Cercetand Sfanta Scriptura am intalnit un verset foarte foarte interesant , care Domnul ma facut sa-l inteleg cea ce trebuie sa facem noi cei care IL Iubim pe Domnul si anume gasim scris in :
Exod 12. 16 În ziua dintâi veți avea o adunare de sărbătoare sfântă; și în ziua a șaptea veți avea o adunare de sărbătoare sfântă. Să nu faceți nicio muncă în zilele acelea; veți putea numai să pregătiți mâncarea fiecărui ins.
Interesant nu , deci in concluzie in timpul acestei Sarbatori este interzisa ori ce fel de munca , cea ce ingaduie Domnul este sa ne facem doar mancare .
Ce pareri aveti despre acest verset ?
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Da, Frate Costi este scris ....Să nu faceți nici o muncă în zilele acelea; veți putea numai să pregătiți mâncarea fiecărui ins.
Intrebarea mea este, cum procedeaza unii frati sau surori care au diverse slujbe de la care nu pot lipsi?
UniI frati lucrează in constructii ,altii pe la diferite firme unde au responsabilitati ,altii probabil sunt in cadru invatamantului si lista poate continua.
Evident unii isi iau concediu fara plata ,alti isi cer liber prima si ultima zi ,anul acesta ultima zi cade vineri deci au nevoie de o zi libera pentru a incheea sarbatoarea ...dar cele 4 zile lucratoare ?fiind la lucru ...ma intreb si eu cum e sarbatoarea in inima unui astfel de om?
Unii nu-si iau cele cinci zile lucratoare libere din diferite motive ....ca sa nu-si piarda locul de munca,poate sunt constransi,gandul pierderii locului de munca si familia numeroasa il constrange pe un astfel de om.
Cei de facut ? sărbatoarea isi face cursul an de an .
Cand eram la sevici eu tineam sarbatoarea sapte zile mancam azimi se mirau colegele de ce eu mancam azimi si nu paine ,le spuneam evident ca este o invatatura biblica si este sfanta ,va marturisesc ca fiind acolo si de multe ori auziind toate ocarile din fabrica ,pe care si le adresau oamenii unii altora ,cum era inima mea in cele 5 zile la locul de munca?
Pentru mine aceste sapte zile sunt DEOSEBITE si pentru aceasta sarbatoare este nevoie de multa insistenta in rugaciune pentru intreaga noastra comunitate de frati pentru a avea izbavire la locurile de munca sa fim liberi in a le praznuii.Totusi unii frati au ales sa aibe o indeletnicire fie cresterea animalelor ,pasarilor ,agricultura s.m.d...intradevar acestia sunt liberi si pensionarii ,dar noi ? care suntem mai tineri ...noi ce sa facem?Cum sa procedam?Nu toti avem meserii ,nu toti suntem pe cont propriu ,cei mai multi dintre noi depindem de locul de munca suntem salariati .
Cel Sfant sa ne lumineze si sa ne calauzeasca.
Credeti-ma eu sunt pentru sarbatori dar pun asa problema din cauza problemelor reale cu care se confrunta unii dintre fratii nostrii este REALITATEA eu nu vorbesc in necunostiinta de cauza.
Astept si eu un raspuns de la fratii mai batrani care au o experienta cum punem problema la intrebarea fratelui Costi?
Pentru mine aceste sapte zile sunt DEOSEBITE si pentru aceasta sarbatoare este nevoie de multa insistenta in rugaciune pentru intreaga noastra comunitate de frati pentru a avea izbavire la locurile de munca sa fim liberi in a le praznuii.
Vreau sa iti multumesc sora Lavinia pentru aceste cuvinte , sunt perfect de acord cu tine Cheia este RUGACIUNEA si nadejdea sa ne fie in Domnul si o sa vina si izbavirea . Acest verset in aceasta seara l-am inteles si Multumesc Domnului , desi l-am recitit de multe ori nu l-am inteles cum trebuie . Cum zice si Apostolu Pavel Scriptura si Cuvantul Lui Dumnezeu trebuieste inteles Duhovniceste . In primul rand acest verset am crezut ca face referire la cele doua zile ale Pranicului Azimilor 1-7 , dar nu este asa ca daca ar fii asa atunci stim cu toti ca in ziua de Sabat si zilele de Sarbatoare cu Adunare Sfanta nu este ingaduit a se face mancare si a se muncii.Si atunci acest verset face referire la zilele de Sarbatoare fara Adunare Sfanta .
