Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Care este Adevăratul Paste din cele 3-4 care se sărbătoresc de diferite confesiuni?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17601. Postat la 29/03/2012 06:13 - 4783z18h25m
Lucica, pentru o babă surdă, se bate clopotele de mai multe ori. E greu să răspunzi cu da sau nu? Da, este adevărat că nu am ce face, dar vreau să pricep , dacă se poate, câte ceva din lumea aceasta. Poate e o nebunie, dar nu mă aștept ca toți să-mi răspundă. Dacă nu aici , mă voi duce la alții, până s-or plictisi și ei. dar cred că până la urmă voi izbândi , că numai cel ce caută găsește, dacă caută cu inima sinceră.

Dany, nici Iona , nici Ieremia, nici Ezechiel, nici Mica, sau ceilalți prooroci nu au înțeles de prima dată proorociile primite. Ce să mai spun de situația lui Balaam! Acolo era un prooroc al Domnului?.Nu? Și pentru că tot suntem la punctul acesta din toate câte a spus proorocul, câte învățături, pentru creșterea în credință, alegi? El care a proorocit steaua lui David, Mesia, a dus la moartea a mii de israeliți. De aceea am spus că a făcut greșeli ca toți proorocii. Dumnezeu se folosește de oameni, păcătoși ( căci nici unul măcar nu este desăvârșit).

ELIAHU777, frumoasă mărturisire, dar nici tu nu poți băga mâna în foc că deții adevărul suprem. Ai măcar vreodată conștiința că undeva greșești? Am întradevăr handicapul că sunt femeie, nu caut să-mi impun doctrina ( că dacă nu mi-aș fi dezvăluit-o eram ca oricare om care întreabă) citesc ici, citesc colo și mă rog lui Dumnezeu ca prin Duhul Sfânt ( trimis anume pentru lucrarea de călăuzire, corectare, șlefuire, a celui ce-o cere cu inima curată), să mă lumineze.
La întrebări scurte , mereu aștept răspunsuri tot atât de scurte. Dacă e veșnic, se mai ține azi? Poate răspunsul se află în mulțimea de cuvinte scrise, dar creierul meu nu primește decât : da sau nu , ce este peste nu pricep.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Care este Adevăratul Paste din cele 3-4 care se sărbătoresc de diferite confesiuni?
Nica Schirod
17604. Postat la 29/03/2012 07:39 - 4783z16h59m
Soră Valentina; Las partea de a răspunde Lucica dacă vrea, eu îmi permit luxul de a răspunde la întrebările cele patru puse lui Lucia.
Acuma voi aduce două prisme prin care poți să privești, să înțelegi și să împlinești, cele două prisme le voi împrumuta din Sfânta Scriptură:

1. Moise a venit și a spus poporului toate cuvintele Domnului și toate legile. Tot poporul a răspuns într-un glas: "Vom face tot ce a zis Domnul." Exodul 24:3.

2. Tu n-ai nici parte, nici sorț în toată treaba aceasta, căci inima ta nu este curată înaintea lui Dumnezeu. Faptele apostolilor 8:21.

Acuma dacă te afli la la punctul 1, toate cele patru Paște sunt corecte și este de fapt unul singur în toate cele patru expuneri.

Dar dacă ești la punctul 2, sigur nu mai este nimic bun, ci numai doctrina din care se face parte și nimic mai mult.

Așa că merită analizat cât se poate de sincer prin prisma de la punctul unu, sau după preferință chiar și de la doi.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
17607. Postat la 29/03/2012 10:19 - 4783z14h19m
Valentina, un om inteligent pricepe multe, insa este posibil din dorinta de a se afla in treaba sa se faca ca nu pricepe...ai priceput?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
lnedelea
17616. Postat la 29/03/2012 16:05 - 4783z8h33m
valentina a scris în postarea nr. 17588:
... lui Ellen White, lumina nu i s-a dat toată odată. Ea încă mânca porc, și nu avea Sabatul zilei a 7-a bine lămurit, așa că nu o luați ca drept, ceea ce, ea, mai târziu, a recunoscut că nu proceda bine. De-a lungul anilor a primit îndrumări care au corectat greșelile, până s-a ajuns la adevărul prezent. Ea a fost un copil când , prin ea, Dumnezeu, a dat învățătură poporului Său, și ca oricare copil ea a crescut, a crescut până la plinătatea adevărului prezent.

