Deconectat |
Cum se serbează sabatul ? |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9243. Postat la 11/03/2011 12:47 - 5167z7h31m |
|
|
Cum se serbează sabatul ? |
|
Deconectat |
RE: Cum se serbează sabatul ? |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9244. Postat la 11/03/2011 13:10 - 5167z7h7m |
|
|
Nu stiu daca-i bine spus serbare. Sabatul e o odihna. Lasi toate ingrijorarile si treburile, la poarta zilei de sambata si-n Sabat te odihnesti in Domnul. Inainte de apusul soarelui, iti rezervi cateva ore bune pentru ati face pregatirea sufleteasca. Te asiguri ca nu esti suparat pe nimeni , ca nu datorezi nimic nimanui, sa ai hrana pentru ai tai si pentru strainul care-ti va calca pragul, ai maturat, ai scuturat, ai calcat si hainele iti sunt puse la punct si incaltarile date cu crema. Iti aduni familia la altarul de seara, te asiguri ca nu are nici-un membru de familie sa-ti reproseze ceva, va iertati unii pe altii, si apoi, pleci la biserica. In Sabat te odihnesti si te bucuri de invatatura la picioarele Domnului, ca Maria, sora lui Lazar.
Odihna de Sabat
Un loc minunat
In care Domnul vine
Si Se-odihneste cu tine.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9247. Postat la 11/03/2011 14:45 - 5167z5h33m |
|
|
Frumos.....cred mai frumos nu se putea descrie cum trebuie ca sa pazim(sfintim) ziua de Sabat , felicitari pentru cuvintele frumoase sora Valentina , Domnul sa va binecuvinteze cu multa pace .
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9274. Postat la 11/03/2011 19:37 - 5167z0h41m |
|
|
Shalom.
Subscriu la expunerea postată de sora Valentina, în pstarea, 9244,
Subtitlu acestei discuții serbarea Sabatului, mi se pare că răspunsul este chiar în el, ca să probez gândirea mea am apelat la DEX, răspunsul DEX-ului parcă mi-a dat fiori, postez două întebăsi și răspunsul la ele:
SERBA:A sărbători (un fapt important, un eveniment memorabil etc.); fig. a omagia, a cinsti, a lăuda. b30; A ține sărbătoare; a nu lucra, a prăznui.
A SERBA:(evenimente importante, zile memorabile) A marca printr-o solemnitate; a sărbători; a celebra. 2. intranz. A ține sărbătoare; a prăznui.
Când am început să pășesc pe această cale sfântă, a credinței, care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna, am fost luat la bani mărunți, de comfrații de până atunci și, aveam discuții destul de ....... .
Zic acuma ce le ziceam lor atunci; un singur lucru pe care l-a făcut Yahveh,(Dumnezeu) ne-a poruncit să-l facem și noi, iată porunca:
Exod 20: 8. Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești.
Noi/eu, sinceri, din toată inima împlinim acestă poruncă, apoi cu mult respect și dăruire, practicăm, simpțim și ce a spus DEX-ul.
Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
9421. Postat la 16/03/2011 09:47 - 5162z10h31m |
|
|
Buna ziua
Am fost la iarba verde acum doi ani si am intalnit niste pastori de vite ,din vorba in vorba am aflat ca serbau sabatul . Dar erau suparati ca aveau s-a fie exclusi din cultul lor pt. ca in sabat pazeau vitele si conducatorul biserici lor nu le permiteau aceasta.Erau sarmani si acesta era modul prin care isi castigau eczistenta ce pastori.
Ce parere aveti; Calcau ei sabatul? Vitele sa nu mai manance in ziua de sabat? Erau afectati de amenintarea cu excluderea. |
|
Deconectat |
9426. Postat la 16/03/2011 14:05 - 5162z6h13m |
|
|
Si ei chiar nu aveau nicio solutie?
