Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 5 din 15 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10532. Postat la 26/04/2011 07:25 - 5121z16h49m
Subscriu si eu la ce ai afirmat Daniele, cine este sincer totdeauna v-a cauta adevărul, și eu am întălnit adventiști care erau dornici să cerceteze sărbătorile Domnului, ce este interesant, că E.G.Withe sustinea sarbătorile din Levetic 23.face o analiza cu privire la sărbători foarte frumos.



Sãrbãtorile anuale-Patriarhi și profeți- capitolul 52-http://www.azsromania.org/pp/52.htm
Cu prilejul acestor adunãri anuale, inima tuturor, tineri si bãtrâni, era îndemnatã sã-I slujeascã lui Dumnezeu, în timp ce întâlnirea întregului popor, venit din toate pãrtile tãrii, întãrea legãtura care-i apropia de Dumnezeu si unii de altii. Ar fi bine ca poporul lui Dumnezeu din zilele noastre sã aibã o sãrbãtoare a corturilor - o fericitã amintire a binecuvântãrilor lui Dumnezeu fatã de ei. Dupã cum copiii lui Israel sãrbãtoreau eliberarea lucratã de Dumnezeu pentru pãrintii lor si se gândeau la minunata ocrotire în timpul cãlãtoriilor lor dupã iesirea din Egipt, tot astfel si noi sã fim recunoscãtori si sã ne reamintim de diversele cãi pe care el le-a deschis pentru a ne scoate din lume si din întunericul rãtãcirii, la lumina pretioasã a harului si adevãrului Sãu.





De trei ori pe an întregul Israel se aduna pentru închinare la sanctuar (vezi Exod 23, 14-16). Pentru o vreme, locul acestor întâlniri fusese la Silo; iar apoi, locul acestor servicii divine nationale a fost Ierusalimul si aici se adunau semintiile la sãrbãtorile anuale.
Poporul era înconjurat de triburi sãlbatice si rãzboinice, dornice sã punã stãpânire pe pãmânturile lor; si, cu toate acestea, se poruncise ca toti bãrbatii capabili de luptã, cum si tot poporul care putea sã facã drumul acesta, sã-si pãrãseascã de trei ori pe an cãminul si sã meargã la locul de întâlnire, cãtre centrul tãrii. Ce putea sã-i împiedice pe vrãjmasii lor de a se arunca asupra caselor lor si a le pustii cu foc si sabie? Ce putea sã împiedice o invazie asupra tãrii, care l-ar fi dus pe Israel în robie la cine stie care dintre vrãjmasii lui? Dumnezeu fãgãduise cã va fi scutul poporului Sãu. rÎngerul Domnului tãbãrãste în jurul celor ce se tem de El si-i scapã din primejdie" (Ps. 34,7). În timp ce israelitii mergeau sã se roage, puterea dumnezeiascã îi tinea în frâu pe vrãjmasii lor. Fãgãduinta lui Dumnezeu suna astfel: rVoi izgoni neamurile dinaintea ta si-ti voi întinde hotarele; si nimeni nu-ti va pofti tara în timpul când te vei sui, de trei ori pe an, ca sã te înfãtisezi înaintea Domnului, Dumnezeului tãu" (Exod 34, 24).

Prima dintre aceste sãrbãtori, Pastele, sãrbãtoarea azimilor, avea loc în luna Abib, întâia lunã a anului iudaic, care corespunde cu sfârsitul lui martie si începutul lui aprilie. Frigul iernii trecuse, ploaia târzie se terminase si întreaga naturã se bucura de frumusetea si voiosia primãverii. Iarba înverzea pe coline si prin vâlcele, iar câmpiile erau împodobite de flori.

Luna care se apropia de plinãtatea ei fãcea ca serile sã fie minunate. Era timpul pe care cântãretul sfânt îl descrie atât de frumos: rCãci iatã cã a trecut iarna;
A încetat ploaia si s-a dus.

