Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat Sambata sau alta zi este Sabatul adevarat?
Miykael
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5856. Postat la 18/12/2010 12:34 - 5250z7h41m
Subiectul in limba engleza se poate analiza aici http://www.worldslastchance.com/wlc-videos/english/latest.html?gclid=COCYgP2jxKUCFc2FzAodXU1cZQ
Deconectat RE: Sambata sau alta zi este Sabatul adevarat?
Avram_76
5870. Postat la 18/12/2010 18:45 - 5250z1h30m
Am ascultat cu atentie subiectul.Protagonistii materialului plaseaza gresala cu mult timp inainte de Hristos.Parerea mea este ca Isus i-ar fi corectat cand a venit pe pamant.Nu a facut nici o corectura in ceea ce priveste corectitudinea tinerii sarbatorilor (inclusiv sabatul).Astept si alte pareri insa, sunt destul de sceptic.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
avodah
5879. Postat la 19/12/2010 05:17 - 5249z14h58m
Am ascultat si eu materialul.Asa cum fratele Avram a spus , acesti oameni ignora total faptul ca Mesia nu a corectat Shabatul ca fiind tinut intr-o zi neadecvata.
In atatea confruntari cu fariseii , nu a mentionat nici macar odata, ca felul cum se tinea pe acea vreme ar fi fost unul gresit, ci din contra a spus la un moment dat : Rugativa ca fuga voastra sa nu fie intr-o zi de Shabat
Nu putea sa ne spuna asa ceva daca Shabatul in sine era tinut gresit.Daca Shabatul era tinut gresit de pe vremea robiei babiloniene, atunci inseamna ca si pe vremea Mantuitorului care a fost mult mai tarziu, tinerea Shabatului in zi de Sambata , era una gresita.
Daca era gresita cu siguranta Yahshua , ne-ar fi indreptat
Faptul ca Matuitorul nu a spus nimic in ce priveste Shabatul ca fiind tinut intr-o zi gresita , inseamna ca teoria lor este falsa.
Pe urma daca mergem pe aceasta teorie ca Shabatul trebuie tinut in functie de luna noua, ne batem de o gramada de probleme.
Una la mana este faptul ca ciclul lunar este de 29.5 zile, cea ce face ca uneori in loc de 6 zile lucratoare de la un Shabat la altul sa avem 7 zile lucratoare , uneori chiar 8.
Acest lucru vine impotriva la ce Tora ne invata : Sa lucram 6 zile , iar a 7_a este Shabat.
Pe urma la calcularea Cinzecimii, din nou este imposibil , dupa acest sistem in a avea 7 Shabate in 49 de zile, din cauza ciclului lunar de 29.5 zile.(7x4=28, si nu 29.5)
Sa nu mai vorbim de impractibilitatea in ziua de azi, a tine Shabatul in diferite zile din sapt.
YHVH Elohim este un Elohim al randuielii, nu a neranduieli.
Din punctul meu de vedere e in regula sa stim ca exista si aceasta teorie,si sa avem o idee generala, dar nu merita sa ne consumam energia cu tot felul de invataturi, care ignora pozitia Mantuitorului cu privire la oarecare aspect dezbatut.
Mai jos este un link in limba engleza, care combate aceasta teorie.
http://www.yrm.org/lunarsabbath.htm

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
5888. Postat la 19/12/2010 10:17 - 5249z9h58m
Din cate s-a postat aici,sa inteleg ca exista persoane care sustin ca Sabatul este ATRIBUIT unei alte zile,decat a celei de a7a zi,rugam administratia sa intrvina pentru lamurirea acestui SBIECT si pentru cei ce nu cunosc limba engleza,VA ROG!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lica
5891. Postat la 19/12/2010 11:14 - 5249z9h1m
Fratele avodah a scris destul de bine despre subiect. Există unii care spun că sărbătorile cât și Șabatul săptămânal trebuie ținut după luminătorii care au fost lăsați să arate vremile și sărbătorile.

Însă eroarea este că Bibla arată altceva despre Șabat și anume nu ne spune să ne uităm la lună și să ținem Șabatul ci să numărăm câte șapte zile. De fapt, după cum a arătat și avodah, această teorie nu poate sta în picioare deoarece nu poate fi aplicată (29,5 zile împărțite la 7? ).

Argumentele aduse în video-ul dat nu tratează însă această "rezolvare pentru aplicabilitate" ci aduce argumente cum că șabatul a fost schimbat încă dinaintea venirii lui Mesia cu o zi închinata idolilor. Ceea ce nu este decât o presupunere și apoi caută niște versete prin care să iși demonstreze presupunerea...însă practic această schimbare nu este înregistrată în Biblie.

