Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sărbătoarea Cincizecimii
Pagina 9 din 10 << < 6 7 8 9 10 >
Deconectat RE: Cincizecimea: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18308. Postat la 03/05/2012 19:44 - 4748z5h1m
Cu pasi repezi se apropie sarbatoarea Cincizecimii...imi doresc cu totii sa numaram zilele care au mai ramas si sa ne pregatim pentru a o intampina cu bucurie.
Ce este mai de pret, decat sa realizam cat de folositor ne este sa cautam cu toata ardoarea nestematele cerului, sa ne lasam calauziti de Duhul Sfant si sa asteptam pe Isus sa revina.
Daca sarbatorile Domnului ne unesc, de ce am lasa lastarii amaraciunii sa ne umbreasca aceasta bucurie?
Din Domnul curg izvoare de viata si putere, desfatari vesnice sunt in prezenta Sa, Aleluia, Amin!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
18309. Postat la 04/05/2012 07:37 - 4747z17h8m
Și totuși această Sărbătoare minunată este prea departe și eu o aștept cu mult interes și dăruire și pari că acuma este și mai mare nevoie de această Sărbătoare, că poate că după această Sărbătoare, se va schimba unele caractere pe aici, poate că se va coborî și peste acest portal și peste noi care îl folosim "DUHUL SFÂNT" și se vor schimba toate, ca să poată merge și Elohim cu noi.

Mie nu îmi plac cuvintele grele de și de multe ori am folosit și eu câte ceva din ele, când am văzut că cineva sare peste măsură de atletic calul, dar am decis să stau să privesc de pe margine să văd cum se vede și sincer să vă spun că nu se vede pocăință de loc, am stat și am cântărit, am măsurat și am împărțit și la urmă ....... tot lumești suntem, nu cred că Duhul sfânt locuiește în așa comportament.
Cred că mai bine ar fi, să ne pregătim, poate că în Sărbătoarea pe care o așteptăm, Cel Prea Înalt, hotărăște că a venit timpul să trimită ploaia târzie și să toarne din Duhul Său, dar cred că dacă se va găsi răutăți și judecăți în caracterul nostru, s-ar putea ca să nu fim incluși în această mare binecuvântare.

Domnul să ne ajute să fim bucuroși, pentru că în bunătatea Lui ne-a descoperit taina mântuirii și ne-a învățat cum trebuie să trăiască un prozelit, care pentru moment fizic trăim aici, dar fiind altoiți în poporul Lui Dumnezeu, suntem hrăniți cu seva care este de la Tatăl Luminilor, iar cu sufletul să trăim acolo unde este Răscumpărăturul nostru și să așteptăm pregătiți ziua revenirii Lui.
Domnul să ne ajute Amen!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lica
18330. Postat la 05/05/2012 13:01 - 4746z11h44m
Haideți să facem o scurtă recapitulare referitor sărbătorii.

Numele

Shavuot - terminatia "ot"vine de la femininul plural
- se traduce de obicei ca saptamani (literal inseamna perioade de 7)
- numele ne sugereaza sa numaram 7 saptamani (49 zile)

Semnificatie

Exod 19:1 spune:
În luna a treia după ieșirea lor din țara Egiptului, copiii lui Israel au ajuns în ziua aceea în pustia Sinai.

Obseram ca se precizeaza luna insa suntem, la prima vedere, nelamuriti cu referire la ziua deoarece ni se spune doar "în ziua aceea" fara a se preciza care zi. Rabinii de obicei explica ca este vorba tot de numarul 3 de aceea nu se mentioneaza din nou ziua.
Astfel am avea luna a treia ziua a treia cand poporul Israel ajunge in pustia Sinai. Citind mai departe ajungem la data de 6 Sivan (dupa ina 3 zile de sfintire a poporului) cand are loc aceasta sarbatoare.

Stim ca existau 3 ocazii cand intreg poporul (parte barbateasca obligatoriu) trebuia sa se prezinte la Ierusalim. Aceasta era una din ocazii.

