Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 7 din 15 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
15998. Postat la 29/12/2011 14:41 - 4874z11h39m
Sora dragă, se pare că biserica din care faci parte confundă frângerea pâini cu paștele Domnului, deci frângerea pâine este o lucrare iar cina este o altă lucrare, ca să te fac să înțelegi acest aspect, dar dacă dorești să afli mai multe despre frângerea pâini noi am discutat foarte mult în alte postării, treci puțin prin ele și apoi să revii cu un comentariu pe marginea acestui subiect.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Nica Schirod
16004. Postat la 29/12/2011 15:38 - 4874z10h43m
S O S, geață la mal!
Un prezbiter din zona Sucevei zicea zilele trcute către un frate, că Noul Testamant 80% este fals și poate 20% să fie bun, numai așa putem să punem lucrurile după cum ne pică bine, sau credem că este bine.

Dacă 14 Nisan, este sărbătoare cu adunare sfântă, atunci Domnul Isus nu a murit în 14 Nisan.
Întrebare pentru fratele Costy, și nu numai.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
CorneliuS
16007. Postat la 29/12/2011 18:15 - 4874z8h6m
Legat de Noul Testament, e adevarat ca are erori de traducere cu buna stiinta sau din greseala, Domnul stie, dar nici intr-un caz 80% fals. Aceasta afirmatie din punctul meu de vedere este falsa.

Frate Costi, cand ai timp, ar fi bine sa rasfoiesti putin in urma la acest topic si ai sa descoperi ca aceasta discutie este dezbatuta de cativa frati, si dupa aceea mai putem discuta neclaritatile ca sa nu repetam mereu aceeasi descutie.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
emil_nedelea
16416. Postat la 18/01/2012 11:30 - 4854z14h51m
nicaschirod a scris:
S O S, geață la mal!
Un prezbiter din zona Sucevei zicea zilele trcute către un frate, că Noul Testamant 80% este fals și poate 20% să fie bun, numai așa putem să punem lucrurile după cum ne pică bine, sau credem că este bine.

Dacă 14 Nisan, este sărbătoare cu adunare sfântă, atunci Domnul Isus nu a murit în 14 Nisan.

Frate drag, cei care sustin că Noul Testament ar fi fals 80% și poate 20% bun cred că ei 80% nu înțeleg ei din acest Nou Legământ ci numai 20%.
Cuvântul lui Dumnezeu este 100% perfect iar capacitatea noastră de înțelegere este scăzută, de aceea ar fi bine să cerem de la Domnul înțelepciune pentru a-l înțelege.
În cazul concret, această stare de a susține că nu este bună Scriptura cred că a izvorât din afirmația lor: "14 Nisan fiind sărbătoare cu adunare sfântă atunci Domnul Isus nu a murit în 14 Nisan".
Într-adevăr textul din Matei 26:17 spune <<În ziua dintâi a praznicului Azimilor, ucenicii au venit la Isus, și I-au zis: "Unde vrei să-Ți pregătim să mănânci Paștele?">> adică a luat Paștele cu pâine și vin în 14 Nisan.
Dar dacă ne uităm în Ioan 19:31 "De frică să nu rămână trupurile pe cruce în timpul Sabatului, - căci era ziua Pregătirii, și ziua aceea de Sabat era o zi mare", vedem că Hristos a murit și a fost îngropat tot în 14 Nisan.
În concluzie Noul Testament este foarte corect: Hristos a luat paștele la vremea hotărâtă după Lege (adică în 14 Nisan la ieșire) și și-a dat viața jertfă ca Miel a lui Dumnezeu tot după Lege (în 14 Nisan când se junghia mielul). Deci și noi trebuie să consumăm Paștele (pâine și vin) în 14 Nisan la ieșire după Lege după cum a procedat și Domnul Isus.

Doamne mulțumim pentru lumina Ta!