Lauda si Multimirile sunt ale Domnului .AMIN
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Deconectat
RE: Sărbătoarea Azimelor
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16484. Postat la 22/01/2012 10:23 - 4850z12h56m
Tot o zi plină de Pacea Domnului Isus să umple ființele noastre.
Familia mea de câțiva ani buni, am analizat cu mare luare aminte la cele scrise în Sfânta Scriptură, cu privire la Praznic - Sărbătoare, dacă sărbătoarea este de șapte zile, atunci trebuie să fie deosebite de celelalte zile normale, cum pot eu să zic; sunt în zilele de sărbătoare, dar eu numai pe prina și pe a șaptea o am deosebită, iar cinci dintre ele sunt normale, ca cele din afara sărbătorii.
Cum ziceam; de câțiva ani buni, am hotărât ca să țin cam așa; în prima zi, adunare sfântă fără nici o lucrare din zilele obișnuite, iar celelelalte cinci suntem îmbrăcați în haine bune, facem numai mâncarea pentru noi sau musafiri dacă avem și a șaptea zi tot cu adunare sfântă, fără nici o lucrare de slugă; și încă un amănunt pe care nu l-am dezvăluit până acum, noi la intrarea în sărbătoare facem rugăciunea de intrare, iar rugăciunea specifică pentru ieșirea din sărbătoare o facem, după terminarea celor șapte sau opt zile după caz.
Asta este o comfesiune, asta este lege la casa cu Nr.630, după ce se intră pe poartă în curte, fiecare decide cum aplică rânduiala sărbătorii în casa/familia lui.
Sigur că este interesantă și întrebarea pusă de sora Lavinia, dar eu nu știu care poate să răspundă cu răspundere la acestă întrebare, aici numai fiecare poate să își răspundă personal, pentru că tot personal va răspunde după cele scrise aici:
Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut când trăia în trup. 2 Corinteni 5:10.
Și ca închieiere aduc un verset tare valabil pentru poporul Lui Dumnezeu, pe care știu sigur că îl cunoașteți tare bine:
Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?" Exodul 33:16.
Întrebare: Ce părere poate să aibă cineva despre alt-cineva la întrebarea Laviniei?
Și să rămână Pacea Domnului Isus în inimile noastre.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Vreau sa va multumesc frate nica pentru aceasta postare si zic din toata inima Domnul fie Laudat ,multumesc Domnului ca ne-a luminat sa cunoastem acest Adevar Biblic , cu ochii aproape in lacrimi am citit ce ati scris este un Adevar pe care noi cei care ne-am incredintat viata in mainile Domnului este sa ascultam de vocea Lui si de Cuvantul Lui .
As dori sa va mai impartasesc inca doua versete din aceasta Sarbatoare care Domnul mi-a luminat mintea si ma facut sa-l inteleg si anume sa privim aceste 2 versete :
Exod 12 .15 Timp de șapte zile veți mânca azime. Din cea dintâi zi veți scoate aluatul din casele voastre: căci oricine va mânca pâine dospită, din ziua întâi până în ziua a șaptea, va fi nimicit din Israel.
Si
Exod 12. 18 În luna întâi, din a paisprezecea zi a lunii, seara, să mâncați azime, până în seara zilei a douăzeci și una a lunii.
La o analiza usoara a textului totul ar fii in ordine si usor de inteles, dar intervine o mica problema si anume cele 7 zile . Cu toti stim ca o zii Biblica este compusa dintr-o seara si dimineata dovada este in
Geneza 1. 5 Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.
Plecand de la acest verset din Biblie vom incepe sa numaram cele 7 zile folosind un calendar pe care il avem la indemana,si care in aceaste 7 zile trebuie sa mancam azime . Daca vom incepe numaratoarea zilelor din seara lui 15 Nisan adica trecerea din 14-15 , vom avea surpriza sa vedem ca cele 7 zile se implinesc in data de 22 ale luni Nisan la terminarea zilei , deci vedem ca nu este Biblic si asta ar insemna sa mancam dooar 6 zile azime si nu 7 .Dar daca vom incepe sa numaram cele 7 zile ale Sarbatorii din data de 14 Nisan seara cand este Pastele Domnului adica trecerea din 13-14, vom constata ca aceste 7 zile se implinesc chiar in data de 21 ale lunii Nisan seara adica la terminarea zilei a 7 a Praznicului care este si cu Adunare Sfanta .
Deci in concluzie Azimile se mananca din seara lui 14 Nisan inclusiv ziua care precede aceasta noapte care este Ziua Pastelui si daca este o zii de Sarbatoare este interzisa ori ce munca si ori ce activitate, si se continua cu consumatul Azimilor pana in ultima zii adica 21 .
