Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sărbătoarea Cincizecimii
Pagina 8 din 10 << < 5 6 7 8 9 10 >
Deconectat RE: Cincizecimea: Sărbătoarea Biblică de actualitate
CorneliuS
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17935. Postat la 17/04/2012 14:39 - 4764z10h19m
valentina a scris:
Dacă mi se permite. Ce fel de făină era --floarea făinii-?

Daca mergi prin magazine, ai sa intalnesti faina mai buna si mai putin buna, ceea ce inseamna ca din cel mai bun grau se scoate prima data faina cea mai buna calitatea I, care pe vremuri se numea "floarea fainii", apoi din ce ramane se face faina de calitatea II sau III.

Pentru detalii mai amanuntite ar trebui consultat un morar smiley.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
abdon
17938. Postat la 17/04/2012 15:26 - 4764z9h31m
vasile_geana2000 a scris:
Ce semnificație au cele două pini?
Și cine sunt aceste două pini?

Daca ai intrebat :"cine"? ar fi neamurile si evreii, sau invers, dar mai pot fi si cele doua mari carti ale Bibliei VT si NT, deocamdata nu sunt pe deplin incredintat.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: cinzecimea:sarbatoarea biblica
fullban5
17941. Postat la 17/04/2012 17:42 - 4764z7h15m
Frate Mesia să te binecuvânteze mai așteptăm răspunsuri, la această Sărbătoare ce o primit Ucenici
Puterea Duhului Sfânt?
Duhul Sfânt?
Sau Darul Duhului Sfânt?
ȘI unde erau adunați în care casă?
Ucenici înainte de Cincizecime aveau Duhul Sfânt?

Mesia sa fie in inimile noastre
Lucia
17945. Postat la 17/04/2012 20:43 - 4764z4h14m
Dupa cum stim fiecare Sarbatoare a Domnului are o semnificatie, ele marcand dupa vremile hotarate, anumite evenimente in istoria planului de mantuire.
Sarbatoarea saptamanilor sau a secerisului-Cincizecimea, ca si Sarbatoarea Pastelui are o simbolistca aparte si deasemeni este implinita in Noul Legamant.
Am citit azi de la capat ce s-a scris la acest subiect si intradevar ar trebui sa scriem pe intelesul tuturor lucruri concrete...pentru a nu lasa loc de incertitudini si de suspiciuni.
Cincizecimea vine dupa cincizeci de zile dupa leganarea snopului(Hristos parga celor adormiti)
Este o sarbatoare a primelor roade, cele doua paini dospite reprezentand Israelul si neamurile (parga plamadelii) care la aceasta sarbatoare prin pogorarea Duhului Sfant peste ele, au fost primele roade, BISERICA Nou Testamentala in Hristos.
Nu este greu de inteles ca evenimentul central al sarbatorii este pogorarea Mangaietorului care a venit dupa moartea si invierea Mantuitorului care s-a inaltat la cer si a promis o putere care ne va insotii pana la revenirea Lui.
Pe mine lucrul acesta ma bucura nespus, pentru ca nu ne-a lasat singuri, ci Duhul adevarului ne insoteste.
Painile, nu pot fi cele doua Testamente, ele nu contin aluat, ci Cuvantul Domnului este curat si sfant, pe cand noi avem dospeala(pacat), mai mult sau mai putin, Duhul Sfant de la Cincizecime este Cel ce ne curateste si ne ajuta sa aducem ROADE.
Sarbatoarea Cincizecimii a ramas si o praznuim la vremea hotarata, ca o aducere aminte a implinirii ei la Ierusalim, a coborarii Duhului Sfant...Biserica exista de atunci in Hristos, suntem una iudei si greci!
Pentru mine implinirea ei, imi da nadejdea revenirii Domnului pe nori si siguranta ca Duhul Sfant ma va invia si rapi la cer!
Cum sa nu praznuiesc aceasta sarbatoare?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
17953. Postat la 18/04/2012 06:07 - 4763z18h50m
Lucica iartă-mă că înlocuiesc -cum să nu prăznuiesc această sărbătoare?- în urma celor scrise de ELIAHU, evreii vor serba Paștele în mai, - CÂND prăznuiești acestă sărbătoare?
Și așa eu eram în ceață, dar când am citit despre orzul care e în lapte, ceața s-a făcut întuneric.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelc
17955. Postat la 18/04/2012 08:19 - 4763z16h38m
...Dacă tot am nimerit aici, observ că trebuie menționat ceva.

