Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Paștele
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Deconectat Cât timp a stat Mesia în mormânt?
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1450. Postat la 01/11/2009 12:43 - 5662z10h5m
Acum vreau sa mai intreb: cite zile ,si cite nopti a stat Mesia in mormant?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Cât timp a stat Mesia în mormânt?
Aurelc
1451. Postat la 01/11/2009 12:43 - 5662z10h4m
Cunosc teoria celor de la UCG și a încă câtorva care susțin lucrurile ca și ei, dar nu sunt deacord cu ea, tocmai pentru faptul ca Dumnezeu a stabilit data cand ca învia Fiul său înca din veșnicii, și aceasta este la 16 Nisan atunci când se aducea un snop ca pârgă (cele dintâi roade) a secerișului , lucru care simboliza exact învierea lui Mesia !
Citește pentru confirmare:
Citat:
VDC 1 Cor 15:20 Dar acum, Hristos a înviat din morți, pârga celor adormiți

Pentru mine ce zice Legea lui Dumnezeu este sfânt, pentru că Domnul Isus a venit în lume ca să împlinească Legea, nu s-o strice Matei 5:17. Restul e interpretativ, dar "unde-i lege nu-i tocmeală" - shalom

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
1452. Postat la 01/11/2009 12:44 - 5662z10h4m
Ok. deci sa inteleg caci tu zici ca Mesia nu o stat 3 nopti in mormint?
Sau nu am inteles eu ?

Aurelc
1453. Postat la 01/11/2009 12:44 - 5662z10h3m
Ba da, ai înțeles corect. Eu, și nu numai eu ci majoritatea fraților de credința noastră nu susțin că Mesia a stat în mormânt 72 de ore exact, pe motivul ce ți l-am mai arătat mai sus.
Chiar dacă există in Evanghelia după Matei textul în care scrie că "Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului" eu așa cum i-am mai explicat și lui Iedidia, mă bazez mai mult pe ce spune Legea lui Dumnezeu decât pe ce au scris evangheliștii, sau cine a copiat sau interpretat și scris altfel textele din Evanghelii.
Și ca dovadă că textele din Evanghelii sunt interpretabile când este vorba de aceste evenimente (patimile, moartea și învierea Domnului Yeșua Mesiah) , îți dau niște texte de meditație tot din Evanghelii :
Citat:
VDC Luca 24:21 "Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel; dar cu toate acestea, iată că astăzi este a treia zi de când s-au întâmplat aceste lucruri.

Citat:
VDC Luca 9:22 "Apoi a adugat că Fiul omului trebuie să pătimească multe, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoții cei mai de seamă și de cărturari, să fie omorât, și a treia zi să învieze.

Citat:
VDC Matei 16:21 De atunci încolo, Isus a început să spună ucenicilor Săi că El trebuie să meargă la Ierusalim, să pătimească mult din partea bătrânilor, din partea preoților celor mai de seamă și din partea cărturarilor; că are să fie omorât, și că a treia zi are să învieze.
...etc. Mai sunt încă destule versete care spun tocmai contrariul la acele "trei zile și trei nopți" întregi căci după umila mea părere odată ce au trecut deja trei zile și trei nopți întregi, ziua în care vorbeau ucenicii în drum spre Emaus era a patra zi și nu a treia, după cum au zis. ;-)

Deci în consecință, tot ceea ce scrie Legea e valabil! Pentru că nu știu în ce măsura s-a cronometrat dacă Iona a stat exact 72 de ore (trei zile și trei nopți) în pântecele Chitos-ului iar despre Mesia al nostru este scris că a fost îngropat undeva în intervalul dintre ceasul al 9-lea și ceasul al 12-lea al unei zile și că a înviat în zorii altei zile, așa încât un interval de 72 de ore nu are cum să fie luat în calcul indiferent în ce zi a murit și în care a înviat! ... :idea: Citez singura dovadă pe care am găsit-o până acum despre un moment mai exact al învierii...:
Citat:
BOR Matei 28:1 După ce a trecut sâmbăta, când se lumina de ziua întâi a săptămânii (Duminică), au venit Maria Magdalena și cealaltă Marie, ca să vadă mormântul.
2 Și iată s-a făcut cutremur mare, că îngerul Domnului, coborând din cer și venind, a prăvălit piatra și ședea deasupra ei.
...și chiar dacă ar fi înviat nu dimineața, în zori, ci așa cum se ridică alți "înțelepți " (fără nici o dovadă biblică ci doar cu speculații) care spun că a înviat după ce a apus soarele , tot nu sunt 72 de ore....

