Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Deconectat Care este Adevăratul Paste din cele 3-4 care se sărbătoresc de diferite confesiuni?
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10417. Postat la 20/04/2011 10:42 - 5127z13h7m
Știm că Biserica Catolică are o dată la care sărbătorește Paștele, Ortodoxă altă dată, în Biblie scrie o cu totul altă dată... Și uite așa sunt mai multe Paște sărbătorite.

Am deschis acest topic cu privire la Paștele ce țin alte confesiuni la o dată ce nu corespunde cu sărbătoarea hotărătă de Dumnezeu din Levitic 23.

Am observat din postările cu privire la Paște că uni utilizatori de pe forum nu sunt convinși de sărbătorile ce au fost instituite de Dumnezeu, dar cele instituite de oameni ele sunt valabile?

Nota ediției din 1988
Cuprinsul acestei SFINTE SCRIPTURI reproduce textul ediției din 1982.

Din încredințarea și sub îndrumarea directă a Prea Fericitului Părinte TEOCTIST, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, supravegherea tipăririi a fost făcută de: P.C. Preot Dumitru Soare, directorul Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, P.C. Preot Sabin Verzan, Consilierul Tipografiei Institutului Biblic și de Diacon Ștefan Gh. Milea, redactor principal.

Daniel-7:25. Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați în mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme.

Dacă este așa cum scrie în Daniel atunci este o problemă, cum oameni desfințează, ce Dumnezeu a hotărăt și înlocuiesc aceste sărbători făra acceptul lui Dumnezeu, dar ce este mai grav că majoritatea cultelor sărbătoresc niște sărbători decretate de oameni.

Aștept și alte comentari pe marginea acestui subiect.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Care este Adevăratul Paște?
costy
10419. Postat la 20/04/2011 13:03 - 5127z10h46m
Orce alta data si vreme care nu este in Biblie este inclusa in categoria Datinilor si Obiceiurilor Omenesti . Si spun ca Domnul sa aibe mila, nu poate exista 2 Adevaruri ci Unul singur care este in Sfanta Scriptura. Domnul sa ne ajute sa o implinim iar cei care inca nu inteleg acest aspect Domnul sa le lumineze mintea si sa le intoarca inima la adevar .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Care este Adevăratul Paște?
Dani
10422. Postat la 20/04/2011 17:31 - 5127z6h18m
Am preluat un comentariu de la Istoricul Sărbătorii Paștelor
Valentina a scris:Dany să știi că biserica noastră nu ține decât Sabatul și luăm Cina, așa cum a zis Isus : să faceți acest lucru spre pomenirea Mea. Ne folosim de alte sărbători pentru a promova mai cu tărie pe Domnul Isus, dar nu ținem aceste sărbători în modul cum citesc în forum: cu îndepărtarea aluatului, cu vin și azime. Adică nu avem obiceiuri și tradiții.

Soră Valentina sunt surprins de răspunsul dumneavoastră, deoarece ceia ce afirmati și ce sustineți nu aduceți argumente biblice sunt doar doctrine, cina pe care o luați nu știu dacă chiar este biblică nu este cumva in afara scripturi?, nu am gasit ca Domnul să dea cina pe trimestre cum se folosește în biserica dumneavoastră,comemorarea și pomenirea lui, se face atunci cînd acest eveniment s-a petrecut cum ar fi sa va spun eu luna viitoarea La mulți ani! soră Valentina, dar de fapt nu știu dacă chiar atunci e ziua dumneavoastră, cam așa stau lucrurile cu privire la cina pe care o pomeniți și pe care o luați.

Cît despre acele sărbătorile pe care le promovați cu tărie, chiar mă mir cum le promovați cu pom de crăciun,colinde și cu pască la paști așa îl faceți de cunoscut pe Isus, interesant nu, dece nu vă folosiți de sărbătorile ce le-a instituit Dumnezeu pentru al face cunoscut pe Isus.

