RE: Care este Adevăratul Paste din cele 3-4 care se sărbătoresc de diferite confesiuni?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17412. Postat la 18/03/2012 05:14 - 4794z18h32m
Ce bine ați zis frate Emil: Paștele Noului Testament au fost o taină chiar și pentru ucenici și rămân taină pentru mulți oameni.
Ca să înțelegem ce a zis cineva odată despre mâncare; ești ce mănânci, cam asta este și cu această Sărbătoare.
Încep explicația cu niște versete dintr-un Psalm.
2. Pentru ce că zică neamurile: "Unde este Dumnezeul lor?"
3. Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea.
4. Idolii lor sunt argint și aur, făcuți de mâini omenești.
5. Au gură, dar nu vorbesc, au ochi, dar nu văd,
6. au urechi, dar n-aud, au nas, dar nu miroase,
7. au mâini, dar nu pipăie, picioare, dar nu merg; nu scot nici un sunet din gâtlejul lor.
8. Ca ei sunt cei ce-i fac; toți cei ce se încred în ei. Psalmul 115.
Paștele nostru vine din ceruri, de la Cel ce a făcut toate lucrurile și pe noi, dacă noi suntem originali, suntem pentru că suntem făcuți de Dumnezeul original, atunci și Sărbătorile Domnului sunt originale.
Dar dacă eu voi respecta și mă voi implica în sărbătoare pusă de oameni, atunci este o mare problemă, ca să fie sărbătoarea veritabilă, mai întâi trebuie făcută ziua, nu știu dacă cineva a reușit sau va reuși să facă o zi, așa că dacă ar numi o sărbătoare și ar așeza ua pe o zi făcută de altcineva fără voia celui ce a facut ziua, se va numi sărbătoare falsă!
Acuma dacă psalmistul observă că cei ce fac acești dumnezei care sunt morți, sunt morți și cei care-i fac, dar și cei care se închină lor.
Despre sărbătorile care nu le-a așezat Dumnezeu, ci sunt opera acelor oameni care sau încumetat să facă și dumnezei falși/morți și sărbători false, toți cei ce țin aceste sărbători false sunt și ei ca sărbătorile care le țin!!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Care este Adevăratul Paste din cele 3-4 care se sărbătoresc de diferite confesiuni?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17419. Postat la 18/03/2012 17:16 - 4794z6h30m
Toată lumea se bucură, atunci când se-ntâlnesc își spun cu bucurie unul altuia: Hristos a-nviat!, și răspund din toată inima cu glas tare , Da, Hristos a-nviat! Vorbesc despre acest moment al învierii, se duc unii la alții cu daruri de cozonac, pască și ouă roșii!
Numai cărcotașul e-ncrâncenat, e mânios , e încruntat, e ciudos și judecă pe acești netăiați împrejur care țin o sărbătoare falsă, habar nu au de Nisan Habib, de 14 sau 13, și ce e acela Paște?
Ați putea să ne spuneți, care dintre aceste două categorii de oamenii Îi sunt plăcuți lui Dumnezeu?:
- cei ce se bucură și-și zic unii altora Hristos a înviat, și răspund, adevărat că a-nviat, sau
- cei care-i judecă pe aceștia care se bucură( și zic că-i păcat să zici Hristos a înviat, și nu răspunzi cu adevărat că a înviat celui ce te salută)
Vezi frate Nica, ei măcar se bucură. Așa cum au apucat din moși strămoși. De Paște cumpără copiiilor hăinuțe frumoase, își curăță casele din pod până-n beci, când începe postul își fierb oalele cu sodă ca să fie curate, scot țoalele cele mai bune la aerisit, împodobesc casele. Vine Paștele, hai să ne bucurăm că Isus a-nviat. E o bucurie și o frenezie, o așteptare infrigurată mergem la biserică să cântăm:Cu moartea, pre moarte călcând............Sună satele, orașele, cătunele de cântecul credincioșilor de bucuria învierii.
Ce facem noi?
Fiecare să se cerceteze.