Eu zic că se face prea multă filozofie cu acele "trei zile și trei nopți" și nu știu dacă are sens... Dumnezeu a lăsat poporului Său un senm minunat- legănarea snopului din primele roade ale secerișului în 16 Nisan (a treia zi de la jertfirea Paștelui ;-) ) ! Aleluiah ! - și cine poate să creadă asta, va crede, cine nu, treaba lui. Amen ?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
1454. Postat la 01/11/2009 12:45 - 5662z10h2m
Face sens explicatia ta .Numai ca pt. uni le este greu de acceptat ca in biblie pot fi greseli de aceea am vrut sa vad explicatia pe care o dai tu la aceasta.
Nici eu nu sunt de acord cu frati de aici (ucg) referitor la pasti, care iteleg caci Cina trebuie luata in 13 ca sa iasa 3 zile si 3 nopti,
In rest ma iteleg aproape 100% cu ei si intelegerile lor

Aurelc
1455. Postat la 01/11/2009 12:46 - 5662z10h1m
Mă bucur că și tu vezi lucrurile ca mine și în priviința asta, și de fapt majoritatea fraților noștri, așa cum am mai spus, dar se pare că ei nu se prea pronunță, ceea ce uneori face să se înțeleagă greșit că eu doar ( sau încă câțiva...) aș susține aceste învățături. Departe de mine să ne batem cu pumnul în piept că am fi grozavi, sau că am ști totul, dar deocamdată din dovezile pe care le-am găsit, cam aceasta e ceea ce cred și la această temă.

Pedro V
1579. Postat la 17/11/2009 16:16 - 5646z6h32m
Atunci a inceput sa-i invete ca Fiul omului trebuie sa patimeasca mult, sa fie tagaduit de batrani, de preotii cei mai de seama si de carturari, sa fie omorat, si dupa trei zile sa invieze. (Marc.8:3

si i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul acela, pe cand era inca in viata, a zis: "Dupa trei zile voi invia." (Mat.27:63

Caci, dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pantecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in inima pamantului. (Mat.12:40)

cari isi vor bate joc de El, Il vor bate cu nuiele, Il vor scuipa si-l vor omora; dar, dupa trei zile, va invia." (Marc.10:34)

El va face un legamant trainic cu multi, timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat." (Dan.9:27)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Aurelc
3267. Postat la 26/05/2010 22:15 - 5456z1h33m
Ok... am și eu câteva versete de prezentat dacă tot veni vorba de ele, pe lângă explicația de mai sus de la postarea 1453.
Citat VDC:
Matei 20:19
 și-L vor da în mâinile Neamurilor, ca să-L batjocorească, să-L bată și să-L răstignească; dar a treia zi va învia."

Matei 27:64  Dă poruncă, deci, ca mormântul să fie păzit bine până a treia zi, ca nu cumva să vină ucenicii Lui noaptea să-I fure trupul, și să spună norodului: "A înviat din morți!" Atunci înșelăciunea aceasta din urmă ar fi mai rea decât cea dintâi."

Marcu 9:31  Căci învăța pe ucenicii Săi, și zicea: "Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor; ei Îl vor omorâ, și a treia zi după ce-L vor omorâ, va învia."

Luca 9:22  Apoi a adăugat că Fiul omului trebuie să pătimească multe, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoții cei mai de seamă și de cărturari, să fie omorât, și a treia zi să învieze[b].

[b]Luca 18:33
 și, după ce-L vor bate cu nuiele, Îl vor omorâ, dar a treia zi va învia."

Luca 24:7  când zicea că Fiul omului trebuie să fie dat în mâinile păcătoșilor, să fie răstignit, și a treia zi să învieze."

Luca 24:21  Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel; dar cu toate acestea, iată că astăzi este a treia zi de când s-au întâmplat aceste lucruri.
Fapte 10:40  Dar Dumnezeu L-a înviat a treia zi, și a îngăduit să Se arate
1 Corinteni 15:4  că a fost îngropat și a înviat a treia zi, după Scripturi;

Deci vedem că dovezi de traducere ar fi și într-un sens și în celălalt ( cu toate că ale mele par să fie mai multe, dar nu asta e important). Din moment ce scrie că a înviat după Scripturi, va trebui să cercetăm Scripturile să vedem când a putut să înviaze... Nu ne rămâne de făcut decât să vedem dacă expresia Mântuitorului s-a referit la 72 de ore sau la 3 zile simbolice:
Explicația e simplă pentru că indiferent în ce zi a săptămânii am vrea să spunem că a murit , El a murit la ceasul al 9-lea și a înviat în zorii dimineții.
Citat BOR:
Matei 27:45
 Iar de la ceasul al șaselea, s-a făcut întuneric peste tot pământul, până la ceasul al nouălea.
46  Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?