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
costy
16429. Postat la 18/01/2012 16:17 - 4854z10h4m
Domnul sa te Binecuvinteze emil_nedelea. Adevarat vorbesti .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Nica Schirod
16440. Postat la 18/01/2012 21:03 - 4854z5h18m
În ce mă privește, încă se aude ecoul: S O S gheață la mal.
Erate Emil Nedelea, te rog să nu te superi pe mine, s-ar putea să nu fi înțeles eu bine ce ai explicat tu, iată ce nu înțeleg:
Emil a scris: Hristos a luat paștele la vremea hotărâtă după Lege (adică în 14 Nisan la ieșire)

Eu am 67 de ani și sunt țăran, te rog vorbește pe limba mea ca să înțeleg, cum Hristos a mâncat Paștele la ieșire din 14 Nisan.

Mulțumesc anticipat pentru înțelegere și lămurire.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
16449. Postat la 19/01/2012 21:53 - 4853z4h28m
Eu am ramas si mai in umbra, fratele Emil concluzioneaza prin a spune ca Isus a luat Pastele la iesire din 14, si in acelasi timp sustine ca a fost rastignit in aceiasi zi de 14, cand?Tot la iesire?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
16452. Postat la 20/01/2012 09:04 - 4852z17h17m
Fratele emil a gresit putin in formularea propozitiei a vrut sa spuna ca Domnul ISUS a luat Pastele in seara lui 14, si a fost rastignit in ziua care a urmat seri in curs , la ceasul al 9 tot in ziua de 14 Nisan .Desi stim cu toti ca o zii este alcatuita dintr-o seara si o dimineata (adica ziua premergatoarei nopti in care sa intrat in ziua Pastelui )
Geneza 1. 5 Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.

Pentru a intelege acest subiect delicat trebuie sa intelegem acest verset .
In rest are perfecta dreptate sau nu ?Desi sa nu uitam versetul acesta din :
1Corinteni 5. 7 Măturați aluatul cel vechi, ca să fiți o plămădeală nouă, cum și sunteți, fără aluat; căci Hristos, Paștile nostru, a fost jertfit.

Dupa parerea mea Pastele trebuie Praznuit si respectat asa cum la lasat si Poruncit Dumnezeu in ziua de 14 Nisan , nu in 13, nu in 15 ci in ziua de 14 .
Pentru ca Sarbatoarea Pastelui si Sarbatoarea Azimilor sunt doua Sarbatori care intradevar se suced una pe cealalta dar mult diferita una de cealalta prin insemnatate .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Nica Schirod
16454. Postat la 20/01/2012 10:39 - 4852z15h41m
Multă Pace de la Domnul Isus!
Frate Costy, eu aștept lămuriri din partea lui Emil, pentru că el a pus acestă regulă acolo, iar de la tine mai bine a-ș aștepta lămuriri cu privire la ce ai postat după Emil, și ca să-ți aduc aminte ce ai zis, uite aduc aici zisele tale:
Domnul sa te Binecuvinteze emil_nedelea. Adevarat vorbesti .

Acuma zici că nu-i adevărat ce a zis, și încă un lucru, de unde ști ce a vrut să spună el, lasă-l pe el să spună ce a vrut să spună, iar tu să spui ce ai spus.
Vă rog citiți și ce scrie la topicul *de câte ori să iert* apoi ........!
Nu vă supărați pe mine, dar eu observ un fel de alba/neagra aici și cred că între noi nu ar trebui să fie așa, ci da să fie da!, și nu să fie nu.

costy
16470. Postat la 21/01/2012 16:54 - 4851z9h27m
Pace frate nica, nici vorba de suparare chiar ne face placere sa discutam unele probleme legate de unele subiecte , eu am afirmat acele cuvinte pentru ca i-am citit postarea in fuga si nu mi-am dat seama de gresala acea de scriere , dar cred ca fratele emil a vrut sa zica alceva dar sa strecurat acea neintelegere zic eu si am vrut sa-l ajut , daca nu atunci asteptam din partea lui o alta postare prin care sa zica mai deslusit de cea ce a vrut sa zica .