Oare de ce nu bucurăm? Bucurați-vă, bucurați-vă. Că e pe 14 , că e pe 9 că e pe 25, că e în martie, aprilie sau mai, bucurați-vă.
Isus a înviat, da, adevărat că a înviat.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Soră Valentina ei se bucură în datini și tradiții, dar întrebare mea este unde scrie că noi trebuie să sărbătorim învierea Domnului Isus aveți cunoștințe că exista o astfel de sărbatoare? din câte știu comemorarea lui este trecută ca sărbătoare cu azimă nu cu cozonaci și în loc de ouă roșii eu am găsit ierburi amare, se pare că se și vede cum se bucura unii de învierea Domnului Isus, cu multă voie bună și distracții, că doar am fost și noi părtași cândva la aceste obiceiuri.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
Daca magii nu s-ar fi luat dupa stea, sau nu ar fi dat importanata aparitiei ei, sunt trei variante: ori nu duceau smirna, tamaie si aur deloc, ori mergeau cand nici nu era Pruncul nascut, ori mergeau prea tarziu, ca posibil ca Pruncul sa fi fost dus in Egipt.
O alta pilda, daca Hristos s-ar fi lasat ucis cu pietre in satul Sau, sau ... etc.
Ce vreau sa spun cu astea este ca totul trebuia la timpul hotarat , cu ce era hotarat. Adica daca Politia Romana ma instinteaza ca trebuie sa ma prezint in data de, la locul "de", fac fara ezitare, si daca cere Domnul, pun intrebarea:"oare"?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
17424. Postat la 19/03/2012 04:46 - 4793z19h0m
Cred că ați prins ideea.
Ei se bucură și o spun, pe când noi, stăm ca pipirigul și aruncăm cu pietre.
Ei se bucură, cum au moștenit, noi mâncăm ierburi amare.
Cine-i fariseu?
Deconectat
17425. Postat la 19/03/2012 06:05 - 4793z17h42m
Soră Valentina, uite ce am găsit scris pe un forum creștin, ce zici tu despre felul cum vede acestă persoană problema Paștelui.
Noi sutem zidiți în El pentru faptele bune pe care ni le-a pregătit mai dinainte, ca atunci când ne întâlnim, ca aceste fapte, să le împlinim. Nu răzbate din acest text îndemnul, să ne apucăm să facem cozonaci!
Mai degrabă ni se spune să fim atenți când mergem la lucrul nostru , să ne uităm în jur, și mereu să ne întrebăm: oare care sunt faptele bune pe care mi le-a pregătit Dumnezeu azi? După părerea mea, (doar dacă nu dau năvală copiii și nepoții să te viziteze, și atunci pregătești ceva mai special) Paștele ar trebui să fie ca o piatră, ca un stâlp de aducere aminte ( Gen. 29;22), că Isus a murit pentru mine și astăzi stă la dreapta lui Dumnezeu. Să nu obosim repetându-ne în memorie tot ceea ce am învățat, am citit și am studiat despre această minunată Jertfă. Să stea în fața noastră ca stâlpul de nor ziua, și ca stâlpul de foc noaptea, necurmat, până la marea întâlnire pe norii cerului. Eu zic că acestea trebuie să ne fie " cozonacii", "păștile" și "ouălele vopsite" ale creștinului așteptător.
No ce zici?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
Soră Valentina din punctul meu de vedere eu nu văd că dau cu piatra în cineva, am și precizat că și noi am fost părtași acelor obiceiuri, deci atâta timp cât vedem lucrurile din punct de vedere biblic, ele așa sunt scrise nu putem acuza pe nimeni că este fariseu, consider că ați exagerat cu acea expresie cine este fariseu?, dar se pare că omul ce simte aia și spune.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
17431. Postat la 19/03/2012 13:59 - 4793z9h47m
Lipseau ghilimelele de rigoare.
Nu știu cum să zic, dar simt că noi nu ne ridicăm la acea bucurie, pe care ei ( lumea) o acordă unui eveniment atât de important.