Multumirile si Lauda este a Domnului care a facut Cerurile si Pamantul.AMIN
Voi ce parere aveti ? Astept opinile voastre
Deconectat
16489. Postat la 22/01/2012 13:01 - 4850z10h18m
Tot prin Pacea Domnului Isus vreau să încep.
Fraate Costy, voi începe cu tine un fel de dialog, dacă cumva voi avea altă părere decât a ta, te rog anticipat în numele Domnului Isus să mă ierți, bine?
Cu privire la cele șapte zile în care trebuie să mâncăm azimi, când încep și când se sfârșesc, ca să înțelegem mai bine, aduc un amănunt ce nu face parte din pocăință, dar este un act oficial.
Eu am plătit în decembrie 2011 taxa de asigurare obligatorie pentru mașină, la rubrica de cînd și până când este valabilă asigurarea, scrie așa: din 1 ianuarie până în 31 decembrie 2012.
Întrebare: Este valabilă asigurarea mea și pe ziua de 31, sau numai pe 30, pentru că scrie că până in 31.
Acuma trebuie să luăm foarte atenți lucrurile sfinte să le despachetăm și să ni le însușim, ca să-ți spun că în ce mă pricep eu , și ai dreptate și n-ai dreptate. Acauma să vedem de ce ai dreptate, noi în ziua de 13 Nisan, scoatem din casele noastre tot Hamețul, tot ce este pentru dospit, sau tot ce este dospit, nu numai pâinea, ci tot până și biscuișii dacă sunt, pentru că noi înțelegem că nu poți face o mâncare curată, fără dospitură când în casa/bucătăria ta este dospitură de orice fel, deci mâncăn în 14 Nisan azimă din cauza arătată mai sus.
Dar de ce nu ai dreptate?, pentru că ziua de 15 Nisan este prima zi din Praznicul Azimilor, Sărbătoarea ține șapte zile inclusiv 21 Nisan, dacă noi mîncăm 7 zile azimi și începem cele 7 zile cu 14 Nisan ne pomenim că ultima zi este 20, dar 21 când trebuie să o ținem cu adunare sfântă ce mâncăm?, trebuie să mâncăm dospit?, una la mână. Doi la mână, când faci mâncarea pentru 21 Nisan? În 20? Nu poți să faci altă mâncare, că-i în timpul sărbătorii azimilor! În 21? Nu poți că nu ai voie să faci mâncare în această zi și nici să mănânci dospit în această Sărbătoare.
Așa că lucrurile sunt cât se poate de simple, numai să nu le complicăm noi.
În cazul că nu îți comvine, aici sunt, numai să nu te superi pe mine, dacă ceva nui clar, putem vorbi pe mess. sau la telefon 0744 500 163, sau fix.
Poate că așa cum văd eu lucrurile nu-i bine accept înbunătățiri in mintea mea din partea voastră.
Tot Pace doresc să fie multă tare.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Frate nica v-am zis ca nu ma supar deloc ,chiar a-mi face placere sa invatam din Sfanta Scriptura .Pentru a intelege acest aspect v-am zis trebuie sa folosim calcularea zilei asa cum a lasat-o Dumnezeu : o seara si o dimineata =1 zii Biblica . Daca numaram zilele facand numaratoarea doar pe ziua respectiva ne iasa numaratoarea asa cum ati zis dvs, dar daca facem numaratoarea incluzand seara si dimineata va iesi alta numaratoare . Voi incerca sa va fac sa intelegeti acest aspect folosind calendarul din acest an si voi folosi datele din acest an.
In acest an Sarbatoarea Pastelui pica in data de 6aprilie -respectiv 14 Nisan
Si atunci vom incepe sa numaram odata cu intrarea in data de 6 aprilie cand incepe Sarbatoarea Pastelui :
Seara 5-6( Pastele) iesire seara 6-7aprilie->Ziua 1
Seara 6-7 Ziua 1 Azime iesire seara 7-8aprilie->Ziua 2
Seara7-8 Ziua 2 Azime iesire seara 8-9aprilie->Ziua 3
Seara 8-9 Ziua 3 Azime iesire seara 9-10aprilie ->Ziua 4
Seara 9-10 Ziua 4 Azime iesire seara 10-11 aprilie->Ziua 5
Seara 10-11 Ziua 5 Azime iesire seara 11-12 aprilie->Ziua 6
Seara 11-12 Ziua 6 Azime iesire seara 12-13 aprilie ->Ziua 7
Seara 12-13 Ziua 7 Azime -Atentie foarte mare , Deci acum suntem in ziua lui 13 aprilie si tot in ziua 7 suntem care este si ultima zii din Sarbatoarea Azimilor pentru ca Soarele inca nu a Apus si este cu Adunare Sfanta .
