Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 3 din 9 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Deconectat RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
fullban1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
246. Postat la 19/09/2009 23:03 - 5704z23h39m
Ei oricum , pentru Israel erau alte conditii meteorologice , decat ca pentru cei din Siberia . Dar chestia cu focul neaprins pe vatra era pentru preparatul hranei din mana si cum pana a doua zi in Sabat nu se strica , erau nevoiti sa manance hrana rece . Deci la armata cu voi . A fost o gluma , dar pentru copii mici , pentru bolnavi , cred ca este bine a face bine in ziua Sabatului . Asa ca parerea mea iubiti frati , este ca putem incalzi mancarea in Sabat , putem incalzi locuinta , ca nu este calcare de lege . Apoi noi cumparam de multe ori paine , duminica dimineata . Cati va-ti intrebat ca painea respectiva poate sa fi fost preparata in Sabat ? Ce facem , mai cumparam paine , sau nu ?
247. Postat la 19/09/2009 23:04 - 5704z23h38m
Iedidia a scris:
Apoi noi cumparam de multe ori paine , duminica dimineata . Cati va-ti intrebat ca painea respectiva poate sa fi fost preparata in Sabat ? Ce facem , mai cumparam paine , sau nu ?

Dimpotriva, painea de duminica dimineata , daca e proaspata e cu siguranta facuta dupa apusul soarelui ;-) (am prieteni brutari, si stiu cand merg la lucru) Dar practic orice produs ( indiferent daca e alimentar sau de alt uz) poate sa fi fost facut sambata, insa el nu a fost facut la comanda mea ! Eu mai degraba as zice ca nu ar fi indicat sa comandam ceva sa ni se faca , stiind ca pentru asta se va lucra cu sigurnta in sabat. In rest, cei care lucreaza de felul lor in Sabat , oricum lucreaza.. nu are rost sa cautam nod in papura - parerea mea.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
248. Postat la 19/09/2009 23:05 - 5704z23h37m
Ramane destula paine nevanduta la sfarsitul zilei de Sabat , asa ca toata stiinta ta cu prieteni brutari nu foloseste la nimic , pentru ca acea paine a fost facuta ( ca sa te citez pe tine dintr-un alt mesaj ) in prima seara a zilei de Sabat , adica in singura seara pe care o are o zi , in cazul nostru Sabatul .

Dar nu aceasta este problema . Ea este mult mai grava , pentru ca nu stiu cum va rezolva Creatorul problema coltilor lui Aurelc , fata de mine si unde ne va plasa pe amandoi .
Exista o singura solutie : Pavel vorbeste ca a fost rapit si prezinta ideia mai multor ceruri . Cred ca vom fi separati fiecare in alt cer , ca sa nu ne intalnim si sa ne certam si acolo .

A fost o gluma , dar problema este foarte delicata . Eu il iert pe fratele Ovidiu Cozma din tot sufletul , dar ma doare ca trebuie sa iau o decizie in aceasta privinta , de a nu mai ajunge la astfel de schimburi de replici , care duce la pierderea ratiunii , dar nu voi spune niciodata " amin " la ce sustin altii , iar eu nu cred .
249. Postat la 19/09/2009 23:06 - 5704z23h36m
de multe ori cumparam paine, si multe alimente care au fost, semanate, recoltate, in sabat.

Cred ca pentru aceasta a murit Hristos, sa ierte ceea ce noi nu putem tine
fullban1
250. Postat la 19/09/2009 23:07 - 5704z23h35m
Din nestiinta .
251. Postat la 19/09/2009 23:08 - 5704z23h34m
cu buna stiinta, dar nu poti sta flamand
fullban1
252. Postat la 19/09/2009 23:09 - 5704z23h33m
Porunca este , ca trebuie tinut chiar si in timpul aratului si seceratului .
253. Postat la 19/09/2009 23:15 - 5704z23h27m
Este pacat doar atunci cand cu buna stiinta pui un mecanic sa-ti repare masina sambata sau alte cazuri similare.Cat despre multitudinea hainelor ce le purtam si care au fost facute in sabat, cat despre multitudinea alimentelor preparate si ambalate in sabat si pe care totusi le consumam, cat despre multitudinea serviciilor (apa, curent, gaz etc) furnizate in sabat si pe care totusi le consumam, sa-mi fie cu iertare fratilor, asta-i fariseim pe fata.Sau ajungem sa facem ca unii din moldova care aprind becul de vineri seara si-l tin aprins tot sabatul ca sa nu-l aprinda( vezi Doamne) in sabat?Nu in asta consta pocainta, fratilor.Ca daca in asta consta, as dorii sa stiu si eu cine o sa mai fie mantuit?(pt ca oricare din noi, atunci cand platim factura la curent, este inclusa in ea si serviciile furnizate sambata, abonamant plus kw consumati).Nu faceti calea Domnului mai ingusta decat este ca si asa sunt putini cei ce calca pe CALEA CEA DREAPTA.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Aurelc
254. Postat la 19/09/2009 23:21 - 5704z23h21m
Sunt de acord cu tine Avrame:-) Deci cu toate ca treaba nu e chiar ok, ne rugam Domnului sa ne ierte pentru ca nu putem sti cu exactitate, iar in aceasta ordine de idei, Dumnezeu a randuit o minunata sarbatoare, numita "Sarbatoarea Ispasirii" sau a iertarii, in care sunt iertate inclusiv pacatele din nestiinta si cele neintentionate.