E.G.White a vorbit de faptul că sărbătoreau Adevaratul Paște cu azimi în cartea DIETĂ ȘI HRANĂ: pag. 414; rețeta 814; scrisoarea 166 din 1903: "Când ne-a venit pentru prima dată lumina despre reforma sanitară, noi obișnuiam în sărbători, să luăm mașini de gătit pe terenul unde se țineau adunările, și acolo să coacem pâine nedospită" (azimile evreiești; pâinea sfințită).
Există această referință clară dar alții susțin că ea a recunoscut că nu proceda bine fără a dovedi acest fapt (Cartea, pasajul unde este scris), nu se poate duce la concluzia că ea ar negat Adevăratul Paște a lui Dumnezeu din simple afirmații.
Oricine face o afimație contrară cu DIETĂ ȘI HRANĂ: pag. 414; rețeta 814; scrisoarea 166 din 1903 ar trebui să o dovedească că altfel nu are credibilitate și ar trebui tratată ca o afirmație gratuită.

ELIAHU777 a scris în postarea nr. 17600:
1. Cuvântul Paște semnifică două lucruri:
a. o sărbătoare de 7 zile și nu de o zi (Exod 12.6-18; 2Cronici 30.1-3,21; 2Cronici 35.17; Ezechiel 45.21; Marcu 14.1; Luca 22.1) și
b. o activitate în cadrul sărbătorii (a jertfi Paștele: Exod 12.6; Numeri 9.3,5; 2Cronici 30.15; 2Cronici 35.1; Marcu 14.12; Luca 22.7; 1Corinteni 5.7 și a mânca Paștele: Exod 12.8-11; 2Cronici 30.18; Matei 26.17; Marcu 14.12; Luca 22.8-15).
Leviticul 23.5-14 ne prezintă ziua legănării snopului, zi în care poți
mânca spice sau boabe prăjite. Iosua 5.10,11 arată că Iosua a mâncat în 15 Nisan, grâu (vechi) și boabe prăjite. A păcătuit el? Confirmarea o dă Creatorul în Iosua 5.12, prin încetarea manei.

Explicația seminificațiilor pentru Adevăratul Paște care începe în 14 Nisan seara și care se continuă cu sărbătoarea Azimeilor este frumos sintetizată și este evidențiată confirmarea din Iosua 5.12. Cred că poate înțelege și cel care nu a sărbătorit niciodată aceste sărbători.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Dani
17619. Postat la 29/03/2012 18:32 - 4783z6h7m
Valentina a scris:
Dany, nici Iona , nici Ieremia, nici Ezechiel, nici Mica, sau ceilalți prooroci nu au înțeles de prima dată proorociile primite. Ce să mai spun de situația lui Balaam! Acolo era un prooroc al Domnului?.Nu? Și pentru că tot suntem la punctul acesta din toate câte a spus proorocul, câte învățături, pentru creșterea în credință, alegi? El care a proorocit steaua lui David, Mesia, a dus la moartea a mii de israeliți. De aceea am spus că a făcut greșeli ca toți proorocii. Dumnezeu se folosește de oameni, păcătoși ( căci nici unul măcar nu este desăvârșit).

Soră Valentina vă întreb E.G.Withe a gresit că a ținut sărbatorile Domnului sau nu?

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
fullban10
17620. Postat la 29/03/2012 18:37 - 4783z6h1m
Frate Nica, :vom face tot ce a zis Domnul? . Această acceptare, a adus multe necazuri lui Israel, și azi aduce aceleași necazuri, deoarece oamenii se bazează pe ei, nu pe Dumnezeu.
Eu sunt pentru : ajută-mă Doamne să fac tot ce vrea Domnul.
La punctul doi, din FERICIRE, nu dvs. hotărâți.

Lucica, nu sunt inteligentă.