Ce parere aveti ?
Deci calculand asa( o noapte si o dimineata = o zii) vom ajunge la aceasta numaratoare in care este inclusa si ziua Pastelui cand trebuieste consumate Azime .
Referitor la intrebarea Dvs cu polita de asigurare este valabila si in ziua de 31 pentru ca asa este scris , ea expirand cu data de 1 a urmatorului an
Deconectat
16493. Postat la 22/01/2012 15:22 - 4850z7h58m
Costy scumpul moșului, eu tare cred că vorbim acelea-și vorbe, numai în limbi diferite, am încercat să calculez după tabelul care l-ai așezat tu, îi prea complicat pentru mine, așa că m-am gândit că ar fi mai bine să îți bați tu capul cu ce arăt eu acuma, decât eu.
Noo, acuma-i atunci! Eu când discut cu cineva despre acte, sau alte probleme, atunci rebuie și eu și tu să ne folosim de calendarul Gregorian pe care îl respectă toți co-naționalii noștri, așa cum am învățat la școală și cum știu cu toții.
Dar când vorbesc sau socotesc ceva sfânt, atunci aplic ordinea instituită de Cel ce a făcut tot ce vedem și nu vedem printre care și calendarul Biblic, deci mâine normal va fi ziua doua - Luni, astăzi după apusul soarelui, pentru mine este mâine, deci după ce a apus soarele este Luni și punct. Acuma fac eu un tabel, descurcăl tu și spunemi dacă se potrivește cu al tău.
14 Nisan - Pesah. - Paștele = 6 Aprilie. 15 Nisan - Sărbătoarea Azimilor ziua 1- a-ntâia = 7 Aprilie. 16 Nisan - ziua 2- a-doua = 8 Aprilie. 17 Nisan - ziua 3- a-treia = 9 Aprilie. 18 Nisan - ziua 4- a-patra = 10 Aprilie. 19 Nisan - ziua 5- a-cincea = 11 Aprilie. 20 Nisan - ziua 6- a-șasea = 12 Aprilie. 21 Nisan - ziua 7- a-șaptea = 13 Aprilie.
Dar noi cum spuneam mai sus, anul acesta vom scoate afară tot ce este dospit sau ce dospește în ziua de 5 Aprilie, iar începând cu 6 Aprilie o să mâncăm azime, dar asta o facem pentru a fi cu inima împăcată că atunci când pregătim mâncarea pentru Sărbătoarea Azimilor , nu numai în mâncare nu este dospitură, dar nici în casă să nu fie, asta o facem din respect, nu înțelegem că este o poruncă.
Acuma echivalează tu că ești mai tânăr și mai cuminte decât mine, uzează-ți tu mintean nu eu.
Aștept în continuare părerea ta, dar tot frățească și plină de Pacea Domnului Isus.
Dar noi cum spuneam mai sus, anul acesta vom scoate afară tot ce este dospit sau ce dospește în ziua de 5 Aprilie, iar începând cu 6 Aprilie o să mâncăm azime,
Bingo ati reusit frate nica sa intelegeti , ma bucur pentru Dvs . Deci in concluzie exact la ce am afirmat si eu painea se foloseste pana in data de 5 aprilie pana la apusul soarelui , ca o data intrati in 6 aprilie dupa acea intra Azima, asta ca sa fie 7 zile cand mancam azime care este porunca .
Exod 12 .15 Timp de șapte zile veți mânca azime. Din cea dintâi zi veți scoate aluatul din casele voastre: căci oricine va mânca pâine dospită, din ziua întâi până în ziua a șaptea, va fi nimicit din Israel. [/u]
[b]Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Deconectat
16501. Postat la 23/01/2012 09:01 - 4849z14h18m
O zi plină de Pacea Domnului Yeșua Ha Mașia să umple inimile noastre.
CostY frate, nu cred că tu ai înțeles ce am înțeles eu și nici eu nu înțeleg încă cum pui tu problema, pentru asta mai încerc o-dată să mai fac vorbire, poate vei înțelege , ce înțeleg eu, se pare că bingo al tău este cam subțire.
Încă odată, hai să numărăm ca babele pe degete, cele șapte zile în care trebuie să mâncăm azime,deci porunca este șapte zile!
