Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 9 din 15 << < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17126. Postat la 27/02/2012 09:49 - 4814z13h25m
Frate Ovidiu, vezi, ne lipsește calitatea de a fi cu începătorul "începător" și cu super deșteptul "deștept".
Sunt 100% de acord cu tine, numai că eu nu cred că Mesia a mâncat Paștele în noaptea zilei de 14 Nisan, pentru că până ce a murit El atârnat pe lemn, Paștele era mielul, nu cred că te încumeți să îmi zici că Mesia și ucenicii au mâncat acest Paște miel, sacrificându-l în ziua de 13 după masă, ca să îl poată mânca în seara de 14.
Eu cred și susțin că; Mântuitorul pe lângă că trebuia să lămurească cum va trebui să fie mâncat trupul Său, dar și în ce va consta Paștele după moartea Lui, nu cred că cineva poate să îmi demonstreze că Domnul Isus a călcat Legea și Rânduiala Paștelui.

Paște se poate spune numai la acela care este vestit/ sărbătorit la vremea hotărâtă de Dumnezeu.
Știu și cunosc foarte bine interpretarea Noului Testament, când ucenicii au fost trimiși să pregătească Paștele, întreb: Ia trimis înadins să calce Legea cu privire la Rânduiala și data precisă cu privire la Paști? Sau din motive care dacă va fi nevoie le le voi aduce pe tapet ce a zis un înalt Prelat Catolic despre cum a fost făcută traducerea? ! , .
Eu sincer, nu aș avea curajul să mut Sărbătoarea cu o zi mai înainte sau mai înapoi, pentru că respect cu strictețe acest verset:
Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. Eclesiastul 3: 14.

În ce privește pe Emil Nedelea, este dator vândut să îmi răspundă cu lux de amănunte cum i-am cerut!!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Aurelc
17128. Postat la 27/02/2012 12:02 - 4814z11h12m
nicaschirod a scris:Frate Ovidiu, vezi, ne lipsește calitatea de a fi cu începătorul "începător" și cu super deșteptul "deștept".
Sunt 100% de acord cu tine, numai că eu nu cred că Mesia a mâncat Paștele în noaptea zilei de 14 Nisan, pentru că până ce a murit El atârnat pe lemn, Paștele era mielul, nu cred că te încumeți să îmi zici că Mesia și ucenicii au mâncat acest Paște miel, sacrificându-l în ziua de 13 după masă, ca să îl poată mânca în seara de 14.
Eu cred și susțin că; Mântuitorul pe lângă că trebuia să lămurească cum va trebui să fie mâncat trupul Său, dar și în ce va consta Paștele după moartea Lui, nu cred că cineva poate să îmi demonstreze că Domnul Isus a călcat Legea și Rânduiala Paștelui.

Frate Nică, mă tem că trebuie să recitiți ce am scris.
Eu am spus că activitatea Mântuitorului pe pământ a fost de 3 ani și jumătate. Ei bine, dacă în ultimul an de viață a trebuit să moară ca Miel al lui Dumnezeu ( de Paște) în anii dinainte, de când a fost copil și inclusiv după ce a intrat în Lucrare, a mâncat Paștele Vechiului Legământ la vremea la care mâncau toți din Israel, adică în noaptea de după 14 Nisan.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Nica Schirod
17138. Postat la 27/02/2012 15:01 - 4814z8h12m
Frate Ovidiu, am executat și am recitit încă odată ce ai scris, eu am înțeles perfect încă de la prima citire ce ai zis tu, numai că tu nu ai înțeles de ce eu am zis așa.
Eu știu că dinți și stomacul tău spiritual sunt super, m-am gândit să folosesc numele tău, nu ca să te întreb pe tine că eu știu cum crezi tu, ci prin întrebarea adresată numelui tău și nu ție personal, să înțeleagă cei ce merg după ureche respectând explicații date de unii care scot din context câte un pasaj și nu țin cont să meargă așa cum cere Domnul: La Lege și la Mărturie.

Frate Ovidiu, crezând că mai înțeles, îți mulțumesc frumos pentru înțelegere, iar în cazul că nu mai înțeles, îmi cer mii de scuze, și din cauza volumului mare de scuze, trebuie să mă ierți și eu îți mulțumesc frumos pentru iertare.
Frate Emil și totuși nu ai scăpat să-mi dai explicație la întrebările puse mai sus și acum încă odată: Când consumi tu Paștele???

