Deconectat |
RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate |
danut_calimanescu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1801. Postat la 18/12/2009 06:57 - 5615z14h33m |
|
|
Sa accepti Mantuirea Domnului Isus Hristos ce e o porunca sau o icredintare, frate Perdro. Te rog as vrea sa inteleg modul tau de gindire, la ce te referi cind zici porunca, si la ce te refaeri cind zici incredintare. Incredintarea de unde vine si pentru ce, spunemi dar porunca de unde vine si pentru ce, si poate asa ai sa ma faci sa te inteleg mai bine. |
|
Deconectat |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1805. Postat la 18/12/2009 11:33 - 5615z9h56m |
|
|
Frate sa sti caci nu merge cu prefacatorie caci te minti singur !
Nu te ascunzi tu de DUmnezeu si nu poti sa il inseli aia fi sigur!
Unde scrie ca acceptarea Domnului ii porunca sau incredintare?
Dar in Lege si Prooroci scrie despre Isus Hristos ca Mantuitor,ca Miel,ca jertfa pentru pacate si orice dar care se aduce la Sarbatori!
Deci Legea si Prooroci te indrumeaza spre Isus prin care avem sfintirea,lucru pe care nu il putea da Legea,adica jertfirea animalelor!
Poruncile,Randuielile,Oranduielile,Legile NIMENI NU LE SCHIMBA fiindca sunt date de Dumnezeu si trebuie sa le intelegi in Noul Legamant tinandu-le ca ucenici,sfinti,Isus,prooroci !
Incredintarea ii ce cand hotarasti tu sa te apropi de Isus si sa faci anumite lucruri pentru El!
Vezi ca Dumnezeu are un Singur Popor pe cei care asculta de ce a poruncit El!
Primul Popor a fost Israel si prin Isus suntem una cu ei!
NU rastalamaci pe Pavel caci te inseli singur!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
1811. Postat la 18/12/2009 12:37 - 5615z8h52m |
|
|
Atunci am sa fiu direct cu tine frate Pedro, in ceea ce priveste sarbatorile in care tu te increzi poti sa imi descrii pe larg ce faci tu in aceea zi. Cit priveste prefecatoria e viziunea ta catre ceea ce nu e. In ceea ce priveste raspunsul tau cred ca mania ta ti-a luato inaintea gindirii si nu ai apucat sa citesti sau poate e greu sa intelegi ceea ce am vrut de fapt sa te intreb.De fapt e o intrebare la adresa ta si nimic altceva. Imi pare rau ca nu vrei sa vezi adevarul curat pe care bunul Dumnezeu ti la pus in mana prin harul Sau. In ceea ce privesti prefacatoria fii mai clar, spre ca domnul sa iaba mila de tine pina la capat.
Pedro cred ca e usor sa raspunzi oamenilor dupa placerile inimi tale, dar te-ai intrebat vreodata care ar fi fost raspunsul Domnului la asazisele greseli ale mele. De ce nu ma inveti tu cu deamanuntul adevarul pe care ti la revelat tie Dumnezeu si poate ca atunci imi voi schimba si inima si mintea. |
|
Deconectat |
1815. Postat la 18/12/2009 12:55 - 5615z8h35m |
|
|
Pe cine urmezi ? Pe Isus ?
In ce crezi?
In DUmnezeu care sa descoperit prin TOATA Biblia ?
In Isus?
In Duhul Sfant?
Spunemi despre care vrei sa vorbim?
Simplu:Isus ,ucenici,prooroci ,sfinti au tinut Sarbatorile?
(scuze nu am nici o intentie sa te jignesc,insa nu glumesc cu Biblia,Dumnezeu,Isus si DUhul Sfant)!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
1822. Postat la 18/12/2009 18:41 - 5615z2h48m |
|
|
Eu cred in Dumnezeu Tatal, Isus Fiul si Duhul Sfint ceea ce mi-a descoperit mie mie deajuns sa ajung intr-o zi sa cint cintari de lauda inaintea tronului Sau. |
|
Deconectat |
1824. Postat la 18/12/2009 21:35 - 5614z23h54m |
|
|
Tu ce ai impresia ca Dumnezeu Isus sau Duhul Sfant vorbesc contra vreunei porunci?
