Anul acesta nu s-a lungit Sărbătoarea că ea este 7 zile să mânici azimi nu opt, să fim atenți că cel rău este contra Legi lui YHWH dacă mâncăm călcăm sărbătoare ce facem? Pentru că în Lege ai dreptarul cunoștinței deplin și al adevărului, în cel mai rău caz putem mânca mămăligă s-au o zi de post numai să nu călcăm Sărbătorea. Sau putem mânca gol și fără azimă că în 21 Sărbătoarea se termină și începe ziua Sabatului așa a căzut anul acesta, nu că trebuie să lungim sărbătoarea Azimilor, Apocalipsa cap 22 v19 spune:
19. Și dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărții acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieții și din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta."
Avem voie să adăugăm ceva la Sărbătoare s-o lungim mâncarea Azimă? sau să scoatem ceva din Legea Sărbători?
Frate Vasile Sărbătoarea Azimilor știm cu toți de când începe și când se termină, iar în ceia ce privește azima ea este ca azimă atâta timp cât este sărbătoarea Azimilor, eu consider că acel aluat ce este fără drojdie putem mânca și în timpul anului , deci nu văd un păcat dacă eu vreau să mănânc o astfel de lipie și în timpul anului, pentru mine după ce sărbătoarea Azimilor încetează o pot folosi când vreau eu.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Frate era vorba ca anul acesta s-a lungit măncarea azimilor ,dacă mânânc in 22 Nisan calc Sarbatoarea Azimilor, pot mânca cînd vreau numai nu o pot numi Sarbatoare decit atunci cin e Sarbatoarea Azimilor pina in 21 Nisan nu avem voie să lungim măncarea azimi în 22 NISAN, dacă este vreun verset că pot mânca în 22 NISAN dami-l Frate Dany.
Fratele Geană a scris:Anul acesta nu s-a lungit Sărbătoarea că ea este 7 zile să mânici azimi nu opt, să fim atenți că cel rău este contra Legi lui YHWH dacă mâncăm călcăm sărbătoare ce facem? Pentru că în Lege ai dreptarul cunoștinței deplin și al adevărului, în cel mai rău caz putem mânca mămăligă s-au o zi de post numai să nu călcăm Sărbătorea. Sau putem mânca gol și fără azimă că în 21 Sărbătoarea se termină și începe ziua Sabatului așa a căzut anul acesta, nu că trebuie să lungim sărbătoarea Azimilor, Apocalipsa cap 22 v19 spune:
19. Și dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărții acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieții și din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta."
Avem voie să adăugăm ceva la Sărbătoare s-o lungim mâncarea Azimă? sau să scoatem ceva din Legea Sărbători?
Postarea de mai sus a fratelui Geană, m-a făcut să zâmbesc un pic [în referință la cea a fratelui Nică despre "lungirea zilelor de sărbătoare"]
Se subînțelege căci fratele Nică s-a referit la a mânca în continuare azimi în ziua urmatoare ultimei zi din Praznicul Azimilor, din cauză că anul acesta, s-a întâmplat ca ziua aceasta, să cadă în zi de Sabat săptămânal, când nu se poate pregăti (sau cumpăra) pâine/aluat dospit. Deci vom mânca ce avem, chiar și azimi (dacă mai avem ) Asta nu înseamnă că sărbătoarea se prelungește ținând opt zile - ea s-a terminat după șapte zile, așa cum este rânduită.
Dar vezi că, unde dai și unde crapă!! Păi dacă așa s-a picat anul acesta, ce să faci? Și de unde interdicția de a nu mai mânca azimă (pâine nedospită) în alte zile ale anului? (vreau referințe biblice). Numai că din lipsa lor,...văd că le punem pe ale noastre ("putem mânca mămăliga, să ținem post sau să mâncăm gol și fără azimă"). Așa scrie în Biblie? Sau sunt interpretările noastre?
Și ce dacă mai mâncăm încă o zi azimi? Până la urmă, mâncând azimi este un lucru bun; ne amintește de aluatul nedospit (bun) și scoaterea celui rău (dospit) din inima noastră.
