Deconectat |
RE: Cât timp a stat Mesia în mormânt? |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4883. Postat la 27/11/2010 18:47 - 5271z4h47m |
|
|
Eu nu cred ca a fost rastignit miercuri.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4886. Postat la 27/11/2010 19:01 - 5271z4h33m |
|
|
Sora Valentina unii frati cred ca Miercuri, din cauza ca considera 72 de ore (3 zile si 3 nopti)
Alti frati , printre care si eu considera ca Joi,( ca sa se implineasca semnul de 3 zile si 3 nopti)
Alti frati ca si majoritatea sambatarilor considera ca Vineri, motivul s-a discutat detailat in mesajele anterioare.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4892. Postat la 27/11/2010 20:03 - 5271z3h31m |
|
|
Multumesc.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
Anuta (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6774. Postat la 10/01/2011 19:45 - 5227z3h49m |
|
|
Din Carte Sfântă vedem că Apostolul Pavel menționează în prima lui scrisoare către Corinteni 15, versetele 3 și 4, el a primit "că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi; că a fost îngropat și a înviat a treia zi, după Scripturi". Așa că el a murit în ziua de paști spre seară și a înviat a treia zi spre dimineață. |
|
Deconectat |
RE: cit tim a stat MESIA IN MORMINT |
fullban5 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6776. Postat la 10/01/2011 20:22 - 5227z3h12m |
|
|
Anuta la care pasti a murit si la care pasti o inviat dupa scripturi
Mesia sa fie in inimile noastre |
|
Deconectat |
Anuta (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6779. Postat la 10/01/2011 20:43 - 5227z2h51m |
|
|
A murit la paștele evreiești pentru ca Isus a fost evreu și a înviat trei zile mai târziu, zile numărate evreiește (adică incluzând și prima zi când a fost răstignit). |
|
Deconectat |
6823. Postat la 12/01/2011 09:06 - 5225z14h28m |
|
|
Anuta, vad ca esti in grupul ortodox si sunt uimit de raspunsul tau.Ti-a luat exact un rand , eu am avut nevoie sa scriu un "tratat" in domeniu si tot nu m-am facut inteles. 
Domnul sa te binecuvinteze.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6827. Postat la 12/01/2011 09:28 - 5225z14h5m |
|
|
Avram a scris:
Anuța, văd ca ești în grupul ortodox și sunt uimit de raspunsul tău.
Avrame oameni sinceri mai găsești și în alte culte.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7 |
|
Deconectat |
6828. Postat la 12/01/2011 10:12 - 5225z13h22m |
|
|
Sigur ca da, nici nu credeam altfel.Domnul sa-i binecuvinteze.
|
Deconectat |
RE: cit tim a stat MESIA IN MORMINT |
fullban5 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6846. Postat la 12/01/2011 20:49 - 5225z2h45m |
|
|
ANUTA acuma citeste .LEVETICULcap23v2-4 si vei gasi scris acui este pastele MESIA sa te binecuvinteze sa te lumineze pe calea lui
Mesia sa fie in inimile noastre |
|
Deconectat |
nadia_mol (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6903. Postat la 14/01/2011 18:15 - 5223z5h18m |
|
|
amen frate vasile-geana......
Pesah nu-i a evreilor ,ci a lui YHWH |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9976. Postat la 01/04/2011 11:08 - 5146z13h26m |
|
|
Shalom - Pace.
Cu permisiunea dumneavoastră, aș trage o mică concluzie, după ce am citit cele paru pagini de păreri, comentarii, argumente și contra argumente îmi voi da și eu cu părerea, după ce voi posta două versete, di Cartea Sfântă.
Luca 16: 8. Stăpânul lui a lăudat pe ispravnicul nedrept, pentru că lucrase înțelepțește. Căci fiii veacului acestuia, față de semenii lor, sunt mai înțelepți decât fiii luminii.
Isaia 35: 8. Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: nici un om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinți; cei ce vor merge pe ea, chiar și cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească.
Acuma să discutăm puțin despre fii veacului acestuia: Dacă cineva este născut în 31 Decembrie, la ora, 23 și 59 de minute, i se va trece in certificatul de naștere; născut în ziua de 31 Decembrie, pentru un minut, i se va socoti, o zi, și la urma urmei un an.
Dacă analizăm al doi-lea verset, vom găsi, că cei ce merg pe acestă cale sfântă, care are Legi, Porunci și Rânduieli, nu au cum să rătăcească.
Acuma întrebarea mea este: Chiar atât de important este pentru noi, cât a stat Mesia în mormânt? Eu cred că cel mai important pentru mine este, să îmi pun întrebarea în fiecare clipă; din cauza cui a trebuit să treacă Mesia prin mormânt?, nu cum-va și din cauza mea?
