Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 2 din 7 < 1 2 3 4 5 > >>
Deconectat RE: Sărbătoarea Azimelor
ciprus
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
340. Postat la 21/09/2009 23:14 - 5703z1h18m
Oricum eu am afirmat de la inceput ca cei care mananca azimi sunt partinitori deoarece la sarbatoarea corturilor nu stau in cort . pai cum se poate sarbatoarea Corturilor fara cort?
Aurelc
341. Postat la 21/09/2009 23:19 - 5703z1h13m
Ei, vezi aici se observa de fapt scopul pentru care nu vrei tu sa mananci azimi... tie nu iti este sa respecti Cuvantul Domnului asa cum este el scris, ci sa intemeiezi neaparat doctrina ta. Fa cum vrei, eu cel putin mi-am facut datoria si ti-am spus din lumina pe care mi-a descoperit-o mie Domnul, si altor frati care cred la fel lucrurile.

Ti-am zis si dincolo la topicul "Sarbatoarea Corturilor" ca trebuie sa fi atent la versetul citit . Este diferenta intre versetul acesta unde scrie ca trebuie sa locuiasca in cort toti bastinasii
Citat:
VDC Levitic 23:42 Sapte zile sa locuiti in corturi; toti bastinasii din Israel sa locuiasca in corturi

si acestalalt unde scrie explicit ( adica pe intelesul majoritatii, ca se vede ca unii inteleg totusi invers de cum scrie...:-( ) ca azimi trebuie sa consume si bastinasii si strainii
Citat:
Exod 12:19 Timp de sapte zile, sa nu se gaseasca aluat in casele voastre; caci oricine va manca paine dospita, va fi nimicit din adunarea lui Israel, fie strain, fie bastinas.

Plus de asta , trebuie sa iei in calcul pana si posibilitatea de a pazi cele doua aspecte, pentru ca azimi isi poate face oricine, de pe orice meridian si paralela al pamantului, pe cand Corturi, de la anumite puncte ale Pamantului inspre Nord sau Sud, incep sa creeze probleme atat construirea lor, cat si locuitul in corturi. Si e foarte posibil ca Dumnezeu sa fi avut in vedere si acest aspect... ( umila mea parere...)

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
342. Postat la 22/09/2009 22:23 - 5702z2h9m
Amin la cele scrise de Ovi mai sus, si asi vrea sa mai adug si io ceva

Cipri, daca asa te cheama, D-l sa te binecuvinteze cu pricepere.
Il gasim pe Pavel in Fapte
18:
Citat:
4Pavel vorbea în sinagogă în fiecare zi de Sabat, și îndupleca pe Iudei și pe Greci.

pe urma gasim pe iudei in 17:11
Citat:
Iudeii aceștia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna, și cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este așa.

Iti recomand si tu sa faci la fel :-D

Pe urma il gasim pe Pavel praznuind zilele azimilor:20
Citat:
6Iar noi, după zilele praznicului Azimilor, am plecat cu corabia din Filipi, și, în cinci zile, am ajuns la ei în Troa, unde am stat șapte zile

Cum crezi ca le-a praznuit cu azimi sau a infiintat el o doctrina noua fara azimi, si toti iudeii erau HAPPY :-/
-sa ne folosim mintea frate
Daca el ar fi invatat asa cum pretinzi tu l-ar fi omorat cu pietre probabil la prima incercare , si nu ar fi colindat el prin sinagogi si prin Templu de buna voie.
- dar uite ce raspuns gasim din partea Fariseilor: 23
Citat:
.....și au zis: "Noi nu găsim nici o vină în omul acesta; dar dacă i-a vorbit un duh sau un înger?"...

-nu prea cred ca fariseii ar fi fost de acord cu o invatatura ca a ta
28:17
Citat:
După trei zile, Pavel a chemat pe mai marii Iudeilor; și, când s-au adunat, le-a zis: "Fraților, fără să fi făcut ceva împotriva norodului sau obiceiurilor părinților noștri, am fost băgat la închisoare în Ierusalim, și de acolo am fost dat în mâinile Romanilor.

