Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Paștele Domnului: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21979. Postat la 09/03/2013 20:02 - 4438z2h48m
Valentina, poate ca eu visez, asa cum spui tu, insa visez bine...
In camera de sus pe cand Isus statea cu ucenicii, pe masa mielul aburea, pentru ca Pastele pe care l-au mancat atunci a fost cel care vestea izbavirea din Egipt, si care a fost inlocuit cu Pastele comemorativ, care vesteste moartea Mantuitorului, adica, mielul care aburea a fost inlocuit cu Painea si Vinul - Trupul si Sangele ce a curs!
Ce pot sa spun, pana la anul vei uita toate explicatiile noastre si vei veni din nou cu o avalansa de intrebari.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
21987. Postat la 10/03/2013 10:47 - 4437z12h4m
Nu aici se cade să scriem despre Paște, deoarece e o sărbătoare actuală?
Lucia, visează dragă, că visurile sunt visuri.
Cum era inima Mântuitorului între cei doisprezece ucenici, când îl știa pe cel ce-L va vinde și că în noaptea acea El Însuși va suporta umilințile poporului Său și va urca cu crucea în spate pe calvar?
Aburea mielul pe masă?
Personal, cred că a fost un Paște fără miel, sobru și trist.

- Înainte de praznicul Paștelor, Isus, ca Cel care știa că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl, și fiindcă îi iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt. Ioan 13,1

- După ce a spus aceste cuvinte, Isus S-a tulburat în duhul Lui, a mărturisit , și a zis: Adevărat, adevărat, vă spun, că unul din voi Mă va vinde. Ioan 13,21

- Copilașilor, mai sunt puțin cu voi. Mă veți căuta, și, cum am spus Iudeilor că, unde Mă duc Eu, ei nu pot veni, tot așa vă spun și vouă acum. Ioan 13;33

- Doamne, I-a zis Petru, de ce nu pot veni după Tine acum? Eu îmi voi da viața pentru Tine. Isus i-a răspuns: Îți vei da viața pentru Mine? Adevărat, adevărat, îți spun , că nu va cânta cocoșul, până nu te vei lepăda de Mine de trei ori. Ioan 13;38

- Isus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi, și nu M-ai cunoscut, Filipe? Ioan 14;9

- Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.Ioan 14;18

- dacă n-aș fi venit și nu le-ași fi vorbit, n-ar avea păcat; dar acum n-au nicio desvinovățire pentru păcatul lor. Ioan 15,22

Și El toate le-a știut, dar au fost mai crunte decât au proorocit proorocii.
Să urcăm și pe muntele Măslinilor și să vedem sudoarea cu sânge, Lucia, ca să rememorăm cum a fost sărbătoarea de Paște?

Oi fi eu cum oi fi. Băgăreață, insistentă, ispititoare, și alte apelative , dar Paștele , pentru mine e trist. Și doresc să aflu cât mai multe despre momentul acela. Că voi uita? O!, mi-aș dori să uit vorbele usturătoare, dar nu momentele ultimului Paște.
Și apoi nu m-aș sătura să tot vorbesc și să citesc despre Paște. Despre Paște, niciodată nu e prea mult.

Dani.Totuși tu ai specificat:
Soră Valentina aceste versete sunt dovada că El a respectat 1-mai întâi Levitic 23, 2- după care vine și ne de o pildă cum să facem Paștele după ce el se va înălța la ceruri, 3- și tot El ne spune că El nu a venit să strice Legea ci să-o împlinească.

Trei momente ? Trei feluri ? Trei sărbători?
Precizează că nu am înțeles.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
22000. Postat la 10/03/2013 16:09 - 4437z6h42m
Draga mea, uite, iti aduc un verset prin care vei intelege ca ucenicii au pregatit Pastele pe vechi ca sa-l manance(in acele momente ei nu stiau de Pastele comemorativ):
"Si Isus a trimis pe Petru si pe Ioan, zicand: "Duceti-va si pregatiti-ne Pastile, ca sa-l mancam."(Marcu 22:8)
Apoi, acele momente au fost triste atunci, dar dupa inviere aceste momente s-au transformat in bucurie, chiar Mantuitorul spune acest lucru:
"Adevarat, adevarat va spun, ca voi veti plange si va veti vaita, si lumea se va bucura; va veti intrista, dar intristarea voastra se va preface in BUCURIE.(Ioan 16.20)
De ce ne vom bucura?
Pentru ca Isus a inviat si ne-a dat nadejdea vietii fara sfarsit in Raiul lui Dumnezeu!
Fara moartea Lui, nu era posibila invierea noastra!
Ce sentiment traiesti atunci cand ai o nadejde vie, plangi sau te bucuri?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Dani
22001. Postat la 10/03/2013 16:10 - 4437z6h41m
Valentina a scris:
Dani.Totuși tu ai specificat:
Soră Valentina aceste versete sunt dovada că El a respectat 1-mai întâi Levitic 23, 2- după care vine și ne de o pildă cum să facem Paștele după ce el se va înălța la ceruri, 3- și tot El ne spune că El nu a venit să strice Legea ci să-o împlinească.