Matei 28:1  După ce a trecut Sâmbăta, când se lumina de ziua întâi a săptămânii (Duminică), au venit Maria Magdalena și cealaltă Marie, ca să vadă mormântul.
2  Și iată s-a făcut cutremur mare, că îngerul Domnului, coborând din cer și venind, a prăvălit piatra și ședea deasupra ei.
Indiferent ce metodă matematică am folosi, între un așa interval de timp nu au cum să fie 72 de ore. Mi se pare că a fost vorba de a cuprinde simbolic 3 zile calendaristice. Și din moment ce faptele în sine s-au petrecut așa, atunci consider că Biblia ( Scripturile din 1 Cor 15smiley lasă să se înțeleagă că El a înviat de 16 Nisan și nu a fost vorba de 72 de ore literale.

Și ar mai fi ceva legat de același citat controversat:
Citat VDC: Mat 12:40Caci, dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pantecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in inima pamantului.
As vrea sa va intreb: Oare a mințit Mesia aici și dincolo cu 72 de ore a spus adevărul ? Pentru că mormântul în care a fost îngropat a fost la 2-3 metri în Pământ și nici decum în " inima pământului " care e muuuult mai adâncă decât un mormânt literal obișnuit. Ei cam așa uite e și expresia " trei zile și trei nopți"
Pedro V a scris:El va face un legamant trainic cu multi, timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat." (Dan.9:27)
Frate Petrică, cu tot respectul ce ți-l port, dar acest verset nu se poate referi deloc la zilele literale ale unei săptămâni. Nu de alta dar dacă vei calcula o săptămână care începe cu apusul soarelui după o Sâmbătă vei vedea că jumătatea săptămânii este exact momentul răsăritului de soare a zilei a 4-a biblice (deci miercuri dimineața după calendarul Gregorian). Pardon, dar Mesia a murit dupămasa, la ceasul al 9-lea și în nici un caz dimineața. Acolo în Daniel e vorba de o săptămână profetică în care de obicei o zi simbolizează un an. Dar despre acest amănunt vom mai putea vorbi și la alt subiect.

abdon
4307. Postat la 16/11/2010 01:00 - 5282z21h47m
In termeni populari o zi nu neaparat cuprinde 24 de ore, daca eu plec luni la ora 12 amiaza, si ajung miercuri la ora 18, seara, cate zile de calatorie am fcut?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
4324. Postat la 16/11/2010 08:35 - 5282z14h12m
Pedro V a scris:
El va face un legamant trainic cu multi, timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat." (Dan.9:27)

Citatul ăsta nu are nimic a face cu 3 zile și 3 nopți. Nu de alta, dar la mine în Biblie scrie că o săptămână are 7 zile, iar 7 împărțit la 2 este 3,5. De la apusul soarelui sâmbăta, când începe o săptămână 3,5 zile sunt miercuri după 12 ceasuri de noapte, deci la ceasul 12 al nopții sau zero al dimineții (deci aprox. ora 6 dimineața după orarul nostru).
Ți-am mai zis asta undeva, dar se pare ca n-ai înțeles... sau poate nu mai știu eu calcula și mă ajuți tu.
Accept să învăț, că de-aia e forumul ăsta aici. smiley