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

ioan usciuc
17139. Postat la 27/02/2012 15:32 - 4814z7h41m
Shalom tuturor!!
Aș face o observație asupra unor lucruri și anume:
1) Paștele se junghia în data de 14 a lunii întaia la apus și nu la ora 9 (ora 15 la noi). Faptul că în limba română termenul " între cele doua seri" este mai greu de inteles, am recurs la traducerea italiană unde lucrurile sunt mai limpezi ( cred ca in limba italiana Biblia este redata mult mai fidel decât în limba romana). Și am găsit urmatoarele: în toate versetele unde este vorba despre Paste și timpul când se junghie este scris LA APUS sau ASFINTIT! Foarte frumos se mentioneaza si numele lunii, luna ABIB. Cât despre noi cred ca trebuie facut asa cum e scris în 14 la asfintit.
2) Domnul Isus a dat exemplul cu trupul și sângele Său la intrare în 14 si sunt de acord cu tine frate Ovidiu ca acest lucru s-a intamplat doar în acel an. Cât despre faptul că Domnul Isus a respectat ad literam "timpul de mancare" al Paștelui din anul mortii Sale și asta ar însemna că a fost răstignit a doua zi adica în data de 15, pot sa spun ca logica mintii mele nu mai functioneaza (adica in 15 Nisan (Abismiley în prima zi de Azimi cu adunare de sarbatoare sfântă evreii rastignesc pe Domnul Slavei???).

Daca gresesc accept sa fiu corectat!

Să ne rugăm să fim scrisi în Cartea Vietii!!

Nica Schirod
17159. Postat la 29/02/2012 06:48 - 4812z16h25m
Frate Ioan Usciuc, eu nu cred că Domnul Isus în seara când a mâncat ultimul Paște așa cum se înțelege, a mâncat mielul Pascal care încă era valabil, eu cred că a arătat cum se va mânca Paștele Noului Legământ după moartea Sa.
Acuma eu cred că voi veți înțelege că am și eu dreptul la opinie, așa că îmi voi spune strict opinia mea fără să critic pe cineva.
Domnul Isus prin moartea Sa, nu a schimbat data Paștelui, ci a schimbat conținutul, iată referința Biblică:

...... "Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule." El desființează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua. Evrei 10: 9.

Acest "în loc", înseamnă că nu se schimbă temelia Paștelui, rămâne pe viitor aceeași dată, numai în loc de miel, este Marea Jertfă Mesia!
Eu cred că cei ce mănâncă Paștele in seara lui 14 Nisan, sunt la stagiu de a li se arăta cum va trebui să mănânce Paștele și nu că mănâncă Paștele!
Dar țineți cont; este opinia mea și atât.

lnedelea
17161. Postat la 29/02/2012 09:13 - 4812z14h0m
Nu am înțeles sigur și poate nici ații exprimarea: "... mănâncă Paștele in seara lui 14 Nisan".
În conformitate cu prezentul subiect la care se discută, vă referiți la intrare sau la ieșirea din din 14 Nisan?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Nica Schirod
17162. Postat la 29/02/2012 10:16 - 4812z12h57m
Ar trebui să vorbim aceiași limbă, dar pentru că se vede că nu, încep să pun din nou vorbire despre cum este O ZI. Când începe și când se sfârșește.
Geneza 1: 3. Dumnezeu a zis: "Să fie lumină!" Și a fost lumină.
4. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; și Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric.
5. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.

Deci ziua începe cu o seară (noapte) și ziua care urmează, asta se numește o zi întreagă cu cele 12 ceasuri din noapte și cele 12 ceasuri din zi, nu există o seră la ieșire din 14 Nisan! Seara care urmează după ziua de 14 Nisan, este seara intrării în 15 Nisan.
Eu am ca aparat de măsurat zilele, SFÂNTA SCRIPTURĂ, voi după ce și cum măsurați zilele?