Trei momente ? Trei feluri ? Trei sărbători?
Precizează că nu am înțeles.

Soră Valentina ce am avut de precizat am precizat, nu îmi place să tot repet la nesfârșit același lucru, din punctul meu de vedere nu au fost trei momente nici trei feluri sărbători, dar dacă dumneavoastră așa vedeți vă respect părerea, dar biblic aceste trei sărbători sunt inventate de dumneavoastră în realitate nu există, un singur eveniment a fost și va fi în viața noastră an de an Paștele Domnului, la acest eveniment ne împărtășim din trupul și sângele lui cu azimă și vin.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
fullban10
22008. Postat la 11/03/2013 13:11 - 4436z9h40m
Mai este vreo sărbătoare care să fi suferit schimbarea, făcută de Însuși Isus , în afară de Paște?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
costy
22255. Postat la 22/03/2013 09:56 - 4425z12h55m
Deoarece mai sunt 2 zile pana la Marea Sarbatoare a Pastilor , pe această cale as dori să vă urez la toată lumea o Sarbatoare Binecuvintată de Cel Preainalt , multe bucurii si să alungăm tot ce este mai putin bun in inimile noastre ca intradevar această Mare Sarbatoare poruncită de Domnul sa fie o desfatare a sufletelor noastre .Si să nu uitam să :
1Corinteni 5. 8 Să prăznuim, dar, praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de răutate și viclenie, ci cu azimele curăției și adevărului.

Caci : Hristos, Paștile nostru, a fost jertfit.

Domnul să vă Binecuvinteze din Sion pe toti, impreună cu cei dragi vouă care sunt langă voi sau departe de voi .
Multumesc de asemenea Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos pentru Jerfa ce-a Sfantă si Glorioasă de la Golgota, si multumesc că a platit pentru mine pacatosul si intreaga omenire ca noi sa fim Salvati si Mantuiti, GLORIE Lui in veci de veci si in veci vecilor .Amin

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lucia
22257. Postat la 22/03/2013 10:08 - 4425z12h43m
Amin
Domnul sa ne ajute sa fim plini de pace, de bucurie, si de dragoste sfanta!

abdon
22278. Postat la 22/03/2013 19:03 - 4425z3h47m
valentina a scris:
Mai este vreo sărbătoare care să fi suferit schimbarea, făcută de Însuși Isus , în afară de Paște?

Da sunt si vor fi, a mai fost postat lucrul acesta, si ca raspuns la intrebare va reamintesc:

Sarbatoarea Cincizecimii - mutarea poruncilor de pe piatra in inima ( Ezec 36:27 )
Sarbatoarea Trambitei - va fi schimbata cand EL va veni pe norii Cerului
Sarbatoarea Ispasirii - cand EL va imbraca haina de Judecator
Sarbatoarea Corturilor - va suferi o schimbare, facuta de Insusi Hristos, cand va transofrma corturile noastre, cand ne va stramuta intr-un Cort vesnic .... .

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Nica Schirod
22305. Postat la 23/03/2013 18:59 - 4424z3h51m
Cu ajutorul Celui Prea Înalt, am ajuns în 13 Nisan, din ziua si 10 până în ziua de 14, atunci când s-a pus temelia Pesah-ului, trebuia să se aducă acasă din turmă, sau să se cumpere un miel, chiar putea să fie și ied, să fie în/sub ochii întregii familii, îmi permit să subliniez, că cele 5 zile cât trebuia să fie acest animăluț în picioarele întregii familii, ca să se observe dacă nu cumva are vreo meteahnă (cusur), oare acum nu trebuie să căutăm dacă în comportamentul nostru, caracterul nostru, privirea noastră, vorba noastră, gândul nostru, credința noastră și nu în cele din urmă faptele noastre, este vreun cusur (meteahnă)?, pentru că atunci când va sosi ceasul când va trebui să întindem mâna, să luăm bucățica, să fim compatibili cu: Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus. 1 Ioan 2:6.