Oricum și eu cred că Mesia mustra această schimbare...nicidecum să se închine și EL într-o asemenea zi...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Avram_76
5892. Postat la 19/12/2010 11:22 - 5249z8h53m
Sora, Lucia, Miykael este un personaj simpatic.Intamplator a dat peste un material care sustine ca nici sabatul zilei a saptea nu ar fi adevarat.Nu asta sustine el dar, avand in vedere ca suntem o familie aici pe portal, ne-a supus si noua atentiei aceasta teorie care pare bine inchegata dar care nu sta in picioare datorita argumentelor deja expuse mai sus.Asa ca, stai linistita.Multa pace.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Lucia
5899. Postat la 19/12/2010 12:31 - 5249z7h44m
Multumesc pentru ajutor, fratilor!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beniamin
6000. Postat la 20/12/2010 15:06 - 5248z5h9m
eu unu sincer acest subiect nu il vad normal,sa ai un dubiu asupra zilei care este sabatul ,sau sa deschizi subiect petru a desbate acest lucru care sa fiii sigur ca sambata este sabatul,este un lucru de plans,eu unu nu am cum sa zic cuiva,frate zim te rog parerea ta despre sabat,oare este sambata sau stii tu mai bine ca este alta zi?nu as intrazni la un asemenea lucru.Dumnezeu sa va binecuvinteze.Amin

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
Miykael
6175. Postat la 25/12/2010 07:24 - 5243z12h51m
Ma bucur ca acest subiect a starnit interesul multora. Am cercetat mai multe materiale expuse pe acel site si intr-adevar teoria aceasta scartiie din mai multe puncte de vedere. Multumesc lui Avodah pentru materialul postat de el disponibil pe acel site. Cu recunostinta va doresc in continuare Pace divina, Har imbelsugat si Intelepciune cereasca de la Tatal Luminilor .
lnedelea
6297. Postat la 30/12/2010 17:00 - 5238z3h14m
Am văzut următoarea știre din 29 decembrie 2010 pe un site de știri:

Anul 2011 vine cu schimbări pentru creștinii ortodocși. Calendarele religioase tipărite pentru anul viitor au ca primă zi a săptămânii ziua de duminică, și nu luni, ca până acum. Schimbarea vine în urma deciziei Sfântului Sinod, pentru a reveni la vechea tradiție creștinească.
Preoții revin la tradiția creștinească. Ortodocșii pot găsi deja în biserici calendare pentru anul viitor, tipărite după noul format. Din 2011, calendarele creștine vor avea trecută ca prima zi a săptămânii duminica, pentru a respecta scrierile din Biblie.

Deci, acum este mai evident pentru majoritatea care este a șaptea zi, Sabatul.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Dani
6299. Postat la 30/12/2010 19:01 - 5238z1h13m
Așa-i Liviu, mă așteptam de mult, ca biserica ortodoxă să - o pună în aplicare, deoarece în America acest sistem funcționează de mulți ani.
Am urmărit și eu știrile și am văzut acel reportaj la televizor, tocmai mă pregăteam să postez această știre, dar mi-ai luat-o înaintesmileysmiley.

Adevărul cu privire la sabat este mult mai clar se poate ușor vedea câtă erezie există cu privire la ziua de odihnă, practic a patra poruncă este desființată în cazul acesta.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Avram_76
6323. Postat la 31/12/2010 13:49 - 5237z6h26m
Liviu, multumim pt. precizarea cu privire la aceasta stire.Culmea, a vazut aceasta stire si sefa mea.A ramas masca, vazand ca adevarurile expuse in discutiile cu ea sunt certificate la stiri smiley)

cautatorul
7168. Postat la 21/01/2011 07:09 - 5216z13h6m
1. De la caderea in pacat aomului si pana la darea Legii pe Sinai. in perioada patriarhilor cum s-a serbat sabatul ?
Avram_76
7169. Postat la 21/01/2011 08:10 - 5216z12h5m
Cautatorule, bine faci ca intrebi si cauti.Doar in acest fel poti sa propasesti in cunostinta despre adevarul lui Dumnezeu.
S-a serbat asa cum stii ca se serbeaza si astazi, adica tot la un ciclu de 7 zile.Sabatul instituit de insusi Dumnezeu in a saptea zi de la creatiune este primul sabat , apoi s-a pastrat aceasta regula de atunci si pana astazi.Este evident faptul ca nu toti oamenii au pastrat legea lui Dumnezeu dar, intotdeuna au fost oameni (o ramasita , sa-i spunem asa) care au pastrat cu sfintenie acest ciclu.Exista dovezi clare in acest sens si, anume ca, inainte de darea Legii pe Sinai, existau legi.Iti dau un singur exemplu; lui Noe ii spune Dumnezeu sa ia din animalele curate un anumit numar si sa le urce in corabie iar animale necurate un alt numar.Deci, iata, Noe stia de pe atunci care sunt animalele curate si necurate chiar daca leveticul 11 apare mult mai tarziu.Tot asa, in aceeasi carte a lui Iov vedem si succesiunea timpului, a lunilor, a zilelor.Evidenta zilelor a fost tinuta inca din Eden.
Apoi, il vedem pe Avraam care a pazit:"legi, porunci si oranduieli".Si asta inainte de Sinai.Deci cam asa stau lucrurile.Imi cer scuze ca nu am dar referintele biblice, contez pe faptul ca le stii, daca nu le stii si doresti neaparat sa le vezi o sa ti le scriu insa nu acum deoarece postez acestea de la servici si nu am timp suficient.Iti doresc succes in cautarile tale, oricum, faptul ca esti prezent pe acest portal imi spune ceva si, anume , ca ai fost calauzit bine.Domnul sa te binecuvinteze.Cu stima, Avram.