Referitor frate nica la iertare zic si eu ca fratele acela nu puteti Dvs sa-mi gresiti cat pot eu sa iert .Doamne ajuta-ne .Multa pace frate drag .

emanolake a scris:
Lămuritima si pe mine atuncea cu textele care apar in noul testament in MATEI 27/15 este scris
La fiecare praznic al Paștilor, dregătorul avea obicei să sloboadă norodului un întemnițat pe care-l voiau ei.

MARCU 15/6
La fiecare praznic al Paștilui, Pilat le slobozea un întemnițat pe care-l cereau ei.

LUCA 23/17
La fiecare praznic al Paștilor, Pilat trebuia să le sloboadă un întemnițat.

IOAN 18/39
Dar, fiindcă voi aveți obicei să vă slobod pe cineva de Paști, vreți să vă slobod pe Împăratul iudeilor?

Dacă lucrarea aceasta a avuto ziua in 14 ca asa pare sa fie ca era ziua praznicului a pastelui, atuncea Domnul cînd a luat cina in ce seara a fost intrarea de 14 sau intrarea de 15?

Vreau sa te felicit frate manu pentru aceasta postare pe care am gasit-o, cred ca aceasta Postare face multa lumina in subiectul discutat aici .Analizand aceste trei versete vom cunoaste cand trebuieste jerfit pastele .Daca analizam aceste versete cu atentie vedem ca toata actiunea se petrece in ziua de 14 Nisan . Desi aceste versete sunt o proba la cea ce am afirmat eu in postarile anterioare .
Exod 12.14Și pomenirea acestei zile s-o păstrați și s-o prăznuiți printr-o sărbătoare în cinstea Domnului; s-o prăznuiți ca o lege veșnică pentru urmașii voștri.

Sa se fii schimbat ordinea acestei Sarbatorii?

Lavi
16514. Postat la 24/01/2012 11:16 - 4848z15h5m
Am o intrebare legat de Paște cuvantul Paște inseamnă ,,a trece pe lâgă?,, conform versetului 13 din exod cap.12cu13.
Sângele vă va sluji ca semn pe casele unde veți fi. Eu voi vedea sângele, și voi trece pe lângă voi, așa că nu vă va nimici nici o urgie, atunci când voi lovi țara Egiptului.

Conform cartii lui Iov cap. 9:11 Iată, El trece pe lângă mine, și nu-L văd, se duce și nu-L zăresc.(Dumnezeu este nevazut)
Am observat acest aspect studiind traducerea cu triunghi că Paste inseamnă a trece pe langă(nota de sub.pag 68)

Deci evreii au fost invatati ce sa facă cu sângele mielului ,le-a servit ca semn ,intreb de ce Faraon si slujitorii lui deabea atunci s-au trezit la realitate cand le-au murit toti intaii nascuti de la fiu ,rob pana la animale ,exod.12cu 29 .
La miezul-nopții, Domnul a lovit pe toți întâii născuți din țara Egiptului, de la întâiul-născut al lui Faraon, care ședea pe scaunul lui de domnie, până la întâiul-născut al celui închis în temniță, și până la toți întâii-născuți ai dobitoacelor.

Si exact in aceeasi noapte de 14 nisan,, În aceeași noapte Faraon a chemat pe Moise și pe Aaron, și le-a zis: "Sculați-vă, ieșiți din mijlocul poporului meu, voi și copiii lui Israel. Duceți-vă să slujiți Domnului, cum ați zis.

Eu inteleg si cred asa dupa cele de mai sus că :Cel ce trecea pe langa ei ,acolo unde avea loc pregatirea căii Domnului ,netezirea cararii Lui ca iudeii care se botezau sa vada pe cel ce avea sa treaca pe acolo adica pe Mesia si sa inteleaga ca El este Mielul.
El trecea pe langa ei adică Pastele=Mielul lui Dumnezeu.

Referitor la Ioan si numele pe care i la pus Zaharia la indemnul ingerului are insemnatatea de Iehova este indurator (nota de sub.trad cu triunghi .pag.999)
Insa Iona -Ion este titlu adica ,,Porumbel,,(nota de subsol al traducerii lumii noi ed.2006)
Ioan botezatorul spune despre mielul lui Dumnezeu,,Ioan 1:36 Și, pe când privea pe Isus umblând, a zis: "Iată Mielul lui Dumnezeu!"