Pentru ca să nu rămân în dubiu, team rugat să-mi zici,care este timpul/vremea, când mănânci tu Paștele?!

ioan usciuc
17170. Postat la 29/02/2012 17:38 - 4812z5h35m
Shalom tuturor!
Domnul sa va binecuvanteze fr. Nică, gândim la fel dar folosim cuvinte diferite! Poate exprimarea mea din obs. 2, v-a facut sa înțelegeți că Domnul Isus ar fi mâncat Pastele ( mielul) în anul cu pricina. Cred ca a fost exemplul dat de Domnul Isus pe care trebuie să-l urmăm.
Aș fi curios dacă s-ar pune o întrebare pe forum de genul: În noaptea dinaintea morții Sale, Domnul Isus a mâncat Paștele după Lege sau a dat un exemplu?? Răspunsul s-ar putea sa fie o surpriză !

Domnul să-și binecuvânteze copii cu ascultare și să rămână mereu aproape de Scripturi. Un verset de aur spune asa: "Și tot ce a fost scris mai înainte, a fost scris pentru învățătura noastră, pentru ca, prin răbdarea și prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde." ( Rom.15,4)

Să ne rugăm neîncetat să fim scriși în Cartea Vieții!!
Nica Schirod
17172. Postat la 29/02/2012 23:05 - 4812z0h8m
Frate Ioane, citește puțín mai sus: 17159. Postat la 29/02/2012.
S-ar putea să fie răspunsul la întrebarea care ai vrea ă fie pusă pe forum.
Totuși Paștele se consumă în noaptea lui 15 Nisan.

lnedelea
17192. Postat la 01/03/2012 22:09 - 4811z1h5m
nicaschirod a scris:
Deci ziua începe cu o seară (noapte) și ziua care urmează, asta se numește o zi întreagă cu cele 12 ceasuri din noapte și cele 12 ceasuri din zi, nu există o seră la ieșire din 14 Nisan! Seara care urmează după ziua de 14 Nisan, este seara intrării în 15 Nisan.
Eu am ca aparat de măsurat zilele, SFÂNTA SCRIPTURĂ, voi după ce și cum măsurați zilele?

Pentru ca să nu rămân în dubiu, team rugat să-mi zici,care este timpul/vremea, când mănânci tu Paștele?!

Mulțumim pentru lămuriri și că vă referiați la prima seară (intrare) din 14 Nisan deoarece în postarea nr. 16678 se evidenția existența serii a doua în 14 Nisan.

În Lev. 23:5 scrie că "În luna întâia, în a patrusprezecea zi a lunii, între cele două seri, vor fi Paștele Domnului" (adică între seara lui 14 Nisan la ieșire și intrarea în 15 Nisan).

Cu privire la exprimarea "... team rugat să-mi zici,care este timpul/vremea ...", probabili m-ați confundat cu Nedelea Emil, că pe el l-ați întrebat asta.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
emil_nedelea
17194. Postat la 01/03/2012 22:41 - 4811z0h32m
Am văzut ceea ce s-a scris că Mântuitorul nu putea să încalce Legea și să i-a Paștele cu o zi mai repede. Și eu cred la fel că Mesia nu a încălcat Legea și nu i-a făcut nici pe ucenici să încalce Legea.
Atunci pun întrebarea: Dacă preoții care slujeau la templu în anul răstignirii Domnului Isus ar fi putut să calce Legea la cererea unor galileieni (apostolii) pe care-i disprețuiau și să le junghie pentru ei mielul de Paște cu o zi mai repede decât data din Lege?

Frate Nică, eu cu dumneata văd că suntem mai bătrâni printre cei tineri la subiectul acesta și cererea dumneatale de a relata cu lux de amănunte încredințarea mea personală nu pare a fi adecvată subiectului pentru ca moderatorii să ne sancționeze.
Pe scurt pot să vă spun că eu ca și dumneatale mănânc Paștele după Lege (nu în 13 Nisan).

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
you_rubio
18944. Postat la 26/06/2012 18:46 - 4694z5h27m
Este clar ca Isus nu putea sa calce legea pentru ca nu mai putea sa depuna o jerfa fara cusur si nu mai putea sa stearga pacatele oamenilor. Dupa ce a implinit toata legea pastelor Vechiului Testament a instituit pastel Noului Testament pe care le sarbatorim noi ortodoxi.

