Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 14 din 15 << < 11 12 13 14 15 >
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
cautatorul
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22150. Postat la 17/03/2013 19:30 - 4430z3h35m
Buna seara

beyond

In anul crucificarii lui Isus Pastele a fost serbat de doua ori , o data joia si o data vinerea .
beyond
22151. Postat la 17/03/2013 20:05 - 4430z3h1m
@cautatorul

Se pare că da: a fost cum spui tu.
Dar, nu mi se pare corect. Deoarece Paștele a fost stabilit în Levitic 23.5 a fi doar în 14 Nisan (Abib ) spre seară.
Cine nu-l putea ține în acea zi, avea la dispoziție luna următoare, fix în aceeași zi: 14 Ziv.

"Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Dacă cineva dintre voi sau dintre urmașii voștri este necurat din pricina unui mort, sau este într'o călătorie lungă, totuș să prăznuiască Paștele în cinstea Domnului. Și, să le prăznuiască în luna a doua, în ziua a patrusprezecea, seara; să le mănînce cu azimi și ierburi amare. Să nu lase din ele nimic pînă a doua zi dimineața, și să nu frîngă niciun os din ele. Să le prăznuiască după toate poruncile privitoare la Paște." (Num 9:10-12)

Dacă saducheii se considerau necurați în vreun fel, trebuiau să respecte directivele lui Moise, nu să facă de capul lor. Trebuiau să țină Paștele după o lună, nu după o zi.

Dar îi dureau pe ei în cot de Moise! Și nu numai pe ei, dar nici fariseilor nu le prea păsa de Moise. Și unii, și alții, au găsit tot felul de chichițe ca să evite Legea. Chiar și Domnul Iisus le spunea asta. Vezi Marcu 7.13: "Și așa, ați desființat Cuvîntul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Și faceți multe alte lucruri de felul acesta!"

Se pare că unul din "lucrurile de felul acesta" a fost și ținerea nescripturală a Paștelui în două zile consecutive. Cine le dădea lor dreptul acesta?

Eu știu una și bună: "Când a ținut Domnul Iisus Paștele atunci a fost, adică joi, pe 14 Nisan la apusul soarelui."
Oricine zice altceva, să facă bine să vină cu dovezi biblice care să spună altceva.
Lucia
22152. Postat la 17/03/2013 20:13 - 4430z2h52m
beyond, eu deja mi-am exprimat destul de clar pozitia, si daca nu avem aceiasi parere, este posibil ca discutiile noastre sa scoata la lumina Adevarul, zic ca Domnul sa te binecuvinteze!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22153. Postat la 17/03/2013 20:36 - 4430z2h29m
Da Lucia, ai dreptate! Fie ca Adevărul să iasă la iveală din discuțiile noastre.
Îți mulțumesc, și Domnul să ne aibă în paza Sa, și să-i binecuvânteze pe toți cei caută cu sinceritate Adevărul Lui.
Pedro V
22288. Postat la 22/03/2013 21:56 - 4425z1h10m
Sa aveti multa pace.
Am primit revista Sunetul Trambitei pe anul acesta,si va multumesc celor care le-ati trimis.
Daaarrr am o intrebare si astept un raspuns de la cei care au scriso sau sunt implicati .
La pagina 4 se vorbeste despre Sarbatoare de Paste si este scris ca se comemoreaza in 25 martie.
Cand mancati trupul si sangele Domnului?
Duminica seara sau luni seara?

Numai Bine

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
abdon
22289. Postat la 22/03/2013 22:10 - 4425z0h55m
Asta m-a intrebat si fratele Laurentiu Maris, ca are doua calendare, si nu stie cand e Pastele, acum ar trebui sa ii raspund cum vrea sa il tina, ca saducheii sau ca fariseii!? Cuvantul spune ca Legea este dreptarul cunostintei si al Adevarului, si mai spune ca mantuirea vine de la evrei, asa ca ramanem la Cuvant, in data de 14 Nisan, seara inspre 15, si urmarim calendarul evreiesc cand pica 14 Nisan, si ca dovada mai avem luna pe cer.