Hristos a înviat, fraților, unde-i bucuria? Mai importantă să fie data?. Mai importante să fie felul bucatelor?
Deconectat
În primul rând, pentru cine nu știe, Paște nu înseamnă înviere. Apoi aici nu vorbim despre bucuria de la Paște ci care dintre Paștele cunoscute în zilele noastre este adevăratul Paște.
Soră Valentina, dacă ați fi o tânără de 12-13 ani nu aș zice nimic... dar așa nu pot înțelege de unde atâta naivitate?...
Pentru nepocăiții cu care am eu a face ( și credeți-mă nu-s deloc puțini...) sărbătoarea Paștelor înseamnă nu ouă și cozonac cum spuneți mai sus ci discotecă, băutură, destrăbălări, păcate cât de multe și de murdare și așa mai departe. Majoritatea aproape că nu știu din ce motiv a fost instituită o așa numită sărbătoare a Paștelor pentru că numai de iepuraș aud și de ouă încondeiate. Deci m-aș bucura să mă scutiți cu asemenea argumente că ei se bucură dintr-un motiv real, biblic.
Cât despre cei ce serbează Paștele Domnului, atunci când a poruncit El, și din motivele pe care El le-a spus, au o bucurie necurmată, și chiar dacă este împletită cu lacrimi atunci când în 14 Nisan comemorăm moartea lui Mesia în locul nostru, bucuria încolțește a treia zi, adică în 16 Nisan când tot conform Cuvântului Sfânt lăudăm cu toții pe Domnul cu imnuri de bucurie pentru că așa cum a fost profețit și arătat prin Legea Domnului Fiul lui Dumnezeu a înviat din morți. Aceasta o numesc eu bucurie. Și mă bucur împreună cu toți iubitorii de adevăr zi de zi și an de an.
Cei ce doresc să se bucure odată cu destrăbălații sau cu cei ce trăiesc în minciună, pot să o facă, nu-i oprește nimeni.
Toate sărbătorile neporuncite de Dumnezeu au fost instituite din motive de dezmăț, de chef și petrecere. Pentru a sluji firii pământești și poftelor ei. Într-o vreme și Israel a ajuns să facă așa cu sărbătorile Domnului și a fost mustrat pentru că a unit sărbătorile Domnului cu nelegiuirea. Apoi a ajuns să se corecteze, dar cam târziu, în robie... Că asta înseamnă să nu asculți de Domnul ci de firea pământească la care-i trebuie bucurie pământească cu mâncare, băutură și istorisiri închipuitoare.
Multă pace iubitorilor de adevăr și apoi tuturor celorlalți !
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
Sa inteleg ca cei din credinta aceasta sunt un fel de ingineri, ca sa nu zic "doctori docenti" in domeniul sarbatorilor Biblice, si de ce? Deoarece de pilda:
in domeniu auto, sunt oameni care se multumesc cu masina pe care o au,
sunt oameni care doresc sa aiba o masina mai sofisticata,
si sunt oameni care cauta sa ofere oamenilor masini cat mai eficiente nevoilor.
Din care categorie facem parte:
dintre cei care ne multumim cu orice data, orice fel de Paste?
dintre cei care cauta un Paste anume?
sau dintre cei care se straduie sa praznuiasca o sarbatoare dupa cele mai inalte standarde Biblice?
De ce data si "caracteristicele" sarbatorii Pastelui nu conteaza, dar cele ce tin de Sabat sunt sacre?
Sau de pilda sora Valentina, cand ati fost ultima oara printre noi sa praznuiti cele trei sarbatori de primavara Biblice, si anume: Sarbatoarea Pastelui ( moartea Domnului Isus ), sarbatoarea Azimilor ( curatia sufletului si a trupului de orice aluat ), si sarbatoarea leganarii snopului ( invierea Domnului Isus )?
Cred ca un titlu trebuia sa fie, daca mai trebuie Paste?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
17437. Postat la 19/03/2012 23:09 - 4793z0h38m
Nu pot tăgădui că lucrurile nu stau așa.