-si in concluzie gasim marturisirea lui Pavel
fapte 24 :14
Citat:
Îți mărturisesc că slujesc Dumnezeului părinților mei după Calea, pe care ei o numesc partidă; eu cred tot ce este scris în Lege(Tora) și în Prooroci,

Crezi ca si-o fi schimbat mintea pe parcurs?-Nu cred
Uni din noi vedem ca da , dar va fi doar spre osinda noastra
Iar despre Sarbatoarea Corturilor, Ovi ti-a explicat foarte frumos, doar daca nu vrei sa pricepi, dar sper sa nu fi unul dintre neamuri cari nu vor voi sa se suie la acesta sarbatoare cand D-l va fi stapan pe intreg pamintul
Zaharia 14
Citat:
9Și Domnul va fi împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, și Numele Lui va fi singurul Nume.

...
Citat:
16Toți cei ce vor mai rămâne din toate neamurile venite împotriva Ierusalimului, se vor sui în fiecare an să se închine înaintea Împăratului, Domnul oștirilor, și să prăznuiască sărbătoarea corturilor.

Daca vrei sa sustii ca sarbatorile sau implinit oarecumva in Moartea Mantuitorului atunci
-tot ce ti-am postat mai sus inseamna caci sunt erori a bibliei si tu esti cel corect.

Sau daca ti se pare greu a manca azimi asa cum e poruncit, inseaman ca nu ai dragoste de D-zeu
1 Ioan 5:3
Citat:
Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Și poruncile Lui nu sunt grele;

Nu e greu frate . Daca noi putem si tu poti :-D
Ramane intrebarea DACA VREI???Multi sunt cei care nu vor , de ce vrei sa li te alaturi si tu ,-care ti s-o dat asa de mult comparat cu ei?
-o sa ma rog pt. tine frate, chiar daca nu te cunosc
D-l sa se indure de noi toti.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
ciprus
343. Postat la 22/09/2009 22:24 - 5702z2h8m
Poi stai um pic mai frate daniel daca pavel nu o propovaduit impotriva azimilor la fel o facut si in privinta corturilor . Poi nu il omorau iudeii daca spunea la corinteni ca nu trebe cort?

Si in privinta azimilor as vrea sa facem o mica sceneta .
sa presupunem ca ovidiu imi este tata isr eu ca fiu al lui iy adresez urmatoarea intrebare : tata de ce mancam azimi ? sa vedem da un raspuns conform bibliei sau un raspuns de la el ? imi da raspunsul pe care i l-o poruncit domnul sau un raspuns dupa placul lui?
astept raspunsul
avodah
344. Postat la 22/09/2009 22:27 - 5702z2h5m
Nu aveau de ce sa il omoare Iudeii ,pentru ca ei stiau caci Corinteni nu sunt bastinasi. .
In privinta azimilor gasim ca si strainul trebuia sa le manance.
Acum eu te intreb pe tine ce le raspundea strainul la copii lui daca il intrebau????
Sa ne folosim mintea frate, si sa ne -o folosim sa cladim , nu sa darimam
O sa continuu sa ma rog pt. tine caci tare imi pare rau ,cand vad ca vrei sa desfiintezi , cea ce D-zeu a hotarit ca lege vesnica.

ciprus
345. Postat la 22/09/2009 22:27 - 5702z2h5m
Frate Daniel strainul era obligat sa manace azimi si el ca sa se poata implini porunca Domnului care a cerut ca pe toata intinderea tarii sa nu se vada aluat . Poi daca in timpul praznicului un strain care locuia in israel vroia sa mance paine dospita nu era lasat. si apropo fr daniel si pt tine iy binevenita ''sceneta'' cum mi-ai raspunde yu daca tu mi-ai fi tata iar eu ti-as fi fiu si ti-as adresa urmatoatea intrebare : tata noi de ce mancam azimi? iar pt ati inlesni raspunsul cauta-l in EXOD 13 : 8 ASTEPT RASPUNSUL TAU
Aurelc
346. Postat la 22/09/2009 22:36 - 5702z1h56m
ciprus a scris:

si in privinta azimilor as vrea sa facem o mica sceneta .
sa presupunem ca ovidiu imi este tata isr eu ca fiu al lui iy adresez urmatoarea intrebare : tata de ce mancam azimi ? sa vedem da un raspuns conform bibliei sau un raspuns de la el ? imi da raspunsul pe care i l-o poruncit domnul sau un raspuns dupa placul lui?
astept raspunsul

ciprus a scris:
iar pt ati inlesni raspunsul cauta-l in EXOD 13 : 8

Deci tu vrei sa-mi pui o intrebare de genul " umbreluta-ntr-un picior, ghici ( ciuperca) - ce-i ? " ... Adica tu-mi pui intrebarea si tot tu-mi spui ce sa-ti raspund, sau cum ?.. ca n-am chiar inteles faza... smiley