Am revenit ( reeditat ), ce inseamna sa te manance ravna dupa Casa Domnului, si implinirea Cuvantului Sau ( Legea Sarbatorilor ), un lucru care trebuie sa ne framante, priviti centru roman astronomic cand declara luna noua, si numarati 14 zile http://www.astro-urseanu.ro/calendar_martie.html

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

cojocna
22312. Postat la 24/03/2013 06:05 - 4423z17h0m
răspuns pentru pedro
în luna decembrie 2012 a fost distribuit fraților un calendar ebraic cu corespondentul zilelor la calendarul dupa care ne ghidăm in România
daca urmaresti acest calendar o sa vezi ca luni 25 martie corespunde cu ziua de 14 nisan
acum comform exod 12 mielul trebuia tinut pina in ziua de 14 si aici trebuie sa fim atenti la nuantarea cuvintului "ziua"deci acel miel trebuia tinut pina in ziua de 14 ,iar comform deutronom 16 mielul trebuia sa fie jertfit seara la apusul soarelui
deci luni 25martie este ziua de 14 nisan
iar timpul este comform deutronom 16 seara la apusul soarelui

dodo
Pedro V
22327. Postat la 24/03/2013 11:34 - 4423z11h31m
Cand mancati trupul si sangele Domnului?
Duminica seara sau luni seara?

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
cojocna
22332. Postat la 24/03/2013 13:45 - 4423z9h20m
luni seara la apusul soarelui

dodo
Nica Schirod
22348. Postat la 25/03/2013 08:54 - 4422z14h12m
În seara/noaptea care urmează, avem privilegiul să prăznuim PESAH-ul - PAȘTELE, eu doresc din toată inima, ca această comemorare și fie din toată inima noastră, să fim sinceri și pregătiți, ca prin Duhul Sfânt să ne întâlnim cu Marele Preot și cu Jertfa Sa și acest Pesah doresc să fie cel mai frumos dintre toate de până acum.

PESAH fericit și sfânt, vă dorește la toți moșul Nică.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
misionar
22464. Postat la 31/03/2013 19:24 - 4416z4h41m
http://www.youtube.com/watch?v=XFfIKimiBjs
Aurelc
25512. Postat la 24/03/2014 21:50 - 4058z1h15m
Conform Scripturii, Mielul Pascal trebuia ținut până inclusiv în ziua a 14-a a primei luni, Nisan. Apoi, după ce se scurgea ziua de 14, în perioada de amurg (începând de la ceasul jertfei de seară) și până înainte să se însereze trebuia jertfit. Apoi animalul era fript la foc și mâncat întotdeauna noaptea. Nu era voie să rămână nimic din el până dimineața următoare.
Citat VDC:
Exodul 12:8
Carnea s-o mănânce chiar în noaptea aceea, friptă la foc; și anume s-o mănânce cu azimi și cu verdețuri amare.
Exodul 12:12 În noaptea aceea, Eu voi trece prin țara Egiptului, și voi lovi pe toți întâii-născuți din țara Egiptului, de la oameni până la dobitoace; și voi face judecată împotriva tuturor zeilor Egiptului; Eu, Domnul.
Exodul 12:42 Noaptea aceea trebuie prăznuită în cinstea Domnului, pentru că atunci i-a scos din țara Egiptului; noaptea aceea trebuie prăznuită în cinstea Domnului

Deci, pentru cine reușește să și înțeleagă ce scrie mai sus, în citatele acestea biblice și în multe altele, Paștele se consumă întotdeauna la ieșirea din 14 Nisan, noaptea.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Ionica
25518. Postat la 26/03/2014 05:36 - 4056z17h29m
Pace si har impreuna cu binecuvantari

Am extras de pe net (Forum Ortodox (1) si Wikipedia (2)) :

1. "Calculul zilei la vechii evrei era facut dupa sistemul din facere: "a fost seara, a fost dimineatza, ziua intai". Deci ziua incepe seara, nu la 24:00 / 00:00. (a propos, ziua se termina la ora 24 e o conventie destul de noua).