De aceea avem noi aceasta credinta cum este scris in evrei despre Moise.
Evrei 11cu versetele ,,
24. Prin credință Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon,
25. ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului.
26. El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogăție decât comorile Egiptului, pentru că avea ochii pironiți spre răsplătire.
27. Prin credință a părăsit el Egiptul, fără să se teamă de mânia împăratului; pentru că a rămas neclintit, ca și cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut.
28. Prin credință a prăznuit el Paștele și a făcut stropirea sângelui, pentru ca Nimicitorul celor întâi născuți să nu se atingă de ei.

1.Astazi suntem ocrotiti daca ascultam de aceasta randuiala vesnica ?
2.Mai trece Nimicitorul astazi ?
3.Daca in casele noastre mai este vreo dospitura suntem ocrotiti sau nimiciti din poporul Israel?
4.Dumnezeu este nevazut el trece pe langa noi si casele noastre vede semnul sangelui jertfei Lui?
Am analiza din acest punct de vedere Pastele si insemnatatea cuvantului nu am idee daca toti vedeti asa acest aspect ,astept parerile voastre referitor la cum vad eu si raspunsul la intrebarile mele.

Va multumesc astept cu rabdare si sper sa fie conform topicului ca analiza a cuvantului Paste.

Lucia
16540. Postat la 26/01/2012 15:17 - 4846z11h4m
Pastele il consumam noaptea, de15 Nisan, prima zi a Praznicului azimilor.
Noaptea l-au mancat israelitii cand au iesit din Egipt, noaptea l-a mancat Isus cu ucenicii.
In 14 seara a fost sacrificat mielul, si rastignit Mesia, insa de mancat s-a mancat noaptea...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
misionar
16551. Postat la 27/01/2012 02:34 - 4845z23h47m
PAȘTELE este nașterea din nou. Yahushua a zis: Adevarat, adevarat îți spun ca daca un om nu se naste din nou nu poate vedea imparatia lui ELOHIM. (daca nu este atras de ABBA ( tatal.) [Ioan 6 v65]
Elohim cu mari minuni și semne a nascut pe Israel din egipt ca fiu al Sau ca sa-i poarte numele YSRA-EL ( exod 4 v22). Tot asa și noi cand eram în robia pacatului și nimic nu meritam; am fost chemati de ELOHIM și altoiti în pomul cel bun = Ysra-El. El a platit prețul, prin jertfa fiului Sau, și crezand în EL(Yahweh) am fost nascuti la o viata noua din ELOHIM și fiind eliberati din temnita (păcat) prin harul nemeritat. Aceasta este darul lui Yahweh, pe care ni l-a dat pe când eram inca păcătosi (Rom 5 v10). Planul de mintuire relevat în aceasta prima treapta; este semnificatia duhovniceasca relevata în sărbătoare Praznicului Azimilor ( paste) trecerea din moarte la viata. EXOD 4:22 ISRAELUL ESTE FIUL MEU.
Trecerea din moarte (pacat ) la viata (ascultare) este în a face ce Yahweh a poruncit (Ioan 5 v24). Schimbarea felului de gândire
(Efes 4 v23) și trairea practica a poruncilor lui Yahweh; cu respectarea Legilor; poruncilor; rinduelillor
Ioan 3 v 3 ). Tot la Ioan este scris nimeni nu vine la mine
Nica Schirod
16566. Postat la 27/01/2012 14:43 - 4845z11h37m
Prin ajutorul Domnului și prin răbdarea dumneavoastră, voi încerca să creionez câteva lucruri importante, despre Paște.
Ce este de fapt Paștele pentru noi?
Măturați aluatul cel vechi, ca să fiți o plămădeală nouă, cum și sunteți, fără aluat; căci Hristos, Paștele noastre, a fost jertfit. 1 Corinteni 5:7.

