sa dea Domnul Dumnezeul nostru ca nimic sa nu ne mahneasca inimile.
cand am mers in biserica adventista si vorbeam la scoala de sabat, pastorul meu a zis : " ce invatatura e asta ?"
cu toate ca mi-am ridicat adunarea in cap de cateva ori, ce nu e biblic, nu e biblic si daca nu e de la Domnul, e din alta parte...
si-a spus asa : ca s-a rugat si ( martor imi este Domnul ) a primit raspuns : " ridica-te tu la ea , nu o cobori pe ea la tine ".
Fratii mei, daca vulpea nu ajunge la struguri...
sa nu balacarim Cuvantul, sa nu-L amestecam cu maioneza, poate se strica de la caldura.
sa ne bucuram in Domnul si sa nu plecam urechea la nici o soapta, la nici un alt duh, la nici o cearta , ci sa fim duhovnicesti, asa cum Domnul o cere, ca nu avem de dat socoteala decat Domnului.
Romani 14:6 Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulțumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; și aduce și el mulțumiri lui Dumnezeu.
Foarte frumos Fr Lica, frumos, frumos, frumos, scurt si la obiect, Asta inseamna Sarbatoarea Cincizecimii, Amin!
Acum daca unii tin ziua mamei, sau ziua copiilor disparuti, sau cine stie mai ce ..., Cincizecimea este Sarbataorea pe care Domnul a spus: Vorbeste copiilor lui Israel si spunele, iata Sarbatorile pe care le veti sarbatorii in CINSTEA MEA, a Domnului.
Acum cine sunt copii lui Israel, si ce trebuie sa sarbatoreasca ei, datini si obiceiuri omenesti, sau Dumnezeiesti? Cincizecimea cine a dat-o, pentru cine a dat-o, si de ce a dat-o, pentru cat timp a dat-o?
Probabil ca s-a mai spus, si tin neaparat sa repet , va rog sa nu cofunda-ti sarbatoarea Cincizecimii cu Rusaliile, care nu are legatura ca si sabatul cu Duminica ....
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Ne sta inainte o sarbatoare Mare Poruncita de Domnul Dumnezeul Cel Atotputernic Creatorul cerului si al pamantului , ca toti oameni sa o pazeasca si sa vina cu bucurie inaintea Domnului . Sa nu uitam aceasta Sarbatoare capata o insemnatate si mai mare pentru ca in ziua Cinzecimii Domnul ISUS revarsa puterea Duhului Sau Cel Sfant peste aceia pe care Domnul ai iubeste si asculta de Cuvantul Sau Cel Sfant , spun dar ca Domnul sa va binecuvinteze dragii mei fratii si surori in Domnul cu multa Dragoste Pace si Iubire in primul rand de Domnul si apoi de aproapele nostru , si nu in ultimul rand sa-l rugam pe bunul Dumnezeu sa ne mareasca Credinta la totii oamenii de pe acest Pamant . AMIN
Luca 11:13 Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!
Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Va urez tuturor fratilor iubitori de Adevar: Sarbatoare fericita in Domnul, si El sa va umple inima de Duhul Sfant! ( Sa ne umple )
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Spun si eu ca in aceasta sarbatoare sa mai facem macar un pas spre a acuprinde bogatia acestei sarbatori in cunostinta fata de Legea primita si in plinatate fata de Duhul Sfant trimis!
Domnul sa va binecuvinteze cu mult har si pace in acesta Sarbatoare a Cincizecimii!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Dumnezeu prin Fiul Sau si puterea Duhul Sfant de la Cincizecime mai face minuni si azi, dupa cum stiti fr.Nicu, sotul meu ieri a facut un intervent la mana stanga, operatia a durat 5 ore.A fost indreptata mana ,iar un os ce a crescut in sus i-a fost unit printr-o placa metalica cu 6 suruburi.Nu a mai fost nevoie de transplant.Cu toti am crezut ca nu va putea sa i-a parte la sarbatoarea aceasta ,avand in vedere ca ieri a avut loc acest intervent, iar la mai putin de doua zile este sarbatoarea, adica din seara asta.Dupa mai putin de 3 ore de la operatie s-a ridica in picioare...toti au fost uimiti.Aseara pe la ora 22:00 ma suna, si imi spune:,,Luci, adu-mi te rog maine-dimineata geaca suptire ,ca eu maine vin acasa...,,Sincer, am tacut si mi-am inghitit cuvintele care stateau sa iasa... este imposibil!Am vrut sa spun.