Dupa cum praznicului azimilor i se atribuie simbolul azimei asa si aceasta sarbatoare avea un simbol DOUA PAINI DOSPITE. Dupa ce cu 50 de zile in urma Dumnezeu ne-a invatat ca trebuie sa scoatem tot aluatul tin casele noastre deoarece el reprezinta pacatul acum suntem poate socati cand ni se cere sa ducem doua paini. Cele doua paini nu pot reprezenta o izbavire de pacat sau rascumparare precum celelalte jertfe deoarece contin simbolul pacatului.

Mesia a fost reprezentat in preajma pastelui si azimilor de azima curatiei si a adevarului deoarece nu a avut pacat (ceea ce L-a calificat pentru a fi jertfa Suprema - omul nu putea deoarece are pacatul in ADN-ul sau iar animalele desi nu au capacitatea de a pacatui nu pot decat sa acopere temporar pacatul deoarece nu ele au comis pacatul).

Dupa ce la sarbatoarea Pastelor Mesia a introdus logodna sau a initiat ceremonia de casatorie in cadrul mesei pastale (nu am reusit sa vorbim despre acest aspect insa daca vor fi persoane interesate putem vorbi la acel topic) am ajuns la aceasta sarbatoare unde se incampla ceva extraordinar - sunt aduse celelalte oi in staul sunb ocrotirea aceluias pastor.

Ramane deci ca cele doua paini sa simbolizeze altceva. Citind Faptele Apostolilor ptem descoperi ca aceste doua paini pot simboliza perfect doua clare de oameni puse impreuna si anume evrei si neevrei facuti un singur trup sau in limbaj biblic fara zid despartitor.

Aceasta a dus desigur la probleme si toti credinciosii (evrei pe atunci) se intrebau ce ar trebui sa faca in legatura cu neevreii...pentru ca nu vorbim despre nasterea bisericii la aceasta sarbatoare deoarece ea exista deja si a facut doar inca un pas in planul lui Dumnezeu (septuaginta vorbeste despre Israel in Exod ca fiind biserica - scos afara)

O importanta majora si centrala sarbatorii o putem observa in Faptele Apostolilor cap 2 unde are loc pogorarea Duhului Sfant peste ucenicii aflati la Ierusalim pentru a sarbatori. In Midrash gasim cum rabinii incearca sa exlice cum a fost primita Tora pe Sinai spunand ca fiecare porunca prindea forma vizibila (sub forma de foc) si se ducea la fiecare persoana care accepta porunca...referitor la aceasta scriere si ceea ce gasim in Faptele Apostolilor rabinii acuzau si acuza crestinii ca aceste texte au fost copiate...insa noi stim ca nu a fost asa...ci din contra profetiile se impliesc intotdeauna smiley

Exod 24:7 spune:
A luat cartea legământului, și a citit-o în fața poporului. Ei au zis: "Vom face și vom asculta tot ce a zis Domnul."

Practic ceea ce spune poporul este: "Vom face tot ce ne va zice Domnul chiar daca inca nu stim ce ne va cere" ... avem nevoie de o asemenea atitudine, avem nevoie de o asemenea scanteie in noi...sa ne dam silinta sa o avem

Ma opresc aici deocamdata si astept si postarile voastre smiley

Pentru cei care nu sunt familiari cu aceasta sarbatoare si cu noi tin sa precizez ca nu sustin ca Tora este criteriul de mantuire adica nu sustin ca suntem mantuiti prin faptul ca tinem sau nu Tora (mantuirea vine prin Mesia si numai prin El). Sustin insa faptul ca Tora a avut un scop bine conturat si inca il mai are atat ca vedem cerul deasupra noastra (Matei 5)

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lucia
18345. Postat la 06/05/2012 11:07 - 4745z13h38m
Frumoasa expunere frate Lica, Pastele-Logodna...ca apoi asteptarea dar nu singuri, intariti de Mangaitorul care a fost dat la Cincizecime, scriind Poruncile si Legile pe tablita inimii noastre, traind credinta in asteptarea Mirelui, ce paralela, frumos, foarte frumos!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia
18493. Postat la 24/05/2012 14:14 - 4727z10h31m
Cate zile au mai ramas pana la Sarbatoarea Cincizecimi?