Iar dacă suntem atât de stricți și la "literă" și imediat sărim cu versetul din Apoc 22:19 sau alte versete, referitor la "adăugare sau scoatere" a cuvintelor lui Dumnezeu, atunci ce facem cu 2Cron. 30:23-27, când poporul (Israel) a hotărât să mai țină încă alte șapte zile tot la Sărbătoarea de Paști? A fost considerată aceasta "adăugare și călcare de sărbătoare"? A fost ceva rău? A fost primită înaintea lui Dumnezeu? Hai să auzim răspunsul chiar din Biblie, așa cum este scris (asta după ce au mai ținut alte șapte zile de sărbătoare):
27. Preoții și Leviții s-au sculat și au binecuvântat poporul. Glasul lor a fost auzit, și rugăciunea lor a ajuns până la ceruri, până la locuința sfântă a Domnului.
Ce facem cu aceste versete atunci? Dumnezeu nu ia oprit sau vorbit de rău că au facut așa. Ba din contră, "glasul lor a ajuns până la ceruri". De ce? Pentru că a fost făcută cu un gând bun, unit și cu zel pentru Dumnezeu.
Așa că, să fim foarte atenți și noi când sărim să judecam pe alții (...scoaterea de la Pomul vieții... etc,), să nu cumva să ne pripim și să greșim.
Chiar am stat și m-am gândit căci tot așa cum cuvintele fratelui Nică au fost interpretate în acest fel (căci sărbătoarea este prelungită și este păcat dacă mai mănânci vreo azimă în ziua următoare (după) Sărbătoarea Azimilor), cu toate că înțelesul este altfel (cel puțin eu l-am înțeles altfel), cât de adevărat este acest exemplu, căci tot așa se întâmplă cu noi în alte interpretări ale unor versete biblice. Și așa apar mai multe păreri, și de la păreri, bineînțeles, credințe, de la credințe, diferențe de credințe, care duc la divergențe și stricarea păcii și bunelor relații dintre credincioși, despărțirea, iar apoi vin păcatele (ura, disprețul, mândria etc). Și uite așa, Satana găsește o metodă de profit de la noi.
Mai bine, hai să fim mai precauți, mai îngăduitori, mai uniți și mai buni unii față de alții - așa vom împlini și serba cel mai bine Sărbătoarea Azimilor: înlăturând aluatul dospit din inimile noastre. Bunul Dumnezeu să ne ajute.
Și...un Șabat Șalom la toți
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Interactivez cu alte biserici cu credinte deosebite fata de a noastra, faptul ca tin strict Sabatul, si mai ma bucur inca o zi inaintea Domnului, nu i-am auzit sa ma faca ca slujitor al celui rau, sau ca am scos Legea, ci din contra ma binecuvinteaza ca am asa putere. De ce fratii din alte credinte stiu sa aprecieze oamenii cu ravna pentru Domnul, iar daca intre noi, unu, sau doi, sau mai multi vrea sa mai manance inca o zi, sau doua, sau poate toata viata numai azimi, de ce il desconsideram si nu il apreciem? Trebuie sa ne invatam sa binecuvantam nu sa condamnam, de fapt in asta a constat si progresul occidental, in anumite privinte, faptul ca nu s-au bagat in initimitatea aproapelui sau, de langa casa lui, ci din contra se apreciaza, ii incurajeaza, desi poate in inima lor nu sunt de acord, dar ce vrei sa faci tu pentur tine fa, ce vrea sa faca altul pentru el, treaba lui.
Imi place frate Gershom intelepciunea ce o ai, apreciez dorinta fratelui Nica, si stimez vigilenta fratelui Geana fata de Lege. Domnul sa va binecuvinteze pe toti!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Subscriu la ce-a scris fratele gershom, normal asta spuneam și eu în postarea mea de mai sus, că sărbătoarea are efect 7 zile, după aceste zile putem consuma ce ne-a rămas din acele azimi.
6. Nu vă lăudați bine. Nu știți că puțin aluat dospește toată plămădeala?
7. Măturați aluatul cel vechi, ca să fiți o plămădeală nouă, cum și sunteți, fără aluat; căci Hristos, Paștele noastre, a fost jertfit.