Iedidia a scris:
Ramane destula paine nevanduta la sfarsitul zilei de Sabat , asa ca toata stiinta ta cu prieteni brutari nu foloseste la nimic , pentru ca acea paine a fost facuta ( ca sa te citez pe tine dintr-un alt mesaj ) in prima seara a zilei de Sabat , adica in singura seara pe care o are o zi , in cazul nostru Sabatul .
Iedidia scumpule.... ce e cu tine ?? Iar citesti printre randuri ?? sau la tine cand zic paine proaspata inseamna paine coapta cu cel putin 24 de ore mai repede ???

Iar pentru ca in discutie era vorba de Sabat, am considerat suficient sa scriu dupa apusul soarelui, subintelegandu-se ca e vorba de apusul soarelui de dupa incheierea zilei de Sabat precedenta. Ce te tot impacientezi atata ? Stai relax ca nu-ti are nimeni baiul ;-) Doar nu crezi cumva ca eu sustin inceputul primei zile a saptamanii altcandva decat de la apusul soarelui de dupa ziua de Sabat???

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
255. Postat la 19/09/2009 23:22 - 5704z23h20m
Aurelc a scris:

Iar pentru ca in discutie era vorba de Sabat, am considerat suficient sa scriu dupa apusul soarelui, subintelegandu-se ca e vorba de apusul soarelui de dupa incheierea zilei de Sabat precedenta. Ce te tot impacientezi atata ? Stai relax ca nu-ti are nimeni baiul ;-) Doar nu crezi cumva ca eu sustin inceputul primei zile a saptamanii altcandva decat de la apusul soarelui de dupa ziua de Sabat??? [/b] :w00t:

Iarta-ma , dar de ce nu gandesti la fel si despre 14 Nisan!!!???
256. Postat la 19/09/2009 23:33 - 5704z23h10m
Eu gandesc asa despre orice zi ! Cum as putea sa gandesc altfel ? Exista vre-o postare , sau vre-o dovada in care sa fi spus eu ca Sabatul incepe altcandva decat dupa apusul soarelui, dupa ce trece ziua pregatirii (Vineri) ?? Nu inteleg ce are una cu alta..La 14 Nisan vorbeam despre cand se jertfesc Pastele, nu cand incepe ziua. Ai cu siguranta mai mult timp ca mine, reciteste ce am scris ca sa vezi ca e asa ;-)