Nick
fullban10
18962. Postat la 27/06/2012 06:41 - 4693z17h32m
Cu ce reguli, frate, cu ce reguli? Te rog să le enumeri și mai vorbim.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban8
18984. Postat la 28/06/2012 13:10 - 4692z11h3m
Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Topicul este: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?, iar tu.. frate You_rubio, vi acum ca nuca în perete (pe de o parte) și pe de altăparte, în loc să răspunzi sau să combați întrebarea, ideea sau teoria, te referi tangențial la un Isus care ni nu era proiectat pe timpul JERTFEI FĂRĂ CUSUR (cum bine o numești).
Ca majoritatea lumii de astăzi, NICI UN ORTODOX nu cunoaște când a apărut ÎN ISTORIE numele Isușilor christologiiați - fac această afirmație în cunoștință de cauză, că toți cei care au fost luminați de Adevărul Sfântului Cuvânt, NICI UNUL NU S-A MAI NUMIT ORTODOX, indiferent pe treaptă a Adevărului s-a oprit.

Aceasta se întâmplă cu oamenii care au scăpat trenul - s-au trezit târziu, s-au dus la gară și întreabă, discută și se strofoacă pentru trenul care a trecut, în urmă cu aproape 4 luni.
Iată-l AȘA pe enoriașul You_rubio.. alias Nick (după propria declarație ortodox)!
Tot respectul și pentru copiii care și-au părăsit Tatăl Bun și Iubitor, pentru a mânca roșcovele din Luca 15.12-17, pe care PĂRINTELE de care s-a lipit le dă la animalele de curte, spre a le îngrășapentru el - tot respectul pentru CEI CARE CRED CUM VOR EI dar, foarte rău pentru că cei cu mințile spălate de cei care au desființat sărbătorile, ..iată că nu mai înțeleg nimic.
Frate Nick! ..eu am trăit și trăiesc între ortodocșii care, raportați la numărul lor, sunt mai mulți buni decât pocăiții cu numele (autointitulați), care se înșeală pe ei însăși, și prin clipitul ochilor - eu pot spune că știu Biblia ortodoxă cu toate modificările ei, de la varianta lui Cantacuzino (din 1688), varianta lui Nikolae Alejandru Voivod Mavrokordatu (din 1723), o am în original - pot spune că Biblia ortodoxă cu TRĂZNĂILE ei amestecate cu Adevărul din Genesa 1.14 , Daniel 7.25 Galateni 3.9-12, MI-A DESCHIS OCHII MINȚII, ca să văd că lumea ortodoxă este exact pe dos față de propria lor Biblie, pe care o țin fără s-o citească.

Astfel, Pascaliile ortodoxe, cu cele catolice, mai mult ca oricare altele, nu au nici o legătură cu paginile Bibliilor lor, CARE SPUN CLAR, CĂ PESACH-ul este în ZIUA de 14 Abib - Nisan - totul este o interpretare după mintea conducătorilor fiecărui cult sau confesiune religioasă, prin care, nu se mai comemorează MOARTEA MÂNTUITORULUI (așa cum El Însuși a zis a se face), ci se chefuiește pentru ÎNVIEREA Sa.
Cu toate acestea, în temeiul Cuvântului, eu te asigur că prin credința ta înșelătoare (primită de la de la înșelători) dar nu ostilă lui YHVH, în Mia de ani (în lipsa Balaurului, Fiarei și prorocilor mincinoși) îți vei înțelege și primi mântuirea ca DAR.. dar, ce pierzi prin orientarea ta, ca a multora altora, nu vei mai recupera niciodată!
Sincer îți doresc Har și Pace din ceruri, cu bine folosesc unii locatari ai acestui Forum, din care spre Slava lui YHVH, și noi facem parte!

