Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 10 din 15 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Pedro V
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19039. Postat la 30/06/2012 07:42 - 4690z17h3m
natanaelbarlea a scris:
Ce este Legamintul cel nou ??? Cina,pe care o numesti pasti?
dovedeste ca sa Incheiat un legamint nou(Yeremi-Yahu 31;31-34)
Poti tu dovedi ca acest Legamint (pe care tu-l numesti nou) a fost Incheiat ?
Inainte de a prinde cu coltul ;citeste si intelege Legamintul original(exod 24 v4-8)
Dupa ce ai sa intelegi acest legamint apucate de muscat ..pina atunci nu mai vorbi prosti

Tocmai din exod 24 am plecat,pentru ca daca inca mai cred despre sangele taurilor este o grava problema de abordare a BIBLIEI.
Dar cand nu crezi in Isus Hristos este o problema de la inceput in interpretare si traire a pocaintei.

Daca tu nu vei citi ce iti dau in scris nu are rost sa vorbim atunci.
evrei 9 :11. Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare si mai desavarsit, care nu este facut de maini, adica nu este din zidirea aceasta,
12. si a intrat, o data pentru totdeauna, in Locul Preasfant, nu cu sange de tapi si de vitei,
ci cu insusi sangele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vesnica.
13. Caci, daca sangele taurilor si al tapilor si cenusa unei vaci, stropita peste cei intinati, ii sfinteste si le aduce curatarea trupului,
14. cu cat mai mult sangele lui Hristos, care, prin Duhul cel vesnic, S-a adus pe Sine insusi jertfa fara pata lui Dumnezeu, va va curata cugetul vostru de faptele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului celui Viu!
15. Si tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legamant nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru rascumpararea din abaterile faptuite sub legamantul dintai, cei ce au fost chemati sa capete vesnica mostenire care le-a fost fagaduita.

evrei 10:8. Dupa ce a zis intai: "Tu n-ai voit si n-ai primit nici jertfe, nici prinosuri, nici arderi de tot, nici jertfe pentru pacat" (lucruri aduse toate dupa Lege),
9. apoi zice: "Iata-Ma, vin sa fac voia Ta, Dumnezeule." El desfiinteaza astfel pe cele dintai,ca sa puna in loc pe a doua.[/b]
10. Prin aceasta "voie" am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o data pentru totdeauna.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
fullban6
19043. Postat la 30/06/2012 15:51 - 4690z8h54m
Cum am spus vorbesti prostii; oricine citeste postarea ta ,poate vedea ca nu EXISTA cuvintul Legamint ; ceia ce ai scris tu e ceva cunoscub bibe de multi
dar asta nu are in vrdere nici un Legamint ;ca acest cuvint nu exista
Binenteles Yahushua(h) a pus deoparte Jertfele si prinoasele ...ca sa puna in
Loc VOIA lui Yahweh..asta nu e legamint ;
Pedro V
19046. Postat la 30/06/2012 17:16 - 4690z7h28m
natanaelbarlea a scris:
Cum am spus vorbesti prostii; oricine citeste postarea ta ,poate vedea ca nu EXISTA cuvintul Legamint ; ceia ce ai scris tu e ceva cunoscub bibe de multi
dar asta nu are in vrdere nici un Legamint ;ca acest cuvint nu exista
Binenteles Yahushua(h) a pus deoparte Jertfele si prinoasele ...ca sa puna in
Loc VOIA lui Yahweh..asta nu e legamint ;

evrei 9:15. Si tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legamant nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru rascumpararea din abaterile faptuite sub legamantul dintai, cei ce au fost chemati sa capete vesnica mostenire care le-a fost fagaduita.

Citeste ce iti scriu.
Am postat si mai sus versetul acesta si ia aminte la cuvintele: legamant nou, prin moartea Lui(adica trupul Sau la Golgota), legamantul dintai.

Cand o sa crezi tot ce scrie in BIblie

Sa nu zic de versetele; care ne-a si facut in stare sa fim slujitori ai unui legamant nou, nu al slovei, ci al Duhului; caci slova omoara, dar Duhul da viata. (2Cor.3:6)
prin chiar faptul acesta, El S-a facut chezasul unui legamant mai bun. (Evr.7:22)
Prin faptul ca zice: "un nou legamant", a marturisit ca cel dintai este vechi; iar ce este vechi, ce a imbatranit, este aproape de pieire.
(Evr.8:13)
Caci, ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: "Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamant nou; (Evr.8:8)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
you_rubio
19147. Postat la 07/07/2012 20:43 - 4683z4h2m
valentina a scris:
Cu ce reguli, frate, cu ce reguli? Te rog să le enumeri și mai vorbim.