Avram_76
4327. Postat la 16/11/2010 08:59 - 5282z13h48m
Inceputul Evangheliei, conform celui ce a primit-o direct de la Dumnezeu ( Apostolul Pavel), incepe tocmai cu acest lucru si, anume ca, Hristos trebuia sa moara dupa Scripturi si sa invieze tot dupa Sripturi.Oare la care Scripturi facea referire?Deci moartea si invierea o vedem f. clar in Legea ce a dat-o Dumnezeu."Cercetati scripturile deoarece credeti ca in ele gasiti viata vesnica dar ele vorbesc tocmai despre Mine" - spunea Mantuitorul.Legea era umbra a ceea ce avea sa fie, Hristos nu a incalcat niciodata Legea.Altfel, ar fi mincinos.Deci, teoria cu 72 de ore , personal, ma lasa rece.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
pop jeniffer
4330. Postat la 16/11/2010 11:43 - 5282z11h5m
As vrea si eu sa adaug ceva la cele spuse pana acum : sun unele idei pe care le-am extras din cartea "Religia tainaca a Babilonului antica si moderna" de Ralph Edward Woodrow , pe mine va spun sincer ca ma -au pus in dubii .
Isus a spus deseori ca va invia "a treia zi"(Matei 16:22, Mc 10:34), dar El a vorbit despre acest interval de timp ca fiind trei zile si trei nopti:"Dupa cum Iona a stat ..................(Mt.12:38-40)
Ca expresia "a treia zi " poate ,din punct de vedere scriptural,sa includa trei zile si trei nopti se poate vedea din Geneza 1:4-13
A fost totusi vorba de 72 de ore?Isus a trebuit sa fie in mormant " trei zile si trei nopti" si sa invie dupa "trei zile"|(Mc.8:31)
"Cand a vanit implinirea vremii"-nu cu un an mai devrema sau mai sau mai tarziu-"DUMNEZEU L-a trimis pe Fiul Sau"(Gal.4:4) Vremea pentru ungerea Lui a fost randuita mai dinainte, si despre ea a vorbit profetul Daniel,asa cum a fost si vremea cand va fi El "starpit" pentru pacatele oamenilor (Daniel 9:24-26). Cei care au incercat sa-L omoare au esuat pentru ca nu I-a sosit inca"vremea"(Io.17:8).
Si nu numai anul si vremea Lui, ci chiar si ora era o parte din planul divin . "Tata" , S-a rugat Isus,"a sosit ora...."(Io.17:1).
Isus a murit la scurt timp dupa"ora a noua"sau ora trei dupa-amiaza (Mt.27:46-50). "Evrei, pentru ca era ziua Pregatirii , ca trupurile sa nu ramana pe cruce in ziua de sabat-caci sabatul acela era o zi mare-,Pilat a poruncit ca sa li se zdobeasca picioarele...dar cand au venit la Isus...El era deja mort "(Io.19:31-33). In acest timp,cand : s-a inserat"(Mc.15:42),era tarziu dupa-amiaza. Legea spunea: "Trupul lui sa nu ramana toata noaptea pe lemn , ci sa-l inmormintezi in neaparat in aceas zi"(Deut.21:23). in intervalul ramas inainte de apusul soarelui, in ziua dinaintea marii zile de sabat, Iosif din Arimatea a obtinut permisiunea sa ia trupul de pe cruce. El si cu Nicodim au pregatit trupul pentru inmormantare cu fasii de panza de in si de mirodenii, punandu-l intr-un mormant din apropiere(Io.19:38-42)-toate acesta fiind incheiate inainte de apusul soarelui.
Cei ce au venit la mormant in zori,in loc sa fie martorii invierii in acel timp precis,au gasit mormantul gol(Mc.16:12). Relatarea lui Ioan ne spune ca Maria Magdalena a venit la mormant in dimineata aceea "pe cand inca era intuneric", si El nu mai era acolo(Io.20:1,2).
Scriitorii evangheliilor relateaza despre mai multe vizite facute de discipoli la mormant in acea prima zi a saptamanii. De fiecare data mormantul a fost gasit GOL ! UN Inger a spus:"El nu este aici caci: a inviat ,asa cum a zis"(Mt.28:6).Prima zi a saptamanii a fost ziua in care discipoli au descoperit ca EL inviase(Lc.24:1,2etc.), dar Biblia nu spune de fapt nicaieri ca a fost timpul invierii.
Singurul verset care pare sa invete despra o inviere care sa fi avut loc duminica dimineata este Marcu 16:9 "Isus, dupa ce inviase devreme in prima zi a saptamanii,S-a aratat mai intai Mariei Magdalena...". Dar acest verset nu spune ca El "invia" sau ca "a inviat"in acel timp. Se spune ca atunci cand a venit prima zi a saptamanii, El"inviase"(in timpul mai mult ca perfect).
Cand a sosit duminica dimineata, Isus deja inviase, invierea avand loc pe la asfintitul soarelui in ziua anterioara. Numarand inapoi trei zile ne-ar aduce la ziua de miercuri.Oare acestea trei zile si trei nopti?
Ce avem insa de spus despre discutia celor doi discipoli de pe drumul de spre Emaus: "Dar noi credeam ca El fusese Cel care va izbavi pe Israel, si pe langa toate acestea astazi este a treia zi de cand s-au intamplat aceste lucruri"(Lc.24:21)?Pentru ca acestea s-a intamplat in prima zi a saptamanii(vs.13),si aceasta era "a treia zi de cand s-au intamplat aceste lucruri",nu ar indica lucrul acesta ca Isus a murit vineri? Ar fi posibil, daca parti ale unei zile ar fi socotite ca o zi intreaga.
Pe de alta parte , numarand in celalat mod, o zi "dupa" vineri ar fi fost sambata, a doua zi "dupa"vineri ar fi fost duminica si a treia zi dupa"dupa" vineri ar fi fost luni! Lucrul acesta nu ar fi fost corect, si aceasta metoda de numarare n-ar indica ziua de vineri ca zi a crucificarii.
Discipolii pe drumul catre Emaus vorbeau despre mai multe evenimente. Daca"tot"a inclus arestarea, crucificarea, inmormantarea, punerea pecetii si pazirea mormantului, toate aceste lucruri nu sau facut pana joi.
Concluzia ar fi ca Isus a fost in mormantat chiar in preajma asfintitului in ziua de miercuri. Dupa 72 de ore... El a inviat din mormant.
Despre faptul ca in aceea saptamana au fost doua sabate se mai pot aduce argumente (sincer nu ma prea inteleg bine cu tastatura asa ca cu alta ocaziesmiley am scris doar cateva pasaje dar mai sunt foarte multe care sustin aceasta teorie)
Sper ca nu am suparat pe nimeni Dumnezeu sa ne lumineze