costy
7173. Postat la 21/01/2011 08:28 - 5216z11h46m
Romani 2:12 Toți cei ce au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; și toți cei ce au păcătuit având lege, vor fi judecați după lege. /// Cu atat mai mult trebuie respectat Sabatul cand este o porunca data de Domnul , cu privirea daca Sabatul sa tinut inaintea de darea Legii eu zc ca DA binenteles de cei care iubesc pe Domnul , oare in ziua de azi nu este la fel? Pazesc poruncile intru totu aceia care iubesc cu Adevarat pe Domnul.

AM gasit niste argumente despre Sabat poate cand veti vorbii cu alti oameni poate ai vor ajuta sa inteleaga mai bine aceasta zi Sfanta si Binecuvintata de Domnul .
http://www.isushristos.org/biserica-catolica-recunoaste-schimbarea-sabatului.html

http://www.isushristos.org/sigiliul-sabatului/56-falsificarea-sabatului.html

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
danut_calimanescu
8961. Postat la 04/03/2011 21:47 - 5173z22h28m
Pace fratilor, am o intrebare, Sabatul tine de Legamintul facut cu poporul Israel, sau tine ziua in care s-a odihnit Dumnezeu.
fullban2
8962. Postat la 04/03/2011 23:19 - 5173z20h56m
Tu ce parere ai ?? Yahweh sa odihnit in ziua sfintita de EL insusi ziua a saptea
SABBATH(gen 2 v1-3) si Noi urmam Pilda (exemplu) lui Yahweh( Dumnezeu) ca niste copii preaiubiti(efes 5v1) ce zici tu un Legamint care are statutul pentru vesnicie este cumva anulat ; ?( psalm 111v 7-8)Porunca lui Yahweh despre sabbat este inainte de orice legamint toate legamintele lui yahweh cu omul au fost dupa ce porunca sabbatului a fost data. Dealtfel Sabbatul este pecetea (semnul) lui Yahweh (ezek 20 v 12;20) sabbatul este semnul ;pecetea
Duhul Sfint este pecetluitorul( ezek 36 v 26-27)
si daca vrei mai multe ati mai dau ca am suficente dovezi

danut_calimanescu
8963. Postat la 05/03/2011 06:22 - 5173z13h53m
Cred ca ne place sa privim coaja, si asta ne indeparteaza ochii de la miez.
Avram_76
8964. Postat la 05/03/2011 07:37 - 5173z12h38m
Sa nu uitam ca miezul este tinut de coaja.

Lucia
8967. Postat la 05/03/2011 10:56 - 5173z9h19m
Poate ca ar trebui sa ne punem cateva intrebari cu privire la ziua de odihna-Sabatul:
1.De ce aceasta zi a fost sfintita si binecuvantata de Domnul?
2.De ce s-a odihnit Dumnezeu in aceasta zi, desii noi credem ca nu era obosit?
3.De ce Isus este Domn al Sabatului?
4.Cum se tinea ziua aceasta in vechime si cum se tine astazi?
5.Dupa cum stim crestinii cei mai multi au schimbato cu Duminica, prima zi- din saptamana, de ce ?
6. Credeti ca Dumnezeu ar fi putut schimba o zi binecuvantata cu una normala? Pentru ca eu cred ca este deosebita prin alegerea pe care a facut-o Dumnezeu la inceput.
7.Desii multii crestinii nu au nici un argument biblic, sustin cu tarie ca Duminica este ziua de odihna, de ce?
8.As dori sa se aduca, daca se poate...date istorice cand Constantin cel Mare a decretat Duminica ca zi de inchinare crestina.(deci omul s-a incumetat sa schimbe ziua de inchinare)

Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163403 vizite unice Powered by PHP-Fusion