Acuma noi să ne bucurăm că este viu, că prin Jertfa Lui și în numele Lui putem ajunge la Tatăl nostru care locuiește în ceruri, să căutăm cu tot dinadinsul, să facem voia Lui, cu vorba, cu fapta, cu privirea și cu gândul chiar.
Dar noi am putea destul de ușor, să încurcăm puțin lucrurile, apoi să ne mai încurcăm și noi, dar ce să mai zic despre cei ce nu au studiat amănunțit acest fenomen, "ce înțeleg ei"?
Admir cu plăcere caracterul Anuței și simplitatea de a înțelege lucrurile.Anuța a scris: A murit la paștele evreiești pentru ca Isus a fost evreu și a înviat trei zile mai târziu, zile numărate evreiește (adică incluzând și prima zi când a fost răstignit).
Șalom - Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9978. Postat la 01/04/2011 11:27 - 5146z13h7m |
|
|
Vă dau dreptate frate Nică, Domnul să vă binecuvânteze. Aș putea prezenta un exemplu care oarecum e asemănător cu acele 3 zile și 3 nopți atât de dezbătute deoarece sunt foarte multe versete în N.T. care spun că Mesia "va învia a treia zi" după ce va muri și câteva care spun "după trei zile". Pentru cine e curios putem număra dovezile și veți vedea că e așa. Bun, revenim la subiect: eu sunt născut la sfârșitul lui Decembrie și fratele meu e în Ianuarie născut. Între noi este practic diferență de vârstă de 3 ani dar teoretic, dacă pui într-o listă cu anul nașterii, între noi doi sunt doar 2 ani diferență Tot așa, deoarece unii care erau evrei au putut spune că a treia zi va învia, alții au tradus uneori că după trei zile. Explicația o face versetul din Lege. dacă în 14 spre apus afost pus în mormânt și în 16 ( a doua zi după 15 care este Sabatul Sărbătorii Azimelor) se legăna snopul, e clar că El ne-a fost înainte mergător în toate ca să știm că și noi vom învia asemenea Lui.
Acum dacă cineva vrea să înțeleagă altfel, nu mă opun, fiecare cu lumina ce o primește. Aici nu ne certăm ci dezbatem idei.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9994. Postat la 01/04/2011 18:01 - 5146z6h33m |
|
|
Si eu vad la fel.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
izreelpop (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10021. Postat la 02/04/2011 16:33 - 5145z8h1m |
|
|
sa nu trecem pe ce sta scris ;
MASIA a stat trei zile si trei nopti in inima pamantului la fel ca profetul IONA in pintecele pestelui indiferent ca ne convine sau nu. a fost executat la moarte prin rastignire in data de 14 nisan sia dat duhul la ceasul al 9 lea din zi si a inviat in 17 nisan pina la ceasul al 12 lea din zi deci a inviat in SABAT si nu duminica |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10022. Postat la 02/04/2011 17:01 - 5145z7h33m |
|
|
Iubite frate izreelpop aș vrea să te întreb peste care Scripturi să nu trec? Peste acestea:
Citat VDC:
-Matei 16:21 De atunci încolo, Isus a început să spună ucenicilor Săi că El trebuie să meargă la Ierusalim, să pătimească mult din partea bătrânilor, din partea preoților celor mai de seamă și din partea cărturarilor; că are să fie omorât, și că a treia zi are să învieze.
-Matei 17:23 "Ei Îl vor omorâ, dar a treia zi va învia." Ucenicii s-au întristat foarte mult.
-Matei 20:19 "și-L vor da în mâinile Neamurilor, ca să-L batjocorească, să-L bată și să-L răstignească; dar a treia zi va învia."
-Matei 27:64 "Dă poruncă, deci, ca mormântul să fie păzit bine până a treia zi, ca nu cumva să vină ucenicii Lui noaptea să-I fure trupul, și să spună norodului: "A înviat din morți!" Atunci înșelăciunea aceasta din urmă ar fi mai rea decât cea dintâi."
-Marcu 9:31 Căci învăța pe ucenicii Săi, și zicea: "Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor; ei Îl vor omorâ, și a treia zi după ce-L vor omorâ, va învia."
-Luca 9:22 Apoi a adăugat că Fiul omului trebuie să pătimească multe, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoții cei mai de seamă și de cărturari, să fie omorât, și a treia zi să învieze.
-Luca 13:32 "Duceți-vă" le-a răspuns El "și spuneți vulpii aceleia: "Iată că scot dracii, și săvârșesc vindecări astăzi și mâine, iar a treia zi voi isprăvi.
-Luca 18:33 și, după ce-L vor bate cu nuiele, Îl vor omorâ, dar a treia zi va învia."
-Luca 24:7 când zicea că Fiul omului trebuie să fie dat în mâinile păcătoșilor, să fie răstignit, și a treia zi să învieze.