El a continuat:,,Orice parte barbateasca trebuie de trei ori pe an sa se urce la SARBATOAREA DOMNULUI...Eu voi fi acolo!
Dimineata la primele ore eu m-am dus cu geaca la el, insa doar asa ca sa-i fac pe plac, nu credeam ca o sa-l externeze, mi se parea omeneste imposibil...insa el continua sa creada, am plecat la munca bucuroasa ca nu-l doare deloc mana si era foarta vioi, ca si cum nu s-a intamplat nimic.
Pe la ora 12 ma suna, eu am pauza de masa si am crezut ca vrea sa vorbim, el imi spune:,,Stii unde sunt?"
Unde?
Merg la statia de tranvai.Picioarele mi s-au inmuiat si am crezut ca glumeste, am pus de mai multe ori aceiasi intrebare si am primit acelasi raspuns.
Acum este acasa, de fapt in adunare , asa ca va las...va promit ca dupa sarbatoare o sa va spun cum a reusit sa iasa din spital.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Aleluia, Noi credem in minuni, noi credem ca El traieste si mai face si astazi minuni prin Duhul Sfant!
Deconectat
RE: Cincizecimea
MonicaFlorica (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11799. Postat la 08/06/2011 22:10 - 5078z2h47m
Pacea Domnului Isus Hristos !
Bucuria nu rezulta din suferinta evident, dar rămâne în crestin, în ciuda suferinței.
Cu prezența Duhului Sfânt, creștinii se bucura in Dumnezeu, în ei înșiși, în ciuda dificultăților cu care se confruntă.
Bucuria care vine de la Duhul nu se bazează pe circumstanțe, dar este prezenta in drumul zilnic cu Hristos.
Creștinii nu sunt imuni la suferința pentru Hristos. Cu toate acestea,ne permitem să continuam bucuria găsita în Hristos, sărbătorind-o în drumul zilnic cu El, cu comunitatea noastră si cu ceilalți ucenici în speranța la a doua venire a lui Isus.
Permitem Duhului Sfânt să cultive rod în viețile noastre, de a le primi cu o bucurie infinită.
INTREBAREA PENTRU MEDITATIE
În cazul în care calendarul de sărbători anuale, care Dumnezeu la instituit în Biblie nu este pentru noi, creștinii,atunci pentru ce acelas Dumnezeu ,a ales în mod specific aceste date (SARBATORI) pentru a efectua acte de importanță majora, pentru viață a poporului lui Dumnezeu, cum este cazul Trimiterii Duhul Sfânt la Sarbatoarea Cincizecimii ?
Și când ziua Cincizecimii, erau toți împreună într-un singur loc, și brusc
a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa.
Faptele Apostolilor 2
1În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
2Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei.
3Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei, și s-au așezat câte una pe fiecare din ei.
4Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
Asta pentru ca Domnul ne iubeste sora Monica si Toate caile LUI ni- le face de cunoscut tuturor oamenilor care vor sa cunoasca pe Dumnezeu , dar multi se ratacesc de la Caile Domnului si nu vor sa asculte de Cel care ne vorbeste din Cer, Slavit Sa fie Numele Domnului si cu atat mai mult Domnul ne da aceasta fagaduinta a Duhului Sfant mai ales intr-o zii de Sarbatoare adica in Sarbatoarea CINZECIMII.
Psalmii 119:160 Temelia cuvântului Tău este adevărul, și toate legile Tale cele drepte sunt veșnice.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Da, iata-ma-s si eu aici!
Am promis...si ma voi tine de cuvant.
Deci dupa aproape 20 de ore de la operatie, a venit doctorul la vizita( ora 09:30), iar sotul meu a spus: ,,Doctore, am o mare problema..."Acesta se uita la el, se uita si la celalalt bolnav care era cu el in salon si il intreaba:,,S-a simtit rau, nu?