Dany, am să mai studiez. Mă feresc să dau verdicte.
Sunt doar o mână de țărână.

costy, dacă tot ai scris, nu era bine să fi dat și un răspuns!
Care este adevăratul Paște din cele 3-4, confesiuni?

costy
17621. Postat la 29/03/2012 18:44 - 4783z5h54m
Nu prea inteleg ce rol are aceasta femeie elena cu invataturile ei , oare este important ce a scris ea sau ce a tinut ea, mai mult decat Cuvantul Lui Dumnezeu . Trebuie ca noi sa citim Biblia si sa o implinim nu sa luam invataturi de la cine stie ce persoane sau carti in afara de Biblia . Daca aceasta femeie a pazit Sarbatorile si Cuvantul Lui Dumnezeu va avea o rasplata,cat despre noi modelul nostru nu este o femeie ci Fiul Lui Dumnezeu EL este exemplul pe care trebuie sa-l urmam . Cat despre Domnul ISUS EL a pazit Sarbatorile Tatalui la timpurile si vremurile hotarate . Glorie Domnului .AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Dani
17622. Postat la 29/03/2012 18:57 - 4783z5h41m
Frate Costy ai mare dreptate, Sfânta scriptură este cea mai valoroasă carte dintre toate cărțile de pe acest pământ, s-a vorbit de această femeie, datorită faptului că ea a fost un mare profet al Domnului în viziunea biserici Adventiste, pentru mulți a o fost o sursă de inspirație și iacă așa ne-am luat cu vorba de-am sărit peste scriptură, dar mă bucur că ești tare în credință frate Costy, dar să nu deviem de la subiectul care se discută, Paștele pentru noi are o mare însemnătate și dorim să-l prăznuim an de an la vremea hotărâtă de Domnul, căci ascultarea face mai mult decât o jertfă nu?.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
costy
17661. Postat la 31/03/2012 21:20 - 4781z3h18m
Asa este frate Dani este o Sarbatoare foarte mare pe care o astept cu o nespusa Bucurie in suflet mai ales ca este Poruncita de Dumnezeu cu ziua si luna precisa .Desi pentru cei neconvisi de acest Lucru in seara de 14 catre 15 Nisan (aprlie 6 catre 7) va fii Luna plina pe cer , inca un motiv in plus ca Dumnezeu ce spune in Cuvantul sau este ADEVARAT .
Ma Bucur ca incep Sarbatorile Domnului , caci EL este Bucuria noastra si ma bucur cand impreuna cu frati si surorile mergem in casa Domnului sa ne bucuram impreuna inaintea Domnlui la Glasul Poruncii Lui si sa-i aducem Lauda si Multumirile noastre ca ne-a scapat din traditi si obiceiuri puse de oameni , si ne-a scos din intuneric la Lumina prin Fiul Sau Iubit Domnul nostru ISUS HRISTOS Marit Sai Fie numele Lui in veci de veci .AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Nica Schirod
17665. Postat la 01/04/2012 07:37 - 4780z17h1m
Ca să înțelegem mai bine ce vreau să zic, am să spun o istorioară adevărată cu o întâmplare care se aseamănă cu întrebarea topicului și hotărârea care trebuie luată în legătură cu întrebarea.

Cândva de mult, când pe tera erau doi oameni noi nouți și originali după cum și Constructorul lor; Și ca viața lor să fie cât mai plăcută și originală, li s-a sădit o grădină mare și frumoasă, de ziceai că-i Raiul - grădina Edenului, cu tot felul de pomi și încă din acei pe care nu am văzut noi, dar și din cei ce nu mai sunt acum nici prin parcurile botanice.
Dar pentru ca omul nostru să poată vedea el singur , dacă o să se teamă de Dumnezeu făcătorul lui și a tot ce îl înconjoară in misterioasa grădină,așa cum zicea înțeleptul Solomon:
Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El.
Numai că pe undeva pe la mijlocul grădinii, erau doi pomi, unul care dacă se mânca din el producea VIAȚĂ, iar celălalt în ziua în care se mânca din el producea MOARTEA.