Ați pomenit de tradiții și obiceiuri,scuzațimă dar chiar dumneavoastră le susțineți și le promovați nu noi, noi ascultăm de Dumnezeu și implinim porunca pe care el ne-a dat-o să praznuim sărbătorile lui la vremea hotărătă :

2. "Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Iată sărbătorile Domnului, pe care le veți vesti ca adunări sfinte, iată sărbătorile Mele:

4. Iată sărbătorile Domnului, cu adunări sfinte, pe care le veți vesti la vremurile lor hotărâte.

Dacă și aceste versete sunt obiceiuri și tradiți atunci nu mai am de zis nimic.

Valentina a scris:
Sărbătorim paștele, purimul, hanuca, cincizecimea, trâmbița, corturile, etc., etc. Toate din cele care I-au adus moartea pe cruce. Sau noi le vom ține mai bine și mai frumos ca în cântecul copilăriei:

Sunt surprins și de acest raspuns, este oare așa ,chiar aceste sărbători iau adus moartea? foarte interesant,ce mă suprinde că toate evenimentele sau petrecut de acestea sărbători, iar unele urmeaza să se implinească.

De paște a murit, de cinzecime s-a coborăt duhul sfănt, oare asta nu vă spune mai nimic?dece sau petrecut aceste evenimente la aceste sărbători ?.

Dacă tot sustineți ca sărbătorile sunt ale evreilor, da Hanuca face parte ca sărbătoare a lor, cît despre cele din Levetic sunt ale Domnului și pentru dumneavoastră.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Care este Adevăratul Paste?
fullban10
10431. Postat la 21/04/2011 10:25 - 5126z13h24m
Alt topic? Parcă mai este unul cu Paștele. Ca și cu botezul se vede că așa trebuie. Topic peste topic.

În sfârșit credeam că o să aflu adevărul despre Paște. Dar oare care adevăr? Al meu, al tău, al vostru , al lor?

Ce este Paștele zice chiar Isus: "Am dorit mult să mănânc Paștele acesta cu voi înainte de patima Mea; căci vă spun, că de acum încolo, nu le voi mai mânca, până la împlinirea lor în Împărăția lui Dumnezeu.

Și noi, copiii Lui, suntem sfătuiți de Isus să facem tot ce am văzut și ne-a arătat El să facem. Așa că noi ca niște copiii ascultători nu mai luăm Paștele, după cum Mântuitorul nu-l mai ia.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
10432. Postat la 21/04/2011 10:47 - 5126z13h1m
Soră Valentina adevărul îl cunoașteți, nu este nici al meu nici al dumneavoastră, dar nu vreți să acceptați adevărul, el se găsește in biblie, sau adus argumente solide cu privire la adevăratul paște, dar se pare că nu sunteți pregătită să primiți adevărul.

Valentina a scris: Și noi, copiii Lui, suntem sfătuiți de Isus să facem tot ce am văzut și ne-a arătat El să facem. Așa că noi ca niște copiii ascultători nu mai luăm Paștele, după cum Mântuitorul nu-l mai ia.

Cu acest argument vă contraziceți, păi nu ați spus ca luați cina pe trimestre, tot paște luați vă asigur, dar după cum spune mântuitorul:

Matei 22:29"Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

Corinteni 11:23. Căci am primit de la Domnul ce v-am învățat; și anume că, Domnul Isus, în noaptea în care a fost vândut, a luat o pâine.
24. Și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt-o, și a zis: "Luați, mâncați; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea."
25. Tot astfel, după cină, a luat paharul, și a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veți bea din el."
26. Pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului, până va veni El.

Am urmărit pastorul când dădea citate cu privire la cina pe care o luați, deși se ia dimineața la dumneavoastră în biserică, numai cina nu are cum să fie, cina se ia seara și nu dimineața.

fullban10
10433. Postat la 21/04/2011 14:57 - 5126z8h52m
Dacă revezi textul , scrie- să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecâte ori-.
E un lucru foarte important această precizare, care ne face să nu greșim. S-a lăsat la alegerea creștinului, data, luna , ora. Oridecâteori a hotărât biserica din care faci parte. Dar să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea.
Asta este o poruncă, iar a doua este:
Deci, dacă Eu, Domnul și Învățătorul vostru, v-am spălat picioarele, și voi sunteți datori să vă spălați picioarele unii altora. Pentrucă Eu v-am dat o pildă ca și voi să faceți cum am făcut Eu. Ioan 13; 14,15.