Nu, dimpotriva, a dormit toata noaptea, nu am mai vazut asa ceva!
Apoi il intreaba pe sotul meu: Nu te-a durut,ai facut calmante?Nu ,de aseara de la 7 nu am mai luat nimic.
Dintre doctorii de la vizita unul se apropie si brusc ii prinde policele si i-l strange, la care sotul meu simte durere.
Deci nu este paralizat, spune unul dintre ei.
Totusi ,nu te doare?Nu!
Doar nu esti extra-terestru!
Apoi...Ce problema ai?
Maine am SARBATOARE MARE.
Ce sarbatoare, nu esti roman ortodox?
Sunt roman SAMBATAR.
Da, si ce SARBATOARE ai?
PENTICOSTE(Cincizecime)
Bine maine iti dau drumul.
Nu, nu se poate, eu in seara asta trebuie sa ajung in chiesa(adunare)!
Bine iti dau drumul azi!
Colegul de camera a ramas cu gura cascata, nu se poate!
Vi luni la control.
Nu pot, ma duc la Inspectorat...
Bine, vi marti.
Apoi a plecat in cabinet sa-i faca externarea.
Cand l-a chemat seful de sala(sectie) sa-i dea foaia de iesire ,ii spune: Iti dai seama ce a facut doctorul asta?
Intradevar, dupa o operatie cel putin trei zile se retine bolnavul in spital.
Ce cred eu este faptul ca daca ai credinta cat un bob de mustar poti muta muntii din loc.
Sarbatoarea Cincizecimii am petrecut-o intr-o atmosfera plina de bucurii,in care Dumnezeu si-a facut prezenta prin Duhul Sfant.Multumim Domnului, pentru ca mai face si azi minuni !
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
AMIN Binecuvintat sa fie numele Domnului ISUS care la vindecat pe fratele nostru , avem un Dumnezeu mare care ne iubeste pe totii oamenii cu o dragoste nemarginita si mare , sa zicem cu totii ca Slavit sa Fie Numele Domnului in veci de veci .In incheiere sora Lucia salutati-l din partea mea pe sotul dvs chiar daca nul cunosc dar mie frate in Domnul , cu versetul aceasta Domnul sa va binecuvinteze si sa va pazeasca .
Exodul 15:26 El a zis: Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui și dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă.
Deconectat
RE: Cincizecimea
ioan usciuc (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11822. Postat la 09/06/2011 21:13 - 5077z3h44m
Domnul sa-l binecuvanteze pe fr Nicu!!Ma bucur mult ca e bine dar si mai mult ca s-a silit sa implineasca cerinta acestei mari sarbatori si anume de a se infatisa inaintea Domnului....un lucru foarte important!!Slavit sa fie Domnul pentru ca El stie conduce toate lucrurile, toate destinele... Multa pace la toti fratii din Roma si doresc mult sa ne revedem....!!!
Deconectat
RE: Cincizecimea: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Despre învățătura incepătoare și ce-a desăvârșita
Apostol Pavel spune; Evrei 5;12 .Voi care demult trebuia să fiti invatatori aveti nevoe să fiti
invatati iarasi cele dintii adevaruri.
Cele trei sărbători din primăvară reprezinta învățătura începătoare: melusei oite și oi.
Trei sărbători de toamna reprezinta hrana tare ca să deosebești binele de rău. Atitudinea, examenul ca raspuns la dragostea față de ELOHIM și către cei nemântuiți. Una este să fi rascumparat, alta este să fi în legământ
Una este să fii în legământ și alta este să corespunz legmintului să aduci rodul bun al dragostei desăvârșite.
Una este să fii invatat corect și sa-ti para rau de trecutul necunostitei. Alta este să te smeresti în ascultare, și să poți zice: pentru mine a trai este YESUA și a muri este un cistig.
Credința merge impreuna cu fapta . nu numai să credm dar și să suferim pentru credința.
Martirii vremurilor ne arata ca prin multe nacazuri trebue să intram în imparatia lui ELOHIM
Fap;14-22.
