Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sărbătoarea Cincizecimii
Pagina 6 din 10 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Deconectat RE: Cincizecimea
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10577. Postat la 27/04/2011 17:07 - 5120z7h26m
Un Frate
-Sarbatoarea Cincizecimii (ce corespunde cu pogorarea Duhului Sfant) e Biblica si nu trebuie confundata cu sarbatoarea Rusaliilor care e o sarbatoare vrajitoreasca pagana din cultura Romei antice. Rusaliile nu sunt Biblice. Cuvantul Rusalia provine din latinescul Rosalia insemnand "ghirlanda de trandafiri" si denumeste festivalul roman al trandafirilor asociat cu cultul mortilor. Rusaliile nu apar in textele originale ale Bibliei si nici in diferite traduceri ale Bibliei in latina, engleza, germana, italiana, franceza. Cuvantul Rusalii a fost introdus fraudulos in Biblia traducerea Cornilescu si a fost combinat fraudulos cu sarbatoarea Biblica a Cincizecimii. Deci: Cincizecimea si pogorarea Duhului Sfant sunt Biblice si sunt diferite de sarbatoarea nebiblica a Rusaliilor. In acelasi mod evenimentul Biblic al intrarii Domnului Isus in Ierusalim a fost combinat fraudulos cu sarbatoarea vrajitoreasca pagana a Floriilor ce provine din cultura Romei antice. Sarbatoarea Floriilor semnifica inchinare la zeita Flora si nu trebuie confundata cu evenimentul Biblic al intrarii Domnului Isus in Ierusalim. Floriile nu apar in textele originale ale Bibliei si nici in diferite traduceri ale Bibliei in latina, engleza, germana, italiana, franceza. Cuvantul Florii a fost introdus fraudulos in Biblia traducerea Cornilescu.
-Obiceiurile de a manca sau a bea in cinstea unui om sau a unui eveniment, a face cinste cuiva cu bautura sau mancare, a inchina paharul urand "noroc" sau "sanatate", a ciocni paharul, a "inalta" paharul, a toasta, sunt obiceiuri oculte pagane, iata ce zice Biblia:"Dar pe voi, cari părăsiți pe Domnul, cari uitați muntele Meu cel sfînt, cari puneți o masă Norocului (Sau: Gad.), și umpleți un pahar în cinstea Soartei (Sau: Meni.), vă sortesc săbiei, și toți veți pleca genunchiul ca să fiți junghiați; căci Eu am chemat, și n-ați răspuns, am vorbit și n-ați ascultat, ci ați făcut ce este rău înaintea Mea, și ați ales ce nu-Mi place."Biblia
-Trebuie deasemenea de semnalat amploarea pe care a capatat-o in lumea moderna sarbatoarea demonica cunoscuta sub numele de Halloween (sarbatoarea tuturor sfintilor). Departe de a fi o simpla joaca asa cum unii o privesc, aceasta manifestare pagana este un pericol duhovnicesc deoarece se adreseaza in mod special copiilor, pe care-i familiarizeaza cu vrajitoria si ocultismul.
-Obiceiul de a ura "noroc" sau "sanatate" unei persoane care stranuta e un obicei vrajitoresc din Roma antica (in cultura Romei se credea in eliberarea sufletului prin stranut , rolul urarii fiind un ajutor in pastrarea sufletului) ; unii crestini ureaza "Domnul sa te binecuvanteze" unei persoane care stranuta dar trebuie sa stim ca nu avem voie sa "crestinam" un obicei vrajitoresc deci solutia corecta e sa renuntam la obiceiurile vrajitoresti.
-Chiar daca ni se pare ridicol si ciudat sa renuntam la obiceiurile vrajitoresti si pagane cu care ne-am obisnuit si care fac parte din cultura contemporana, daca studiem istoria vom gasi exemplul martirilor care mai degraba s-au lasat omorati decat sa practice obiceiurile pagane; trebuie sa o rupem cu paganatatea nu sa o reciclam; noi trebuie sa biruim lumea nu sa preluam obiceiurile lumesti; crestinii moderni nu au primit aprobarea de la Dumnezeu sa practice obiceiurile pagane; conform Bibliei trebuie s-o rupem cu paganatatea; Biblia e valabila in continuare si pentru crestinii moderni; mai acceptam noi Biblia? Sa nu combinam Crestinismul cu paganatatea; cei ce vor sa contrazica sau sa batjocoreasca ar fi bine sa ia seama ca aceste materiale sunt fundamentate si Biblic si istoric; sa dam aceste materiale la cat mai multi credinciosi!
Ca surse documentare au fost folositi autorii: Philip Scott, David Petras, Rafail Turkoniak, Stepan Kylymnic
Dumnezeu sa fie laudat! Dumnezeu sa va iubeasca pe toti!

http://www.facebook.com/topic.php?uid=237082415465&topic=19979


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Cincizecimea
Nikky
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10991. Postat la 11/05/2011 13:22 - 5106z11h11m
ȘAVUOT


Săptămâni


A doua din cele trei mari sărbători de pelerinaj; sărbătoarea dăruirii Torei (Iom Matan Tora). Se ține două zile în diaspora (6-7 Sivan) și o singură zi în Israel (ca și în comunitățile reformate din diaspora). Are loc, conform indicației biblice, la șapte săptămâni, numărând din prima zi de Pesah (numărătoarea Omerului), de unde și numele de Șavuot (Ex. 34,22; Lev. 23, 15 et infra; Deut. 16, 9-10).

