Deconectat |
RE: Ce-am învațat, azi, în Sabat? |
lnedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11507. Postat la 28/05/2011 20:22 - 5089z2h24m |
|
|
La noi textul af sot din Isaia cap. 55-56. S-a explicat semnificația "apelor" și s-a mai pus accentul pe marea importanță a dreptății care trebuie "păzită".
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11510. Postat la 28/05/2011 20:45 - 5089z2h0m |
|
|
Lanoi la Variaș, jud. Timiș, în Șabatul care tocmai l-am încheiat, a fost un Șabat așa cum mi-am dorit, dar și expus pe portal la intrarea în Șabat.
Ne-au vizitat frați și surori de la Giulvăz, de la SânMihai, de la Sâmbăteni de la Lugoj și nu în cele din urmă, sunt sigur că și din cer.
Textul citit la serviciul Divin, a fost din Filipeni 2: 1 până pe la 16, împortant a fost și explicația, dar și felul cu s-a aplicat chiar pe loc, curios nu?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11511. Postat la 28/05/2011 20:50 - 5089z1h55m |
|
|
Frumos, foarte frumos , frate Nica...si daca s-a deschis cerul, eu cred ca ati simtit bucurii.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
11512. Postat la 28/05/2011 20:54 - 5089z1h52m |
|
|
Da soră Lucia, chiar mai mult de cât ai zis tu.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11513. Postat la 28/05/2011 21:01 - 5089z1h45m |
|
|
Uneori aceste bucurii nu se pot descrie in cuvinte, nu-i asa frate Nica?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11514. Postat la 28/05/2011 21:02 - 5089z1h44m |
|
|
eii frate NICA de cand a sosit VIOREL cu fetele acasa de la voi îi tot intreb da cum o fost ..... .......oricum fetele au fost incantate ca le-o pus sa cante de mai multe ori  |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11516. Postat la 28/05/2011 21:06 - 5089z1h40m |
|
|
Dumnezeu să binecuvânteze tot poporul care s-a bucurat de odihna Sabatul Său.
Nu e bucurie mai mare să citești despre astfel de vești frumoase.
O săptămână binecuvăntată tuturor!
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
11517. Postat la 28/05/2011 21:08 - 5089z1h38m |
|
|
Da așa-i soră Lucia și chiar mai mult.
Ei soră Aurelia și, numa-i atât?
|
Deconectat |
11733. Postat la 04/06/2011 21:58 - 5082z0h48m |
|
|
La noi în acest Sabat textul a fost din Isaia capitolul 58.
S-a tratat rolul profetului din versetul 1, s-au evidențiat toate tipurile de post menționate în scriptură, s-au dat numeroase exemple de persoane care au participat la anumite tipuri de post, s-a explicat care este însemnătatea postului.
De asemena s-a tatat și partea a treia a capitolului care vizează Sabatul și ar rămas o întrebare deschisă pentru meditat din versetul 13: Ce înseamnă "Sabatul să fie desfătare"?
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
12420. Postat la 02/07/2011 20:19 - 5054z2h27m |
|
|
Cinci criterii pentru a afla voia lui Dumnezeu:
1- roagă-te pentru călăuzire- Proverbe 3;5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta!
2- petrece timp studiind Cuvântul Său- Ioan 7; 17 Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învățătura este de la Dumnezeu, sau dacă Eu vorbesc de la Mine.
3- cere sfat de la alții- Proverbe 15; 22- Planurile nu izbutesc, când lipsește o adunare care să chibzuiască, dar izbutesc cand sunt mulți sfetnici. Și 20; 18- Planurile se pun la cale prin sfat! Fă războiul cu chibzuință.
4- pune-ți întrebări: unde mă duc, poate veni și Dumnezeu?, cu ce mă îmbrac, Îi place lui Dumnezeu, când mă uit în urmă la ce am făcut, îmi e rușine? etc. etc
5- acționează prin credință- treci la acțiune, nu-i deajuns doar să gândești. Isaia 30;21 Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: " Iată drumul, mergeți pe el!" când veți voi să vă mai abateți la dreapta sau la stânga.
|
Deconectat |
12562. Postat la 09/07/2011 19:17 - 5047z3h29m |
|
|
Marcu 11; 25: Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greșelile voastre.
Tu când vii în biserică știi acest lucru?, a fost întrebarea și tema Sabatului.
|
Deconectat |
12563. Postat la 09/07/2011 21:03 - 5047z1h43m |
|
|
În acest Sabat s-a vorbit din Ioan 17:3-11 incluzând și faptul că unitate nu se poate fără liantul numit "dragoste" (Ioan 13:34).