Deci mai avem o zi în care putem să punem la punct, toate reticențele dacă sunt și să putem să ne apropiem de comemorarea sacră a Pesah ului.
Vă doresc la toți; multe binecuvântări și Yahve Elohim al lui Ysrael, Marele Dumnezeu să facă așa: 16. Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?"
17. Domnul a zis lui Moise: "Voi face și ceea ce-mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea, și te cunosc pe nume!"
Exod 33.

Să avem un Pesah prin Duhul Adevărului, împreună cu Dumnezeu și rânduielile Lui.
Șallom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
22330. Postat la 24/03/2013 13:17 - 4423z9h34m
Sfant ,Sfant ,Sfant este Yahve Elohim al lui Ysrael!
Am asteptat un an intreg ca sa ajung la aceasta comemorare si in tot acest interval de timp ,am vazut ca sunt si corigenta ,dar, Binecuvantat este Cel Vesnic si plin de bunatate fata de mine ,macar ca nu am merite, El m-a iubit si m-a mentinut in viata un an intreg si mi-a purtat de grija mie si casei mele si mi-a dat sansa ca pentru urmatorul Pesah sa fiu mai vegheatoare in toate lucrariile sfine.
Multumesc din tot sufletul meu pentru toata bunatatea care a aratat-o fata de mine si fata de voi ,care sunteti cu totii astazi in viata!
Fiti binecuvantati cu viata vesnica!

ioan olah
22356. Postat la 26/03/2013 19:34 - 4421z3h17m
Sarbatoare Binecuvantata tuturor !!!

Yahshua Sarbatorea Pastele

Parintii lui Yahshua se duceau la Ierusalim in fiecare an, la praznicul Pastelui. Cand a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, dupa obiceiul praznicului. (Luc.2:41,42)

Pe cand era Yahshua in Ierusalim, la praznicul Pastilor, multi au crezut in Numele Lui; caci vedeau semnele pe care le facea. (Ioan.2:23)

Cand a ajuns in Galileea, a fost primit bine de galileeni, care vazusera tot ce facuse la Ierusalim in timpul praznicului; caci fusesera si ei la praznic. (Ioan.4:45)

Pavel Sarbatorea Pastele & Azimilor

Au ajuns în Efes; și Pavel a lăsat acolo pe însoțitorii lui. A intrat în sinagogă, și a stat de vorbă cu Iudeii,cari l-au rugat să rămînă la ei mai multă vreme. El însă n'a voit, ci și -a luat rămas bun dela ei, și a zis: ,,Trebuie numaidecît ca sărbătoarea care vine, s'o fac în Ierusalim. Dacă va voi Yahveh, mă voi întoarce iarăș la voi.`` Și a plecat din Efes. (Fapt.Ap. 18:19-21)

Ziua praznicului Azimelor, in care trebuiau jertfite pastile, a venit. (Luc.22:7)

Iar noi, dupa zilele praznicului Azimelor, am plecat cu corabia din Filipi si, in cinci zile, am ajuns la ei in Troa, unde am stat sapte zile. (Fapt.20:6)

Sabatele - Sarbatorile lui Yahveh sunt un semn intre om si Yahveh

Le-am dat si Sabatele Mele, sa fie ca un semn intre Mine si ei, pentru ca sa stie ca Eu sunt Yahveh care-i sfintesc. Sfintiti Sabatele Mele, caci ele sunt un semn intre Mine si voi, ca sa stiti ca Eu sunt Yahveh, Elohim al vostru!" (Ezec.20:12)

http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2013/03/paste-binecuvantat-happy-passover.html

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
CorneliuS
22363. Postat la 27/03/2013 14:54 - 4420z7h56m
Am o intrebare, daca ma puteti ajuta, "pufuletii" (din porumb ), se pot consuma in Sarbatoarea Azimilor?