INTERESANT CĂ: Curiozitatea și plăcerea era atrasă de pomul al doilea, da pe deasupra pe undeva pe lângă pom sau poate chiar în pom, era cineva care avea darul de a vorbi foarte iscusit, intră și prinde vorbă cu sexul gingaș și frumos, dar avea și calitatea de ajutor potrivit și o lămurește pe lady a noastră, ce calități și însemnătate are acel pom de dorit, așa că profesorul care le știa pe toate, a reușit prin scurta discuție să lămurească pe curioasa ființă, să puie în practică tot ce a fost învățată, așa că a luat un fruct din misteriosul pom, a mușcat din fruct, nu știu ce gust a avut fructul pe moment, dar știm că a fugit repede la soțul ei și i-a dat și lui, el fără să își mai aducă aminte ce a zis Stăpânul a toate lucrurile, a mușcat din fruct și el și rezultatul pe moment a fost, că au văzut că sunt goi, dacă vă interesează această istorioară, o găsiți în în cartea care a fost dată oamenilor de acel mare Dumnezeu, autorul a ce spuneam eu dar și ce vedem cu ochii noștri.
Acuma să revin la subiectul cu pricina și întreb; Dacă nu cumva problema Paștelui este identică cu pomii din grădină, pentru a pune la încercare pe urmașii a celor doi misterioși, a primei perechi. Și acum să vedem dacă nu cumva paștele are acelea calități care le avea primul pom pomenit aici în această întâmplare.

În ce privește Paștele, nu este ca la început cu cei doi pomi, ci sunt trei patru din care trebuie ca noi să ne hotărâm, dacă vrem să trăim, sau nu ne pasă ce se va întâmpla.
Dacă credem că odată va trebui ca să dăm socoteala pentru tot ce facem acum cât trăim în trup, hai să ne lăsăm călăuziți de Legea Duhului de viață care constă în ascultare nu de șarpe, ci de Tatăl nostru care este în ceruri și vom fi izbăviți de legea păcatului și a morții, care constă în neascultare de porunca Lui Dumnezeu și să comemorăm cu mult respect și dedicare sărbătorind Paștele Domnului la vremea pe care a stabilit-o Dumnezeu și a așezat la vederea tuturor oamenilor, calendarul Lui pe bolta cerească, unde nici omul și nici șarpele nu au putut să regleze nimic.

Și zic: Marele Dumnezeu, așa cum a făcut Sărbătoarea Paștelui Veșnică, să ne facă și pe noi așa cum a făcut cu Sărbătoarea; Să fim a Lui!!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

fullban10
17697. Postat la 02/04/2012 18:46 - 4779z5h53m
Și pentru că trebuie să hotărâm și că odată vom da socotelă, am găsit în Biblie un îndemn de-al fratelui nostru Pavel, Filipeni 3;8,9. Am să folosesc aceeași metodă ca fratele Nica, adică am să spun cu cuvintele mele.
Fratele Pavel spune că pentru al câștiga pe Isus Hristos, a folosit toate armele din dotare: tăiat împrejur a opta zi, după Lege, fariseu în ce privește Legea, fără prihană în ce privește Legea. Și constată la un moment dat că toate nu-i folosesc la nimic, sunt o mare pierdere, un gunoi. Ca să câștige pe Hristos, să cunoască pe Isus Hristos și să fie găsit neprihănit, s-a zbătut să aibă o neprihănire a lui pe care i-o dă Legea, în loc de neprihănirea pe care o dă Dumnezeu.
Și noi căutăm o neprihănire a noastră ( considerându-i păcătoși pe ceilalți care nu sunt ca noi)), uitând ce e cel mai important:
vs. 10,11 ~Și să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui, și să ne facem asemenea cu moartea Lui; ca să ajungem cu orice chip, dacă vom putea, la învierea din morți.
Acesta este adevăratul Paște.

abdon
17698. Postat la 02/04/2012 19:16 - 4779z5h23m
Nustiu cat este de frumos sa se insiste la a lovi in crezul multor persoane, cineva crede ca va aduce lumina prin contraziceri neargumentate, parerea mea ca pana se elucideaza problema sarbatorilor pagane ( nebiblice ) din credinta lor nu au ce aduce argumente impotriva Cuvantului lui Dumnezeu, Cuvantul Domnului spune sa fie Paste si pentru evreu, si pentru bastinas, si pentru strain, si daca Pavel spune sa calcam pe urmele sale, Pavel a tinut pastele, Hristos si mai mult a tinut, istoria arata ca Biserica primara si ea a tinut, ce argumente mai trebuie? Tinem si Paste, si Azimi, si Inviere, fata de altii care se rezuma doar la o zi pe saptamana pentru Domnul.