8. Să prăznuim dar praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de răutate și viclenie, ci cu azimile curăției și adevărului.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Dacă se prelungea Sărbătoarea eram de acord dar nu și cu mâncarea, a doua săptămână care o prelungit nu arată că au mâncat Azimă.
Punctul principal era că acesta Sărbătoare a Paștelui are porunci care nu pot fi călcate:
1 În ziua 10 trebuia să aleagă mielul
2 Să fie de un an fără cusur,
3 Să-l păstrez până în ziua lui 14 Nisan și toată adunare să-l junghie seara nu când vrem noi alții îl junghie la intrare în 14 dar nu așteaptă ziua lui 14 ca să junghie între cele două serii.
4 În luna întâi din a- paisprezecea zi a lunii, seara să mâncați Azimi, până în seara zilei de 21 a lunii aceste sunt porunci privitoare la Sărbătoare și nu pot fi călcate, eu nu judec pe nimeni fiecare face după cum o înțeles cuvântul, eu unul nu pot să-l calc. Frații Italieni ei iau în prim fază când iese din 13 și intră în 14 Nisan, ei spun că Sărbătoarea are 8 zile, așa ceva nu am găsit scris îmi pare foarte rău am discutat cu pastorul este un om deștept are 4 facultăți, 10 ani o învățat în Canada și este pus peste toată Italia și țin Sabatul Sărbătorii Lunii noi și se cheamă Biserica Unită, sunt uniți și am ajuns la o discuție cu privire la Legea Sărbătorii și o ajuns de-acord dar ce folos că așa e crezul lor, el nu poate schimba nimic că cel mai mare din America îl dă afară din pastorat și nu vrea să piardă postul am înțeles acest lucru.
Acuma am ajuns la aluatul cel vechi este învățătura fariseilor, bine a spus MESIA frumos desființați porunca lui YHWH ȘI PUNEȚI DATINA VOASTRĂ.
Farisei ce făceau dacă tata lor nu era fariseu nu-i ajută cu nimic chiar dacă era bătrân sau nu avea ce mânca, fariseul ducea mâncarea la alt fariseu dar tatălui său nu-i dădea de aceia zicea MESIA milă voiesc nu jertfa că în Legea lui Moise scrie să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta vreau să mă opresc ca m-am îndepărtat de subiect să mă iertați eu am scris că sunt mulți care vizitează saitul acesta și vreau să vadă ce facem, ținem așa cum scrie sau nu, nu am scris ca să judec frații am scris că nu se poate călca LEGEA Sărbătorii, nu m-am legat de nimeni, MESIA să ne lumineze pe toți să ne iubim unii pe alți.
Frate Vasile te înțeleg că ești plin de răvnă pentru adevăr, dar se pare că nu ai înțeles bine ce a vrut să spună Gershom, noi tinem doar cele 7 zile Sarbatoarea Azimilor, problema ta este ca nu avem voie să consumăm acele azimi ce ne-au rămas din timpul sărbatorii, părerea mea si a lui Gershom este că chiar daca ne-au ramas azimi din timpul sărbatorii ele pot fi consumate făra nici o problemă, deoarece nu ne afectează cu nimic, chiar dacă sărbatoarea a trecut, după expirarea acelor 7 zile ea devine o simplă lipie pentru noi , deci nu consider că țin in continuare sărbatoarea Azimilor, sper ca m-am făcut destul de înteles, chiar imi place să consum o astfel de lipie si în timpul anului.
Deconectat
RE: Sărbătoarea Azimelor
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17881. Postat la 14/04/2012 12:47 - 4767z11h30m
OF. OF. OF!
Scumpii moșului, tare copii mai sunteți, nu-mi place fariseismul deloc, văd că trebuie să dau notă explicativă pentru ce am scris și v-am provocat pricină de gâlceavă, na ascultați cu lux de amănunte ce am zis acolo:
Mai întâi să vă spun cum practic eu/familia mea, noi în după amiaza de 13 Nisan, scoatem din casă tot ce este cu drojdie, inclusiv drojdia, praful de copt, bicarbonatul etc. la noi în ziua de 14 se pregătește pentru Sărbătoare și nu ne putem permite să facem mâncare fără aluat și în casă/bucătărie în special, să fie pâine dospită sau alt ceva dospit, deci automat dacă vreun fariseu numără zilele care eu mănânc Azime, vor ieși 8 zile.