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Nica Schirod
22364. Postat la 27/03/2013 15:52 - 4420z6h59m
Sper ca răspunsul pe care vreau îl dau lui Corneliu S. să nu fie of topic, pentru că are în vedere consumul de hrană în sărbătoarea care este de 7 zile și în această Sărbătoare se prăznuiește și Pesah-ul (Paștele).
Cornel, se poate consuma sigur, pentru că eu cunosc foarte bine tehnologia, cum se fac și din ce.
Pufuleții sunt din făină de porumb special și măcinat grișat, se bagă într-un melc care face o presiune, presează mălaiul (făina) atât de tare, că la ieșirea printr-o di-uză, un orificiu mic, se încălzește atât de tare, încât expandează și se leagă unele de altele, încât se face un baton de grosimea la care se vede.

Apoi se mărunțește la dimensiunea pe care se vede, se bagă într-un malaxor, se pune sare, cât se pune, dar se mai pune și alte condimente, precum brânză, cașcaval, depinde de rețetă.
Dacă ai întrebat cumva pentru siguranță, să nu fie cu ceva care să crească (drojdie), sigur nici vorbă de așa ceva!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lavi
22418. Postat la 29/03/2013 17:14 - 4418z5h36m
Fratilor ...nu am idee, dacă dati importantă si unor condimente ( mă refer mai mult la surorile gospodine), care gătesc si pun in mâncare diferitele condimente pentru gust....bază pentru mâncare cum ar fi de ex: Delikat Knor cu gust de găină.
In acest produs apare ca ingredient si extractul de drojdie dar nu in toate produsele de acesta firmă iar in altele cum ar fi Fuchs ...oricum sunt multe produse...eu am dat doar două exemple.
Anul trecut am descoperit acestea ...si anul acesta, am suflat si in iaurt ..cum se spune.
Am scris cu speranta să fie spre binele tuturor ,chiar dacă nu am stiut ( pentru că nici nu m-am gândit măcar că ar fii un asa ingredient in condimente) de acum ininte ,măcar să stim.

Aurelc
25454. Postat la 17/03/2014 12:45 - 4065z10h6m
misionar a scris:
DIFERENȚE dintre mielul-jerfa necurmată și mielul sau iedul de pesach.
- Mielul pentru jertfa necurmată, se aduce la altar, la Sfîntul Locaș, se junghiat și se pune întreg pe altar.
- Se ardea total, nu se mănîncă.
- Se aducea zilnic, necurmat, de 2 ori pe zi, dimineața și seara, această lucrare se făcea numai de preoți din
- Se aducea la vremea hotărîtă, la ceasul al 3-lea, din zi și la ceasul al 9-lea din zi, (Numeri 28:1-7).
- Acest miel era miel pentru ispășirea păcatelor.
- Acest miel reprezenta pe Mielul lui YAUE, pe YAȘUA, (1 Ioan 2:2)
- Yașua a fost atîrnat pe lemn la ceasul al 3-lea din zi și și-a dat duhul la ceasul al 9-lea din zi. (Marcu 15:25. Matei 27:46-50).
Acum mielul sau iedul poruncit pentru pesach
- Mielul, iedul pentru pesach niciodată nu se aducea la sfîntul Locaș , nu intra pe poarta templului (nu este nici o dovadă Scripturală)
- Yedul, mielul de Pesach este o poruncă care trebuie practicată în familie (exod 12 v 3-4)
- Porunca este să se facă o dată pe an.
- Se junghie între cele două seri, se frige la foc și se mănîncă cu Azime și verdețuri amare
- Toată familia trebue să mănînce la începutul lui abbib 15
- Aceasta este pentru a AMINTI MINUNILE făcute de YAUE și ieșirea din Egipt (Exod 13 v 8)

Frate misionar, ai făcut mai sus câteva afirmații care nu sunt valabile dacă citim toată Scriptura, ci ar fi valabile eventual dacă în loc de toată Biblia am deține numai cartea Exod. Nu mă leg acum și aici de cele pe care le-ai spus despre jertfa necurmată, că nu e aici subiectul la care discutăm aceasta, dar legat de Paște, o să spun câteva lucruri și eventual o să te întreb pentru că ori nu te-ai exprimat tu bine ( și asta m-a făcut să înțeleg eu ca și cum ai scris ceva fals) ori ți-a șoptit cineva să scrii acele erori de mai sus:

misionar a scris:
Mielul, iedul pentru pesach niciodată nu se aducea la sfîntul Locaș , nu intra pe poarta templului (nu este nici o dovadă Scripturală)
Yedul, mielul de Pesach este o poruncă care trebuie practicată în familie (exod 12 v 3-4)