avodah
257. Postat la 19/09/2009 23:33 - 5704z23h9m
Considerati caci ar fi un lucru gresit a te aduna in sabat nu dimineata cum se obisnueste ci pe la prinz de exemplu?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Aurelc
258. Postat la 19/09/2009 23:36 - 5704z23h6m
Depinde ce urmarim prin adunarile noastre... Vedem de exemplu din anumite relatari biblice ca Dumnezeu acorda inca in perioada Noului Legamant o importanta deosebita timpului la care se aduceau jertfele zilnice necurmate ( dimineata, la ceasul al 3-lea, si seara la ceasul al 9-lea) Ba chiar apostolii si sfintii dintre primii crestini numeau aceste timpuri " timpul sau ceasul rugaciunii ", si erau adunati impreuna, pentru rugaciune si alte slujbe duhovnicesti spre lauda Domnului, in mod deosebit in zilele de Sabat si de Sarbatori.
Citat:
VDC Fapte 2:1 In ziua Cincizecimii, erau toti impreuna in acelasi loc.[...] 15 Oamenii acestia nu Sunt beti, cum va inchipuiti voi, caci nu este decat al treilea ceas din zi.
Citat:
BOR Fapte 3:1 Iar Petru si Ioan se suiau la templu pentru rugaciunea din ceasul al noualea.
Citat:
VDC Fapte 10:1 In Cezarea era un om cu numele Corneliu, sutas din ceata de ostasi numita "Italiana".
2 Omul acesta era cucernic si temator de Dumnezeu, impreuna cu toata casa lui. El facea multe milostenii norodului, si se ruga totdeauna lui Dumnezeu.
3 Pe la ceasul al noualea din zi, a vazut lamurit intr-o vedenie pe un inger al lui Dumnezeu ca a intrat la el, si i-a zis: "Cornelie!" [...]30 Corneliu a raspuns: "Acum patru zile, chiar in clipa aceasta, ma rugam in casa mea la ceasul al noualea; si iata ca a stat inaintea mea un om cu o haina stralucitoare,
Citat:
VDC Daniel 9:20 Pe cand inca vorbeam eu, ma rugam, imi marturiseam pacatul meu si pacatul poporului meu Israel, si imi aduceam cererile inaintea Domnului, Dumnezeului meu, pentru muntele cel Sfant al Dumnezeului meu;
21 pe cand vorbeam eu inca in rugaciunea mea, a venit repede in zbor iute, omul Gavriil, pe care-l vazusem mai inainte intr-o vedenie, si m-a atins in clipa cand se aducea jertfa de seara.
22 El m-a invatat, a stat de vorba cu mine, si mi-a zis: "Daniele, am venit acum sa-ti luminez mintea.
23 Cand ai inceput tu sa te rogi, a iesit cuvantul, si eu vin sa ti-l vestesc; caci tu esti prea iubit si scump. Ia aminte, deci, la cuvantul acesta, si intelege vedenia!

Exemplele nu se opresc nici pe departe aici...iar din ceea ce am citat rezulta ca Dumnezeu pune un accent deosebit pe ceasurile de rugaciune de dimineata si de seara si consider neintemeiata o dorinta de a decala programul din simpla comoditate... Nu as vrea sa fiu rau, dar pentru mine suna mai degraba ca dorinta de razvratire impotriva Ziditorului, asa cum a facut Ieroboam, care nu nici el nu a mai tinut cont de ceea ce a hotarat Dumnezeu, ci a fixat o alta data, cand a vrut el...
Citat:
VDC 1 Regi 12:31 Ieroboam a facut o casa de inaltimi si a pus preoti luati din tot poporul, care nu faceau parte din fiii lui Levi.
32 A randuit o sarbatoare in luna a opta, in ziua a cincisprezecea a lunii, ca sarbatoarea care se praznuia in Iuda, si a adus jertfe pe altar. Iata ce a facut la Betel, ca sa se aduca jertfe viteilor pe care-i facuse el. A pus in slujba la Betel pe preotii inaltimilor ridicate de el.
33 Si a jertfit pe altarul pe care-l facuse la Betel, in ziua a cincisprezecea a lunii a opta, luna pe care o alesese dupa bunul lui plac.

Deci eu stiu ca pot fi exceptii, cand situatia nu permite probabil un asemenea orar, dar atunci cand aceste conditii pot fi indeplinite, si totusi sunt schimbate, doar de dragul de a fi altcandva, pentru ca ii este cuiva mai comod... nu cred ca facem mare bucurie Domnului... Adu-ti aminte de cuvintele pe care i le-a spus Samuel lui Saul:
Citat:[b]
VDC 1 Samuel 15:22 Samuel a zis: "Ii plac Domnului mai mult arderile-de-tot si jertfele decat ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decat jertfele, si pazirea cuvantului Sau face mai mult decat grasimea berbecilor.

[b]Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
259. Postat la 19/09/2009 23:50 - 5704z22h52m
NOI STIM CA TATAL FIUL SI CU DUHUL SFANT SUNT UNA! SI ATUNCI EU VA INTREB DACA DUMNEZEU TINE SAMBATA CA ZI DE ODIHNA ATUNCI ISUS NU TINUT SI TINE TOT SAMBATA!! NOI STIM CA ISUS A EXISTAT DE LA FACEREA LUMII DECI EL A EXISTAT SI CAND SAU DAT CELE 10 PORUNCI SI LEGEA! ASA NE ZICE IN 1 PETRU 1:19,20,21! DECI NICI NU SE PUNE PROBLEMA CA UCENICI SI ISUS SA NU FI TINUT SAMBATA ,ASA SCRIE SI IN NOUL TESTAMENT CACI SE ADUNAU LA SINAGOGA IN FIECARE SABAT!! [*] [*

