Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 6 din 15 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
fullban3
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13813. Postat la 13/09/2011 22:20 - 4981z1h43m
Eu numai am auzit de voi fratilor, de cunoscut, cunosc mai putini.
Iar daca in poza esti tu frate, atunci te cunosc asa.
Si nu stiu despre ce aroganta vorbesti si a cui?
Dar te-ai nevoit macar sa lecturezi acum capitolul 16 din Exod?
Aceasta numai pentru a mai alatura un argument solid, la ceia ce ai afirmat.
Adica "seara", careia i se zice "intre cele doua seri", cind este delimitata pe parcursul unei zile biblice, nu a unei zile laice.
lnedelea
13815. Postat la 13/09/2011 22:23 - 4981z1h39m
Eu nu cred ca este aroganță ci provocare la studiu. Din exprimarea din postarea nr. 13790
Noua ni se zice oi, iar o oaie rumega hrana.

eu am înțeles că fratele vrea să vedem cum gândim și cum ințelegem acel capitol pentru a înțelege care este sensul la "cele două seri".
Așa ca eu presupun că "cele două seri" se deduc din Exodul 16:12 ca un prim indiciu ... iar voi puteți continua cu alte indicii ... până deslușim tot înțelesul împreună.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Nica Schirod
13821. Postat la 14/09/2011 03:52 - 4980z20h10m
Mneața și pace.

Da frate Inedelea, aștept și eu cu gura uscată, explicția sau o altă explicație despre "cele două seri" chiar veau să văd păreri și multe păreri.

O zi bună plină de Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
cautatorul
13824. Postat la 14/09/2011 07:03 - 4980z17h0m
Buna ziua

Timpul Paștelui. Mielul pascal era junghiat târziu în după amiaza lui 14 Nisan, după sacrificiul obișnuit de seară și mâncat cu pâine nedospită, după apusul soarelui în aceeași noapte, în decursul primelor ore ale lui 15 Nisan (Exod 12,6-14.29.33.42.51; 13,3-7; Numeri 9,1-5; 33,3; Deuteronom 16,1-7

Cu respect
fullban3
13836. Postat la 14/09/2011 12:56 - 4980z11h6m
lnedelea a scris:
Eu nu cred ca este aroganță ci provocare la studiu. Din exprimarea din postarea nr. 13790
Noua ni se zice oi, iar o oaie rumega hrana.

eu am înțeles că fratele vrea să vedem cum gândim și cum ințelegem acel capitol pentru a înțelege care este sensul la "cele două seri".
Așa ca eu presupun că "cele două seri" se deduc din Exodul 16:12 ca un prim indiciu ... iar voi puteți continua cu alte indicii ... până deslușim tot înțelesul împreună.

Iata un iudeu cu "inima mai aleasa".
Deja am postat la "Chat" o mica intelegere a mea.
Lica
13857. Postat la 14/09/2011 16:42 - 4980z7h20m
Imi cer scuze pentru ca am insistat sa ne dai explicatia ta insa reactia mea a venit in mod evident deoarece ai ales ca creezi o tensiune inainte de a explica ceva ce...acum vad ca deja a fost la fel inteles si scris in primele pagini.

Pace tuturor!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Moderator7
13860. Postat la 14/09/2011 18:17 - 4980z5h45m
Postarea de la Chat a fost mutata la acest subiect:,,Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?,, la solicitarea utilizatorului Sebesan Stefan.
.

nicaschirod a scris:
Bună dimineața și Pace.
Da frate Ștefane, am lecturat și nu odată și nu numai la îndemnul tău, m-a interesat de mult să înțeleg conținitul acestui capitol, dar ca să nu încurc ce vrei tu să scoți în evidență, am lăsat și las să explici tu întâi.

Frate Nica, sunt convins ca oamenii ce tin de aceasta Biserica (am scris biserica cu "B", intrucit o apreciez ca atare), studiaza si cauta sa inteleaga cu deamaruntul ideile biblice, numai ca:
- de la Nistru pîn' la Tisa, tot simbatarul spusumi-sa, fel de fel de variante cu "Cina" de Paste. Dealtfel si pe acest forum care este specific pentru subiecte de acest fel, se observa multe feluri de abordare.
Cap. 16 din Exod, specifica care este perioada de timp ce se refera la "seara" si " intre cele doua seri", chiar daca contextul este altul si rezulta ca cei doi termeni, se refera la aceias perioada de timp.
Daca despre junghierea Mielului de Paste, se spune ca se junghia in aceasta perioada a zilei, m-am gindit ca ar fi de folos celor care sustin chiar si aici pe forum (si din nefericire sunt majoritatea simbatari) ca acel miel se junghia la orele 15, pentru ca atunci a murit Yahushua ha Masyah.
Ii inteleg pe adventisti, pentru ca asa le dicteaza EGW., dar simbatarii, cind vom ajunge sa fim una si in aceasta privinta?