Îmi place să văd puritatea omului( puțini, și din ce în ce mai puțini) care cu inimă curată se pregătește, așa cum a moștenit el. Că sărbătoarea a degenerat din ce în ce mai mult, iar nu pot tăgădui, că se vede cu ochiul liber.
Și îmi mai place să cred că Lui Dumnezeu, Îi face plăcere să audă corul de la miezul nopții: Hristos a înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând.
Să nu ne mai legăm de nepotriviri de date, de nepotriviri de înțelegere a principiului de Paște.
Să cânte inima : da, Hristos a înviat! A călcat moartea și a înviat! Bucuria sufletului nostru! Mângâierea noastră!
Te iubim Isuse, dorim atât de mult să revii! Și iartă-ne că nu Te propovăduim cu mai multă ardoare, bucurie și tărie.
Deconectat
Sora Valentina ,trebuie sa recunosc ca am un deosebit respect, in primul rand pentru varsta pe care o aveti si pentru ca ati putea sa-mi fiti ca o mama.
Trebuie sa recunosc de asemenea ca am un deosebit respect pentru intreaga comunitate de frati adventisti din Romania si peste hotare.
In adolescenta in timpul liceului aveam o prietena ai carei parinti frecventau adunarea adventista ,am fost si eu invitata la adunare ,imi amintesc cu drag si corul si cum erau fratii din adunare ,ma miram de un singur lucru de ce se intruneau intr-o zi de Sambata ?
Cand celelante religii se intruneau intr-o zi de Dumineca.
Din punctul meu de vedere vazut de atunci, erau deosebiti fata de ceilanti ,adventistii vorbesc foarte frumos despre Legea Domnului, nu am cuvinte ii respect ,dar va mai lipseste ceva .
Si in comunitatea micuta de care apartin acum , vreau sa-ti fac de cunoscut ca s-au intors dintre frati adventisti la pazirea sarbatorilor scrise in cuvant ,oameni simpli ,oameni care au cautat sinceri pe Dumnezeul acesta carea a dat sarbatorile,si s-au intors sa le praznuiasca .
Tu spui sora Valentina :
Îmi place să văd puritatea omului( puțini, și din ce în ce mai puțini) care cu inimă curată se pregătește, așa cum a moștenit el.
Si in alta postare:
Toată lumea se bucură, atunci când se-ntâlnesc își spun cu bucurie unul altuia: Hristos a-nviat!, și răspund din toată inima cu glas tare , Da, Hristos a-nviat! Vorbesc despre acest moment al învierii, se duc unii la alții cu daruri de cozonac, pască și ouă roșii!
Uite ,iti marturisec sora draga si scumpa ,ca eu personal am crescut intr-o familie de Ortodocsi ,in fiecare an era la fel ,masa plina cu de toate ,oua rosii ,cozonaci,miel,parintii ne cumparau hainute noi si intodeauna ne luau de manute si plecam spre cimitir cu cosurile pline de bunatati ca sa dam saracilor care se perindeau prin cimitir ,pentru sufletul mortilor ,pentru bunicii mei si alte rude .
Tatal meu ne spunea sa facem mereu asa dupa obiceiul mostenit de el si noi la randul nostru sa-l ducem mai departe,din generatie in generatie.
Ce spui surioara draga ?daca eu as face dupa obiceiul mostenit de la parintii mei ?.... este biblic?
Parintii mei sunt morti, dar Mesia lui Israel este viu ,El nu mai moare !
Noi ne aducem aminte de moartea Lui ,cat despre inviere stim ca este viu El traieste!Si nu mai moare!
Apocalipsa 1:18... Am fost mort, și iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu țin cheile morții și ale Locuinței morților.
Mai intrebi:
Numai protestantul e-ncrâncenat, e mânios , e încruntat, e ciudos și judecă pe acești netăiați împrejur care țin o sărbătoare falsă, habar nu au de Nisan Habib, de 14 sau 13, și ce e acela Paște?
