Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 4 din 8 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Deconectat RE: Ce-am invatat, azi, in Sabat?
izreelpop
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9543. Postat la 20/03/2011 06:28 - 5158z15h16m
frate Olah daca s-a studiat subiectul DUHUL SFINT te rog raspundem la urmatoarele intrebari;1,care este originea DUHULUI SFINT? 2.este persoana ?3.in cite sisteme religioase activeava si sub ce forma?4.si care este motivatia trimiterii lui si cui ????????5,cum putem indetifica un om care are un alt duh in vederea a nu fi confundat cu DUHUL SFINT.
fullban10
9547. Postat la 20/03/2011 07:34 - 5158z14h10m
Noi am vorbit despre GANDURILE INIMII. E o stiinta sau mai bine zis, o taina, pe care o pot intelege, doar cei care nu vad in INIMA, organul care pompeaza sange, si-n GAND, creierul. E un subiect amplu. Merita deschis un topic special.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Nica Schirod
9548. Postat la 20/03/2011 07:34 - 5158z14h10m
shalom.

Aștept și eu cu mare interes, răspunsul la aceste întrebări!

În Shabatul de eri, am învățat ceva foarte important, și cu îngăduința dumneavoastră, voi posta un fragment, că mi se pare important pentru toți.

2 Petru 1: 3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui,
4. prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea, care este în lume prin pofte.
5. De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința;
6. cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
7. cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni.
8. Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos.
9. Dar cine nu are aceste lucruri, este orb, umblă cu ochii închiși, și a uitat că a fost curățit de vechile lui păcate.
10. De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră; căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată.
11. În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.

A fost o dezbatere interesantă pentru sufletele noastre și chiar a noastre de pe portal, nu credeți că merită să fie și o temă pentru acasă?.

Șalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Moderator2
9549. Postat la 20/03/2011 07:38 - 5158z14h5m
Vă rog ca aici să postați strict ce ați învățat în Șabat fără a pune întrebări!

Pentru discuții vă puteți folosi de celelalte subiecte (chiar și în cazul acesta - Duhul Sfânt).

Mulțumesc pentru înțelegere!

Moderator
fullban10
9779. Postat la 26/03/2011 20:04 - 5152z1h40m
Un Sabat al Cinei Domnului, terminat cu un botez. Ce poti sa iti doresti mai mult?
Cel mai important mi s-a parut ca a fost paralela dintre Genesa 4;3 si Luca 18;11
Doi inchinatoti si fiecare a pus pe altar jertfa sa. Unul sangele ,// umilinta, si celalalt roadele pamantului,// faptele. Consecinta? Doar unul a fost mantuit.

Dinu
9786. Postat la 26/03/2011 21:31 - 5152z0h13m
Frumoasa comparatie sora Valentina.
...............................
Noi astazi am lecturat capitolele 8,9 si 10 din evanghelia dupa IOAN.
Domnul ISUS intra in conflict cu conducatorii iudeilor, prin anumite afirmatii pe care le face, precum:
- ,,Femeie, nici eu NU te osandesc. Du-te si sa nu mai pacatuiesti." vers.11 cap.8
- ,,Eu sunt lumina lumii, cine ma urmeaza pe Mine ... va avea lumina vietii!" vers.12, cap.8
- ,,Daca veti ramanea in cuvantul Meu ... ve-ti cunoaste ADEVARUL, si el va va face slobozi" vers.31, cap.8
- ,,Era o zi de Sabat, cand facuse Isus TINĂ ..." vers.14, cap.9
- ,,EU sunt Usa! Daca intra cineva prin Mine va fi mantuit..." vers.9, cap.10
.............................................................
CONCLUZIE: Multi din crestinii zilelor noastre, minimilizeaza importanta Domnului Isus in mantuirea sufletului nostru. Acestia asemenea Fariseilor si Carturarilor, cauta alte prioritati in viata spirituala decat invatatura Domnului Isus.