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
fullban1
260. Postat la 19/09/2009 23:52 - 5704z22h51m
petrisor a scris:
NOI STIM CA TATAL FIUL SI CU DUHUL SFANT SUNT UNA! SI ATUNCI EU VA INTREB DACA DUMNEZEU TINE SAMBATA CA ZI DE ODIHNA ...................................... [*] [*

Eu cred ca timpul la Atotputernicul , nu este ca unitate de masura ca la pamanteni . Pentru ca El a hotarat aceasta lege la creatiune si pentru ca ziua este de 24 de ore pentru Pamant , iar o saptamana este de 7 zile complete , a hotarat ca ultima zi din aceasta perioada sa fie pentru odihna omului , pentru ca omul are nevoie de odihna , ca sa spunem asa . Aceasta odihna , omul trebuie sa o orienteze in totalitate , spre slava Celui ce l-a creat .

Tot in sistemul solar , spun oamenii de stiinta ( daca acceptam teoria lor ) ca ziua pe alte planete , nu este de 24 de ore , deci aceasta unitate de timp , se parcurge numai pe pamantul acesta si pe noul pamant , atunci cand va fi facut ( creat ) din nou .

......................................ATUNCI ISUS A TINUT SI TINE TOT SAMBATA!! NOI STIM CA ISUS A EXISTAT DE LA FACEREA LUMII DECI EL A EXISTAT SI CAND SAU DAT CELE 10 PORUNCI SI LEGEA! ASA NE ZICE IN 1 PETRU 1:19,20,21! DECI NICI NU SE PUNE PROBLEMA CA UCENICI SI ISUS SA NU FI TINUT SAMBATA ,ASA SCRIE SI IN NOUL TESTAMENT CACI SE ADUNAU LA SINAGOGA IN FIECARE SABAT!! [*] [*

Inainte de intrupare , Yahsuah in univers , ca si Tatal nu era si nu este nici acum afectat in activitate ( pentru ca face ceva ) de modul cum este masurat timpul , sau cum se scurge acesta . Tot Petru spune ca la Creator , o zi este ca 1000 de ani , iar o 1000 de ani ca o zi .

Este adevarat ca atunci cand era in " trup " pamantesc , a respectat ca orice om , " legea " hotarata la creatiune ( in aceasta privinta ) , impreuna cu ucenicii . Ca ucenicii in multe privinte ale legii , mai aveau scapari .

Pe noul pamant ,( deci nu in univers ) orce faptura ( om ) va veni in fiecare Sabat si se va inchina inaintea Creatorului . Pe noul pamant , timpul va fi cu zile de 24 de ore , pe perioade de 7 zile , luni si ani . Dar in sfanta cetate lucrurile stau un picut altfel , pentru ca acolo nu este intuneric si nu are trebuinta de soare , pentru ca este luminata de slava Tatalui , iar faclia ei este Mielul .
261. Postat la 19/09/2009 23:53 - 5704z22h50m
Sabatul: nu a mai ramas aproape nimic de el, doar in Cuvant. Ma indoiesc ca si in, sau si la noi.
Suntem doar buni "papagali", sa ne sfadim cu altii despre el, dar am remarcat ca Biserica de la ora actuala, nu este aceea pe care am cunoscut-o in anul 1985. Predicile, felul cantarilor, chiar rugaciunile, sunt un abur, si nu permit sa ma contrazica nimeni, daca vrea sa ma contrazica, doresc sa o vad prin faptele lui, prin viata lui. Poti sa scrii impotriva celor ce am scris aici, nustiu cati dintre membrii Bisericii de la ora actuala pazesc Sabatul in toata splendoare lui.
S-a simplificat foarte mult sfintire sa: aia numai trebuie, aia numai e valabila, aialalta a picat.
Suntem de toat jalea, se zbiara foarte mult, se canta foarte modern ( inclusiv eu), adica numai este natural. Nu suntem realisti, predicam in doua feluri: atacam in predica pe duminicali, daca nu pe fratii nostrii, dar nicidecum nu il predicam pe Hristos, sau predicam in asa fel, pentru o mancare calda, sa le placa fratilor, sau surorilor gazda.
Iar in urma postarii mele, parca va aud: Ni ma si la asta, nu are familie? ( adica sa isi vada de treaba). Dar de fapt, noi nu am discutat pana acum ceva constructiv, cand vad cei care nu cunosc sa zica: Domnule astia da! Din contra am fugarit de pe forum pe cei care nu erau de credinta, imi pare rau, de isac, de un crestin, si poate au mai fost si altii.
Ce vreau sa zic prin asta, hai sa implinim Sabatul asa in toata splendoarea sfinteniei lui, prin fapte, teoria o cunoastem, credem ca este porunca Domnului, hai sa cautam cararile vechi, fara anulari de dupa ravolutie.
Doresc sa numesc postarea aceasta: Plangerile lui Abdon.
Aurelc
262. Postat la 20/09/2009 00:00 - 5704z22h43m
Cred ca forumul e de vina, si din cauza lui nu mai e biserica intr-o stare asa de buna ca prin 1985 daca bine am retinut... :-P Din cauza forumului nu se mai pazeste Sabatul, din cauza forumistilor nu mai propovaduieste nimeni Cuvantul Domnului ca toti se tin numai de nimicuri...etc . In concluzie: desfiintam forumul, si toate vor fi dintr-o data super-bune !!!... :w00t:

Hai sa lasam gluma la o parte ca cred ca inteleg eu ce vrei sa zici. Adevarul e ca pe un forum cu tot felul de useri, pe care pe multi dintre ei nu-i cunosti, este aproape imposibil sa pastrezi o linie a discutiilor pe care ti-o propui, din moment ce esti provocat la alte discutii, si ti se pun tot felul de intrebari. La aceasta slujeste de fapt forumul, sa se raspnda pe cat posibil intrebarilor pe care le are fiecare in dreptul lui si nu sa se impuna o imagine fixa, ca si cum nu ar exista interactiune intre forumisti... Din moment ce lumea se intreaba daca mai trebuie tinuta Sambata, degeaba vrei tu sa-i spui ca este indicat sa se faca prezenta la adunare inca cu 10 min inainte de inceperea slujbei, si ca sa se predice la subiect, nu hala-n-dala de peste tot, ce-i vine fiecaruia in minte, sau mai stiu eu ce propuneri bune se pot face, ca sunt destule de imbunatatit...mai ales la trairea de zi cu zi !

O pazire exemplara a Sabatului o ai atunci cand o faci din toata inima pentru Domnul, si asa cum o cere El. Nu de ochii cuiva, sau din obligatia ca scrie in Biblie.. Cineva spunea ca cine vrea sa pazeasca Sabatul, va trebui sa-l pazeasca inca de cand s-a terminat cel precedent ;-)

fullban1
263. Postat la 20/09/2009 00:01 - 5704z22h41m
Am vazut vorbitori care chema lumea la biserica in Sabat , ca muezinul la rugaciune , atunci cand predicau ei , dar in ziua cand nu erau randuiti la amvon , veneau la ora 11 sau se duceau in alte adunari din zona , ca sa poata predica .
Apoi daca postezi in Sabat un mesaj , nu stiu daca este pacat ! Este ca si cum ai zice , ca nu trebuie sa aprinzi becul , ca doar vei plati pentru curentul consumat in Sabat .

Dar daca eu ascult in Sabat din muzica crestina pe care a-ti postat-o voi , pentru ca noi nu avem atat de multi membri care sa poata organiza un moment muzical , ci cantam noi asa cum ne pricepem .

Deci , ascult sau nu muzica in Sabat de pe calculator ?
Aurelc
265. Postat la 20/09/2009 00:11 - 5704z22h31m
Domnul Iisus a spus ca "secerisul este mare dar lucratorii sunt putini"... Daca si la voi este asa, atunci ne rugam Domnului sa scoata lucratori destoinici si pentru lucrarea de a aduce laude Domnului, ca e mult mai bine dacat sa fie inlocuita cu ascultatul muzicii, la calculator sau in alta parte :-)

Vor fi unii care nu sunt deacord sa porneasca calculatorul in zilele de Sabat, indiferent pentru ce motiv. Altii, mai posteaza cate un mesaj pe forum sau pe messenger ,( cum sunt eu de exemplu ). Ma tem ca asta tine de incredintarea fiecaruia.. voi mai studia problema si poate revin cu completari.

abdon
266. Postat la 20/09/2009 00:11 - 5704z22h31m
in final calculatorul, nu este nimic altceva, decat un player, ca si radio, casetofonul, CD.

ce e asa problema !?
Pagina 3 din 9 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164004 vizite unice Powered by PHP-Fusion