Valentina, evreii numără deja de zor la cele 50 de zile pentru sărbătoarea Cincizecimii dacă chiar vrei să știi. Și asta înseamnă că sărbătoarea se va sărbători la 50 de zile după data la care a fost comemorată învierea lui Mesia.

Observ că pe lângă faptul că îți place să citezi doar ce e contradictoriu și de regulă neargumentat sau acceptat de majoritatea (sau poate îmi arăți vreo știre oficială în care scrie că evreii sărbătoresc Paștele în luna Mai) mai provoci și persoane la ceartă. Mă tem că șirul lung de avertismente nu a ajutat la nimic și le dai motive moderatorilor să îți păstreze plăcerea (?) de a sta în întuneric față de acest spațiu virtual.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
17956. Postat la 18/04/2012 08:36 - 4763z16h21m
Draga mea, dupa cum a spus fratele Aurelc, spun si eu, numar cincizeci de zile de la invierea Domnului.
Repet, calendarul biblic, ramane pentru mine reper, apoi daca se gasesc cateva persoane sa vina aici sa-si sustina alt punct de vedere, sa stii ca majoritatea sambatarilor tin la fel Cincizecimea, ca sa nu spun toti!
ELIAHU...este o persoana care a venit printre noi si-si spune punctul de vedere, cum si tu il spui pe al tau...
Evreii tin ca noi, adica noi ca ei...(data calendaristica)

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban8
17964. Postat la 18/04/2012 13:41 - 4763z11h16m
Pentru că vă iubesc (pe toți - cu nădejdea că îmi voi primi răsplata Stăpânului după dragostea pe care o am pentru Adevăr 2Tesaloniceni 2.10, și pentru frați - confirmată prin roade, și nu prin vorbe - Matei 7.20 și Marcu 12.31), văzând reacții nepotrivite timpului actual (Daniel 12.4 și 10), cu sentimentul de teamă (să nu rănesc pe cineva, căruia poate încă nu-i este dat să cunoască anumite lucruri - Ioan 16.12), și unul de durere față de cei care contazic prin cunoștințele la care se opresc - întrerupând necesitatea creșterii, SAU, luându-se după oameni, indiferent ce neam sau rasă umană ar fi, oprindu-se și pe el însuși și pe cel dornic de la o apă și de la o hrană curată (Ezechiel 34.15-24) - privesc cu groază și mulțumire (asemenea lui Pavel) la ce cunosc azi, față de ce cunoșteam ieri, la cum trăiesc azi, față de cum trăiam ieri, și la ce sunt azi, față de ce eram ieri (Iov 42.6 - prin prietenii în credință - mulțumind în rugăciuni celor ce nu au fost de acord cu mine, trezindu-mă din somnul morții spirituale), renunțănd la poziția și satisfacțiile lumii acesteia, în lumina Sfântului Cuvânt, după Ieremia 51.58 și Habacuc 2.13.
Deși este bine cunoscut ȘABLONUL CERESC (de toți pretinșii credincioși, cum am fost și eu), încerc să aduc în atenție grila duhovnicească după care este împărțită lumea în două clase, pe care le putem cunoaște, cu posibilitatea de a vedea în care din ele ne aflăm fiecare dintre noi - adică, să ne judecăm noi înșine acum, sau să huzurim acum în neorânduială, așteptând judecata finală: Ioan 13.34; Ioan 15.12; 1Timotei 6.18, și Iacov 4.17.
Așa stând lucrurile, pntru că nici un om, nici unul măcar nu este desăvârșit, fiecare om rațional și responsabil de propria lui viață, când aude altceva față de ce știe el, trebuie să verifice, să măsoare, să cântărească, și să aleagă singur (nu prin efectul de turmă, luându-ne unii după alții, sau precum copilașii fără minte, sunt inchinați idolatriei de proprii lor părinți prin botezul modernului Moloh al Noului Testament ).
Văzând că pe Forum sunt suflete care încă mai cred și susțin că SĂRBĂTORILE NU MAI SUNT VALABILE, ca unul care peste 40 de ani am crezut sincer ,,LA FEL,, în LUMINA ADVENTISTĂ prin care eram învățat că sărbătorile AU CĂZUT LA CRUCE, am 4 întrebări care pot fi sau nu, o susținere pentru frații cu sărbătorile:
1. CINCIZECIMEA este unanim acceptată ca FIIND pogorârea DUHULUI SFÂNT?
2. Chiar dacă eu aș fi o excepție! - este unanim acceptat că ucenicii au primit DUHUL SFÂNT la CINCIZECIME - Faptele ap. 2.1-12?
3. Dacă SĂRBĂTORILE au căzut la CRUCE, cum ACȚIUNEA din Faptele ap. 2.1-12, se petrece după înălțarea Mântuitorului la Cer? sau? Mântuitorul s-a înălțat la Cer înainte de Înviere, a înviat înainte de Moarte, a murit înainte de Răstignire, și a fost Răstignit înainte de a se naște?
4. Dacă SĂRBĂTORILE sunt VEȘNICE, veșnicia se întrerupe de la RĂSTIGNIRE până TRECEREA ÎN VEȘNICIE? pentru o viață nelegiuită de 2.000 de ani - Psalmii 14.10, și pentru plimbările lui Satana cu mâinile la spate în Mileniul Păcii Mesianice pe un pământ pustiu și gol?
Har și Pace Sfântă, cu multă călăuzire!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Aurelc
17965. Postat la 18/04/2012 14:05 - 4763z10h52m
Îmi place felul cum ai pus aceste întrebări Eliahu. Mi se par niște întrebări pertinente și în spatele cărora este provocată logica pentru a se putea afla un răspuns corect.