Multe binecuvântări!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban6
18989. Postat la 28/06/2012 15:45 - 4692z8h28m
Am citit multe idei aici pe portal despre pesach;dar am gasit doar una care face sens care explica cu lux de amanunte ce este si cum este si cind este si insemnatatea ..E drept e o scriere cam lunga postarea 9069 scrisa de cineva care noi l-am aruncat afara ..nu corespondea cu doctrina noastra..si stiti frica pazeste bostanaria.
fullban6
19018. Postat la 29/06/2012 16:21 - 4691z7h52m
Nica a spus::Acest "în loc", înseamnă că nu se schimbă temelia Paștelui, rămâne pe viitor aceeași dată, numai în loc de miel, este Marea Jertfă Mesia!
Eu cred că cei ce mănâncă Paștele in seara lui 14 Nisan, sunt la stagiu de a li se arăta cum va trebui să mănânce Paștele și nu că mănâncă Paștele!
Dar țineți cont; este opinia mea și atât.

Intel;eg e opinia ta !
Intrebarea mea este .A schimbat Yahushua(H) legea pesach-ului?
DEci pinea si vinul dupa tine a inlocuit ceia ce spune LEGEA; hm!
El Yahushua (h) n-a facut pacat ; a schimba legea ;este a comite pacat.
Dar traditia este traditie
nu conteaza ,toti se adapa din cupa curvei si in privinta Pesah-ului
Yahushua(h) N-A MINCAT PESACH-UL in anul morti lui.
Mai citeste o data cu atentie postarea 9069 poate vei intelege!
Pedro V
19023. Postat la 29/06/2012 17:45 - 4691z6h28m
natanaelbarlea a scris:

nu conteaza ,toti se adapa din cupa curvei si in privinta Pesah-ului
Yahushua(h) N-A MINCAT PESACH-UL in anul morti lui.
Mai citeste o data cu atentie postarea 9069 poate vei intelege!

Eu cred ce zice BIblia, nu ce zice Sbogush.Dar tuh?

El le-a zis: "Am dorit mult sa mananc pastile acestea cu voi inainte de patima Mea; (Luc.22:15)

Domnul sa ne de-a intelepciune de Sus si nu va lasati de invatatura Bibliei,pentru a avea parte de Adevar si a ramane in indurarea luI Dumnezeu.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
fullban6
19027. Postat la 29/06/2012 18:27 - 4691z5h46m
Si eu doresc sa merg in America ...
de la o dorinta pina la realitate e ceva drum.
Oricum nu e diferenta intre catolici si restul
toti mininca pine si beau vin si spun ca e Pesach
SA ne dea Yahweh intelepciune si sa nu mai calcam Legea
Pine (azima + vin (must) nu este Pesach
Poate cineva sa dovedeasca asta ?
Pesach = exod 12 v1-14
Pedro V
19029. Postat la 29/06/2012 18:36 - 4691z5h38m
natanaelbarlea a scris:
Si eu doresc sa merg in America ...
de la o dorinta pina la realitate e ceva drum.
Oricum nu e diferenta intre catolici si restul
toti mininca pine si beau vin si spun ca e Pesach
SA ne dea Yahweh intelepciune si sa nu mai calcam Legea
Pine (azima + vin (must) nu este Pesach
Poate cineva sa dovedeasca asta ?
Pesach = exod 12 v1-14

O demonstreaza BIblia si Pavel.

1 corinteni 11;25. Tot astfel, dupa Cina, a luat paharul si a zis: "Acest pahar este legamantul cel nou in sangele Meu; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de cate ori veti bea din el."

caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor. (Mat.26:28)

si a zis: "Acesta este sangele legamantului care a poruncit Dumnezeu sa fie facut cu voi." (Evr.9:20)

de Isus, Mijlocitorul legamantului celui nou, si de sangele stropirii, care vorbeste mai bine decat sangele lui Abel. (Evr.12:24)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
fullban6
19034. Postat la 29/06/2012 20:20 - 4691z3h53m
Ce este Legamintul cel nou ??? Cina,pe care o numesti pasti?
dovedeste ca sa Incheiat un legamint nou(Yeremi-Yahu 31;31-34)
Poti tu dovedi ca acest Legamint (pe care tu-l numesti nou) a fost Incheiat ?
Inainte de a prinde cu coltul ;citeste si intelege Legamintul original(exod 24 v4-8)
Dupa ce ai sa intelegi acest legamint apucate de muscat ..pina atunci nu mai vorbi prosti
Pagina 9 din 15 << < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164621 vizite unice Powered by PHP-Fusion