Sărbătoarea este precedată de r0;trei zile de delimitarer1; (șloșet ieme ha-hagbala, conf. Ex. 19, 11-12), în care se suspendă normele de doliu, aflate în vigoare de-a lungul celor șapte săptămâni. Alte denumiri pentru Șavuot sunt Hag ha-Kațir (r0;sărbătoarea secerișuluir1;, Ex. 23, 16) sau Iom ha-Bikurim (r0;ziua primelor roader1;, Num. 28, 26), în amintirea darurilor de recunoștință pe care israeliții din toată țara le aduceau cu acest prilej la Templul din Ierusalim. În literatura talmudică, numele cel mai frecvent este Ațeret (Șev. 2, 1; R. H. 1, 2), care s-ar putea traduce prin r0;adunare solemnăr1;. Numele apare în Biblie, însă legat de alte sărbători (Lev. 23, 26; Num. 29, 35; Deut. 16, 8).

În izvoarele postbiblice, nu apare decât denumirea de Șavuot. Conform tradiției rabinice, Ațeret are sensul de r0;încheiere a sărbătoriir1;. Într-adevăr, rabinii caracterizau Șavuot ca încheierea sărbătorii de Pesah, căci ea marchează punctul culminant și încheierea eliberării prin primirea Legii. În liturghie, ziua este denumită Zeman Matan Toratenu (r0;vremea dăruirii Legii noastrer1smiley și cade, conform tradiției rabinice, pe 6 Sivan (conf. Ex. 19, 1-16).

Această denumire trimite la evenimentele narate în Ex. 19-20, pe care iudaismul postbiblic le-a asociat acestei zile. Șavuot este singura sărbătoare pentru care Biblia nu menționează o dată precisă. Textul recomandă, în schimb, să se numere șapte săptămâni r0;începând de a doua zi după Șabat, din ziua când veți aduce snopul ca să fie legănatr1; (Lev. 23-15).

Numărătoarea începea o dată cu secerișul primului omer din orzul cel nou, iar a cincizecea zi era declarată sărbătoarea primelor roade. Potrivit tradiției rabinice ortodoxe, termenul de r0;Șabatr1; folosit în acest verset se referă la prima zi de Pesah, de aici concluzia că ziua de Șavuot este 6 Sivan. Saduceii și, mai târziu, caraiții au luat termenul de Șabat ad litteram, începând numărătoarea din prima duminică după Pesah. Drept urmare, sărbătoarea ar fi căzut întotdeauna într-o duminică, indiferent de dată. Această tradiție a fost adoptată și de samariteni.

Controversa trebuie să fi apărut din dorința rabinilor de a lega această sărbătoare de evenimentul istoric al Revelației divine de pe Muntele Sinai, pentru care textul biblic nu furnizează nici o dată explicită.

Saduceii au considerat că o astfel de asociație nu avea nici un suport biblic și au preferat să vadă în Șavuot o simplă serbare agricolă a secerișului, ceea ce se potrivea foarte bine cu o dată variabilă. La rândul lor, evreii din Etiopia au interpretat expresia r0;a două zi după Șabatr1; ca însemnând a doua zi după sfârșitul Paștelui și au fixat sărbătoarea pe 12 Sivan.


În vremea Templului, Șavuot era, pentru agricultori, un prilej de a urca în vesele procesiuni către Ierusalim, spre a aduce primele roade (bikurim) ale recoltei lor ca jertfă de mulțumire. Mișna zugrăvește foarte viu pregătirile pentru ceremonie și numeroasele rituri asociate acesteia (Bik. 3; vezi Primele roade). După distrugerea Templului, sensul sărbătorii s-a îngustat și Șavuot s-a identificat cu comemorarea Revelației de pe Sinai, deci cu primirea Torei și cu decretarea de către Dumnezeu a celor Zece Porunci.


În comparație cu celelalte mari sărbători de pelerinaj, este izbitor numărul redus de legi și obiceiuri asociate acestei zile. În multe comunități tradiționale, credincioșii veghează toată noaptea de Șavuot, dedicându-se studiului Torei. Rabi Solomon Alcabeț și alți maeștri ai Cabalei din sec. al XVI-lea s-au aflat la originea acestui tikun lel Șavuot (tikun al nopții de Șavuot). Lectura special concepută pentru această noapte era o antologie, cuprinzând primele și ultimele versete din toate secțiunile săptămânale ale Torei, primele versete din celelalte cărți ale Bibliei și primele paragrafe din cele 63 de tratate ale Mișnei. Unele culegeri conțineau, în plus, citate din Zohar, precum și azharot (învățăminte morale sub formă de poeme) referitoare la cele 613 porunci ale Torei. În comunitățile care au păstrat obiceiul lecturii nocturne, aceste texte au fost înlocuite cu un pasaj din Talmud sau din literatura rabinică.

