Nu am vrut deloc sa spun ca ceea ce a spus fratele Cornel nu este adevarat! Cautam doar sa continuam pentru a gasi un raspuns la intrebarea ridicata. Mai cercetam si cu siguranta vom gasi un raspuns.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Salom As pune 2 intrebari Pesach.are Lege,si a doua sarbatoarea Azimilor are Lege si care sunt.in masura celor srise pina acum vad un lucru nu sa amintit nimic din acestea Legi si acolo unde este Lege trebuie inplinita nu vorbita.
Pentru frati care fac Cina ias ruba sa ne de-a Legea Cinei va multumesc
Cu tot respectul pe care il port pentru voi forumistii, va supun atentia asupra modului cum oamenii lui Dumnezeu sau pregatit si se pregatesc pentru praznuirea Sarbatorii Pastelui.
PREGATIRE PENTRU PRAZNUIREA PASTELUI
,,Ezechia a trimis soli in tot Israelul, si a scris scrisori si lui Efraim si Manase, ca sa vina la Casa Domnului la Ierusalim ca sa praznuiasca Pastele in cinstea Domnului, Dumnezeul lui Israel.
Alergatorii s-au dus cu scrisorile imparatului si capateniilor lui in tot Israelul si Iuda. Si dupa porunca imparatului, au zis:
,,Copii ai lui Israel, intoarceti-va la Domnul, Dumnezeul lui Avraam, lui Isac si Israel, ca sa se intoarca si El la voi...
Nu fiti ca parintii vostri, care au pacatuit impotriva Domnului, Dumnezeul parintilor lor, si pe care de aceia i-a dat prada pustiirii, cum vedeti.
Nu va impietriti grumazul, ca parintii vostrii, DATI MANA DOMNULUI, veniti la locasul sfant pe care l-a sfintit pe vecie, si slujiti-i Domnului..
Daca va intoarceti la Domnul fratii vostrii si fiii vostrii v-or gasi mila la ceice i-au luat robi, si se v-or intoarce in tara. Caci Domnul este Dumnezeul vostru milostiv si indurator, si nu-si intoarce Fata dela voi, daca va intoarceti la El. "
Alergatorii au mers astfel din cetate in cetate..."
,,Ezechia a adus la el pe preoti si pe leviti, si le-a zis: ,,Ascultati-ma levitilor! Acum SFINTITI-VA, sfintiti Casa Domnului, si scoateti afara din sfantul locas ce este necurat. Nu mai stati in NEPASARE, caci voi ati fost alesi de Domnul ca sa stati in slujba inaintea Lui, si fiti SLUJITORII Lui!"
Si Levitii, asa au facut. Au inceput aceste CURATIRI incepand din ziua din intai a lunii intai. Au adus chinvale, arfe si alaute dupa randuiala lui David. Toata Adunarea s-a inchinat si au cantat. Tot poporul s-au bucurat ca Dumnezeu facuse pe popor cu voie buna." 2 Cronici cap. 29 si 30 (selectii).
...........................................................................
Acum dupa ce ati citit mai sus o modalitate cum acei oamenii sau pregatit (sau curatit) pentru praznuirea Pastelui, va provoc pe fiecare a raspunde la urmatoarea exclamatie:
Explicati o modalitate de curatire a adevaratilor credinciosi din Legamantul Inoit! Referiti-va la toate cele trei componente ale omului: TRUP, DUH si SUFLET, si modul cup pot fi aceste curatite pentru minunata sarbatoare care are final in Imparatia lui Dumnezeu.
In biblie v-om gasi mai multe moduri de curatire, va rog referiti-va doar la o singura modalitate.
Aceste raspunsuri ne pot ajuta pe fiecare dintre noi, a intelege voia lui Dumnezeu. Va rog NU folositi Cuvantul lui Dumnezeu ca armă pentru a ne lovii unul pe celalalt.