,,Oile Mele, ASCULTĂ glasul Meu, Eu le cunosc, si ele VIN dupa Mine. Eu le dau viata vesnica !" vers.27, cap.10

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
fullban10
10027. Postat la 02/04/2011 18:46 - 5145z3h58m
Frumoasa zi de Sabat. Nu m-am gandit niciodata ca Dumnezeu are nevoie de sprijinul nostru. In Ghetsemani El a avut nevoie de sustinere in rugaciune. Dar?????. Pleoapele erau grele de somn. Dumnezeu face atatea pentru noi! Noi doar trebuie sa ne pocaim. Pocaieste-te azi, si Dumnezeu "......... Se va bucura de tine cu mare bucurie" ( Tefania 3;17)

fullban10
10209. Postat la 09/04/2011 19:34 - 5138z3h10m
In Deuterenom 32, gasim cantarea lui Moise, iar in versetul 4, o mare intrebare: Dumnezeu credincios? Pai, parca aceasta, e partea noastra, in Planul de mantuire!
Pana nu ajungem la constiinta ca Dumnezeu e credincios, nu vom putea canta , cantarea lui Moise. Da, Dumnezeu e credincios.
Si atunci ce fel de oameni trebuie sa fim noi?

Deconectat RE: Ce-am învațat, azi, în Sabat?
lnedelea
10227. Postat la 10/04/2011 10:25 - 5137z12h19m
În Sabat am remarcat faptul că unii frați pot fi puși în difcultate pentru a explica motivul implicării lui Simon din Cirena la crucea lui Hirstos din Luca 23:26 "Pe când Îl duceau să-L răstignească, au pus mâna pe un anume Simon din Cirena, care se întorcea de la câmp; și i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus...".

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
fullban10
10365. Postat la 16/04/2011 20:17 - 5131z2h27m
Am fost întrebați: ce ne spune Dumnezeu în Isaia 50 versetul 4 și 5?
Iar concluzia a fost că avem o limbă iscusită,...................................... dar să folosim mai mult urechile.
Trebuie citit și meditat. În ajutor ne vin versetele din Iacov 3.
Cât timp acordam Domnului să ne vorbească?

lnedelea
10376. Postat la 17/04/2011 05:13 - 5130z17h31m
La noi subiectul a fost din Luca cap. 20. S-a pus accentul pe identificarea "viei" din versetul 9 dar parcă a rămas o întrebare deschisă: Oare cine este era sau va fi cu adevărat "via"?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
fullban10
10477. Postat la 23/04/2011 19:10 - 5124z3h34m
Sabatul acesta a fost, dedicat familiei. Sabatul și familia sunt cele două instituții atacate vehement și din toate puterile de către Satana. Nu-i place deloc când copiii lui Dumnezeu se adună în Sabat și dușmănește familia care Îl are pe Dumnezeu, Prieten.
Familia lui Iacov este una din familiile încercate.

lnedelea
10486. Postat la 24/04/2011 07:58 - 5123z14h46m
În Sabatul care a trecut s-a vorbit mult despre această minunată comoară a omului pe care i-a dat-o Dumnezeu în mâinile sale: perpetuarea vieții.
S-a atins chiar și latura negativă a acesteia până la texte de judecată ca Ezechiel 16:38.

fullban10
10668. Postat la 30/04/2011 13:52 - 5117z8h51m
Vițelul de aur, făcut de Aaron. Ne mirăm mult cum un om poate să facă un vițel de aur, să-i inchine o zi de sărbatoare si să-l numească dumnezeu!
COMPROMISUL, este cuvântul care ne duce și pe noi în aceiași greșeală.
Scoateți aurul din urechi, în loc de:
fraților nu-i bine să facem așa ceva.

lnedelea
10680. Postat la 30/04/2011 21:52 - 5117z0h52m
La noi s-a discutat prima parte a Cap. 21 din Evanghelia după Ioan.
Unul dintre vorbitori a realizat faptul că versetul 7 expune un aspect contrar obișnuinței noastre și nu l-a putut explica decât firește, înțelesul lui real fiind ascuns de ochii multora.