În a doua noapte de Șavuot, unele comunități din diaspora aveau obiceiul, din ce în ce mai rar întâlnit, să citească psalmi, conform tradiției care spune că regele David, marele poet al psalmilor, s-ar fi născut și ar fi murit de Șavuot. Evreii din Kurdistan obișnuiau să meargă să se roage în această zi la mormintele învățătorilor celor mai venerați, în special la un mormânt din apropiere de Mosul, unde se crede că ar fi îngropat Profetul Naum.

De Șavuot, sinagogile se împodobesc cu flori și plante verzi. S-au dat mai multe explicații acestei datini. Florile ar simboliza, după unii, vremea din toiul secerișului sau Muntele Sinai care s-ar fi acoperit, printr-o minune, de un belșug de vegetație în cinstea marelui eveniment. După alții, Șavuot ar fi o zi de judecată pentru pomi sau, în sfârșit, podoabele florale ar fi menite să evoce primele roade care odinioară se aduceau la Templu cu acest prilej. Există obiceiul să se consume în special lactate în timpul sărbătorii.

Principala motivație propusă este că anotimpul, începutul verii, se pretează mai bine pentru o alimentație ușoară. Potrivit unei explicații mai tradiționale, în ziua Revelației, oamenii ar fi fost preocupați sa se pregătească fizic și spiritual pentru primirea Torei și n-ar fi avut vreme să prepare mâncăruri cu carne. Secole de-a rândul pe când pâinea se făcea în casă, gospodinele coceau câte doi colaci de Șavuot, obicei amintind probabil de cele două pâini din grâul nou care se aduceau ca ofrandă colectivă în vremea Templului (Men. 8, 1).

Lecturile biblice recomandate pentru Șavuot cuprind cele Zece Porunci, prefațate de poemele liturgice Akdamut milin. În prima zi, și Iețiv pitgam, în cea de-a doua zi (înainte de citirea haftorei). De asemenea, se citește integral Cartea lui Rut, probabil fiindcă narațiunea are drept fundal activitățile agricole ale începutului de vară, fiind deci foarte potrivită pentru o sărbătoare a secerișului.

Conform unei alte explicații mai tradiționale, modul în care Rut îmbrățișează definitiv și pe deplin credința lui Naomi ilustrează semnificația perenă a sărbătorii, marcând fidelitatea de nezdruncinat a evreilor față de Tora pe care au primit-o în această zi.

În fine, Rut este străbunica lui David, al cărui nume este de asemenea asociat zilei de Șavuot (vezi mai sus).

Pornind de la definiția sărbătorii ca ziua dăruirii Torei, în Evul Mediu, copiii începeau studiul organizat al Torei în această vreme a anului. Pe de altă parte, în multe comunități, perioada marchează sfârșitul studiilor pentru adolescenți sau confirmarea lor la comunitățile reformate. În Israel, numeroase kibuțuri organizează serbări ale primelor roade (hag ha-bikurim), prilej de a-și etala produsele (inclusiv cele industriale) în nenumărate procesiuni (vezi Sărbătorile kibuțului). În grădinițe și în școlile primare, copiii, cu coronițe de flori pe cap și coșuri pline de fructe în mâini, participă la mici ceremonii în amintirea vechii sărbători a secerișului.

Șavuot

Alte denumiri: Hag ha-Șavuot (sărbătoarea săptămânilor)
Hag ha-Kațir (sărbătoarea secerișului)
Iom ha-Bikurim (ziua primelor roade)
Zeman Matan Toratenu (vremea dăruirii Torei noastre)
Date ebraice: 6 Sivan (în Israel și la evreii reformați din diaspora)
6-7 Sivan (în diaspora)
Lecturi: Prima zi:
Ex. 19, 1-20, 23
Num. 28, 26-31 (maftir)
Ezec. 1, 1-28; 3, 12 (haftora)
A doua zi:
Deut. 15, 19-16, 17 (sau 14, 22-16, 17 dacă a doua zi este Șabat)
Num. 28, 26-31 (maftir)
Hab. 2, 20-3, 19 (haftora)
Sul: Cartea lui Rut
Halel: Se recită integral.
Izkor: Se recită numai a doua zi la comunitățile din diaspora, cu excepția celor reformate.

Date civile ale sărbătorii:

2000 / 5760 9 iunie
2001 / 5761 28 mai
2002 / 5762 17 mai
2003 / 5763 6 iunie
2004 / 5764 26 mai
2005 / 5765 13 iunie
2006 / 5766 2 iunie
2007 / 5767 23 mai
2008 / 5768 9 iunie
2009 / 5769 29 mai
2010 / 5770 19 mai