Ziua era impartita in 12 ceasuri si noaptea era impartita in 12 straji. Durata unui ceas depindea de cat de lunga era ziua (vara ceasurile erau mai lungi, strajile mai scurte, iarna era invers). Ceasul 1 era la rasaritul soarelui, straja 1 era la apusul soarelui.

In pilda lucratorului care a venit in ceasul al 12-lea, lucratorul a venit la apusul soarelui, cand nu se prea mai lucra."

2. "În tradiția evreiască, Șabatul începe în seara de vineri, la un anumit timp înainte de asfințitul soarelui. [1] Aceste ultime ceasuri ale serii de vineri se numesc Leil Shabat (noaptea de Șabat). Șabatul se încheie la scurt timp dupa apariția pe cer a trei stele în seara zilei de sâmbătă, după care urmează ceasurile de Motzaey Shabat (Ieșirea Șabatului)"

Atunci cum putem fi siguri ca mielul a fost consumat la iesirea din Nisan 14 si nu la intrarea in 14 Nisan?

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Aurelc
25526. Postat la 27/03/2014 22:36 - 4055z0h29m
Ionica a scris:
Atunci cum putem fi siguri ca mielul a fost consumat la iesirea din Nisan 14 si nu la intrarea in 14 Nisan?

Frate drag, eu tocmai am scris mai sus una din metodele cele mai sigure de a afla când a fost consumat Paștele. Când evreii erau în Egipt, a trebuit să ia un miel în ziua a 10-a a primei luni și să-l țină până în ziua a 14-a. Asta înseamnă cel puțin 2 lucruri:
1. Trebuia ca mielul să prindă ziua lui 14 (nu noaptea, căci nu noaptea era cumpărat în 10 ci tot ziua)
2. Deoarece orice zi începe cu întunericul,( apunea soarele și la foarte scurt timp se și întuneca, astfel că nu aveau cum să jertfească în 10 minute câteva mii de animale de Paște. Paștele nu se jertfea noaptea ci ziua, la Sfântul locaș. Noaptea doar era pregătit de fiecare familie și fript la foc. Atunci, ei l-au jertfit între cele două seri (adică după ce se aducea jertfa de seară la ceasul 9 al zilei împărțită după metoda biblică și până la lăsarea întunericului) sau către seară cum scrie textul Septuaginta.

Subiectul acesta are deja 14 pagini... am scris multe alte dovezi pe paginile anterioare. Bineînțeles că putem continua să discutăm în măsura în care îmi permite timpul.

Frate Ionică, permite-mi o obiecție... În pilda cu lucrătorii în vie, ultimul nu a venit în ceasul al 12-lea dacă așa poate ți-a spus cineva, ci în al 11-lea.
Citat VDC Matei 20:1. Fiindcă Împărăția cerurilor se aseamănă cu un gospodar, care a ieșit dis-de-dimineață, să-și tocmească lucrători la vie.
2. S-a învoit cu lucrătorii cu câte un leu pe zi, și i-a trimis la vie.
3. A ieșit pe la ceasul al treilea, și a văzut pe alții stând în piață fără lucru.
4. ,Duceți-vă și voi în via mea', le-a zis el, ,și vă voi da ce va fi cu dreptul.' Și s-au dus.
5. A ieșit iarăși pe la ceasul al șaselea și al nouălea, și a făcut la fel.
6. Când a ieșit pe la ceasul al unsprezecelea, a găsit pe alții stând în piață, și le-a zis: ,De ce stați aici toată ziua fără lucru?'
7. Ei i-au răspuns: ,Pentru că nu ne-a tocmit nimeni.' ,Duceți-vă și voi în via mea', le-a zis el, ,și veți primi ce va fi cu dreptul.'
8. Seara, stăpânul viei a zis ispravnicului său: ,Cheamă pe lucrători, și dă-le plata, începând de la cei de pe urmă, până la cei dintâi.
9. Cei din ceasul al unsprezecelea au venit, și au luat fiecare câte un leu.
10. Când au venit cei dintâi, socoteau că vor primi mai mult; dar au primit și ei tot câte un leu de fiecare.
11. După ce au primit banii, cârteau împotriva gospodarului,
12. și ziceau: ,Aceștia de pe urmă n-au lucrat decât un ceas, și la plată i-ai făcut deopotrivă cu noi, care am suferit greul și zăduful zilei.'