Mai departe, așa cum nu consider păcat că în cinstea Domnului, noi nu gătim pentru Sărbătoare unde este și ceva dospit, tot așa nu ne permitem să cumpărăm în Sabat după ultima zi a praznicului Azimelor, așa cum fac unii chiar dintre cei ce citesc aici pe portal, nu am să dau nume cu nici un chip, dar voi cred că știți mai bine decât mine că așa este și eu ca să nu dau cu bâta în baltă, am zis așa:
Prin bunătatea Lui Dumnezeu, am ajuns în data de 21 Nisan, ultima zi a Sărbătorii Praznicului Azimelor, dar anul acesta s-a lungit problema azimelor și pe 22 Nisan pentru că pe perioada sărbătorii 15 - 21 Nisan în casele credincioșilor, nu este voie să se găsească nimic ce să aibă conținut de/cu drojdie.
Vă rog înainte de a acuza, citiți și înțelegeți ce am scris/zis, eu nu am pomenit nimic despre Sărbătoare, ci am zis că acei ce cumpără în Sabat să înțeleagă că anul acesta este o problemă a azimelor, nu a sărbătorii!!!, iar cei ce obișnuiesc să cumpere în Sabat, să mănânce azime, pentru că este singura cale corectă de urmat, când zic azime, zic fără dospit ură, fie și mămăligă, fie și barabule, fie și macaroane, numai că mămăliga și restul au trebuit făcute până în 20 Nisan după masă.
Atenție!!! mai bine mâncați în Sabat azime de cât să cumpărați pâine în Sabat!!!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Pace fratilor, fiind oameni practici...vreau sa-l intreb pe fratele Vasile Geana urmatoarele:
Cand ai iesit din Sarbatoarea Azimilor, cum te-ai procurat painea dospita pentru Sabat? Sau cum ai procedat tu, pentru a nu prelungi mancarea acestor azime in familie?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pace Soră eu am ieșit în seara lui 21 Nisan și am intrat în Sabat cine ți-a spus că eu am procurat pâine dospită ? Am mâncat ce mi-a rămas mâncare pregătită din ziua pregătirii, eu azimi am făcut atât cât am consumat până în seara lui 21 Nisan cum spune porunca și Legea privitoare la Paști eu nu am acuzat pe nimeni.
Citește bine Exod 12 vei găsi.
Multă pace la toții!
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17887. Postat la 14/04/2012 21:34 - 4767z2h43m
vasile_geana2000 a scris:
Frate era vorba ca anul acesta s-a lungit măncarea azimilor ,dacă mânânc in 22 Nisan calc Sarbatoarea Azimilor, pot mânca cînd vreau numai nu o pot numi Sarbatoare decit atunci cin e Sarbatoarea Azimilor pina in 21 Nisan nu avem voie să lungim măncarea azimi în 22 NISAN, dacă este vreun verset că pot mânca în 22 NISAN dami-l Frate Dany.
Frate Geana, nu vad de ce ar fi pacat , daca mie imi plac azimile si mananc si in 22 si in 23 si in 24 azime, sau poate cineva chiar nu mananca paine, pentru ca mai sunt persoane care nu consuma paine dospita deloc.
Interdictia, este de a nu consuma paine dospita in cele sapte zile nicidecum de a nu consuma azime in celelalte zile
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17891. Postat la 15/04/2012 06:39 - 4766z17h38m
Frate Cornel, Dumnezeu să te binecuvinteze pentru ce ai spus mai sus, vreau să spun că eu m-am aflat în asemenea situație.
Cu 4 luni înainte de Paște, eu am început să țin un regim strict și în regimul meu nu am avut voie să mănânc pâine, am mâncat un fel de azime, aduse din Germania, din secară, ne dospite, fără drojdie, oare ce se va întâmpla cu mine, că eu cu 4 luni înainte ca voi să mâncați azime, eu am făcut asta?