Ce a vorbit acest Paște care a fost jertfit despre El când era printre oameni, înainte de a fi răstignit:
Ioan 6: 53. Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat, vă spun, că, dacă nu mâncați trupul Fiului omului și dacă nu beți sângele Lui, n-aveți viața în voi înșivă.
54. Cine mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu, are viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
55. Căci trupul Meu este cu adevărat o hrană și sângele Meu este cu adevărat o băutură.
56. Cine mănâncă trupul Meu, și bea sângele Meu, rămâne în Mine, și Eu rămân în el.
57. După cum Tatăl, care este viu, M-a trimis pe Mine și Eu trăiesc prin Tatăl, tot așa, cine Mă mănâncă pe Mine, va trăi și el prin Mine.

Acuma dacă nu vrem să desființăm frumos porunca Lui Dumnezeu, răspunsul corect la întrebarea: Când consumăm Paștele? Răspunsul se împarte în două răspunsuri și hai să le așezăm pe răspunsul 1 și 2.
1. Când vrem.
2. Când trebuie, când este poruncit!
Cred că răspunsul corect ar fi și este: Nici la intrarea în 14 Nisan, nici la ieșirea din 14 Nisan. Este așa cum spunea și Lucia; În noaptea de 15 NiSAN .

Lucia
16577. Postat la 27/01/2012 17:23 - 4845z8h58m
Consider ca ai creionat foarte bine Noul Legamant sau Pastele Domnului, frate Nica.
Vreau sa subliniez de data asta un lucru foarte important:
1.Sarbatoarea Pastelui cuprinde doua etape:
-Sacrificarea sau rastignirea , intre cele doua seri, 14 Nisan.
-Mancatul Mielului, sau Trupul(painea) si Sangele (vinul) noaptea(in prima zi a Praznicului Azimilor)15 Nisan.
Cele doua etape se imbina intre ele formand impreuna Sarbatoarea Pastelui, ele sunt inseparabile prin simbolistica, adica, JERTFA-HRISTOS-MIELUL-VIATA. Azima, plamadeala fara aluat(pacat), plamadeala noua, reprezetand fiintele noastre curatite prin Sangele Sfant.

Desi aici se vorbeste de "consumarea Pastelui", eu imi doresc sa vorbim si despre prima etapa "sacrificarea sau jertfirea mielului "intre cele doua seri"
Aceasta expresie nu este la voia intamplarii, am vazut multe pareri cu privire la acest timp.
Eu am sa va prezint parerea mea cu privire la expresia "intre cele doua seri":
Cred ca secretul sta intr-un singur cuvant, si anume, "intre".
Dragii mei, sa zicem ca daca ar fi vorba despre cele doua seri dintre ziua de 14 spre 15, era normal sa se zica: in cele doua seri, care ating doua zile, 14 si 15, nu intre cele doua seri, pentruca intre reprezinta ceva care separa, o linie, o nisa, si pentru a intelege mai bine, vom lua doua foi de hartie si intre ele vom pune o poza cu un Miel sacrificat, bine? Ce se gaseste intre cele doua foi?O poza, nu?
Deci intre cele doua seri va fi Pastele Domnului, este ca si cum cele doua seri au la mijloc un eveniment deosebit.
Iata, cum vad eu lucrurile, noi stim ca o zi intreaga sta cuprinsa intre doua seri, deci intre cele doua seri, nu poate sa existe decat o zi. Ziua cea mare, evenimentul cel mai important la nivel planetar, Pastele Domnului sau Rastignirea Domnului Hristos, Ziua de 14 Nisan !
Hai, sa vedem ce a cuprins ziua de 14, de la inceputul ei pana la sfarsitul ei!
In noapte in care Isus a fost vandut a luat o paine...(inceputul lui 14 )a mancat Pastele pe vechi(Vechiul Legamant) si l-a sustituit cu Painea si Vinul(Noul Legamant), pe zi Isus a fost judecat si condamnat, ora 12 a fost rastignit, iar in ceasul in care se sacrificau mieii si-a dat duhul(ora 3), sangele a curs pentru noi...sustituirea a avut loc...Evenimentul central de salvare a omenirii s-a implinit...Pastele nostru, a fost jertfit! In 14 Nisan, seara, urmand mancatul...noaptea.
Ce vedem, dragii mei, intre cele doua seri a avut loc tot ce trebuia sa se intample si asta la vremea hotarata de 14 Nisan, de seara, pana seara, intre cele doua seri!
Asa vad eu lucrurile...!