(Enciclopedia iudaismului)
Deconectat RE: Cincizecimea
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11252. Postat la 21/05/2011 19:01 - 5096z5h32m
Trec zile , trec ore... si cu ele trece viata noastra prin aceasta lume . Bucuria mea este acum in Domnul mare , pentru ca vine sarbatoarea Cincizecimii , bucurii in Duhul Sfant , partasie cu fratii mei , cu familia mea ! Preparam cu toata dragostea mancaruri alese , pregatim mesele , toate surorile sunt active , se intrec una pe alta in a sluji cat mai bine . La aceasta sarbatoare fiecare frate aduce Domnului laudele lui prin cantare , prin rugaciune si Cuvant . Bucurii si mai mari sunt cand ne vin oaspeti , frati din alte locuri sau din alte confesiuni si chiar prieteni si vecini . Impreuna ne deschidem inaintea Domnului , cantand din toata inima , batem din palme , taburinele se intrec intre ele , iar Duhul Sfant ne inalta spre ceruri . Poemele ne cerceteaza si da culoare sarbatorii , copii canta si spun poezii , iar bucuria sarbatorii straluceste pe fetele lor senine. Nerabdatori fiind sa iasa in gradina sa guste darurile de mancare si sa povesteasca la masa lor. Tot atat de nerabdatori sunt si fratii , insa pe langa bucatele pe care le degusta cu multa placere discuta subiecte interesante din cuvant , se bucura de revederea anumitor frati care aduc vesti proaspete despre fratii nostrii din tara sau din alte locuri. Masa de dragoste intotdeauna se prelungeste pana seara tarziu . Plecarea oaspetilor aduce lacrimi, de multe ori nu ne vine sa ne despartim. Copii merg in parc si bucuria sarbatorii continua acolo cu jocuri biblice, cu sfaturi si mici surprize care raman amintiri de la sarbatoare( poze-vederi, Cd-uri cu cantari s.a.)Sa nu credeti ca totul se termina aici , cei ce raman se intorc in biserica si incep a lauda prin cantari pe Imparatul , se continua prin rugaciuni si incheierea se transforma intr-o frumoasa atmosfera de partasie , curatam si cantam!Noaptea este la ea acasa , iar noi privim bolta instelata asteptand cu nerabdare urmatoarea SARBATOARE A DOMNULUI.


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Cincizecimea
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11294. Postat la 23/05/2011 08:20 - 5094z16h13m
În Levitic 23;15-22, în Faptele apostolilor 2; 1- 47 nu am citit nimic din ceea ce am citit că faceți voi în ziua cincizecimii. Cum s-a ajuns ca un eveniment atât de împortant în viața apostolilor, în viața celor trei mii de suflete care s-au adăugat la numărul ucenicilor, în viața copiilor lui Isus, primirea Duhului Sfânt, să fie transformat în petrecere câmpenească?
Deci dacă ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos șade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. Coloseni 3; 1,2.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cincizecimea
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11326. Postat la 23/05/2011 19:38 - 5094z4h56m
In esenta ei sarbatoarea Cincizecimii este sarbatoarea secerisului sau sarbatoarea saptamanilor, 50 de zile de la sarbatoarea Pastelui , este o zi de multumire pentru recolta campului(Numeri 28:26-31).Aceasta sarbatoare a primelor roade a continuat sa fie tinuta si dupa moartea Domnului Isus, dovada, Fratii erau adunati la aceasta SARBATOARE. Cine se incumeta sa spuna ca asa le-a spus Isus, este adevarat ,insa acolo era sarbatoare, pentru ca pe langa fratii care asteptau Mangaietorul, dupa cum spune Cuvantul erau adunati iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.Ce faceau ei?Erau stransi la Ierusalim , acestia au asistat la coborarea Duhului Sfant.Dupa acest eveniment Duhul Sfant se cobora peste cei care cred in Isus , Sarbatoarea Cncizecimii s-a tinut in continuare, Pavel se urca uneori la Ierusalim la sarbatoare, azi o tinem si noi cu toata bucuria, si o vom tine cu Imparatul in mileniu. Sarbatorile erau si sunt insotite de mese de dragoste unde fratii se strang si se bucura .Deci este simbol si un mare prilej de bucurie pentru PAINE si pentru Duhul Sfant.


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Cincizecimea
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11338. Postat la 23/05/2011 22:19 - 5094z2h14m
Șalom și multă Pace Sfântă!

De data acesta scriu cu amar în suflet.
Pentru mine sărbătoarea Cincizecimii este ceva sacru, în primul rând că eu crescut fiind într-o credință neoprotestantă, apoi practicând-o până la 45 de ani, am ținut sărbătoarea Rusaliilor, complectând-o cu politica că sărbătorim pogorârea Duhului Sfânt.

Acuma nu înțeleg de ce unii își permit să-și bată joc de credința mea, de comvingerea mea, de sacrificiul meu, pentru că eu sunt o persoană cu handicap locomotor și, sufletul meu de când eram copil și pâna acuma, a adunat durere peste durere și amar peste amar, din cauza handicapului, nu m-am plâns niciodată, prin cuvinte, dar numai Cel Prea Înalt îmi cunoaște sufletul.

Eu de-abia aștept să ajung la sărbătorile lui Yahve (Dumnezeu), mai ales la cele trei mari Sărbători de peste ani, mai ales la Sărbătoarea Cincizecimii, când sunt comvins că o țin la vremea hotărâtă și, o aștept din toată inima.

Domnilor. Frați, administratori și moderatori, voi posta, două bătăi de joc, la adresa credinței noastre și, Sărbătorilor Domnului. Citiți vă comvine?