Unde iși găsesc aceste două porunci locul in biserica voastră?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
10437. Postat la 21/04/2011 18:52 - 5126z4h56m
Valentina a scris: Dacă revezi textul, scrie- să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecâte ori-.
E un lucru foarte important această precizare, care ne face să nu greșim. S-a lăsat la alegerea creștinului, data, luna, ora. Oridecâte ori a hotărât biserica din care faci parte. Dar să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea.

Chiar așa-i cum spuneți soră? Vreau dovezi biblice cine a lăsat la alegerea creștinului? Data luna și ora, sau nu cumva alegerea este făcută chiar de oameni.

Nici o biserică nu are această putere de a hotăra sau de-a schimba, cât despre oridecâte ori este interpretabil acest cuvânt, poate fi zi de zi, lună de lună sau an de an, dar pomenirea lui nu se poate comemora doar atunci când s-a înfăptuit acel eveniment.

Moderator6
10464. Postat la 22/04/2011 16:31 - 5125z7h17m
Câteva postări au fost șterse de la acest subiect deoarece erau atât off-topic și, mai mult, conțineau certuri și atac la persoană!

Rog pe toți cei implicați să se calmeze și să recitească regulamentul!

Moderator
Michael Roman
10526. Postat la 25/04/2011 23:37 - 5122z0h12m
Chiar daca este off-topic, postez aici, intrucat la rubrica Sanctiuni nu am putut posta.
Am pacatuit public, deci tot public fac cerere de iertaciune, cu pocainta: ii rog pe confratii Geana si Sword sa-mi ierte pacatele savarsite. Ei stiu la ce ma refer, si orice pacat se rezolva in cercul in care a fost savarsit. Mi-ar placea sa dau vina pe firea mea pamanteasca, pe sangele care-mi fierbe in vine uneori, sau pe circumstantele de-atunci, dar adevarul este ca vina imi apartine in totalitate.
Multumiri moderatorilor care au intervenit si m-au izbavit de mine insumi.
Fiti binecuvantati!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Avram_76
10531. Postat la 26/04/2011 06:38 - 5121z17h11m
O asemene atitudine nu poate sa fie decat laudabila, Domnul sa fie slavit in toate.
Adevaratul Paste este ala din Biblie.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
costy
10536. Postat la 26/04/2011 11:09 - 5121z12h40m
Da intradevar frate Roman este de apreciat recunoasterea greselilor ma bucur pentru tine , un sfat din partea mea ar fii , la care am ajuns si eu la concluzia ca oridecateori intram intr-un schimb de cuvinte cu cel de langa noi si nu ajungem la aceiasi numitor comun picam in cea lalta latura ,si zic ca nu este bine pentru ca copii Domnului rascumparati si iubiti de Domnul sa se certe asupra Cuvantului sau a altor opinii oricare ar fii ele. Zic ca Domnul sa va binecuvinteze si sa ne de-a rabdare si minte inteleapta sa nu mai cadem in capcanele celui rau , ci din contra sa fim placuti Domnului prin purtarea noastra , vorbire si nu in ultimul rand sa avem Dragoste uni pentru ceilalti asa cum ne-a iubit si pe noi Domnul ISUS .AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Moderator7
10550. Postat la 26/04/2011 16:38 - 5121z7h11m
Frate Roman, administratia ti-a acceptat scuzele si cred ca si fratii carora le-ai gresit, acum dragi frati, sa nu mai continuam discutia asta aici si sa revenim la subiect. Puteti continua cu aceasta discutie la Chat.

Va multumesc pentru întelegere!

Moderator
Nica Schirod
17363. Postat la 13/03/2012 21:54 - 4799z0h54m
Se apropie Paștele și merită să mai discutăm despre El și eu voi pune puțin altfel problema, după ce am lecturat întreg topicul, iată referința Biblică despre Paște:

.......... Hristos, Paștele noastre, a fost jertfit. 1 Cor 5: 7.