O Tata Sfant din inaltime,
Un azi si-un maine a mai ramas.
Sabatul asta care vine...
Unit este cu Cincizecimea!
Ma rog la Tine Tata draga,
Sa faci din noi faclii de Duh
Si toti uniti intr-o simtire
Sa Te slavim prin Duhul Sfant!

avodah
18520. Postat la 29/05/2012 07:11 - 4722z17h35m
Frate Lica ,poti sa imi dai putin mai multe detalii despre ce ai gasit in comentariile rabinilor cu privire la primirea poruncilor la Sinai sub forma de foc deasupra persoanelor care le acceptau. Mersi.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
misionar
18562. Postat la 01/06/2012 00:34 - 4720z0h11m
Sabatul și sărbătorile ne vorbesc mai multă ,decît a nu lucra și a avia adunări sfinte,cu mesele pline de bucate .
Ele ne vorbesc despre odihnă ca sa fim miloș,să avia o viață curată,cu o responsalitate a cui suntem ,și unde mergem ,și ce avem de făcut.
Dacă ne aflăm la nivelul ,i-a de aici și pune acolo și nu mai mult,atunci încă nu ni sa descis prea bine ochii bine,și răsplata încă e prea departe de noi.
Elohim nu ne vrea copii invalizi ,în împărăția sa ,El ne-a dat tate mijloacele de vindecare aici pe pămînt ,să ne maturizăm ca în împărăția sa ,să fim cu totul perfecți ,ca să fie o bucurie deplină.
De aceia tot ce este o pedică în lucraria mîntuirii, păcat ,neînțelegere ce aduce durere ,de pe pămînt să fie înlăturat ,și ca un popor deosebit, să se vadă în noi înțelepcinia și neprihăniria Lui ,și apoi să fim primiți de El în veșnicii.
Să ne dăm toate silințile ca miloctivul Elohim să ne ajunepe pe toți la aceasta, Sărbători fericite. .Șhalom Isaia 1:13.
Lucia
23111. Postat la 18/04/2013 22:34 - 4398z2h11m
Dragii mei, putin, putin a mai ramas... si vine Sarbatoarea Cincizecimi, cate zile ne-au mai ramas, stie cineva?smiley

Deconectat RE: Cincizecimea: sărbătoare biblică de actualitate
fullban8
23121. Postat la 19/04/2013 13:08 - 4397z11h37m
Dragii mei!
Mulțumind pentru nuielile moderării promise și primite cu bucurie pentru Sfântul Cuvânt, mulțumesc Celui Veșnic Prea Înalt că pot să vă salut cu sincere binecuvântări și că pot să spun că și dacă cerurile s-ar nărui, eu rămân lângă Sfântul Său Adevăr (îndiferent ce crede lumea) - deși acum nu sunt singur ca Noe lângă Arca la care a lucrat 100 de ani!
Pentru mine Shavuot este exact după 7 săptămâni întregi (6 zile de lucru și 1 de odihnă, în afară de Zilele de Lună nouă când nu se poate face lucrări de slugă) pe 16 Sivan (duminică 26 mai), și Cincizecimea este după exact 50 zile, pe 6 Av ( duminică 14 iulie).
Fie ca Cel Prea Înalt să deschidă ochii minții tuturor copiilor Săi care vor să vadă Lumina Adevărului Său, dând sănătate și pace, și celor care aleg dulcele somn al morții la umbra Legii și la adăpostul Harului, spre o veșnică pierdere.

Sărbătoarea Shavuot este sărbătoarea lui YaHVeH (Sfântă... și veșnică) pe 16 Sivan (la 7 săptămâni ÎNTREGI după săptămâna Pesach-ului în care nu se poate secera), când... de pe muntele Sinai s-a dat VERBAL LEGEA (Cele 10 porunci), în timp ce sărbătoarea Cincizecimii PENTICOSTA este sărbătoarea morții (după 50 zile de la sărbătoarea Shavuot, când s-a primit Legea Scrisă pe Tablele sparte de Moise de piciorul muntelui - Exod 32.19), inspirată de HaSatana lui Aharon; Cincizecimea este instituită de Aharon (Exod 32.5), pentru care, s-a plătit tributul celor 3.000 de suflete (Exod 32.28), ...după Shavuot (după ce s-a dat Legea verbală - Exod 19.11 și 16), Moise a mai stat EXACT de 2 ori câte 40 zile pe munte (după câte 10 zile descrise clar și în Bibliile creștine - Exod 24.18, și 34.28).