În loc să urcăm noi la El, L-am coborât pe El la noi, în obiceuri, tradiții, timpane, alăute, bătăi din palme, și mai pe seară jocuri săltărețe, că doar e sărbătoare.
Doamne, Te rog iartă-i, că nu știu ce fac!
Cum s-a ajuns ca un eveniment atât de împortant în viața apostolilor, în viața celor trei mii de suflete care s-au adăugat la numărul ucenicilor, în viața copiilor lui Isus, primirea Duhului Sfânt, să fie transformat în petrecere câmpenească?

Vă rog să mă ertați, dar în situația arătată mai sus, mi-am vărsat amarul pe care unii îl amplifică în sufletul meu.
Aștept cu dor sărbătoarea Cincizecimii, care este aproape, poate că se vor vindeca rănile pe care uni cred că sunt puși, îndemnați de cine-va, încurajați să își bată numai joc, de noi și de credința noastră, că dacă nu ar fi așa, ar avea și rețineri, în a intra cu bocancii în sufletul nostru.

Încă odată vă rog să mă ertați, pentru postarea asta!!!

Șalom - Pace.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Cincizecimea
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11341. Postat la 24/05/2011 01:27 - 5093z23h6m
Frate Nică, deoarece se pare că la această oră sunt singurul din administrația portalului pe aici, aș dori să vă adresez câteva cuvinte și dumneavoastră și celui/celei ce a postat ceea ce ați citat mai sus și tuturor celor ce utilizează portalul Melhisedec.
Cred că înaintea dumneavoastră m-am mâhnit eu, pentru că mâhnit am fost de dimineață din alte motive și am mai citit și eu ceea ce scrie mai sus în postarea 11294 și la alte subiecte la care utilizatorul Valentina a postat cam la fel de acid. Probabil că era bine dacă reacționam mai devreme dar am considerat că mâhnit fiind e posibil să fiu prea dur și am ținut cont de cuvintele înțeleptului:
Proverbe 30:33 căci baterea laptelui dă smântână, scărpinarea nasului dă sânge, și stoarcerea mâniei dă certuri.

Sincer, m-am pornit să scriu de vreo 2 ori și apoi am șters ce am scris deoarece Cuvântul spune
Iacov 1:19 Știți bine lucrul acesta, prea iubiții mei frați! Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie;
.
Am tratat reacția surorii Valentina după zicala "Fiecare dă ce are".
Ce-i drept postarea 11252 a surorii Lucia este formulată puțin mai " artistic" să zic așa și datorită acestui fel de a expune lucrurile, există riscul ca cineva să înțeleagă și să interpreteze eronat ceea ce se spune. Nu că ar fi asta o scuză, pentru că dacă ar fi fost într-adevăr vorba de ceva nelămuriri, se puteau cere detalii și pe un alt ton, nu cum s-a procedat...
Eu personal am observat și semnalat de mai demult faptul că există mai multe mentalități întâlnite de-odată în contul Valentina, ceea ce nu poate să caracterizeze o singură persoană. Am întrebat dacă mai postează cineva din acel cont și mi s-a răspuns că uneori fiica dânsei mai postează. Am solicitat ca dacă fiica dânsei vrea să posteze, să-și facă un cont aparte. Nu am găsit un asemenea cont dar mentalitatea ideile au rămas la fel de diferite sau poate chiar și mai și. Aceasta ar fi o sfidare a tuturor membrilor de pe melhisedec și o încălcare a regulamentului... Din fiecare cont are dreptul să posteze o singură persoană, proprietară a contului pentru ca ceilalți să știe cui i se raportează.
Utilizatorul Valentina a fost iertat de câteva ori de sancționare din câte mi-au povestit și colegii moderatori tocmai pe motiv că e vorba de o femeie mai în vârstă și care poate nu-și dă seama că greșește prin felul cum se comportă. Totuși, soră Valenina, sau cine a mai postat din contul acela aș vrea să trag un semnal de alarmă că va fi aplicat regulamentul ca și pentur ceilalți membri ai portalului, așa că vă rog și recomand să vă potoliți.
Frate Nică, așa cum am spus mai sus și cum scrie tot în proverbe, nu vă enervați că supărarea duce numai la rău, vă răg să vă vedeți de slujba pe care frumos o faceți aici pe portal, și vă asigur că moderatorii își vor face treaba când va fi cazul.
Binecuvântări vă doresc tuturor.


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Cincizecimea
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11346. Postat la 24/05/2011 06:46 - 5093z17h47m
Tendința oamenilor de-a se autoamăgi întrece orice închipuire.

Copiii lui Israel au făcut pe ascuns împotriva Domnului Dumnezeului lor, lucruri care nu sunt bune. 2 Împărați 17;9 p.p și în continuare tot capitolul. Și printre multe altele se află și obiceiul de-a sta și servi masa la iarbă verde sub copaci.

Acestea sunt faptele înaintașilor noștri care le-au adus distrugerea. Aceasta m-a speriat la postarea Luciei. Ne întoarcem la ce au făcut ei sau mergem la ce ne-a cerut Isus?.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cincizecimea
Nikky
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11349. Postat la 24/05/2011 07:11 - 5093z17h22m
Mie mi-a placut ce-a scris sora Lucia, chiar m-a facut sa zambesc, pentru ca fiecare sarbatoreste cum simte, dar pentru Domnul o face.