Întreb; merită comemorat Paștele noastre și dacă da, când?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
17368. Postat la 14/03/2012 12:39 - 4798z10h9m
Merita comemorat frate Nica, cand?La vremea si timpul hotarat de Cel Prea Inalt si nu sa comemoram un paste pus de omul pamantean care si-a pus in gand sa schime sarbatorile si Legea.
Deci, sa ascultam mai mult de Dumnezeu si nu de oameni ,intodeauna Adevarul are primul si ultimul cuvant .
Sa praznuim Pastele Domnului la vremea si timpul hotarat de Cel Prea Inalt ,sa comemoram moartea adevaratului Miel .
Dupa cum stim si cunoastem sunt multi miei si multe comemorari, dar! doar unul singur este Jertfa de rascumparare al intregii omeniri, ca sa aflam adevaratul Miel si adevaratul legamant ,vom asculta de ce este scris in lev: 23-4,5.
Iată sărbătorile Domnului, cu adunări sfinte, pe care le veți vesti la vremurile lor hotărâte.
5. În luna întâia, în a patrusprezecea zi a lunii, între cele două seri, vor fi Paștele Domnului.

Daca nu deosebim care este adevarata jertfa ,nu deosebim nici adevaratul legamant.... iar strangerea noastra trebuie sa fie facuta dupa cuvant ,dupa cum este scris in Psalmii 50:5 "Strângeți-Mi pe credincioșii Mei, care au făcut legământ cu Mine prin jertfă!" -
Cand se strang credinciosii ? Care legamant? Care jertfa?In ce sarbatoare?

Credinciosii se strang in sarbatoarea instituita de Cel Prea Inalt, care a vestit sarbatori ca sa fie praznuite la vremea potrivita ,credinciosii asculta mai mult de Cuvantul Sau si nu se sprijina pe cuvintele omului pieritor.
Deci, Pavel a vestit adevaratul Paste...Hristos Pastele noastre a fost jertfit!
Cand a fost jertfit Hrisos Pastele despre care vorbea Pavel?
A fost jertfit la sarbatoarea instituita de Dumnezeu in care nu este schimbare nici umbra de mutare.
Daca nu este bine cum vad eu..... corectati-ma ca sa invat mai bine pe viitor.

CorneliuS
17369. Postat la 14/03/2012 12:41 - 4798z10h7m
Adevaratul Paste, trebuie cu siguranta comemorat, si din punctul meu de vedere nici nu se pune problema sa nu se comemoreze aceasta sarbatoare care este extrem de importanta pentru un adevarat credincios.

Cand trebuie comemorata?
...Cristos, Mielul nostru de Paste, a fost jertfit. 1Cor.5v7 Tr.NTR.

asa cum scrie in acest verset Pastele trebuie comemorat la data in care Hristos, care este Mielul nostru de Paste, a fost jertfit si mai exact care este aceasta data las pe altcineva sa spuna.

Sora Lavinia, mi-ati luat-o inaintesmiley

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lucia
17375. Postat la 14/03/2012 19:17 - 4798z3h32m
Care este adevaratul Paste?
Adevaratul Paste este Hristos, Mielul sacrificat pentru intreaga lume.