Sărbătoarea săptămânilor este sărbătoarea binecuvântării PRIMELOR ROADE adunate (roadele semănăturilor de toamnă - după 7 săptămâni întregi numărate de la PÂRGA adusă din 16 Nisan - Leviticul 23.15 și Exod 19.11 și 16), ...când s-a primit de pe muntele Sinai LEGEA VERBALĂ (numai pentru evreii tăiați împrejur); ...aceste săptămâni întregi se numără după SĂPTĂMÂNA PESACH-ului (nu din 16 Nisan; săptămâni de lucru de 6 zile, fără Shabate și fără zilele de Lună nouă în care nu se poate lucra la strânsul recoltei, ca muncă de slugă). Așa și numai așa, sărbătoarea poate fi veșnic în ziua de 16 Sivan (luna a III-a, după Ziua de Shabat, adică de Lună plină din 15 Sivan (Sâmbăta săptămânii nelegiute, în fiecare an pică în altă zi, inclusiv în sărbătoare deci numai din întâmplare PENTICOSTA poate pica după Sâmbăta)!

Am înțeles și văd la tot pasul autenticitatea Cuvântului din 2 Timotei 4.3: Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învățători după poftele lor.
Este foarte bine - Slăvit să fie Cel care a lăsat să fie așa. Știu că TOT ce este bun, este respins dar... chiar dacă voi fi din nou banat, și chiar bătut dacă aș fi (am MODELUL care a primit toată BATJOCURA mai marilor lumii care nu meritau nici să-I lingă picioarele), încerc doar să mărturisesc, fără nici un interes, lumina primită de mine - nu sunt popă, nu sunt pastor, nu sunt nici măcar învățător - sunt doar un rob netrebnic (Luca 17.10), credincios Celui care m-a trezit de 3 ori din moarte.
Nu contrazic pe nimeni - pentru mine, aceasta este CLAR și cine înțelege, pentru el înțelege iar cine nu vrea să înțeleagă, pentru el nu va înțelege! Eu am viața mea și drumul meu - nu am nici de câștigat, nici de pierdut dar... solia mea este că tot saducheismul și fariseismul cu Sfântul Cuvânt al Torei (Tanach) și mai ales CREȘTINISMUL cu Biblia lui... sunt FALSURI ale SFINTELOR SCRIPTURI antebabiloniene! ...eu am trâmbițat; pe mâinile și pe hainele mele nu este sângele nimănui (Ezechiel 33.6 și 8).
Matei 13.15, Ioan 12.40 și Faptele ap. 28.27, spune CLAR: Le-a orbit ochii și le-a împietrit inima, ca să nu vadă cu ochii, să nu înțeleagă cu inima, să nu se întoarcă la YaHVeH, și să-i vindec (Yahshuah - Eu sunt YHVH).

Fiecare ne vom primi răsplata după credința și după faptele noastre!
La evrei nu există CINCIZECIME, dar după Scriptură la Vayicra 23.16 (ca și după Bilie la Levitic 23.16), este o sărbătoare la care se aduce UN NOU DAR DE MÂNCARE (două pâini dospite din secerișul culturilor din primăvară din orzul și grâul de 120 zile, după secerișul culturilor de toamnă - pârga fiind omerul legănat la 16 Nisan); SHAVUOT nu este CINCIZECIMEA - cincizecimea este pur creștină (este exact Exod 32.5), iar Faptele ap. 2.1 este ÎNȘELĂTORIA CREȘTINĂ pusă pe seama lui CORNILESCU (În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.); http://eliyah.com/thescriptures/ (And when the Day of the Festival ofWeeks had come, they were all withone mind in one place - În ziua sărbătorii Săptămânilor au venit toți într-un cuget, withone - spirit, într-un singur loc); http://www.wordofyah.org/scriptures/nt/B44C002.htm (And when the day of Pentecost was now come, they were all together in one place. - În ziua de Rusalii au fost veniți, erau toți împreună în același loc.