(Cânt.Cânt. 2,11-13) Pe toate drumurile tãrii erau cete de cãlãtori ce mergeau la Ierusalim. Pãstorii de la turmele lor si ciobanii din muntii lor, pescarii de pe marea Galileii, tãranii de la ogoarele lor si fiii profetilor de la scolile lor, toti îsi îndreptau pasii spre locul unde se descoperea prezenta lui Dumnezeu. În fiecare zi fãceau drumuri scurte, multi mergând pe jos. Caravanele sporeau fãrã încetare la numãr si adesea, înainte de a sosi în cetatea sfântã, ajungeau sã aibã un foarte mare numãr de oameni.

Voiosia naturii trezea în inima lui Israel bucurie si recunostintã fatã de Dãtãtorul tuturor darurilor bune. Se cântau marii psalmi ebraici care proslãveau onoarea si maiestatea lui Iehova. La un semnal din trâmbitã, corul puternic al sutelor de glasuri, acompaniat de chimval, intona imnul de multumire:
rMã bucur când mi se zice:
r16;Haidem la Casa Domnului!r17;
Picioarele mi se opresc
În portile tale, Ierusalime!...

Acolo se suie semintiile, semintiile Domnului ...

Ca sã laude Numele Domnului, ...

Rugati-vã pentru pacea Ierusalimului!

Cei ce te iubesc, sã se bucure de odihnã".

(Ps. 122, 1-6)
Când priveau înãltimile din jur, pe care pãgânii fuseserã obisnuiti sã aprindã focul altarelor lor, copiii lui Israel cântau:
rÎmi ridic ochii spre munti...

De unde-mi va veni ajutorul?

Ajutorul îmi vine de la Domnul
Care a fãcut cerurile si pãmântul" (Ps. 121, 1.2).

rCei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului,
Care nu se clatinã, ci stã întãrit pe vecie.

Cum este înconjurat Ierusalimul de munti,
Asa înconjoarã Domnul pe poporul Sãu,
De acum si pânã în veac" (Ps. 125, 1.2).

Când ajungeau pe culmea dealurilor asezate în fata cetãtii sfinte, priveau cu respect la cetele de închinãtori care urcau drumul la templu. Vedeau fumul de tãmâie care se înãlta spre cer, iar când se auzea sunetul trâmbitei levitilor care vesteau începerea serviciului divin, erau cuprinsi de însufletirea clipelor acelora si cântau:
rMare este Domnul si lãudat de toti,
În cetatea Dumnezeului nostru,
Pe muntele Lui cel sfânt.

Frumoasã înãltime, bucuria întregului pãmânt,
Este muntele Sionului;
În partea de miazãnoapte
Este cetatea Marelui Împãrat". rPacea sã fie între zidurile tale,
Si linistea în casele tale domnesti".

rDeschideti-mi portile neprihãnirii
Ca sã intru si sã laud pe Domnul".

rÎmi voi împlini toate juruintele fãcute Domnului
În fata întregului Sãu popor.

În curtile Casei Domnului,
În mijlocul tãu, Ierusalime!

Lãudati pe Domnul!"
(Ps. 48, 1.2; 122, 7; 118, 19; 116, 18.19).

Toate casele Ierusalimului se deschideau, oferind peregrinilor adãpost, fãrã platã; dar toate acestea nu erau încãpãtoare pentru adunarea cea mare si se întindeau corturi prin toate locurile libere din cetate si pe dealurile învecinate.

În a paisprezecea zi a lunii, seara, se sãrbãtorea Pastele, care, prin ceremoniile lui solemne si impresionante, comemora eliberarea din robia egipteanã si arãta în viitor, cãtre Jertfa care-i putea scãpa din robia pãcatului. Când Mântuitorul Si-a dat viata pe Golgota, însemnãtatea Pastelui a încetat; si, pentru amintirea acestei întâmplãri, a fost rânduitã Sfânta Cinã, pe care Pastele o preînchi-puise.