Totuși, dorința mea pentru cei ce vor continua aici la acest subiect este să se discute pe cât posibil doar legat de sărbătoarea Cincizecimii.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
17967. Postat la 18/04/2012 14:18 - 4763z10h39m
Desi intrebarile sunt puse in mod logic pentru sarbatori, totusi postarea este presarata cu multe jigniri la adresa celor care nu cred ca ELIAHU...
Eu sincer nu prea am inteles ce a vrut sa spuna prin :"...precum copilasii fara minte, sunt inchinati idolatriei de proprii lor parinti prin botezul modernului Moloh al Noului Testament"?(daca intrebarea mea duce la devierea discutiei, rog administratia sa mute intrebarea la subiectul adecvat, eu nu stiu unde sa o incadrez, pentru ca nu inteleg ce vrea sa spuna)
Pana acum am intalnit incalcarea regulamentului prin atacuri la persoana, insa ma intreb daca nu ar trebui sa se sanctioneze si atacurile impotriva Cuvantului?

fullban5
17968. Postat la 18/04/2012 16:51 - 4763z8h6m
Frate Eliahu
Cine te-a spus că Sărbătorile sau terminat la cruce unde scrie? la Cinci zecime nu au primit Duhul Sfânt ci Darul Duhului sfânt vorbirea în altă limbă și puterea vreau să scriu pe înțelesul tuturor Noul Testament pe înțelesul tuturor spune Fapt cap 1v7 Tata-L fixează această dată a răspuns el, și nu este treaba voastră să le cunoașteți, dar după ce va veni Duhul Sfânt asupra voastră voi veți primi puterea să predicați cu mare efect aveau nevoie de putere despre moartea și învierea mea oamenilor din Ierusalim, de prin toată Iudeea, din Samaria și chiar celor de la marginea pământului.

