Ai dreptate Frate Avram ca MESIA a venit dupa scripturi si dupa calindarul religios nu calindarul civil
Mesia o murit 14 Nisan la ora 3 dupa masa ora Rominie dupa ora lui Israiel la ora 9 si o inviat in 17 Nisan pina la apusul soarelui calidarul religios
Dupa calindarul civil a murit mercuri la ora 3 dupa masa si o inviat sinbata seara pina la apusul soarelui daca ne lom dupa doctrinele si calendarele lor nu mai gasim nici odata cind o murit si cind o inviat
si acuma putem socoti 3 zile si trei nopti ca sint este noaptea lui 15 1 ziua lui15 este noaptea lui16 2 si ziua lui 16 3este noaptea lui17 si ziua lui17 la jerfa de seara o inviat pina la apusul soarelui ca stim ca dupa ce soarele apune intram in 18 Nisan si Mesia o stat 3 zile si trei nopti in inima pamintului
Matei cap 12 v 40 Caci dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pintecelui chitului, tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in inima pamintului
valentina a scris:
-Când a mâncat, Isus, Paștele: Matei 26;20-32 a cincea zi după intrarea triumfală în Ierusalim.
- Când a înviat, Isus : Matei 28; 1-20, spre ziua a opta de la intrarea în Ierusalim.
Dar aceste versete le știți foarte bine și nu înțeleg de ce mă hărțuiți!
Sora Valentina si eu cred ca a fost rastignit intro zi de joi, si a inviat noaptea sau diminiata inainte de ziua intai a saptamanii.
Insa sunt curios de unde ati concluzionat acele cinci zile , care numarand inapoi din ziua de Joi ,ar fi o zi de Duminica, si aici in America intradevar se sarbatoreste acest eveniment a intrarii triumfale in Ierusalim cu sarbatoarea intitulata "Palm Sunday", care dupa nume intradevar ar parea ca o fost intr-o zi de Duminica.
Si mai mult decat atat daca intradevar El a fost intampinat cu cinci zile inainte de Paste, aceasta il plaseaza exact in ziua cand trebuia ca Israelul sa-si aleaga un miel fara cusur (10 Nisan ;exod 12:3)si sa-l puna deoparte pentru a fi sacrificat in 14 Nisan.
Sa fi fost doar o coincidenta ?
Am mai auzit lucrul acesta undeva , insa nu stiu exact cum l-au aflat.
Sa fie din evanghelia lui Marcu?
Din Marcu 11 ar reiesii 2 zile : (vs 12 ar fi 11 Nisan), pe urma (vs 20 ar fi 12 Nisan)pe urma Marcu capitolul 14 zice ca dupa alte doua zile ar fi Pastele ( 13 si 14 Nisan)
Pare ca iasa ,insa poate ma ajutati cu alte detalii daca aveti.
Frate Vasile o mica corectie: Nu era ora 9 in Ierusalim ci era tot ora 3 cand si-a dat duhul insa era ceasul al 9-lea din zi=ora 3 .
Al 6 -lea =ora 12 , ceasul al 3-lea =ora 9, si ceasul intai =ora 6 diminiata .
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Paștele- Referințe biblice
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11435. Postat la 26/05/2011 08:58 - 5091z15h8m
Nu am detalii. Pentru mine zilele Nissan-ului sunt o nebuloasă. Mai bine știu ce au scris evangheliștii în Biblie. De aceea am scris- referințe biblice.
În ultima parte a frazei aveți dreptate. La acest subiect ar cam trebui să punem în fiecare postare mai multe referințe biblice decât explicații. Pe această cale aș vrea să-i rog pe frații care au scris mai sus să își amintească de faptul că discuții legate despre înviarea Mântuitorului și cele 3 zile și 3 nopți sau învierea Sa a treia zi după ce a murit se găsesc și la topicul Paștelui și la Cincizecime. Deci vă rog dacă are cineva ceva de postat la acea temă să continuați acolo discuțiile după ce citiți ce s-a scris deja la ambele subiecte.