Dupã Paste urma Sãrbãtoarea azimilor, care tinea sapte zile. Prima zi si a saptea zi erau zile de adunãri sfinte, când nu trebuia sã se facã nici o lucrare de serv. În a doua zi a sãrbãtorii I se aduceau lui Dumnezeu primele roade ale recoltei anului. Orzul era cea dintâi cerealã din Palestina, ce dãdea în copt pe la începutul sãrbãtorii. Un snop din cerealele acestea era legãnat de preot în fata altarului lui Dumnezeu, ca semn al recunoasterii cã totul este al Lui. Numai dupã ceremonia aceasta era îngãduitã strângerea recoltei.



Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Avram_76
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10535. Postat la 26/04/2011 09:12 - 5121z15h2m
Da, Daniele, f. bine ai punctat, chiar si in cartea scrisa de Elena White (profetul acceptat al AZS) este mentionat faptul ca "ar trebui ca si poporul lui Dumnezeu de azi sa tina sarbatoarea corturilor."Intr-adevar sunt multe căi uitate smiley (Ieremia 6:16) de care ar trebui sa ne aducem aminte.Sarbatorile sunt o certitudine, sabatul celebreaza doar actul cratiei, ei bine, daca nu s-ar fi cazut in pacat nu ar fi fost nevoie de alte evenimente care sa restabileasca ordinea pe pamant.Prin pacat omul s-a vandut rob celui rau.Mesia plateste pretul de rascumparare, nu oricand ci la data stabilita de Dumnezeu.Ca unii, inchid ochii atunci cand ajung la Daniel 7 cu minunatul verset 25, ce sa facem?Sa ne rugam!
p.s.consumam Pastele la iesirea din 14 nisan inspre 15 nisan noaptea "pe vremea iesirii din Egipt"


Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10538. Postat la 26/04/2011 11:28 - 5121z12h46m
Din cate bag de seama, Daniel, a dat citat dintr-o carte de explicare a cartilor Biblice, de catre Lenuta GW, prin care nu da nota ca AZS trebuie sa mai tina ce cere Domnul, ci ca acelea ..., erau tinute de catre Israel. Ce e de mirat ca Lenuta nu scrie nici de Craciun, sau ziua Mamei, si totusi, e acestea le praznuiesc. Cred ca pentru a nu intra in off-topic, ar fi bine sa se creeze un subiect specific pentru AZS, prin care acolo sa fie lamurite dinferentele dintre noi si ei, inclusiv problema sarbatorilor, sau a portului, sau a cantarilor, etc. ... . Sa nu mai fie tulburare din partea "necredinciosilor" ( in privnta Sarbatorilor, poruncite de catre Domnul ).


 
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10542. Postat la 26/04/2011 13:05 - 5121z11h9m
Pentru fratele meu Abdon,reiese din ce scrie că ar trebui ținute daca citesti mai atent, este adevarat ca mai cu retinere scrie ca ar fi bine tinute.
Ar fi bine ca poporul lui Dumnezeu din zilele noastre sã aibã o sãrbãtoare a corturilor - o fericitã amintire a binecuvântãrilor lui Dumnezeu fatã de ei. Dupã cum copiii lui Israel sãrbãtoreau eliberarea lucratã de Dumnezeu pentru pãrintii lor si se gândeau la minunata ocrotire în timpul cãlãtoriilor lor dupã iesirea din Egipt, tot astfel si noi sã fim recunoscãtori si sã ne reamintim de diversele cãi pe care el le-a deschis pentru a ne scoate din lume si din întunericul rãtãcirii, la lumina pretioasã a harului si adevãrului Sãu.



Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Dinu
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10553. Postat la 26/04/2011 17:31 - 5121z6h43m
Multumesc lui Dumnezeu caci a fost cu noi pana aici, si ne-a ajutat sa ne bucuram si la aceste sarbatori. Am avut mai multe intalniri cu Adunarea inainte de sarbatoarea Pastelui, precum si in perioada sarbatorilor. Ce vreau sa mentionez este faptul ca conteaza foarte mult modul de PREGATIRE a credinciosilor pentru aceste sarbatori. Noi punem o mare importanta pe aceasta pregatire. Rezultatele au fost pozitive simtite in Adunare.