Am sa pun cateva intrebari la care ar trebui sa raspunda fiecare in sinea lui, daca nu aveti curajul sa raspundeti in scris aici.
1.Dupa cat stiti in lume se gasesc o multime de confesiuni sau cum vreti voi sa le spuneti, una din sarbatorile acestora este Pastele, pe care il tin intr-un fel sau altul.
-Care este sursa de inspirare a acestei Sarbatori?
-Este aceasta Sarbatoare cu randuieli biblice sau se ghideaza pe traditii si obiceiuri stramosesti?
-Daca in Biblie este o data scrisa pentru aceasta sarbatoare, de ce am schimba-o noi?'
-Daca la Pasti in Biblie scrie ca se mananca azimi, de ce se fac cozonaci?
-Nu vati pus niciodata intrebarea de ce oamenii ascund adevarul biblic cu privire la Sarbatorile Domnului si imbratiseaza cu atata ardoare sarbatori cu radacini pagane?
-Unde scrie in Biblie ca Sarbatorile lui Dumnezeu sau anulat si au fost inlocuite cu cele babiloniene?
Ati cautat vreodata, macar din curiozitate sa va documentati ce spune Cuvantul lui Dumnezeu despre Sarbatoarea Pastelui si nu numai...?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emil_nedelea
17376. Postat la 14/03/2012 20:09 - 4798z2h39m
valentina a scris:
Ce este Paștele zice chiar Isus: "Am dorit mult să mănânc Paștele acesta cu voi înainte de patima Mea; căci vă spun, că de acum încolo, nu le voi mai mânca, până la împlinirea lor în Împărăția lui Dumneze.

Și noi, copiii Lui, suntem sfătuiți de Isus să facem tot ce am văzut și ne-a arătat El să facem. Așa că noi ca niște copiii ascultători nu mai luăm Paștele, după cum Mântuitorul nu-l mai ia.

Domnul Isus a spus în Luca 22:15 că nu va mai mânca Paștele pentru că el a plecat de pe pământ și nu a mai stat un an în care să le mănânce.
Dar din acest verset prin exprimarea "până la împlinirea lor în Împărăția lui Dumnezeu" ințelegem că la revenirea Sa pe pământ le va mânca din nou.

CorneliuS a scris:
asa cum scrie in acest verset Pastele trebuie comemorat la data in care Hristos, care este Mielul nostru de Paste, a fost jertfit si mai exact care este aceasta data las pe altcineva sa spuna.

Și ca să răspund și la CorneliuS, data pentru Adevaratul Paște râmâne aceeași din Legea lui Dumnezeu în care a mâncat Paștele și Domnul Isus: 14-15 Nisan.

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
Lucia
17379. Postat la 15/03/2012 09:43 - 4797z13h5m
Am sa completez si eu la cele scrise mai sus, si voi lua versetul adus in discutie de Valentina si-l voi explica dupa cum vad eu lucrurile.

"Am dorit mult sa mananc Pastele acesta cu voi inainte de patima Mea ; caci va spun, ca de acum incolo, nu le voi mai manca , pana la implinirea lor in Imparatia lui Dumnezeu."

Pavel spune in 1Corinteni 10-26:
"Pentru ca, de cate ori mancati PAINEA aceasta si beti PAHARUL Domnului vestiti moartea Domnului pana va veni El."
Asta inseamna ca lucrul asta sta destul de clar scris ca trebuie sa-l facem pana la venirea Lui.

Voi veni cu dovada biblica ca apostolul Pavel tinea Sarbatorile Domnului si anume Pastele, in Fapte 20 cu 6 spune:
"Iar noi, dupa zilele Azimilor, am plecat cu corabia din Filipi..."
Un alt amanunt care trebuie adus in discutie este faptul ca Sarbatoarea Pastelui se tine pe 14-15 Nisan(6aprilie anul acesta)noaptea, incluzand zilele Azimilor.

Iar Frangerea Painii sau Cina Domnului se ea ori de cate ori in cursul anului, amintindu-ne mereu de moartea lui Isus. si nu se poate confunda cu sarbatoarea Pastelui care este o data pe an.
In acest sens voi aduce o alta dovada biblica in care Pavel desi trecuse Sarbatoarea Pastelui si astepta cu nerabdare Sarbatoarea Cinzecimii, intre timp el a Frant Painea in Troua unde la inviat pe Eutih, era trecut de miezul noptii cand a facut acest lucru:"Dupa ce s-a suit iarasi, a frant painea, a mancat si a vorbit cu ei mult timp..."(Fapte 20:11)

Si nu vreau sa ies din context si sa dovedesc ca Pavel dragutul nu precupetea nici un efort pentru a fi la Sarbatorile Domnului:
"Pavel se hotarase sa treaca pe apa pe langa Efes, CA SA NU PIARDA TIMPUL in Asia; caci se grabea ca , daca-i este cu putinta, sa fie la Ierusalim de ziua CINCIZECIMII.(Fapte 20:16)

Iar eu voi inchide cu o simpla intrebare:
Cum puteti explica aceste cuvinte a Domnului Isus?
:"...caci va spun, ca de aici incolo , nu le voi mai manca, PANA LA IMPLINIREA LOR, in Imparatia lui Dumnezeu."