Mulțumesc de înțelegere.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Iti multumesc Frate Avoda pentru corectar
Doamna Valentina nici nu ai cum sa intelegi ce inseamna Ninan ca invatatori vostri nici nu cred ca Iraelul e mintuit numai acei care sint oltoiti in buturuga lui Israil si au Duhul lui Eloim si care cred pastele lui Eloim ca el a murit si inviat la pastele lui Eloim Levetic23 v1-2-3-4-5 de aia vam urmarit si na veti cunostinta de aces Eloim numai de dumnezeul veacului acestuia si ca numa voi sinteti mintuiti si Evrei sint lepadati sa va fie rusine veniti la Mesia sa vainvete lasati doctrina si veti trai pastele va fi sarbatorit si in mia de anii
vasile_geana2000, cu toate că ai fost provocat probabil de valentina, totuși nu se răspunde în felul acesta. Este un ultim avertismant și pentru tine înainte să fi sancționat cu câteva zile de Ban.
Vă rog învățați mai întâi să vorbiți civilizat unii cu alții și apoi să aducem în discuție starea de oameni duhovnicești a fiecăruia.
valentina a scris:
Nu am detalii. Pentru mine zilele Nissan-ului sunt o nebuloasă. Mai bine știu ce au scris evangheliștii în Biblie. De aceea am scris- referințe biblice.
Nu este nici o problema sora.
Am gasit astazi raspunsul. In Ioan 12:1 spune:
1. Cu șase zile înainte de Paște, Isus a venit în Betania, unde era Lazăr, care fusese mort, și pe care îl înviase din morți.
pe urma in vs. 12
A doua zi(adica cu 5 zile inaite de paste) o gloată mare, care venise la praznic, cum a auzit că vine Isus în Ierusalim,
13. a luat ramuri de finic, și I-a ieșit în întâmpinare, strigând: "Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel!"
Aceste aspect este foarte important din cauza ca il plaseaza pe mantuitor exact in ziua cand trebuia ales si pus deoparte mielul fara cusur pt. jerfa de paste.
Oameni l-au ales imparat in acea zi , si aceasta inscriptie era pe cruce deasupra capului Sau
Luca 19
38. Ei ziceau: "Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer, și slavă în locurile prea înalte!"
Ct despre Nisan este prima luna in calendarul evreiesc, iar in 10 Nisan trebuia ales mielul pascal si pastrat pana in ziua 14 .
Mesia a fost intampinat si ales ca imparat in ziua 10 Nisan in acel an si jerfit pentru pacatele intregii omeniri in 14 Nisan .
Coincidenta ?
Consider ca nu m-am deparat foarte mult de subiect, intrucat se leaga.
Daca da imi cer scuze.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Paștele- Referințe biblice
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11457. Postat la 27/05/2011 08:47 - 5090z15h19m
Toate se leagă frumos, și nimic din ce a făcut Isus nu-i " întâmplător".
Și ruperea perdelei de sus în jos trebuie să ne spună ceva: de sus vă spun - S-A SFÂRȘIT.
De aici, faceți ce v-am învățat Eu, pentru a moștenii cu Mine, Împărăția.
Ce ne-a învățat?
Aici ne despărțim.
Frate Dany sincer imi place textele biblice ce le-ai expus, sunt o dovadă clara cu privire la sărbătorile Domnului, este adevăratcă este greu să primești aceste sărbători în contextul in care de multe ori pentru oameni este o nebuloasă și pentru mine a fost la inceput, dar sa nu ma indepartez de la subiect, Despre Paște avem destule referințe biblice atît în Vechiul testament cît și în Noul testament.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Mai mult ca sigur asa ati crezut, ani buni in urma si despre ziua Shabatului , ca s-a sfarsit cu ea, si totusi s-a dovedit ca v-ati inselat, in ziua de azi o tineti si va bucurati de ea si in ea.