Daca tu ai fi copilul meu, si mi-ai pune intrebarea in felul asta... ti-as zice cam asa: mai puiule, mai puiuc... ( smiley ) In poporul Israel se intra prin nastere naturala ( adica din parinti evrei) si lucrul acesta , da a-i intreba copii pe parinti motivul pentru care mananca azimi a devenit la ei o traditie, chiar daca este reala, si nu am nimic de obiectat in priviinta aceasta. Stra-strabunicii lor chiar ca au fost robi in Egipt, au fost eliberati de Domnul intr-o noapte si chiar ca au fost nevoiti sa manance paini facute din aluat inca nedospit... Este un fapt real, si merita amintit de catre ei, pentru ca numai odata in istoria lumii a facut Dumnezeu asa ceva pentru un popor !

In cadrul noului Legamant insa, nu se mai intra prin nastere naturala in poporul pe care si l-a ales Dumnezeu dintre neamuri ci prin aderare, la varsta maturitatii, in urma pocaintei si a nasterii din nou( din apa si din Duh ) . Ei acum se schimba un pic datele problemei. Daca evreii aveau un motiv in plus sa aminteasca atunci cand serbau praznicul azimelor cu azime timp de 7 zile ( eliberarea lor din robia egipteana) , porunca lui Dumnezeu ramane aceasi si pentru noi. Spun asta din urmatoarele motive. In primul rand aceasta porunca este intalnita foarte frecvent sub forma impersonala ( adica nu se refera la cineva anume, ci la oricine vrea s-o auda si s-o respecte) Avem aici unul din multele exemple:
Citat:
VDC Numeri 28:17 Ziua a cincisprezecea a acestei luni sa fie o zi de sarbatoare. Timp de sapte zile sa se manance azimi.

Apoi mai avem si versetul pe care ti l-am mai scris :
Citat:
VDC Exod 12:19 Timp de sapte zile, sa nu se gaseasca aluat in casele voastre; caci oricine va manca paine dospita, va fi nimicit din adunarea lui Israel, fie strain, fie bastinas.

De aici se vede deja si mai clar faptul ca porunca face referire si la neamurile care vor sa asculte de Domnul Cel Preainalt.

Iar in final, apostolul Pavel face o referire directa asupra acestui fapt atunci cand ne arata paralela dintre viata anterioara, pacatoasa si cea de sfintenie, in urma convertirii tocmai prin consumul de azime Pentru ca el vrea sa spuna cu alte cuvinte: fratilor, nu ajunge faptul ca praznuim sarbatoarea cu azimi, ci trevuie sa avem in vedere ca aceste azimi sa reprezinte o viata de curatie, si de lipsa a pacatului din tot cursul anului. Aceasta este semnificatia azimelor pentru tine fiul meu.

Pentru ca el spune in 1 Cor 5:8 " Sa praznuim dar praznicul ( deci asta inseamna sa-l sarbatorim, nu sa-l ignoram ) nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de rautate si viclenie ( vechi= cu dospeala, din timpul anului; deci nu cu paine dospita, si in nici un caz cu rautate sau cu alte pacate in inima ) ci cu azimile curatiei si adevarului ( adica cu omul launtric curatit de orice pacat si cu trupul curat de orice dospeala a painii dospite, azimile adevarului insemnand painea fara aluat ceruta de lege. Adevar= Legea lui Dumnezeu.)