Eu, cand am gasit sabatul...aveam atata bucurie, atata pace, eram un om fericit, sfinteam sabatul in mine, Il simteam pe Domnul cu mine.

initial, ma gandeam , cum sa-l sfintesc, eu , un om cu ganduri necurate, cu vorbe necurate, cu fapte necurate, un om pacatos, cum sa sfintesc in mine?

insa, roadele care au urmat, pacea si bucuria, linistea, increderea in Domnul, ca eu lucreaza si eu trebuie doar sa-i multumesc, in ciuda problemelor mele grave, stiu ca Tatal meu face tot raul bine.

sabatul este o desfatare in Domnul, o bucurie, o iesire adevarata din cotidian , o oaza in desert , o sfintire a Domnului in mine, o recunoastere ca El m-a intocmit si m-a tesut si mi-a dat suflare de viata...ce a nu insemnat niciodata duminica pentru mine si ar fi milioane de lucruri de spus.smiley

Apocalipsa 4:11
Vrednic ești Doamne și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile și prin voia Ta stau în ființă și au fost făcute!
Deconectat RE: Cincizecimea
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11356. Postat la 24/05/2011 11:27 - 5093z13h6m
Cu totii avem nevoie de odihna ,cu totii avem nevoie sa rasuflam ,cu totii avem nevoie de pacea si mangaierea Duhului Sfant ,cu totii avem nevoie de liniste sufleteasca si de adevarul care elibereaza de sarcini grele pe care multi dintre noi nu le putem duce.Trebuie sa facem sarbatorile Domnului Yahve numaidecat ,in minunatul Tata ceresc nu este nici schimbare nici umbra de mutare ,El stie de ce a dat sarbatorile Lui ,ca tot omul sa intre in odihna Lui.Dar omul este gresit ,slab ,plapand el insusi plange cu amar ,pentru ca nu are odihna sub soare.Sa intram dar in odihna Lui Elohim (Dumnezeu)prin Fiul Sau Yehoshua(Isus),in numele acesta am capatat trecere.Toti oamenii sa aibe parte de Binecuvantarea Lui ,in El avem odihna pentru suflele noastre.Sa fim iubitori de oameni si sa ne rugam unii pentru altii asa cum a facut Yehoshua,dragostea acopera totul ,doar iubind putem propasii .Amen.


Deconectat RE: Cincizecimea
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11374. Postat la 24/05/2011 19:01 - 5093z5h32m
După un tur de forță de-a citi 6 pagini de cincizecime, în afară de foarte multe date, pro și contra de 6 Silvan, 14 Nissan, 3 nopți și trei zile în mormânt, am niște concluzii:
Aurelc - postarea 299- În 2009 gândeai altfel față de 11341/ 2011
fullban1- postarea 310, dacă, eu, voi face ca tine, voi fii: fullban3
CorneliuS-postarea 2951, pag. 2- în sfârșit un răspuns clar
gershom- 3319 pag. 4- abia acum am găsit ce se mânca totuși atunci: se mânca din primele roade ale pământului
Sărbătoarea Paștelui- OK, ca hrană, ca mesaj, ca tot. Dar cincizecimea? Marcu 7; 9
Nu mai întreb.
Aștept.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cincizecimea
Avram_76
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11375. Postat la 24/05/2011 19:19 - 5093z5h14m
Apreciez, soruta mea Valentina, faptul ca ai citit 6 pagini, asta insemna ca te intereseaza, si nu degeaba am eu o sensibilitate aparte pentru tine inca de la inceput.
Nu e important ce am facut noi din Cincizecime.
Este important ce a facut Domnul (Yehova) din ea, si anume, O MARE SARBATOARE in cinstea a doua mari evenimente:
1- darea Legii pe Muntele Sinai.
2- pogorarea Duhului Sfant la aceeasi data, botezul Bisericii cu acest Duh, inzestrarea Bisericii cu puterea necesara inceperii unei lucrari de evenghelizare mondiala.
Exista argumente biblice incontestabile in favoarea praznuirii acestei sarbatori, apostolul Neamurilor, fiind un praznuitor al acestei sarbatori a Domnului (Yehova) si exista dovezi istorice care atesta praznuirea acestei sarbatori de catre biserica primara.Dovezile istorice sunt gasite in carti neutre (adica nu sunt scrise in cartile editate de unii frati din Biserica noastra) deci, subiectivismul este exlclus, veridicitatea informatiilor fiind demne de luat in calcul.
Asadar, faptul ca sarbatoarea Pastelui este "ok" asa cum ai citat, este f. bine.Culmea este ca Duhul Sfant, acea putere ce trebuia sa o trimita Isus (Mesia) si despre care vorbea, indemnandu-i sa nu se departeze de Ierusalim pentru ca sa poata sa o primeasca, s-a realizat nu oricand ci, tot dupa Marele Plan, descoperit in sarbatori.Exact in ziua Cincizecimii s-a pogorat Duhul Sfant.
Noi nu facem din ea(sarbatoare) mai mult decat este, mai mult decat a facut-o Dumnezeu (Yehova) sa fie.
De praznuit, praznuim, la fel ca apostolul nostru Pavel, sarbatorim darea Legii care pune ordine in haos si, sarbatorim primirea puterii care poate sa ne ajute sa pastram cu sfintenie acea Lege data.
Intre Lege si Duh este o stransa legatura, indestructibila, nu se poate una fara alta.Legea este "duhovniceasca" iar Duhul conduce in tot "adevarul"- Legea si doar Duhul te poate ajuta sa o pastrezi.
In curand vine sarbatoarea Cincizecimii, aleluia.
In speranta ca am facut o micuta sinteza care sa fie spre folos, te saluta cu respect, al tau frate, Avram.


Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat RE: Cincizecimea
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11384. Postat la 25/05/2011 04:57 - 5092z19h36m
Prima postare al lui Ovidiu nu e din 2010, cred ca e de prin 2007 ( sper sa nu fi exagerat ), si e copiat de pe fostul forum al sambatarilor , nu e asa de repede, schimbator Ovidiu, si nu vad acum diferent, desi am sa mai analizez, dar dupa cativa ani de rabdare si intelegere asupra unor utilizatori, se mai schimba omul, iar unii isi merita schimbarea de idei.


 
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: Cincizecimea
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11388. Postat la 25/05/2011 09:00 - 5092z15h33m
Să știi ca da. Și eu când am intrat în forum eram altfel. Am corectat. E prima pagină a topicului, și anul era 2009.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cincizecimea
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11389. Postat la 25/05/2011 09:07 - 5092z15h27m
Haideti sa vedem ce minunat lucreaza Dumnezeu in vietile noastre a celor care al iubesc si inteleg voia Celui Prea Inalt , ne vom folosi de versete. Domnul ISUS spune
cine citește să înțeleagă
vedem in Cartea Faptele apostolilor, Capitolul 1
4. Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aștepte acolo făgăduința Tatălui, "pe care", le-a zis El, "ați auzit-o de la Mine.
5. Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veți fi botezați cu Duhul Sfânt."
6. Deci apostolii, pe când erau strânși laolaltă, L-au întrebat: "Doamne, în vremea aceasta ai de gând să așezi din nou Împărăția lui Israel?"
7. El le-a răspuns: "Nu este treaba voastră să știți vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.
8. Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, și până la marginile pământului."

Apoi vedem ca intr-o zi adica intr- o ZI de Sarbatore Domnul indeplineste fagaduinta promisa poporului Sau .Intrebarea se pune cand sa pogorat Duhul Sfant de la Domnul de ce nu sa produs intr-o zii oarecare ? Bilia ne lamureste CLAR si acentueaza ziua CINZECIMII fiind si o zi de Sarbatoare , si gasim in
Faptele apostolilor 2:1 În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
daca privim cu atentie in Biblie sub acest verset suntem trimisi la trimiteri automat la Levetic 23,11 oare de ce ? Sa se fii schimbat Legea Domnului ? Sa nu mai fie valabile Sarbatorile Domnului ? NICIDECUM - vedem in continuare pe Apostolul Pavel participand la Sarbatorile Domnului si gasim in ::
Faptele apostolilor 20:16 Pavel se hotărâse să treacă pe lângă Efes, fără să se oprească aici, ca să nu piardă vremea în Asia; căci se grăbea ca, dacă-i va fi cu putință, să fie în Ierusalim de ziua Cincizecimii.
si gasim iarasi in
1 Corinteni 16:8 Voi mai rămâne totuși în Efes până la Cincizecime,


Acum vine intrebare cine este omul sa schimbe Legile si Poruncile Domnului? , cine afirma ca nu mai sunt valabile Sarbatorile Domnului pe ce probe se bazeaza cand afirma lucrurile astea ?

In icheiere Domnul ISUS ne invata dupa cum este si scris in
Marcu 12:30 Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta; iată porunca dintâi.

Deci daca Al iubim Pe Dumnezeu vom pazi Sarbatorile Poruncite de EL nu cele puse de oameni care sunt niste obiceiuri si traditi omenesti fara nici o valoare .Domnul sa va binecuvinteze dragi frati si surori in Domnul ISUS .AMIN


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Cincizecimea
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11391. Postat la 25/05/2011 09:29 - 5092z15h4m
E destul de clar. E o sărbătoare pentru care unii frați sunt în stare, dacă le spui ceva despre ea, să te blesteme, să te afurisească si să facă infarct.
Întrebarea este: cum sărbătorim? Ca ei sau ca noi? Că de aici ne luarăm.
Măncau primele roade ale câmpului, frângeau pâinea, aveau toate de obște, era prima comunitate comunistă, erau una în gândire și-n simțire.
În Românica, grâul e cât vrabia și orzul cât cioara ( poate exagerez).
Noi facem salată beof și prăjituri.
Aducem pe ei la noi sau ne ducem noi la ei?
Demostrează-mi că Marcu 7;9 nu se aplică la această sărbătoare.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cincizecimea
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11392. Postat la 25/05/2011 09:47 - 5092z14h46m
Sora valentina ati intalnit frati sau surori care fac asa cum ziceti dumneavostra ? ma indioesc, dar cam tot timpul dramatizati lucrurile si le ridicati la cote maxime . Poate ati vrut sa ne bagati in categoria asta sora, cum zice si Domnul ISUS ::
Matei 5:19 Așa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci și va învăța pe oameni așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor; dar oricine le va păzi și va învăța pe alții să le păzească, va fi chemat mare în Împărăția cerurilor.