Acuma pentru că fratele Vasile m-a trezit, întrerup regimul, pentru că nu vreau să săvârșesc planul Diavolului și să mănânc azime, în afară de 15 - 21 Nisan!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate Coste nu v-am acuzat pe nimeni, eu dacă calc Legea Sărbători, am păcat sau nu? Atunci de ce spune Legea să fiu atent câte persoane dacă sunt prea puțin în casă se ia cu vecinul ? Și cum pot călca Sărbătoarea Azimilor?
Frate Nica acuma nu trebuie să-l asculți pe vasile, să vedem ce spune Legea cu privire la Azimi din câte feluri de făină trebuia făcută Azimă?
Să vedem dacă am făcut corect după lege Azima și atunci ne putem lăuda că ținem și Farisei țineau dar interpretau greșit Legea, trebuie să ne verificăm în fața cuvântului nu numai să ne lăudăm că ținem, Mesia să ne ajute să ne iubim unii pe alții cum ne-a iubit el.
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17937. Postat la 17/04/2012 15:13 - 4764z9h4m
Frate Vasile, treaba cu "persoanele prea putine si luatul cu vecinul" tine de mielul pascal iar eu vorbeam despre Sarbatoarea Azimilor.
Daca se gaseste vreun verset in biblie in care se interzice consumul de azime in afara Sarbatorii Azimelor, eu cu toata placerea pentru legea lui Dumnezeu am sa-l respect.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Frate Costel cine te-a oprit să nu mănânci numai să nu călcăm legea, și mielul ce simbolizează ce-ai mâncat în seara lui 14 spre 15 și trupul lui ce semnifică în ce se transformă ai mâncat miel?
Frate Nica azimile ce le-ai mâncat sunt și în Italia de orz secară grâu dar nu au sare în ele poți mânca mai departe nu sunt coșer, că nu au sare se cheamă azimă dar după lege lipsește sarea uită-te pe pachet să vezi că scrie senta sare.
Alți pun cartofi în azimă dar nu sunt azimi după lege, alți pun potus și numesc azimă dar nu sunt după lege.
Pacea Domnului frate vasile , inca de la inceput as vrea sa aduc o mica corectura , cred ca vorbiti cu fratele cornel de la giulvaz si nu costel , dar daca tot este vorba de costel adica asa ma chema pe mine am sa raspund si eu la acest topic deschis , sincer sa va spun am citit mai sus ce au postat fratii si nici eu nu vad o problema sa se consume Azimile chiar daca Sarbatoarea a trecut , principalul este ca in timpul Praznicului am respectat Cuvantul poruncii si nu sa consumat deloc ce nu trebuia .
Ma duc cu gandul la Ghedeon cand sa intalnit cu Îngerul Domnului cand ia spus sa-l astepte sa pregateasca ceva de mancare , printre ce a pregatit el a fost un ied si azime , desi nu este pomenit de nici o Sarbatoare .(Judecatori 6.9)
Un alt exemplu este cu Prorocul Domnului Ilie cand merge la acea vaduva in Sarepta Sidonului si ai spune s-ai pregateasca acea azima din faina si untdelemn, deci nici atunci nu era Sarbatoare si totusi se folosea azima .(1Împarati 17.13)
Sa ne aducem aminte ce bucurie a avut poporul Israel cand a praznuit Sarbatoarea Azimilor pe vremea lui Ezechia , Doamne ce bucurie a fost in inima lor , atat de bucurosi au fost ca au mai praznuit inca 7 zile Sarbatoarea (2 Cronici 30.23) credeti ca au facut un pacat in acest lucru ?
Sincer cred ca nu , a fost o foarte mare bucurie si Domnului ia placut acest lucru , pentru ca nu se mai Sarbatorise Pastele si Sarbatoare Azimilor de pe vremea lui Solomon .