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Ionica
25585. Postat la 16/04/2014 05:39 - 4035z18h26m
Pace, har si binecuvantari,

1. Sunt de acord cu faptul ca lucratorii din ultima grupa au venit pe la ora 11.

2. Intreb pe dragul nostru frate Aurelc, daca aceasta afirmatie de pe Wikipedia este adevarata sau nu? In caz ca nu este adevarata sa ne spuna de ce evreii si toate cultele ce tin sabatul de vineri seara?

"În tradiția evreiască, Șabatul începe în seara de vineri, la un anumit timp înainte de asfințitul soarelui. [1] Aceste ultime ceasuri ale serii de vineri se numesc Leil Shabat (noaptea de Șabat). Șabatul se încheie la scurt timp dupa apariția pe cer a trei stele în seara zilei de sâmbătă, după care urmează ceasurile de Motzaey Shabat (Ieșirea Șabatului)"

3. Mieii trebuiau sacrificati acasa si nu la templu. Cumpararea lor nu era conditionata de la ce ora sa se faca. Un miel il tai relativ repede. Si se gateste repede caci e fraged.

Aurelc
25595. Postat la 23/04/2014 13:37 - 4028z10h29m
Frate Ionica, te rog dă-mi voie să preiau o vorbă de-a ta: nu vreau să purtăm un dialog al surzilor (adică fiecare să vorbească fără să audă ce spune celălalt).

Am argumentat în postarea de mai sus (25526) faptul că mielul pascal trebuia cumpărat sau pus deoparte din turmă din ziua a 10-a și păstrat până în ziua a patrusprezecea; În ziua a 14-a a primei luni, trebuia jertfit seara, sau evreiește între cele două seri
Citat VDC:
Exodul 12:6
Să-l păstrați până în ziua a patrusprezecea a lunii acesteia; și toată adunarea lui Israel să-l junghie seara.

Acum, așa cum nimeni nu mergea la apusul soarelui , în ziua a 9-a să cumpere sau să pună mielul pentru Paște deoparte ci o făcea în cursul zilei a zecea, tot așa, mielul trebuia păstrat până în ziua a patrusprezecea și apoi trebuia înjunghiat seara, la apusul soarelui, între cele două seri* (expresie care se traduce din ebraică drept corespondent perioadei din zi aflate între timpul jertfei de seară, care se aducea la ceasul al 9-lea biblic și înserare) - toate aceste expresii sunt întâlnite în Scriptură, și ele trebuie corelate între ele, nu despărțite și să-și aleagă fiecare interpretarea care îi convine (și cu celelalte nu contează ce înseamnă sau punem vina pe traducători, etc...). După ce mielul era jertfit în ziua corectă și la ceasul corect, se consuma întotdeauna noaptea, în noaptea care urma începând cu minutele ce urmau.
Citat VDC:
Exodul 12:8
Carnea s-o mănânce chiar în noaptea aceea, friptă la foc; și anume s-o mănânce cu azimi și cu verdețuri amare.

Dacă acolo unde e scris negru pe alb nu suntem în stare să înțelegem corect, ce să mai zic de pasajele unde trebuiesc subînțelese anumite detalii ??!!

Ionica a scris:
2. Intreb pe dragul nostru frate Aurelc, daca aceasta afirmatie de pe Wikipedia este adevarata sau nu? In caz ca nu este adevarata sa ne spuna de ce evreii si toate cultele ce tin sabatul de vineri seara?