Asa ca va urez o Sarbatoare fericita in Domnul, si fie ca sangele de pe Calvar sa foloseasca iertarii noastre, si Ii multumesc pentru Harul si Mantuirea pe care ne-a acordat-o prin jertfa Sa!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Dani
17702. Postat la 02/04/2012 19:41 - 4779z4h58m
Soră Valentina mi-ați rămas datoare cu un răspuns de la postarea 17619.

Nica Schirod
17709. Postat la 03/04/2012 03:57 - 4778z20h42m
Soră Valentina, mai întâi aș avea un sfat pentru tine și te-aș îndemna placă-ți sfatul, ce bine ai face dacă ai da drumul duhului de irascibilitate care te caracterizează măcar până citești ce scriu eu, dar și ce scriu frații pe acest portal, pentru că atunci ai putea vedea, că nimeni nu te judecă pe tine și nici pe cei ca tine, ar fi bine dacă nu ai încerca să ne pui vorbe în gura noastră pe care noi nici nu ne-am gândit să le spunem, tu așa le sucești ca să poți să dai o conotație la ce scriem noi, după gustul și planurile tale și nu cred că ți-ar face plăcere dacă aș extrage câte batjocuri pe față ai folosit pe portal ca să ne denigrezi.
Am rămas surprins când ți-ai schimbat semnătura, ți se potrivește ca o mănușă: Pentru că ceea ce gândește omul în inima lui, aceea este el.
Proverbele 23;7 ( KJV)

Mai întâi îți aduc și eu aminte că ar trebui să fi corectă și să răspunzi la întrebări, dar fără duhul arătat mai sus, să răspunzi corect cu DA sau NU, acum îți cer și eu să răspunzi la întrebarea pusă de Dany Creștinul!
Apoi de crezi că noi zicem așa cum insinuez tu:
Și noi căutăm o neprihănire a noastră ( considerându-i păcătoși pe ceilalți care nu sunt ca noi)), uitând ce e cel mai important:

Îți aduc la cunoștință că noi vedem cu cât apetit și cu câtă plăcere lovești în inima noastră în care au un loc de cinste Sărbătorile Domnului, care peste câteva zile, așteptăm să sfințim și să comemorăm Moartea Domnului Mașia (PAȘTELE) și cât de bine te simți când faci asta.

Îți sugerez, delectează-te prin a contrazice celelalte paște, dar ADEVĂRATUL PAȘTE CARE LA AȘEZAT YHWH PE DATA DE 14 NISAN lasă-l, că prin atâta denigrare, lovești cu prea mare aroganță în ce considerăm noi sacru.

Ascultați una cât o mie; Adevăratul Paște este acela care se sărbătorește și se va sărbători și la împlinirea lor în noul așezământ !!!

fullban10
17711. Postat la 03/04/2012 06:30 - 4778z18h8m
Dany, nu am găsit încă răspunsul.
Frate Nica, când citești , " noi " consideră că m-am referit la, noi, care nu suntem ca voi. Că eu mereu mă gândesc la Pavel care era așa de scrupulos în a ține Legea , a ajuns, totuși, la conclizia pe care a expus-o în Filipeni 3. E o frământare personală, pe care o așez în acest spațiu, pentru a învăța, chiar dacă primesc "palme".

Deci nu vă atac, nici nu vă lovesc, abdon, ci vă bat la cap până pricep, apoi am să încetez. Recunosc că începuturile mele pe acest forum au fost nepotrivite, dar , sper, că m-am îndreptat. Așa este: ceea ce gândește omul aceea este el, e adevărată cât de adevărată este și semnătura, dacă nu știi să fii bun, măcar fii politicos.

Sărbătorii pline de bucuria învierii, iubiții mei frați.