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Deconectat
RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10232. Postat la 10/04/2011 13:41 - 5137z10h25m
Cum poate fi făcută o curație ca să nu fie încadrată în fapte: faptele voastre sunt ca o cârpă murdară ....................
Iartă-mă că am răspuns cu o întrebare! Dar eu observ că toate câte scrieți, sunt doar FAPTE.
Astept cu nerăbdare răspunsurile la întrebarea pusă de tine, în lumina cerinței mele: NU FAPTE
,,Sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatite de un cuget rau, si cu trupul spalat cu o apa curata" Evrei 10:22
,,Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har..." Evrei 4:16
,,Sangele lui Hristos prin Duhul cel vesnic S-a adus pe Sine insusi Jertfa para pata lui Dumnezeu, va va curatii cugetele voastre de faptele moarte, ca sa slujiti lui Dumnezeu" Evrei 9:14
Concluzie: Acest proces de curatire se realizeaza prin credinta. Modul de aplicare: RUGACIUNEA, MEDITATIA ...etc.
...............................................
Succes tuturor.
Mai sunt si alte modalitati, altele decat fapte vizibile care fac referire la trup. Reamintesc faptul ca sunt fapte ale trupului, dar si fapte ale credintei. Ambele ocupa un loc important in procesul nostru de sfintenie.
Oare RUGACIUNEA sincera sa fie o fapta? Cu siguranta DA, o fapta a credintei ,exteriorizata uneori in trup prin ingenunchiere, alteori nu. MEDITATIA este o fapta a credintei! Adu-ti aminte cititorule, de clipele cand ai meditat la Cuvantul Domnului, si ti-au curs lacrimi pe obraz... Acestea sunt adevarate clipe de partasie cu Dumnezeu, prin credinta!
..............................................
Sora Valentina, e foarte buna sesizarea ta! Adevarata curatire trebuie sa fie din interior inspre exterior. Ambele parti ale vasului nostru sunt extrem de importante. Aveti dreptate: lucrurile SPIRITUALE ne propulseaza inspre cer, insa lucrurile MORALE (convietuire cu dreptate) ne face mai statornici si ascultatori in promisiunile Celui Prea Inalt.
Intr-o casa sunt vase confectionate din diferite materiale: aur, argint, lemn, pamant etc. Unele sunt folosite pentru o intrebuintare de cinste (la mancare...), iar altele pentru o intrebuintare de ocara ( la spalaturi ...)
Daca cineva se CURATESTE va fi un vas de cinste, sfant, folositor stapanului Sau.
Ce contine acest proces de curatire?
Partea negativa:
FUGI de poftele tineretii...
FERESTE-TE de vorbele nefolositoare, caci dau nastere la certuri...
FERESTE-TE de flecariile lumesti...
NU va puneti nadejdea in bogatii ...
NU fi-ti laudarosi, hulitori, nemultumitori, fara evlavie, clevetitori, neanfranati, obraznici, inganfati .... avand doar o forma de evlavie.
Partea pozitiva:
URMARESTE pacea, neprihanirea, credinta, dragostea ...
LUPTA-TE lupta cea buna a credintei.
INDEAMNA-I sa faca bine, sa fie bogati in fapte bune, sa fie darnici ...
FACE-TI rugaciuni pentru toti oamenii...
FII cu luare aminte asupra ta, si asupra invataturii...
SFATUIESTE pe batrani si pe tineri ca pe niste frati...
Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! Matei 5:9
Acesti oamenii descrisi de tine din cartea catre Timotei sunt numiti:
1) Oamenii ai lui Dumnezeu (1Tim.6:11)
2) Robi ai Domnului (2Tim. 2:24)
3) Apostoli ai lui Hristos (1Tim. 1:1)
4) Copii adevarati ai lui Dumnezeu in credinta (1Tim. 1:2)
..............................................................................
Ajuta-ne Doamne sa fim CURATI ,sfinti-ti prin Cuvantul Tau in numele Jerfei Supreme a Domnului Isus Hristos.