Frate drag, am observat obiceiul acesta greșit și la alții și în ultimele tale postări, ca atunci când se discută o chestiune biblică, în loc să caute să vadă ce spune Biblia, încep să răsfoiască tot felul de cărți, calendare inventate de nu știu cine, deschid internetul, și Wikipedia ca să verifice dacă Biblia are dreptate și nu invers.... E una din cele mai periculoase și riscante metode de studiu biblic (de fapt, nici nu știu dacă merită numită metodă de studiu biblic). Wikipedia nu este altceva decât o platformă pe internet în care aproape orice neghiob care-și face cont are dreptul să completeze informații legate de anumite subiecte și dacă reușește să-i convingă, i se postează ideea. Cât de mult verifică ei informațiile transmise nu știu... ceea ce știu este că sunt foarte flămânzi să găsească cât mai mulți cooperatori care să înmulțească subiectele pe care le tratează, pentru că aceasta face ca site-ul lor să fie tot mai căutat și deci mai bine vândut. Asta înseamnă că banul primează nu rigurozitatea. Și asta mie îmi spune mult...
Eu de când mă știu am susținut așa cum scrie Biblia în cartea Genesa și în alte cărți ale Sale că o zi începe cu noaptea (practic cu perioada de timp după ce soarele apune, care în Israel este de câteva minute, vreo 10-15 din câte îmi amintesc). Deci eu cred că orice zi calendaristică din punct de vedere biblic începe cu apusul de soare, conform citatului:
Citat VDC
Genesa 1:5
. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.

Acum te întreb pe tine dragă frate, pe baza citatului postat de tine din Wikipedia: dacă
[1] Aceste ultime ceasuri ale serii de vineri se numesc Leil Shabat (noaptea de Șabat)
doar acele ceasuri ale serii (adică de la asfințit până se înnopta??) se numeau "noaptea de Șabat" atunci ceasurile care le urmau până la dimineață cum se numeau?? Și încă ceva: De când și unde ai auzit tu dragul meu frate că de la asfințitul soarelui până la înserare durează timp de câteva ceasuri?? Așa ceva n-am mai auzit de când sunt de la nimeni și niciunde pe Terra. Oare tu realizezi ce spui, sau doar copiezi mecanic ceva și postezi ca să fie postat?

Ionica a scris:
3. Mieii trebuiau sacrificati acasa si nu la templu. Cumpararea lor nu era conditionata de la ce ora sa se faca. Un miel il tai relativ repede. Si se gateste repede caci e fraged.

Aici la acest punct 3 sunt mai multe chestiuni cu care nu sunt deacord:

1. Am mai spus și citat din Biblie (dar datorită dialogului surzilor de care spuneai, poate că nu ai luat seama) că înafară de anul când au ieșit din Egipt li s-a interzis israeliților să jertfească Paștele acasă și li s-a menționat expres că mieii sau iezii de Paște se jertfeau doar la Cortul Întâlnirii sau mai târziu la Templu. Sau poate ai repetat greșeala de a citi prin alte surse de informare, numai din Biblie să nu cicești.. nu știu, dar dacă-mi permiți, te ajut cu citate biblice:
Citat VDC:
Deuteronomul 16:5 Nu vei putea să jertfești Paștele în vreunul din locurile pe care ți le dă Domnul, Dumnezeul tău, ca locuință;
6. ci în locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău, ca să-Și așeze Numele în el, acolo să jertfești Paștele, seara, la apusul soarelui, pe vremea ieșirii tale din Egipt.

Și dacă vrei să vezi, aceste porunci au fost urmate atunci când israeliții au ținut cont de Cuvântul Domnului prin Legea Sa:
Citat VDC:
2 Cronici 35:11
Au jertfit Paștele. Preoții au stropit sângele pe care-l luau din mâna Leviților, și Leviții au jupuit vitele de piele.
Ezra 6:20 Preoții și Leviții se curățiseră cu toții, așa că toți erau curați; au jertfit Paștele pentru toți fiii robiei, pentru frații lor preoții, și pentru ei înșiși.