lnedelea
16584. Postat la 27/01/2012 22:41 - 4845z3h40m
Lucia a scris:
In noapte in care Isus a fost vandut a luat o paine...(inceputul lui 14 )a mancat Pastele pe vechi(Vechiul Legamant) si l-a sustituit cu Painea si Vinul(Noul Legamant)...
Asa vad eu lucrurile...!

Să înțelegem de aici că susțineți că Paștele trebuie consumate la intrare (începutul) lui 14 Nisan pentru că considerați că așa a făcut Mântuitorul sau nu?
Credeți că au dreptate cei care consumă Paștele la intrare (începutul) lui 14 Nisan considerând că așa a făcut Hristos?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lucia
16585. Postat la 27/01/2012 22:51 - 4845z3h30m
Frate lnedelea, tu...ai citit cu atentie ce am scris eu?
Am scris clar ca Pastele se mananca noaptea, in prima zi a Praznicului Azimilor.
Ce am postat eu...a fost ordinea evenimentelor ce s-au petrecut "intre cele doua seri"de 14 Nisan, atunci cand s-a jertfit Mantuitorul.

lnedelea
16586. Postat la 27/01/2012 23:00 - 4845z3h21m
Sigur că am citit ce ați scris ... dar vă rog să nu vă supărați și dacă vreți să răspundeți punctual ce am întrebat în postarea nr. 16584 legat intrarea în 14 Nisan și consumarea Paștelor după descrierea de Dvs.

Intrebarea este generală și cred ca bine venită pentru toți legată de acest subiect poate să răspundă oricine, nu în mod obligatoriu Dvs., de aceea am formulat-o și la modul general astfel:

Credeți că au dreptate cei care consumă Paștele la intrare (începutul) lui 14 Nisan considerând că așa a făcut Hristos?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lucia
16587. Postat la 27/01/2012 23:33 - 4845z2h48m
Dragul meu, nu au dreptate, si iti spun si de ce, in primul rand Mantuitorul a mancat Pastele la intrare pentru ca El stia ce I se va intampla, cu alte cuvinte El a facut ce trebuia sa faca...a aratat ucenicilor cum va fi inlocuit mielul cu Trupul Lui, care avea sa moara si sa se jertfeasca pentru intreaga omenire.
De fapt El a implinit Legea prin trupul Lui care si-a dat duhul in momentul jertfei Pascale.
Se stie ca mancand din Trupul Lui vestim moartea Sa, si asta nu se putea face decat dupa ce a murit, nu?Adica la iesire din 14 spre 15.
Ma gandesc ca si ucenicii au realizat ce a facut Isus cu painea si vinul dupa moartea Sa, desi le spusese ce simbolizeaza.
Deci imi sustin clar parerea ca Pastele se ia noaptea la iesire din 14 spre 15.

you_rubio
16601. Postat la 29/01/2012 20:49 - 4843z5h31m
Noi consumam pasitele de ziua invieri Domului Iisus Hristos in a doua Duminica de dupa luna plina la amiaza. Cred ca aceasta formula este una acceptabila atat pentru noi cat si pentru pocaieti pentru ca au luat-o de la noi. Am vazut in postarile de mai sus ca cei care iai la luna plina si ei spun ca domnul Iisus a luat Pastile mai repede cu o zi decat data oficiala. Astfel cred ca data nu mai conteaza ci se poate lua in orcare Duminca sau alta zi. Uitati-va la catolici ca ei iau Pastile cu paine si vin in prima Duminica dupa luna plina pentru ca si Papa si dat seama ca nu s-a mai respectat in Noul Testament inainte de patimi data care era in Legea lui Moise.

Nick
Pagina 7 din 15 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19165845 vizite unice Powered by PHP-Fusion