Biserica noastra catolica/ortodoxa a insituit pentru prima data pastele de 12 ori in an si dupa noi s-au luat si protestantii/neoprotestantii.
Unii au ajuns de iau cine semestrial altii mai des, si cei care iau asa s-ar putea unii cu noi, biserica sursa. Deci biserica catolica/ortodoxa are dreptul de "copiright" asupra cinei lunare pentru ca e scris in sfanta traditie.
Dupa inviere, gasim in Noul Testament ucenicii ca numai Duminica ca s-au adunat si de atunci cina se ia numai Duminica si nu se mai ia in 14 nisan ca in Vechiu Testament.

Nick
Dani
19154. Postat la 08/07/2012 12:00 - 4682z12h44m
you_rubio a scris:
Dupa inviere, gasim in Noul Testament ucenicii ca numai Duminica ca s-au adunat si de atunci cina se ia numai Duminica si nu se mai ia in 14 nisan ca in Vechiu Testament.

Sunt uimit de afirmația ta, poți să-mi dai dovezi biblice că ucenici au luat cina Duminică, cât despre tradiția biserici din care faci parte o cunosc foarte bine deoarece am fost loial biserici ortodoxe timp de 19 ani, nu sunt de-acord ca oameni să stabilească de câte ori trebuie luată cina, pentru mine rămâne 14 Nisan o dovadă clară că atunci trebuie să mă împărtășesc din trupul Domnului, cât despre cină de peste an este destul de interpretabil acel cuvânt oridecâte ori din Cor.11,25, poate fi zilnic, săptămânal, lunar, anual.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
you_rubio
19156. Postat la 08/07/2012 12:17 - 4682z12h27m
Domnule Dany, sunt fericit ca am gasit un om loial bisericii ortodoxe si care are barba ca sfintii lui Dumnezeu!
Va explic cum sta treaba cu luarea cinei Duminica si nu in 14 nisan.
Va scriu din biblia ortodoxa Sfânta Evanghelie după Ioan Capitolul 20 versetul 19: Și fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), și ușile fiind încuiate, unde erau adunați ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus și a stat în mijloc și le-a zis: Pace vouă!
Aceasta a fost prima adunare instituita Duminica.

Apoi scrie in versetul 26: Și după opt zile, ucenicii Lui erau iarăși înăuntru, și Toma, împreună cu ei. Și a venit Iisus, ușile fiind încuiate, și a stat în mijloc și a zis: Pace vouă! Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios.
28. A răspuns Toma și I-a zis: Domnul meu și Dumnezeul meu! Linkul http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=20
Aceasta a fost a doua adunare tot duminica (cunoscuta ca duminica tomii).

In biblia ortodoxa la Faptele Sfinților Apostoli Capitolul 20 versetul 7 scrie: În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. Linkul http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=26&cap=20
Aceasta este o alta adunare duminica in care s-a luat cina.

Acum aratati-mi voi unde scrie ca ucenici sau biserica au luat cina in 14 nisan?
Sau aratati-mi unde scrie ca s-a luat cina semestrial, zilnic, săptămânal, lunar, anual?

Nick
Lucia
19157. Postat la 08/07/2012 12:28 - 4682z12h17m
Nick, tu vezi lucrurile altfel decat noi, pentru voi(tu si cine este in spatele tau, parinti, frati) biserica este o autoritate, voi faceti ce zic oamenii, chiar daca este bine sau rau..."biserica are dreptul..."pare ca ea decide in locul vostru, nu?
Noi ascultam de cei care sunt pusi sa conduca, insa avem dreptul sa cercetam, sa alegem si sa vedem daca cei care ne invata, ne invata Cuvantul adevarului, nu suntem fortati, ci credinta noastra vine in urma auzirii Cuvantului si se bazeaza in totalitate pe dragostea lui Dumnezeu(Poruncile lui Dumnezeu)
Daca eu deschid un prim local de inchinare...undeva, nu-mi da acest lucru dreptul sa comand sau sa fac ce vreau eu, nu!
Nu biserica ortodoxa a initiat primul Pasti, ci Dumnezeu, cand poporul israelit a iesit din Egipt, iar in Noul Legamant Domnul Isus a instituit primul Pasti, si pe vechi si pe nou el este pe data de 14 Nisan.