Nu crezi sora Valentina ca ar trebuii mai degraba sa suferim ocara din partea celor care praznuiesc datini si obiceiuri ?
Sora Valentina, eu am in familia mea frate si sora care acum isi pun un semn de intrebare de ce? eu si casa mea nu manacam paine dospita sapte zile? .
Sunt din ce in ce mai curiosi ,deoarece isi amintesc cum au copilarit in casa parintilor nostrii si ca nu au fost invatati conform scripturii.
Fratele meu este Penticostal dar a inlaturat multe obiceiuri pe care le-a vazut la parinti ,cum ar fii ouale rosii ,mersul la cimitir,bradul etc..... si ma intreaba de sarbatorile Domnului.
Sora mea insa ,mai traieste dupa obiceiurile parintilor in care a crescut dar isi da seama ca nu sunt dupa cuvant ci doar niste obiceiuri mostenite fara sprijin Biblic.
In primul rand trebuie sa le fim exempe celor apropiati ,fratilor ,surorilor din familie, care inca mai bajbaie si prin marturia noastra sa-i aducem la adevarul Biblic ,suntem datori sa le spunem.
Multa pace.
Deconectat
valentina a scris:
Nu pot tăgădui că lucrurile nu stau așa.
Îmi place să văd puritatea omului( puțini, și din ce în ce mai puțini) care cu inimă curată se pregătește, așa cum a moștenit el. Că sărbătoarea a degenerat din ce în ce mai mult, iar nu pot tăgădui, că se vede cu ochiul liber.
Și îmi mai place să cred că Lui Dumnezeu, Îi face plăcere să audă corul de la miezul nopții: Hristos a înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând.
Să nu ne mai legăm de nepotriviri de date, de nepotriviri de înțelegere a principiului de Paște.
Să cânte inima : da, Hristos a înviat! A călcat moartea și a înviat! Bucuria sufletului nostru! Mângâierea noastră!
Soră Valentina, problema adevărurilor biblice schimbate cu și în datini, tradiții și ritualuri care plac firii pământești nu e de azi, nici de ieri... Duhul Sfânt prin ap. Pavel i-a avertizat pe cei ce vor să cunoască și să trăiască adevărul Bibliei că vor veni astfel de vremuri. Trăim vremuri în care oamenii nu mai cercetează Biblia să vadă ce place și ce nu Domnului, ci se uită la obiceiurile celor din jur și încearcă să găsească în ele ceva spiritual...
Hai să privim un pasaj biblic și să vedem dacă e adevărat ce spun:
Citat VDC 2 Timotei 4:3. Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, și își vor da învățători după poftele lor.
4. Își vor întoarce urechea de la adevăr, și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.
5. Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferințele...
Nu mă mir că țineți așa de tare cu dinții de aceste tradiții, pentru că le fel face aproape o lume întreagă și poate de mică ați crescut cu ele și v-ați obișnuit. Era de așteptat să se regăsească ceva elemente "creștine" în toate aceste practici, pentru că și Mântuitorul a spus că lupii răpitori vor veni la noi îmbrăcați în piei de oaie. Dar noi avem Cuvântul Domnului care ne poate învăța ce este bine să facem și ce nu. Pavel apostolul spune că aceste obiceiuri sunt ale altor dumnezei, cărora le slujeau și galatenii înainte de a se pocăi, dar după ce s-au converit la Christos, au trebuit să se lase de ele:
Citat VDC Galateni 4:8. Odinioară, când nu cunoșteați pe Dumnezeu, erați robiți celor ce din firea lor, nu sunt dumnezei.
9. Dar acum, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai bine zis, după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou?
10. Voi păziți zile, luni, vremuri și ani.
11. Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi.