Nica Schirod
10681. Postat la 30/04/2011 21:53 - 5117z0h51m
Shalom - Pace.

În Shabatul care a trecut, am învățat despre "Toma", Cum el cât a umblat cu Yeșua (Isus), a auzit făcându-se vorbire, că după ce nu va mai fi Yeșua (Isus), vor veni Hristoși mincinoși, învățători mincinoși și prooroci mincinoși.

Ioan 20: 19. În seara aceleiași zile, cea dintâi a săptămânii, pe când ușile locului unde erau adunați ucenicii erau încuiate, de frica Iudeilor, a venit Isus, a stat în mijlocul lor, și le-a zis: "Pace vouă!"
20. Și după ce a zis aceste vorbe, le-a arătat mâinile și coasta Sa. Ucenicii s-au bucurat, când au văzut pe Domnul.
21. Isus le-a zis din nou: "Pace vouă! Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi."
22. După aceste vorbe, a suflat peste ei, și le-a zis: "Luați Duh Sfânt!
23. Celor ce le veți ierta păcatele, vor fi iertate; și celor ce le veți ține vor fi ținute."
24. Toma, zis Geamăn, unul din cei doisprezece, nu era cu ei când a venit Isus.
25. Ceilalți ucenici i-au zis deci: "Am văzut pe Domnul!" Dar el le-a răspuns: "Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor, și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede."

Da Toma era îndreptățit să nu creadă, dar a venit din nou Yeșua (Isus) parcă anume pentru Toma, i-a fost îndeplinită dorința, căci în lucraea Celui Prea Înalt, nu este jumătăți de măsură, nici lucruri încurcate pentru cel sincer.

Și Yeșua i-a zis lui Toma:
Ioan 20: 29. "Tomo" i-a zis Isus, "pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut."

S-a discutat că și acuma este o și mai mare comfuzie, în împlinirea voie-i Lui Yahveh (Dumnezeu), învățături de toate felurile, promisiuni de toate felurile, garanții de toate felurile, mântuire garantată în toate felurile și că astăzi cu atât mai mult, ar trebui să îl avem ca model pe fratele Toma (ucenicul).

Să zicem ca Toma, (atunci când ascultăm o predică, sau stăm de vorbă cu cine-va, care susține, că mântuirea este prin har și nu mai este nevoie de Lege, de Rânduieli și Sărbători, ci să crezi doar în Isus) dacă nu voi pune mâna și degetul meu nu voi crede, dar unde să punem degetul si mâna?

Iată ce se profețește despre Yeșua, și de ce noi nu trebuie să uităm, ci trebuie să ținem cont, toată viața noastre:
Psalmul 40: 7. Atunci am zis: "Iată-mă că vin! - în sulul cărții este scris despre mine -
8. vreau să fac voia Ta, Dumnezeule! Și Legea Ta este în fundul inimii mele.

Deci, oricine vine cu un Isus făra Lege, avem dreptul să facem ca Toma, să punem degetul și mâna și in cazul că nu găsim Legea Lui Yahveh (Dumnezeu) în fundul inimi, adică la temelie, să nu credem.

Șalom - Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
10831. Postat la 07/05/2011 20:21 - 5110z2h23m
Sabat în care am primit invitația: Vino la apa de viață!
Și ce primim datorită necredinței.
Ape năvalnice care distrug totul în calea lor, tsunami, uragane.
Și totuși cine aduce aceste ape? Răspunsul îl găsim în Biblie.
Tu singur te pedepsești cu răutatea ta și tu singur te lovești cu necredincioșia ta,.........................................................( Ieremia 2; 19)
O! de-ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un râu, și fericirea ta ca valurile mării. ( Isaia 48;18)
I-ai rugat fierbinte să se întoarcă la Legea Ta; dar ei au stăruit în îngâmfarea lor, n-au ascultat....................................n-au ascultat. ( Neemia 9; 29)

lnedelea
10834. Postat la 07/05/2011 21:57 - 5110z0h47m
În acest sabat noi am avut spre dezbatere textul din Ioan 21:15-25. A fost de-a dreptul fascinantă explicația la răspunsul din versetul 22; a rămas o întrebare deschisă referitor la identificarea celor 3 categorii din turma Stăpânului...