Foarte greșit! Înafară de anul în care Paștele s-a jertfit în Egipt și când de fapt nu exista încă un așa numit "Sfânt Locaș" care a fost ori Cortul Întâlnirii (care la început a fost cortul lui Moise, apoi a fost construit cel care i s-a arătat lui Moise pe munte) ori Templul Domnului de la Ierusalim nu s-a permis niciodată jertfirea Paștelor în familie sau în altă parte decât numai la sfântul locaș al lui Dumnezeu. Era categoric interzis acest lucru!
Citat VDC:
Deuteronomul 16:5 Nu vei putea să jertfești Paștele în vreunul din locurile pe care ți le dă Domnul, Dumnezeul tău, ca locuință;
6. ci în locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău, ca să-Și așeze Numele în el, acolo să jertfești Paștele, seara, la apusul soarelui, pe vremea ieșirii tale din Egipt.

2 Cronici 30:1 Ezechia a trimis soli în tot Israelul și Iuda, și a scris scrisori și lui Efraim și lui Manase, ca să vină la Casa Domnului la Ierusalim să prăznuiască Paștele în cinstea Domnului, Dumnezeul lui Israel.

Deasemenea, jertfirea Paștelor, înafară de ceea ce s-a petrecut în Egipt, când încă nu fusese investită preoția - prin seminția lui Levi - nimeni și niciodată nu a mai avut dreptul să jertfească paștele. Doar preoții l-au jertfit și aceștia numai la Sfântul Locaș nu oriunde se aflau ei în țară! Aceasta deoarece sângele jertfei de Paște trebuia stropit la altarul de la Sfântul Locaș:

Citat VDC:
2 Cronici 35:6 Jertfiți Paștele, sfințiți-vă, și pregătiți-le pentru frații voștri, întocmai după cuvântul Domnului, rostit prin Moise."
2 Cronici 35:11 Au jertfit Paștele. Preoții au stropit sângele pe care-l luau din mâna Leviților, și Leviții au jupuit vitele de piele.

Citat VDC:
Deuteronomul 10:8. În vremea aceea, Domnul a despărțit seminția lui Levi, și i-a poruncit să ducă chivotul legământului Domnului, să stea înaintea Domnului ca să-I slujească, și să binecuvânteze poporul în Numele Lui; lucru pe care l-a făcut până în ziua de azi.
9. De aceea Levi n-are nici parte de moșie, nici moștenire cu frații lui: Domnul este moștenirea lui, cum i-a spus Domnul, Dumnezeul tău.

Deci, nu oricine avea dreptul să jertfească Paștele cum vor unii să susțină și nici nu aveau voie să-l mănânce oriunde, pe la casele lor, atâta vreme cât există un loc pe care l-a ales Domnul să-și așeze Numele acolo...

misionar a scris:
Toată familia trebue să mănînce la începutul lui abbib 15

Iarăși, o eroare mare dacă nu știm să facem difarență între Vechiul și Noul Legământ:
- Vechiul Legământ a fost încheiat cu națiunea lui Israel în mod exclusiv și în această națiune se intră prin naștere fizică. Deci dacă te nășteai din părinți evrei, aveai dreptul și obligația totodată să mănânci Paștele. Dacă erai dintre neamuri, toată partea bărbătească trebuia să fie tăiată împrejur și să păzească Legea Vechiului Testament. În felul acesta se putea mânca din Paște în Vechiul Legământ;

- În Noul Legământ, Dumnezeu a ales să formeze un popor spiritual, printr-o naștere din nou, din Apă și Duh (Ioan cap.3). Ei bine, în Noul Legământ nu mai intră copii nenăscuți dinou, pentru că în cadrul lui e posibil ca numai un membru al familiei să fie intrat în Legământ iar restul să fie împotriva pocăinței. Cum să mănânce din Paștele Domnului cineva care nu a intrat în Legământ cu El prin nașterea din nou, fie el sau ea chiar și soțul sau soția sau copii unui credincios?

misionar a scris:
Aceasta este pentru a AMINTI MINUNILE făcute de YAUE și ieșirea din Egipt (Exod 13 v 8)