Mie îmi pare rău și mă rog pentru mântuirea celor ce din neștiință lucrează în felul acesta și sărbătoresc asemenea datini omenești. Domnul să se îndure și de ei și să-i lumineze așa cum a făcut și cu noi. Pentru că nu datorită meritelor noastre am ajuns să cunoaștem aceste adevăruri ci pentru că El s-a milostivit de noi și ne-a dăruit harul de a le putea înțelege.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
17448. Postat la 21/03/2012 03:43 - 4791z20h4m
Vreau să răspund sec, la întrebarea pusă ca subtitlu acestui subiect văd că foarte luat în derizoriu de unii, dar și foarte sincer de alții.
Analizând ce se practică pe teren/confesiuni religioase, punându-mă în locul a celor 3 - 4 și uitați-vă ce am constatat;
Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. ...... Ioan 8:44.
Depinde cine este cu adevărat tatăl meu, nu de cine cred eu că este, dacă tatăl meu este Dumnezeu, atunci este un singur Paște pe care la instaurat Dumnezeu și are pretenția să fie prăznuit la vremea hotărâtă de El, a așezat și luna pe cer care pe lângă că are menirea să lumineze noaptea, să arate și vremea sărbătorilor Domnului și pe care omul nu poate regla acest calendar.
Dar dacă tatăl meu este diavolul, atunci eu pot să țin orice paște, la orice dată, numai să nu fie la data care a zis Dumnezeu, pentru că diavolul are dorința ca fii lui să fie ca el și pentru o înțelegere mai bună voi posta și cealaltă jumătate de verset din spusele Domnului Mesia:
.... El de la început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii. Ioan 8:44.
Concluzii; Dacă sunt copilul Lui Dumnezeu, adevăratul Paște pentru mine la ora actuală, este MIELUL LUI DUMNEZEU CARE A RIDICAT PĂCATUL LUMII - EȘUA HA MAȘIA - ISUS HRISTOS! Și îl voi comemora/prăznui la vremea hotărâtă de Dumnezeu.
Dacă sunt copilul diavolului, atunci pentru mine adevăratul Paște este atunci când tatăl meu l-a alezat prin oameni lui și mai puțin sau deloc contează data, sau luna de pe cer, sau dacă Paștele simbolizează moartea Lui Mesia sau învierea Lui.
Acuma cred că cel mai important lucru este să știu sigur, cine este tatăl meu, căci lucrurile nu rămân aici și așa, cândva se va întâmpla un lucru, ori vrem noi, ori nu vrem noi și atunci nu cred că vom zice atâtea, numai să fie zise!!!
Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut când trăia în trup. 2 Corinteni 5:10.
Deconectat
Frate Nica a-ti constat bine ca asa stau lucrurile pe teren din pacate si din nefericire ,dar stau asa deoarece , omenirea nu este curioasa cu adevarat de Viata vesnica .
O! de ar intelege aceasta prorocie ?Ieremia 6:16 Așa vorbește Domnul: "Stați în drumuri, uitați-vă, și întrebați care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblați pe ea, și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre!" Dar ei răspund: "Nu vrem să umblăm pe ele!"
Cand eu am venit la adevar ,cand mi s-a descoperit mai bine zis adevarul despre sarbatoarea Pastelui ,adevaratul Miel ,adevarata Jertfa ,care a murit in locul meu ,ca sa ma scoata de sub blestemul in care am trait in casa parintilor mei ,in casa lor eu nu am gasit odihna .O cautam ,dar nu o gaseam ,aveam de multe ori impresia ca sunt o straina in propia familie ,nu intelegeam de ce ?
I-am iubit ,i-am respectat ,dar nu am mostenit nimic din credinta pe care au avut-o ,deoarece sa dovedit a fi contrara Cuvantului Sfant si eu ca o straina de adevarurile sfinte, le-am cautat fara sa stiu in adancul sufletului meu ,deoarece eram insetat-a dupa Adevaratul Tata pe care-L strigam cu lacrimi ,desii nu era departe de mine.
