aveau noțiunile Calendarului Biblic și știau cum să numere și să împartă zilele, respectiv când este sărbătoare, etc. "
Eu raspund:
Nu indica nicaieri ca Adam si Eva au tinut cont de perioada timpului sau ca ar fi sarbatorit vre-o sarbatoare. Numaratoarea si datele care le mentii tu acolo au fost daruite de D-zeu lui Moise, iar Moise le-a scris pe manuscript. Ele nu au fost inregistrate nici de Adam, nici de Eva, nici de Avraam sau nimenii altcineva. Punct! Daca gresesc, atunci indica-mi textele biblice care ma contrazic. Inca odata NU MA INTERESEAZA OPINIA TA PERSONALA.

URMARE =>
fullban9
25938. Postat la 07/07/2014 03:41 - 3953z18h48m
OFFTOPIC !

Postarea de față nu conținea nimic relevant pentru acest subiect astfel că a fost ștearsă.

Moderator5
fullban9
25940. Postat la 07/07/2014 03:51 - 3953z18h38m
URMARE =>

Explicatia Orala
Mișna este un documentariu antic a Scripturiilor Ebraice care este atasat de text (pe de-o parte si alta a textului). Crestinismul a copiat sistemul asta si de aceea gasim Biblii Pagane care au explicatii (date dpdv al doctrinii respective r11; Penticostale, Baptiste, Adventiste, etc) dedesuptul textului sau pe marginile paginilor.
Mișna descrie evenimentele respective in felul urmator.
La explicatiile urmatoare ne trebuie putina gandire si logica umana ca sa le putem accepta. Probabil ca am sa le pun un asterix (*Intelligence Required), ca sa ma pot justifica impotriva celor mai putin binecuvantati cu materia asta atat de rara printre pagani ... cenusie!

Sa luam fiecare text acuzativ in parte:
1. In primul rand egiptenii din mijlocul poporului Ebraic au cerut un dumnezeu care sa-l inlocuiasca pe Moise, crezand ca acesta a murit. Ce inseamna "dumnezeu"? in Tora scrisa (nu cea care o gasim "on line" la http://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/63255/jewish/The-Bible-with-Rashi.htm ) gasim scrise toate numele originale ale lui D-zeu asa cum I-au fost atribuite in momentele respective. De exemplu, gasim adesea in Vechiul Testament expresie de "dumnezeu" (cu "d" mic):
In Exod 6:2-3 gasim o multime de atribute ale lui D-zeu. Cand Biserica a tradus Scriptura Ebraica (vezi Septuagintul), pe linga faptul ca a tradus gresit foarte multe texte, pe linga faptul ca a adaugat si a eliminat texte, a eliminat si foarte multe detalii (ca cele de mai jos), deoarece aceste detalii aduc cu ele necesitatea unor altor explicatii, care la randul lor necesita alte explicatii. Ca sa produca un text "divin" de unde "extragerea lui Isus" ar fi mult mai usoara si mai convenienta si scrierea unei noi carti "divine" (Noul Testament) le-ar fi mult mai usoara

* = culoarea albastra este traducerea Vechiului Testament.
* = culoarea rosie [in paranteze patrate] este traducerea din Scriptura Ebraica.

"Dumnezeu [Elokim] a mai vorbit lui Moise si i-a zis: 'Eu sunt Domnul [A--noy]. Eu M-am aratat lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov, ca Dumnezeul [Elokim] cel Ato_puternic [Kel Shad--i]; dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu ca 'Domnul' [A--noy]."

Din textul de mai sus, titlul de Judecator se poate scrie in intregime E_L_O_K_I_M, pentru ca este un atribut, un titlu. Dar celelalte sunt nume ale lui D-zeu de aceea e nepermis (cel putin aici la voi pe un forum pagan unde se practica idolatria) a fi scrise (sau pronuntate) in intregime.

Vedem ca Elokim are semnificatia de Judecator Suprem a intregii Creatiuni. Deasemenea, un judecator uman este numit elohim. Textul din Exod 7:1 spune asa: "Domnul a zis lui Moise: 'Iata ca te fac dumnezeu [elohim - adica judecator] pentru faraon; si fratele tau, Aaron, va fi prorocul tau.'"

Deci, sa citim textul din nou sa vedem daca face sens:
Exod 32:1 "Haide! fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră; căci Moise, omul acela care ne-a scos din țara Egiptului, nu știm ce s-a făcut."

Inainte de a se urca pe munte, Moise a promis copiilor lui Israel ca se va intoarce in 40 de zile. Patruzeci de zile [incomplete] au trecut si el nu sa intors. Numaratoarea a fost facuta gresit si nu s-a respectat regula "o seara si o dimineata". In timpul absentei lui Moise, egiptenii care au insotit pe copiii lui Israel de la exodul lor din Egipt au raspandit cuvantul ca Moise nu s-ar intoarce si ca mai bine ar alege un alt lider pentru a fi intermediarul dintre ei si D-zeu (ca si Isus al vostru dealtfel). Copiii lui Israel nu si-au dat seama ca Moise a insinuat ca se va intoarce dupa finalizarea celor patruzeci de zile in intregime. Prin urmare, atunci cand cea de-a saisprezecea zi din luna Tammuz, care era inceputul celei de-a patruzecia zi de la plecarea lui Moise, a sosit, si Moise nu s-a intors, au sarit cu asalt impotriva lui Aaron si Hur, fiul lui Miriam, care temporar preluase conducerea taberei Ebraice, cerand ca acesta sa le faca un alt dumnezeu care sa ia locul lui Moise.
In zadar a incercat Hur sa vorbeasca grupului excitat de instigatori si sa-i faca sa se razgandeasca de la planul lor. Refuzul sau la persistentele lor pentru a comite acest act ia infuriat atat de mult incat acestia l-au ucis pe Hur. Acum, Aaron a vazut ca nu exista nici o sansa de ai opri, iar el va impartasi aceiasi soarta si intregul popor al lui Israel ar fi comis infractiunea de neiertat de a cadea in idolatrie.
Aaron stia ca Moise se va intoarce a doua zi. Prin urmare, el a decis sa castige timp si sa incetineze procesul idolatric sperand ca Moise sa se reintoarca pina la comiterea actului ilicit. Daca Aaron chiar ar fi fost "capul" acestei rebeliuni atunci nu era necesar sa ceara aur egiptenilor, pentru ca "Copiii lui Israel au facut ce spusese Moise si au cerut egiptenilor vase de argint, vase de aur si haine" (Exod 12:35). Scopul aici a fost de a incetini procesul de idolatrie pina va sosi Moise adoua zi.
El a cerut ca toata lumea sa-si aduca propriile bijuterii din urechile si de pe degetele nevestelor si a fiicelor lor cu scopul de a le transforma intr-un nou dumnezeu (adica idol). In modul asta, el a crezut, ca ar intarzia intreagul proces, din moment ce el se astepta ca femeile si fiicele egiptenilor vor refuza sa se desparta de bijuteriile și ornamentele lor pretioase. Nu cred ca trebuie sa scot in evidenta cat de "pretioase" sunt aceste ornamente si bijuterii pentru fiecare femeie (in general vorbind). Contrar asteptarilor sale, multimea de buna voie s-au despartit cu aurul lor, cu toate ca femeile au refuzat să fie parte la aceasta.

URMARE =>
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163904 vizite unice Powered by PHP-Fusion