...da, evreii au fost scoși într-adevăr din Egipt. Și noi la Paște amintim acest eveniment, dar de sărbătorit noi sărbătorim răscumpărarea noastră ca popor al Noului Legământ, un popor spiritual de întâi născuți pentru Domnul și care au fost eliberați din închisoarea morții care era în stăpânirea diavolului datorită păcatului omenirii.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
misionar
25457. Postat la 17/03/2014 22:58 - 4064z23h52m
DIFERENȚE dintre mielul-jerfa necurmată și mielul sau iedul de pesach.
Mielul pentru jertfa necurmată, se aducea la altar, la Sfîntul Locaș, se junghia și se punea întreg pe altar.
Se ardea total, nu se mănîncă.
Se aducea zilnic, necurmat, de 2 ori pe zi, dimineața și seara, această lucrare se făcea numai de preoți. Se aducea la vremea hotărîtă, la ceasul al 3-lea, din zi și la ceasul al 9-lea din zi, (Numeri 28:1-7).
Acest miel era miel pentru ispășirea păcatelor, jertfă care nu se aduce, pentrucă Yașua s-a dat pe El însuși ca jertfă de ispășire pentru păcatul omenirii.
Acest miel reprezenta pe Mielul lui YAUE, pe YAȘUA,
(1 Ioan 2:2)
Yașua a fost atîrnat pe lemn la ceasul al 3-lea din zi și și-a dat duhul la ceasul al 9-lea din zi. (Marcu 15:25. Matei 27:46-50).
Acum mielul sau iedul poruncit pentru pesach
Mielul, iedul pentru pesach niciodată nu se aducea la sfîntul Locaș , nu intra pe poarta templului (nu este nici o dovadă Scripturală)
Yedul, mielul de Pesach este o poruncă care trebuie practicată în familie (exod 12 v 3-4)
Porunca este să se facă o dată pe an.
Se junghie între cele două seri, pe 14 a luni a 1-ia, se frige la foc și se mănîncă cu Azime și verdețuri amare.
Toată familia trebue să mănînce la începutul lui abbib 15
Aceasta este pentru a AMINTI MINUNILE făcute de YAUE și ieșirea din Egipt (Exod 13 v 8)