Daca vei citi mai cu atentie, si nelasandu-te influentat de tot felul de invataturi stricate tot capitolul 5 din 1 Cor vei vedea ca apostolul Pavel nici nu are de gand sa desfiinteze ceva, asa cum gresit au unii impresia ( si-mi pare rau pt tine daca si tu ai ajuns sa crezi asa ceva...) ci el , facand paralele cu ceea ce facem literal , scoate in evidenta ca trebuie sa ne ferim de pacat atat la nivel de trup cat si la nivel spiritual. Pentru ca curvia este un pacat care poate fi comis atat trupeste cat si spiritual, si degeaba nu-l comitem trupeste, daca vom comite adulter spiritual de exemplu. Sau alte pacate; dar ideea este alta decat cred unii, care au luat-o pe aratura numai de dragul de a inventa carari noi... Apostolul Pavel le spunea in final celor din Corint sa-l dea afara pe "răul acela" ( care sa nu uitam, că a păcătuit fizic nu spiritual !!!) Iar tu pomenesti de schimbari... fiule, vai si amar...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
347. Postat la 22/09/2009 22:38 - 5702z1h54m
Dacă cântarea spune:"uimit de atâta bogăție", spun și uimit de atâta p _ _ _ _ _ e, Ovidiu, tatal meu a fost baptist, si nu stia de asemenea cerinte din partea Domnului, dar fara sa ii spuna nimeni nimic, prin Duhul Sfant, si studiu intens al Cuvântului, a ajuns la concluzia că azimile trebuiesc sărbătorite, și mâncate,
monica
1481. Postat la 01/11/2009 13:52 - 5662z9h40m

Cum intelegeti urmatorul verset? In care din zilele de Praznic este permisa prepararea mancarii?

""In ziua dintai veti avea o adunare de sarbatoare sfanta; si in ziua a saptea,veti avea o adunare de sarbatoare sfanta. Sa nu faceti nici o munca in zilele acelea; veti putea numai sa pregatiti mancarea fiecarui ins / exod;12 vers 16 .''''

Adica se poate face mancare in acele zile??????
fullban1
1482. Postat la 01/11/2009 13:53 - 5662z9h39m

Cu toate ca nu ti-a raspuns nimeni pana acum , da Monica , in acele zile se poate prepara hrana .
Aurelc
1485. Postat la 01/11/2009 13:56 - 5662z9h36m
Monica a scris: Cum intelegeti urmatorul verset? In care din zilele de Praznic este permisa prepararea mancarii?

""In ziua dintai veti avea o adunare de sarbatoare sfanta; si in ziua a saptea,veti avea o adunare de sarbatoare sfanta. Sa nu faceti nici o munca in zilele acelea; veti putea numai sa pregatiti mancarea fiecarui ins / exod;12 vers 16 .''''

adica se poate face mancare in acele zile??????

Eu nu inteleg in care dintre zile intrebi tu daca se "poate face mancare" Monica? In zilele de sarbatoare cu adunare sfanta sau in celelalte zile dintre ele ? ( bineinteles inafara de ziua de sabat cuprinsa intre ele ) Pentruca sunt doua lucruri distincte...

fullban1
1486. Postat la 01/11/2009 14:13 - 5662z9h19m
Monica a scris: ""In ziua dintai veti avea o adunare de sarbatoare sfanta; si in ziua a saptea,veti avea o adunare de sarbatoare sfanta. Sa nu faceti nici o munca in zilele acelea; veti putea numai sa pregatiti mancarea fiecarui ins / exod;12 vers 16 .''''

In ziua intaia si a saptea , daca nu cad in Sabatul saptamanal . Cred ca aceasta a intrebat Monica !
monica
1487. Postat la 01/11/2009 14:14 - 5662z9h18m
Da....., eu ziceam despre prima si ultima zi de sarbatoare cu exceptia SABATULUI.

Pace!
abdon
1488. Postat la 01/11/2009 14:14 - 5662z9h17m
Asa inteleg si fratii de la hunedoara.
In prima, in Sabat, si in ultima zi nu se lucra.
dar in celelalte da, sau cel putin se face mancare.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
1489. Postat la 01/11/2009 14:15 - 5662z9h17m
Bine, bine dar dupa limba romana pe care o inteleg eu, vad ca Monica a primit raspunsul ca in acele zile de sarbatoare ( pentru ca eu asa vad ca toti sunteti deacord ca e vorba de prima si de ultima zi a sarbatorii) se poate pregati hrana..ceea ce eu nu cred ca este biblic, si nici Biblia nu cred ca lasa sa se inteleaga asa... De aceea am si revenit cu o intrebare mai precisa si vad ca lumea se agita sa raspunda fara sa fie atenta la ce am intrebat. Deci Monica a intrebat despre prima si ultima zi, in care se face adunare sfanta si a primit urmatorul raspuns....