Editat- moderator2

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lucia
23129. Postat la 19/04/2013 16:54 - 4397z7h51m
Cincizecimea ne aminteste in fiecare an de un eveniment bine punctat de Domnul Isus:
"Pe cand era impreuna cu ei, Le-a PORUNCIT sa nu se departeze de Ierusalim , ci sa astepte acolo FAGADUINTA Tatalui "pe care" le-a zis El, ati auzit-o de la Mine"(F. Ap 1:4)
Draga mea, aici despre acest eveniment se vorbeste, pogorarea Duhului Sfant! N-ai vrea sa ramai la subiect, ce zici?
Si sa-l iubim si pe fratele Gerge, cum iti doresti tu, sa fii iubita?

Editat Moderator-2

fullban10
23133. Postat la 19/04/2013 19:57 - 4397z4h49m
As fi vorbit de cincizecime indrumata de fratele ELIAHU. Dar uite ca el nu stie sa ma faca sa iubesc - frumoasa Sarbatoare, Cincizecimea .
Cu draga inima am sa citesc ce scrii tu, draga surioara, si poate tu vei avea mai mare succes sa-l intelegi. El a vorbit foarte frumos despre frumoasa sarbatoare a cincizecimii:
La evrei nu există CINCIZECIME, dar după Scriptură la Vayicra 23.16 (ca și după Bilie la Levitic 23.16), este o sărbătoare la care se aduce UN NOU DAR DE MÂNCARE (două pâini dospite din secerișul culturilor din primăvară din orzul și grâul de 120 zile, după secerișul culturilor de toamnă - pârga fiind omerul legănat la 16 Nisan); SHAVUOT nu este CINCIZECIMEA - cincizecimea este pur creștină (este exact Exod 32.5), iar Faptele ap. 2.1 este ÎNȘELĂTORIA CREȘTINĂ pusă pe seama lui CORNILESCU (În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.); http://eliyah.com/thescriptures/ (And when the Day of the Festival ofWeeks had come, they were all withone mind in one place - În ziua sărbătorii Săptămânilor au venit toți într-un cuget, withone - spirit, într-un singur loc); http://www.wordofyah.org/scriptures/nt/B44C002.htm (And when the day of Pentecost was now come, they were all together in one place. - În ziua de Rusalii au fost veniți, erau toți împreună în același loc - Rusaliile sunt ielele păgâne); http://www.yahchanan.com/SCRIPTURES/Acts-of-Apostles.php#two (And when the day of Pentecost was now come, they were all together in one place.- În ziua de Rusalii au fost veniți, erau toți împreună în același loc -[color=brown] Rusaliile sunt ielele păgâne; în limba ebraică... nu se găsește NIMIC
. Dar eu, nu am gasit nimic frumos scris despre cincizecime in postarea lui..

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
23148. Postat la 19/04/2013 22:34 - 4397z2h11m
Valentina, spune-mi sincer, vrei sa fie pace pe acest portal?
Daca da, lasa-l in pace pe batranul George...el isi spune parerea despre sarbatoarea CINCIZECIMII, ca si tine de altfel, sa respectam perii albi daca zicem ca avem dragoste.

Lucia
23603. Postat la 06/05/2013 21:54 - 4380z2h52m
Ca si crestinii din Ierusalim
Sa asteptam cu dor nespus,
Ca-n Sarbatoarea Cincizecimii
Sa toarne Duhul Sau cel Sfant!

CorneliuS
23696. Postat la 12/05/2013 20:08 - 4374z4h38m
Duhul Sfant, revarsat la aceasta sarbatoare sa va inunde inimile si legea Sfantului lui israel, sa va indrume pe calea dreapta.
Domnul sa va binecuvinteze!