DOVADĂ CĂ MIELUL sau IEDUL DE PESACH (TRECERE PESTE) NU ESTE JERTFĂ.
Toate JERTFELE de ispășire, jertfă de mulțumire, jertfe de laudă, jertfe de împlinire a unei juruințe, etc., intrau pe poarta zidului care înconjura Templul.
TOATE JERTFELE SE ADUCEAU LA ALTAR, care se ardeau TOTAL sau PARȚIAL. YAUE a poruncit să se aducă JERTFE la toate SARBATORILE Lui. (Numeri 28) inclusiv la Sărbatoarea Azimilor cînd se mînca mielul, iedul de pesach (trecere peste). Jertfa poruncită la această Sărbătoare constă în:
19. Să aduceți ca ardere de tot lui יהוה o jertfă mistuită de foc: doi viței, un berbec și șapte miei de pînă la un an fără* cusur.
*Num. 28:15
22. Să aduceți* un țap ca jertfă de ispășire, ca să facă ispășire pentru voi.
*Exod. 12:16; Exod. 13:6; Lev. 23:8
23. Să aduceți aceste jertfe, afară de arderea de tot de dimineață, care este o ardere de tot necurmată. Toate aceste jertfe erau însoțite de un dar de mîncare.
Aceste jertfe aveau ca scop ispășirea, erau jertfe pentru păcat.
MIELUL, JERTFA NECURMATĂ pentru ispășirea păcatelor, care reprezenta pe YAȘUA, MIELUL lui YAUE, era mielul care se aducea zilnic unul dimineața și unul seara, zilnic, necurmat, care era adus la templu, junghiat și pus pe altar și se ardea de TOT, acest miel reprezenta pe YAȘUA.
(1 Ioan 2:2).
Mielul de pesach (trecere peste), adică poruncit pentru Sărbătoarea Azimilor, nu intra, nu era adus niciodată la Templu, pentrucă NUUUU era și nu este JERTFĂ, nu face parte din categoria JERTFELOR. Titlurile din biblia modernă nu trebue să influențeze textul inspirat ...titlurile din biblie sînt adausuri umane, nu sînt scriptură inspirată (a nu se trage concluzia unui text din titlu)
Jertfele sînt arătate în Leveticul de la capitolul 1 pînă la 9 și la Numeri cap. 28 și 29, vă rog studiați și dați seama la citire cu o inimă deschisă dornică de a cunoaște ADEVĂRUL.
Și dacă bagi de seamă, în Evange lui Matei 26:17,18, cînd Yașua trimite ucenicii lui să pregătească pentru Sărbătoare Azimilor. El le-a răspuns: rDuceți-vă în cetate la cutare om și spuneți-i: rÎnvățătorul zice: rVremea Mea este aproape; voi avea paștile cu ucenicii Mei,.....
Yașua nu i-a trimis la Templu să pregătească mielul sau iedul pentru Sărbătoare, ci ia trimis la acest om,...și cum Yașua era cu ei, cu ucenici mai totdeauna, în acei 3 ani și jumătate, ei mîncau împreună cina, adică mîncarea de seară. Aici la ultima cină, a fost deosebit ca cele de înainte.
1. Yașua le-a descoperit cine este cel ce ÎL v-a vinde.
2. A făcut decunoscut însemnătatea Trupului Său (pîine) și a Sîngelui Său (vinul). Aici ei nu au mîncat paștele, ci aici a fost CINA, PÎINE și VIN care reprezintă TRUPUL și SÎNGELE lui YAȘUA. Yașua nu a prins Sărbătoarea Azimilor, cînd se mănca miel or ied, verdețuri amare și azime, deorece în noaptea după cină, cu 2 zile înainte de Sărbătoarea Azimilor, fost în mîna celor fără de Lege.
Ca dovadă că Yașua era mielul de jertfă necurmată, scripturile arată că: mielul de jertfă necurmată se aducea unul dimineata, la ceasul al 3-lea din zi, și unul la ceasul al 9-lea. Yașua a fost atîrnat la al 3-lea ceas din zi, adică dimineața și a stat atîrnat pe lemn pînă la ceasul al 9-lea (3 după masă, timpul nostru). (Marcu 15:25 și Matei 27:46, 50)
Cînd se aducea al doilea miel de jertfă necurmată, cînd a fost junghiat acest miel, al 2-lea, Yașua a strigat s-a sfîrșit. (Ioan 19:30). Yașua a suferit arșița soarelui, și durea cuielor, și chinul de moarte de dimineață, ceasul al 3-lea cînd se aducea mielul de dimineață, a suferit pînă la al 9-lea ceas, (după amiază, timpul nostru) cînd se junghia celălalt mielul pentru jertfă necurmată.
Vorbim în absurd, DACĂ Yașua reprezenta mielul de pesach (trecere peste) trebuia atîrnat pe lemn între cele 2 seri, care nu este exact dat un timp, așa cum este dat pentru jertfa necurmată, care avea exact dat timpul; se aducea dimineața la ceasul al 3-lea și după masă la ceasul al 9-lea din zi și se aducea zilnic, necurmat, jertfa care-L reprezenta pe Yașua.
Pe cînd mielul sau iedul spune să fie junghiat între cele două seri, (haabarim) lucru care nu este exact cînd, ca și cu jertfa necurmată.
DE ce ????nu assist pur simplu ne ad]ncim.......
PENTRUCĂ; MIELUL SAU IEDUL NUUUUUUUUUU ESTE JERTFĂ DE NICI UN FEL, mielul sau iedul de pesach (trecere peste) NUUUUUUU ESTE JERTFĂ foarte simplu și clar.
YAUE să vă dea putere să cercetați, să aflați adevărul.
Shalom .
Nica Schirod
25458. Postat la 18/03/2014 07:12 - 4064z15h39m
Dragă frate misionar și tuturora, Shalom - Pace.

Misionare scumpul moșului, trebuie să clarifici cel puțin două puncte consemnate de tine.
Conspectând cu atenție expunerea ta, (cu respect) am observat, că în loc să clarifici calitatea mielului/iedului de Pesah, cel puțin eu văd că le-ai incurcat de-a-binelea, acum eu te voi ruga respectuos, să încerci să le descurci, pentru ca să putem să te înțelegem, eu pentru început voi posta două fragmente din postarea ta de mai sus, pe care te rog să le clarifici.

Primul fragment:
Toată familia trebuie să mănânce la începutul lui abbib ...

De ce la începutul lui Abbib???