Tu ce crezi ca sa desfintat Cuvantul? De cine? Ca zic oameni din cauza firi pamantesti ?
Nu stiu ,dar Dumnezeu cel adevarat are o multime de Randuieli pe care le-a dat Poporului Sau!
Dumnezeul cel adevarat nu conduce omul doar catva din Biblie si in tot Adevarul!
Nu stiu ce Duh Sfant sau daca crezi in asa ceva ,dar El descopera tot Adevarul si toata BibLIA!
Nu iti descopera doar o parte , ce vrei tu si cultul!
Nu iti fa vreo iluzie ca pui granita la ce Dumnezeu a poruncit ,fiindca in ps scrie ca poruncile sunt fara margini!
Cei care il urmau pe DUmnezeu si ascultau respectiv Isus,ucenici,prooroci ,sfintii,Biserica lui Dumnezeu tineau tot Adevarul ,si doar ce au facut ei si ce ii scris conteaza ,nu doctrine si pareri fara sustinere din Biblie si Duh Sfant ale oamenilor!
|
Deconectat |
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1848. Postat la 24/12/2009 12:36 - 5609z8h53m |
|
|
Frate Danut nu stiu cum esti si ce sti despre adevar dar sa sti ca omul cat traieste tot are de invatat si niciodata nu va fi suficient sai multumeasca Domnului pentru jertfa care nea dato pe singurul fiu al sau..Poate acuma esti cu dragostea dintai si esti cu rafna dar sa sti ca daca nu umbli cum trebuie pe calea Domnului cu timpul vei simnti ca te vei raci si cat sa canti inaintea tronului frate va trebui sa treci prin foc sa fi curatat sa fi ca aurul de curat.. |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1853. Postat la 24/12/2009 23:57 - 5608z21h32m |
|
|
Am citit postarea ta, danut, din 17-12-2009, 09:51, versetul, sau chiar capitolul acesta sa mai discutat, ziua deosebită, este îmbinată cu mâncarea, cine ține sau cine nu mănâncă, e vorba de o zi de post.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2102. Postat la 24/01/2010 09:36 - 5578z11h53m |
|
|
Shalom! Deci Shabbatul saptamanal e una dintre cele 7 sarbatori ale DOMNULUI? Ce argumente biblice aveti pt afirmatia asta?
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2103. Postat la 24/01/2010 11:22 - 5578z10h7m |
|
|
Michael, poate citatul ăsta e un bun început Accentul pe care vreau să-l pun este pe cuvintele din citat scrise îngroșat :Citat:VDC Levitic 23:1 Domnul a vorbit lui Moise și a zis:
2 -Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: -Iată sărbătorile Domnului pe care le veți vesti ca adunări sfinte, iată sărbătorile Mele:
3 Șase zile să lucrați; dar ziua a șaptea este Sabatul, ziua de odihnă, cu o adunare Sfântă. Să nu faceți nici o lucrare în timpul ei: este Sabatul Domnului, în toate locuințele voastre.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2105. Postat la 24/01/2010 12:07 - 5578z9h22m |
|
|
Michael întrebarea ta sună cam așa: "Sâmbăta face parte din cele 7 zile ale săptămânii?"
Ce vreau să spun este că dacă răspunsul meu ar fi nu...aș contrazice o afirmație de la care s-a plecat inițial în întrebare si la care nu ai oferit dreptul de a fi schimbată în răspuns și anume numărul 7.De exemplu dacă aș spune că Sâmbăta nu face parte dinc cele șapte zile...nu ar mai fi 7 zile ci șase .
Pe de cealaltă parte răspunul ar varia în funcție de clasificările sărbătorilor și anume...Sărbatori anuale sau săptămânale? Dar pentru că spuneai că sunt 7...mă gândesc că te referi la cele anuale plus Shabatul.