De asemenea s-a vorbit despre Legea lui Hristos (1 Corinteni 9:21) / Legea Desăvârșită / Legea Slobozeniei (Iacov 1:25).
|
Deconectat |
12687. Postat la 16/07/2011 18:51 - 5040z3h55m |
|
|
Mereu trebuie să alegem.
|
Deconectat |
Dinu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12699. Postat la 16/07/2011 23:55 - 5039z22h51m |
|
|
În acest Sabat am dezbătut pasajul biblic din Luca 19:42 unde scrie următoarele: ,,Dacă ai fi cunoscut și tu măcar în această zi lucrurile care puteau să-ți dea pacea! " .......
Să ne întrebăm cu toții: Care sunt acele lucruri care puteau să le aducă pacea celor din Ierusalim? Ele sunt valabile și pentru noi din zilele de azi? Care sunt acele lucruri? Oare umblăm dupa aceste lucruri? Oare avem noi pacea adevărată in inimile noastre?
Vă indemn să meditati la aceste intrebări. Ne sunt de folos.
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22 |
|
Deconectat |
12789. Postat la 23/07/2011 19:25 - 5033z3h20m |
|
|
Azi in Sabat am dezbatut textul din FA 4:1-12. Versetul de aur fiind 11: ,,ISUS este piatra lepadata de voi zidarii, care a ajuns sa fie pusa in capul unghiului. In nimeni altul nu este mantuire! "
S-a dezbatut aceasta pilda prezentata in Isaia 28:16 si 1Petru 2:6. S-a raspuns la urmatoarele intrebari:
1) Ce edificiu trebuiau sa construiasca zidarii?
2) Pe cine reprezinta zidarii din aceasta pilda?
3) Dar pietrele/ piatra pe cine reprezinta?
S-a accentuat rolul important al invataturii Domnului Isus Hristos, in inchegarea Bisericii Sale si pregatirea acesteia pentru Imparatia lui Dumnezeu.
...........................................................................
In a doua parte s-a dezbatut cele 3 religii (conceptii, principii), iesite din patriarhul Avram: ISLAMISMUL, IUDAISMUL si CRESTINISMUL.
Care este orientarea religioasa a noastra? Iudeo-Crestina? sau Crestina-Apostolica? La aceasta intrebare raspunsurile din Adunarea din Recea au fost in proportie de peste 90-95 % , evident: Crestina-Apostolica. Acum ramane de aplicat in viata noastra, invataturile Domnului Isus Hristos si continuate mai tarziu prin apostoli. Doamne ajuta-ne!
Iar cat priveste, Cultura, Traditia si Identitatea nationala a statului Israel, o admiram si respectam cu mare drag in afara programelor de inchinare. In invatatura Domnului Isus din evanghelii avem toate elementele necesare inchinarii noastre, extrase din religia iudaica.
Multa pace tuturor,
|
Deconectat |
12797. Postat la 24/07/2011 14:26 - 5032z8h20m |
|
|
Cerere și ofertă
Fii lui Zevedei au cerut să stea în slavă și Domnul Isus le-a oferit pe muntele Măslinilor, da ei dormeau.
Moise a cerut să vadă slava, și Dumnezeu i-a permis s-o vadă.
|
Deconectat |
12916. Postat la 31/07/2011 17:06 - 5025z5h40m |
|
|
Ieri in ziua de Sabat in Adunarea din Recea am avut 14 musafiri din judetul Mures. In timpul de inchinare si invatatura din Cuvantul lui Dumnezeu, am invatat care este secretul (taina) ascuns din vesnicii, si importanta acestuia in trairea unei vietii adevarate aproape de Dumnezeu.
Doresc sa va provoc si sa va indemn la cercetarea Scripurilor, intrebandu-va: CARE ESTE SECRETUL (taina) ASCUNS DIN VESNICII?
Va informez faptul ca acest secret desi a fost ascuns de Dumnezeu multa vreme, totusi unor oameni a fost descoperit. Acest secret reprezinta adevarata religie, adevarata cunostinta a lui Dumnezeu, adevarata inchinare.
Va intreb: Noi cunoastem acest secret? Astept raspunsul vostru pe mesaj privat ... Celor care gasesc secretul, va indemn pastrati-l cu grija, nu-l risipiti.
Cu multa dragoste frateasca, Dinu
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12919. Postat la 31/07/2011 18:10 - 5025z4h35m |
|
|
Dinu a scris:
Ieri in ziua de Sabat in Adunarea din Recea am avut 14 musafiri din judetul Mures. In timpul de inchinare si invatatura din Cuvantul lui Dumnezeu, am invatat care este secretul (taina) ascuns din vesnicii, si importanta acestuia in trairea unei vietii adevarate aproape de Dumnezeu.
Doresc sa va provoc si sa va indemn la cercetarea Scripurilor, intrebandu-va: CARE ESTE SECRETUL (taina) ASCUNS DIN VESNICII?
Va informez faptul ca acest secret desi a fost ascuns de Dumnezeu multa vreme, totusi unor oameni a fost descoperit. Acest secret reprezinta adevarata religie, adevarata cunostinta a lui Dumnezeu, adevarata inchinare.