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Care este Adevăratul Paste din cele 3-4 care se sărbătoresc de diferite confesiuni?
Aurelc
17382. Postat la 15/03/2012 14:53 - 4797z7h56m
Aș dori să vă îndemn să recitiți prima postare și titlul acestui subiect ca să nu creem confuzie între subiecte. Aici se discută între cei ce citesc forumul și au o anume opinie despre Paște. Sau poate nu au nici una și vor să discutăm împreună. Fiecare are dreptul să-și argumenteze ideea cum știe și cum vrea, atâta timp cât o face cu pace și cu dorința de a discuta, nu de a ocărâ pe alții.

Cel puțin istoria ne argumentează că în decursul timpului Biserica Catolică a decis în anul 325 e. n. să schimbe data serbării Paștelor ca să nu mai fie în aceeași zi cu a evreilor. E vorba de bine-cunoscutul conciliu de la Niceea în care s-a stabilit ca Biserica de la acea vreme să serbeze Paștele în prima duminică de după echinocțiul de primăvară, iar dacă se nimerește să fie și Paștele evreiesc tot în acea zi, atunci să fie amânat cu o duminică.

Apoi când a avut loc așa numita Marea Schismă în 1054 și s-au despărțit Ortodoșii de catolici, ortodocșii au stabilit că vor serba Paștele la o săptămână după catolici...

poate sunt mulți, poate-s puțini cei ce știu aceste lucruri, dar cert este că oamenii își pun întrebarea când a poruncit Domnul și când trebuie sărbătorite Paștele ?? Acesta este sensul acestui subiect pentru că alte amănunte despre Paște se discută la celelalte subiecte.

Și pentru că se potrivește frumos la acest subiect, o să pun un pasaj din capitolul 33 al cărții Isaia care s-a citit azi:

Citat VDC:Isaia 33:20. Privește Sionul, cetatea sărbătorilor noastre! Ochii tăi vor vedea Ierusalimul, ca locuință liniștită, ca un cort, care nu va mai fi mutat, ai cărui țăruși nu vor mai fi scoși niciodată, și ale cărui funii nu vor mai fi dezlegate.
21. Da, acolo cu adevărat Domnul este minunat pentru noi: El ne ține loc de râuri, de pâraie late, unde totuși nu pătrund corăbii cu lopeți, și nu trece nici un vas puternic.
22. Căci Domnul este Judecătorul nostru, Domnul este Legiuitorul nostru, Domnul este Împăratul nostru: El ne mântuiește!

Am subliniat și îngroșat detaliile care m-au motivat pe mine să aleg să sărbătoresc Paștele Domnului atunci când a scrie El în Biblie, și nu când a spus Papa de la Roma, sau Arhiepiscopul bisericii ortodoxe, sau cum spun alții că nu mai trebuie ținut deloc.
O zi plină de binecuvântări vă doresc !!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Care este Adevăratul Paste din cele 3-4 care se sărbătoresc de diferite confesiuni?
emil_nedelea
17387. Postat la 15/03/2012 19:13 - 4797z3h35m
Dacă ne uităm cu băgare de seamă observăm că în Coloseni 1:18 Hristos este "Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întâi născut dintre cei morți" și "în toate lucrurile" are "întâietatea". Paștele adevărate au fost date pentru Hristos, Mielul de Paște și ele au întâietate la sărbătorire în an totdeauna în față celorlalte false și puse de către oameni.
În categoria paștelor false intră și a celor care le țin de mai multe ori pe an la date sabilite de ei pentru că Paștele Noului Testament au fost o taină chiar și pentru ucenici și rămân taină pentru mulți oameni.

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164462 vizite unice Powered by PHP-Fusion