Acuma după ce au primit puterea au primit și Darul Duhului Sfânt citim cap 2 v4 Și toți cei aflați acolo sau umplut de Duhul Sfânt adică de putere este punt și după aia au început să vorbească în altă limbă ne cunoscute lor căci adică Duhul Sfânt le-a dat această inspirate Darul Duhului Sfânt v7 spune, cum e cu putință una ca asta? au exclamat ei că doar toți oameni aceste sunt din Galileia și totuși uite că Îi auzim vorbind în toate limbile țărilor unde neam născut noi suntem adunați aici oameni de toate felurile v10,11 a doua parte a versetului spune ai să vedem ce vorbeau.
,
Și-i auzim pe toți în limbile noastre, despre mărețele minuni ale lui YHWH s-o împlini ce Mesia le-o spus să nu se îndepărteze de la Ierusalim pină până nu vor primi puterea Duhului sfânt care scrie în cap: 1:8 acuma hai să vedem, pe când rostea Petru cuvintele acestea s-a coborât Duhul Sfânt peste toți care ascultau Cuvântul.v:45
Toți credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru au rămas uimiți când a văzut că Darul Duhului Sfânt să revărsat și peste neamuri. Ce o primit Darul Duhului Sfânt v46
Căci Îi auzea vorbind în limbi și mărind pe YHWH atunci Petru a zis se poate opri apa ca să nu fie botezați aceștia, care au primit Duhul Sfânt că și noi altă mărturie Fapt cap 11 v:17
Deci dacă YHWH le-a dat același Dar ca și nouă care am crezut în Domnul MESIA am dat trei mărturi că au primit puterea dea predică și Darul DUHUL SFÂNT
Cine ți-a spus că pământul e pustiu și gol unde este scris?
Cine tea spus că în Mia de ani nus Sărbători?
MESIA să ne lumineze pe toți.
Ultima când o picat anul acesta echinocțiul de primăvară la ce dată?
Atunce se înțelegea ce vorbea în altă limbă acum nici cu tălmaci nu se înțelege, depinde ce Duhul primesc
Dacă un ucenic nare puterea Duhului Sfânt și Darul Duhului Sfânt nu poate fi trimis în misiune ca să predice în toate țările cum a trimis MESIA pe ai săi ucenici, prin rugăciune se poate primi amândouă și puterea și darul sânt mai multe daruri mă opresc ca să nu plictisec Frații care țin adevărul curat nu împrumutat de la vecini.

Nica Schirod
18007. Postat la 20/04/2012 08:58 - 4761z16h0m
Stau și mă tot gândesc, de ce nu a intrat Moise în Canaan, după cunoștințele acumulate la mama lui, apoi la Faraon școlit la curtea împăratului până la vârsta de 40 de ani, apoi 40 de ani păscând oile și apoi alți 40 de ani după trecerea mării Roșii, după ce a văzut pe Dumnezeu, după ce Dumnezeu vorbea cu el gură cătră gură dându-i Porunci, Rânduieli și Legi, chiar el să nu aibă voie să intre în Canaan, ci doar să-l privească de pe munte. Iată răspunsul:

7. Domnul a vorbit lui Moise, și a zis:
8. "Ia toiagul, și cheamă adunarea, tu și fratele tău Aron. Să vorbiți stâncii acesteia în fața lor, și ea va da apă. Să le scoți astfel apă din stâncă, și să adapi adunarea și vitele lor."
9. Moise a luat toiagul dinaintea Domnului, cum îi poruncise Domnul.
10. Moise și Aaron au chemat adunarea înaintea stâncii. Și Moise le-a zis: "Ascultați, răzvrătiților! Vom putea noi oare să vă scoatem apă din stânca aceasta?"
11. Apoi Moise a ridicat mâna, și a lovit stânca de două ori cu toiagul. Și a ieșit apă din belșug, așa încât a băut și adunarea, și au băut și vitele.
12. Atunci Domnul a zis lui Moise: "Pentru că n-ați crezut în Mine, ca să Mă sfințiți înaintea copiilor lui Israel, nu voi veți duce adunarea aceasta în țara pe care i-o dau." Numeri 20:

Oare noi dacă facem cu inima celor ce citesc pe aici, o înmuiem, punem atâtea păreri, reușim ca cel ce încă nu îi atât de sigur și de puternic în fața controverselor să se îndoiască și cu data Sărbătorii Praznicului Azimelor și odată pusă la îndoială data Paștelui și a Sărbătorii Azimelor, atunci și Sărbătoarea Cincizecimii o fie decalată sau cu semnul întrebării, apoi să ne zică și nouă ce a zis lui Moise șo lui Aron.

Cred că ar merita să ne întărim în credință, să ne consolăm unii pe alții, iar cei ce simt că sunt trimiși să trezească, să învețe, să simplifice înțelesul Sărbătorii, să lămurească însemnătatea respectării Sărbătorilor anuale, să o i-a mai încet, să ne explice cum fac ei, de ce fac așa, nu să dea coate în stânga și în dreapta, lovind îi inimă și în față pe cei ce sunt de altă părere.