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
symy
4347. Postat la 16/11/2010 16:42 - 5282z6h6m
Isus a stat in mormant,de vineri pana duminica dimineata. Dupa cate am citit , in exprimarea ebraica,parti ale zilei de la inceputul sau sfarsitul unei perioade din zi , erau socotite zile intregi (Estera 4:16;5:1)."Trei zile si trei nopti"(Matei 12:40)e un alt mod de a zice "trei zile","dupa trei zile"sunt expresii sinonime pentru perioada de timp cat a stat Isus in mormant.Si sa ma fac mai bine inteleasa,strict vorbim,SABATUL incepe de la apusul soarelui si se termina la celalalt apus,deci ceia ce inseamna ca o zi are doua seri(prinde o particica din noapte).Este destul de clar ca Isus a stat in mormant trei zile.

Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos!
pop jeniffer
4359. Postat la 16/11/2010 21:10 - 5282z1h37m
Nu stiu sora symy o zi cu doua seri mie din DEUTRONOM CAPITOLUL1 NU-MI REZULTA eu cred ca Dumnezeu nu S-a gresit cand a zis "Astfel a fost o seara,si apoi a fost o dimineata aceasta afost ziua intai."
Si mai sunt si cele doua Sabate din aceea saptamana!!smiley

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
symy
4361. Postat la 16/11/2010 21:18 - 5282z1h30m
Soara pop jeniffer,asa avea o intrebare pt tine:Tu de cand si pana cand ti sabatul ca zi de odihna?
Eu il tin de seara pana seara.Din cate stiu eu o zi incepe de la asfintit si sa termina la asfintit,asa ca daca calculam bine Domnul Isus a murit vineri dupamiaza(asta fiind prima zi),de vineri de la sfintitul soarelui deja am intrat in cea de a doua zi(fiind ziua a doua),iar cea de a doua zi tine pana la asfintit,asa ca de la acest asfintit incepe cea de a treia zi(fiind ziua a treia),asa ca Domnul Isus a inviat in cea de a treia zi cum de altfel si Biblia declara.

Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos!
pop jeniffer
4362. Postat la 16/11/2010 21:26 - 5282z1h21m
EU il tin de vineri de la asfintit pana sambata dupa asfintit(adica dupa ce se intuneca facem incheierea), dar asta nicidecum nu arata ca o zi ar avea doua seri din contra ziua de sabat incepe de vineri seara si se termina sambata dupa asfintit cel putin eu asa inteleg.

psalmul 32,8
avodah
4367. Postat la 17/11/2010 05:21 - 5281z17h26m
Sora Pop Jenifer multumesc Tatalui pentru ca El continua sa lumineze pe cei dornici de adevar chiar daca desori adevarul ne doare pentru ca este greu de acceptat ca totusi poate am crezut gresit .
Sora si eu pana acum 2 ani am crezut ca a fost rastignit in ziua de Vineri , asa cum Catolici au stabilit, desi in fiecare an aveam probleme a intelege singurul semn ce Yahshua a zis ca ni se va da , acel a lui Iona 3 zile si 3 nopti.
Chiar daca se forteaza a sustine ca de Vineri pana Duminica ar fi cumva 3 zile , se ignora partea cu 3 nopti.
Este imposibil sa ai de Vineri pana Duminica 3 nopti.
Daca nu sunt 3 nopti cum putem crede ca a murit Vineri. Prin Traditia mostenita anulam cuvantul scris.