Iedidia a scris:
Cu toate ca nu ti-a raspuns nimeni pana acum , da Monica , in acele zile se poate prepara hrana .

Ma tem ca nu prea sunteti atenti la ce se intreaba si va grabiti sa dati raspunsuri

Deci Monica, eu cred ca in zilele de sarbatoare cu adunare sfanta nu se poate pregati hrana, ci doar in celelalte zile in care nu este nici Sabat saptamanal si nici zi una din zilele sarbatorii. Ca poate mai sunt printre vizitatori, dinastia asa mai grei de cap ca mine care nu inteleg intotdeauna ce se intreaba si ce se raspunde si nu as vrea sa se inteleaga ceva gresit. Iar daca nu esti deacord cu ideea mea, poti sa spui linistita felul cum intelegi tu acel verset.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. O.P.

Pedro V
1578. Postat la 17/11/2009 14:26 - 5646z9h6m
vad ca Pavel tinea Sarbatoarea Azimilor si dupa ce sa inaltat Domnul Isus!
vad ca se tineau Sarbatorile si dupa aceea!
dar clar poti manca numai azimi si ii degeaba daca nu punem frana la ce vorbim si traim,etc!

Iar noi, dupa zilele praznicului Azimilor, am plecat cu corabia din Filipi, si, in cinci zile, am ajuns la ei in Troa, unde am stat sapte zile. (Fapt.20:6)

deci ramane cum spune Cuvantul, Dumnezeu,Isus si DUhul Sfant!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
abdon
1584. Postat la 17/11/2009 23:36 - 5645z23h56m
mda, Pedro, despre Azimi, probabil chiar mâncatul lor, amintește Pavel, chiar și Ep. către Corinteni, dar despre Corturi, sau șederea noastră în ele, Ap. Pavel spunea, că abia aștepta să fie dezbrăcat de cortul acesta, adică noi trăim în corturi, la fel ca și Israelul, dar, adică DAR, Israelul pământesc trăia într-un cort, pirn pustie, în pribegie, la propriu, dar noi , Israelul spiritual, trăim într-un cort "figurativ", în pribegia noastră.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
2570. Postat la 19/03/2010 10:54 - 5524z12h38m
Considerati ca este ok sa dai la prieteni tot ce contine aluat pe perioada cand este poruncit sa nu se gaseasca aluat in casele noastre, iar pe urma sa le primiti inapoi?

emanolake
2573. Postat la 19/03/2010 11:13 - 5524z12h19m
Frate Daniel nu mai sintem ca in vechime sa ducem lipsa si sa punem deoparte acuma cu 100 de dolari cum sint acolo la voi poti sati cumperi din nou produsele care ati lipsesc. Si datoria a ta e ca sa avertizesi pe prieten ca si el sa faca ce faci tu sa nu aibe aluat in casa. smiley
fullban10
2575. Postat la 19/03/2010 12:53 - 5524z10h39m
Parca va jucati de-a azimile. Pai frate cum sa dai la altul ?. Tu sa fii mantuit dar altul, nu?. Daca tu crezi ca produsele cu aluat pentru tine, in perioada cat tu nu mananci, sunt neconforme cu invatatura care ai primito, daruieste-le celor saraci, si nu le mai lua inapoi. Dai la altul , ca imprumut si-apoi le ceri inapoi ?: tine-mi-le pana trece sarbatoare. Stii cum e ?. Parca i-ai zice : ce-as mai manca si eu , dar am o sarbatoare, si nu-mi da voie cei din biserica.
Du-te la altul si du-i credinta ca sa-l zidesti si pe el, nu-i duci ceea ce pentru tine e pacat, ca sa-l incarci pe el cu pacat !.
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 2 din 7 < 1 2 3 4 5 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164739 vizite unice Powered by PHP-Fusion