Dragul meu, Isus in Sabat era in mormant o "odihna totala", daca a inviat a treia zi inseamna ca activitatea spirituala si fizica(orice lucrare) a inceput-o in prima zi a saptamani asa cum era normal.
Ucenicii erau adunati la un loc dupa tot ce s-a intamplat in acele zile, dupa RASTIGNIRE, ei nu s-au mai despartit.(nu s-au strans in prima zi ci ERAU ADUNATI) .Toate exemplele tale nu dovedesc ca s-a schimbat Sabatul in duminica, toti ucenicii ramaneau din Sabat pana in ziua dintai.
Unde scrie ca Sabatul a fost schimbat cu prima zi a saptamanii? Noi daca nu lucram, ne strangem in fiecare zi, asta nu inseamna ca nu se mai tine ziua de odihna.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
you_rubio
19158. Postat la 08/07/2012 12:57 - 4682z11h48m
Doamna Lucia,
Este bine ca cercetati ce vi se spune dar si la noi in biserica suntem lasati sa cercetam si daca mergem la calugari acestia ne invata mai bine din scriptura ca sunt mai sfinti.
Este adevarat ce spuneti ca nu biserica ortodoxa a initiat primul Pasti, ci Dumnezeu dar El l-a trimis pe singului sau fiu Isus si acesta dupa inviere i-a incredintat biserica ucenicilor. Apoi aceasta a fost predata in mana lui Constantin Cel Mare care i-a dat numele de catolica (tradus: universala, peste tot).
Daca nu era Constantin, Imparatul imperiului Roman, marele crestin, nu se auzea de crestinism. Mult mai tarziu au aparut protestantii si mai apoi neoprotestantii care nu au istorie intre ucenici si data aparitiei ci erau nemultumiti de anumite lucruiri din biserica mama (le-a trebuit probabil si lor scaune de preotie si nu le-au putut obtine altfel).
Dar ca sa vedeti ca adevarata biserica este cea care prospera ne uitam la spusele lui Gamaliel: FAPTELE SFINTILOR APOSTOLI capitol 5 verset 34. Si ridicandu-se in sinedriu un fariseu, anume Gamaliel, invatator de Lege, cinstit de tot poporul, a poruncit sa-i scoata pe oameni afara putin,
35. Si a zis catre ei: Barbati israeliti, luati aminte la voi, ce aveti sa faceti cu acesti oameni.
36. Ca inainte de zilele acestea s-a ridicat Teudas, zicand ca el este cineva, caruia i s-au alaturat un numar de barbati ca la patru sute, care a fost ucis si toti cati l-au ascultat au fost risipiti si nimiciti.
37. Dupa aceasta s-a ridicat Iuda Galileianul, in vremea numaratorii, si a atras popor mult dupa el; si acela a pierit si toti cati au ascultat de el au fost imprastiati.
38. Si acum zic voua: Feriti-va de oamenii acestia si lasati-i, caci daca aceasta hotarare sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici;
39. Iar daca este de la Dumnezeu, nu veti putea sa-i nimiciti, ca nu cumva sa va aflati si luptatori impotriva lui Dumnezeu.
Acest om intelept a spus ca biserica adevarata se vede prin prosperitate si uitati-va cate bisericii catolice/ortodoxe exista, schituri de calugari pe cand protestantii si neoprotestantii sunt putini.
De ce nu se inmultesc? Raspuns: Pentru ca nu au credinta adevarata.
Si daca credinta ne-a fost incredintata noua trebui sa invatati din sfanta traditie si din ceea ce au facut apostolii (vedeti postarea 19156) ca cina nu se mai oficiaza in 14 nisan nici la intrare si nici la iesire ci numai duminica.

Nick
Dani
19159. Postat la 08/07/2012 13:03 - 4682z11h42m
Nick am sa-ți răspund la toate întrebările și dovezile ce mi-ai prezentat:

1. În versetul 26 nu scrie că s-a luat cina, nici că ar fi fost o adunare cu caracter religios, doar sau revăzut, deci la primul punct cade dovada ta.
2. Cât despre versetul din fapt. 20,7, vreau să-ți aduc o dovadă tot din biblia ortodoxă din anul 1795-biblia de la Blaj;
http://ro.scribd.com/doc/3964480/Biblia-de-la-Blaj-Traducerea-din-1795

7. Iar întru una de Sămbete, adunându-se ucenicii să frăngă păine, Pavel vorbea cu
ei,vrănd s@ purceadă a doao zi și lungi vorba până la miezul nopții.
8. Și era candilele în casa de sus, undeeram adunați.