Va multumesc pentru timpul acordat Domnul sa va Binecuvinteze .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Shalom Frate Costică scuzați-mă de nume și eu am mers cu gândul la Avram, Geneza cap 18 v6:
6. Avram s-a dus repede în cort la Sara și a zis: "Ia repede, trei măsuri de făină albă, frământă și fă turte." Nu azimi, al dolia punct 1 Împărați cap 17 v13:
13. Ilie i-a zis: "Nu te teme, întoarce-te și fă cum ai zis. Numai, pregătește-mi întâi mie cu untdelemnul și făina aceea o mică turtă și adu-mi-o; pe urmă să faci și pentru tine și pentru fiul tău.
Nu era azimi în Judecători este vorba de Darul cap 6:18 citim:
18. Nu Te depărta de aici până mă voi întoarce la Tine, să-mi aduc darul și să-l pun înaintea Ta". Și Domnul a zis: "Voi rămâne până te vei întoarce."
Acuma putem vedea dacă cineva aduce un Dar sau o jertfă cum trebuia adus LEVITIC cap 2 v4:
4. Dacă vei aduce ca jertfă de mâncare un dar din ceea ce se coace în cuptor, să aduci niște turte nedospite, făcute din floare de făină, frământate cu untdelemn, și niște plăcinte nedospite, stropite cu untdelemn.
Dacă darul tău, adus ca jertfă de mâncare să fie o turtă coaptă în tigaie să fie făcută din floarea fainii ne dospita și frământată cu undelemn.
Nu conta că era Sărbătoare sau nu, darul și jertfă era zilnic pe vremea aceia și la sfințirea preoților erau niște reguli nu făceau ce vreau ei vedem cum trebuia dusa jertfă sau darul Exod cap 29 v 2:
2. Fă, cu făină aleasă de grâu, niște azimi, turte nedospite, frământate cu untdelemn și plăcinte nedospite, stropite cu untdelemn.
Fă cu făină de grâu, niște azimi turte ne dospite, frământate cu undelemn și plăcinte ne dospite stropite cu undelemn. Acuma noi când ne aducem jertfă sau darul de mâncare inaitea tatălui avem voie să existe ceva dospit în noi?
Nu ca dacă o aduc din ura sau viclenie nu e primita Proverbi cap 28 v 9:
9. Dacă cineva își întoarce urechea ca să n-asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scârbă.
Dacă cineva își întoarce urechea ca să n-asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scârba da dacă calc legea Sărbători Azimi jertfă mea e primita sau legea Domnului aicea e secretul nu putem veni inaitea tatălui avem voie să existe ceva cu darul când încă în mine este ceva care dospește vreau să mă iertați ca m-am îndepărtat de la subiect.
Acuma te întreb Sărbătoarea azimi cum trebuie făcută ce trebuie să punem în ea?
Frate vasile , ori facem faina cu apa si undelemn, ori faina cu undelemn tot Turta sau Azima se cheama , atata timp cat nu este nimic care sa dospeasca acel aluat se numeste Azima . Cat despre (2 Cronici 30.23) nu vati pronuntat deloc ce credeti au PACATUIT Poporul ISRAEL ca a mai tinut inca 7 zile Sarbatoarea Azimilor in plus ?
Am cautat in dictionar sa ma mai documentez putin si ce sa gasesc turta sau aluatul Nedospit tot AZIMA se cheama
. Dex (Dicționar explicativ al limbii române |) ÁZIMĂ, azime, s. f. Turtă de aluat nedospit, coaptă de obicei sub spuză
-ázimă și ázmă--turte coapte nedospite
Si ceva care este mai deosebit
Jidaniĭ numesc azimă turtele pe care le prepară de Paște, ca amintire a pîniĭ pe care zic eĭ cŽaŭ mîncat-o strămoșiĭ lor cînd aŭ fost alungațĭ din Egipt. Această zi se cheamă Sărbătoarea azimelor.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Frați Costy așa se face o azimă apă făină și undelemn?
Dacă frați lungeau Sărbătoare eram deacord dar ei o zis numa mâncarea azima frați caută cât mai mult să-l scurteze că se tem că pierd serviciu nu să lungească Sărbătoarea și eu când îmi rămân cartofi pun făina și apă și sare dar nu o numesc azimi ci turta că nu-i după lege de-asta frați sunt învățați să puie cartofi în azimi și numesc azimă alți praf de copt și numesc azimi nu sunt după lege.