Să începem numărătoarea din ultima zi care se ține cu adunare sfântă, pentru ca să înțelegem mai bine, pentru că mi se pare că batem apa în piuă și dacă așa facem putem să o batem la infinit, că tot apă rămâne, deci: 21 Nisan - prima zi. --------------- zi cu adunare sfântă, 7. 20 Nisan - a doua zi. --- se poate face numai mâncare, 6. 19 Nisan - a treia zi. --- se poate face numai mâncare, 5. 18 Nisan - a patra zi. -- se poate face numai mâncare, 4. 17 Nisan - a cincea zi. - se poate face numai mâncare, 3. 16 Nisan - a șasea zi. -- se poate face numai mâncare, 2. 15 Nisan - a șaptea zi. ------------ zi cu adunare sfântă, 1. 14 Nisan - ?, a câtea zi???
Și încă un amănunt; la noi nu de acuma în 14 Nisan nu se găsește nimic dospit în casele noastre, dar asta nu este o lege, așa facem noi, dacă noi spunem că îi lege să mănânci azimă și în ziua de 14, atunci cred că poți număra și tu că ies 8 zile, acuma decidete; ori mănânci din 14 și nu mănânci în 21 ca să iasă șapte zile, ori începi din 15, ca să îți intre ziua de 21 în cele șapte zile.
Dacă nici acum nu ne putem înțelege în domeniul ăsta, hai să lăsăm baltă, să rămânem frați și prieteni și Dumnezeu va face lumină și pe aici.
Doresc să rămână multă Pace de la Domnul Isus.
Corect frate Nica, asa sa facem cum trebuie ,nu putem pregatii azimile cand in casa avem paine dospita si nu putem incheia sarbatoarea lui Hristos avand paine cumparata in casa.
Acest aspect trebuie sa fie un obicei (a doua natura a omului) placut in ascultare si fiind ziditi pe temelia trimisilor(apostolilor) Lui.
Ca sa ajungem la desavarsire avem nevoie de mai multa lupta in lucrarile sfinte in tot ce tine de randuieli.
Cel Preainalt sa va binecuvinteze pe deplin pe toti cu deosebita pricepere si intelepciune.
Am recitit, dar pe sarite cam tot ce a fost postat aici, deoarece suntem in timpul perioadei "celor sapte", putem sa mai facem din nou analiza insemnatatii:
1) celor sapte zile
2) a primei zile, si a zilei a saptea
3) verdeata amara, si azima ( pe cea cu azima o stim cu totii, ce zice Ap Pavel corintenilor ) ?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Sunt foarte bune punctele aduse de fratele Abdon de mai sus, dar as avea si eu o pretentie din partea fratilor si de ce nu si a surorilor ...sa raspunda la intrebarile mele de la penultima postare de la acest topic ,daca sunt sapte zile de sarbatoare si anume prima si ultima cu adunare sfanta dar'ce facem cu cele 5 zile ?Ce facem mergem la servici ? sa la scoala?....Nar trebuii sa strangem randurile in rugaciunile noastre ca sa fim liberi in aceste zile deosebite?despre care se spune ca se poate pregatii mancarea pentru fiecare ins din casa...dar fara alta lucrare de sluga???
Ati remarcat probabil cei ce aveti copii la scoala ca sunt liberi de la scoala?... de fapt s-a luat o noua initiativa in ministerul invatamantului si au avut ,,saptamana altfel'' sau ,,scoala altfel''dar' de sarbatoarea azimelor sun LIBERI! m-am bucurat cu o bucurie mare ,deci se poate.
O initiativa noua va avea loc in saptamana de dinaintea vacantei de primavara. Se va organiza o saptamana numita,, Scoala altfel ''iar aceasta saptamana, care este o initiativa noua, va avea un set de actiuni specifice: timpul din aceasta saptamana va fi rezervat activitatilor extrascolare, cu consultarea elevilor, a cadrelor didactice si a parintilor. Tot acum vor avea loc fazele nationale pe discipline ale olimpiadelor scolare. Vor fi activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportiver1;, a precizat Daniel Funeriu.
Aici cateva informatii legate de vacantele acordate elevilor....
In aceasta saptamana numita,, altfel'' am avut si eu ceva de spus si am vorbit Doamnei Invatatoare astfe,,Doamna invatatoare am o rugaminte la D-voastra ,stiu ca este o altfel de saptamana si cunosc punctele de activitate care se vor face in aceasta saptamana (fusesem la o sedinta inainte de luna martie si cunosteam activitatile extrascolare ,care au la baza si teme religioase} ,ingaduiti va rog ca fiica mea sa nu fie nevoita sa ,,incondeeze oua '' noi avem principii biblice fara datini si traditii si o libertate in gandirea religioasa si va multumesc daca mă intelegeti.