Va intreb: Noi cunoastem acest secret? Astept raspunsul vostru pe mesaj privat ... Celor care gasesc secretul, va indemn pastrati-l cu grija, nu-l risipiti.
Cu multa dragoste frateasca, Dinu
Pace frate Dinu.
Sper sa nu te superi, ca nu ti-am raspuns pe privat, insa eu am gasit un secret deslusit de catre Pavel , si daca dansul a considerat sa impartaseasca aceasta deslusire a secretului cu toata lumea, nu vad cu ce asi gresi eu care voi repeta ce Pavel a redat deja.
S-ar putea ca eu sa nu vorbesc de acelasi secret la care tu te referi , insa acesta mi-a venit in minte , la intrebarea dmv.
In Efeseni 3:3 Pavel vorbeste de o taina care i-a fost descoperita prin Duhul Sant, si de care mai spune ca nu a fost facuta cunoscuta fiilor oamenilor in celelate veacuri.
Si anume ca Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu evreii, alcatuind un singur trup .
In vs 9 specifica ca aceasta taina a fost ascunsa de veacuri, pentru ca domniile si stapanirile ceresi sa cunoasca prin noi(adica cei ce formam Biserica lui Mesia,evrei si neevrei)intelepciunea nespus de felurita a lui Elohim, prin planul stabilit din vesnicii a salvarii prin Yahshua.
In El si prin El avem slobozenia si apropierea de Elohim cu incredere, asa cum este explicat in Evrei 10:19
Astfel dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul prea sfânt,
20. pe calea cea nouă și vie, pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său: -
21. și fiindcă avem un Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu,
22. să ne apropiem cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățite de un cuget rău, și cu trupul spălat cu o apă curată.
Redau mia jos textul din efeseni 3 pentru o mai buna convenienta:
3. Prin descoperire dumnezeiască am luat cunoștință de taina aceasta, despre care vă scrisei în puține cuvinte.
4. Citindu-le, vă puteți închipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos,
5. care n-a fost făcută cunoscut fiilor oamenilor în celelalte veacuri, în felul cum a fost descoperită acum sfinților apostoli și prooroci ai lui Hristos, prin Duhul.
6. Că adică Neamurile sunt împreună moștenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi și iau parte cu noi la aceeași făgăduință în Hristos Isus, prin Evanghelia aceea, 7. al cărei slujitor am fost făcut eu, după darul harului lui Dumnezeu, dat mie prin lucrarea puterii Lui.
8. Da, mie, care sunt cel mai neînsemnat dintre toți sfinții, mi-a fost dat harul acesta să vestesc Neamurilor bogățiile nepătrunse ale lui Hristos,
9. și să pun în lumină înaintea tuturor care este isprăvnicia acestei taine, ascunse din veacuri în Dumnezeu, care a făcut toate lucrurile;
10. pentru ca domniile și stăpânirile din locurile cerești să cunoască azi, prin Biserică, înțelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu,
11. după planul veșnic, pe care l-a făcut în Hristos Isus, Domnul nostru.
12. În El avem, prin credința în El, slobozenia și apropierea de Dumnezeu cu încredere.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
13049. Postat la 06/08/2011 19:21 - 5019z3h25m |
|
|
Mereu m-am întrebat ce vrea să zică Eclesiastul în versetul 16 al capitolului 7?:
"Nu fi prea neprihănit și nu te arăta prea înțelept: pentru ce să te pierzi singur". Am trecut peste el bănuind că s-a strecurat o greșeală la traducere! Dar și celelalte surse arătau că textul e așa cum îl avem noi în Biblie.
Cum când pe muntele fericirilor, Isus, zice: ferice de cei însetați după neprihănire ( Matei 5;6), iar Iacov zice dacă ne lipsește înțelepciunea s-o cerem de la Domnul care ne-o dă cu mână largă? ( Iacov 1;5)
Subiect de topic.
Până la dezbaterea mai amănunțită, vă dau o pistă : dezlegarea înțelesului se află în cuvântul PREA.
|
Deconectat |
13082. Postat la 08/08/2011 10:52 - 5017z11h54m |
|
|
Taina tinuta ascunsa din vesnicii, pe care am dezbatu-o in sabatul din 30 iulie, este mentionat in Coloseni 1:26, 27.
Si anume: HRISTOS IN NOI (voi) ............ nadejdea Slavei !
Aceasta inseamna o religie noua, bazata pe o relatie zilnica personala cu Dumnezeu, prin acest minunat dar: Isus Hristos. Cu cat suntem mai plini de invataturile si de Duhul lui Hristos, cu atat de mult suntem mai goi de rautate si de mandrie.
Doamne Isuse ajuta-ne sa fim plini de Tine si de Duhul Tau! Doar in acest fel v-om avea parte de minunata Slava a nadejnii noastre.
|