Pentru că ai spus că sunt 7 Sărbători și dacă numărătoarea ta consideră că de fapt sărbătoarea Sukot - Corturilor se împarte de fapt în două sărbători (mă refer la ziua a 8-a)....ar însemna ca Shabatul ar fi a 8-a sărbătoare. Deci răspunsul fimal ar fi nu! Iar dacă pune Corturile ca o singură sărbătoare numarul 7 ar iesi incluzând Shabatul.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
2148. Postat la 05/02/2010 00:33 - 5566z20h56m |
|
|
Ok, drate Lica, te-as ruga sa-mi enumeri Sarbatorile DOMNULUI. Sunt interesat sa invat, e un subiect nou pt mine. Nu-i cazul sa intri in detalii si sa scrii ce e instructiv si normativ si ce e doar instructiv. Multumesc
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2150. Postat la 05/02/2010 09:40 - 5566z11h49m |
|
|
Frate Mircea, permite-mi sa scriu ordinea mea, dupa cum inteleg eu
prima este Sabatul ( asa cum spunea si Fr. Ovidiu )
2. Luna Noua ( desi nu este mentionata in Lev 23, am pus-o aici, deoarece este lunar, odata la luna )
3. Pastele
4. Azimile ( asta este convingerea mea, ea are felul ei de a fi, desi este alaturea de Paste, dar are insemnatatea ei )
5. Cincizecimea
6. Ziua Trambitei
7. Ziua Ispasirii
8. Sarbatoarea Corturilor
si nu pot spune 9, dar, am remarcat ca pentru unii Ziua a VIII-a a Corturilor, are o insemnatate, un eveniment deosebit, dar totusi tot a Corturilor este.
Deci inlaturand sarbatoarea Lunii Noi, ar fi VII, inlaturand si ideea de Paste, si Azimi, ar fi VI
Iar acum am vorbit si dupa cele primite, mie, dar si dupa criteriile altora, ajungand sa pun la fel ca tine intrebarea cate sunt, 6, 7, 8 sau 9 ? 
Pentru mine 8, adica cum am primit eu descoperire in urma studiilor Biblice. Acum nu e obligat nimeni sa creada ca mine, dar Duhul Sfant este acela care ne va conduce si ne va da intelepciune.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
2178. Postat la 12/02/2010 09:57 - 5559z11h33m |
|
|
Intr-adevar, cei patru evanghelisti erau trei, Luca si Matei... Observ k in adunarile care formeaza Biserica apostolica de ziua a saptea nu exista o unitate de credinta nici macar in subiectul drag tuturor... Nu se stie cate sunt, pe ce criterii sunt grupate si probabil nici relatiile dintre ele... Ar fi mai simplu sa citam din Marturisirea de credinta a fiecareia dintre adunari; aveti Marturisiri de genul asta?...
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2179. Postat la 12/02/2010 17:52 - 5559z3h37m |
|
|
Frate Michael asi dori sa fac o afirmatie. Intradevar fratii sambatari sau barbosi cum erau numiti mai pe vremuri, par a nu fi una in toate aspectele, dar pe mine unul nu ma deranjeaza deloc.
Din contra eu cred ca doctrinele pun garduri in jurul abilitati de a lasa Duhul Sfant sa ne lumineze si sa crestem in ascensiunea noastra spre a ne forma un caracter cat mai aproape a Celui Cel Slujim.
Nu trebuie sa mergem asa departe sa vedem diversitatea in unitate , decat sa ne uitam la fratii nostri evrei care se spune ca ei sunt detinatorii Cuvantului.
In comentarile rabinice , probabil ca sti deja , gasesti interpretari foarte diversificate in legatura cu intelegerea si aplicarea Scripturi, nu a unor oameni de rand , ci oameni insemnati si vorba aceea :scholari ai scripturii.
Atunci de ce vrei sa pretinzi de la fratii romani asa cum i-ai numit apostolici de ziua 7-a ,oameni simpli , initial fara prea mult acces la radacinile iudaice , gasindu-se aproape doar cu o traducere a scripturii , care pe langa scrierile apostolului Pavel de care Petru ne avertizeaza ca uni le rastalmacesc spre pierzarea lor ,la prefata ei iti mai spune ca uneori au trebuit modificate (alterate plus minus)scrierile originale pentru o mai buna intelegere a textului.