Daca ai incheiat un legamant cu Dumnezeu, ai zis DA, si ai primit botezul atunci gasesti solutii. Eu nu cred ca vitele celor care tin Sabatul stau flamande. De doua mii de ani s-au crescut animale si nu am auzit sau citit, ca ele in Sabat, ajunau.
De aceia inainte de Sabat sunt 6 zile in care te pregatesti. Le pui in staul in fiecare zi cate-un brat de fan si in Sabat au ce manca.
Parerea mea!.
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9428. Postat la 16/03/2011 14:37 - 5162z5h40m |
|
|
Valentina, cred ca nu ai crescut animale...draga mea, daca le pui in plus ...ele sunt animale, nu gandesc...si peste noapte mananca tot.
A sta nu cred ca este o problema , pentru ca si cuvantul STA exprima ca nu faci nimic...insa a da apa, mancare, a mulge, cateodata se mai si fata...include o activitate, asta-i lucrare...oare ce facem in acest caz?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9436. Postat la 16/03/2011 18:49 - 5162z1h29m |
|
|
Mesia, critica fruntasii sinagogii pentru ca ei Il invinuiau de o vindecare pe care a facut-o in sabat; si din ceea ce spune El, se poate intelege ca hranitul animalelor si adapatul lor in ziua sabatului nu era interzisa de lege si nici El nu interzice lucrul acesta.
Luca 13:14-16
14. Dar fruntașul sinagogii, mâniat că Isus săvârșise vindecarea aceasta în ziua Sabatului, a luat cuvântul și a zis norodului: rSunt șase zile în care trebuie să lucreze omul; veniți, dar, în aceste zile să vă vindecați, și nu în ziua Sabatului!r1;
15.rFățarnicilorr1;, i-a răspuns Domnul, roare în ziua Sabatului nu-și dezleagă fiecare din voi boul sau măgarul de la iesle și-l duce de-l adapă?16. Dar femeia aceasta, care este o fiică a lui Avraam și pe care Satana o ținea legată de optsprezece ani, nu trebuia oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua Sabatului?r1;
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
9438. Postat la 16/03/2011 19:44 - 5162z0h34m |
|
|
Vorba romanului o poti rastalmaci foarte usor. Am zis eu ca sa pui in staul, dar nu sa le dai sa manance. Pui si tu intrun loc anume si le dai sambata. Mai e o problema care nu ne-a fost spusa. Vacarii aceia care se plangeau ca vor fi exclusi din adunare, cereau plata si pentru ca pazeau vitele in Sabat?. Ca poti sa lasi vitele sa pasca pazite de un om dar nu-i platesti, ziua. Cand intervine plata se considera calcare de Sabat. Medicii. Nu lucreaza in sabat? Dar ei nu primesc bani, pentru ziua aceasta.
|
Deconectat |
9444. Postat la 16/03/2011 21:03 - 5161z23h14m |
|
|
Si eu subscriu la ce a scris fratele CorneliuS.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
9449. Postat la 17/03/2011 07:56 - 5161z12h22m |
|
|
Shalom (Pace).
Astăzi sunt pus pe critici, țineți-vă bine.
Eu înainte de a judeca pe cine-va, mă pun în locul lui, să văd de ce gândește așa, de ce face așa, de ce zice așa, apoi încep să judec fapta, sau vorba.
Voi expune două fragmente postate mai sus, după care voi comenta.
Căutătorul: Am fost la iarba verde acum doi ani si am intalnit niste pastori de vite ,din vorba in vorba am aflat ca serbau sabatul . Dar erau suparati ca aveau s-a fie exclusi din cultul lor pt. ca in sabat pazeau vitele si conducatorul biserici lor nu le permiteau aceasta.Erau sarmani si acesta era modul prin care isi castigau eczistenta ca pastori. Valentina: Si ei chiar nu aveau nicio solutie?
Daca ai incheiat un legamant cu Dumnezeu, ai zis DA, si ai primit botezul atunci gasesti solutii. Eu nu cred ca vitele celor care tin Sabatul stau flamande.