Cred că prin expunerea mea nu am rănit tare pe nimeni și dacă nu m-am înșelat, Domnul cu voi.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Aurelc
18009. Postat la 20/04/2012 09:17 - 4761z15h41m
Frate Nică, eu văd întrebările puse de ELIAHU ca pe niște întrebări retorice, deoarece se subînțelege răspunsul.

Dar el cred că le-a formulat astfel, din prisma unui fost adventist, care vreme îndelungată a crezut că sărbătorile Domnului nu mai trebuiesc păzite chiar dacă scrie că sunt legi veșnice, dovedit că Dumnezeu a făcut niște lucrări deosebite în planul de mântuire tocmai cu ocazia acestor sărbători, ca de exemplu pogorârea Duhului Sfânt în ziua Cincizecimii ( că aici acest subiect îl dezbatem)

Iar ceva ce este veșnic, nu are întrerupere, cum mie logic mi se pare că se poate înțelege din întrebările ce le-a formulat Eliahu777.

Poate nu am înțeles eu bine...

fullban8
18034. Postat la 20/04/2012 17:26 - 4761z7h32m
Da iubiți frați! Mulțumesc frate Vasile Geană pentru intervenție! Mulțumesc frate Aurelc pentru atenție!
Dacă analizați bine, veți vedea că întrebările mele sunt într-adevăr RETORICE și EUFEMISTICE, pentru cei care au ,,DESFIINȚAT RÂNDUIELILE SFINTE ȘI VEȘNICE,, (Matei 13.13) - pentru a nu-mi impune punctul de vedere în fața împotrivitorilor, după principiul care pe care! Cea mai bună lămurire, pricepere, este să-l poți face pe un necunoscător, să ajungă la soluție, prin judecata lui - nu să i se dea rezolvarea problemei pe care altfel, n-ar înțelege-o.
Tocmai aceasta am subliniat iubte frate Geană, evidențiind cu semne de întrebare, cum susține doctrina adventistă că SĂRBĂTORILE (zis de ei lege ceremonială) AU CĂZUT.. la ,,crucea răsturnată,, de pe toate materialele editate și semnate cu ,,Viață și sănătate,, - nu vă spun eu - nu fac atac la cineva sau la ceva, ci vă rog să prviți și să vă minunați, cum mă minunez și eu, privind cu groază la biserica în care luam cu teamă sfânta cină - Psalmii 106.1; 107.1 - priviți și veți vedea crucea răsturnată, cu vârful scurt în jos (la mijlocul Bibliei deschise), și cu piciorul lung în sus printre flăcările iadului pe care această doctrină l-a desființat, ca și Sfintele Rânduieli Veșnice!
Aici este frica mea cu stabilirea corectă a primei luni Abib-Aviv-Nisan - pentru că dacă Pesah-ul este pentru iertarea păcatelor - trecerea peste păcate, Sărbătoarea Săptămânilor (pentru evrei) și CINCIZECIMEA (pentru evrei și neamuri), este CÂNTARUL CERULUI, pentru ISPĂȘIREA (cu stergerea păcatelor din cărțile cerești).
Nu! frate Vasile Geană! Nu susțin desființarea Sărbătorilor, ci evidențiez ÎNCUMETAREA luciferică din Daniel 7.25 (după Biblia varianta septuaginta - B.O.R. = își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, diferit de tendențioasa exprimare din varianta masoretică-traducere Cornilescu = se va încumeta să schimbe vremurile și legea). V-am înțeles reacția dreaptă și călăuzită de Sus - mulțumesc pentru exprimarea opoziției juste = dovadă de dragoste, diferită de o acceptare oarbă - mulțumesc pentru dovada interesului pentru Adevăr, printr-o cerere justă și pertinentă de lămuriri - așa văd atins rolul oricărui Forum - Colocviu - Conferiță, sub călăuzirea și spre Slava Celui Veșnic Atotputernic!
Vino! Stăpâne! Apocalipsa 22.17.
Binecuvântările Cerului să fie peste toți care-L iubesc, și-L doresc în ascultare de YaHVeH! Aleluiah!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban5
18236. Postat la 30/04/2012 12:42 - 4751z12h16m
Soră Lucia am văzut că nu pre ești deacord cu limba Greacă Latina Ebraică știm că la această Sărbătoare Duhul SFÂNT O dat Darul vorbiri în Limbi de ce ești contra, am găsit scris în 1Corinteri cap 13 v8 spune
Dragostea nu va peri nici o dată
Porocile se vor sfârșit,: Limbile vor înceta:
Cunoștința va avea sfârșit
Când se va întâmpla? Eu văd că Sărbătoarea Cincizecime nu să terminat că trebuie să se întâmple ceva
În Mia de ani ce limbă vom vorbi?
Eu nu cred că voi vorbi Românește că acolo voi fi numai eu, vor fi din toate țările, dar un lucrul cred că cum a încurcat limbile la turnul Babel tot acela le va descurca vom vorbi toți o singură limba.