Fara dar si poate Doamna Invatatoaare a fost intelegatoare si cu mult drag si cu o inima mare am spus: Dumnezeu sa va binecuvinteze!Si dansa mi-a raspuns la fel.
Nu am cuvinte !Cel Prea inalt este cu noi si cu toti aceia ce si-au pus in gand sa faca voia Lui ,El schimba lucrurile ,El asculta rugaciunile sfintiilor lui ,asculta din Sion ,binecuvantati Numele Lui ca e Mare!
Consider ca este o veste buna pentru comunitatea de frati de aceea am si dorit sa o impartasesc ca si cei din afara tarii sa cunoasca .Stiu ca unii dintre voi stiti ,dar cred ca ne este de folos.
Eu am găsit scris în Ezechiel cap 45: 21
21. În ziua a patrusprezecea a lunii întâi, veți prăznui Paștele. Sărbătoarea va ține șapte zile, în care timp se vor mânca azimi.
La mine nu mai este prima și ultima sunt șapte zile sărbătoare această sărbătoare are niște porunci care trebuie respectate și legi acum să vedem cum trebui Exod:. CAP 12:18 Levitic cap 23: versetul 8 spune:
4. Iată sărbătorile Domnului, cu adunări sfinte, pe care le veți vesti la vremurile lor hotărâte.
5. În luna întâia, în a patrusprezecea zi a lunii, între cele două seri, vor fi Paștele Domnului.
6. Și în a cinsprezecea zi a lunii acesteia, va fi sărbătoarea azimelor în cinstea Domnului; șapte zile să mâncați azimi.
7. În ziua întâia, să aveți o adunare sfântă: atunci să nu faceți nici o lucrare de slugă.
8. Șapte zile să aduceți Domnului jertfe mistuite de foc. În ziua a șaptea să fie o adunare sfântă: atunci să nu faceți nici o lucrare de slugă."
Numeri 28: 16,17:
17. Ziua a cincisprezecea a acestei luni să fie o zi de sărbătoare. Timp de șapte zile să se mănânce azimi.
18. În ziua dintâi, să fie o adunare sfântă: să nu faceți nici o lucrare de slugă în ea.
Deuteronom cap 16:
1. Păzește luna spicelor, și prăznuiește sărbătoarea Paștelor în cinstea Domnului, Dumnezeului tău; căci în luna spicelor te-a scos Domnul, Dumnezeul tău, din Egipt, noaptea.
2. Să jertfești Paștele în cinstea Domnului, Dumnezeului tău, jertfele tale de oi și boi, în locul pe care-l va alege Domnul ca să-Și așeze Numele acolo.
3. În timpul sărbătorii, să nu mănânci pâine dospită, ci șapte zile să mănânci azimi, pâinea întristării, căci ai ieșit în grabă din țara Egiptului: așa să faci, ca să-ți aduci aminte toată viața ta de ziua când ai ieșit din țara Egiptului.
4. Să nu se vadă aluat la tine, pe toată întinderea țării tale, timp de șapte zile; și nici o parte din vitele pe care le vei jertfi în seara celei dintâi zile să nu fie păstrată peste noapte până dimineața.
5. Nu vei putea să jertfești Paștele în vreunul din locurile pe care ți le dă Domnul, Dumnezeul tău, ca locuință;
6. ci în locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău, ca să-Și așeze Numele în el, acolo să jertfești Paștele, seara, la apusul soarelui, pe vremea ieșirii tale din Egipt.
7. Să fierbi vita tăiată, și s-o mănânci în locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău. Și dimineața, vei putea să te întorci și să te duci în corturile tale.
8. Șase zile, să mănânci azimi, și a șaptea zi să fie o adunare de sărbătoare în cinstea Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea.
Acuma e o problemă dacă biserica e închisă în acele 5 zile unde îmi aduc jertfa? La servici sau seara când vin de la servici?