Ei bine, uite așa, când judecăm cu gura și, mai puțin cu mintea și cu inima, riscăm și aici și pe teren, să nu luăm în cosiderare, cele mai importante amănunte și ne trezim că am deturnat toată discuția.
Căutătorul întreba mai jos: Ce părere aveți; călcau ei Sabatul?
Care ei: Patronii care aveau vacile, sau sărmanii păstori care prin asta își câștigau existența?,dacă acei ce țineau Șabatul aveau vaci nu mai erau sărmani, dacă cei ce aveau vaci țineau Șabatul, nu îi mai trimeteau cu vacile la păscut, dacă acel conducător ținea Șabatul, găsea el soluția despre care zicea sora Valentina.
Am găsit eu soluția. Toți acei care îi judecă pe acești sărmani, să facă bine, să își deschidă punga, ca pe viitor să nu mai poată spune că sunt sărmani!!!
Dacă îi cazul pot aduce argumente și mai dure. Pe curând.
Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
9455. Postat la 17/03/2011 12:56 - 5161z7h22m |
|
|
Buna ziua
Domnul Nica pastori pastoreau vacile satenilor . Pastori tineau sabatul dar vacile trebuiau sa fie scoase la pasune si in sabat. Erau pastori care munceau pt. a castiga sa manance.
Trebuia ca ei sa fie dati afara din biserica lor /?
Calcau ei sabatul/ Ce parere aveti ?
Multumesc Corneliu. |
|
Deconectat |
9460. Postat la 17/03/2011 15:59 - 5161z4h19m |
|
|
Shalom și bună ziua.
Domnule Căutător, m-ați pus la încurcătură, acuma eu trebuie să judec cu litera, dar și cu inima, duoă ce veți vedea părerea mea, vă rog să îmi spuneți și părerea dumneavoastră,că sunt tare curios.
Ce zice litera,LEGEA: Exod 20: 9. Să lucrezi șase zile, și să-ți faci lucrul tău.
10. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. ......
Exod 31: 14. Să țineți Sabatul, căci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va călca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului său.
Aș putea să zic eu ceva mai mult, ce îi scris îi scris și gata "Amen".
Dar se mai zice ceva, hai să ascultăm: Ioan 5: 9. Îndată omul acela s-a făcut sănătos, și-a luat patul, și umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat.
10. Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: "Este ziua Sabatului; nu-ți este îngăduit să-ți ridici patul".
11. El le-a răspuns: "Cel ce m-a făcut sănătos, mi-a zis: ,Ridică-ți patul, și umblă." Luca 14: 5. Pe urmă, le-a zis: "Cine dintre voi, dacă-i cade copilul sau boul în fântână, nu-l va scoate îndată afară, în ziua Sabatului?"
Am înțeles că acei păstori, prin asta ei își câștigau existența, dar dacă mai aveau și copii, eu trăiesc la țară, la noi când îi sezonul de angajare la pășunatul animalelor, nici unul care îi oțâră mai răsărit, are cât de cât, nu vrea să fie sluga satului.
În ce mă privește, eu nu fac nici o afacere în Șabat (nu vând, nu cumpăr) nu merg decât la adunare, în vizită la bolnavi, duc pe cine-va la spital, sau Doamne ferește vre-o nenorocire.
Domnule Căutător, eu mai mult de atât nu vreau să zic.
Aștept cu nerăbdare părerea ta.
Mulțumesc anticipat, cu respect: Moșu Nică.
Șalom. Ziua bună.
|
Deconectat |
9477. Postat la 18/03/2011 07:42 - 5160z12h36m |
|
|
Buna ziua
Domnu Nica nu stiu ce sa zic. Din ce ati scris dumneavoastra inteleg ca nu trebuie facuta nici o lucrare in sabat dar vad ca Domnul Isus a vindecat in sabat. Vad ca iudei (invatatii)l-au certat pe bolnav ca ducea patul sau rogojina pe care a stat inainte sa fie vindecat. Ce sa inteleg Domnul il vindeca in sabat si invatati ii spun ca nu e ingaduit sa duca patul in sabat.