-Luca 24:21 Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel; dar cu toate acestea, iată că astăzi este a treia zi de când s-au întâmplat aceste lucruri.
33 S-au sculat chiar în ceasul acela, s-au întors în Ierusalim, și au găsit pe cei unsprezece și pe cei ce erau cu ei, adunați la un loc,
34 și zicând: "A înviat Domnul cu adevărat, și S-a arătat lui Simon."
35 Și au istorisit ce li se întâmplase pe drum, și cum L-au cunoscut la frângerea pîinii.
-Luca 24:46 Și le-a zis: "Așa este scris, și așa trebuia să pătimească Hristos, și să învieze a treia zi dintre cei morți.
-Fapte 10:40 Dar Dumnezeu L-a înviat a treia zi, și a îngăduit să Se arate,
-1 Corinteni 15:4 că a fost îngropat și a înviat a treia zi, după Scripturi;
...sau, după acestea?:
Citat VDC:
-Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului.
Matei 27:63 și i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte că înșelătorul acela, pe când era încă în viață, a zis: "După trei zile voi învia.
Marcu 8:31 Atunci a început să-i învețe că Fiul omului trebuie să pătimească mult, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoții cei mai de seamă și de cărturari, să fie omorât, și după trei zile să învieze.
Acum, după atenția mea, dacă am numărat și căutat toate versetele raportul e de 13 versete la 3. Trage fiecare concluzia și face cum va crede. Spor la aflat adevărul și să nu treceți peste ce este scris.
Eu cel puțin nu am citit nicăieri că a Mântuitorul a înviat în 17 Nisan. Dacă este vreo dovadă temeinică asupra acestui aspect, cu text biblic clar, n-ar fi rău să fie expusă. Deci să scrie negru pe alb că a înviat în 17 nisanașa cum s-a afirmat în mesajul de mai sus. Mulțumesc
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
izreelpop (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10040. Postat la 02/04/2011 20:06 - 5145z4h28m |
|
|
frate AURELC CONFORM POSTARII ai marcat Matei 27;63 spune te rog in ce zi sa petrecut ; 14,15,16,17 nisan spor............... |
|
Deconectat |
fullban2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10049. Postat la 02/04/2011 21:50 - 5145z2h44m |
|
|
evidenta cruda a scripturilor este ca ; O ZI CA SA FIE CONSIDERATA BIBLIC O ZI
trebue sa fie compusa din o perioada de intuneric si una de lumina (gen 1 v5)
Yahweh a creat ziua intreaga ;astfel a fost o seara si o dimineata ;ziua intiia
astfel a fost o seara si o dimineata ;ziua a doua(gen 1 v 8)
astfel a fost o seara si o dimineata ;ziua a treia(gen 1 v 13)
sint zile complecte ,intregi ;nu portiuni de zi - numesc zi ceia ce scriptura numeste zi ..nu ce cred teologi ca e zi
Moise a ramas pe munte 40 de zile si 40 de nopti(exod 24v 18)
perioada precisa
Yahshuah a postit 40 de zile si 40 de nopti;perioada precisa (mat 4 v2)
cind tu spui ..am sa ieau o zi de post ..tu tii doar citeva ore de intuneric si ceva din zi ;ori o zi comlecta ?
Yahshua a stat in mormint exact 3 zile si 3 nopti....teologi spun portiuni de zi
eu nu cred teologi care dealtfel au jobul acesta de a suci scripturile pentru bani
|
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22118. Postat la 17/03/2013 08:44 - 4430z14h50m |
|
|
beyond, aici mi-am spus parerea despre cat timp a stat Mesia in mormant, asa ca poti sa-ti spui si tu parerea.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
beyond (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
22124. Postat la 17/03/2013 10:18 - 4430z13h16m |
|
|
Mi-am spus deja părerea la celălalt topic (cu Paștele) deoarece are legătură.
Dar, voi sintetiza și aici.
Trei zile și trei nopți - semnul lui Iona - sunt următoarele:
noaptea de joi 14 Nisan spre vineri 15 Nisan când a fost consumarea Paștelor (Mesia a suportat o moarte sufletească);
ziua de vineri 15 Nisan (moartea sufletească a devenit efectivă - moarte trupească);
noaptea de vineri 15 Nisan spre sâmbătă 16 Nisan;
ziua de sâmbătă 16 Nisan;
noaptea de sâmbătă 16 Nisan spre duminică 17 Nisan;
ziua de duminică 17 Nisan.
Evreii numărau și părți ale unei zile ca fiind întreg. Așa că, deși Iisus a înviat duminică de dimineață, totuși ea se pune ca zi întreagă în cele trei zile și trei nopți ale semnului lui Iona.
Aceasta este ceea ce cred eu. |
|