Acum nu-mi ramane decat Sa-I multumesc pentru ca mi-a descoperit adevarul despre adevarata Jertfa , si dorinta mea este ca si cei apropiati ai mei sa inteleaga cat de mult ne-a iubit adevaratul Tata al Domnului nostru Mesia,in care nu este schimbare nici umbra de mutare si El nu a schimbat sarbatoarea sfanta , ca lumea sa se teama de El si sa se intoarca din intuneric la lumina, ca sa gaseasca adevarata odihna pentru suflet.
Deconectat
Sunt si eu in asentimentul tau sora Lavinia le fel a fost credinta si in familia mea in care am crescut , dar sa dovedit a fii una gresita plina de traditii si obiceiuri puse de oameni, deci cei care venim din lume si mai ales din alte religi care sunt cu sutele in ziua de azii nu mai suportam viata plina de pacat si neascultare in care am trait, suntem satui chiar scarbiti dar multumiri fie aduse Bunului Dumnezeu si Domnului ISUS care ne-a luminat mintea sa vedem adevarul Biblic si sa ascultam de Domnul si nu de oameni , asa este si cu acest subiect de Pastele el ramane stabilit odata pentru totdeauna in 14 Nisan la esire . Acest Paste vreau sal praznuiesc cu Bucurie pentru ca este Poruncit de Cel Preinalt .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
Vreau sa o intreb pe sora Valentina un lucru:
Daca sarbatoarea Domnului-Pastele nu se mai tine dupa cum spui, de ce apostolul Pavel a mai tinut-o?
In decursul calatoriilor lui, in Israel sau in afara acestuia, el a tinut sarbatoarea aceasta, desi Mantuitorul se jertfise...
Apoi draga mea, de ce Domnul Isus spune ca Pastele se va tine si in Imparatia Sa, daca el este implinit?
Noi cu ce gresim daca tinem aceasta sarbatoare a Pastelui cum spune Biblia si nu cum spun oamenii?
Pentru ca dupa cum am vazut, esti foarte interesata de aceste sarbatori a Domnului in general...te rog sa-mi raspunzi, bine?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
17455. Postat la 21/03/2012 17:37 - 4791z6h10m
Da soruță dragă. Așteptam să te implici. Numai că eu, dacă te uiți bine, nu promovez, sau sunt de acord cu aceste tradiții, ale bisericilor tradiționale, ci pe mine mult mă miră că acești "netăiați împrejur" se bucură întrun mod deosebit că Hristos a înviat. Se bucură și o și arată. Aici e durerea mea. De ce ei se pregătesc, vin în întâmpinarea Învierii! Noi nu avem aceeași ardoare, aceeași dorință, aceeași neliniștită așteptare că vine ziua când se va auzi cântarea: Hristos a înviat din morții, cu moartea pre moarte călcând. Aceasta-i dilema mea. Am citit acolo la topicul cu bătutul din palme, și se spunea că o emoție deosebită umple duhul de te face să bați din palme.
O așa emoție deosebită umple duhul nostru de ne vine să cântăm și să batem din palme, că vine Paștele?
Pentru mine, Paștele, e cina Domnului, așa cum scrie fratele Pavel în 1 Corinteni 11.
Și pentru că în Sabat, iau cina Domnului, făcând lucrul acesta spre pomenirea Lui, vestind moartea Domnului, vă rog iertați și uitați toate nevrednicile mele scrieri dacă v-au adus tulburare. Vă îmbrățișez cu inimă curată, fetelor, iar vouă băieților vă întind mâna dreaptă a credinței.
Maranata!
Frate Nica, nu scăpați. Continuăm discuția dincolo.
Deconectat
17468. Postat la 22/03/2012 04:45 - 4790z19h2m
Scumpă soră Valentina, nu știu ce să fac, să-mi fie frică, sau să mă bucur, de amenințarea pe care am simțit-o, că o să continuăm discuția dincolo, să înțeleg că va fi pe lumea cealaltă?