Va rog sa-mi scrieti un singur verset din scriptura, care va determina pe dmv, sa credeti ca Shabatul trebuie tinut iar sarbatorile s-au sfarsit.
Poate il scrieti la rubrica "Intrebari si raspunsuri" sa nu ne aflam complet in afara acestui subiect .
Sora Valentina v-ati gandit vreodata la urmatorul aspect :
Eu nu am intalnit vreodata un om care sa tina shabatul si sarbatorile ,iar dupa ceva ani sa renunte la sarbatori.
Insa am intalnit "n" nr. de oameni care au tinut Shabatul , frati adventisti care au ajuns la concluzia ca totusi sarbatorile nu s-au sfarsit atunci cand s-a rupt perdeaua, si au inceput sa le tina.
De ce nu intrebati pe unii din ei care frecventeaza chiar si aici pe forum, ce i-a determinat sa creada ca totusi sarbatorile trebuie tinute?
Daca nu ma insel fratele Avram a fost Adventist, si dansul va respecta din cate am vazut din scrierile lui, si cred ca l-ati putea macar asculta odata, inainte sa dati asa usor cu piciorul , cum probabil ati obisnuit a face in legatura cu Shabatul pe vremea cand ati crezut ca nici el nu mai e valabil.
Daca totusi, versetele care pe dmv, va face sa credeti ca nu mai trebuie sarbatori, ar putea avea o alta insemnatate, asa cum au altele cu referinta la Shabat, care la prima privire ar parea ca da dezlegare Shabatului, dar acum sunteti convinsa ca sunt doar neintelese de catre majoritatea?
Nu cred ca v-ar pagubii o convorbire cu un frate care a crezut cea ce dmv credeti, si in ziua de azi tine si sarbatorile, ci ati avea doar de castigat.
Acuma ai sa vedem Doamna Valentina daca Legea
Pastelui este perdeaua inauntru Legea Pastelui zice Numericap 9 v14
Daca un strain,care locueste intre voi pazeste Pasttele lui YHWE sa se tinade Legele si poruncele privitoare la pasti aceasta Lege sa fie intre voi, pentrustraini casi pentru bastinas eu nu vad ca era contra noastra
Acuma ai sa vedem care legi si porunci erau contra noastra sa vedem daca vorbesc ca Dumeta Efeseni cap 2 v15
si in trupul lui a inlaturat vrasmasia dintre ei Lege poruncilor in orinduelele lor ei,ca sa faca pe cei doisa fie in El un singur om nou facind asfel pace Fapte cap 10 v27 Si vorbind cu el a intrat in casa si agasit adunati pe multi Stiti lea zis el ca nu este ingaduit de Lege unui Iudeu sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam sau sa vina la el este vorba de Legea Pastelui Doamna cerceteaza pina acum eu am gasit 16 Legii mai sus tiam scris daca un strain vrea sa tina Pastele pot sal tina si Pavel spune
Dar Elohim mia aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat aceasta Lege era contra. si sa rupt perdeaua Ioan cap 10 v16
Mai am si alte oi,care nu sint din staului acesta si pe aceste trebue sa le aduc Ele vor asculta der glasul Meu si va fi o turma si un Pastor
Si acuma te intreb va face dintr Iudei Adventisti sau dintere Adventist Iudei?
Si Evrei o ramas uimiti cind o vazut ca Darul Duhului Sfint o capata si Neamurile Fapte cap 10 v 44 Pe cind rostea Petru cuvintele acestea ,Sa pogorit Duhul Sfint peste toti cei care ascultase cuvintul.v45
Toti credinciosi taeti imprejur care venisera cu Petru au ramas uimiti cind au vazutca darul Duhului Sint sa varsat si pesteNeamuriCaci Ii auzisera vorbind in limbi si marind pe Elohim si eu nu va numesc spurcati zic si eu ca Pavel sinteti foarte gelegios dar nu credincios acuma te rog frumos Doamna povestele la membri acestei form cum riz pe situl vostru Adventis de credinta Sfintilor daca nu recunosti scriu eu si learat la toti frati ce invatator mincinos esti sati fie rusine si lui Bhrlacul care va invata minciun tare tei suparat ca nu te numesc sora Marcul cap v35 Caci cine face voia lui Elohim acela Imi este frate, sora si Mama sa te pocaesti .Doamna si sa rizi de Aventisti tai im pare rau de peri carunti care i ai
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
RE: Paștele- Referințe biblice
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11502. Postat la 28/05/2011 19:31 - 5089z4h35m
Ce mult iubesc eu frații care mă bagă în seamă.