Pe mine unul ma uimeste cum romanasi nostri fara nici o influenta mesianica sau de alt gen , au ajuns sa lepede pe rand tot ce pare nescriptural si au avut curajul sa stea impotriva curentului ce se afla pe vremea cand au inceput sa se inchege aceste micute grupari.
Spre exemplu:
Faptul ca uni incep a se intreba de "Luna Noua" daca ar trebui macar sa sune cu shofarul in aceasta zi sau nu ,este inca un exeplu ca romanasi sunt fara Doctrine care pun doar garduri , si care nu ar fi lasat ca uni din ei sa i-a o hotarare personala inspre acest aspect , chiar daca alti ar fi de alta parere.
"Diversitate in unitate "asa cum am spus incepe de la radacina,(religia iudaica) dar care nu ii impidica pe cei ce ii studiaza(interpretarile scholarilor rabini) sa se adune impreuna in aceiasi sinagoga, chiar daca unul si altul acepta parerea lui cutare sau cutare rabin cu privere la ce si cum ar trebui inteles, and so on..... 
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
2180. Postat la 12/02/2010 20:08 - 5559z1h21m |
|
|
Frate Michael admitem că în comunitatea noastră nu există o doctrină bine determinată și astfel se face că există și diferite opinii și înțelegeri (deși tindem ca fundația să fie comună) însă dacă ar fi să vorbim la subiect întrebarea sau tema asupra cărei insisti de fapt este o clasificare sau o grupare a sărbătorilor...deci daca tu îmi vei face o grupare...eu pot veni cu alta...de dragul contrazicerii si...să îmi susțin punctul de vedere. Îmi cer scuze dar nu mi se pare normal să tratezi atâția frați (pe care nu îi cunoști) cu superioritate...nu spun că nu îți putem fi inferiori...dar totuși să vorbim ca niște ucenici ai lui Mesia. Plus că încă nu ne-ai spus părerea ta!!!...dacă nu suntem la nivelul tău...dăne ce avem nevoie pentru a ne ridica...etichetele nu sunt deajuns 
Mă tem să nu cădem în plasa "materialismului intelectual"....
Îmi cer scuze dacă am greșit cu ceva!
Multe binecuvântări!
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2182. Postat la 13/02/2010 08:06 - 5558z13h23m |
|
|
Shabbat Shalom.
Revenind inapoi la subiectul Shabat , asi dori sa impartasesc cu voi ce am gasit scris intr-o carte scrisa de un scientologist, om de stiinta , naturist , care nu este neaparat o persoana religiosa , si nici nu serbeaza Shabatul .
In cartea lui " Natural cures" de Kevin Trudeau la pagina 170 da urmatorul sfat :
citat
Odihna incepand intre Vineri dupa asfintit pana Sambata la asfintit.
In fiecare saptamana ciclurile Lunare sunt in poziti care promoveaza vindecarea si regenerarea corpului uman. Odihna in durata acestui timp promoveaza regenerarea optima (cea mai eficienta)a celulelor noastre

In vremurile din urma stiinta va creste
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2183. Postat la 13/02/2010 19:22 - 5558z2h7m |
|
|
Interesant, fr. Daniel, se pare ca Dumnezeu nu a ales chiar la intamplare aceasta zi de odihna
El Isi cunoaste foarte bine creatia Sa si stie si de ce are nevoie
Domnul sa fie binecuvantat!
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
2189. Postat la 14/02/2010 19:03 - 5557z2h26m |
|
|
Shalom! Frate Lica, pt o comunicare mai buna, mi se pare util sa-ti sesizez cateva aspecte care necesita revizuire:
1: nu insist asupra unei teme sau subiect. Topicul enunta discutii despre sarbatori, si prima dintre ele pare a fi Shabbatul. Detaliile si nuantele isi au valoarea lor. Daca imi trimiti un e-amil si la adresa mea uiti sa pui un minuscul punct, mesajul nu va mai ajunge la mine, dupa cum stii.
2: Eu nu fac grupari ale sarbatorilor, ci vreau sa descopar modul in care Dumnezeu Insusi le-a grupat.