In viata lui apostol PAVEL putem vedea în ce consta desavirsirea El nu a cautat slavă sau
bani la lucrarea de evangelizare. El singur le-a făcut pe toate sa că nu dea prilej de poticnire. Suntem prigoniti dar nu parasiti; trintiti jos, dar nu omoriti.
Suntem priviti ca niste insalatori macar ca vorbim adevarul ca uni care murim și iata ca
traim; ca niste sarac și totus ii inbogatim pe multi. 2-cor;6-9 2-cor ;4-9 .cor 11;22.
Sai multmim lui ELOHIM pentru rascumparaea care o avem în IESUA MESIIA Duhul harului
care ne ajuta la desavirsirea noastra să intram pe poarta binecuvintarii.1 .Ioan 4;17-18.
Deconectat
Dupa ce am facut fapte vrednice de pocainta se cere ca inaintea martorilor să dam făgăduința în legamant ca să devii un ostas cu drept și obligatii matur să iei propria raspundere.
La Ezechil 36:27 scrie Voi pune Duhul Meu în voi și va voi face să urmati Poruncile Mele și să paziti Legile Mele. La Ioan 16:13 citim ca va veni mangaietorul Ruach ha Kodesh (Duhul Adevărului) are să va calauzeasca în tot adevarul (Ioan 14 v26).
Cu adevarat Elohim în sărbătoarea Cinzecimii ne vorbește de legamantul incheiat pe muntele Sinai; Legământ scris atunci în pietre și acum prin Duhul scris în inimile noastre, poruncile Legii . în ziua de Shavout (cinzecime) prin Duhul Sfant cuvintele legământului au fost intarite în chip miraculos prin putere semne și minuni. Acest act miraculos al legământului trebue să fie intarit ca o pecete a credintei în Yahushua. și facand legamant, noi devenim un madular în trup spre zidirea trupului lui Messia; o ramura altoita în butucul original, care aduce roade bune (roada duhului).
Bine inteles ca cei chemati alesi și credinciosi: ABBA (tatal) le da daruri bune; pentru ca ei Alesii sint fii lui(Luca11v 11-13).
Sărbătoaria cinzecimei ne vorbește nu numai de hrana începătoare,răscumpărare-nașterea,cunoștință-și pocăință,făgăduință -și alipire în trup,dar mai mult.
Adică înarmați în toată armătura duhului; în stare de adistruge lucrările lui Sătan , ELOHIM să ne ajute la aceasta. ȘALOM.......
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17892. Postat la 15/04/2012 07:23 - 4766z17h35m
Slavă Domnului!, cu ajutorul Lui, prin bunătatea Lui, prin dragostea Lui și prin ascultarea noastră de Duhul Adevărului, am făcut parte din Paștele Domnului și din Praznicul Azimelor, pe care le-am încheiat cu bine, măcar că au fost unele bruie-li aici pe portal.
Acum cred că este bine să nu ne mai zgâriem cu privire la Paște și Azime, ci hai să discutăm mai bine despre Sărbătoarea Săptămânilor, cum să ne pregătim să facem parte și din această Sărbătoare,așa cum spunea și Fratele nostru Saul/Pavel:
......"Trebuie numaidecât ca sărbătoarea care vine, s-o fac în Ierusalim.F. Ap. 18:21.
Haideți cu toții să ne pregătim c-a Sărbătoarea Cincizecimii să o facem nu numai să fim la Sărbătoare.
Aș dori să se petreacă cu noi la această Sărbătoare ce s-a întâmplat cu ucenicii Domnului, pentru că au ascultat de porunca Lui.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
17. Să aduceți din locuințele voastre două pâini, ca să fie legănate într-o parte și într-alta; să fie făcute cu două zecimi de efă din floarea făinii și coapte cu aluat: acestea sunt cele dintâi roade pentru Domnul (YHWH).
Ce semnificație au cele două pini?
Și cine sunt aceste două pini?
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
Semnificația acestor pâni sau pe cine reprezintă acestea la sărbătoarea Cincizecimii mi se par niște întrebări foarte bune de care sunt mulți frământați. Sunt și eu curios să văd dacă se va înghesui cineva să răspundă...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17924. Postat la 16/04/2012 19:15 - 4765z5h43m
Dacă mi se permite. Ce fel de făină era --floarea făinii-?