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lica
23713. Postat la 14/05/2013 16:31 - 4372z8h14m
Cincizecimea este un moment cheie in ceea ce priveste mantuirea noastra. Sa ne apropiem deci de sarbatoarea Domnului si sa ii aducem slava salvatorului.

Slava Domnului si pentru mangaitorul, aparatorul (paracletos) trimis in Duhul Sfant!

Grecii aveau un stil de lupta care presupunea ca fiecare sa lupte cu un paracletos in spate (deci doua persoane spate in spate) pentru ca atacatorul sa nu-l poata surprinde prin spate pe luptator. La cincizecime acest ajutor in lupta ne-a fost oferit intr-o maniera extraordinara. Sa luptam deci cu toata puterea pentru cununa mult asteptata smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
costy
23721. Postat la 14/05/2013 20:14 - 4372z4h32m
Va doresc turor fratilor si surorilor care iubiti Cuvantul Celui Preinalt o Sarbatoare a Cinzecimii Binecuvintata , cu bucuria in inima noastra vom Lauda pe Domnul care ne-a luminat mintea si inima si ne-a aratat ca Sarbatorile Sale sunt vesnice si omul trebuie sa le implinesca indiferent ca este iudeu,grec sau dintre neamuri . Toata Lauda , Slava si Inchinarea i se Cuvine Lui si Fiului sau Preaiubit . Amin

Sa calcam spune-a Apostolul Pavel pe urmele sale , caci si el calca pe urmele Mantuitorului si insusi el Pavel a intarit vorbele Mantuitorului cand spunea :
Matei 5 . 17 Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
18 Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul și pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.

Deci si Apostolul Pavel a fost la Ierusalim ca sa Pazească:

Faptele Apostolilor 20.6 Pavel se hotărâse să treacă pe lângă Efes, fără să se oprească aici, ca să nu piardă vremea în Asia; căci se grăbea ca, dacă-i va fi cu putință, să fie în Ierusalim de ziua Cincizecimii.

1 Corinteni 16.8 Voi mai rămâne totuși în Efes până la Cincizecime,

O Sarbatoare Binecuvintata dragi frati si surori si Domnul Isus sa toarne Duhul Sau in inimile noastre , si bucuria Mantuirii sa nu ne-o rapeasca nimeni , cu filozofiile lumii acesteia . Amin

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lucia
25754. Postat la 24/05/2014 20:35 - 3997z4h11m
Nu stiu cum sunteti voi, fratii mei, dar eu am o mare bucurie in suflet la gandul ca se apropie SARBATOAREA CINCIZECIMII.
Imi doresc o sarbatoare in care inimile fiecaruia sa simta fiorul Duhului Sfant, sa simta puterea Sa care poate sa ne uneasca sa fim una, si sa ne gandim cat de bun este Dumnezeu care a trimis Mangaietorul pe acest pamant ca sa nu ramanem orfani, fara sprijin si calauza.
Pentru mine aceasta sarbatoare este o sarbatoare de mare bucurie, in care ne putem strange si sta in partasie inaintea lui Dumnezeu, putem sa ne amintim de adunarea de la Ierusalim, de limbile de foc, de puterea care a zguduit casa din loc.
Aceasta sarbatoare, dupa jertfa de Pasti-Isus Hristos, deschide inimile noastre ca sa intre acolo si sa scrie pe tablita Legea Sa, deschide cale propavaduirii Evangheliei lui Hristos la scara mondiala, ca cei ce cred sa fie mantuiti.
Ma bucur Doamne, pentru ca tot ce s-a vestit prin prorocii Vechiului Testament, s-a implinit la timpul hotarat.Acest lucru imi da o nadejde si o incredere deplina in planul Tau de mantuire.Privind prin credinta la revenirea Mantuitorului, si la intampinarea in slava, faptul ca Duhul Sfant ma va invia si schimba, ii multumesc ca L-a trimis ca sa-mi umple inima mea, prin darurile Sale si roadele Lui care ma desavarsesc.
Vreau ca toata comunitatea noastra sa inteleaga cat de important este Duhul Sfant in planul de mantuire, si faptul ca Cincizecimea a deschis usa spre "TAINA ASCUNSA DE VEACURI"spre MIREASA care trebuie sa stea in veghere, sa astepte plina de credinta si Duh Sfant MOMENTUL REVENIRII.
Sunt zile de framantari si criza mondiala, sunt vesti de razboaie, inundatii, cutremure si mari epidemii.
Sa ne rugam cu totii sa nu i-a Duhul Sfant de la noi ca sa putem rezista pana la sfarsit.Amin