Marcu 7;9 se aplica in cazul celor care parasesc Cuvantul Lui Dumnzeu si tin Sarbatori , datini si obiceiuri omenesti randuite si puse de oameni si nu au o baza Scripturala , Tot ce nu este in Biblie intra la traditi si obiceiuri puse de om iar Domnul ne invata ;;
1 Samuel 15:22 Samuel a zis:Îi plac Domnului mai mult arderile de tot și jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, și păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor.
Si acum urmeaza un verset care trebuie sa ne puna pe toti pe ganduri si sa intelegem ;;
1 Samuel 15:23 Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, și împotrivirea nu este mai puțin vinovată decât închinarea la idoli și terafimi. Fiindcă ai lepădat cuvântul Domnului, te leapădă și El ca împărat.


Domnul sa va Binecuvinteze . Cat despre infart si alte boli de inima cred ca la Crestini mai greu sunt intalnite , pentru ca noi suntem invatati sa traim in pace si iubire cu totii oameni de acea spun ca sunt mai rar intalnitesmiley


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Cincizecimea
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11409. Postat la 25/05/2011 18:37 - 5092z5h57m
As vrea sa fac o paranteza aici si sa demonstrez ca a manca impreuna cu fratii mei la sarbatorile Domnului , sa ma bucur inaintea Domnului nu este un pacat...interpretari se pot face, eu am primit Cuvantul de copil si am ales sa-L slujesc pe Domnul cu tot ce am in mine.Iata ce scrie Cuvantul:
,,Atunci, sa-ti schimbi zeciuelile in bani, sa strangi banii in mana, si sa te duci in locul pe care- l va alege Domnul Dumnezeul tau.
Acolo, sa cumperi cu banii aceia tot ce vei dori: boi, oi, vin si bauturi tari, tot ce-ti va dori inima; sa le mananci inaintea Domnului Dumnezeului tau si sa te bucuri tu si familia ta.(Deutr.14:25-26)
In general la SARBATORI se alegea un loc, acolo se manca inaintea Domnului...cu ce se gresea daca cei care se strangeau iubea pe Domnul si se iubea ca frati? Cei care au frica de Domnul vor sti sa se bucure intr-un mod frumos si sfant, am scris versetul cu speranta ca se vede ca nu erau interzise bauturile alcolice...ceea ce inseamna ca se stia care le era masura...noi nu folosim bauturi alcolice si nu pentru ca nu am sti care ne este masura , ci pentru a nu fi prilej de poticnire si vrem sa fim un model de urmat pentru cei care nu se pot abtine. Astept cu multa bucurie in suflet Cinzecimea, cu ce gresesc?Este sarbatoarea Domnului!
Vreau sa mai adaug ceva pentru cei ce nu inteleg; Toate jertfele din cadrul sarbatorilor au fost inlocuite cu JERTFA lui Isus.Insa ziua de SARBATOAREA in sine a ramas.


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Cincizecimea
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11414. Postat la 25/05/2011 19:43 - 5092z4h50m
Sincer nu prea înțeleg despre ce se discută aici și asta nu pentru că aș fi pe lângă subiect însă mi se pare că se ridică întrebări și probleme care practic nu există...personal țin această sărbătoare de mic copil și cred că o voi putea sărbători și fără să măsor orzul și grâul...decât să facem tulburare mai bine ne oprim putin și privim la Isus cel din sărbătoare pentru că altfel riscăm să uităm esența și să ne certăm care dintre noi cunoaște mai multe cuvinte despre sărbătoare sau care poate filozofa mai mult.

Altfel vorbind aș vrea să vă provoc să spuneți cum obișnuiți să Sărbătoriți în Ziua Cincizecimii? Cu ce este mai deosebită această sărbătoare față de celelalte? Cu toții avem un punct comun...la această sărbătoare a fost dată Legea și mai apoi a avut loc coborârea Duhului Sfânt...cred că despre importanța acestor acte centrale sărbătorii ar fi foarte indicat să discutăm!

Cât despre faptul că unii nu sunt convinși că această sărbătoare trebuie încă sărbătorită se poate discuta mult mai ușor și la subiect fără să ne uităm daca nu ne lovim de stele mergând pe drum...


Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Cincizecimea
ciprus
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11427. Postat la 25/05/2011 22:31 - 5092z2h2m
Sunt si eu in asentimentul lui Lica si as vrea sa completez ce o informatie.
Stiu ca la Sarbatoarea Cinzecimii a adus si Noe jertfa si Elohim a incheiat un legamant cu el.
Rog pe cei care au mai multa cunostinta in aceasta privinta sa ne desluseasca putin si acest aspect minunat.
Shalom.


Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
Pagina 6 din 10 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164753 vizite unice Powered by PHP-Fusion