Cineva inainte de aceasta sarbatoare m-a intrebat, daca aceasta sarbatoare a Pastelui e de bucurie sau e de tristete? Eu i-am raspuns: e o sarbatoare SOLEMNA in care sunt imbinate cele doua stari (bucuria si tristetea).

In zilele premergatoare de seara de Paste s-a vorbit despre evenimentele premergatoare rastignirii Domnului Isus, precum si de Planul de mantuire a omului stabilit de Tatal. Sa amintit despre cele 7 batalii din Gradina Ghetimani, cele 7 izvoare din trupul Domnului Isus, si cele 7 expresii ale D-lui Isus cand era pe cruce.

In seara de Paste la noi e o stare solemna in care ne-am adus aminte de suferintele Domnului Isus si de faptul cum prin Jertfa Suprema de pe Calvar a avut loc impacarea omulul cu Dumnezeu. In acea seara in urma cercetarii personale, fiecare ne-am putut reanoi Legamantul sub care am intrat cu ocazia Botezului credintei (apa + nastere din nou).
Tot in seara de Paste sa prezentat asemanarile dintre cele doua mese din V.L si din N.L. si anume MASA PASCALA si MASA DOMNULUI (Cina). Sa explicat semnificatia acestora. Ambele mese fac referire fiecare pe rand la LEGAMINTELE incheiate de Dumnezeu mai intai cu Israel Exod cap.20-24., apoi cu poporul ales dintre toate popoarele Matei cap. 5-7. Aceste doua Legaminte au multe elemente in comun, insa au si diferente. Primul Legamant avea ca baza de intrare in poporul evreu taierea imprejur, dar semnul era sangele de animale , iar cel de-al doilea Legamant are ca baza de intrare in poporul ales de Dumnezeu botezul credintei si semnul Legamantului celui Nou era sangele D-lui Isus.

In ziua de Azimi, s-a vorbit despre necesitatea eliminarii din vietile noastre a pacatului (simbolizata prin drojdie).
In ultima zi de Azimi, s-a vorbit despre importanta INVIERII Domnului Isus. S-a aratat cele 3 stari a invierii noastre : cea SPIRITUALA (vii pentru Dumnezeu, activi, treji), invierea din morminte a credinciosilor trasformarea trupurilor in trupuri spirituale de Slava, si invierea necredinciosilor pentru Judecata.

Aceste discutii foarte pasionante, bineanteles ca au fost infasurate in multe CANTARI si RUGACIUNI cu mult har.

Acum uitandu-ma in urma ce pot spune decat: ,, A Domnului Dumnezeu sa fie toata Slava si Lauda, prin Domnul Isus -Amin!", iar noi uitandu-ne tinta la Hristos sa mergem inainte, urcand din treapta in treapta spre El.

Fiti binecuvantati de Domnul!

(cele de mai sus le-am scris in graba, sper sa nu fi gresit cu vre-un amanunt, ca apoi sa primesc lovituri).


,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10556. Postat la 26/04/2011 18:42 - 5121z5h32m
Fr Daniel, te rog, scrie de unde ai citat, cartea, pagina, si aliniatul numarul?


 
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10559. Postat la 26/04/2011 19:25 - 5121z4h49m
Acest link cred ca te va ajuta sa gasesti ce am postat:Sãrbãtorile anuale-Patriarhi și profeți- capitolul 52
http://www.azsromania.org/pp/52.htm


Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
fullban3
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13781. Postat la 13/09/2011 18:59 - 4981z5h15m
La multe subiecte de pe forum, se scrie din an in an, ca si la acesta.
Am observat din ce am citit, ca nu se stie exact (macar atit) care este intervalul de timp pe care il include expresia:"intre cele doua seri".
Si vad pe aici prezbiteri, frati in virsta si multi altii cu ani multi la rabojul vietii, dar care nu pot trece peste bagajul cunostintelor ce si l-au baricadat in fata, bagaj ce l-au carat cu ei de pe unde au venit.

1Timotei:7. Ei vor să fie învățători ai Legii, și nu știu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13784. Postat la 13/09/2011 19:29 - 4981z4h45m
Sebesan Stefan acuzatiile nu aduc nimic constructiv. Daca vrei sa lamuresti acest aspect al expresiei "intre cele doua seri" esti bine venit sa o faci.




Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
fullban3
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13787. Postat la 13/09/2011 20:15 - 4981z3h59m
Scuze dragul meu, dar eu nu acuz pe nimeni, de ce ma judeci asa! smiley
Inradevar, fata de ceia ce afirma Biblia ca ar fi "intre cele doua seri" am vazut opinii contrare din partea unor oameni care sigur studiaza aceasta Carte si nu numai o frunzaresc.
Spre exemplu, am fost doua "Sabate" la rind intr-o comunitate Mesyanica si in ambele ocazii s-a luat Cina.
Cind am intrebat pe un mulatru evreu de ce se face asa, a inceput furtuna argumentelor, cu scoateri din context, sarind de la un subiect la altul si in final raminind intrebarea fara raspuns.
Daca Duhul Sfint intradevar, calauzeste oamenii, atunci cineva este trimis ca la famenul (scholarul) etiopian si il intreaba ce il framinta, iar cel intrebat ii cere explicatii din Scriptura pe care tocmai o citea.
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13789. Postat la 13/09/2011 20:36 - 4981z3h38m
Sebesan Stefan , te rog sa ne spui dupa parerea ta care este acest interval, dintre cele doua seri(macar atat).Iti multumesc


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
fullban3
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13790. Postat la 13/09/2011 20:40 - 4981z3h34m
Raspunsul este chiar in Biblie si este atit de clar, incit numai un indoctrinat nu poate sa-l accepte.
As face o gluma, dar nu te supara,
Noua ni se zice oi, iar o oaie rumega hrana.
Sa rumegam si noi acest subiect ca si pe celalte. Amen?
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13796. Postat la 13/09/2011 20:59 - 4981z3h15m
Se pare ca nu il aveti!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
lnedelea
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13798. Postat la 13/09/2011 21:04 - 4981z3h10m
Poate era mai bine să se solicite numai unele indicii (nu direct răspunsul) ca să fie găsit răspunsul prin cercetare privitor la intervalul definit de cele două seri...

Un prim indiciu ar putea fi Luca 22:14 ...


"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
fullban3
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13800. Postat la 13/09/2011 21:05 - 4981z3h9m
Numai se pare.
Regula dialogului ma obliga sa dau si raspunsul, dar daca nu-l dau seara aceasta, te superi?
Daca subiectul te framinta, vei adormi cu el in minte, iar Yahuah iti va vorbi in somn, sau vis si-ti va aminti ca este explicat in Exod 16.
Va doresc un studiu placut si binecuvintat, iar la anul sa nu mai gresiti, ci sa va pocaiti pina atunci si la aceasta sarbatoare, sa luati "Cina", cind soseste ceasul. Amen?
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13802. Postat la 13/09/2011 21:22 - 4981z2h52m
Shalom - Pace.

Și dacă eu spun că nici la intrare, nici la eșire, ce părere aveți, ce ziceți?

Și tot Pace.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13805. Postat la 13/09/2011 21:34 - 4981z2h40m
Atunci este ,,intre"!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13808. Postat la 13/09/2011 21:47 - 4981z2h27m
Pace.

Exod 12: 7. Să ia din sângele lui, și să ungă amândoi stâlpii ușii și pragul de sus al caselor unde îl vor mânca.
8. Carnea s-o mănânce chiar în noaptea aceea, friptă la foc; și anume s-o mănânce cu azimi și cu verdețuri amare.

Și pace.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
fullban3
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13809. Postat la 13/09/2011 21:56 - 4981z2h18m
Eu am dat reperul tilmacirii in Exod 16.
Daca acolo este precizat prin cuvint, cind este acel timp, de ce sa mai rastalmacesaca omul!smiley
Deconectat RE: Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13812. Postat la 13/09/2011 22:11 - 4981z2h3m
Să greșesc eu sau este un fel de aroganță?



- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Pagina 5 din 15 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164625 vizite unice Powered by PHP-Fusion