Deci e foarte clar că Paștele se jertfea numai la Locul de închinare, nu în familie sau fiecare unde-i tăia capul. Nu are rost să mai insist.. cine înțelege, înțelege, și vorba citatului din Daniel "niciunul din cei răi nu va înțelege".

2. Conform celor argumentate mai sus, jertfitul Paștelor lua timp, până ce îi venea rândul fiecăruia să i se jertfească și jupoaie animalul de către cei din seminția lui Levi (aleasă de Domnul pentru aceste slujbe) apoi până ce ajungea cu mielul de Paște de la Templu la locul unde avea să-l frigă la foc, până ce-l pregătea (nu aveau voie să frângă nici un os, trebuia un pic de atenție...) se făcea întotdeauna că dura câteva ore. De aceea s fost porunca expresă a Domnului ca mielul de Paște să fie mâncat în noaptea aceea așa încât chiar și cei mai neîndemânateci să aibă timp să mănânce Paștele conform Cuvântului. Deasemenea, ca o dovadă în plus, atunci când Domnul Isus Christos a făcut lucrarea Noului Legământ cu Ucenicii Săi, a făcut-o tot noaptea.

Domnul Dumnezeu să ne ajute să lăsăm Cuvântul Său să ne învețe, și apoi alte surse de informare dacă mai este cazul.

Ionica
25598. Postat la 24/04/2014 16:28 - 4027z7h37m
Pace, har si binecuvantari,

Frate Aurelc, multumesc ptr. detalii. Mi-au scapat cateva. Intreb: daca mielul trebuia jerfit la templu, presupun ca pastele trebuia mancat la Ierusalim. In cazul acesta toti membrii familiei trebuiau sa fie prezenti si ei? Ce spunea legea?

Legat de 14 nisan:
Tu recunosti ca ziua de 14 nisan incepe seara, scriindu-ne: "Eu de când mă știu am susținut așa cum scrie Biblia în cartea Genesa și în alte cărți ale Sale că o zi începe cu noaptea (practic cu perioada de timp după ce soarele apune, care în Israel este de câteva minute, vreo 10-15 din câte îmi amintesc). Deci eu cred că orice zi calendaristică din punct de vedere biblic începe cu apusul de soare, conform citatului:"

Atunci intrarea in nisan 14 se face seara si seara cealalta, care ar veni dupa ziua sacrificiilor ar fi deja 15 nisan. Gresesc?

Ionica
25600. Postat la 27/04/2014 06:03 - 4024z18h3m
Pace, har si binecuvantare,
Dupa o anumita chibzuinta, trebuie sa recunosc ca mielul pascal a fost junghiat in 14 nisan, dupa masa (intre seri, plural dual), si era mancat in noaptea de 15 nisan. Asa spune si traditia stramoseasca din Israel, ca mancatul mielului a coincis cu exodul, care a fost in noaptea lui 15 nisan.
Multumesc tare mult fratelui Aurelc, pentru ca a insistat supra anumitor aspecte. Dumnezeu sa-l binecuvanteze.

boier_ioan
27485. Postat la 07/11/2015 22:01 - 3465z1h4m
Noi trebuie ne luam dupa lege, adica Pastele se iau la iesire din 14 nisan.

Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care l-ai trimis Tu (Ioan 17:3)
emil_nedelea
27496. Postat la 12/11/2015 12:05 - 3460z11h1m
Vin si eu cu o completare: Pastele se iau la iesire din 14 nisan, adica mai precis intre cele doua seri, iesire din 14 nisan si intrare in 15 nisan (Leviticul 23:5 "În luna întâia, în a patrusprezecea zi a lunii, între cele două seri, vor fi Paștele Domnului" ).
Perioada de timp pentru Pasti este de un ceas dupa cum este scris in Luca 22:14 "Când a sosit ceasul, Isus a șezut la masă cu cei doisprezece apostoli".

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
Pagina 14 din 15 << < 11 12 13 14 15 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164574 vizite unice Powered by PHP-Fusion