Dumnezeu nu i-a în seamă vremurile de neștiință.
O frate, frate drag, vezi și tu degrab, de-a tale fapte și pe alți-atrag.
O cântare care bine zice să ne uităm la noi și să folosim înțelepciunea ca să-i învațăm pe ceilați. Am să-mi caut timp să scriu toate textele din Noul Testament în care Isus vorbește despre Lege.
Dar aici vorbim de Paște- referințe biblice. Perdeaua nu s-a rupt la Paște. Isus mâncase Paștele cu ucenicii Săi încă din ziua a cincea, care în anul acela a căzut într-o zi de joi ( sau cum se numeau zilele atunci)
Păgubos obiceiul acesta de-a arunca cu pietre!
Mai bine rămâneam porumbel!
Datarea zilei răstignirii și a celor trei zile și trei nopți în mormânt
La Matei 26:17 în comparație cu Ioan 18:28 vedem un decalaj serios care necesită o atenție deosebită:
În ziua dintâi a praznicului Azimelor, ucenicii au venit la Isus și I-au zis: "Unde vrei să-Ți pregătim să mănânci paștile?"
Ioan 18:28. Au adus pe Isus de la Caiafa în odaia de judecată: era dimineața. Ei n-au intrat în odaia de judecată, ca să nu se spurce și să poată mânca Paștile.
Dar oare de ce Domnul nostru Isus Christos și ucenicii au mâncat mielul de paști mai repere decât ceilalți? Problema se rezolvă doar dacă admitem că Domnul Isus și apostolii socoteau altfel zilele primei luni, decât autoritățile din Ierusalim. La Ioan 18:28 ni se arată că din punctul de vedere al ucenicilor, ziua de 14 Nisan trecuse și erau deja în prima zi a Sărbătorii Azimelor (în ziua de 15 Nisan după calendarul vechi), pe când după calculul făcut de autorități, ei erau încă în ziua de 14 Nisan.
Vedem că Domnul Isus și apostolii respectă calendarul vechi, pe când autoritățile au deviat de la el cu o zi.
Ioan 18:28. Au adus pe Isus de la Caiafa în odaia de judecată: era dimineața. Ei n-au intrat în odaia de judecată, ca să nu se spurce și să poată mânca Paștile.
Ioan 19:31. De frică să nu rămână trupurile pe cruce în timpul Sabatului - căci era ziua Pregătirii, și ziua aceea de Sabat era o zi mare - iudeii au rugat pe Pilat să zdrobească fluierele picioarelor celor răstigniți și să fie luați de pe cruce.
Astfel se explică de ce Domnul Isus și apostolii au mâncat mielul de Paște, cu o seară înainte ca cei care s-au ghidat după calculul autorităților.
Așadar, ziua răstignirii, după calculul autorităților, a fost 14 Nisan. Dar în ce zi a săptămânii a căzut?
Dacă existau două sabate în săptămâna patimilor, putem reconstitui firul evenimentelor pe zile.
Evenimentele după cele două calendare, cel vechi și al autorităților:
După calendarul vechi (folosit și de ucenici) 10 Nisan cădea pe ziua a șasea a săptămânii (zi numită r0;Vinerir1;, după calendarul păgân) r11; deci cumpărarea mieilor de Paște (a se vedea Exodul 12:3-6), trebuia să se facă în această zi. Era 9 Nisan după calendarul autorităților. În cazul acesta ei au cumpărat mieii, fie în această zi, fie în prima zi a săptămânii care urma.