Iata ca nu stiu sa minuiesc aceasta unealta ca tine, deci nu stiu cum sa repostez o alta intrebare a ta, ca sa pot sa-ti raspund, iar mesajele succesive sunt interzise de regulament.
Faptul ca eu te-as cunoaste acum asa, se refera la faptul ca am auzit de tine pe la diferite ocazii, dar nu-ti cunosteam fata. Acum, daca poza este a ta intradevar, te cunosc asa. Si cu aceasta, cred ca ti-a disparut suspiciunea cum ca m-as fi referit la cine stie ce.

Moderator
fullban3
13904. Postat la 15/09/2011 15:23 - 4979z8h40m
Lica a scris:
...acum vad ca deja a fost la fel inteles si scris in primele pagini.
Pace tuturor!

Despre acest subiect s-au scris tratate din tomuri de hirtie.
Este bine ca s-a reusit ca pe forum sa fie lamurit numai pe sase pagini.
Dar eu tot contradictie vad si tot nu se ingramadeste nimeni sa spuna ceva despre perioada "intre cele doua seri".

"Între cele două seri"

Să-l păstrați până în ziua a paisprezecea a lunii acesteia;
și toată adunarea lui Israel să-l sacrifice seara - Exod 12:6

În Exod 12:6 "seara" este traducerea expresiei ebraice, bein ha'arbaim care înseamnă literal "între cele două seri". Cei mai mulți bibliști sunt de părere că expresia se referă la timpul dintre apus și întunecarea completă, un interval de aproximativ o oră. Conform tradiției rabinice însă ar fi vorba despre orele dintre amiază și apus.
Jerusalem Bible, spune într-o notă la Exod 12:6: "Fie între apus și întunecare (samaritenii), fie între după-amiază și apus (fariseii și Talmudul).
Zondervan NIV Exhaustive Concordance identifică această expresie ca "seară, amurg, crepuscul, întunecare a zilei; asfințitul care se întinde până la întunericul nopții".
Brown-Driver-Briggs Hebrew and English Lexicon specifică: "Între cele două seri, adică probabil între apus și întuneric".
Harper Collins Study Bible explică: "Amurg, lit. r16;între cele două apunerir17;, cel mai probabil între apusul soarelui și a luminii reziduale de pe cer".
The New Strongr17;s Expanded Exhaustive Concordance of the Bible spune: "Termenul seara [literal, r16;între cele două serir17;] semnifică intervalul dintre apus și întunecare, r16;amurgulr17;".
Practic, toate versiunile biblice redau bein ha'arbaim cu "seară", "crepuscul" sau "întunecare". Aici se încadrează și Complete Jewish Bible, Lamsa Bible, The Holy Scriptures (JPS) și Tanakh-ul evreesc.
Expresia apare de 11 ori în Vechiul Testament (Ex. 12:6; 16:12; 29:39; 29:41; 30:8; Lev. 23:5; Num. 9:3, 5, 11; 28:4, 8). Prima ocurență se găsește în Exod 12:6 și se referă la timpul când trebuiau sacrificați mieii de paște. Când a fost acest timp și în ce constă disputa?
gershom
13955. Postat la 17/09/2011 15:09 - 4977z8h53m
Stefan Sebesan a scris:

Am observat din ce am citit, ca nu se stie exact (macar atit) care este intervalul de timp pe care il include expresia:"intre cele doua seri".
Si vad pe aici prezbiteri, frati in virsta si multi altii cu ani multi la rabojul vietii, dar care nu pot trece peste bagajul cunostintelor ce si l-au baricadat in fata, bagaj ce l-au carat cu ei de pe unde au venit.

Despre acest subiect s-au scris tratate din tomuri de hirtie.
Este bine ca s-a reusit ca pe forum sa fie lamurit numai pe sase pagini.
Dar eu tot contradictie vad si tot nu se ingramadeste nimeni sa spuna ceva despre perioada "intre cele doua serir1;

Raspunsul este chiar in Biblie si este atit de clar, incit numai un indoctrinat nu poate sa-l accepte

Regula dialogului ma obliga sa dau si raspunsul, dar daca nu-l dau seara aceasta, te superi?