Am vazut din postarea lui Corneliu ca Domnul a mai facut si alte vindecari si parca le-a facut numai intentionat in sabat .Si acolo fruntasi s-au miniat ca a vindecat in sabat. Ce sa inteleg ca invatati iudei erau gresiti in sfintirea sabatului ,nu stiau cum s-al sfinteasca.Ce sa inteleg din atitudinea Domnului Isus vindecand in sabat.
Cu respect |
|
Deconectat |
9479. Postat la 18/03/2011 08:29 - 5160z11h48m |
|
|
Cautatorule ,ma tem ca vi cu aceleasi argumente cu care vin unii frati care cred ca Sabatul nu mai trebuie tinut, eu am o intrebare pentru tine:
De ce crezi tu, ca Isus este Domn al Sabatului?(poate raspunde orisicine)
|
Deconectat |
9488. Postat la 18/03/2011 10:05 - 5160z10h13m |
|
|
Buna ziua
Doamna Lucia va rog nu ma intelegeti gresit. Am vazut ca si in calendarul ortodox spune ca ziua a saptea e simbata,si am citit pe acest sait de versete biblice care spun ca ziua asaptea e sambata. Accept tot ce sta scris dar nu pot accepta ce nu sta scris cred ca de aceiasi parere sunteti toti.Referitor la sabat sta scris. Nedumerirea mea e alta modul cum trebuie pazit. Daca puteti spuneti ce parere aveti cu referire la postarea mea de mai sus 9477
Cu respect |
|
Deconectat |
vasinepos (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9508. Postat la 18/03/2011 15:46 - 5160z4h32m |
|
|
Aceasta porunca este a IV-a cu privire la ziua a șaptea dintre cele zece și vă rog să citiți cele zece prunci iar la urmă veți trage o concluzie: porunca a IV-a este cea mai ușoară poruncă deoarece nu trebuie să faci nimic ci doar să te odihnești și să îți aduci aminte de Creatorul.
Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22 |
|
Deconectat |
9526. Postat la 19/03/2011 19:16 - 5159z1h2m |
|
|
Daca esti fariseu vei zice ca ce am facut eu azi in Sabat, am calcat ziua Domnului. Si totusi nu am calcat-o.
Am in grija o batrana nevazatoare, si azi dimineata cand am intrat la ea, sa-mi fac datoria, am gasit apa in bucatarie: inundatie. N-am stat sa cercetez de unde.
Am dezbracat hainele de sarbatoare si m-am apucat sa strang apa , sa inchid coloana de apa, sa ma asigur ca totul e ok, m-am aranjat, si, desi un pic transpirata, am plecat spre biserica.
A fost cel mai frumos Sabat. Parca nu a fost altul mai frumos.
|
Deconectat |
costy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9529. Postat la 19/03/2011 19:29 - 5159z0h49m |
|
|
Domnul sa te binecuvinteze sora valentina , asta a vrut si Domnul ISUS sa ne invete si sa ne deschida ochii sa facem bine in ziua de Sabatului .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! |
|
Deconectat |
izreelpop (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9537. Postat la 19/03/2011 21:50 - 5158z22h27m |
|
|
LUCIA daca nu ai citit TORA si nu cunosti fundamentul pe care este asezat pamantul ar fi binne sa nu mai astepti incepe macar a citii ce ascris fratele Nica si pune in practica, ca HARUL te obliga sa pazesti porunca caci daca nu ai lege VEI PIERII FARA LEGE vezi ce credinta a pazit MASIA si ce indicatii a lasat sa duca mai departe cei 12 Rabini la neevrei/neamuri/MONARHIA IUDAICA ESTE ISRAELU UNDE SE PAZESTE SAMBATA sper sa intelegi............................. |
|