Intadevar trairea unei vieti evlavioase in dreptate si smerenie prin credinta, este un alt mod de CURATIRE a fiintei noastre.
............................................
Va rog mai postati si alte modalitati de CURATIRE, SFINTENIE ......
Frate Vasile, imi pare rau ca atunci cand ne intalnim prea putin putem sta de vorba, dar chiar mai facut curios, ai la cunostina care este Legea Cinei, ca inca nu am gasit aceasta!?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Frate Abdon, acolo mai sus în postare nu e vorba de Vasile Geana ci de fratele lui mai mare, Marin. Eu dacă bine am înțeles din ce a scris el acolo tocmai că afirmă că el cunoaște legea Paștelor și a Sărbătorii Azimelor dar de vreo lege a Cinei nu a dat.
Am făcut doar această mențiune pt că eu îi cunosc pe amândoi frații și poate tu i-ai confundat .
Aș vrea să nu devieze subiectul la Cina, pentru că aici vorbim de sărbătoarea Paștelor. Cina este un subiect separat și cine are ceva de spus despre ea, va scrie acolo.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Mda, am uitat ca fratii Geana sunt multi, si mai ales ca seamana intre ei. Este un adevar ca aici e subiectul Pastelui, dar are legatura si cu Cina, s-a creat o confuzie intre toate evenimentele. Ma ganedsc dupa cum numeste fratele Geana, ca "Legea Cinei" face parte tot din sarbatoarea Pastelui !?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
sar putea sa faca pentru[ frati] care fac Cina finca repeta formule mincati si beti din trupul si singele lui.Ca la pasti,sau la cei ce fac pastele o data pe an.
Am itrebat de aceasta lege pe cei ce fac Cina.
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Deconectat
RE: Paștele Domnului: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Pentru cei care trebuie să ia Paștele în luna a doua în acest an: Domnul Dumnezeul lui Israel să vă dea multă pace și binecuvantare la acest Paște. Șalom.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat
21942. Postat la 08/03/2013 10:10 - 4439z12h56m
Lucia , la tine pe masa de Paște este miel?
Dani, iată un posibil răspuns: la începutul creștinătății erau 500 de confesiuni, în 2000, 33820, astăzi 42977 ( dacă nu s-o fi mai adăugat azi vreo două) , iar în 2025 se estimează că vor fi 55000.
Ai tu puterea de-a îndrepta toată această lume pe drumul confesiunii tale?
Tu scrii că Domnul Isus S-a dus la praznicul Paștelui și eu citesc același lucru. Nu mai avea să fie ca altădată. Acesta era ultimul. A urmat ceeace Ioan relatează în Ioan 13. Personal, vreau să urmez ceeace Domnul Isus a zis: faceți ce v-am arătat Eu să faceți, cum am făcut Eu să faceți. Ce e greu în a face ce El a zis, ce El a făcut?
Cum trebuie să fie Paștele după cum Isus a zis?
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Valentina, sti ce cred eu...si te-am mai spus asta de cateva ori, te sfatuiesc sa-mi recitesti postarile de la subiectele cu Sarbatoarea Pastelui si ai sa-ti dai seama daca exista miel pe masa mea...pana atunci, spor la citit!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Valentina a scris:
Dani, iată un posibil răspuns: la începutul creștinătății erau 500 de confesiuni, în 2000, 33820, astăzi 42977 ( dacă nu s-o fi mai adăugat azi vreo două) , iar în 2025 se estimează că vor fi 55000.
Ai tu puterea de-a îndrepta toată această lume pe drumul confesiunii tale?
Soră Valentina nu sunt eu de vină că de-a lungul secolelor sau înmulțit atâtea confesiuni, iar acest lucru era și normal să se întâmple, după cum spunea și Apostolul Pavel că trebuie să fie și partide ca în final să rămână adevărata biserică a lui Dumnezeu, dar să nu ne abatem de la subiect, vreau să vă spun să citiți bine ultimele mele postări cu privire la Paște și veți observa că noi respectăm întocmai toate indicațiile dat de Isus cu privire la Paște, deci nu înțeleg de ce ocoliți adevărul, din câte știu poziția biserici din care faceți parte nu respectați nici o iotă din ce a spus Isus în Ioan cap.13.