Întrebarea mea Nick este care carte spune adevărul, cea din 1975 sau cea din care mi-ai dat tu dovada și totuși amândouă sunt biblii Ortodoxe.

Iar la ultima ta întrebare cu privire la 14 Nisan, te rog citește tot capitolul din Cor.11; 23 și vei afla că era vorba de Paște;

23. Căci am primit de la Domnul ce v-am învățat; și anume că, Domnul Isus, în noaptea în care a fost vândut, a luat o pâine.
24. Și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt-o, și a zis: "Luați, mâncați; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea."
25. Tot astfel, după cină, a luat paharul, și a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veți bea din el."
26. Pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului, până va veni El.

Cât despre cina de peste an am făcut referire la acel cuvânt oridecâteori este interpretabil, nici eu nu am găsit scris că cina s-a luat și în cursul anului, deci aici nu pot să-ți dau o referință biblică că nu am găsit așa ceva.

Nick totuși sunt foarte curios unde scrie că cina s-a dat Duminica? Eu unul tot caut dar nu găsesc acel verset, nu confunda frângerea pâini cu cina sunt două lucrări diferite, dar să nu fie Off topic să revenim la tema cu paștele, cât despre cină este deschis alt subiect, putem discuta acolo.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lucia
19163. Postat la 08/07/2012 13:27 - 4682z11h18m
Nick, tu spui ca cei ce prospera sunt identificati ca fiind cei alesi, insa eu iti spun ca pe calea cea strimta sunt putini, pe cand pe cea larga si falsa sunt multi.
Multi chemati, putini alesi!
Noi incercam sa traim credinta, nu numai sa o vestim.
Voi pe langa bisericile si schiturile cu care va laudati ca ar fi multe, cate birturi, bordeluri, discoteci aveti?
Si toti enoriasii vostrii le fregventeaza, doar nu credeti ca acolo sta Dumnezeu sau intr-un local(manastiri,schituri) plin de icoane pe care Domnul Dumnezeu le uraste.
Pastele a ramas pe o data fixa, cea de 14 Nisan.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
you_rubio
19170. Postat la 08/07/2012 14:14 - 4682z10h31m
Domnule Dany, interesante pobe aduceti. Vreti sa spuneti ca este o gresala a tranducatorilor de la Blaj?
Daca spuneti ca este diferenta intre cina si frangerera painii? Imi puteri raspune al sbiectul mentionat de dvs.
Doamna Lucia, vreau scris sfânt sin scriptura sau sfintii parinti ca Pastele a ramas pe o data fixa, cea de 14 Nisan, nu afirmatii.
Multumesc.

Nick
Lucia
19173. Postat la 08/07/2012 14:27 - 4682z10h17m
Daca erai atent vedeai ca fratele Dany te-a adus aceste referinte clare si nu mi le mai cereai pentru ca postarea lui este inaintea mea.
Mai citeste-o odata, bine?!
Dar daca nu esti convins citeste toate Evangheliile, la moartea Domnului Isus Hristos si iti vei da seama ca Rastignirea Lui Isus Hristos a avut loc in ziua de 14 Nisan.
Pastele nostru a fost jertfit!
Ca sarbatoare ramane in aceasta zi si nu alta!
Si tu sa-mi aduci referinta clara ca Sarbatoarea Pastelui s-ar fi schimbat in alta zi.

you_rubio
19174. Postat la 08/07/2012 14:55 - 4682z9h50m
Doamna Lucia, Cina sau Pastele sunt acelasi lucru si la noi si la porotestanti si la neoportestanti si am scis si explicat in postarea 19156 cum a devenit duminica sa se serbeze si cum se oficiaza cina/pastele duminica de pe vremea Sfantului Apostol Pavel.
Ce a scris Domnul Dany poate fi o gresala a traducatorului ca si in biblia ortodoxa de pe vremea coministilor, si in cele actuale si in cea a lui Sf. Bartolomeu Anania la versetul din Faptele Sfinților Apostoli Capitolul 20 versetul 7 scrie la fel: În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea. Ca sa intelegeti, duminca a devenit ziua sfanta si cina/pastle se oficaza in aceasta zi, cum a facut Apostulul Neamurilor.