Al doi-lea fragment:
PENTRUCĂ; MIELUL SAU IEDUL NUUUUUUUUUU ESTE JERTFĂ DE NICI UN FEL, mielul sau iedul de pesach (trecere peste) NUUUUUUU ESTE JERTFĂ foarte simplu și clar.

Ca să putem merge mai departe și să poți fi înțeles, te rog, defalcă, explică, nu în hectare de maculatură, ci în câteva cuvinte simple și la obiect, cuvântul JERTFĂ, nu cum se aduce, nu cum se pune pe altar, nu cum se arde, nu din ce Jertfă se poate mânca și din care nu se poate mânca, ci pur și simplu cuvântul JERTFĂ.

Dacă vei fi simplu și sincer, atunci vom continua discuția, dar cu dorința de a nu ne jigni și de a ne înțelege noi și alții să poată înțelege și de a nu încurca lucrurile și mai mult.
Cu convingerea că nu te-am supărat și cu dorința de a da curs cerinței mele, eu te las și vă las pe brațul Lui YaHWeH Elohim sfântul lui Israel.
Cu mult respect: Shalom - Pace la toți cei ce o iubesc!!!

Lucia
25460. Postat la 18/03/2014 13:58 - 4064z8h53m
misionarule, ca sa NU gresim in a intelege ADEVARUL, mai intai trebuie sa intelegem ce inseamna JERTFA, pentru ca tu spui ca Mielul de Pasti NU ESTE JERTFA.
Dar ce este atunci Mielul de Pasti?(te rog sa ne spui)

Tot ce era adus inaintea Domnului, daruri de mancare, sau animale, erau numite JERTFE.

"Dupa un timp oarecare , Cain a adus Domnului O JERTFA DE MANCARE DIN ROADELE PAMANTULUI.
Abel a adus si el o JERTFA DIN OILE INTAI-NASCUTE ale turmei lui..."(Gen 3-4)

Mielul de Pasti, nu numai ca ESTE JERTFA, EL a inlocuit TOATE JERTFELE Vechiului Testament.

"...apoi zice:"Iata-Ma vin sa fac VOIA Ta."El indeparteaza pe cele dintai(jertfele de tot felul, vezi pluralul), ca sa puna in loc pe a doua.(Mesia-Mielul, vezi singularul)
Acum, Pastele nostru a fost jertfit odata pentru totdeauna, pana va reveni Rascuparatorul, noi vom frange Painea-Trupul si vom bea Vinul-Sangele, comemorand moartea Domnului Isus Hristos.
Domnul sa ne ajute la aceasta!

Ionica
25461. Postat la 18/03/2014 14:05 - 4064z8h46m
Pace si har,
Sunt de acord cu sora Lucia. As argumenta doar cu un verset:
1Cor. 5:7 Măturați aluatul cel vechi, ca să fiți o plămădeală nouă, cum și sînteți, fără aluat; căci Hristos, Paștele noastre, a fost jertfit.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Aurelc
25465. Postat la 18/03/2014 20:14 - 4064z2h37m
Mie mi se pare tare ciudat când tocmai fratele misionar, care aproape tot ce scrie despre Paște, argumentează cu Exod cap. 12 să nu recunoască sau să se dezică de următorul pasaj:

Citat VDC: Exod 12:24. Să păziți lucrul acesta ca o lege pentru voi și pentru copiii voștri în veac.
25. Când veți intra în țara, pe care v-o va da Domnul, după făgăduința Lui, să țineți acest obicei sfânt.
26. Și când vă vor întreba copiii voștri: ,Ce înseamnă obiceiul acesta?'
27. să răspundeți: ,Este jertfa de Paște în cinstea Domnului, care a trecut pe lângă casele copiilor lui Israel în Egipt, când a lovit Egiptul, și ne-a scăpat casele noastre." Poporul s-a plecat, și s-a închinat până la pământ.
Bineînțeles că sunt o duzină de versete care argumentează că Paștele nu este altceva decât tocmai o jertfă adusă Domnului, numai că trebuie să dăm dreptate Scripturii, nu unor teorii de-a lui Silvestru sau nu mai știu ce deschizători de drumuri spre pierzare.

Fratele meu, ai Scriptura, folosește-o! Și arată-ne și nouă ce vrei să argumentezi din ea.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164477 vizite unice Powered by PHP-Fusion