Lucia
25777. Postat la 28/05/2014 13:16 - 3993z11h29m
La voi nu vine CINCIZECIMEA?!
Nimeni nu este dispus sa vorbeasca de aceasta sarbatoare anul acesta?
Administratia nu scrie un anunt frumos in fata?

costy
25778. Postat la 28/05/2014 23:48 - 3993z0h57m
Ba da sora Lucia vine Sarbatoarea Cinzecimii si o asteptam cu multa bucurie in inima , dar spun ferice de cei care o praznuiesc la timpul si vreamea poruncit-ă de Cel Atotputernic , numai ca exista o problema adica un Adevar si un Fals , acum depinde de noi ce alegem .
Voi da citire a doua versete din Scriptura si anume Domnul Porunceste in Levetic 23 . 15 - 16 , si anume :
Varianta A

Cincizecimea.
15 De a doua zi după Sabat, din ziua când veți aduce snopul ca să fie legănat într-o parte și într-alta, să numărați șapte săptămâni întregi.
16 Să numărați cincizeci de zile până în ziua care vine după al șaptelea Sabat; și atunci să aduceți Domnului un nou dar de mâncare.

La o analiza simpla si corecta , rezulta clar ca Sarbatoarea Cinzecimii trebuie sa pice in a 50 zi dupa Sarbatoarea de Pesah , de asemenea Sarbatoarea trebuie sa cada an de an dupa porunca Domnului in ziua 1 a saptamanii , deci dupa Sabatul din a 49 zii urmeaza Cinzecimea in a 50- zii .

Varianta B

Dupa calendarul actual , care in decursul aniilor mana omului a schimbat dupa bunul plac si cum a dorit fiecare, a rezultat aceasta data in care se tine Sarbatoarea Cinzecimii si anume :

Cincizecime - Miercuri - Ziua a IV-a - 4 Iunie 2014 - 6 Sivan 5774 - Mai sunt 5 zile

Vedem ca dupa calendarul actual Sarbatoarea pica in ziua 4 a saptamanii - respectiv 6 Sivan Calendarul evreiesc , cand de fapt Aceasta Sarbatoare Binecuvintata ar trebui sa pice in ziua 1 a saptamanii (Levetic 23 .16)

Care varianta este corecta si duce catre Lumina si Adevar ?

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Ionica
25779. Postat la 29/05/2014 05:24 - 3992z19h21m
Pace, har si binecuvantari,

Ar trebui sa pice in ziua 1, dupa sabat. Avem nevoie de un matematician experimentat care sa stranga toate datele in care apar mentiuni despre zile (ma refer la Biblie), ca mai apoi sa vedem cum se raporteaza unele cu altele si trebuie reexaminata ideea daca nu cumva calendarul antic de pe vremea lui Moise a fost unul solar. Am citit ca pe timpul lui Antiochus Epifanes s-a dat un decret asupra uniformizarii calendarului in teritoriile guvernate de el si ca toate sarbatorile religioase sa se faca in acelasi timp in toate tinuturile. Probabil ca in aceasta perioada tulbure s-a introdus calendarul lunar la evrei, de catre partida elenistica, ai caror urmasi au fost saducheii.

I Macabei 1:
43. Și a scris regele Antioh la toată împărăția sa să fie toți un popor și să părăsească fiecare legea sa (aici a incus si ca toti sa aiba un singur calendar si aceleasi sarbatori).
44. Și au primit toate neamurile cuvântul regelui.
45. Și mulți din Israel au primit slujirea cerută de el (inclusiv noul calendar si sarbatorile noi) și au jertfit idolilor și n-au păzit ziua de odihnă.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 9 din 10 << < 6 7 8 9 10 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164846 vizite unice Powered by PHP-Fusion