Atâta timp cât pentru dumneavoastră nu mai există Paște nu aveți cum să respectați indicațiile date de Mântuitor în Ioan 13, cine nu respectă timpul și vremea sărbători stabilite de cel prea înalt nu poate să aibă parte cu El.
Valentina a scris:
Lucia , la tine pe masa de Paște este miel?
Așa după cum v-a răspuns Sora Lucia noi nu obișnui la Paște să avem pe mese acel miel ce evrei îl mâncau în vechime, deoarece pentru noi acel miel nu mai reprezintă ceva sacru, Mielul nostru este acolo la cruce, acel Miel a murit pentru noi toți, dar ce mă surprinde pe mine este faptul că aproape toate confesiunile religioase au miel la Paștele lor, chiar nu înțeleg de ce se face atâta risipă când mielul literar azi nu mai are acea valoare ce o avut-o în trecut și ca o paranteză vreau să spun că și biserica din care faceți parte se pregătesc cu miel și pască, mă întreb de ce fac acest lucru când poziția biserici cu privire la sărbători este una ceremonială, se pare că una spun și alta fac, ciudat nu?.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
21967. Postat la 09/03/2013 04:45 - 4438z18h21m
Lucia a scris:
(Dragii mei, se apropie o minunata Sarbatoare, inima mea tresalta de bucuria mantuirii acordata prin Jertfa de pe Calvar, prin Mielul care a ridicat pacatul lumii.
Pot pasi cu sfiala , inchizand ochii si incercand sa vad prin ochii credintei o seara de 14 Nisan, Mantuitorul intre cei doisprazece ucenici, in camera de sus la licarul lumini, pe masa un miel aburind...iar Isus prinzand un stergar si incingandu-Se, s-a plecat sa spele picioarele ucenicilor.)
Lucia unde scrie așa ceva că pe masă în camera de sus era mielul aburind pe masă?
Bănuiesc că dacă așa visezi , așa faci, de acea am întrebat dacă ai pe masă miel de Paște?
Dani, tu mă poți ataca acuzându-mă de credința mea, pe când eu nu pot să fac același lucru. Oare credința ta e perfectă?. Nu cred.
La cele din Ioan 13, avem precizările din 1 Corinteni 11;23-32, pe care , biserica mea, le urmează. Acolo se repetă câteva precizări : să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecâte ori.
Deci să nu ne mai legăm de ce face unul sau altul în biserica lui, ci ce trebuie să facem noi personal, așa cum ne-a spus Domnul Isus să facem.
Cum ne-a arătat, personal, Domnul Isus, să ținem Paștele?
Deconectat
Sora Valentina eu nu v-am atacat ci v-am răspuns la întrebarea care mi-ați adresat-o din Ioan 13, iar cu privire la credința mea nu cred că eu am afirmat că este perfectă, credința mea se bazează doar strict la ce este scris în scriptură, deci dacă Pavel ne îndeamnă să nu trecem peste ce este scris, iar eu nu fac altceva decât ascult sfatul unui Apostol ce a călcat pe urmele Mântuitorului, dar să ne întoarcem la subiectul Paștele Domnului, ați adus în discuție versetul din Corinteni 11; 24,25:
Și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt-o, și a zis: "Luați, mâncați; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea."
Tot astfel, după cină, a luat paharul, și a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veți bea din el."
Pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului, până va veni El.
Întrebarea mea este respectați aceste indicați date de Apostolul Pavel, sau cum înțelegeți acest verset oridecâte ori, dar din câte știu v-am dat explicați asupra acestui verset în postările anterioare, deci nu cred că nu știți, dar se pare că vă place să ne ispitiți așa cum l-au ispitit si pe Domnul Isus cu tot felul de întrebări ce sau dovedit că nu au fost niște întrebări sincere din partea lor.