Nick
Lucia
19176. Postat la 08/07/2012 15:08 - 4682z9h36m
Unde scrie?
Cand este vorba de ziua sfanta, Sabatul este singura zi sfintita de Dumnezeu inca de la intemeierea lumii, duminica este sfintita de oameni, iar noi nu sfintim lucrarea oamenilor.
Ce scrie fratele Dany, nu este greseala.
Si daca vrei sa intelegi un lucru, eu iti dau un exemplu:
Evenimentul central al istoriei mantuirii se gaseste la timpul potrivit 14 Nisan, nu s-a implinit pana in ziua aceea, eu nu o pot modifica cum vreau eu.
Tu te-ai nascut intr-o anumita zi, o poti sarbatori oricand?
Tu confunzi Cina Domnului- Frangerea Painii(vestirea mortii, ori de cate ori) cu Sarbatoarea Pastelui.
Noi aici vorbim de Sarbatoarea Pastelui care se aseamana, dar care nu se poate confunda.

Dani
19183. Postat la 08/07/2012 19:02 - 4682z5h43m
Nick am să-ți dau răspunsul dorit cu privire la cele două biblii ce le-am confruntat amăndoi, greșeala nu este a traducătorilor, ea este a celor care au avut tupeul și curajul să schimbe atât ziua de odihna cât și sărbătorile, iată dovada;

Daniel 7:25. Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați în mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme.

Apocalipsa;18. Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;
19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta.

Cît despre frăngerea pâini și cină urmărește acest link;
http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=40&thread_id=65&rowstart=180

emil_nedelea
19246. Postat la 14/07/2012 18:18 - 4676z6h27m
you_rubio a scris:
Este clar ca Isus nu putea sa calce legea pentru ca nu mai putea sa depuna o jerfa fara cusur si nu mai putea sa stearga pacatele oamenilor.

Ceea ce s-a scris aici mi se pare corect dar nu suficient de clar. O să încerc eu, cu ajutorul Domnului, să clarific cele afirmate:
Domul Isus care avea Legea în fundul inimii nu putea să încalce legea Paștelor în nici un fel și nici măcar să modifice timpul hotărât de Dumnezeu: 14 Nisan la ieșire.
Ca să credeți că așa este cum spun, textul din Filipeni 2:8 o dovedește: La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce". Dacă a fost ascultător până la moarte înseamnă că a ascultat în totalitate de Legea cu privire la Paște dată de Dumnezeu.
Astfel el a mâncat Paștele cu ucenicii săi în data de 14 Nisan la ieșire după toată rânduiala privitoare la Paști (Exod 12, Levitic 23 etc). Dacă nu ar fi respectat toată rânduiala cu privire la Paști a lui Dumnezeu, Domnul Isus nu ar mai fi fost neprihănit din pricina încălcări datei sărbătorii și ar fi avut ca și consecință faptul că jertfa Sa ar fi fost cu cusur (greșală, păcat). Și o jertfă cu cusur nu putea să ridice păcatele omenirii.
Ca sa fie cât mai clar pentru toți în Luca 22:8 scrie că Domul Isus a trimis pe Petru și pe Ioan, și le-a zis: "Duceți-vă de pregătiți-ne Paștele, ca să mâncăm". Este foarte clar că această trimitere a lui Petru și a lui Ioan a avut loc în data de 14 Nisan dimineața iar la ieșirea din 14 Nisan au fost mâncate Paștele de către Domnul Isus cu ucenicii săi în care s-a mâncat mielul Vechiului Testament împreună cu azimile și s-a insituit Paștele Noului Legământ cu Mielul lui Dumnezeu ca jertfă având ca simbol pâinea și vinul.

you_rubio a scris:
Dupa ce a implinit toata legea pastelor Vechiului Testament a instituit pastel Noului Testament pe care le sarbatorim noi ortodoxi.

Această frază nu este în totalitate corectă pentru că Paștele Noului Testament sunt aceleași ca dată (14 Nisan la ieșire) iar numai rânduiala Paștelor s-a schimbat din cea Aronică în cea a lui Melhisedec.
Aceasta puteți citi în Evrei 7:11 "Dacă, dar, desăvârșirea ar fi fost cu putință prin preoția Leviților, - căci sub preoția aceasta a primit poporul Legea - ce nevoie mai era să se ridice un alt preot după rânduiala lui Melhisedec, și nu după rânduiala lui Aaron?" sau Evrei 7:21 "...căci, pe când Leviții se făceau preoți fără jurământ, Isus S-a făcut preot prin jurământul Celui ce I-a zis: Domnul a jurat, și nu Se va căi: ,Tu ești preot în veac, după rânduiala lui Melhisedec".
Ortodoxii după ce că nu sărbătoresc Paștele la vremea hotărâtă de Dumnezeu (14 Nisan la ieșire), pe lângă pâine și vin, mănâncă la Paște miei și spun că: Dacă nu este miel la Paște, nu este Paște.