Lucia
17737. Postat la 03/04/2012 20:45 - 4778z3h53m
Valentina, daca dorinta ta ar fi sa afli adevarul despre sarbatorile Domnului, nu ai bate pe nimeni la cap ca sa pricepi, ci ai cerceta Cuvantul.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
abdon
17743. Postat la 03/04/2012 21:51 - 4778z2h47m
Nu imi place ca o persoana este prea bagata in seama, iar altii sunt foarte evitati, dar este si vina lor ca nu se baga in seama, sora valentina, ca e pozitiva sau negativa, dar intr-un cuvant este activa smiley

Subiectul este adevaratul Paste, e mai degraba o intrebare, care trebuie sa primeasca un raspuns, si raspunsul nostru este ca adevaratul Paste, biblic, este la 14 nisan, si nu trebuie sa cada "musai" duminica. Cam atat, cat despre invierea Domnului, ar trebui sa fie creat un alt subiect cu tema de inviere.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: care este adevaratul PASTI
fullban5
17749. Postat la 04/04/2012 09:28 - 4777z15h10m
Care PAȘTI se va Sărbători în ÎMPĂRĂȚIA lui ELOHIM? La care PAȘTI șo jertfit Fiul lui ELOHIM ? Numai așa putem afla care este fals sau adevărat.
MESIA ne spune Ioan cap 10:16:
,,Mai am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta: și pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, și vor fi o turmă si un Păstor,,.

Pe care trebuia să le-aducă pe ISRAEL la neamuri? Sau pe neamuri la ISRAEL săi facă una? Oile lui Mesia știe la care Paști s-a jertfit Păstorul lor.

Mesia să fie în inimile noastre!

Mesia sa fie in inimile noastre
Nica Schirod
17801. Postat la 06/04/2012 05:36 - 4775z19h2m
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am ajuns iarăși în data de 14 Nisan, o zi pe care am așteptat-o un an de zile, o zi plină de mistere și pentru că în această privință nu sunt amatori ci numai profesioniști, nu am să pomenesc toate evenimentele cu privire la această zi, mă voi referi doar strict la ce ne privește și anume la altoirea noastră în butucul care este poporul Lui Dumnezeu - Israel.

Scumpii moșului, "Adevăratul PAȘTE ", încă de la început, această Sărbătoare a adus speranță dar și mare bucurie celor ce au ascultat și au făcut tot ce a zis Domnul, dar și groază și durere tuturor celor ce l-au ignorat.
În ce ne privește această Sărbătoare ne-a adus; Speranță, bucurie și nădejde.

Speranță; pentru că Dumnezeu va duce la bun sfârșit, mântuirea pe care a început-o cu noi.
Bucurie; pentru că trăim încă de pe acum bucuria mântuirii și eu o simt din plin.
Și Nădejde; că vom sărbători și noi împreună cu Mântuitorul nostru Yeșua Ha Mașiah, la împlinirea Lor în noul așezământ.

Dați-mi voie să vă urez bun venit la Sărbătoarea Domnului, YHWH Elohin al lui Israel, El să vă binecuvinteze pe toți cei ce ați așteptat ca să faceți parte din această Sărbătoare.

Așa că; Adevăratul PAȘTE este în 14 Nisan !!!

Deconectat RE: care este adevaratul PASTI
fullban5
17803. Postat la 06/04/2012 08:40 - 4775z15h58m
Mulțumesc Fr. Nica pentru răspunsul biblic corect oameni pot schimba când vor ei dar ce folos că nu poat schimba Luna care o pus-o Elohim pe bolta Cerurilor
Și lună să arate totdeauna vremea și ca sem fără de moarte, ea este crainicul sărbătorilor și scade noapte cu noapte.

Constantin află că bisericile creștine nu țin Paștele, la fel la aceiași dată Conciliul de la Niceia în (325-326)
Cu acea ocazie s-a stabilit că Paștele să fie sărbătorit de toți creștini în prima duminică după luna plină ce urmează după echinocțiul de primăvară, urmând ca aceasta să se-amâne pentru duminică următoare dacă coincide cu cel evreiesc.

Acuma avem alt adevăr că în 14 Nisan e lună plină, anul acesta a căzut 14 Nisan Vinerea, Constantin a amânat că prima Duminică după echinopțiul primăvară să sărbătorească Paștele, numai să nu fie odată cu a evreilor, sărbătoarea lor este o sărbătoare ce nu corespunde cu biblia, sărbătoarea este a lui Elohim și nu a oamenilor
Acuma vă doresc numa bucurie tuturor care ține adevărul curat că astăzi Yeshua s-a jertfit pentru păcatele noastre și a lumii întregi merită săi dăm cinstea și glorie lui și mă rog că Elohim să le descopere adevărul curat tuturor oamenilor.

Mesia sa fie in inimile noastre
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164792 vizite unice Powered by PHP-Fusion