Deconectat RE: cincizecimea: sărbătoarea biblică
fullban8
18241. Postat la 30/04/2012 21:19 - 4751z3h39m
Frați și surori! După Faptele ap. 2.4,6 și 8, eu cred că vorbitul în limbi este o speculație confesională!
1. 12 oameni nu pot vorbi în același timp la 1.000 de oameni, nici în două limbi, ca să mai vorbim că fiecare înțelegea în limba lui maternă;
2. Aici este secretul - fiecare apostol a vorbit numai în ebraica-idiș, în timp ce fiecare ascultător, auzea în limba lui F.a. cap.2, versetele 6 și 8;
3. Cu siguranță, deși după Daniel nu prea reiese Mia de ani ca în Apocalipsa, eu cred în Mia de ani după Isaia, Ezechiel, Zaharia și Maleahi, când, cred că pe tot pământul, pe care cred că se va ajunge la o populație de peste 600 miliarde de oameni, va fi o singură limbă!
Shalom uvraha!

fullban5
18244. Postat la 01/05/2012 10:13 - 4750z14h44m
Frate nu sunt deacord că ucenici nu au vorbit în limbi, acolo in fapt vreau să încep cu v7:
7. Toți se mirau, se minunau, și ziceau unii către alții: "Toți aceștia care vorbesc, nu sunt Galileeni?
8. Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți, Mezi, Elamiți, locuitori din Mesopotamia, Iudea, Capadocia, Pont, Asia,
10. Frigia, Pamfilia, Egipt, părțile Libiei dinspre Cirena, oaspeți din Roma, Iudei sau prozeliți,
11. Cretani și Arabi, îi auzim vorbind în limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!"

Și am numărat sunt 15 state dacă am greșit numărătoare mă puteți corecta că nu mă supăr,s-o întâmplat ce spune Mesia să nu se îndepărteze de Ierusalim până nu vor primi puterea în cap 1 v:8

8. Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, și până la marginile pământului."

Să predicați cu mare efect despre moartea și învierea mea oamenilor din Ierusalim, din prin toată iudeea, Samarea și chiar celor dela marginea pământului ce o auzit toți că vorbea despre mărețele minuni ale L ui ELOIM de aia o trebuit neaparat după ce au primit puterea să le dea Darul vorbiri în Limbi și asta numai Duhul sfânt ți-l poate da că este a lui și el da cui vra și cine cere problema este fraților ca păstori trebuie să învețe poporul cum trebuie să ne Naștem di apa biblic nu împrumutat dela Catolici și Naștere din DUHUL BIBLIC nu împrumutată de la Penticostali să mă iertați Domnii Catolici și Domnii Penticostal că nu am nimic cu voi asta se vede pe teren ca frați noștri o copiat de la voi.
Acuma să vedem unde erau Ucenici și am pus întrebare dar nimic, un frâu să răspundă Cât o trăit Fratele Vasile Geana se temeau Domni Penticostali acuma nu mai este Dar când ficiorul lui Vasile Geană intra intr-o biserică de sâmbătari, se tem Frați Sâmbătari nu știu de ce că nu sunt așa de mare am 165 înălțime și 68 de kilograme nu sunt așa de periculos vă mai pun o dată întrebarea
Unde erau Ucenici în camera de sus?
Ca am AUZIT PREDICI CĂ CÂND UCENICI au STĂRUIT ÎN CAMERA DE SUS AU IEȘIT DRACI PE FEREȘTI
În camera de sus au primit Duhul Sfânt?'
Dacă v-am supărat va rog să mă iertați ca pe un cioban sunt mai dur