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
you_rubio
20239. Postat la 06/11/2012 10:22 - 4561z13h23m
Domnule Dany Crestinul ati scris din Daniel 7:25 "Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt". Credeti ca noi suntem aceea? Cred ca va inselati pentru ca noi ortodoxii nu am vorbit niciodata cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt.

Domnule emil_nedelea, cum spuneti ca Isus a luat pastele in 14 nisan la iesire cand el le-a luat in 13 nisan, ca nu putrea sa fie pe cruce si sa manace pastele deodata. Deci inainte de curuce a fost schimbata Legea Vechiului Testament cu privire la Paste si astfel cuminicatura (cum ii spunem noi ortodoxii) se poate lua oricand. Preotul daca este chemat o da la orice ora oricarui crestin din biserica.
Ati mai scris ca s-a schimbat rânduiala lui Melhisedec in rânduiala lui Aaron si nu ati spus care este acesta randuiala? Melhisedec nu a vaut nici o randuiala, ci numai Aaron, din care se trage si preotia ortodoxa. Numai lui Aaron i s-a dat legi si randuieli, nu?

Nick
Dani
20256. Postat la 06/11/2012 19:37 - 4561z4h8m
Ca să îți răspund la întrebarea ta cu privire cine a schimbat sărbătorile din Daniel 7:25, nu voi ortodocși sunteți primi pioneri în schimbări, deoarece biserica ortodoxă s-a format în perioada Patriarhiei de Constantinopol (732-1850), deci catolici sunt primi pioneri ce au schimbat Sabatul în Duminică cât și sărbătorile Domnului.

emil_nedelea
20948. Postat la 22/12/2012 18:08 - 4515z5h36m
Si eu am fost ortodox ca si tine și sincer îmi pare bine că te interesează forumul nostru de discuții biblice pentru că este scris că "baterea laptelui dă smântână" (Proverbele 30:33). Ai ocazia din fragedă pruncie să înveți din tainele Sfintelor Scripturi, pentru că ele sunt taine.
Și am să îți relatez acum o taină, pentru că tu ești tânăr, și nu ai încă agerimea de minte pe care trebuie să o ceri de la Domnul.
În Geneza 14:18 este scris: "Melhisedec, împăratul Salemului, a adus pâine și vin: el era preot al Dumnezeului Celui Prea Înalt". Această rânduială a preoției lui Melhisedec a așezat-o Domnul Isus în noaptea cinei cea de taină când a înlocuit mielul pascal cu pâinea și vinul care reprezintă trupul și sângele Său, adică în 14 Nisan la ieșire. Poți citi asta în Exodul capitolul 12 unde au fost așezate Paștele și inlocuirea mielului cu trupul și sângele său în Luca cap. 22, Matei cap. 26, Marcu cap. 14.
În Marcu 14:12 stă scris: " În ziua dintâi a praznicului Azimilor, când jertfeau Paștele, ucenicii lui Isus I-au zis: "Unde voiești să ne ducem să-ți pregătim ca să mănânci Paștele?". Domnul Isus nu spune ucenilor: Vedeți că data nu e bună, că suntem în 13 Nisan, ci confirmă că data este bună, adică 14 Nisan, prin faptul că îi trimite ca să pregătească Paștele, pentru ca la ieșirea din 14 Nisan să aibă loc CINA CEA DE TAINĂ (PAȘTELE la vremea hotărâtă din Exod cap. 12).

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
Moderator2
21904. Postat la 05/03/2013 08:20 - 4442z15h24m
valentina a scris:
beyond a scris:(Pe 14 Nisan, joia seara în preajma apusului, Paștele au fost jertfite și ucenicii le-au pregătit, iar Iisus cu ucenicii au stat apoi la masă după apusul soarelui, în seara dintâi a zilei de 15 Nisan.)

Vin aici cu întrebarea: deci nu mereu 14 și 15 Nisan e sâmbăta (Sabat)?

Moderator
Pagina 10 din 15 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164844 vizite unice Powered by PHP-Fusion