Valentina a scis:
S-a scris despre Paștele din Levitic. Poate , anul acesta, vom scrie despre Paștele din camera de sus.
Soră Valentina eu consider că în camera de sus s-au petrtecut lucrurile conform Levetic 23, dacă nu este așa aduceți-mi argumente contra la ce am spus.
Luca 22:
8Și Isus a trimis pe Petru și pe Ioan, și le-a zis: "Duceți-vă de pregătiți-ne Paștele, ca să mâncăm."
9"Unde voiești să pregătim?" L-au întrebat ei.
10El le-a răspuns: "Iată, când veți intra în cetate, vă va ieși înainte un om, ducând un ulcior cu apă; mergeți după el în casa în care va intra,
11și spuneți stăpânului casei: "Învățătorul îți zice: Unde este odaia pentru oaspeți, în care să mănânc Paștele cu ucenicii Mei?"
12Și are să vă arate o odaie mare de sus, așternută gata: acolo să pregătiți Paștele."
13Ei au plecat, și au găsit așa cum le spusese El. Și au pregătit Paștele.
14Când a sosit ceasul, Isus a șezut la masă cu cei doisprezece apostoli.
15El le-a zis: "Am dorit mult să mănânc Paștele acestea cu voi înainte de patima Mea;
16căci vă spun, că de acum încolo, nu le voi mai mânca, până la împlinirea lor în Împărăția lui Dumnezeu."
17Și a luat un pahar, a mulțumit lui Dumnezeu, și a zis: "Luați paharul acesta, și împărțiți-l între voi;
18pentru că vă spun că nu voi mai bea de acum încolo din rodul viței, până când va veni Împărăția lui Dumnezeu.
19Apoi a luat pâine; și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt-o, și le-a dat-o zicând: "Acesta este trupul Meu, care se dă pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea."
20Tot astfel, după ce au mâncat, a luat paharul, și li l-a dat, zicând: "Acest pahar este legământul cel nou, făcut în sângele Meu, care se varsă pentru voi."
Soră Valentina aceste versete sunt dovada că El a respectat mai întâi Levitic 23, după care vine și ne de o pildă cum să facem Paștele după ce el se va înălța la ceruri, și tot El ne spune că El nu a venit să strice Legea ci să-o împlinească.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
21971. Postat la 09/03/2013 16:48 - 4438z6h18m
Mulțumesc Dani. Dacă nu se mai dorește și se știe totul, dar absolut totul, încheiem discuția. Dar dacă mai sunt nelămuriri? Uite una chiar din postarea ta:
aceste versete sunt dovada că El a respectat mai întâi Levitic 23, după care vine și ne de va împlinească.îo pildă cum să facem Paștele după ce el se nălța la ceruri,
Pot exista două moduri de-a lua Paștele?
Mereu sunt acuzată că ispitesc. De ce? Că pun întrebări insistente?.
Propun să nu ne legăm de cum țin eu,tu sau ei Paștele, ci așa cum a poruncit Domnul Isus să ținem Paștele până la venirea Lui pe norii cerului.
Deconectat
Sora Valentina nu au fost niciodată două Paște, eu unul nu am găsit așa ceva în scriptură, dar oameni și-au permis să aibă două Paște, dar acest lucru putem discuta la alt subiect despre Paște ce nu corespunde cu scriptura:
Valentina a scris:
Mereu sunt acuzată că ispitesc. De ce? Că pun întrebări insistente?.
Valentina nu mă deranjează când cineva cere lămuriri asupra acestui subiect, dar înclin să cred că întrebările dumneavoastră nu sunt sincere, așa cum nu au fost nici întrebările celor care au încercat să-l ispitească pe Mântuitor cu privire la bir și înviere (Matei 22; 15; 23 și 34), iar în ceia ce privește prăznuirea Paștelui până va veni El cu siguranță că nu avem de gând să ne abatem de la nimic din ce ne-a poruncit.