Eu pot să vă mărturisesc căci patronul unde lucrez mi-a oferit bani mai mulți ca să lucrez sabatul și sărbătorile, dar am renunțat și am zis ascultarea de ELOHIM face mai mul ca toți bani tăi numai mântuire să am și am zis desfăm contractul de muncă și tot nu lucrez îmi iau liber dar fără să-mi plătești nimic și n-o avut ce-mi face mi-o dat liber sabatul și toate Sărbătorile lui ELOHIM acum am 11 ani de când lucrez la el și nu m-o dat afară și am o familie și 2 copii, patronul a spus acuma ai 2 copii cum stai o săptămână fără să lucrezi nevasta ta nu lucrează ce faci, i-am zis copii lui ELOHIM nu mor de foame, se miră cum fac și ce le dau de mâncare și cum mă descurc cu chiria i-am zis ELOHIMUL meu este bogat să-mi dea de toate când nu am numai trebuie să-L respectăm și să-I dăm cinstea de Tată, dacă ne numim copii lui, fraților nu vă temeți dacă nu lucrați șapte zile nu pierdeți nimic câștigați viața veșnică dacă îl vom asculta ști este greu pentru unii frați și surori să ne rugăm pentru ei ca MESIA să-i elibereze de robia lui Faraon, să ne rugăm unii pentru alți că el poate rezolva toate problemele noastre la oameni nu avem rezolvare numai la El.
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
17836. Postat la 11/04/2012 07:07 - 4770z17h12m
Ieri a venit doi frați Adventiști Reformiști pe la mine, dar înainte de a veni mi-a dat un telefon și eu le-am zis că am sărbătoare, când au venit fratele mai în vârstă m-a întrebat: Sărbătoarea Azimelor ? Am zis , da, el știa foarte bine ce sărbătoare este și care este data Sărbătorii.
Oare Dumnezeu le va descoperii și lor, că trebuie ținute aceste Sărbători în cinstea Domnului?
Tare m-aș bucura, că sunt frați foarte buni și se luptă să fie corecți din toate punctele de vedere, numai asta încă mai lasă pe mâine.
Și uite că mai sunt trei zile și gata și cu această mare Sărbătoare și Domnul să binecuvinteze pe toți cei ce zic așa cum a zis: Drept răspuns, Isus i-a zis: "Lasă-Mă acum, căci așa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit." Atunci Ioan L-a lăsat. Matei 3:15.
Deconectat
emil_nedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17841. Postat la 11/04/2012 20:32 - 4770z3h47m
nicaschirod a scris:
Să începem numărătoarea din ultima zi care se ține cu adunare sfântă, pentru ca să înțelegem mai bine, pentru că mi se pare că batem apa în piuă și dacă așa facem putem să o batem la infinit, că tot apă rămâne, deci: 21 Nisan - prima zi. --------------- zi cu adunare sfântă, 7. 20 Nisan - a doua zi. --- se poate face numai mâncare, 6. 19 Nisan - a treia zi. --- se poate face numai mâncare, 5. 18 Nisan - a patra zi. -- se poate face numai mâncare, 4. 17 Nisan - a cincea zi. - se poate face numai mâncare, 3. 16 Nisan - a șasea zi. -- se poate face numai mâncare, 2. 15 Nisan - a șaptea zi. ------------ zi cu adunare sfântă, 1.
Frate Nică, după modul în care ai explicat cum se prăznuiește praznicul Azimilor mi-am dat seama că ești un zidar iscusit care zidești perfect pe temelie, aur argint și pietre scumpe (mărgăritare).
Privitor la cei care susțin că se poate lucra în cele cinci zile din timpul praznicului Azimilor, în care era rânduit să se aducă jertfe și numai să se pregătească mâncarea fiecărui ins, ei zidesc pe temelie paie, fân și trestie.
Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
Frate Vasile Geana ,fiti binecuvantat pentru marturia pe care ati facut-o si puterea credintei de care dati dovada, sunteti un exemplu pentru comunitatea de frati.
Frate Emil Nedelea ,nu stiu la cine faceti referire,, că sustin'' că se poate lucra in cele cinci zile din timpul sarbatorii Azimilor ...si daca acestia care lucreaza ,zidesc pe temelie ...paie ,fan si trestie ,atunci e grava situatia.
Dar daca inca mai traim un timp de trezire ,atunci unde este trezirea?
Eu una consider ca sapte zile este sarbatoare si ma lupt ca sa fie si ma doare sufletul ca dintre frati unii merg la servici ,am explicat clar din ce motive si poate ca sunt mai multe din ce am enumerat eu.
Am nadejdea insa ca doar o unire in rugaciune la nivel al comunitatii noastre poate rezolva aceste impedimente .
Este usor de comentat de pe margine ,eu una privesc realitatea si situatia unor frati.
Din cate stiu sub calauzirea Duhului Sfant este necesara mai multa lupta in lucrarile sfinte si tocmai aici este lupta cea mare .