Stefan Sebesan, noi am cam "reușit" să tratăm acest subiect, de fapt în patru pagini și jumătate, nu șase smiley O pagină și jumătate s-a adăugat de când ai intrat tu și în această pagină și jumătate nu s-a construit sau realizat nimic, decât numai niște întărâtări - nici o esență.

Dacă răspunsurile date pe cele patru pagini și jumătate, după tine nu sunt deajunse sau satisfăcătoare, poate înseamnă căci noi până aici am ajuns cu studiul și înțelegerea acestei expresii. De asemenea mai poate însemna căci acest subiect nefiind unul așa ușor de înțeles (alas, diferitele pareri) nu este considerat unul pe care să-l dezbatem la infinit, cauzând dezbinare (de la ceva la care nu am ajuns de aceași părere).

Dar tu, dacă ai o părere la acest subiect, sau răspunsul, cu tot respectul, am vrea să-l auzim. Poate învățăm și noi ceva, nu-l ține pentru tine smiley

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
fullban3
13956. Postat la 17/09/2011 15:44 - 4977z8h19m
Parerea mea scup frate, nu are valoare in fata voastra, deoarece deja ai afirmat ca ati lamurit dilema in cele patru pagini.
Dar vad ca tot impartite sunt parerile, chiar daca sunt numai patru pagini de dialog.
Asa ca pina vom fi transformati si locase ale Duhului Sfint, raminem dupa croiala care am mostenit-o fiecare.Salom si Amen.
Lucia
13970. Postat la 17/09/2011 17:21 - 4977z6h42m
Dupa parerea ta Stefan, este atat de important cand mancam Pastele, sa zicem ca fara sa stim gresim si unul ea intr-un fel si altul in altfel, fiecare parte pretinde ca este ca el...tu zici ca este ca tine, iar eu zic ca Domnul sa ne lumineze pe toti, nu ca mine, nu ca tine, nu ca el ,ci asa cum vrea Domnul, iar noi pana atunci sa traim in pace.
Consider postarea de mai sus o noua ,,perla"cu izul tau!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban3
13987. Postat la 17/09/2011 21:02 - 4977z3h0m
De ce ai facut alergie soro, la numele meu?
Cina trebuie luata "cind soseste ceasul" asa cum a facut Cel in care credem. Cine nu o face ca El, se intelege ca nu este in El.
vasinepos
14035. Postat la 18/09/2011 19:39 - 4976z4h23m
Eu sunt de acord cu data de 14 Nisan al ieșire să se consume paștele deoarece este poruncă. Eu cred că la ieșire au prăznuit și apostolii. Cei care consumă paștele în 13 Nisan nu au încredere în calendarul actual ebraic.

Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
costy
15959. Postat la 27/12/2011 20:56 - 4876z2h6m
Pacea Domnului dragi frati si surori

Cat de curand va veni Sarbatoarea Domnului numita Paste .Si as dori sa spun si eu cum am inteles ca trebuie praznuita aceasta Sarbatoare , pentru aceasta as vrea sa dau citire din:

Levetic 23 .4 Iată sărbătorile Domnului, cu adunări sfinte, pe care le veți vesti la vremurile lor hotărâte.

Levetic 23. 5 În luna întâi, în a paisprezecea zi a lunii, între cele două seri, va fi Paștile Domnului.

Deci vedem ca data de 14 NISAN este Pastele Domnului si este cu Adunare Sfanta , cu toti stim ca in zilele de Sarbatoare sunt interzise muncile de ori ce fel deci nu se face mancare , curatenie etc. Toata pregatirile si toate treburile casei adica pregatirea Sarbatorii Pastelui trebuie sa se incheie in data de 13 Nisan seara inainte de apusul soarelui la intrarea in 14 Nisan.

Intre cele doua seri pica 13/14 seara--(Pastile Domnului )-- seara14/15Nisan

Automat daca este Pastele Domnului trebuie consumat in data de 14 spre seara zilei de 15 dar trebuie servit inainte de a apune soarele , pentru ca atunci s-ar intra in Sarbatoarea Azimilor si nu e Biblic .