Cea ce frati Sambatari nu realizeaza , este ca pe vremea lui Mesia exista Templu , iar Templul era condus de catre Saduchei.
Saducheii aduceau primele roade in fiecare an in ziua de Duminica dupa Shabatul aptamanal din saptamana azimilor.
De aceea Yahshua a murit exact cand Mielul Pascal era sacrificat , si de aceea a fost prezentat ca primul rod in ziua de Duminica. Este asa de clar acum.
Noi astazi tinem sarbatoarea cinzecimii dupa felul Rabinic , si nu cum saducheii o tineau.
De aceea ne incurcam si tinem mortis de ziua de Vineri chiar daca vedem ca nu face sens.Pentru ca nu am stiut ca Saducheii aduceau primul rod in fiecare an in ziua de Duminica , indiferent in ce zi cadea 14 Nisan.Asa ca chiar daca 14 NIsan cade Miercuria sau Joia, tot duminica se aducea primul rod. Doar in acest fel putem explica 3 zile si 3 nopti fara a desfinta o noapte, sau o zi.
Pe cand cum tinem noi astazi , dupa felul Rabinilor, trebuie neaparat sa consideram Pastile in acel an in ziua de Vineri , pentru ca sa ne iasa" a doua zi dupa Shabat "referindu-ne la Shabat ca ziua 1 de azimi,(dupa felul de intelegere a Rabinilor) in loc de Shabatul Saptamanal, cum Saducheii tineau pe vremea Templului.
Well ... Diferenta este ca nu Rabinii erau la conducerea Templului ci partida Saducheilor(clasa preoteasca)in vremea lui Mesia.

Am discutat aceste lucruri mai pe larg la Sarbatoarea Cinzecimii incepand de la pagina 3, si acolo s-a mai discutat despre 3 zile si 3 nopti.
Eu consider ca a murit in ziua de joi, sau chiar miercuri, dupa cum sora Pop a precizat , dar nicidecum Vineri , doar ca sa ne multumim traditia mostenita.
Si cred ca Duminica a fost prezentat ca primul rod asa cum Saducheii faceu la Templu , pe vremea Mantuitorului

symy
4389. Postat la 17/11/2010 10:00 - 5281z12h48m
Eu raman la cele spuse mai sus , deocamdata . . . si ma rog la Dumnezeu sa ne lumineze El si in aceasta privinta.Nu vreau sa ma iau dupa alte carti ,ci doar dupa CARTEA SFANTA BIBLIA care ne-a fos lasata ca sa o implinim.Asa cum voi vedeti ca Domnul Isus a murit miercuri sau joi,eu vad in SFANTA SCRIPTURA scris ca El a murit inainte de ziua pregatirIi Sabatului si a inviat in prima zi a saptamanIi si nu mai vreau sa adaug nimic la ceia ce sta scris in Biblie.Asta nu inseamna "TRADITIE",ci SCRIPTURI.

pop jeniffer
4403. Postat la 17/11/2010 15:38 - 5281z7h10m
Eu nu doresc sa intru in polemica cu nimeni si mai ales cu tine sora symy, dar cred ca toate referintele pe care le-am dat sunt din Biblie si nu din alta carte, as mai fi avut multe alte referinte dar nu am avut timp sa le scriu ,deci tot ceea ce am scris pentru sustinerea ideii de 72 de ore au fost numai si repet numai din Biblie.smiley

Las ca dezbatem subiectul in Sabat la bisesmiley

Pace frate Avodah , i-mi pare bine ca nu sunt singura care am ajuns la aceasta convingere.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti !

psalmul 32,8
fullban10
4411. Postat la 17/11/2010 19:34 - 5281z3h13m
Iertati-ma ca intervin. Eu ca sa nu gresesc, am incercat sa pun pe hartie, ce a facut Domnul Isus, dupa duminica floriilor ( cum obisnuim sa spunem).
Vreti sa scriem pe zile, ce-a facut Domnul Isus, luni, marti, miercuri, joi si vineri?
Ma gandesc, ca in felul acesta se spulbera orice indoiala.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164453 vizite unice Powered by PHP-Fusion