fullban8
18255. Postat la 01/05/2012 20:43 - 4750z4h15m
1. Eu nu pot spune mai mult decât spun versetele 4,6 și 8 din cap 2 (Faptele ap.)
2. Îmi poate spune cineva în ce limbi a vorbit Petru (neștiutor de carte - analfabet), Andrei, Iacov și Ioan? Nici Mesia nu a vorbit în limbi - nu discut această înșelătorie confesională! Este mai rău decât o pierdere de timp!
3. Singura limbă sfântă este limba vorbită de la Sem la Aram, de la Eber la Mântuitorul cu ingerii și cu ucenici Săi - orice altă limbă, de la turnul Babel încoace, este sub stăpânirea lui Satan, ca toți cei ce susțin vorbirea în limbi - în afară de ebraică, toate limbile aparțin Celui Rău! Ioan 14.30!
Cel Prea Înalt să ne călăuzească pe toți!
Har și Pace Sfântă!

Lucia
18257. Postat la 01/05/2012 20:58 - 4750z4h0m
Frate ELIAHU, cine a incurcat LIMBA la Turnul Babel?
Vorbiti foarte usor, despre lucruri dovedite cu Scripturile, nu numai cu Noul Testament!
Nu trebuie sa ai scoala ca sa vorbesti de la Duhul Sfant intr-o limba pamanteasca sau ingereasca.

fullban8
18268. Postat la 02/05/2012 00:01 - 4750z0h56m
Nu-mi face plăcere o asemenea postare sora Lucia dar, dacă trebuie, ..trebui!! Dacă nu ști că a spune cuiva că ,,VORBEȘTE UȘOR,, înseamnă jignire, puțin mai mult decât ,,atac la persoană,, eu te iert, pentru că așa este pe pământul acesta: unii cu oarece școli VORBESC UȘOR, iar alții fără școală, vorbește de la Duhul Sfânt cel puțin într-o limbă pământească, și una îngerească! Pentru curiozitatea mea (în afara subiectului), limba pământească la care faci referire este cumva sanscrită?
La subiect, răspund prin Sfântul Cuvânt!
1. Luca 16.31; Ion 5.45;
2. Ce înseamnă Babel ? (vezi Genesa 11.9, la subsol)!
3. Cine? și UNDE ia împrăștiat pe cei de la turnul Babel? (Genesa 11.9)!
4. Cine stăpânește pământ și limbile încurcate la Babel? Ce înseamnă babel? (Ioan 12.31; 14.30; Genesa 3.15)!
5. Care este singurul popor ales de YHVH? și ce limbă vorbește acest popor? (Exod 4.22; 19.4)!
6. De cine trebuie să ne temem? Care este Numele Său? (Isaia 8.12; 66.5; Ieremia 10.5; MATEI 10.28)!
În afară de a privi pe fratele tău de jos în sus (cum obișnuiesc prin fapte și eu), să vedem câteva lucruri, de care trebuie să țină cont orice credincios!
1. Isaia 3.12!
2. 1Timotei 2.11,12 și 13!
3. Matei 22.19!
În afară de acestea, viața mi-a dovedit că dacă sunt foarte mulți oameni cu școală, care nu știu să vorbească, de la cei fără școală, nu trebuie să ai nici o pretenție, mai ales atunci când caută să te surclaseze! Dacă chiar ți se pare că VORBESC UȘOR despre lucruri dovedite cu ,,scripturile,, din 5 Biblii de 9 feluri, poate chiar fiind mai în vârstă decât tatăl tău, în condițiile în care eu NU AM DAT DOVADĂ de lipsă de respect, te rog citește Isaia 29.9-14, și dacă chiar nu poți înțelege nici aceste lucruri începătoare (zic eu), înseamnă că nu poți înțelege nici faptul că a jigni pe cineva fără temei (al cărui nivel de cultură nu ești în măsură să-l stabilești, și poate îi numeri cu greu anii stați în bănci fără să repete clasele), evidențiază o problemă de educație sau de pripeală.
Pacea din Ioan 14.27!

Editat Modeartor7 ! ( Este un ultim avertisment înainte de sancțiune pentru comiterea repetată a acelorași greșeli)

Pagina 8 din 10 << < 5 6 7 8 9 10 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164935 vizite unice Powered by PHP-Fusion