Acolo nu știm ce o să fie, nu știu dacă ne vom putea contrazice ca aici, nu știu dacă ar mai avea rost să mai discutăm despre Paște acolo și chiar dacă am discuta, nu știu dacă mai am putea schimba ceva, după ce se va închide cartea vieții noastre, sigur nu vom mai putea face nici bine nici rău, așa că hai să discutăm aici și să zicem așa:
Apropie-te mai bine, tu, și ascultă tot ce-ți va spune Domnul, Dumnezeul nostru; apoi să ne spui tu însuți tot ce-ți va spune Domnul, Dumnezeul nostru, și noi vom asculta, și vom face." Deuteronomul 5:27.
Ei bine soră scumpă, pari că încep să te înțeleg și dacă înțeleg bine sau nu să-mi spui, tu zici că de fapt te miri de felul celor ne tăiați împrejur, cum așteaptă și cum se pregătesc pentru a întâmpina sărbătoarea învierii, chiar dacă este sărbătoare păgână și doar numai numele este spre religios, am înțeles bine cred.
Da, din punctul tău de vedere, așa este, din punctul meu de vedere nu este așa, cred că ar trebui să analizăm, nu cu tendința de contrazicere, ci cu tendința spre a înțelege pe cel care are alt punct e vedere, poate Dumnezeu vrea să ne descopere ceva ce noi nu am simțit până acum, uite că de data asta te-am înțeles și te compătimesc și nu te mai critic și am să îți spun de ce:
Tu ai ajuns într-un punct, la o răscruce, unde sensurile drumurilor mai departe de aceia răscruce duce în trei direcții distincte:
Un drum duce la cetatea Sărbătorilor Lui Dumnezeu:
Un drum duce la cetatea Vaticanului temelia sărbătorilor păgâne și:
Un drum duce nicăieri, fără Sărbători de nici un fel.
Tu ai mers puțin pe drumul care nu are Sărbători și te uiți ca nevasta lui Lot în urmă și te miri de golul din inima ta, când vezi pe netăiații împrejur cu atâta interes și bucurie că așteaptă, se pregătesc și prăznuiesc această sărbătoare, de și nu este Paștele, Paștele este atunci când a murit Domnul Isus și nu când a înviat.
Acuma să-ți explic de ce noi nu vedem ca tine cu atâta mirare ce este afară, în lume.
Noi cu privire la Sărbătoarea Paștelui avem mult mai multe bucurii (vorbesc foarte sincer).
- Așteptăm Sărbătoarea Paștelui un an întreg, nu numai câteva săptămâni.
- Ne pregătim un an pentru prăznuirea Paștelui Noului Legământ.
- Ne bucurăm nespus că Dumnezeu ne-a descoperit vremea sărbătorilor Lui.
- Ne bucurăm că Dumnezeu ne-a descoperit rânduiala acestei Sărbători.
- Ne bucurăm că Dumnezeu ne-a descoperit adevăratul Paște (a Domnului).
- Ne bucurăm că ne-a descoperit însemnătatea Paștelui.
- Ne bucurăm că a treia zi la vremea când Domnul Hristos a înviat, cântăm și cântarea; Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând.
Și lista ar putea continua,
Ce bine ar fi dacă tu soră scumpă, nu ai privi cu mirare înapoi, că ai privi cu sinceritate înainte și prin sărbătorile Lui Dumnezeu să privești spre El și bucuriile nu acele false, ci spre bucuriile adevărate, sfinte și veșnice.
Ți-am deschis inima mea și am împărtășit cu tine aceste lucruri, am simțit cu tine ce simți tu și am dezvăluit secretul de ce se întâmplă că noi simțim alt fel decât tine.
Acuma să văd cum mă batjocorești și ce mai găsești să reproșezi, bine?
Deconectat
17469. Postat la 22/03/2012 05:31 - 4790z18h16m
Frumoasă mărturisire, la care nu adaug decât, Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Sunt încredințată că merg pe singurul drum care duce la Împărăția lui Dumnezeu. Drumul acela este Calea Adevărul și Viața. El ne este arătat în Biblie, dacă ne uităm cu băgare de seamă, luminat de Duhul Sfânt, stropit cu sângele lui Isus și plin de harul lui Dumnezeu Tatăl.