Dinu
10847. Postat la 08/05/2011 16:05 - 5109z6h39m
La noi in Recea, la timpul de invatatura sa prezentat Planul pe care la conceput Dumnezeu de a face ,,Om dupa Chipul Sau si a Domnului Isus".
Si la inceput asa a fost ,,tot ce facuse erau foarte Bune".

Cu stupoare in Geneza cap. 6 gasim ca ,,rautatea omului era mare pe pamant, inima si gândurile omului erau indreptate in fiecare zi numai inspre rau".
Multi oameni citind aceste doua afirmatii pot spune ca Planul lui Dumnezeu a avut rezultat zero. Noi insa nu zicem asa. Dumnezeu a continuat si continua pana in ziua de azi sa faca oamenii dupa Chipul Sau. (ma refer la forme ale caracterului Sau).

Care este portretul lui Dumnezeu? Unde este descris? Raspuns: in Exod cap. 34:6-7.
Asadar, tema noastra este: BUNATATEA si CREDINCIOSIA.

In continuare s-a prezentat oameni din biblie care au avut aceste minunate caracteristici ale lui Dumnezeu:
Avram (mijloceste pentru cetati), Iosif (iarta gresala fratilor sai), Moise (mijloceste pentru popor), David (se poarta cu mare bunatate fata de Saul si familia lui), Osea (exprima dorinta lui D-zeu de avea bunatate) .... etc.

Texte de aur: ,,Sa nu te paraseasca Bunatatea si Credinciosia, leagati-le la gat, scrie-le pe tablita inimii tale" Prov. 3:3
,,Ceia ce face farmecul unui om este Bunatatea lui." Prov. 19:22

Rugaciune: ,,Sfinte Tata, iti multumim de Planul Tau pe care l-ai conceput de la inceput, acesta de a ne face asemenea Chipului Tau. Ajuta-ne sa ne lasam prelucrati de Mana Ta, sa acceptam sa fim buni, si sa raspandim aceasta Bunatate si celor din jurul nostru. Ajuta-ne sa umblam cu Credinciosie Tie ascultand de glasul Tau Maret. Fa-ne astfel sa fim asemenea Chipului Tau. Amin "

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
fullban10
11506. Postat la 28/05/2011 20:13 - 5089z2h30m
În Sabatul acesta am avut alegeri. dar până ce comitetul stabilea diagrama noi echipe de lucru pentru următorii doi ani, am avut onoarea să avem oaspete un pastor din America: Don Miler. Trebuie să recunosc, că au un stil deosebit de-a predica.
Tema a fost cele patru dimensiuni ale dragostei lui Dumnezeu:
-Lărgimea- probată cu textele din 1 Timotei 2; 4 ( toți), Romani 5; 18 ( pe când noi eram păcătoși), Matei 27; 19 ( și pe Pilat, l-ar fi iertat, dăndu-i o șansă prin visul soției), Ioan13; 21-26 ( Iuda, n-a dus lipsă de șanse)
- Lungimea- Isaia 46;9, 10 și Ieremia 31; 3 ( dintotdeauna)
- Adâncimea- Filipeni 2; 5-8 și Galateni 3; 13 ( se poate ceva mai adânc decât atât?)
-Înălțimea- Isaia 14;13 ( Satana Îi vroia tronul), Apocalipsa 3;21( celui ce va birui, îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie)

Pagina 4 din 8 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164011 vizite unice Powered by PHP-Fusion