Nu cred ca este vreun suflet care doreste sa zideasca paie ,fan si trestie ,pentru ca este constient ca o astfel de lucrare este trecuta prin foc si focul arde totul .Avem nevoie de veghere si de calauzirea Duhului Sfant in toate lucrarile sfinte ,ca sa stim ce avem de facut pe viitor ,lucrurile care ne stau in fata pot fi ascunse (daca nu este veghere) sau descoperite daca alegem VOIA Celui Sfant ,ne va venii in ajutor chiar si in vederea serviciului ,ca sa fim liberi 7 zile atat in sarbatoarea sacra Azime ,cat si sarbatoarea Corturilor tot 7 zile si bineinteles Paste , sarbatoarea Cinzecimii si sarbatoarea saptamanala Sabatul.Sunt foarte contienta de binecuvantarile ascultarii scrise in ...Deuteronomul 16:16 De trei ori pe an, toți bărbații să se înfățișeze înaintea Domnului, Dumnezeului tău, în locul pe care-l va alege El: la sărbătoarea azimilor, la sărbătoarea săptămânilor, și la sărbătoarea corturilor. Să nu se înfățișeze cu mâinile goale înaintea Domnului.
Sa fie Pace multa.
Deconectat
emil_nedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17849. Postat la 12/04/2012 15:14 - 4769z9h5m
Ca să fiu mai clar, am stat de vorbă cu un frate care lucara și lucrează și în prezent în cele cinci zile ale sărbătorii și mi-a spus că eu nu înțeleg Exodul 12:16 "În ziua dintâi veți avea o adunare de sărbătoare sfântă; și în ziua a șaptea, veți avea o adunare de sărbătoare sfântă. Să nu faceți nici o muncă în zilele acelea; veți putea numai să pregătiți mâncarea fiecărui ins".
El zicea că "Să nu faceți nici o muncă în zilele acelea; veți putea numai să pregătiți mâncarea fiecărui ins" se referă la prima și la ultima zi din Praznicul Azimilor și că el poate face mâncare în prima și în ultima zi.
Astfel dacă el face mâncare în 15 Nisan și 21 Nisan, el poate lucra în zilele de 16-20 Nisan, lucrează cu azimile în "traistă" orice fel de activitate ca într-o zi obișnuită de lucru chiar dacă nu are servici și încurajează și pe alții să lucreze.
Ce părere aveți de o astfel de situație?
Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
Fratele respectiv nu pricepe bine cum stau lucrurile ,eu una stiu foarte bine ca nu poti avea sarbatoare cand esti la servici ...nu se poate sa faci o sarbatoare la locul de munca ,de si e parerea mea o spun din experienta.
Cat cu privire la prima si a saptea zi este cat se poate de simplu ...ca sa intru in prima zi de sarbatoare a azimelor eu trebuie sa ma pregatesc (ca si pentru sabat) ...la fel si incherea sarbatorii (ma pregatesc ca si pentru sabat )in cazul acesta azi data de 20 nisan, eu m-am pregatit atat pentru a saptea zi a sarbatorii azimelor, adica pentru ziua de 21 Nisan, cat si pentru sabatul care cade imediat dupa incheiarea sarbatorii azimelor ,adica 22 Nisan.
Iar in cele 5 zile am pregatit mancarea pentru fiecare memru al familiei mele.
Deci în 15 Nisan și 21 Nisan, ne strangem la sarbatoare dupa cuvant iar 16-20 Nisan ,pregatim mancarea pentru fiecare ins ,daca avem musafiri in aceasta perioada putem gatii dar nici de cum in prima zi adica 15 si in ziua de 21 Nisan.
Sper ca am fost destul de clara daca nu mai revin.
Deconectat
17862. Postat la 13/04/2012 02:30 - 4768z21h49m
Prin bunătatea Lui Dumnezeu, am ajuns în data de 21 Nisan, ultima zi a Sărbătorii Praznicului Azimelor, dar anul acesta s-a lungit problema azimelor și pe 22 Nisan pentru că pe perioada sărbătorii 15 - 21 Nisan în casele credincioșilor, nu este voie să se găsească nimic ce să aibă conținut de/cu drojdie.
Eu cred că și voi sunteți în asentimentul meu și merită să mulțumim Domnului pentru că ne-a descoperit taina mântuirii, care conține și aceste Sărbători și prin bunătatea Lui uite că am făcut parte din ele. MĂRIT SĂ FIE DOMNUL YHWH!