In aceasta Sarbatoare Mare este Binevenita o zii de jerfa inaintea Domnului.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Nica Schirod
15963. Postat la 28/12/2011 09:36 - 4875z13h27m
Frate Costy, te rog să nu te superi pe mine, și te rog să iei în calcul zicerea aceia din Biblie, că cine te roagă să mergi o mila distanță, tu să mergi dublu, fă așa si cu mine.
Am citit de câte-va ori explicația ta de mai sus, cu privire la Pesah (Paște), și ai reușit să mă bagi în ceță până peste puterea mea de discernere, dacă vrei mai reia odată explicația despre Paște, dar mai amănunțit, ca să înțeleg și eu mai bine, că recunosc; înțeleg mai greu.

Poate că așa cum sunt eu s-ar putea să mai fie și alții și ar fi bine să nu rămâie cu dubii, că în ce mă privește la mine cam așa a rămas.

Cred că nu ți-am cerut peste puterile tale de răbdare și mai cred că și tu crezi că nu este bine ca să rămână ceva ne clar aici.
Mulțumesc anticipat pentru înțelegere, cu mult respect; moșu Nică.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
15964. Postat la 28/12/2011 09:59 - 4875z13h4m
Si eu imi doresc mai multe lamuriri, daca se poate sistematic.multumesc.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
15983. Postat la 28/12/2011 15:36 - 4875z7h26m
Sunt foarte atentă la acest subiect ,deci lămuriri .

CorneliuS
15993. Postat la 29/12/2011 12:59 - 4874z10h4m
Costi a spus:
Automat daca este Pastele Domnului trebuie consumat in data de 14 spre seara zilei de 15 dar trebuie servit inainte de a apune soarele , pentru ca atunci s-ar intra in Sarbatoarea Azimilor si nu e Biblic .

Deci vedem ca data de 14 NISAN este Pastele Domnului si este cu Adunare Sfanta

Frate Costi, nu am gasit in nici o traducere ca ziua de 14 nisan este cu adunare sfanta si nici ca pastele trebuie consumat ziua si nu noaptea.
In ziua de 14 se faceau foarte multe lucrari si poate uni dintre evrei erau inca in calatorie spre Ierusalim.
Evreii au mancat Pastele noaptea, Domnul Isus a mancat Pastele noaptea cu ucenicii, cum am putea noi sa-l mancam ziua?

Pastele incepe in 14 si se termina in 15 nisan, este singura sarbatoare care sa contopeste,se uneste, se dubleaza pana la miezul noptii cu alta sarbatoare adica 14 cu 15.

Pentru mai multe lamuriri puteti rasfoi putin paginile din urma unde se dezbate acest subiect 13-14-15 nisan.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
costy
15994. Postat la 29/12/2011 13:12 - 4874z9h51m
Frate Corneliu este Pastele Domnului 14 Nisan una din Sarbatorile Domnului ?Este cu adunare Sfanta ?

Frate Costi, nu am gasit in nici o traducere ca ziua de 14 nisan este cu adunare sfanta si nici ca pastele trebuie consumat ziua si nu noaptea.

Ba da frate corneliu este cu adunare Sfanta ca in ziua de pasti mergem la Biserica deci ne adunam in urma unei Porunci data de Domnul ca este Pastele Domnului .

Lasama sa te lamuresc draga frate :Levetic 23 .4 Iată sărbătorile Domnului, cu adunări sfinte, pe care le veți vesti la vremurile lor hotărâte.

Face parte Pastele Domnului din acest verset ce ziceti este sau nu Sarbatoarea Domnului ?

Intradevar Domnul ISUS a mancat Pastele in 14 Nisan dar in prima noapte adica trecerea din 13-14 , noaptea la mancat , tot in aceiasi noapte a fost prins , a urmat ziua tot in 14 cand a fost judecat iar la ceasul al 9 a murit pentru rascumpararea intregii omenirii .Si la acest ceas cand Domnul a murit tot in 14 Nisan era inca pentru ca nu asfintise soarele .Iar in 15 incepe Sarbatoarea Azimilor care si aceasta este cu adunare Sfanta

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
taut_rafyla
15997. Postat la 29/12/2011 13:40 - 4874z9h22m
În cartea Faptelor la cap. 20 cu versetul 7 este scris că "În ziua dintâi a săptămânii, eram adunați laolaltă ca să frângem pâinea".
Din acest text înțelegem noi penticostalii că trebuie să ne adunăm în ziua întâi a săptmâni (adică Duminică sau Luni după cum interpreteză zilele pastori din biserici) la amiază sau seara ca să oficiem această cină.
Pagina 6 din 15 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164557 vizite unice Powered by PHP-Fusion