Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Legănarea Snopului
CorneliuS
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10071. Postat la 03/04/2011 18:41 - 5144z9h15m
geana a scris:
Frate te intreb ce snop se lagana in 16 de griu cum scrie cornelescu sau ati scriitori sau cum spune Tora snopul era de Orz,
Si finca griul se treera dupa Orz am destul document sa cred ca azima se facea din griul vechi adica de anul care a trecut.

Snopul se pare ca era de orz.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lucia
10073. Postat la 03/04/2011 18:54 - 5144z9h3m
Snopul era din orz, insa nu vad nici o legatura intre acest snop si intamplarea cu lanul de grau...posibil sa nu fi studiat indeajuns...dar invat.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
CorneliuS
10084. Postat la 03/04/2011 19:56 - 5144z8h1m
Faptul ca ucenicii au mancat spice de grau pe cand treceau prin lanuri, nu înseamna ca snopul era de grau, dar pentru ca printre lanuri erau si fariseii, ceea ce ei nu faceau asa ceva în sabat locul lor era la templu, s-ar întelege ca in acel sabat era chiar ziua cand se aducea snopul (de orz) pentru a fi leganat, si toata lumea era printre lanurismiley
C-am asta ar fi legatura, asa mai pe scurtsmiley

avodah
10090. Postat la 04/04/2011 06:19 - 5143z21h38m
Eu stiu ca graul se coace mult mai tarziu decat orzul. Cum mancau ei spice de grau daca erau la strangerea snopului de orz, cand ele nu se coc in acelasi timp?
Mi se pare cam fortata aceasta teorie.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Aurelc
10094. Postat la 04/04/2011 08:28 - 5143z19h29m
geana a scris:
Frate te intreb ce snop se lagana in 16 de griu cum scrie cornelescu sau ati scriitori sau cum spune Tora snopul era de Orz,
Si finca griul se treera dupa Orz am destul document sa cred ca azima se facea din griul vechi adica de anul care a trecut.

Frate geana, si eu am citit din mai multe surse ca snopul legănat în zilele noastre ar fi din orz. Dar aș vrea să te întreb unde scrie în TORA că este din orz?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
CorneliuS
10108. Postat la 04/04/2011 19:22 - 5143z8h34m
avodah a scris:
Eu stiu ca graul se coace mult mai tarziu decat orzul. Cum mancau ei spice de grau daca erau la strangerea snopului de orz, cand ele nu se coc in acelasi timp?
Mi se pare cam fortata aceasta teorie.

Eu nu stiu exact cum este in Israel, dar stiu cum e la noi in legatura cu coacerea orzului si a graului.

Diferenta de treier dintre grau si orz este de doua saptamani. Dupa ce se incheie campania de orz, se mai asteapta doua saptamani, timp in care graul se coace si se poate incepe campania de grau.

Graul, se poate manca si pe vremea orzului copt. Se rupe spicul, se freaca în palma,se sufla pleava si raman boabele curate. Se pot servi crude, prajite sau fierte si cu nuca. Pofta buna!smiley

Lucia
10109. Postat la 04/04/2011 19:32 - 5143z8h25m
Frumoasa explicatie, frate CorneliuS...mai ales cu ...Pofta buna!
Insa snopul de orz era facut chiar in ziua cand se legana?
Deci fariseii...alergau pe camp, strangeau snopul, si cu el la templu.
Sincer, ma gandesc ca se putea face acel snop si cu o zi inainte,nu?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
10131. Postat la 06/04/2011 07:05 - 5141z20h51m
Sora Lucia , ai adus un punct interesant, care intradevar face sens.
Cat despre de ce era snopul de orz si nu de grau , este clar chiar daca Tora nu specifica.
Trebuia adus "snopul" care reprezenta primul rod al semanaturilor, granelor, si dupa cum fratele CorneliuS a confirmat orzul e primul care se secera nu graul, ca atare orzul e parga granelor, si nu poate sa fie niciodata graul , care se coace mai tarziu.

Lucia
10141. Postat la 06/04/2011 16:35 - 5141z11h21m
Frate Avodah, as vrea sa explicam un pic expresia:,,parga CELOR adormiti".Multumesc

avodah
10153. Postat la 07/04/2011 06:24 - 5140z21h33m
Dex :
PÂRGĂ s.f. 1. Fază de început a coacerii unor fructe, legume sau cereale, înainte de maturizare; starea fructelor, a legumelor și a cerealelor în această fază.
Pe scurt:
El a fost primul rod din trecerea din trupul acesta condamnat putreziri in neputrezire.
Moartea a fost biruita.
Sa fixat ce s-a stricat prin caderea in pacat primului om, si prin credinta in El avem acces la pomul vietii, la care Adam nu a mai avut acces, pentru viata vesnica.

Lucia
10161. Postat la 07/04/2011 17:24 - 5140z10h33m
Nu cred ca m-am facut inteleasa, doresc explicarea expresiei:..parga celor adormiti...
Am fost intrebata : Cine sunt cei adormiti, pacatosii?Voi ce ziceti?

avodah
10179. Postat la 08/04/2011 08:30 - 5139z19h26m
De adormit toti adorm , iar la inviere uni vor invia pentru viata vesnica ,Yahshua fiind parga celor in categoria aceasta,(cel dintai, care a biruit moartea ), iar ceilalti vor invia pentru judecata.

ivan panas
10194. Postat la 08/04/2011 18:21 - 5139z9h35m
Fratilor dece sa facem atata tam-tam acolo scrie clar ca ISUS a mers cu ucenici printr-un lan de griu si ucenicii rupeau din spice de griu si mancau de aici reiese ca nu era orzul dupa cum i si ziceti ca orzul era deja in snopi deci ei n-au mancat din snopii de orz si din lanul de griu adica au mancat griu.

Multa Pace.

IVAN
Lucia
10200. Postat la 09/04/2011 07:34 - 5138z20h22m
Frate Ivan, aici nu facem TAM-TAM, ci ne spunem parerile.

CorneliuS
10207. Postat la 09/04/2011 19:19 - 5138z8h37m
ivan panas a scris:
Fratilor dece sa facem atata tam-tam acolo scrie clar ca ISUS a mers cu ucenici printr-un lan de griu si ucenicii rupeau din spice de griu si mancau de aici reiese ca nu era orzul dupa cum i si ziceti ca orzul era deja in snopi deci ei n-au mancat din snopii de orz si din lanul de griu adica au mancat griu.

Frate Ivan, e foarte clar ca ucenicii au mancat boabe de grau, aici nu este nici o nelamurire, însa noi discutam despre snopul care trebuia leganat în 16 nisan daca era de orz sau de grau.

abdon
17745. Postat la 03/04/2012 21:58 - 4778z5h58m
Vad ca a fost data talamacirea sarbatorii leganarii snopului de catre preotii evrei, dupa porunca Domnului, si pentru cei care nu au stiut sau nu au citit, am postat si eu din nou: Leganarea snopului il reprezinta pe Domnul Isus cel rastignit, mort, si inviat, reprezinta invierea Domnului, sper ca sora Valentina sa realizeze ca noi avem si ziua speciala cu tema invierii, a treia zi, 16 nisan, poporul "sambatar" se bucura de invierea Domnului, si numai aduc snopi de orz, sau de grau, ci aduc jertfa trupului, si a buzelor, cantand despre Snopul, Parga, primul snop inviat: " Hristos a inviat"!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19166066 vizite unice Powered by PHP-Fusion