3: Nu m-as contrazice de dragul contradictiei, nu ar fi nici intelept, nici manierat, nici crestineste. Am intalnit in biserici relativ putini oameni manierati, dar nu cred k ma caracterizeaza lipsa politetii.
4: Dragul meu, exista un element pe care realmente trebuie sa-l aduc in discutie: vorbesti despre o atitudine de-a mea care, aparent, ar fi una de superioritate. Te rog sa crezi k ma adresez tie si tuturor celorlalti cu caldura, cu drag, dar knd am amintit de cei 4 evanghelisti, eram pus pe shotii, am o natura deskisa...Nu ma consider superior, nu-i consider pe altii inferiori, si din punctul de vedere biblic nu exista superioritate sau inferioritate, ci functii diferite in trupul lui Hristos. Mesia nu promoveaza conceptul de vedete si star-uri, fie ele si vedete teologice. Cunosti versetele care ar condamna o asemenea atitudine, nu ti le insirui. Destul de grav este k ai crezut k as putea avea o asemenea atitudine fara sa ai dovezi repetate de-a lungul timpului si ai transferat discutia de pe planul dezbaterilor de idei pe planul personal. Asa ceva NU se face.
5: Nu am ce sa impartasesc cu privire la sarbatori. Poate retii faptul k eu insumi am intrebat de ele, sunt elemente noi in edificiul meu teologic, nu-mi place sa dau raspunsuri pripite si crede-ma k nu am obiceiul sa intreb k sa vânez greselile interlocutorilor mei, pt a le da peste nas si a ma simti eu superior. Ma pastrez cat mai departe de viciul vanitatii
6: Etichete?...Materialism intelectual?...Ma tem k nu am prins ideea...
7: dak nu sti dak ai gresit, sau dak ai stii k ai gresit, dar nu stii cu ce, ce sens ar avea o eventuala cerere de iertare? Intreb asta in principiu, pt k mie nu mi-ai gresit, doar atat k forma de comunicare scrisa, in virtual, nu are cum sa redea corect si precis mesajele intentionate, si erori de receptie pot interveni... Sunt aproape sigur k cunosti schema comunicarii, nu-ti spun lucruri noi.
8: NU mi-ai raspuns: ce scrie in Marturisirile de credinta ale adunarilor din care proveniti, cu privire la sarbatori?
9: Pt k discutia sa nu intre intr-un cerc vicios, si sa depasim momentul, ce-ar fi sa vedem care sunt sarbatorile pe care evreii insisi le celebrau?... dak noi avem altele, sau am mai adaugat, acelea ar fi nule si neavenite...
Har si pace!
|
Deconectat |
2193. Postat la 15/02/2010 16:26 - 5556z5h3m |
|
|
În acest caz nu ne rămâne decât să continuăm discuția de bază.
Noi am vorbit și pe mess și mă cunoști cât de cât...deci la modul cel mai sincer nu prea cred că pot să te învăț ceva la acest subiect.
Cât despre ce spun sâmbătarii cu privire la sărbători aș menționa, pe scurt, câteva aspecte!
1, Este acceptat în mod general calendarul sărbătorile găsite în Levetic 23
2, Pe lângă cele din Levetic 23 există comunități în care se sărbătorește și luna nouă (ca sărbătoare cu același grad ca Shabatul sau mai este întâlnită ca semisărbătoare)
3, Referitor la zilele de 16-20 Nisan sunt considerate în general ca fiind semisărbătoare în sensul că se păstrază atmosfera de sărbătoare însă este permisă munca necesară sau munca ușoară
4, Referitor la ce avem în minus fată de evrei se pot enumera în mod general toate sărbătorile care nu se găsesc în Levetic 23...incluzănd deci Purim sau Hanuka.
5, Cât despre sărbători în plus față de evrei...din cât cunosc eu frații din comuniatea noastră nu se întâlnesc așa ceva cu o singură excepție și anume: unii frați proaspăt convertiți de la o comunitate în care se sărbătorea Duminica adoptă ambele zile, și Sabatul și Duminca, ca și sărbători...însă aceasta doar temporar...adică până persoana aceea devine ferm convinsă de ceea ce face și face alegerea.
|