Sâmbătă 11 Nisan - Sabatul săptămânal. Era 10 Nisan după calendarul autorităților.
Duminică 12 Nisan r11; a doua zi înainte de Paștele după calendarul autorităților, a se vedea Matei 26:2. Era 11 Nisan după calendarul autorităților.
Luni 13 Nisan. Era 12 Nisan după calendarul autorităților.
Marți 14 Nisan. Era 13 Nisan după calendarul autorităților.
Miercuri 15 Nisan - este ziua răstignirii, era ziua marelui sabat în antichitate, dar nu după oficialii de la Templu, care îl considerau 14 Nisan. Domnul Isus este pus în mormând spre seară, căci este dat jos de pe cruce doar după ce se obține autorizația de la Pilat. Domnul Isus stă prima noate în mormânt.
Joi 16 Nisan după calendarul vechi este 15 Nisan după calendarul autorităților, este "prim" sabatul din ciclul Sărbătorii Azimelor, sabatul cel mare din Ioan 19:31, a se vedea Levitic 23:5-7, era considerat sabat, deoarece în Lege se scrie clar că nu se făcea nici o lucrare de slugă. Domnul Isus stă prima zi și a doua noapte în mormânt.
Vineri 17 Nisan după calendarul vechi este 16 Nisan după calendarul autorităților - este ziua ceremonialului de la Templu, când se legăna snopul (omerul) de orz din snopul uscat și treierat. Domnul Isus stă a doua zi și a treia noapte în mormânt.
Sâmbătă 18 Nisan după calendarul vechi este 17 Nisan după calendarul autorităților - este sabatul săptămânala trei zi în mormânt. Domnul Isus stă a treia zi în mormânt, iar la sfârșitul zilei este înviat de Tatăl Său ceresc.
Duminică 19 Nisan după calendarul vechi este 18 Nisan după calendarul autorităților - este ziua în care femeile credincioase au vizitat mormântul și l-au găsit gol.
Luni 20 Nisan după calendarul vechi este 19 Nisan după calendarul autorităților.
Marți 21 Nisan după calendarul vechi este 20 Nisan după calendarul autorităților. Este ultima zi a Sărbătorii Azimelor după calendarul vechi, care era considerat r0;prim sabatr1; sau o mare zi de sabat, deoarece era o sărbătoare în care nu se lucra (a se vedea Luca 6:1 texul nemodificat din versiunea Young).
Miercuri 22 Nisan după calendarul vechi este 21 Nisan după calendarul autorităților. Este ultima zi a Sărbătorii Azimelor, după calendarul autorităților.
Așa s-a împlinit profeția Domnului și Mântuitorului nostru Isus Christos, despre cele trei zile și trei nopți, cât trebuia să stea în inima pământului (Matei 12:40, Matei 27:63). Ziua răstignirii și a morții Domnului Isus este într-o zi de miercuri, dar nu se pune la socoteala celor trei zile și trei nopți, deoarece după ce a murit pe la ora 15 după masă, el încă nu a fost dat jos de pe cruce, până ce nu s-a obținut autorizația de la Pilat. Asta însemna un drum din Dealul Golgota până la Pilat, statul în audiență și înapoi cu atorizația, după ce Pilat a verificat informația, apoi mersul în oras după lucrurile necesare pentru îmbălsămarea cu fâșii, întoarecerea și pregatirea trupului cu fâșii care iarăși a luat ceva timp. Nicodim, care venise la Isus noaptea contribuie cu aproximativ o sută de litre romane (aproximativ 32,7 kilograme) de amestec de smirnă și aloe. Apoi, trupul lui Domnului Isus este înfășurat în fâșii unse cu aces unguent, potrivit obiceiului de înmormântare al vremii (Ioan 19:39).
Calendarul greșit cu o zi al autorităților de la Ierusalim